Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
SPS 808 ztrácí výkon - Klikni zde pro originální téma
EricCartman
Nevím čím by to mohlo být, ale moje zvlhčovačka nějak ztrácí výkon, mám ji cca čtyři měsíce a že by na ni odešla membrána se mi zdá nepravděpodobný, jelikož nikdy nejela dlouhodobě na plnej výkon a pryvidelně sem ji čistil.

Máte někdo podobný zkušenosti?

Reklamovat to bohužel nemůžu, jelikož sem v tom v zájmu zvýšení rozfoukávání páry měnil větráček a kvůli tomu stříhal drátky...
EricCartman
Tak sem na to přišel:
Zvlhčovačku sem čistil celkem často, ale jen octovou vodou, která sice ty minerální usazeniny zozpustí celkem pěkně, ale mastnotu nechá být!!

Ano, to bylo ono, v průběhu používání se mi tam dostala masotnota a ta na povrchu vody vytvořila film, kterej té ultrazvukové membráně ztěžoval vyrážení mikroskopických kapek ven z hladiny. Mlha, která vycházela ven nebyla zdaleka tak hustá jak by měla a pouhým okem bylo poznat, že je tvořena jen z těch větších kapiček. Plná nádrž vody mi při plným výkonu vystačila cca na čtyři dny :(

Řešení je jednoduché až prosté, stalčilo dvnitř kapnout kapku jaru :) Ten do sebe tu mastnotu navázal a mlha byla okamžitě zase krásně hustá.

Zkoušel sem dělat pokus se slanou vodou, a ta výkon nijak neovlivnila.

Takže tak, doufám, že můj případ někomu pomůže...
A nebude vadit ten jar kytkám? Přecejenom dejchat jar asi neni úplně nejpříjemější záležitost ;)... Peace, grunghi
EricCartman
Taky sem nad tím přemýšlel, ale vzhledem k tomu, že se jar doporučuje přidávat do BIOOILu při boji proti sviluškám jako smáčedlo, a ty kytky se tím stříkaj dost nahusto, nebo se v tom dokonce koupou, myslím, že jedna malá kapka jaru v 7litrové nádrži jedenkrát za měsíc, nemůže nijak vís škodit.
Lenochod
Dík za radu , určitě to vyzkoušíme.Otázka je jestli jim to nějak neškodí , kdyby něco písni :)

Jinak abych nebyl uplne OT tak jenom dodam , ze kdyz spsko vycistim tak chvilku ma snizenej vykon (fouka min pary) a tak za 6h se to srovna do normalu
OptieX
A může se uvnitř pod vodou u toho černýho kruhu objevit plíseŇ? Já jsem se tý zvlhčovačky asi dva tejdny nedotk. a utvořilo se tam něco. Šeškráb jsem to, ale... no nevim...
Lenochod
No nevim jestli je to plisen , jako spis ty usazeniny z vody kterou tam lejes.Proto doporucujou destilku...
Me se to tam dela taky , a leckdy to nejde ani smejt , proto pocitam ze po tomhle growu zvhlcovavku vymenim za novou.
MEDICINEMAN
To je vazne zajmave protoze ja bych vykon potreboval spis omezit. Myslite ze by tam tedy stacilo kapnout kapku oleje? Jak jsi to zamastil? Ses urcite ladoval dortikem pri doplnovani vody a upad ti tam kousek slehacky ne?
EricCartman
2: MEDICINEMAN nene dostalo se to tam, když sem doplňoval vodu jenom ve vodě bez jaru umytým kelímkem od smetany... Já bych tam ten olej nekapal, nedělá to pak mlhu, ale jen "velký" kapky, je to dost nanic. Já bych to snížení výkonu řešil mechanickýma spínačkama - 15minut zapnuto, 15 vypnuto, sám sem to zkoušel a fungovalo to dobře, ještě k tomu můžeš načasovat extra sníženej výkon v noci.

2 optiex+lenochod zkuste do toho nalejt 1:1 ocet s vodou, torchu tomu pomoct nějakým šroubovákem a nechat pár hodin odstát, uvidíte, jak se na hladině začínají dělat takový drobounký bublinky - to je z rozpoštění těch minerálních usazenin, pak ocet vylejete, a je to zase krásně čistý. mě to funguje, jinak ty minerální usazeniny tam podle mě nijak zvlášť nevadí
Lenochod
EricCartman:Jo v navodu kterej davaj k sps808 je napsany 5-10 kapek octa pokud se snizi produkce mlhy (hodne usazenin).Ted jsem to cet :D myslim ze jich dam o trochu vic , ale 1:1 ?
js666
ja mám zas iný problém, na aky výkon mam nastavyť zvlhčovačku? moj grow box má rozmery 40x50x90(š,d,v). mal som ju na plný výkon non stop, a rastlinky mi ani nevysli :(potopa, mam ju použiť hned od začiatku, alebo kedy? poradte... diky moc
MEDICINEMAN
js666: omg:rolleyes::rejp::faq: precti si tohle http://grower.cz/pestovani/navody/o...tirny/3.html#22 ,kup hygrometr za 99 , casovac za dalsich 99 a serid si to ty šílenče..
EricCartman
js666: hehe já když to osolím, mám tropické deštné klima v celým skepě... co to bude dělat v takovým boxíku si nedovedu představit :D fakt by to chtělo poštelovat :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma