Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Trimovač - Kermith - jaké nůžky pořešíme ?? - Klikni zde pro originální téma
kouba
zdravim growers... nasel jsem na netu jednu hracku ktera otrhava listky z palic ... nemate nekdo tuseni na jakem principu to funguje je to docela mastne tak jsem si rikal ...spojme sili a pořešme nejakou inprovizaci , usetrime si praci s e strihanim listek po listku ....
Mr. Knorr
to je vysavac kterej ty listky otrhava nasavanim vzduchu tou skvirou...
kouba
a co by se stalo kdybych to otrhaval normalnim vysavacem ... tohle co je na tom obrazku je jen nejaky nastvavec musis to dat na svuj vysavac
gambler
Tak o vetsi blbosti jsem fakt neslysel. S tema listkama ti odejdou i zahnedly pestiky a mraky pryskyrice. Presne takovejhle vysavac bych fakt nebral. Ono totiz to snad ani nemuze fungovat. Kdo nekdy zkousel odtrhnout listek z palic jen tak rukou vi, ze je potreba nemala sila a stejne se odtrhne nekde v pulce listu a nikdy ne celej rapik u stonku.
Nevim o co go. Ja si rok co rok poustim stejny cd boba marleyho a nuzkama si to dam. Navic si delim ty "lepsi" horni listky do alkoholu a "horsi" do kose.
Zkratka nebrat, peace.
kouba
hej kemo kdyz se podivas na hlavni stranku grw tak tam mas odkaz na stahnuti videa z kannabis cupu , a tam je to ukazane jak stim tipek pracuje a teda musim rict ze je to fakt efektivni ... jinak boba marleyho posloucham tez
Mr. Knorr
ne, svym vysavacem to neudelas. Je k tomu zapotrebi silnej vzduchovej proud v jednom malym miste, a zadnej dalsi vysavac k tomu nepotrebujes, ono to ma motor v sobe a ty listky ti litaj do ty zeleny krabice. A jak rika gambler, ohlodani neni idealni a prijdes o spoustu pryskyrice ale zase neprijdes, protoze ji z toho oskrabes jako hash a taky zustane v tech listech ze kterejch muzes udelat zase hash nebo nakou mnamku...
kouba
Vysoce výkonný ruční střihač Kermith, vysoce kvalitní střihací systém - 3000 otáček/minuta, téměř nehlučný, jednoduchá obsluha a údržba, schránka vyrobená z odolné a tvrzené oceli
kouba
jinak cena tehle hracky je 25 000 kc nekecam .... takze podstatou tohodle bylo vyjistit zdali to jde nebo nejde vyrobit ???

http://shop.growshop.cz/katalog/detail/080801/793
Co?
http://www.youtube.com/watch?v=-haaJD0Uy6g

tady to taky pouzivaj na 5:50 ..myslím že to může bejt dobra vychytávka...už vidím ten nástavec na normální vysavač s nějakým šnekem kterej bude otrhávat listy ;)
můsí to bejt levnější...
Lupus
25000 :eek: dyt tolik nestoji ani bezny vysavac :D
kouba
no to ne .... ale jako vychytana vec to je .... myslim ze pri vetsi sklizni (outd) to usetri mnoho casu .... ale zase se pripravite o ten pozitek ... z toho proste to neni ono viz : gambler
Ja si rok co rok poustim stejny cd boba marleyho a nuzkama si to dam.
Softly
Koukal jsem na to video, vypadalo to dost efektivně a i kdyby to bralo pryskyřici tak bych z toho udělal hash. Ale gambler má pravdu, je to zábava.
Protest
Pokud ste viděli Canabis Cup, kterej si můžete stáhnout na úvodní stránce groweru. tak tam to jeden týpek tím "otrhával" a šlo mu to na pohodu :) Doporučuju stáhnou t podívat:)

HQ (Mpeg4/CD) ke stažení ~100MB
LQ (Mpeg4/MP3) ke stažení ~42MB
kouba
Protest
kdyz se podivas na 5 prispevek zjistis ze to same uz jsem tam napsal !!!!
Protest
hh sory, nějak sem to přehlídnul :D:D:D
Expiry
Ja myslim ze v tom videu z Cannabis Cupu je jenom frezka(uz je to dyl co jsem to videl).Frezka mi prijde jako mnohme vychytanejsi a uzitecnejsi vec nez tohle.Treba jak tam s tim ten typek na palici zakroutil listy k palicce.To by se dalo dobre vyuzit v idooru.Kdyz chcete mit svetlo az dole,tak jednoduse zkroutite listy a je po problemu(jenom jestli to ty listy moc neposkodi).Taky se s tim da strihat.Myslim ze system u tyhle hracky bude mnohem jdnodussi a takze by se to dalo nejak udelat.
http://shop.growshop.cz/katalog/det...496ea92935eb529
Expiry
Dneska jsem premyslel o te freze a napadlo me,jak by se to dalo za par korun udelat.Sice by to nebyla tak hytech hracka jako ta koupena,ale myslim,ze by to stejne dost pomohlo.

1.Moznost
Dlouha trubka k vysavaci,nakonci s vodovodni trubkou.Ve vodovodni trubce by byly umisteny vrtulky(nevim jestli s vzrustajicim poctem vrtuli by se zvysil i vykon,ale asi jo),ktery by roztacely druhou vodovodni trubku,do ktery by byly zataveny pod nejakym uhlem ziletky.Kolem toho konce by byl nejaky kryt,kudy by zaroven vysavac nasaval vzduch,tam by bylo sitko,ktere by zachytilo vsechny kousky listu a jinych urezanych veci.

2.Moznost
Frazka na 12v moturek.Telo by bylo zase z vodovodnich trubek,ale s tim rozdilem,ze konec s ziletkama by neroztacel proud vzduchu,ale maly elektromotor.V modelarstvi se daji koupit pomerne vykonne motory za par korun.Vyhodou tohohle by byla snadnejsi konstrukce,nebylo by to hlucny a dalo by se to udelat i na baterky,takze by se to dalo pouzit i na out.Nevyhodou by bylo to,ze by to nedokazalo usekane casti rostlin posbirat,tudiz by to vsechno padalo nazem,kde bychom si to pak museli posbirat.

Kdyby jste nekdo meli jeste nejaky napd jak to vyklepsit,tak napiste.
Kdyz to neshledate jako uplnou blbost,tak to zkusim sestrojit.
Mr Proč
Expiry: ja myslim ze dobry, jen ty cepele na rotoru musi mit taky sklon jako vrtule, jinak by se ti zasekavaly v te sterbine nebo me ted napadlo udelat tu starbinu sikmo, pak by to slo. a jeste neco, myslim ze vodovodni trubky nejsou nejlepsi, alespon ne na vnejsi obal, protoze maj dost silny steny, takze by ti to tam kus listu nechavalo, spis nakou plechovku.
Expiry
Ty jsi to asi nepochopil(a nebo ja).Ja jsem nemyslel,ze to bude fungovat tak,ze tim vysavacem "vysajes"list,ale ze ten vysavac,nebo moturek budou slouzit jako pohon pro ziletky,kter budou zataveny v ty vodovodni trubce.
U ty verze s vysavacem by ten vysavac akorat sbiral ty ziletkama rozsekany listy do nejakyho zasobniku.
Hanizek
A co takhle něco na principu el. holícího strojku? Myslím typ Braun - nemají rotační frézky, ale takovou divnou "planžetu" co lítá do stran. Stačilo by jenom trochu předělat ten kryt (myslím to sítko čím se holíte), třeba udělat jiné z tenkého plechu.
Já jeden takový doma našel, chtěl jsem to vyzkoučet ale bohužel nefunguje...
Mr Proč
Expiry: ja vim jak jsi to myslel, uvnitr trubky bude rotor s cepelema co budou orezavat sterbinou nasavane listy jo? pokud to chapu dobre, tak proste nemuzes mit cepele v jedne rovine s tou sterbinou, to by se ti bud zasekly, kdyz je budes mit na tesno nebo by ti listky vubec nesekaly, pokud je budes mit daleko, to "jako vrtule" jsem myslel jen jako prirovnani. A pokud bude ta vnejsi trubka silna, tak ti to bude nechavat zbytky listu tak dlouhe, jak je tlusta.
Expiry
Ja jsem myslel,ze ty cepele budou zvenku ty trubky a useknou toho toli,jak moc blizko to k tomu das.
Mr Proč
Zvenku? Ja myslel ze to chces udelat jako tu frezku...

Asi takhle jsem to myslel. Sry, je to jen narychlo sfoukly v malovani...

Edit: jeste pridavam schema sberneho sudu
Co?
imho. myslím, že šnek-vrut by byl lepší...mohl by ho roztáčet proud vzduchu do vysavače....viz.nákresy...
Expiry
Pravda,s tema nozema vevnitr by to asi bylo lepsi.

K tomu co vymyslel Co?:
Myslite ze bude vysavac schopnej roztocit sneka z mlynku na maso do takovych otacek aby to useknul??
To uz bych radsi pouzil vrtulky z modelarstvi jako pohon a k rezeni treba ty ziletky.
Zdravim všechny,možná to tu je,ale já to nenašel ani za pána Boha.:)
Sháním takový ten přístrojek do elktříny se kterým se dají trimovat kytky.:)Děkuji za odkazy.:D
Slick-ace
http://www.growpestitel.cz/sklizen-...173_10_140.html

http://www.growshop.cz/katalog/deta...mmer/ok-trimmer
Teda to bych nečekal,že to je až takhle drahé.:)
No nic,děkuji za odkazy,určitě se dá vymyslet i levnější aletrnativa.:D
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od Raoul_Duke
určitě se dá vymyslet i levnější aletrnativa.:D


Už máš nějaký koncept? Kolega nad trimovačem "samo-domo" neustále přemýšlí, ale zatím ho nic převratnýho nenapadlo..
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Raoul_Duke
Zdravim všechny,možná to tu je,ale já to nenašel ani za pána Boha.:)
Sháním takový ten přístrojek do elktříny se kterým se dají trimovat kytky.:)Děkuji za odkazy.:D


Tak to jsi špatně hledal , téma sem našel a spojil sem to , už se to tady řešilo :p: jinak tady odkazy na nějaký stroje :D:D Hlava

http://grower.cz/forum/showthread....5398#post915398

http://grower.cz/forum/showthread....3598#post933598
NORM
tady je jeden podomácku
http://www.youtube.com/watch?v=ouojXIZUGRE
Časlove
Máte někdo zkušenost s těmahle nůžkama? http://www.growshop.cz/katalog/deta...rihavani-listku

Jsou lepší než obyč?
Už mi z toho stříhání jebe a rád bych si to ulehčil jak jen to de...
desertwolf
citace:
Původní příspěvek od Časlove
Máte někdo zkušenost s těmahle nůžkama? http://www.growshop.cz/katalog/deta...rihavani-listku

Jsou lepší než obyč?
Už mi z toho stříhání jebe a rád bych si to ulehčil jak jen to de...


Na manikůru paliček po sklizni jsou na hovno. Prostě to s nima není pohodlný. Mám tyto http://fiskars-online.cz/p/339/ a vím o čem mluvím. Pak jsem si koupil tyto http://fiskars-online.cz/p/938/ a to je úplná špička. Neměl jsem nic lepšího
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od Časlove
Máte někdo zkušenost s těmahle nůžkama? http://www.growshop.cz/katalog/deta...rihavani-listku

Jsou lepší než obyč?
Už mi z toho stříhání jebe a rád bych si to ulehčil jak jen to de...


Nikomu nenutím, jen všude vychvaluju a doporučuju protože si to tyhle núžky zasloužej..

Super núžky za super cenu http://opera.aukro.cz/nuzky-remesln...1860552971.html není to moje aukce, ale levněji je asi neseženete

Stříhám s nima už 12 let a neměnil bych a že jsem zkusil tyhle growshop núžtičky několikery a Rostex CS 2405 jsou nepřekonatelný.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Časlove
Máte někdo zkušenost s těmahle nůžkama? http://www.growshop.cz/katalog/deta...rihavani-listku

Jsou lepší než obyč?
Už mi z toho stříhání jebe a rád bych si to ulehčil jak jen to de...


Jojo jsou tak trochu naprd , mam je , i ty žluty , tak sem se nasral a koupil sem si taky tyhle http://fiskars-online.cz/p/147/ , a luxus , tahle značka fakt střihá sama , doporučuji !!! Hlava
Legy
Jen se optam, tou manikurou palicek myslite takovyto strihani listku takovym zpusobem, jako kdyz se zastrihava zivej plot, nebo bonsaj? proste podle ty pevny casti palice obstrihat listy... ? Mimo jine, ja pouzivam uplne obyceny kancelarsky nuzky, trochu starsiho razeni z oceli a na to, jak sou stary a obycejny nemaj problem i kdyz se cely zapatlaj pryskyrici ;)
Hlava
Napadlo mě ješte tohle , https://www.icmag.com/gallery/data/500/949IMG_1105.JPG , je celkem dobry a tady ješte něco lepšiho :D:D
http://www.amazon.com/dp/B000E7WLE2...utube-go-016-20
krast
To vypadá hezky, krásně by se do toho vešel prstík :D Ale nechápu jak můžete stříhat normálníma nůžkama, to vám z toho neotejkaj prsty? A proč třeba při velkym množství nepoužít tohle http://www.domestics.cz/zahrada/nuz...upnu-8170.html#
skewlers
pro manikuru aardvark je vlastne nahubec na vysavac ktery dela praci za ruce je to opravdu velice rychle, staci to napojit na vysavac, pouziva to hromada lidi v Holandsku kteri sklizi vetsi hmotnosti a setri si tim sve ruce.

http://grow-your-own.net/product_in...0008a69f7e65b85

snazil sem se vam vytahnout video pro predstavu jak to funguje ale jedine co se podarilo je toto video pod, jak aardvark pracuje je videt v minute 2:46
http://www.youtube.com/watch?v=FXop...feature=related
Pflusik
http://www.growshop.cz/katalog/deta...rmith---strihac

Proč se s tim srát ? :D
krast
ty bys nějak moc šetřil chlapče, kdyžtak tohle by byla pro mě jasná volba http://trimpro-ssl.netc.net/trimpro...roduitAccede=XL

a s cenou pod 180tisíc? no neber to :D
Časlove
Hmmm tak jako nápady hezký, ale poměrně nákladný!:D
Kdybych neutratil ted skoro všechny peníze za plánovanej vejlet do světa, tak bych si letos koupil tohle: http://www.klecka.cz/growshop/ssr/L...ni_strihac.html , tady video: http://www.youtube.com/watch?v=ps64...feature=related .
Ale i tak se mi to zdá teda nesmyslně předražený!

Asi zvolim fiskars nůžky, ale už mně to fakt leze na mozek, nejhorší část pěstování...
Hlava
Sem to vyškubl z kanálu a spojil s tímhle :D , jinak fakt ty fiskars , dobrá ocel a fakt fikaj samy , jen bych ti doporučil si je někde omakat aby tě pak netlačili , pak je koupit na netu , čau Hlava
vir
http://fiskars-online.cz/p/471/ tydle jsou nejlepsi, kdo striha vice tak cokoliv bez jakychkoliv dir. mit prsty v tech okach je bolest jak svin po delsi dobe. takze tyto fiskars nuzky.
Hlava
http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=450993
mr.killer
Ten Kermith je opravdu nehoráznej stroj!! Já jsem s ním teď stříhal celej den a opravdu to jde velice rychle. Mám ho půjčenej, ale už vím, že ho na příští rok koupím taky :)
Iwannagethigh
Tohle je docela pohodička:)

The Triminator


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma