Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

Stránky: [1] 2 
Češi jsou na 1. miste v konzumaci Marihuany... - Klikni zde pro originální téma
mury
takže nejenom,že jsme největší alkáči ,ale prej i huliči:smoker: http://lidovky.centrum.cz/zajimavos...phtml?id=310326
koupala
A to včera v Událostech říkali,že v Česku pravidelně(aspoň jednou týdně) kouří marihuanu 3% adolescentů...no nevim,nevim
fnuk
:rocket: my vas dobehneme :smoker: ...:love: :love: :love:
wolverin
hehe:) uz som to pocul aj ja, no co budemem musiet bratia slovensky TROCHA VIAC PRIDAT :D:D:D, ale myslim ze robime co mozeme:)
ale len v tom gresse. Ta extaza je fakt na HAMBU :flamer:
armaggedon
cisla
bratislava 25. novembra (TASR) - Užívanie kanabisu sa na Slovensku podľa správy Európskeho monitorovacieho centra pre drogy a drogovú závislosť (EMCDDA), ktorú dnes zverejnili v Bruseli, zvýšilo z deviatich percent v roku 1995 na 19 percent v roku 1999.

Marihuana ostáva najviac užívanou nezákonnou drogou aj v ostatných krajinách Európskej únie. "Otázka, čo ďalej s marihuanou, je veľmi aktuálna aj vzhľadom na rôzne iniciatívy a snahy občianskych združení o dekriminalizáciu a legalizáciu marihuany," povedal pre TASR riaditeľ generálneho sekretariátu Výboru ministrov pre drogové závislosti a kontrolu drog (VMDZKD) Blažej Slabý.

Generálny sekretariát je výkonným orgánom výboru ministrov pre drogové závislosti od 1995. Od 1. mája 2004 pracuje na Slovensku aj Národné monitorovacie centrum pre drogy (NMCD), ktoré zabezpečuje vypĺňanie štandardných tabuliek o počtoch závislých, cenách drog, chorobnosti užívateľov, mortalite a ďalších ukazovateľoch, ktoré potom sústreďuje EMCDDA. "Na Slovensku zatiaľ nemáme k dispozícii zavedenú metodiku na vyplnenie všetkých 18 štandardných formulárov požadovaných EMCDDA, napríklad v oblasti úmrtnosti spojenej s užívaním drog. Tento rok vypracovalo NMCD 13 formulárov, čo je slušný európsky priemer," konštatoval Slabý. Okrem postupného dopĺňania metodického skúmania chýbajúcich ukazovateľov bude snahou generálneho sekretariátu v budúcom roku aj zavedenie systému sledovania drog u vodičov na základe slín. Metóda podľa Slabého umožňuje identifikovať najfrekventovanejšie užívané drogy. Sekretariát taktiež mieni spustiť metodiku sledovania efektívnosti financií vynaložených na boj proti drogám.

Generálny sekretariát VMDZKD je súčasťou úradu vlády, zamestnáva 10 stálych zamestnancov, pričom piati z nich pracujú v NMCD. Úlohou sekretariátu je koordinovať všetky organizácie angažujúce sa v oblasti užívania drog a podľa Blažeja Slabého sú najvýznamnejšími partnermi sekretariátu mimovládne organizácie Odyseus a Prima a novovzniknutá Asociácia resocializačných zariadení. Spoluprácu mieni Slabý nadviazať aj so Slovenskou humanitnou radou združujúcou viac než 100 organizácií, z ktorých sa podľa neho približne 20 venuje drogovej problematike.

Copyright © TASR 2004
armaggedon
este som nieco nasiel
BRATISLAVA 25. novembra (SITA) - Na zvyšujúci sa počet mladých ľudí vo viacerých krajinách Európskej únie (EÚ), ktorí fajčia marihuanu (kanabis) a chcú prestať upozorňuje výskum Špecializovaných centier na liečbu drogových závislostí v jednotlivých krajinách. Marihuana je po heroíne najčastejšie používanou drogou, pre ktorú mladí užívatelia vyhľadávajú pomoc. Informácia sa objavila vo Výročnej správe o stave drogovej problematiky v EÚ a Nórsku v roku 2004, ktorú dnes vydalo v Bruseli Európske informačné centrum pre drogy a drogovú závislosť (EMCDDA). "Pre politiku verejného zdravia má význam pochopiť, prečo sa stále viac užívateľov kanabisu obracia na protidrogové centrá", uviedol predseda správnej rady EMCDDA Marcel Reimen.

V tlačovej správe z Agentúry EÚ pre drogy v Lisabone sa uvádza, že významnú časť užívateľov kanabisu tvoria mladí muži. Podľa hrubého odhadu EMCDDA existujú v krajinách EÚ až tri milióny ľudí, ktorí užívajú marihuanu denne. Vo väčšine krajín EÚ užíva kanabis tri až 12% mladých dospelých (15-34 roční) a jeden až sedem percent všetkých dospelých osôb (15-64 roční). Súvislosť zvýšenia pravidelného užívania kanabisu so zvýšením dopytu po liečbe tejto závislosti však EMCDDA nevylučuje a plánuje výskum s cieľom zistiť, do akej miery sa u užívateľov marihuany prejavia problémy natoľko, aby vyhľadali odbornú pomo
De la Vastierre
Jestli už to tady někde je, tak sorry.
http://www.novinky.cz/04/45/97.html
Wladimir518
a ještě řekněte, že se tomu divíte :smoker: já to odhadoval na nějaký 5-8 místo v evropě a hle sme první.... :)
blockhead
tak optimisticky jako smallholder to vubec nevidim, ale sou toho fakt plny noviny i televize tak by se neco mohlo stat...ale urcite je pozitivni ze se o tom vic mluvi
k.o.h.o.u.t.
Spíš se mě nelíbí že nejen v travičce ale i v extázi a jinejch věcech bohužel máme prvenství.
lordWilliam
Spíš mě zarážejí ta čísla. Přijdou mi strašně obrovský (alespoň co se týče tvrdších drog) Nebo to prostě tím že většina mejch kamrádů sou strašný alkoholici a mají myšlenky minulý generace :-°((((
Paran
No řekl bych to asi takhle: minulí režim potporoval alkoholizmus a alkoholiky, dnes již spousta lidem nevihovuje alkohol proto že je jim po tom zle, ale když berou jine drogy tak se cítí lépe (relativně až na ty dojezdy). Spousta discofilu si už nedokaže přestavit že by šli někam hopsat bez nějakeho speedu.
No a to nám vynáší to smutný prvenství v chemkách a ničí to po vest huličů. Proto že nás lidi házej do stejnýho pytle. Naštěstí se to daří trochu zmírnit informovaností lidu.
Sinuhet
Vy si myslite, ze cim vic lidi huli tim lip? Vy si fakt nejste vedomi zadnych negativnich efektu? Tak to asi hulite neco jineho, nez ja. Navic tu svymi kecy o extosce projevujete docela velkou nevedomost. AFAIK je XTC pri rozumnem uzivani asi tak stejne nebezpecne jako rozumne uzivana marihuana.
delph
To sice jo ale jeden z duvodu proc sem neochutnal XTC, LSD je ze strachu z toho ze nevim co to obsahuje. Mam pocit ze s MDMA to u XTC nebude uz tak zhave a nejakej humus typu amfetaminy,MDA apod. opravdu nemusim.
A navic hulit se da kazdej den docela dlouhou dobu budes vymazanej ale fungujici. Nedokazu si predstavit takhle fachat s XTC, LSD, C2H5OH.
De la Vastierre
Spíš než by to vedlo k nějakým hovorům o legalizaci, předvede se naše vláda jako vždy - -začne vytvářet nějakej druh hnusné represe, aby v očích EU nevypadala tak "feťácky". Humus. Co jiného by ty šašky v práglu mohlo napadnout??
hypiz
de jim jen o prachy tak by si uz sakra mohli uvedomit ze z huleni dou taky vytriskat prachy nez ty prachy strkat do represe ktera je stejne k nicemu :(
luckyBOB
presne tak polde me tady toto upozorneni rozjede peknou radu diskuzi. jak ve starsich kruzich a to i v mladsich, kde se budeme chlubit ze hulime vic nez nasi bratri ze slovenska (ikdyz je to pravda :))a take nato bude reagovat nase vlada nejakyma srackama typu akci proti drogam a tak..
armaggedon
podla mna sa musi vystriedat generacia ,ktora vladne. vetsinou hulia mlady ludia. hulia policajti,politici,manazeri,uradnici,doktori,upratovacki,riaditelia,vodici,robotnici,invalidi.............atd.
PsYcHo84
to, ze jsme v Evrope prvni, me vubec neznepokojuje, jako nektere represory. Spis jsem klidnejsi. Nekdo musi byt nejlepsi. :)
Accipiter
Treba to prvni misto nadchne ostatni spoluobcany (a treba prave starou generaci) a budou ho chtit podporit. A treba se pak nebudu stykat v takove mire s nekterymi otevrenymi odpurci, kteri argumentuji priblblimi vetami.
Accipiter
Ale ne mam tam chybu: priblblymi vetami.
Robie
v novinách psali že něco kolem 20% lidí hulí.....a tak si řikám.....neni už na čase přestat kecat jedný pětině obyvatel čr do toho co dělaj??
lulugang
Jo no meli by byt radi ze pokleslo uzivani tvrdych drog..podle me zasluhou THC..a proto by konecne meli otevrit oci a misto ruznych zakazu atd.udelat neco pro dobro "nejvetsich EU hulicu"
Ilek
Chemky je prostě sračka f živodě bych to nestrčil do huby, špatny je že si všichni mylslej že každej začal hulit a potom už to s nim šlo z kopce a to je nahovno mi rodiče jsou tak omezeny že si myslej že budu za chvili zavislej a takovi ty keci a když ji řeknu že skočim do knihovny a dám ji ňakou knihu ať si to přečte tak řika Né a ratši posloucha ňaky Babi v kramu co o tom vi velky hovno a jestli jsou takovi lidi i nahoře tak se legalizace nedočkáme
Sinuhet
lek: Tve vyjadreni: "Chemky je prostě sračka f živodě bych to nestrčil do huby" taky nevypada na nekoho kdo by si dal praci se studiem.
PsYcHo84
Ilek:
ja myslim, ze vsechny "chemky" nejsou sracky. Ale kolik lidi - tolik nazoru.
Landrover
ech aj cesi su dobry ale slovaci to proste pije a huli kazdy 3 ti len vas moji cesky bratia je viac ako nas takze tak peace;)
PiosOne
land: no jenomže tohle se bere v poměru k počtu obyvatel. takže žádný výmlyvy že nás je více než vás, prostě musíte přidat, to je vše hehe.
Accipiter
PsYcHo84: tvuj nazor sdilim-trochu bych ho upravil: zadna chemka neni sracka. Kazdemu vyhovuje neco jineho a je na nom jak s tim nalozi.
gadji
:frog: takhle vypadá spousta lidí v okolí a konečně o tom někdo začal psát.viva czech rapublic
quentine
fakt nemusím ty kecy o tom, že z toho mám strach, tak si to nedám* působíš potom, jako nějaký diskáč, který říká, že ganju nezkusí, protože nemá potřebu a raději si dá chlast* patříme do společnosti cannabis clubu, kdo jiný než my mají k těm chemkám přístup? osobně si dávám houby (max. 10x za rok), nějaké peří (asi tak 1x do měsíce) a díky zkušenostem z těhle drog, jsem omezil ganju (stejně už to bereme jako cigárka), takže až se dostanu k lsd, užiju si ten trip jak nejvíce to půjde*
virgill
quentine ja zase nemusim tvuj pristup to jako ze kazdej ma vyskouset vsechno nebo co? uvedomujes si co vubec rikas? a to ze beres travu jako cigara je taky jenom tvoje blbost souhalsim s PsYcHo84 ale to co pises ty je podle me pekna hovadina
quentine
to, že beru trávu jako cigára je důsledek nějakých těch let pod vlivem tohoto materiálu, tzn., že je to čistě moje zkušenost, která se může nicméně shodovat s jinými (jako, že je takových lidiček celkem dost) a po nějaké té době musíš uznat sám, že už to není, co to bývalo* nevím, jak ostatní ale jak píšeš, jsem opravdu zastáncem hesla: zkusit se má všechno (tedy až na výjimky - chtěl bys je slyšet?) ale tím nechci nikomu radit, ať žije stejným způsobem* každopádně by si měl každý najít nějaký prostředek k občasnému obohacení mysli* kdo ho nehledá, zaostává sám v sobě*
DAWEX
je vidět že když se banda lidí s dobrým úmyslem spojí dokáží všechno!!!
pro dobro věci! takže bysme se měli spojit a vyjít do ulic, sepsat petice a nakopat např. severu do prdele
quentine
dneska?
DAWEX
jo dneska asi ne ale zítra by to šlo
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od quentine
fakt nemusím ty kecy o tom, že z toho mám strach, tak si to nedám* působíš potom, jako nějaký diskáč, který říká, že ganju nezkusí, protože nemá potřebu a raději si dá chlast*


A to ma brat drogy proto, aby nepusobil jako diskac? Vadi mi lidi, co druhe nuti k drogam misto aby poskytli co nejpresnejsi informace a nechali toho cloveka aby se rozhodnul sam.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od quentine
každopádně by si měl každý najít nějaký prostředek k občasnému obohacení mysli* kdo ho nehledá, zaostává sám v sobě*


Kazdopadne by si kazdy mel obcas jit zabehat, kdo nebeha zaostava se svou telesnou schrankou.

Kazdopadne by si kazdy mel precist obcas nejakou knihu, kdo to nedela, zaostava v literature.

atd, atd...

Zivot je otazkou priorit a den ma jen 24 h. Je to ma volba ktere oblasti necham zaostavat a ktere budu rozvijet. A nikdo nema pravo mi urcovat ktere jsou ty spravne.
virgill
souhlasim se Sinuhet
quentine
citace:
Původní příspěvek od Sinuhet


A to ma brat drogy proto, aby nepusobil jako diskac? Vadi mi lidi, co druhe nuti k drogam misto aby poskytli co nejpresnejsi informace a nechali toho cloveka aby se rozhodnul sam.


moudrý egypťan sinuhet se snaží protiřečit snad každé mé reakci* z toho mám velkou radost ale na druhou stranu nemám radost z toho, jak zpochybňuješ mé osobní zkušenosti a leckdy nepopiratelná fakta* myslíš, že diskáči si fet nedávají? ti, které to nějakým zásadním způsobem ovlivnilo do evidentně pozitivního stavu jsou kolem nás a tomu věř a nejsou to diskáči, opravdu ne, kámo* a rozhoduj se sám, snad moje názory nebyly tak sugestivní, žes jim na chvíli věřil?
Sinuhet
Jakou osobni zkusenost a nepopiratelny fakt jsi uvedl? Ja asi ctu neco jineho, nez ty pises. Proc tam pises ty hvezdicky? Vzdyt to ztezuje ctenari cetbu. Diskaci si fet davaji. Dalsimu pokracovani te vety nerozumim. Je jedno jestli jsou tve nazory sugestivni. Problem mam s tim ze se je snazis doporucit i ostatnim.
quentine
citace:
Původní příspěvek od Sinuhet
Jakou osobni zkusenost a nepopiratelny fakt jsi uvedl? Ja asi ctu neco jineho, nez ty pises. Proc tam pises ty hvezdicky? Vzdyt to ztezuje ctenari cetbu. Diskaci si fet davaji. Dalsimu pokracovani te vety nerozumim. Je jedno jestli jsou tve nazory sugestivni. Problem mam s tim ze se je snazis doporucit i ostatnim.


ti, které to nějakým zásadním způsobem ovlivnilo do evidentně pozitivního stavu jsou kolem nás a tomu věř a nejsou to diskáči, opravdu ne, kámo*---> čemu na téhle větě nerozumíš? hvězdičky jsou tam od toho, aby se lidé ptali a já se jich pak zeptám, co jim na tom vadí a oni odpoví* v tvém případě je to jednodušší, dal jsi hned najevo, že ti to ztěžuje četbu - nejsi sám*
Sinuhet
Te vete rozumim, ale napriklad nechapu jak dokazes poznat ze to kam ses v zivote dostal je vysledkem marihuany a ne vysledkem dalsich tisice vlivu, ktere na tebe pusobi. Netroufl bych si o komkoliv vcetne sebe tvrdit, ze to jaky je ma na svedomi marihuana. Ano zazitky ve zhulenem stavu jiste vliv maji, ale to plati pro jakekoliv zazitky. Vse co vnimame nas nejak ovlivnuje. Ale vubec nerozumim jak ti diskaci napraveni hulenim souvisi s tou tvou puvodni vetou o kterou mi slo. Totiz s tim prirovnavanim k diskacum.
Mimochodem mam chapat ty hvezdicky teda tak, ze sva sdeleni neresis z hlediska ctenare? Ze vlastne jen chrlis slova a je ti jedno co s nimi udala ctenar? Tak proc si to nepises doma do souboru a zbytecne to zverejnujes?
Ale chlapci.
Creed
citace:
Původní příspěvek od quentine
fakt nemusím ty kecy o tom, že z toho mám strach, tak si to nedám* působíš potom, jako nějaký diskáč, který říká, že ganju nezkusí, protože nemá potřebu a raději si dá chlast* patříme do společnosti cannabis clubu, kdo jiný než my mají k těm chemkám přístup? osobně si dávám houby (max. 10x za rok), nějaké peří (asi tak 1x do měsíce) a díky zkušenostem z těhle drog, jsem omezil ganju (stejně už to bereme jako cigárka), takže až se dostanu k lsd, užiju si ten trip jak nejvíce to půjde*



Peří jednou do měsíce
:smoker:

Nechci mít předsudky.............ale od kamošů to znám velmi dobře

Jednou do měsíce.........mám to podkontrolou

Jednou týdně.............. mám to pod kontrolou

Vícekrát do týdne..........nejsu přece feťák jenom šňupu


každej den + přestavky na dojezdy................hele mám úplně rozpíchný ruce.....prosím...........nikomu to neříkej

Tohle všechno se událo asi během roku a půl...........znám desítky na vlas stejných případů


Někomu to trvá dýl........ale na tom zas toloik nesejde
steve
jaký si to uděláš takovýto máš..

jj s tím peřím...
quentine
samozřejmě, na tuhle věc máme stejný názor : stav vědomí, ve kterém se zrovna nacházím je důsledkem permanentní zkouřenosti nebo bych takového stavu došel přirozeným vývojem? je to otázka,která už nebude nikdy zodpovězena, pakliže neumíš ovládat čas*ale jsem si jist (čistě můj neobjektivní názor), že vliv thc podněcoval hlavně ten duševní stav a určitě by mi přirozený vývoj nedopřál takové obrovské uvědomění si mezilidského prostředí atd. atd. jedině této rostlince vděčím za to, kde jsem (a celkem dost taky houbám)*

proč ty diskáče pořád řešíš? zastávají tragickou kulturu, vystupujou nepřirozeně a pokrytecky --- > někteří mají to štěstí, že ze stavu disca přešli do undergroundu, ale snad nikdo nemá to neštěstí, že přešel z undergroundu k discu* a proč? protože kdo by lezl z věže moudrosti do hlubin nevědomí (ne, že bych za starých časů nečetl tolkiena : )

přesně tak, vše píšu upřímně jen ledabylým, nezávislým způsobem a když už si nepíšu doma do deníčku s nadpisem "grower aneb drogy a vše okolo", tak píšu pro někoho, koho to vůbec nechce zajímat, proto odepíše a já jsem rád, takže odepíšu taky*
quentine
citace:
Původní příspěvek od Creed



Peří jednou do měsíce
:smoker:

Nechci mít předsudky.............ale od kamošů to znám velmi dobře

Jednou do měsíce.........mám to podkontrolou

Jednou týdně.............. mám to pod kontrolou

Vícekrát do týdne..........nejsu přece feťák jenom šňupu


každej den + přestavky na dojezdy................hele mám úplně rozpíchný ruce.....prosím...........nikomu to neříkej

Tohle všechno se událo asi během roku a půl...........znám desítky na vlas stejných případů


Někomu to trvá dýl........ale na tom zas toloik nesejde




hej lidi, berte to jako příjemné zpestření svého ubohého života a pořád vzpomínejte na týpky s rozpíchanýma rukama, jakožto odstrašující příklad * ale nezavrhujte to u někoho, kdo nežije jen od lajny k lajně*
lowerider
Češi jsou na 1. miste v konzumaci Marihuany v evrope i na svete. Vyrovnali jsme se tak USA kteri drzeli prvni pricku. v cechach kouri marihuanu temer kazdy 5. clovek zajima me vas nazor na to co tomu rikate jako pestitele a milovnici tehle rostliny. podle me je to v pohode, aspon se tim potvrzuje, ze je tu vic a vic pestitelu..
zasa
mozno ani nie tak pestitelov ale konzumentov :frog:
BASE
No v pohodě to je ale co je horší že kouřej děti školou povinný a to je smutný.
Everl0st
Hehe..snad to vláda přijme a konečně se něco bude dít....snad to neponese negativní následky :D:D
Moje
jeste aby ne :) delam co muzu!:p:
absinthová víla
http://www.ceskenoviny.cz/index_view.php?id=221836
kickdashit
taky jsem se na to díval na nově,ale záběry tam ukazali na nějaky fetky,takže to tradičně nepodali moc pozitivně
Kellogg
nechapu proc delaji takove pruzkumy jako ze "cesi"sou nejlepsi v tom a v tomhle nebo v tamhletom,prece na celem svete se kouri marihuana,na celem svete se pije alkohol,proste nesnasim tenhle nacionalizmus,proste at dou do haje s tim,ze "cesi"sou nejvetsi pozivatele alkoholu a marihuany,anglicani zase sou nejlspi v tom a onem,prece ne kazdy "cech" nebo "anglican"ci "polak" pije alkohol nebo kouri travu

:)
Go Czechia Go!
Sciurus
citace:
Původní příspěvek od Everl0st
Hehe..snad to vláda přijme a konečně se něco bude dít....snad to neponese negativní následky :D:D
Negativní snad ne, jedině že by udělali věznice pro 2 000 000 lidí:p:Imho by jim konečně mohlo sepnou, že s tím nic moc nenadělají, a že by bylo fajn, kdyby se s tím něco udělalo.Byla by to jedna z mála užitečných věcí, které by ti páprdové udělali od rozpadu ČSFR!
achjo
vzdyt ti sasci ve vlade se nedomluvi na nicem a uz vubec ne na legalizaci... ac nera tak musim priznat ze je to utopie... ale co nezbyva nez doufat
HCSBUBI
No si myslim že se legalizace dost dlouho nedočkáme.Je teda fakt že se tam ty korytáři nemůžou shodnout na jinejch věcech a tak nám nezbejvá nic jinýho než hulit a ze všeho si dělat prdel.A vvo tom to je.Pak nemáme bejt první v hulení .Viva la cannabis
r-man
Tak doufam, ze se vsichni ukazete v kvetnu na MMM !!!
chOdec
citace:
Původní příspěvek od Stoned_r41d3r
Ad MMM- ja asi ne... Cim jsem starsi tim mensi mam potrebu protestovat:baby:


no tak to já zas tu potřebu cejtim.. Protože díky nevinnejm záležitostem s ganjou se lidi často ocitaj v dost velkej problémech.. a to se mi fakt nelíbí.. :(
Hašišák
citace:
Původní příspěvek od Stoned_r41d3r


Ad1/TO, ze jsme prvi uz vime :)
2/_Podobne posty mne desi.
3/Jak muze byt nekdo hrdej na to, ze vetsi cast obyvatelstva je budto ozrala, nebo zhulena? Co na to ekonomika? Nepochybuju o tom, ze je tu i nejvic lidi na peri... Jsme na to taky hrdi?!

Ad MMM- ja asi ne... Cim jsem starsi tim mensi mam potrebu protestovat:baby:


Presne s tebou souhlasim..
Myslite si ze je to dobre ze toliko lidi huli?Vite kolik z nich sou maly decka!:(

Rozhodne necitim nejakou NARODNI HRDOST,pro to jak sme dobri v chlastu a fetu...
b.bang
no cesi jsou jako magnet na nejaky prvenstvi. No lepsi nez nejlepsi v konzumaci tvrdych drog..
To by mela bejt marka nejak zvyhodnena.. kdyz jsme se vlastne vuci ni staly slavnejsimy nemyslite?
Budulín
První příčky v hulení si udržíme, ať už bude ganja legální nebo ne! Je to nejspíš v naší mentalitě a stavu naší společnosti, že jsme vepředu.
A ty 14-ky s brkem tu budou tak jako tak a budou magnetem pro media (stejně jako u chlastu a tabáku). Zákazy nic neřeší!
greenjerry
asi kdyby povolili prodej a konzumaci marihuany stejne jako v holandsku, poklesne konzumace tvrdych drog a nehlede na to ze si aspon stat prijde na nejaky penize z prodeje (ne ze bych ji to pral :) )
Orthopedic
Tak ja si myslim, ze pokud jsme nejvetsi konzumenti trávy, tak by se tam nahore meli vzpamatovat a legalizovat:))
Nevim na kolik by se to státu vyplatilo, ale urcite by na tom vydelali nejaky penizky.Na druhou stranu,vím ze opravdu huleji uz i maly deti a to si rikam.Pomohla by legalizace k tomu, aby ji nekourili maly deti, nebo prave naopak?Jsem urcite pro legalizaci, ale na druhou stranu,je stát schopnej zajistit to,aby se to nedostalo k takto malym detem?
myslim ze se legalizace v brzky dobe nedockame a jestli nekdy ano, tak jedine az ji budou legalizovat i v jinych statech, protoze si myslim, ze jsou ty nasi politikove posrany z EU, kteri nam diktujou jak se tady bude zit a nemuselo by se jim to libit..A zaroven politici jsou posrany z toho, ze by nebyli uspesny v dalsich volbach, protoze prosazovat legalizaci je pro politika hodne velkej risk do budoucna.Takže závěrem, nechcete někdo jít do politiky:))
greenjerry
Orthopedic : to mas pravdu, ale alkohol taky nesmeji prodavat mladsim 18ti a prodavaj, kdo chce ten si to najde tak nebo tak, a myslim ze kdyz se omezi prodej take do "Coffeshopu" tak to lze (ne)kontrolovat stejne jako dnes se to (ne)kontroluje.

Strasne nechapu ... kdyz si nekdo ozira hlavu a tvrdne jatra 5 pivama denne s 40ti cigarama tak je to vse vpohode a kdyz si nekdo vypali jednoho jointa je z nej fetka ;) mozna by se uz fakt mel nekdo zastavit a zamyslet, a ne mit v hlave nasrano
Ondřej
Prostě to vidím tak, že je v Česku veselo :D Tak ať češi nenadávaj na to kde žijou :) Vždyť po trávě je táááák krásně...:D
Hašišák
citace:
Původní příspěvek od Orthopedic
Tak ja si myslim, ze pokud jsme nejvetsi konzumenti trávy, tak by se tam nahore meli vzpamatovat a legalizovat:))
Nevim na kolik by se to státu vyplatilo, ale urcite by na tom vydelali nejaky penizky.Na druhou stranu,vím ze opravdu huleji uz i maly deti a to si rikam.Pomohla by legalizace k tomu, aby ji nekourili maly deti, nebo prave naopak?Jsem urcite pro legalizaci, ale na druhou stranu,je stát schopnej zajistit to,aby se to nedostalo k takto malym detem?
myslim ze se legalizace v brzky dobe nedockame a jestli nekdy ano, tak jedine az ji budou legalizovat i v jinych statech, protoze si myslim, ze jsou ty nasi politikove posrany z EU, kteri nam diktujou jak se tady bude zit a nemuselo by se jim to libit..A zaroven politici jsou posrany z toho, ze by nebyli uspesny v dalsich volbach, protoze prosazovat legalizaci je pro politika hodne velkej risk do budoucna.Takže závěrem, nechcete někdo jít do politiky:))


Legalizace neni dobra cesta bohužel..Lidi sou moc fetky,aby drželi na uzdě sve zavislosti...


Dobra říkaš legalizovat.Ale predstav si ty nasledky do budoucna..
Na vychode i na zapade se zvedne velka kupa fetek,ciganu,zmrdu,co povali do českeho raje...
Kde je trava LEGALNI a holuby letaj sami do pusy..:(

OMLOUVAM se pokud ti vyzniva rasisticky bo xenofobicky,rikam jen svuj nazor...

Nemam rad smazky a flakače.A kdo videl drogove slumy na Ukrajine a v Rusku ten me chape...

Copa budes delat kdyz se sem naraz nastehuje treba milion lidi??
Co nemaj prachy,nechcou pracovat,nechteji se zařadit do společenske šedi...

Legalizace-Pekny nesmysl,kdyz zlegalizuje jedna země..Pacha tim častečnou ekonomickou sebevraždu.
Pokud by zlegalizoval cely utvar(EU,USA...) tak možna..

DEKRIMINALIZACE-Tj spravna cesta..:)
Povolit pěstovani pro svou potřebu.
DooMer
Jsem hrdy, ze sem cech:)
greenjerry
Hašišák : no prave naopak je fakt ze v Holandsku mas nejmensi konzumaci tvrdych drog, protoze ty meke jsou legalne dostupne, ze by se sem stehovala nejaky fetka to je asi pekna blbost, to uz by vsechny byly v columbii nebo v holandsku. a DEKRIMINALIZACE je asi v praxi to same jako LEGALIZACE, ale aspon to by bylo reseni.
kvasimodo
tak s tym alkoholom su cesi na prvom mieste pravdepodobne preto, ze vela slovakov robi v cechach :) takze az tak zle na tom nieste, ale co sa travy tyka tak by sa to mohlo nejako politicky riesit, ale to asi bude az ked sa viac mladych cechov dostane do polityky a to este potrvaaaa.... a v politike mate teraz ine problemy ako riesit travu ... napriklad ako zostavit vladu a podobne
waterpiper
Zadna vlada, korupce, protekce, tunelovani a nejvetsi konzumace drog, srdce Evropy jak ma byt.
greenjerry: nechci se do tebe navážet, ale právně asi víš kulový. DEKRIMINALIZACE znamená to, že už ta daná činnost není trestnej čin, tj. státní moc po tobě za tu danou činnost něco chtít může, a ty, abys neměl problémy, to uděláš. LEGALIZACE je to, že se ta daná věc/činnost vyjme ze zákona.
příklad:
dekriminalizace ganjy: moh by sis něco pěstovat, moh bys to mít u sebe, když by ti to našli cajti, tak ti daj pokutu nebo ti domluví, nejdeš za to před soud.

legalizace: můžeš si to pěstovat a když to u tebe najdou tak ti můžou tak akorát zamávat.

Pro nás by byla vůbec nejlepší dekriminalizace. Pěstování malýho množství pro os. potřebu neřešit. Pokud by to někdo prodával načerno, neřešit to jako drogový delikty, ale jako daňový delikty. Pokud by se to prodávalo, jenom na tomu určených místech.
mto1
souhlas s ramon dexter. taky sem o tom hodne premyslel. a proste nic lepsiho nemuze byt. coffe shopy jsou only way. nevim zda je k tomu vhodna doba, le se zelenyma v parlamentu by to mohlo prijit...

v ty zprave je taky ze na slovenskou jedou buchny. a proc? protoze se tam honi kluci co si davaj ganju a dostavaji podminky...:-(

mimochodem v poslednim reflexu zajimavy clanek od jxd. - jsou klony zlocin?
http://reflex.cz/Clanek25635.html
master
Konopná kachna z Bruselu

Ve čtvrtek 23. listopadu zveřejnila ČTK zprávu, že „Češi vedou v Evropské unii v užívání konopí a pervitinu“. Informace Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogové závislosti (EMCDDA) o situaci v Evropě ale ukazují, že agentura vypustila kachnu, již začala bez rozmyslu šířit i další média.

TK patrně chtěla být první, kdo bude o pozici Česka v užívání drog v rámci EU informovat. O tom svědčí skutečnost, že zprávu zveřejnila krátce před polednem, ani ne hodinu po zahájení tiskové konference EMCDDA v Bruselu. Je přitom paradoxem, že na ni monitorovací centrum pozvalo novináře s cílem osvětlit jim, co informace publikované ve zprávě znamenají a jak je interpretovat. Opravdu není snadné se ve zprávě EMCDDA orientovat. Má totiž 95 stran textu a je doplněna Statistickým věstníkem s dalšími 45 tabulkami s daty o užívání drog a jeho dopadech v EU. Její důkladné přečtení potvrzuje fakt, mezi odbornou veřejností známý, že srovnávání situace v užívání drog mezi státy EU může být jen orientační a problematické.

Navíc z ní vyplývá, že situace není v České republice tak katastrofická, jak by se mohlo ze zpráv publikovaných v předešlých dnech našimi sdělovacími prostředky zdát.

Hrušky, jablka a pár drobností

Přes snahu Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogové závislosti sjednocovat monitorovací praxi o situaci v užívání drog jsou ve způsobech sběru a zpracování dat mezi zeměmi Evropské unie rozdíly, které vzájemné srovnání komplikují. Trendy v užívání různých drog se v jednotlivých zemích z řady důvodů poměrně rychle mění, proto je srovnání počtu uživatelů, které zpráva EMCDDA nabízí, stejně obtížné jako sčítat hrušky a jablka.

Ve Statistickém věstníku jsou například informace o počtech lidí, kteří alespoň jednou v životě zkusili nějakou drogu či ji užili ve sledovaném roce nebo v jednom jeho měsíci. Ovšem data z 27 zemí (tj. EU a Norska, Bulharska a Rumunska) nejsou vždy za stejný rok - jedna země poskytla data z roku 1998, dvě z roku 2000, čtyři z roku 2001, dvě z roku 2002, sedm z roku 2003, osm z roku 2004 a tři z roku 2005. Z toho je zřejmé, že pokus srovnat rozsah užívání drog v Česku (data z roku 2004) s dalšími zeměmi nemůže být objektivní a spolehlivý. Ale ani když přistoupíme na poměřování hrušek s jablky, prvenství Čechů v užívání marihuany se ve zprávě EMCDDA nedohledáme. Ať už jde o tzv. celoživotní prevalenci (kam se každoročně přičítá každý, kdo kdy v životě drogu aspoň jednou vyzkoušel) nebo o užití konopí během jednoho roku či jednoho měsíce, stále nedosahujeme úrovně užívání této drogy ve Velké Británii, Španělsku, Francii či Kypru. Takže se senzace nekoná.

Nic nového ostatně není ani na tom, že je u nás nejvíce uživatelů metamfetaminu (pervitin) v EU. To má své historické příčiny, protože jej podomácku vařili uživatelé drog již v éře komunismu. O to méně je u nás ve srovnání s jinými státy unie uživatelů heroinu. Pokud počty uživatelů pervitinu a heroinu sečteme a porovnáme s počty uživatelů heroinu, kokainu či cracku v jiných zemích a srovnáme i nepříznivé důsledky jejich užívání (HIV, žloutenky, smrtelná předávkování), jsme na tom lépe než většina zemí EU. To je spíše než katastrofa dobrá zpráva o tom, že se nám daří problémové užívání drog a jeho nepříznivé důsledky držet relativně pod kontrolou. To hlavně díky síti služeb pro uživatele drog, které odvádějí kvalitní práci, ač na jejich činnost vydává naše společnost mnohem méně peněz než západoevropské země.

Ochota podstupovat riziko

Namísto propadání panice bychom se měli snažit porozumět tomu, co znamená, že asi 20 procent Čechů ve věku 15 až 64 let, 44 procent 16letých a 56 procent 18letých alespoň jednou v životě vyzkoušelo ilegální drogu, nejčastěji marihuanu a extázi. Naprostá většina z nich okusí marihuanu jednou či dvakrát, v pravidelném užívání pokračuje kolem čtyř až osmi procent a po 24. roce života ji užívá již jen asi půl procenta z nich. Většina ostatních přestane bez cizí pomoci. Pokud jsme tedy v něčem na předním místě v Evropské unii, není to v užívání marihuany, ale v ochotě podstupovat riziko spojené s jejím vyzkoušením. Na tom není nic moc divného, pokud vezmeme v potaz, že období dospívání je mj. charakterizováno náchylností k podstupování rizik.

Přesto máme často tendenci vnímat užívání ilegálních drog zejména mladými lidmi jako nenormální, ba přímo deviantní. Pak bychom si měli uvědomit, že jejich chování ve vztahu k drogám je zrcadlem chování nás dospělých a toho, jak drogy - ať tabák, alkohol, léky či jiné látky - užíváme my. Pokud se pyšníme jedním z prvních míst v množství vypitého alkoholu na hlavu na světě, nesmíme se divit, budeme-li podobných výsledků dosahovat i u jiných drog.
Josef Radimecký, protidrogový odborník, Lidové Noviny

s1s1


http://lidovky.zpravy.cz/konopna-ka...4_ln_nazory_svo
master
ikdyz je pravda, ze kdybysme byli prvni, moc by me to potesilo:))
zelenyskret
no mestecku kde se nejvice pohybuju je takovy maly Amsterdam:) Ganju sezene kdykoliv a kourit ji muzete kdekoliv:) Je bezne ze jde nekdo po ulici a kouri si speka:) Lavicky parku jsou neustale v oblezeni a vetsina hospod prijemne voni.....jen kdyby to piko vymizelo :rocket:
master
zelenyskret: zadna droga nevymizi, pokud po ni bude poptavka. a kdyz si nekdo neco da a neotravuje me, tak at si to treba bere.

spis aby vymizeli corkari policek, bonzaci a prisomrovaci ;)))
greenjerry
zelenyskret : a kde ze je to mestecko raj vsech groweru v ČR ?
zelenyskret
Frydek Mistek:)
zelenyskret
master: jo ja to beru....jde jen o to ze mi to bere lidi ktere mam rad....jinak at si kazdy dela co chce
master
zelenyskret: taky sem o par kamaradu prisel. kvuli fetu, zenskym, pomluvam, dopr. nehodam, stehovani. kazdy mame nejakou cestu a nutit nekomu tu svou, to uz bych byl jak ti duchodci, co nenavidi ty "marihuanisty", co si pichaji hasis rozpustenej v toluenu pod jazyk ;))
zelenyskret
master: jasne takhle jsem to nemyslel.Spis mi jde o to ze kdyz se zasnou po meste rozlezat fetky tak to bude mit dopad i na nas.....v nasem "uzasnem" state je to porad droga. Takze se muze stat ze jednou nekou dojde trpelivost a dal to znas
master
zelenyskret: od toho jsou tady vedci, aby dokazali, ze neni droga jako droga a ze dopad na spolecnost/zdravi se dost lisi. a pak jsou tady jeste volici, aby donutili politiky se ridit pravdou a ne nejakyma subjektivnima dohadama, lobovanim cirkvi apod.

nebo si myslis, ze kdyz vlada nebude chtit ganju tolerovat, tak ji v tom neco zabrani? :D
lowerider
wow koukam ze se to tu pekne rozjelo...ja bych to tak neresil, kazdej jednou zdechne. a je uplne jedno jestli chcipnes nejakou ptaci chripkou nebo nejakou nehodou a nebo jestli se predavkujes nejakou drogou. proste chcipnout musis. a neresim to jestli bude nejaka legalizace, tak ze tady budou palit jointy 13,14 lety deti to bude jejich problem a jejich rodicu.
jestli ma nekdo z vas predstavu o idealnim state...tak to bohuzel neexistuje. za par let tady stejnak nikdo nebude...sami vydite terosisticky utoky..vsude valky, a ke vsemu globalni oteplovani meni se ovzdusi..at proste svet se meni. ja se staram a budu se starat jenom o svuj prdel. kdyz uz jsem se narodil v omhle zkurvenym svete. a nebudu resit ty picoviny jestli nejakej debil co dostal nejakou funkci ve vlade a neco zlegalizuje ci ne. a jestli jo ze pak budou hulit deti...me vubec nezajima...
zelenyskret
master: no ja myslim ze my nic nezmuzeme......muzeme tak leda tady diskutovat
Rascal33
VICTORY!!!! Konecne se to tu ubira spravnym smerem.. :) ne ze by meli hulit vsichni ale je dobre kdyz o zeli lidi vi a nemaji zadne predsudky okoukane z televiznich zprav na TV Nova...
Rascal33
a tak me napada, ze my jsme svetove prvni i v konzumaci piva? :D logicky mi z toh ovyplyva ze cesi si ten zivot proste uzivaji.. :)
greenjerry
citace:
Původní příspěvek od Ramon_Dexter
greenjerry: nechci se do tebe navážet, ale právně asi víš kulový. DEKRIMINALIZACE znamená to, že už ta daná činnost není trestnej čin, tj. státní moc po tobě za tu danou činnost něco chtít může, a ty, abys neměl problémy, to uděláš. LEGALIZACE je to, že se ta daná věc/činnost vyjme ze zákona.
příklad:
dekriminalizace ganjy: moh by sis něco pěstovat, moh bys to mít u sebe, když by ti to našli cajti, tak ti daj pokutu nebo ti domluví, nejdeš za to před soud.

legalizace: můžeš si to pěstovat a když to u tebe najdou tak ti můžou tak akorát zamávat.

Pro nás by byla vůbec nejlepší dekriminalizace. Pěstování malýho množství pro os. potřebu neřešit. Pokud by to někdo prodával načerno, neřešit to jako drogový delikty, ale jako daňový delikty. Pokud by se to prodávalo, jenom na tomu určených místech.


Kdybys sis to dobre precetl tak pochopis ze mi je jasny rozdil mezi DEKRIMINALIZACE a LEGALIZACE a ver mi ze ja jsem taky ten maly pestitel co by to radsi uvital, Takze jeste jednou pro pomalejsi ... kdyz se u nas neco Dekriminalizuje tak hned se najdou ty velkopestitele co to budou prodavat a pestovat pro smazky a v podstate to budou brat jako Legalizaci, a ja si myslim proc ne ?
HerrFlick
Stejně je to blbost. Na Jamajce a v Nepálu hulí míň lidí než v USA a tady? Nemyslím... a to jsou jen dvě země co napadly můj zničenej mozek
master
HerrFlick: ano, je to blbost, na minulou stranku sem pastoval clanek, ktery tu hloupost o ceskem prvenstvi vyvraci

http://lidovky.zpravy.cz/konopna-ka...4_ln_nazory_svo
slunicko
Legalizace by nepomohla v hromadění kuřáků konopí ale myslim si že spíš by hodně lidí přestalo protože to lidi byvi když to není legální...když to bude legální tak začnou mladší vrstvy (12-18let) hulit a to nebude dobře když se např. naše děti budou sjíždět v parcích apod....... když hulí nechtejí se učit a pak nebudem narod kuřaků maruhuany ale hlupaků.......... ale ja osobně sem taky pro legalizaci protože hulim rááád :)
SaMoLeBKa
podle mě stačí aby ti politici dekriminalizovali marihuanu,jak v pěstování určitého počtu kytek pro vlastní kuřbu(kolem 5),mít u sebe větší ale omezené množství paliva ,a hulení ne přimo na "naměstí" ale aspoň někde za rohem:wink:
Budeh
Dekriminalizace je jediným možným vyústěním z naší situace. Myslím tím situaci v čr ,kdy nemáme vládu a vše kole,. Pokud se konečně podaří nějakou sestavit bude muset udělat reformu zdravotníctví a důchodovou reformu, to jsou 2 zákládní věci které už nepočkají. Samozřejmě budou chybět peníze, téměř všechno se už zprivatizovalo, daně nikdo zvišovat nebude, jsou to všechno populisti, takže se budou hledat alternativní řešení, a to bude právě zdanění marihuany a to pořádnou pálkou, předpokládám že víc než cigára a chlast.
Co si o tom myslíte??????
Ondřej
HerrFlick: POkud vím, vmédiích nás informovali, že v Česku se hulí nejvíc v EVROPĚ a né na světě. A bylo řečeno že jsem se srovnali, a né předběhli USA.
Ondřej
http://www.ct24.cz/vyhledavani/index_view.php?id=192877
Adoss-Pinoss
Voj pre vsetkych hulicou nak hulia dalej a dalej potom sa to urcite podari ale nechapem tomu ved v cz su aj cofee shopy ne tak s tym uz nic nespravia amatery su ty ludia co sedia vo vlade aj ceskej aj slovenskej proste mier vsetkym :-) jeden malicky slovak co huli tak ties travicku zelenu a je odhodlany v tom pokracovat az kym nezomriem :-)
jumpp
člověka, který tomu rozumí, tak odvolají a pak at to vipadá jak vipadá, mame tu hold paka
http://aktualne.centrum.cz/zdravi/z...660&tro1164_0_5


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma