Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Za kolik GBox - Klikni zde pro originální téma
chachar
Ahoj,
tak jsem počítal, za kolik se nachá postavit vetší, soběstačný GBox (400-600W) a jak počítam pokaždé se dostanu přes 10 000.
(kvalitní světlo, hnojky, ventilace, zavlazovani....)
chachar
Naprosto s vami souhlasim!!!
Jedine co me sere a snad z principu to nekoupim, je PH metr, tech 2500 je mi uz vylozene lito. Nestaci mi klasika PH papirky z lekarny?
Pudu osetrim i tim, vada, do toho puda (vzorek), do toho papirek.
chachar
Kua zasrany PH.
Jako, jel jsem uz nekolikrat a PH jsem neresil, max pri sestaveni substratu tak overeni papirkama ze je to ok a jednou za tyden ze je voda ok, a kyti byly krasny...
Ale kdyby byly jeste krasnejsim jsou vanoce, rad jim darek koupim, 1500 neni tak moc ale uz dostali darku za celou rodinu :D :x
chachar
a vite o nejakem HardCoree levnem PH metru? Bo vse chapu jen u tohohle mi to prijde uz jako ta posledni soucast kterou bych nejradsi zazdil....
chachar
nepresne? a ten za 1500?
Já myslel že mít PH okolo 6-7? a hotovo.
chachar
Hlína, klasická míchanice + nějaké bcuuzi.
Ten akvarijní si stojí jak oproti tomu za 1500?
Já právě řeším, že jsem myslel že to ošetřím papírkama, voda bude stejná půda taky, takže když si ohlídám vstupní komponenty nemůže mi PH přece někam uletět :)
chachar
Hele nemate strach ze si nekdo podle vasi IP jen zazvoni na zvonku? Staci si jen vybrat usera aby to stalo za to ? :(
drtikol
chachar na Ph ti staci akvarijni testy aka ph kapky za 100kc....
a myslim si, ze takovejhle GBox se da postavit do 5000,- :p:

btw. jestli planujes rozjet drahu dealera tak pocitej s tim, ze na tebe nejspis zazvonej :D
dejaVuCV
Taky pouzivam na pH mereni AKVIN (akvarijni indikator - kapicky ;) ). Ted jedu hydro (bublak), ale kdyz jsem jel hlinu, meril jsem vodu, kterou jsem zalejval a i to, co vyteklo pak dole do misky. Podle toho jsem pak "upravil-vetsinou prikyselil" dalsi zalivku. Presny to uplne asi nebude, ale urcite lepsi jak pH papirky, paac ty maj celou stupnici pH, tudiz maly rozliseni (po cele jednotce pH).
Na pH tester taky zatim nemam, ale planuju i s EC. To zatim nemerim vubec :(
Growu zdar, dealerum zmar :D :D
Wolker
Nechci se po někom opakovat, ale základ:

1. Dobré světlo
2. Dobrý venilátor
3. Dobrý Ph měřák, popř. i EC
4. Dobrý hnojky

Já investoval tvrdě přes ,, dobrých,, 15.000,- Kč

Spousta dobrých věcí nahoře usnadní tvuj growing...W.
wilda
myslim že když pěstuješ v hlíně ph metr není nutností, ty kapky naprosto stačej. já jedu taky hlínu, výnos mám g/w a o ph metru taky zatim jenom sním:) a btw nějak si v tom svym seznamu opomněl dobrou genetiku:D

a teda abysme byli zase zpět v tématu, já se v rámci možností snažim všechno zbastlit co nejjednodušejc, takže většinou samovýroba:)

skříň - zadarmo stará skříň/další potom zadarmiko desky na další
osvětlení - 400W HPS za 560Kč plus balast cca 700kč
250W MH za 890Kč plus balast cca 700kč
sklo na cooltube 500Kč
ventilace - euro2, další kruhovej co neznám značku, dva stojací 1700Kč
pachovej filtr 200Kč
hnojiva - biobizz grow,bloom,topmax,root juice cca 1900Kč
doplňky - cropmax, supresivit cca 800Kč

takže celkem jsem se taky koukám dostala na necelejch 8.000 ale je to vybavení, který používám i pro mateční room takže jsou to vlastně 2 pěstírny. taky hnojiva a doplňky ti vydržej na 4 sklizně, ale když to máš dát všechno najednou musí to bejt pěknej nášup. :grrr:
greenjerry
Napodobne jedu taky, spoustu veci jsem si zbastlit sam a myslim ze jsem dost usetril, ale zase dost veci se nepovedlo nebo neslapalo dle mojich predstav ba dokonce sem je koupil a jsou vicemene zbytecne, takze tam zas tratis ... ale me to hlavne bavi a ten produkt nakonci je ten bonus a ohodnoti tvoji nekolikamesicni pilnost a poctivost ;)

jinak sem se s cenou vesel cca 5-6 tisic (bez tech zbytecnejch omylu :D a musis mit takovy kamarady jako elektrikare, zahradkare, rodice :) + je taky nutne pocitat prece jen s elektrikou co vypalis.

Kur ... kur ... kur .... at mi strika burt
Kur ... kur ... kur .... at nam neni hur a hur
MangoMan
No kámoš to měl vlastně zadarmo:D
Lampu ukradl i se stínítkem z pouliční lampy,větráček měl doma(takovej ten 3 stupnovej),skřín našel v garáži volnou i se sněhově bílou barvou,květníky doma měl taky,hlínu si vzal od mámy,hnojky taky,takže skoro všechno měl doma,a co neměl to si ukradl(jen lampu),a pacháč nepoužil protože ten smrad(vůně:)) nikomu nevadila,takže tak,ale pokud takový věci doma nemáš,a lampu krást nechceš-což krást nedoporučuju,tak by ses mohl teoreticky vejít do 6-7 tisíc v poho:)
Dim
Ja osobne sem se vlen zhruba do 4000-5000 - pravda ze skrinka je nejvetsi bastl - prakticky udelana s GS folie a lepici pasky :D, ale i tak v ni vyrostly hezky palicky. (250W, vetrani sunon, pachac home-made, hnojivo OBM...)
ph a EC metr považuju za nutnost!!!
spočítej si: každý den kontrolní měření, několik měření při míchání správného ph (pochybuju, že Ti z kohoutku teče OK voda). Přepočítej si to na 2-3 roky na papírky a uvidíš, co je výhodnější.
Já počítám cenu hydro skříně taky kolem 20.000.
Growing není levná záležitost, ale výsledek se vyplatí.
greenjerry
ph a ec metr je nutnosti snad jen pro hydro, zacatecnik se bez toho celkem dobre s hlinou obejde, kdyz zrovna nedela pokusy a take mozne nedosahne maxima, ale ne kazdemu jde jen o to.
No jak uz tu kdosi psal a ja to mam z vlastni zkusenosti. Bez Ec metru se da pestit aj hydro,ale bez Ph metru ani nahodou. Na tech kytkach vidis kdyz maj neceho moc nebo malo,ale ochutnavat vodu jestli je kysela asi nebudes ze? Toz zatim a pamatujte: Z hovna bic neupletes a kazda sranda neco stoji.-))
mgrdragun
ja pocitam skrinka 5000sk je to nutnost
LAmpa 200W enviro red 2500sk
Filter pachovy 900SK
Venstilator 500SK
teda len zakladna vybava plus zem substrat doplny cca 10000SK
PsYcHo84
Jako nechapu proc investovat do skrine 20 litru kdyz temer vsechno krome merici a elektro techniky si muzu udelat doma.. chapu jen ty, co nemaji na hracickovani v garazi cas, ale maji prachy a taxi to radsi vsechno naraz koupi.. ale ja bych k te skrini nemel takovy vztah, kdybych si to vsechno koupil.. mne to kuteni a piplani a predelavani bavi

treba ten ec a ph taky neni uplne nutny.. pokud mate nekoho, kdo ho ma dovezte mu vzorek vody na zmereni pH, vypocitejte si kolik musite dorovnat a pak uz si jen michate doma roztok..a kdyz do kytek lejete doporucene davky hnojiv, tak by se ec melo drzet v normalu (ale to uz je odvisle podle vyrobce konkretniho hnojiva)
smooth
Komplet sodik 400w i se stinitkem 2650,-
http://hydroponieplus.cz/inshop/scr...&from=login.asp

Pokud nejsi naroznech. V OBI ci Baumaxu nakoupis zbytek a krasne by jsi se do 5000,- mel vejit.
Souhlasim z drtikolem..
Kwjetoň
hmm mam 250 a komplet skříň stála něco kolem 7000,- :)

na pH kapky stačej (hlína i hydro) pokud máš cirkulační hydro tak se EC metr vyplatí, ale jinak imho taky není potřeba :D
stačí držet tabulek..
samozřejmě hodně záleží na vodě jakou máš k dispozici, některá drží hodnoty líp, některá hůř.. ale s tim nic neuděláš..

u nákladů jde hlavně o to, kolik jsi ochoten do toho investovat.. pokud chceš vše originální z growshopu, tak se připrav na pěknou pálku :rolleyes: ale když jsi aspoň trochu zručnej a nevadí ti semtam něco zbastlit koupit z druhý ruky, tak se to dá pořídit za slušnej peníz.. ;)

většina hydro systémů jde krásně okopčit a postavit třeba za třetinovou cenu.. při zachování funkce.. :wink:

je to o prioritách..

:afro:
kozel
Kwjetoň: většina hydro systémů jde krásně okopčit a postavit třeba za třetinovou cenu.. při zachování funkce.. Koniec, presne tak naozaj že sa dá vypestovať aj také niečo pod 150w (len nutné veci som kúpil) a ostatné zostrojil Home made a dá sa to krásne. Niekto do toho vrazí pekných pár tis a hovno s toho tak ide aj o to aké máš osobné skúsenosti ,lebo teória je len teória :D ale keď nevieš čo s peniazmi tak čo by nie kúpiť všetko new :D Mna to vyšlo cca do 5000,- http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=26191
boytwoface
No hele, ja mam 600W Plantastar, dobry ventak, regulator otacek, tepelna pojistka, pachac, 2 cirkulacni vnetilatory, PH Checker, ultrazvukovou zvlhcovacku, skrin jsem udelal 120x120x200, k tomu nejaky veci na zbastleni, kvetinace, substrat, rizky a jsem v tom za 28 litru, ale nesetril jsem na tom, puvodne to melo byt DRIP system, ale zvolil jsem hlinu. Neni to levny... A to jsem elektro skladal sam a tak...
BOX
Tak panove ja som investoval do skrine uz cez 20 tis ,400w,nic na nahodu.Ale potrebujem vedet par veci.ventilaci uz mam nahodenu,idem zapajat lampu.Rozmery skrine su 195x120x70 a mam taky problem ze sa mi stinitko nezmesti tak aby ten obluk isiel z prava dolava.zavadza ufo 360 m3 a pachac.Uz sa mi to nechce zas rozoberat a chcel som sa opytat ci ho nemozem povesit tak ze obluk stinitka pojde z predu dozadu???A este jednu vec,mam vlastne lampu a potom uz iba take velke trafo.staci prepojit iba lampu a trafo?V tom trafe je tlmivka,starter aj kondenzator?Typos zo shopu nam tusim povedal ze staci len toto,ale neni som si isty.A moze to trafo byt na dreve,ked to hreje?Aby sa mi to nechytilo ked nebudem doma.Diky moc.
boytwoface
BOX: Hele kazdopadne je lepsi, kdyz budes mit stinitko (obdelnik) ve stejnem smeru jako skrin (take obdelnik), protoze tam budes mit dobre vyuziti svetla, tedy lepsi, nez kdyz to obracene. Proste delsi stranu stinitka das podelne s delsi stranou skrine, to je idealni. Pokud to nejde, protozes tam dal dovnitr ventilator i uhlik (je lepsi mit alespon ventilator venku, ale ne vzdy to nejde, pokud to musis zamaskovat) tak to stejne dej tak, i kdyz Ti to ubere na prostoru pro kytku, tak si jed treba SCROG. Jinak pokud jsi kupoval v GrowShopu kompletni set, tak Ti opravdu staci spravne to zapojit, protoze v tom trafu, jak to ty nazyvas, je opravdu vse, co ma byt a nemusis si to skladat sam. Kazdopadne hodne uspechu... :) Jinak mas tam nejakej cirkulacni ventilator!?
BOX
boytwoface:ano tak to je super pretoze tych 120 je dlzka steny,ktora bude rovnobezna s dlhsou stranou stinitka,takze to bude v poho.Diky moc.A co to hriatie?Inac je tam ufo 360m3/h.
boytwoface
Jasne. Hele UFO 360 je docela dost silny ventilator, s odtahem nebudes mit problemy, ale cirkulacni ventilator mam na mysli nejaky ventilator, ktery bude vevnitr ofukovat kytky, hybat s nimi - kytky si zvyknou na ten pohyb, zesili, budou mit silnejsi stonky, pujde do nich vice zivin, tim padem vetsi palice, vetsi vynos... A cirkulacni ventilator je dobry i z toho duvodu, ze tak rozproudi horky vzduch od 400W, protoze to uz dost topi a taky pomaha misit vzduch s vlhkosti ze zvlhcovacky (mas nejakou?) a to taky malinko srazi teplotu...
boytwoface
Btw. tech 120 je stena, na ktere se to bude otvirat a nebo dvere budou na te strane tech 70 cm!? A co pojedes za system, substrat, drip, bublak!?
BOX
Jasne,jasne.Bude tam aj nejaky stolovy ventilator,na ofuk rastlin.Zvlhcovac planujem kupit tento tyzdena ,ventilator take.Rozmyslam,ze dam na druhu stranu stinitka,oproti lampe este nejaky PC ventilator namiereny na lampu,aby to chladilo,lebo nemam cooltubu a teraz je teplota v miestnosti kde to mam tak okolo 30.Takze sa bojim ci to uchladim,uvidime.120 je strana kde sa to otvara.A pojedu substrat.Mam ten royal a aj ten obyc. od Plagronu+alga,phyta,atd,atd.Nezhori mi to od tej tlmivky?
boytwoface
Hele kde si budes kupovat zvlhcovacku!? Nejlepsi mas asi tady http://www.elektrocoleti.cz/search.....x=0&Image1.y=0 a budes to mit na dobirku - stejne je to nejlevnejsi... :)
BOX
to boytwoface: ano uz som na nu pozeral,dufam ze bude spolahliva,diky bracho.
boytwoface
Je spolehliva, objednaval jsem uz 3 (ne ze bych mel tak siroky grow, ale i pro normalni domaci pouziti) a je spolehliva, kdyz tam nebudes lejt destilku, tak se Ti casem zanese ta blana, ale to se da opatrne cistit a mozna Ti popraska ta gumicka okolo, ale to az hodne casem... A vyhoda je, ze Ti mensi grow utahne a da se krasne regulovat, takze si v ruznych obdobich muzes regulovat vlhkost...
Fial
Cau,uvazuju o koupi homeboxu z growshopu.U nas ale maj od jedny znacky,a ty jsou celkem drahe.Nemate nekdo zkusenost s homeboxem jine znacky,treba ze zahranici?dik
papaja.3
Já jsem na tom podobně jako boytwoface 600W Plantastar+ CT,RK125L,2x axialní Sunon,2x spínačky,Sonoair 127 2m,stříbrná folie,termostat TT02,PH,AC metry,topný tělísko,teplovlkoměr,prachov filtr,3 memránovou zvlčovačku a další drobnosti a jsem tam za 30000.Jedině kde jsem mohl ušetřit,jak píšete je nekupovat komerční hydro,ale postavit si ho sám.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma