Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
HOMEBOX XS,Envirolite,kokos - Klikni zde pro originální téma
Lenochod
Zdravím growery a growerky :)
tak jsem se po dlouhé době neustálého pročítaní groweru.cz rozhodl že taky něco postávím. (A už mě nebavilo neustálé vymýšlení co a jak, konečně překročil k činům :) )

Skřín
Homebox XS - 5500,-
Koupil jsem ji protože jsem doufal že to je nejlepší volba a investice. A opravdu je fakt supr, za chvilinku sestavená,lehká konstrukce. Kvalitní materiál na zip, všude dostupná apod.:D

Světlo
Rozhodl jsem se pro Envirolite 125W - Blue na růst + parabolický reflektor - inspirace http://www.cannaweed.com/forum/suje...t-ampoules.html tenhle komplet je k mání za 3,650,- u http://www.growelectric.cz/shop/ind...fd947f48d67bb2f

Ventilace
http://eshop.klecka.cz/product_info...products_id/966 ulita 200m3/h umístím ji do pravého horního rohu . Přítah pasivní - homebox ma dole tři odklápěcí části.V květu přidám pravděpodobně ještě pachový filtr.
Regulace na ventilaci
Koupena za 1100,- v GS,nutná hračka,je tam jinak zima.
Zvlhčování
Klasika SPS 808 :) myslím,že suprově vyřešená

Jinak plánuju jet v kokosu, přijde mi to jako nejlepší volba.Pěstovat na začátek 4 kytičky ve scrogu a hezky si je vymazlit :)

Hnojky:Bcuzz Coco Booster, Bcuzz A+B coco , Plagron Phytamin - na růst.Květ:Bcuzz Bloom Stimulator coco , Bcuzz P-K 13-14 , Plagron Green Sensation

Tot zatím vše.Zatím growu zdar :D

ahoj,
neuvazoval jsi o te zvlhcovace co tu maji skoro vsichni? je proverena, a usetri ti skoro litr...
mike.mouse
Zdar Lenochod

Tak mna welmi zaujala hned ta konstrukcia a som zwedawy, ako sa budu kyticky tvarit dnu :) zaujimavy projekt jednoznacne...na scroog planujes aku odrodu? je to ako pestowanie v cestovnej taske :D Ake to ma cele rozmery? budem sledowat! wela uspechov prajem.
Lenochod
2 praxer :
to je jasný že uvažoval,ale zdá se mi kvalitní ,použival jej i r-man a vypadá to že s nim byl spokojen,tak zkusím zainvestovat

2 mike.mouse : no doufám že bych se na poprvý mohl dostat na těch 80g.Rozměry jsou 60x60x120 (v,š,h)

dik za podporu :D
Jeck Herer
Čuzz,máš krásnej homebox :)
Jinak osvětlení,koukám že prachama moc nešetříš tak bych určo doporučil spíš tu 200w Nurturelite,topí téměř stejně jak ta 125w,a výkon je daleko větší!! Stejně jestli chystáš přikupovat 2x 36w zářivky tak se dostaneš na přibližně stejnou cenovou relaci,fakt se vyplatí to šoupnout do toho dvoukila Nurty..
Jo ta zvlhčovačka co sis vybral je zbytečně drahá! http://2324.elektrocoleti.cz/ultraz...ps-808+dp35428/
-tahle je growerská klasika,je kvalitní,a myslim že R-Man psal návod s fotkama jak si jí předělat,abys měl jakkoli velkou nádrž..
Je levná,a 38w na plnej výkon se mi nezdá moc :smoker:
(já jí mám,a na plnej výkon nikdy nejela,protože to máš za chvíli místo growroomu močál :D )

Ať se daří! Přeju hodně štěstí při pěstění!! Cavas ;)
mgrdragun
ja tiez zvazujem tento home box s 200W nurtilite a uvazujem tam dat TOp 44 co vy na to odjednavam ich cez hanfsamen.at tak sa uvzdi co mzslite kolko bz sa ich dalo dat dnu?
Lenochod
Cus presne tak,ty diry uz tam jsou a jsou luxusni takze pritah je vyresenej koupi toho boxu.

2 mgrdragun no zalezi na velikosti kvetinace,ale myslim ze 12 kyticek by se dalo,ale asi jen v SoGu a to nechci

Jinak vecer az prijedu z boxu tak objednam veci,nejde to vydrzet a az prijedu z hor budu svitit :)
Jo a jaky pouzivate spinacky na zvlhcovacku ?A mate nejak vyreseny vetrani aby to vetralo jen v intervalech v rustu ? na kvet to necham bezet furt + pachac
Zatim cus

EDIT: Dekuji za karmy lidickyyy :)
Lenochod
Čus,
tak jsem to všechno objednal (Ulita 200m3/h,světlo Envirolite 125w Blue + Parabolic reflektor a zvlhčovačku SPS 808)
zbytek tzn. teplo/vlhkoměr , květináče , substrát , hnojky , spínačky ( s těma mi musíte poradit jestli jen na světlo nebo i na zvlhčovačku a na ventilaci tzn. digitální tyhle - http://www.growelectric.cz/shop/ind...products_id=741 stojí 300,-)
No ještě pár věcí chybí ale to je snad zatím jedno.¨
Už se teším zatim ;)
Jebat
Vypada to sice dobre ,ale zbytecne draze ,jsem zvedav jak tam uchytis tu ulitu, ale sam musim rict ,ze si brousim zuby na xxl box :)
hodne zdaru
kickdashit
Jak je to parabolicky stinitko vysoky?Ja to nikde nemužu najit.
Maš spočitany, že se ti vleze do boxu? Bych řekl, že i průměrově je větši než box
mgrdragun
myslim ze 125W je dost malo na ten box ja som zvolil 2OOW ale este som to netestoval bo este neprisli semiacka takze tak..
kickdashit
jj,ty francouzsky stranky sou dobry,je tam kotel info o tech usporkach
Bombs
2kickdashit: jo, ten parabolickej reflektor je vetsi nez box, takze ho budem muset trochu priohnout na stranach, ale bude to ok.

jinak k ulite - to bude nejmensi problem myslim :)
mgrdragun
NO JA NEVIEM JA MAM VOLBU POUZIT NA CELZ RAST AJ KVET ENVIROLITE 200W RED NO NEVIEM MZSLITE ZE BUDU HUSTEJSIE/MENSIE IDE TAM tOP 44
mgrdragun
no hej vyrastu aj pod cervenim to j e pravda ale mna skor zaujima ci nebudu velmi rozkonarene ale skor viac huste pod tym cervenim

Lenochod Top44 nemam moznost zohnat "rizky" takze volba je na seed ale pisu ze 44 dni od vyklicenia by to malo byt hoove tak sa budem snazit v tomto smere to resit kazdopadne dám info o tom ako to prebieha niekedy koncom buduceho tyzdna by mal byt box komplet hotovy a nieka tak by malo byt aj seed no uvydim
Bombs
2mgrdragun -> je videt, ze nechapes pointu modryho a cervenyho svetla
mgrdragun
Bombs
modre svetlo je vhodne na rozkonarovanie velmi dobre vdaka svojmu teplu a spektru pre rastovu fazu
cervene svetlo vhodne na fazu kvetu
kickdashit
od koho mam kua zapornou karmu z tohohle tematu???za co???
Bombs
aloha!

po mensi odmlce jsme tu zpet a prinasime vam nove info.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------


1. box je na skrince, kvuli lepsimu pristupu, pricemz do ty skrinky dame zvlhcovacku a vyvedem z ni trubku skrz box - doprostred

2. ulita je pridelana na drevo, odtah ven

3. envirolite 125W - blue

4. parabolickej reflektor

5. museli sme ho naohejbat, aby se do skrine vesel.. myslim ze jeho ucinnost sme tim neovlivnili.. viz foto 8 :)

6. uchyceni reflektoru dole

7. uchyceni reflektoru nahore + odtah

8. reflektor + envirolite v akci

9. box zevnitr + ctyri mrzaci.. prezivali asi 14 dni temer bez svetla za oknem.. dali sme je tam 4fun

10. este zvenku


-------------------------------------------------------------------------------------------------------


este chybej spinacky, regulator na ulitu, kvetinace.. atd, ale to jiz brzy


momentalne nejvetsi problem, kterej musime vyresit je, ze je tam, jak sami muzete videt, 18 stupnu .. kdyz je zapla ulita. pokud je vypla tak asi 22. ta envirolite vubec netopi :mutant: uvitame jakykoli rady!

kazdopadne sviti to fakt huzte, uz se tesime :p:


growu zdar :afro:
Lenochod
Čus,
tak dneska jsem koupil triakovej regulátor otáček na ulitu a spínačky.Jinak v growshopu mi cápek poradil,abych koupil spínačky i na zvlhčovačku a měl jí zaplou společně se světlem,venták má prej jet furt.
Ted to půjdu zapojit,tak uvidím , až to nastavím jaká tam bude teplota.
Zatim zdar večer podám info

EDIT: Zapojeno,ted už jen vychytávám správný nastavení vlhkosti a ventáku.Vypadá to že tam bude 18C při zapnutym a 17 při vypnutym světle,uvidíme.

EDIT2:No tak nakonec když jsem to zkontroloval tak tam bylo 16,5C při 75% vlhkosti.tzn. ubral jsem na ventaku a přidal ještě na zvlhčovačce.Poradte please čím přitopit cca 4stupně.Kámoš má nápad tam nad to parabolický stínítko nebo připadně pod něj dát 40w žárovku,aby to topilo.Podle mě by to kytkám mohlo vadit kdyby to bylo pod tím reflektorem,a nad tím reflektorem to asi odtáhne lampa si myslim.Ale vyzkoušet by se to mohlo,co myslíte? Uvítáme všechny názory (pěstujem s Bombs společně:)).

EDIT3:Teplota klesla na celých 15,6 stupnů jeste vic jsem ubral na ventilatoru a ubral zvlhcovacku bylo tam 96% vlhka.Jinak nevidím jiné východisko,než dát do levého horního rohu umístit 60-100w žárovku která bude pěstírnu vyhřívat.V létě to bude úplně ideální.
Lenochod
Čus,
děkuju,že mi nikdo neporadíte.Jinak dneska sme nainstalovali zvlhčovačku tak,aby foukala ze spoda nahpru trubkou.Bylo mi líto díry do boxu,ale co,na květ to použijem jako pasivní přitah.Jinak sme nainstalovali 100w žárovku asi 10cm od envirolitky,a ted se ptam:"VADÍ KYTKÁM 100W ŽÁROVKA,NEBO NE?"Díky ní je tam ideálních 22,5C.Jestli kytkám vadí tohle spektrum ( nic o tom nevim) tak mi dejte vědět.Jinak už si domlouvám řizečky :).Zatim a poradte pleas
Matrixx
to lenochod:newadí,,jinak žárovka má rádoby žluto červený spektrum,možná by byl lepší nějakej malej přímotop :wink:
Lenochod
Matrixx,
díky za odpověd to se mi ulevilo,já furt tvrdil,že to vadí.No malej přimotop,tak mi řekni co tím malým přímotopem myslíš.
Co?
jj ty úsporky kurňa vůbec box nevyhřejou :D...už ani ten předřadník není co bejvalo....jediné řešení je usměrnit odtah a vůbec celej box...aby neutíkalo teplo....to zas ale box :satan: snese i CO2 ;)
imho.žárovka by asi jako taková vadit neměla (teda nesvítí-li v noci...to by poté šlo ji dát třeba do plechové krabice objimkou ven, která by fungovala jako radiátor)...ale je to docela nešetrné využití 100w....když už, tak bych na růst přidal třeba nějakej 100w halogen, kterej má kvantu modrýho spektra...;)
Matrixx
to CO? souhlassim s tebou,ale vůbec nejlepší bybyl si myslim ten přímotop
to Len.:za 450 se dá koupit takovej malej zmrdík (Baumax,Kaufland co já vim :D )
Co?
matrixx: mnojo...já se na ně koukal taky....ale ty nejlevnější většinou žraly 400w :rejp: ;) ....
resp. přímotop je dobrej, ale hřeje...ehm..žere...:)
Lenochod
správně,přímotopy žerou jak svině,ale jelikož mám docela neomezené možnosti co se odběru elektřiny týče tak o tom budu přemýšlet :D
jinak spíš teda budu přemýšlet o tom MH nebo možná o sodíku 75W,co myslíte?
Bombs
s temi neomezenymi moznostmi bych to zas tak neprehanel :D

nevyhoda je, ze ta mistnost je celkem velka, takze si myslim ze si ten fukarek vezme dost :(
Matrixx
2Kw výbojku a máš z toho saunu :wink: :D
Bombs
2escadro pablo:

to vis ze bysme tam chteli bouchnout 3x200W, bohuzel zatim neni cash :/

jinak pravdepodobne koupime to MHcko!


2matrixx:

lol :D :D
Matrixx
anebo si kupte krb.....romantika :D
Bombs
ja bych tam dal kamna na volej :D :D
Bombs
Cus,

tak sme kvuli nevyresenymu problemu s teplotou nakonec koupili 150W sodik (GiB flower spec)

reflektor uchycen na easy-rolls a oblepen nehorlavou kovarskou lepenkou, takze uz po stranach nemusi bejt pridratovanej a de s nim krasne posouvat

zvlhcovacku sme vyresili dirou do boxu a rourou s klobouckem




ZASAZENO

5 rizku SSC do 6L kvetinacu s tim, ze 1 holka je jenom zaloha

zatim si vegetej v substratu pro rizky


2. den pohnojeno phyt aminem
Lenochod
Čus,
tak co nikdo nemá nějakej názor na to jak to ještě vylepšit?Víme,že chybí venták na ofuk ale v GS ho zatím nemaj :(
mike.mouse
Caw, vetrak kupis v hocijakom elektre, takze netreba sa spoliehat len na GS :) momentalne mas pokoj, kym sa na rastlinkach prejavia znamky rastu :) PS : to tienidlo je good :) len ci aj efektivne... keep growing, Mike
Lenochod
Cus,
OK po tom větráku se podívám i jinde tedy.

Jenom mi řekněte,to neni ani ve FAQ nebo já to aspon nenašel - můžu namíchat (pozdějc ne ted) normálně do odstátý vody třeba tři různý hnojiva?Samozřejmě,že ve správnym poměru.Je mi jasný,že v hydru to tak funguje,ale jen pojistka,aby sme něco neposrali.

Jinak kytky nádherně rostou,spíš se větví než do výšky.Všechny jsou krásný,ale nechat tam můžeme jen 4.


A ještě se chci zeptat kdy mám kytky přesadit do kokosu?Mám na ně koupit větší květináče ( 7l,7,5l,8l?).Bo bohatě stačí těch 6L?


A hlavně nikde nemůžu najít Bcuzz bloom stimulator na kokos...:(A www.atami.com nefunguje,na flaškách je napsaný,že tam maj hnojící plán..nemáte ho někdo staženej třeba ?:D
Zatim čus :)
Bombs
Cus!

Takze kytíí sme presadili do coco, protoze uz jim zacly korinky prolejzat kvetinacem.

Kokos namichanej s perlitem 1:3 + trochu batguana.


a pridavam fotozz



1. po presazeni
2. korinky po 5. dnu
3. nejvetsi kyti - po presazeni
4. 6. den - po zaliti
5. nejvetsi kyti - den poté
6. v boxu
7. hnojky - chybi jen Bloom Stimulator od B'cuZzu a Green Sensation od Plagronu
Lenochod
Čus,
tak tak kytkám se daří určo výborně,čekal jsem,že to bude vypadat hůř po přesazení ale ty kytky se prostě za těch 6 hodin tmy + 5 hodin světla srovnaly úplně do pohody.Teplota 22-24 den 16-17 noc.Od pondělí začnem hnojit boosterem a A+B.Jinak na odměření co je přesnější pipeta nebo stříkačka?
UdL
Ad problém s teplotou u nurturelite - stačí stěny polepit fólií za topení, dá se pořídit třeba v baumaxu. Z jedný strany hliníková folie, z druhý cca 1mm vrstva polystyrénu. Zrovna to zkoušim zajíždět a teploty jsou poměrně dost rostoucí! :eek:
Lenochod
Btw. mam tam envirolitku
no na homebox bych to asi nedával ;)
Bombs
2UdL:

nj, ale tim uz ztratis ten krasnej pristup do homeboxu :)

Mr.Soda vse vyresil
UdL
Tak to jsme si asi nerozumněli... ;) Myslel jsem, že nurturelite na tom bude podobně jako envirolite, co se týče teplot... ;)

Když jsem psal o tý fólii, měl jsem na mysli polepení stěn tou fólií. :) Takže v Tvým případě místo tý černobílý folie z growshopu tam dát tuhle mrchu...

Zatim zkoušim jet nanečisto, problém s nízkou teplotou rozhodně nemam, spíš budu muset přidat na odtahu oproti původním plánům a předpokladům. ;) Aspoň bude lepší výměna vzduchu! :D

Skříň bude komplet zaizolovaná (spáry zasilikonovaný atd), bude si nasávat vzadu dole a vzadu nahoře vyfukovat.

Jedna role tý folie stojí cca 170 Kč, dělá se s tim dobře, stačí nastříhat a nějak přilepit (nejlíp oboustranná lepenka), při manipulaci drží tvar, neláme se, hlukově trochu izoluje a drží to teplo. ;)
Lenochod
Čus,
jo teplotně by na tom mohly být stejně.Ale tu folii prostě na ten homebox nepřilepíš,při zapnutý zvlhčovačce už vůbec ne
Lenochod
Čus,
tak nějaká aktualizace,kytkám se daří docela dobře,vylejzaj už i kořeny z květináčů.Jednu jsem přelil tak snad se z toho dostane.Od zítřka hnojíme.
Jinak na přání vyfocen Matýsek - Žako šedý :D
Bombs
Cus,

je tu 12. den rustu a konecne sme vyresili ofuk.. uz bylo vazne na case! :)

prikladam fotoZz

1. na kyti foukaj 2x12V vetracky Thermaltake
2. vetracek
3. vyreseni kabelu od vetracku
4. jsou pripojeny na adapter Hama 12V (1000mA) + regulator.adapter sme museli prepnout na 7V, protoze na tech 12 to byl strasnej vitr, i kdyz byla regulace na minimu.
5. kyti - vypada to, ze maj zluty listy, ale to dela blesk
6. 1 list byl nakej divnej - odstipnut (co to je?)
7. holky dostaly postrik na listy prostredkem, co sme dostali k reflektoru (neprodejne), muze se aplikovat every day
8. celkovy pohled do boxu
Lenochod
Čus,tak tak.kytky docela jedou ale ne tak jak bysme chtěli.Tu nejvyšší sme ohnuli kolínkem aby rostla do strany.Ta jedna přelitá už frčí parádně.Jinak ten list tipuju na nedostatek hořčíku ale co to je po krajích fakt nevím.Kytky dneska dostaly svojí dávku hnojek tak se snad zbarví ještě líp.
Jiank ten přípravek od Atami - Ata organics je fakt supr.Taková šedá kaše (v roztoku s vodou) a smrdí to docela po houbách a ten efekt je fakt krutej.kytky chytly mnohem lepší barvu.
Tak zatím čuste :))
mgrdragun
mno mas to pekne ja neviem ale moje male maju hrubu stonku a ofukuje ich len obcas wentik ktory ide cez filter a f poho.Inak pekne fakt dost pekne ako si zatial spokojny s HomeBox?
Bombs
dik! :) ofuk uz byl potreba.. s homeboxem sme spokojeny maximalne.. pristup ze vsech stran, pritahy, odtahy... proste vsechno ready! akorat sme zjistili, ze sme mohli koupit vetsi box.. ale nevai. na prvni grow pohodicka nejvetsi :)
Bombs
Čus,

Tak je tu 14. den růstu a kyti byly nejakou dobu bez zvlhcovacky... bohuzel sme se k nim nedostali vcas, nasledovalo odstipnuti paru listu, ktery byly uplne zkrouceny a tak kyti dostaly poradnej postrik Alga-C od Ata Organics :). Ta zvlhcovacka sice zvlhcuje dobre, ale voda v nadobe vydrzi tak den :( ted sme je 2 dny nezalili, protoze substrat byl jeste dost vlhkej, zitra zaliti + hnojky.
jinak listy uz zacinaj bejt krasne zeleny a ofuk se taky projevuje :) a zitra se zase bude ohybat. tak zatim..

a

fotky
Bombs
zdar,

prinasim nejake fotky z 28. dne.. asi pred tydnem sme kyti prehnojili, tak ted zalivame jenom cistou vodou. po zakoupeni akvaristickych PH kapek sme zjistili, ze voda ma PH +- 7 :(. kvuli velikosti naohybaneho reflektoru a celkove nepripravenosti sme se rozhodli na poprve nejet scrog.. ty kvetinace sou fakt moc velky a kdyz uz to chtelo prepnout, aby to neprerostlo nebyly kyti este ready. ve stredu prepiname!

EDIT: pridal sem lepsi fotky
Lenochod
Čus,
já jenom doplnim , že se nám to vůbec nepovedlo.Ve zkratce,špatný pH,přelili sme je na začátku,taky přehnojili.Potom problémy s vlhkostí , takyproblém s plísní.No a všemu tomu nasadili korunu dneska objevený svilušky.Jinak dneska se přeplo a dala se tam červená envirolitka 200w.Taky moc velký květináče,málo využitýho místa atd. prostě těch věcí bylo tolik ( a je) , že se upřímně divim , že sme nezačali nanovo.No ale ted už je to necháme dojet a uvidíme.Tak zatim growu zdar hlavně všem přeju aby neudělali stejný chyby jako my.
Ale ještě raz upřímně , koho by bavil napoprvý bezstarnostnej grow ? :D:D
Sinuhet
To je pech. Ale cim vic erroru si clovek vyzkousi napoprve tim lip. Alespon si to nebudete muset prozit pri pozdejsich sezonach. Mate to se vsema pouckama hned na zacatku. :-) Drzim palce.
mgrdragun
skoda vyzeralo to dobe ale na druhý krat to bude ovela lespie tak ako ja mne sa to chvala bolu zatial dary mno uvydime
Bombs
cheer,

tak prinasim posledni info o nasem prvnim, a zaroven nepovedenem growu :). o kyti sme uz nijak zvlast nepecovali, povazovali sme to za zbytecny, stejne by z toho nic nebylo, takze sly dneska pod kosu a snad z toho na dve tri brcka bude :D. Box vyklizen a zitra prifrci nove osazenstvo, na ktere uz budem pripraveni mnohem lepe. teda aspon doufam :). stay tuned..

naky fotky

6. - kytka roku :D

7. a 8. - koupili sme v zahradnictvi na zkousku mensi kvetinac, ale nevedeli, jakej ma objem... a tedy question pro vas - je lepsi mit vyssi a uzsi, nebo nizsi a sirsi? jak muzete videt, po vyndani kytky i se substratem se to tam veslo v pohode, jeste zbyva na kazde strane asi centimetr. imho do toho XS boxu bude asi lepsi ta druha varianta.. nebo ne? predem diky za rady!
Expiry
Jak velkej hluk dela ta ulita?Budu delat novou skrin a uvazuju o ni,ale budu par metru od toho spat,takze to nesmi delat moc velkej bordel.
Budu tam mit 250w HPSko v Cooltube,takze nevim jak moc si budu moct dovolit stahnout vykon.
Predem dik.Kdyztak tak mi posli PMku a ja to pak smazu abys to mel prehlednejsi.

At se to napodruhy povede.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma