Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » Jak jsem neuvaril :)
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Hawk
Nový Člen

Karma uživatele Hawk - 0% Pěstitelská

Registrován: Sep 2001
Příspěvků: 7 

Příspěvek č. 1

Ahoj,

mozna ze existuje i dalsi blbec jako ja, takze pro jistotu uvadim svou "zkusenost" s varenim konopneho masla, aneb jak vyhodit material na 20 jointu ..
Davejte si bacha na teplotu. Pri ohrivani masla se vam totiz snadno stane (na rozdil od vareni napriklad polivky , ze se teplota dostane do zavratnych vysin, i kdyz varite na mirnem ohni. Myslel jsem, ze takovych 150 C nebude vadit, ale kdovi kolik tam nakonec bylo (i plastova varecka je odvarena). Takze v jednom okamziku (asi po 5 minutach) me zacalo byt divne, ze z kastrolku se kouri jako z pekneho zapaleneho jointa .. prave se vaporizovalo THC .. i kdyz jsem to pak dost zchladil, vysledkem je pekne zelene maslo, absolutne neskodne. Chybami se clovek uci ..

Old Post 07-03-2002 v 21:37 PM
Hawk je offline   Profil uživatele Hawk   Find more posts by Hawk   Foto galerie člena Hawk   Click here to Send Hawk a Private Message   Add Hawk to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mrfr
Nový Člen

Karma uživatele mrfr - 0% Pěstitelská

Registrován: Jun 2001
Příspěvků: 9  

Příspěvek č. 2

No, já mám takovej dojem, že THC se odpařuje při teplotě 180°C.
Ale nejsem si zas tak moc jistej.

Tak to je, kámo.

Old Post 07-03-2002 v 21:50 PM
mrfr je offline   Profil uživatele mrfr   Find more posts by mrfr   Foto galerie člena mrfr   Click here to Send mrfr a Private Message   Add mrfr to your buddy list     Navštiv homepage uživatele mrfr! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kyng
Stálý Člen

Karma uživatele Kyng - 20% Pěstitelská

Registrován: Sep 2001
Příspěvků: 83 

Pohodička 2 Hawk Příspěvek č. 3

To bylo asi u večeře veselo

Old Post 08-03-2002 v 00:06 AM
Kyng je offline   Profil uživatele Kyng   Find more posts by Kyng   Foto galerie člena Kyng   Click here to Send Kyng a Private Message   Add Kyng to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tim
Stálý Člen

Karma uživatele Tim - 21% PěstitelskáKarma uživatele Tim - 21% Pěstitelská

Registrován: Nov 2001
Příspěvků: 165 

Příspěvek č. 4

Zrejme nejvetsi moje chyba u vareni s konopim je predni degustace (jointem) modelu co tam sypu...
Pak se jako Hawk na to divam jak se to skvari a nemuzu se odlepit ze zidle, nebo natahnout ruku.
Je to holt nejvetsi chyba , ale uz vim jak na to; degustace rano a vareni odpoledne. Nacoz nasleduje dalsi degustace ovsem! jiz upyplaneho sousta. ;D

Drevenym vareckam zdar!

It is 4:20!!!
Time for smoke.
HighLife

Old Post 08-03-2002 v 00:33 AM
Tim je offline   Profil uživatele Tim   Find more posts by Tim   Foto galerie člena Tim   Click here to Send Tim a Private Message   Add Tim to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
konart
Stálý Člen

Karma uživatele konart - 50% PěstitelskáKarma uživatele konart - 50% PěstitelskáKarma uživatele konart - 50% PěstitelskáKarma uživatele konart - 50% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 164 

Máslo Příspěvek č. 5

Já připravuji máslo takto:
Přivedu do varu cca 1l vody (v papiňáku), potom přidám 2 kostky másla, až se rozpustí tak přidám rozumné množství trávy (cca 8-10dkg nadrcené), zamíchám a nechám vařit 2 hodiny. Zelenohnědý materíál scedím přes plátno, a až zchladne tak seberu máslo, které je na vrchu (voda je těžší, je dole) a hnusnou vodu vyliju. Máslo dám do ledničky uležet. Máslo je světle zelené, lahodné a jemné chuti, mimo jiné i dost silné. S vodou jsem ho nikdy nepřipálil.

... KonArt ...
__________________
Světlo - Spektrum slunečního záření, fotosyntéza
Léčebné účinky marihuany - Konopná mast

Old Post 08-03-2002 v 07:42 AM
konart je offline   Profil uživatele konart   Find more posts by konart   Foto galerie člena konart   Click here to Send konart a Private Message   Add konart to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ondrash
Stálý Člen

Karma uživatele Ondrash - 75% PěstitelskáKarma uživatele Ondrash - 75% Pěstitelská

Registrován: Sep 2001
Příspěvků: 225 

Příspěvek č. 6

tak to nevim jak to děláte, ale při vaření byl všude smrad jak kdyby tam chcíplo dvacet zhulených hipisáků... vyslédné máslo byl blivajs největší, bylo sice světle zelené, s odstínem možná trochu do žluta..
byl problém pozřít housku, teďka když jenom otevřu sklinku s máslem, žaludek začíná tancovat čtverylku, tak nevím nevím, ale možná to byl tím nekvalitním materiálem...

možná kdybych použil kvalitních paliček, dopadlo by to jinak..

Ondrashova pěstírna ke spatření zde !

až to na vás přijde začněte, až to na vás přijde skončete - aneb hledejme jinak

Old Post 08-03-2002 v 10:02 AM
Ondrash je offline   Profil uživatele Ondrash   Find more posts by Ondrash   Foto galerie člena Ondrash   Click here to Send Ondrash a Private Message   Add Ondrash to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
konart
Stálý Člen

Karma uživatele konart - 50% PěstitelskáKarma uživatele konart - 50% PěstitelskáKarma uživatele konart - 50% PěstitelskáKarma uživatele konart - 50% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 164 

Příspěvek č. 7

To: Homolka
Jo, zkusím to vyvařit nejdřív ve vodě. Určitě je to lepší. K4Y

To: Ondrash
Dávám tam kvalitní máslo - tu tvrdou kostku. Jo, někdy to při vaření voní tak intenzivně že to až smrdí. Mě to nevadí ale žena je jiného názoru. Jo a máslo dávám do cukrovinek, koláčků, buchet apod., nejím chleba nebo housku s konopným máslem, není to nic moc.

Tak dobrou chuť a díky za K.

... KonArt ...
__________________
Světlo - Spektrum slunečního záření, fotosyntéza
Léčebné účinky marihuany - Konopná mast

Old Post 08-03-2002 v 10:16 AM
konart je offline   Profil uživatele konart   Find more posts by konart   Foto galerie člena konart   Click here to Send konart a Private Message   Add konart to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
torhorc
Stálý Člen

Karma uživatele torhorc - 7% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 19 

Příspěvek č. 8

Nieco podobne som stvaral aj ja, len som sa rozhodol pre tento rok skusit olej :-( Nadrvenu travu som nechal vymocit cca 24 hod vo vode. Potom som ju dva krat po pol hodine varil vo vode. Potom som ju dobre vyzmykal a hodil varit do cisteho rastlinneho oleja. Strasne to bublalo a sycalo (voda v trave), po pol hodinke nastal klud a ja som zistil ze som tam tu travu ufritoval :-((( Nemusim nikomu vysvetlovat ako chuti spaleny olej s dost silnou aromou konope (skor chlorofilu).

Rada od kamosa: Varit presne tak ako som uviedol len zmiesat vodu z olejom. Potom by to malo byt v poho. Na rozdiel od masla, ktore ztuhne sa olej horsie oddeluje od vody. Treba ho odsat nejakou hadickou z hladiny vody.

Old Post 08-03-2002 v 11:32 AM
torhorc je offline   Profil uživatele torhorc   Find more posts by torhorc   Foto galerie člena torhorc   Click here to Send torhorc a Private Message   Add torhorc to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
viridis
virtuální člen

Karma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 874 

maslo a la viridis Příspěvek č. 9

Tak si taky prihreju svoje maslicko:
Do vetsiho hrnce, tak 4-5 l volne nasypu na cucky rozsmidlane listi + zbytky z minula (viz *) a preliju varici vodou. Zakryju poklickou a necham 15 min. stat. Zelenou, hnusne smrdici vodu vyliju. Preliju varici vodou, zakryju poklickou a necham 15 min. stat.... to vsechno opakuju nejmene 3 az 4 krat - dokud se neztrati zelena barva a nechutny oder. Kdyz mam cas a velmi dobrou naladu, klidne to parim i osm krat - coz znamena, ze to trva tak 2 az 3 hodky - vzdycky se jeden do tech intervalu netrefi.
Mezitim mam na panvi - pouzivam wok - maslo a lehce ho prihrivam - tvorici se penu sbiram derovanou velkou lzici, tedy dokud se pena tvori, pak zahrivani prerusim.
Pak priliju vodu k listimu a pridam maslo, nebo lepe receno tuk z masla. Snazim se to nacasovat tak, aby maslo bylo jeste horky a moh' jsem tu panev rovnou tou horkou vodou, co pridavam k listi, vyplachnout.
Smes varim nejmene dve hodiny, na vodni lazni, at to nevybubla a nepripali se. (cim dyl se vari, tim lip - pred mesicem jsem mel mlicko, vareny na dvakrat, celkem 11 hodin - to bylo brutalni psycho, mnam!) Je dobre to furt michat, protoze maslo vykazuje tendenci se shromazdovat nahore a na to, ze ma extrahovat dobroty z listi, klidne kasle. Posledni pulhodinu uz nemicham, at maslo pokud mozno vyplave nahoru, jen to listi obcas zmacknu stouchadlem na brambory, necht se maslo z listi trochu vymacka.
Vysledny produkt precedim pres hadr, ale nejdriv posbiram lzici z povrchu tolik tuku, kolik jen jde - trochu vody neni na zavadu. Vymackany listi vrazim zpatky do hrnce a varim jeste chvili na primem ohni - tak pul hodinky; ted ovsem micham jen chvilku na zacatku varu. Z hmoty se jeste uvolni zbytky masla, ktere uz nesly vymackat. Ke slovu prichazi opet bramborove stouchadlo. Znova precedit, pridat k prvni varce, vychladit a sup s tim do lednicky.
Po ztuhnuti maslovou vrstvu nahore sebrat a na panvi pomalu zahrivat, az se vypari ulpela voda, ale opatrne, at se to nespali a nezasmradne. Kapku to pak jeste presmahnu, ale jen tak, at se to nezacne prepalovat.
Chci-li maslo super extra, pak do (temer) zaverecneho smazeni pridam jeste prach z palic - maslo pak ziska tu pravou silu. V takovem pripade to jeste prihreju znovu, ted uz v mensim, ale vyssim hrnci opet na vodni lazni tak hodinku, dve (ted jiz bez vody). Jestli vadi ten prach, lze znovu prefiltrovat, ale to jsem moc nedelal - asi tam jeste dost zadoucich latek zbyva (*je dobre to pak schovat na pristi vareni do prvniho kroku - viz vyse). Pro posledni procisteni lze jeste pridat tak trojnasobek vody a za staleho michani povarit na ohni - znacna cast palicoprachu pak prejde do vody a maslo se trochu (dost) vycisti.
Maslo se pak po mirnem vystydnuti slije do krabky, nebo se z nej rovnou pece. Jako maslo na mazani uz neni moc pouzitelne, neb se blbe maze - je o hodne tuzsi, nez puvodne - pripomina spis ztuzeny pokrmovy tuk, ani ta barva neni nikterak vyrazna, je-li na zacatku dukladne spareno.
Kdo se chce vyhnout pocatecnimu cisteni masla, muze klidne pouzit 100% pokrmovy tuk nebo olej.

Trva to sice dost dlouho, je s tim desna otrava a spousta bordelu po kuchyni, ale vysledek je znicujici - zkousejte opatrne, lehky naznak se objevi tak za pul az 3/4 hodinky, podle poziteho mnozstvi, hmotnosti pozivajiciho subjektu a jeho uvyklosti, ale klidne se zesiluje pet i vice hodin a uz se s tim neda nic moc delat, ani piracetam spolu s hojnym kourenim doutniku a/nebo cigaret, coz mi normalne pomaha event. prilis silne ucinky kontrolovat, tentokrat selhava. Poprve jsem mel par hodin strach se pohnout, aby na me nespadl okolni prostor - blby bylo, ze mi asi po dvou hodinach doslo piti....

Preji vam dobrou chut !

Old Post 08-03-2002 v 12:01 PM
viridis je offline   Profil uživatele viridis   Find more posts by viridis   Foto galerie člena viridis   Click here to Send viridis a Private Message   Add viridis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vysmátá cyklistka
Stálý Člen

Karma uživatele Vysmátá cyklistka - 0% PěstitelskáKarma uživatele Vysmátá cyklistka - 0% Pěstitelská

Registrován: Oct 2001
Příspěvků: 55 

Palec nahoru Viva, viva...viva! Příspěvek č. 10

Pánové, vy mi tady děláte strašný chutě!
Hned bych ty vaše máslovky drobátko vochutnala, jen tak na špičku jazyku...
To se teda musí nechat, že jste skutečný kuchtíci, včetně tady kutila Tima.
Sklídíte můj ženský obdiv, tohle je vážně úžasný!
Tak ať vám šmakuje, šéfkuchaři!

Old Post 08-03-2002 v 16:36 PM
Vysmátá cyklistka je offline   Profil uživatele Vysmátá cyklistka   Find more posts by Vysmátá cyklistka   Foto galerie člena Vysmátá cyklistka   Click here to Send Vysmátá cyklistka a Private Message   Add Vysmátá cyklistka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:45 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
16-02-2002 - Jak sem se nezkouril ... - 3 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.8995000 seconds with 24 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív