Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Bubbler 150w, PoG, Blockhead, G13xBW by PsYcHo84 - Klikni zde pro originální téma
PsYcHo84
Zdravicko, po nake dobe o5 jsem rozsvitil skrin, s tim, ze si vyzkousim bublak.. hlinu jsem si uz zkusil minule a chtelo to zmenu, je treba se neustale zlepsovat - evolovat :D Celou skrin jsem bastlil s plnym vyuzitim D.I.Y. principu, nebo taky "neni dulezite jak to vypada, ale jak to funguje" :D tagze za malo penez, zato hodne premysleni a prace v garazi.. ale kdyz to cloveka bavi... :love:

# lampa - vcera mi prisla nova vybojka - 150W master son-t pia.. mel jsem puvodne osram nav-t - 14,5tis. lum, ale je uz jeta 1 sklizen, taxem ji vymenil za son-t, ktera ma 16,5tis. lum. Kazdy lumen navic dobry :D Tu osramku si necham jako rezervu, kdyby se cokoli stalo.

# skrin - sxvxh 55x90x35, stejna jako v predchozim growu, natrena zevnitr bilym primalexem

# bubbler - plastova bedna sxvxh 48x22x31cm, tzn. cca 32l, slepena presne na miru do skrinky, abych max. vyuzil prostor. Ale neni plny az po vrsek, tagze +- 25l roztoku. V pravem prednim rohu je mala ctvercova sachticka s provrtanyma stenama - je tam proto, abych pri vymene roztoku nemusel vytahovat kytky ven - > dam do sachticky male akvarijni cerpadylko, ktere mi ten roztok vycerpa do kyblu.. je to pohodlnejsi, nemusim pak hybat s tezkyma nakvetlyma kytkama.. Dekl na bublak jsem slepil z nakych starych plastovych kuchynskych tacu.. na deklu je stribrna odrazova folie, ktera se normalne lepi na zed za radiatory.. nasel jsem kousek v garazi, ktery presne rozmerove sedel.. nepropousti do roztoku zadne svetlo. Kvetinacky jsou 9x9x10cm, s keramzitem, ktery jsem proplachl asi v 10i horkych vodach..

# vzduchovani - podle FAQ staci 3W na 20l.. ja mam 2 motorky - prvni 2,5W s 1 vyvodem. Je tissi a proto jede nonstop. Druhy motorek 3,6W a 2 vyvody - jede jen kdyz sviti lampa. Tzn. 25l roztoku, 3 vzduchovaci kameny, 6,1W vzduchovani - je to predimenzovane, ale cim vic kysliku pro koreny tim lip

# hnojky - general hydroponic - grow, bloom, mikro, k tomu enzymy od canna a phytamin na postrik od plagronu.. nemam ec metr, tak hnojim podle davkovani na flasce, abych to nepresvihl.. na upravu pH mam HNO3.. drzim to na 5,5-5,8, ale protoze jsem hracickar, tak se to snazim drzet na 5,6-5,7 :D

# ventilace - aktivni pritah - 2x 8cm pc vetraky na nastavitelnem zdroji 1,5-12V.. Odtah euro1, prumer 100mm, 100m3/h. Ofuk lampy 9cm pc vetrak.. schema tady. Tak jak to je mi to fklidu drzi teplotu kolem 25°C, ale kdyz k tomu pridam home made pachac, tak ma euro1 problem ho profouknout a teplota mi leze na 32°C.. Tagze to budu resit tak, ze musim zas rozdelat ten pachac a udelam do vnitrni trubky vetsi diry, abych snizil odpor a jestli tohle nepomuze, koupim jeste 1 euro1 a dam 2 za sebe a to by bylo aby to nevalilo..
vlhkost nemerim - odhaduju.. na rust vanicky s vodou + molitanem, na kvet proste vetraky naplno at to fici

# rezy - 4 ks - vpravo vpredu Pot of Gold, vpravo vzadu Blockhead, na leve strane vegeti 2x G13 x Black widow. PoG a Blockhead jsem uz FIMem zastrihl, pac se tahaji podstatne vic nez ty G13.. maji i vic korenu v roztoku ale jako verim, ze je ty G13 dozenou.
Jinak rizky jsem po presazeni trochu prizabil kolisavym pH a znacne amaterskym roztokem.. kyti mely cerveno-fialove stonky a svetle zluto-zelene listy.. nicmene nebezpeci je zazehnano, taky jsem pochopil, ze na vyrovnani pH staci par kapek kyseliny, ne 3ml, ktere jsem tam poprve nalil.. tagze v soucasne dobe je vse na dobre ceste

Zaverem special thanks to inValida - zaridil mi bednu, pujcil mi cerpadlo, vzduchovaci motorek, kyselinu, do zacatku ec a ph metr (uz mam vlastni), poradil s vyberem genetiky, sehnal rizky.. hodne mi pomohl, za coz jsem vdecny, tagze jestli se vam skrin, nebo grow libi, tak nezapomente poslat kacenu i jemu :)

ps - kladne/zaporne ohlasy + cokoli co nepatri k tematu piste ke karme nebo do pm - zvysi se tim prehlednost. Dik ;)
PsYcHo84
A tady pfko ktere nam poslali znami od rodicu... jejich dospele deti pesti a kdyz si jejich padesatileti stari fotri dokazou delat z travy srandu a dokonce rozesilaji takove pFka znamym, tak mi to dava pocit, ze svet je zas o kousek lepsi :D
Chuck Taylors
:D kamo tak to PF je malo na silu,ten minuly grow byl moc pekny sem zvedav jak se poperes s timto.Zatim to mas moc pekne tak preji hodne uspechu a nezkaz to :D
Bigpytel
Čest jake hnojky použivaš (nebo doporučuješ) nebo ktere mas odskoušene?
PsYcHo84
citace:
Původní příspěvek od Bigpytel
Čest jake hnojky použivaš (nebo doporučuješ) nebo ktere mas odskoušene?


predchozi grow jsem mel hnojky od plagronu (muzes najit v podpisu). Jinak si pls precti prispevek c.1, odstavecek # hnojky - pro ty pomalejsi z nas - je to tucne aby to nahodou neprehledli, potom pokracuj dolu az na odstavecek ps a nezacpavej mi tryd takovymi dotazy ;)
PsYcHo84
tak zas po 4 dnech... jde videt, jak to v bublaku vali :D mame radost

1,2, - Bush

3 - po manikure

4,5, - korinky

za 4 dny vypily +- 1/4 roztoku, dost se tahaji nahoru + sili stonky.. maji na vysku do 12cm a 1cm tlusty stonek.. poradne je zastrihnu a tak za 2-3 dny prepnu na kvet...

podle mych predstav se vyviji PoG.. hezky se vetvi.. ty ostani indies akorat mega ztlustujou a prodluzujou stonky a znasobujou korenovy system, ale ze by se jim chtelo nak do sirky, to moc ne..

jsem trochec nakaleny z par drinku, tagze jsem pri ohybani par vetvi natrh/urval ale co, to sroste/doroste..

prosim o radu nekoho fundovaneho - kolik cca cm se mi jednotlive modely po prepnuti vytahnou?

jinak jsem z toho rustu tak prekvapeny, ze se radsi pujdu odhulit :frog:
Kwjetoň
hele tak já bych řek k tomu pogu - ikdyž je to indika (nevim esi mostly nebo čistá) tak po přepnutí eště docela dost vyjede.. měl jsem ho teda v aerošce, ale jestli máš silný vzduchování tak se to bude chovat podobně.. ikdyž třeba erixonovi ty jeho pogy docela narostly i v hlíně.. ;)

:afro:
PsYcHo84
PoG je "primary indica" je ze vsech nejvetsi nejrozvetvenejsi ma nejvic korenu.. zajimava genetika.. ty G13xBW jsou nizsi, min se vetvi..

po tom, co jsem se ozraly snazil tvarovat vetve a na jedne G13 a asi 5 nejvetsich jsem urval, jsem presel k tezitkove metode tvarovanim viz foto :) je to lepsi

namichal jsem kocickam 25l noveho papu, GH davky podle etikety a cannazym,
pH 5,6, 25°C, bublak bubla, svetlo sviti, nalada vyborna :D

taky jsem pridal pachac - zvetsil a zmnozil jsem diry ve vnitrni trubce a moje euro1 to vpohode profoukne + to funguje jako koncovy tlumic hluku.. a zatim nejde nic citit..necekam ucinnost jako profi pachace, ale kdyz to tu vuni stahne aspon 50% dolu, tak budu spoko.. prave to aroma mojim domovnikum nejvic vadi..
PsYcHo84
noleko - home made pachac neni zadna prevratna novinka :) je to jednoduche, ma to tady dost lidi ;) Jinak ma asi 25cm na delku a prumer vnitrni trubky 100mm.. pak potrebujes stare silonky, vicko od zavarovacky, 2 drevene kolecka, 1kg aktivniho uhli a mas ho taky :)
PsYcHo84
Czuss, po prepnuti to docela skocilo :D
Jsem mrte spokojeny s PoGem, silna, rozvetvena kytka, nejvetsi korenovy system, nejvic zarodku palic.. Na druhem miste blockhead..
Ale ty G13xBW se mi moc nelibi.. vypadaji zdrave, ale maji nejmensi koreny, stonek a vetve tluste jak krava ale neni na nich moc palic.. skoro vubec se nevetvi a neodnozujou. Jakoze tlusta vetev konci jednim obrovskym listem, ale kdyz se ty listy sundaji, tak z te kyti nic nezbude.. Moc palic na nich asi nebude, ale snad se mi to vynahradi velikosti a kvalitou.. doufejme

teplota 23°C, pH 5,6, slunko sviti :sun:
PsYcHo84
.. nic moc se nedeje, kyti se tvari ze uz do vysky moc neporostou, palicky se teprv tvori tagze jen obrazem.. :sun:

akorat je to strasne huste a propletene.. mozna jsem to mel prepnout driv. Jinak PoG svoje sousedy sikanuje a utlacuje, je ze vsech nejvitalnejsi..

tak to snad zdarne dojede
SmallDudeZombie
cus lulanku :) nelenos furt a aktualizuj nebo ti nasolim zaporne karmy az zcernas :D:D:D , doufam ze to bude poradne peklo ! At se dari :) ;-)
PsYcHo84
zdar je to fprdeli bejbi, tyden jsem nebyl doma a strasne mi to presrostlo.. PoG totalne utlacil blockhead a vyjel az k lampe a ma trochu spalene vrsky.. je skoro 2x vetsi..
jako nevim co budu delat, necekal jsem, ze to po prepnuti vyjede 200%

je z toho ted takova dvouetážová dzungle.. nejsem spokojen, ale co uz

update bude zitra, ted musim jdu na jednicku na peevo, zatim czus
PsYcHo84
kua je toto mozne? nechal jsem skrin tyden bez dozoru a uplne se mi to tam zvrhlo..
1) rozmrdalo se mi pH
2) asi jsem to prehnojil
3) strasne a nerovnomerne to prerostlo

pH jsem uz upravil, namichal jsem novy roztok, ale s tim jak jsou ty kytice vysoke asi nic nenadelam. pri prepnuti mely 18 cm, ted ma Pog 44cm, G13xBW 40cm a blockhead 30cm... nevypada vubec zdrave a je stineny a utlacovany tim PoGem, ze ktereho vyrostla strasna bestie.. fakt nechapu jaktoze to tak vyrostlo.. vzdalenost mezi patrama je kolem 10cm..

mozna to bude tim silnym vzduchovanim, ze se ty kyti tahaji po prepnuti jako na aeru..

aby se mi nespalily vrsky, taxem tam provizorne nasadil cooltubu, je to normalni borokremicitan do ktereho fouka 9cm vetrak a pak to vsechno odsava ven euro1.

premyslel jsem ze bych to ostrihal, ale zda se mi to v tehle fazi skoda.

tagze jsem nasrany na sebe, na bublak a na vsechno ostatni. vynosove to bude asi chabe, pac palice jsem vertikalne ruzne rozvrstvene, ale tak je to plevel, uz na to seru, nebudu se s tim mazlit a proste to necham nejak dojet a uvidi se.

az se priste budu rozhodovat jaky setup zvolim, tak metla na rust bude jasna volba :D
jestli mate nake rady, nebo doporuceni, nebo pripominky tak to uvitam
Chuck Taylors
hele muzu rict jen ze POG je POG:D je to bestie pozor na ni.Este sem chtel vedet kolik mas nad vrskama toho POGu teplotu.Metal je sice trochu tvrdsi muzika ale moc se hodi, budesh mit huste patra a kompakt salamki, nechas ho na prvni dva tydny kvetu a nepreroste nic ale to uz urcite vis ja jen blbe kecam:D:D:D btw ostrihej aspon spodek, je to strasna jungle muhehe a kdyztak smaznu:sun:
Erixon
Rozhodně sundej spodky, dokud je čas. Z palic nech maximálně 15-20cm z vrchu. Ustříhnout slabší větve taky pomůže, aby nestínily těm silnejm.
PsYcHo84
Taxem na Erixonovo doporuceni prostrihal spodky a to tak, ze dost :)
skoro mi u toho tekly slzy :D tolik krasnych malych vyhonku, ze kterych by pri vetsi skrini a watazi byly najs palice.. njn, napisu jeziskovi o novy vetsi silnejsi (:vampire: ) room :D

hnojim furt stejne, pH se snazim drzet v mezich ale ono si to stejne zije vlastnim zivotem.. tak napr. v nedeli jsem upravoval pH na 5,7 a v patek bylo 5,4.. no je to na posrani, kdybych nebyl blbej a zustal u jednoduche nenarocne hliny, kterou umim, jak mi mohlo byt :D
Ale priste budeme chytrejsi drahousku! Metlu na rust a prepinat o tyden driv a budu urcite spoko :)
zacina to uz trochu palicovatet, coz me tesi, ale trosku se pali vrchni palice, coz me netesi, ale nastesi je tam ta provizorni kůlťůba, kterou jsem diky bohu kdysi koupil a ted se mi ta roura dost hodi..

drzte palce, treba jeste nakonec bude vsichni prekvapeni, co z tech nenazranych prerostlych bestii vyroste :frog:
farda
zdary Psycho... tak trochu mi pride ze jsi zapomel na ofuk kyti.(nikde o tom nepises a na fotkach taky nic nevidim). takze je jasny ze kytky udaly dlouhy patra a prerostly diky tomu zes na ne nemel poradnej ofuk.(jestli si to ty nemyslis tak me oprav)
njn sme to mozky :mutant: . tim te nechci urazit... je videt zes to zvladnul dobre
PsYcHo84
vidis to me nenapadlo... ale je dost mozne ze na tom neco bude... ja tam mam 2x8cm pritah dole vlevo, v tom predchozim growu foukal na castecne na kytky, ale ted tam mam tu bednu/bubbler, ktery je vyssi, taxe ten proud vzduchu ke kytkam nedostane.. hm, zni to docela pravdepodobne

tagze pro priste metlu na rust dalsi pritah na ofuk a budu celkem zhojeny :D
PsYcHo84
brejk denc, porad to zije... zas se mi rozletelo pH - 5,3, konecne jsem si koupil pH+ z akvaristiky, tak doufam, ze uz se to nezopakuje

jinak kyti, prestoze ode mne furt dostavaji naprdel, tak zacaly nesmele cukrovat palicky.. dlouzivy rust se diky bohu zastavil, tagze ted nezbyva nic, nez lit hnojiva a cekat co z toho bude..

koreny jsou krasne bile a je jich dost, tagze to vypada oukej

jo a postreh na zaver - PoG totalne zahlusil a pohltil blockheada.. uz jsem premyslel, ze bych toho Blockheada vyhodil, ale dam mu sanci :)
kazdopadne z nej bude max par g..

pjestu zdar! :punk:
infama-fi-dead
cau, chtel bych se zeptat kilik tak odhadem procent vany ti ted zabyraji koreny?
dik
PsYcHo84
infama-atd. : odhadem asi 75%, ale to se odhaduje tezko... PoG nejvic, zbytek tak nejak paberkuje

Tak zas naky apgrejd - porad kynou, PoG je celkem pekny, ty G13xbw jsou dost zabrzdene.. zacaly cukrovat, ale nekdy nemaji skoro zadne palice.. proste ocukrovane listy a palice uplne mikro.. necham je dyl a snad to doroste.. o Blockheadu ani nemluvim, ten je schovany nekde hluboko vzadu ve stinu PoGu..

jiank jsem doplnil roztok, umyl cooltube a prostrihal to - a to tak, ze dost.. mam z toho celkem ulepene a vonave pracky :D

vrsky pod vybojkou mely uplne seschle listky, taxem je ostrihal.. bude to asi tim svetlem - vrsky jsou tesne u toho, mozna jsou pripalene svetlem, nebo teplem.. kazdopadne s tim uz nic nenadelam..
PsYcHo84
Tak a dost - uz se s tim plevelem nebudu kakat.. si rikam ze to nak pomalu nabyva - na flaskach GH jsou 2 etikety - jedna od vyrobce, druha od prodejce..

vyrobce GH na kvet doporucuje 1,5ml/l bloom slozky a 1ml/l micro
distributor doporucuje 3ml/l bloom a 2ml/l micro
a ja hlupacek v dobre vire ve fundovanost vyrobce tam liju celou dobu polovicni davku.. kyti asi hladovely.. tak to se ode dneska zmenilo :vampire: , taxem zvedavy, co z nich behem poslednich 20i dnu vymlatim..

na obrazku je progrsivni zapojeni elektroniky & techniky :D az budu velky, bude ze me elektrikar :D
prenda
Zdar.

Kytky by se moc nezměnily, kdyby si jim dával více hnojek. Na přehnanym Ec zase tolik nezáleží. Ty si to spálil sem koukal :D.
PsYcHo84
njn, mel jsem nejspis rozhaseny pH metr.. v navodu pisou, ze se ma kalibrovat kazdy tyden.. a ja ho kalibroval az po 3 mesicich...
PsYcHo84
Dobry vecir, taxem ty slecinky dneska zarizl.. mely posledni tyden zivota final solution.. Jinak to byl muj prvni vyrazne nepovedeny grow :D jedina kytka, ktera stala za to je PoG.. totalne ovladl celou skrin, utlacil blockheada tak, ze z nej zustala jen 1 mikrosiska.. G13xBW, z tech bude vynos tak 5g.. na rustu to tak depresivne nevypadalo, byly z toho velke kere, ale paxem je nejspis odpalil kolisavym pH tak, ze skoro nenahodily palice.. njn, mel jsem rozhaseny pH metr, navic jsem byl u skrine jen 1x tydne, nemohl jsem to kontrolovat prubezne.. tagze jedina kyti u ktere se da mluvit o sklizni je PoG.. sice je taky pripaleny, ale prezil a aspon budu mit co hulit do dalsi sklizne.. holt, nejni kazdy grow posviceni :sun:
Pristi kolo bych chtel zacit co nejdriv a pro tentokrat se zase vratit k hline.. so stay tuned! :D
bublak si vykutim pres leto - budu mit na to vic casu a hlavne budu u toho porad a budu to moc kontrolovat..

tady par fotek toho PoGu... celkove bych to okomentoval: sice malo ale moje :D
PsYcHo84
1) tolik toho asi je



2) caras setreny z prstu po konci strihani listu je prijemnym zpestrenim zivota :D


3) 1 grower drink pred spanim :sun:

az to uschne, zvazim to a upresnim vynos
taaak co? kolik toho mas? :)
PsYcHo84
Zdarek, taxem to po 6i dnech suseni zvazil a je to prijemnych 45g. :bravo: Cekal jsem na tu bidu jen +- 30g.. oproti minulym 116g nic moc, nebo spis nic, nez moc, ale aspon mam plnou zavarovacku paliva, ktere mi pomuze prezit ctvrtleti do dalsi sklizne.. Vim kde se staly chyby, tagze priste ocekavam vynos zase pres 100g :) plany se musi plnit :D

diky za vase kacka & see ya u dalsiho growu ;)
PsYcHo84
smoukreport bude velmi strucny, pac me nenapadaji zadne kvetnate fraze, kterymi bych to popsal... kvantita je uplne napy*u, to uz vime, pokud jsme docetli az sem, ze.. tagze k tomu se ani vyjadrovat nebudu. a kvalita.. .. no vzhledem k tomu, ze polovina z te zavarovacky uz v podobe dymu obiha nekde v atmosfere jsem nabyl presvedceni, ze jsem jakz takz opravnen se k tomu vyjadrit..
Tagze: zhuluje to jak cyp :punk: neskrabe to, nema to chemicky ocas a stoned rejdr minuly tyden u speka rekl, ze kour hezky voni :D taxi to preberte sami :frog:
pjestu zdar!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma