Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Navrhujete vlastní design na trička? - Klikni zde pro originální téma
THeCed
Zdravím vespolek,

děláte si vlastní návrhy na trika, mikiny atd.? Nějakou dobu mi uzrávala v hlavě myšlenka nechat si potisknout triko vlastním dílkem...

To by samo o sobě nebylo nic světoborného, ale přemýšlel jsem spíš kde si to nechat udělat, protože tisknout to doma na inkoustovce a nažehlovat se mi moc nezamlouvá (nejistý výsledek). Tak mě napadlo rozjet tady v kuřárně lehkou debatu o různých nástrojích (návrh) vo používáte, a hlavně něco o způsobech tisku a praktických zkušenostech.

Jenom bych zatím nadhodil pár linků, v Brně stojí zato (mnozí asi znají) navštívit Nejlepší trička v pasáži Alfa, ale zatím nemám praktické zkušenosti -- když si člověk donese vlastní návrh -- tak se klidně někdo podělte o svoje poznatky.

Taky jsem natrefil na celkem zajímavý projekt T-Shock, kde si můžete vytvořit vlastní návrh na různá trika, mikiny i neobléknutelné předměty (puzzle) ve webové (Flash) aplikaci. Dá se celkem jednoduše využít paleta grafických prvků, klipartů, piktogramů apod. a navíc si můžete nahrát vlastní obrázky/grafiku (max 20 MB tuším). Potom si nasázíte celkem intuitivně na vyobrazený zvolený podklad svoje nápady, systém rovnou spočítá cenu podle množství tisku. Výtvory se dají (pokud se zaregistrujete) ukládat. Objednávání tisku a taky výstupní kvalitu jsem zatím nevyzkoušel, nicméně celý projekt je profesionální práce, ve smyslu „kreativní e-shop.“ Samotná aplikace je dobře vymyšlená i udělaná, jen zvětšování (jsem na to zvyklý, prohlížet si detaily) by chtělo trošku vylepšit. Každopádně je to dost originální myšlenka a řešení.

Tak se neváhejte podělit se svými zkušenostmi, pokud jste dočetli až sem :-)

THeCed
Hola, taky jsem přemýšlel o návrzích na triko či mikinu, a v šuplíku mi od kámoše už nějaký rok leží Canon nažehlovací papíry do home tiskárny.. Leč k realizaci zatím nedošlo, s těmi fóliemi na nažehlování to asi ani nemá moc cenu..lepčí je určitě ten profiprint obchod. Možná se k něčemu rozhoupu, ten T-Shock je fakt interesting, hlavně že se tam dá motiv taky uploudnout. Hodně zdaru v tvorbě tedy, klidně sem šoupněte i obrázek, pokud někdo už tvořil ;)
Flí
ses mazak jestli tohle nosis normalne ven:D:D:D
Ten T-shock to je mazec, dvě hoďky sem si v tom hrál a vytvořil si dvě povedený trika, který sem zaslal do soutěže jedné nejmenované firmy:D Good idea;)
Květináč
kdo si chcete sami tisknout trika:
navod na sitotisk http://tworbo.webzdarma.cz/nejlevnejcanejlip.htm
akorat ta chemie na emulzi, co tam je se neda asi moc sehnat, takze emulze se musi koupit
Květináč
nebo trochu pankovejsi zpusob:
http://www.stencilrevolution.com/tu...lsview.php?id=2
http://www.stencilrevolution.com/tu...lsview.php?id=7
BomberMan
Zajímalo by mě jakou barvou se to dělá...z čeho to je
Jinak nápadů je dost :)
Toxikoman
SEM SA KUKNITE

http://tricka.sme.sk/
Aidam
Ještě se daj trička dělat pomocí šablon a barvy na textil více najdete na www.stencilrevolution.com Párkrát jsem tam viděl dost dobrý,ale je to pracnější..
industtry
tu mam nejake vlastne navrhy co som vykutil co PHhotosope
Gucspeed
v pohode, tiez sa chystam zrealizovat..
Symbio
na trička se tiskne buďto sítotiskem syntetickýma barvama (ředitelné alkoholem), nebo spešl termofólií - tam se vyřeže každá barva zvlášť na plotru pak se to poskládá na sebe a "zataví" do textilie. je to prej dražší než sítotisk, ale nevím o tom zas nic moc... tady tisk tou folií můžete najít třeba tady www.delict.cz (dost vyšperkovaná grafika), nebo www.sketa.cz, www.inter-zone.cz (tam je dost odkazů)
zofka
nejakee moje vyytvory..
dokktor
symbio: kde takové barvy sehnat, jak se menujou? sem kdysi koupil na sítotisk cosi, ale to sou ředitelné vodou a nepracuje se s něma uplně košer. mysim že to sou obyč barvy na textil
Symbio
dokktor: sehnat? no to nevim, ale řekl bych že mnohem jednodušší a levnější je když zajdeš do reklamky a necháš si to potisknout vod nich. páč na sítotisk musíš mít spešl síto + asi 3druhy chemikálií + UV lampu která ty chemikálie osvicuje ve vakuu (jednoduše řečeno).
taková A5 na tričko by měla v reklamním studiu vyjít na cca 80-100Kč, termofolie cca 200-300 (nejsem si uplně jistej)...

jinak barvy ředitelné vodou sou určený spíš na potisk papíru, jelikož při vyprání by ti na triku postupně bledly.
dokktor
to síto mám origo z reklamky, chemky a světla mě nevzrušujou, akorát ty barvy nemožu sehnat. btw viděls negdy tu folii v reálu nažehlenou na triko??? bléééé fuj blek faketus
Symbio
dokktor: no ta fólie podle me vypadá mnohem líp než ten sítotisk (pokud je to to co si myslim že to je). bez těch chemek je ti to síto ale k ničemu.. jak na něj přeneseš tisknutelnej obraz? to už můžeš zrovna udělat šablonu z papíru..
dokktor
no vidiš,podle mně je ta folie k zblití,leskne se to jak nový autolak, láme se to víc jak barva a když to zjebeš tak to spereš. btw. co je špatného na šabloně z papíru? když ju lupneš na síto tak ti akorát zajistí rovnoměrné nanesení barvy (testy provedeny, tak se mně to nesnaž vymluvit). jo a ktěm chemkám: napadlo tě nekdy zapaplat ty místa co netisknou (podle šablony) klovatinou?
Symbio
př. s tou folií mám triko z www.delict.cz (žiju v tom že je to ono) a vypadá to moc kvalitně!
abych se přiznal tak sem nějak vůbec nepřemýšlel nad tím jak to udělat bez těch chemek. to síto samo o sobě by nemělo barvu vůbec propustit. na to je taková stěrka kterou "protláčíš" barvu skrz to síto a při tom bys tu papírovou šablony zdevastoval... co mě napadá tak udělat si tu šablonu negativní a to co by prosvítalo zapatlat třeba tou klovatinou. kdybys šablonu pak oddělal zbyl by ti pozitivní obraz přes kterej bys protlačil tu barvu.. tak by to mělo fungovat.. ikdyž otázka je jak by ta klovatina na tom sítě držela...?

btw: u sítotisku nemusíš mít rovnoměně nanesenou barvu na tom sítu, toho docílíš tou stěrkou, je to jako máslo na chleba..
dokktor
nepopírám že folie může vypadat v některých případech dobře (jako např. ten delictdesign), musí se ale umět dobře ořezat a hlavně správně nažehlit, vycházím ze zkušenosti, kdy si kamarád takto něco dělal na triko a moc dobře to nedopadlo - taky sem ho za to zprcal jak psa - maturovaný grafik, aby bylo rozumněno jako že si to zaslouží.

ta papírová šablona se samosebou lepí na spodní stranu abys tím tříčem (tak se tomu mysim jako odborně nazývá) tu šablonu nesloupl a tím pádem to máš jak dybys to dělal enom přes tu šablonu s tím, že to síto ti zajístí rovnoměrnou vrstvu barvy.

v knížce, ze které čerpám teoretické moudra byly popsány tyto tři metody - chemie a osvit, do pauzáku vyřezaná šablona a pak nejakým hypnozpůsobem lepená naspod síta a pak ta klovatinou negativní otisk šablony.

já osobně sem zatim experimentoval se sítem z šusťákoviny - z bundy za 5 k ze seku - ale ta má moc jemnou strukturu, takže ta barva tím moc neprolézá, musí se to ředit a pak je to ble ble. proto bych potřeboval vědět kde sehnat, jak se menuje atd. ta echt sítotisková barva ředitelná alkohoulem, páš já sem to zkoušel akorát s tou barvou na textil co se ředí vodou a jak říkám, neni to ono, hlavně přes ten šusťák to neleze. až bude trocha času tak zbastlím pořádný rám na to origo síto a provedu nové experimenty.

jo, a ta klovatina na tom držet bude, i když ty oka v sítu budou relativně velké (=rozlišení tisku téměř neúnosné), přece enom je to neco jak přyskyřica a používá se to na lepení.
Symbio
hm, dát to ze spodu to je celkem dobrej nápad (jak jednoduché - jen na to přijít :))
ve vší ústě k Do It Yourself se ale divim že se ti s tím chce takhle prcat.. páč výsledek bude asi stejně spíš chvalitebný a navíc dražší než strojově udělanej..
dokktor
fakof stroje, dokktor rád na věci šahá, a pořád je lepčí říkat: ti sem dělal sám, heč a ne: to sem si nechal tisknout tam a onde
Tajné
Breadhacker- brutální výtlem, to už se mi dlouho nestalo...
chuck53
Já bych hrozně rád zkusil termotransfer z papíru na pečení. Podle tohoto návodu to musí šlapat:

http://www.brydova.cz/techniky/7-te...azku-na-textil-

Jen sem ty barvy zatím nikde neviděl a nemám tolik zbytečných peněz, abych si mohl dopřát něco z netu.

Jinak tvorba volnou rukou mi příjde celkem v pohodě, zvlášť když hodně komerčně úspěšných motivů působí ležérně a odbytě, jako kdyby je kreslily děcka ze školky..

Zatím sem zkoušel jen barvama na textil za 150kč celá sada barviček. Většinou vyříznu šablonu do "2" folie (na psaní tužkou). 2ka vydrží několik stovek použití a přitom je dost měká na řezání. Ale taky se stím nedají dělat precizní detaily a někdy se barvy dostanou i mimo.

Ale protože vidím v jednoduchosti sílu, nebráním se formě šablon. Je to pohodlné a jde to vzít sprejem na cokoliv,popřípadě válečkem nebo lisem. Taky by určitě šlapala suchá jehla ( s těma foliema na tužku ):)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma