Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
děláte si vlastní návrhy na trika, mikiny atd.? Nějakou dobu mi uzrávala v hlavě myšlenka nechat si potisknout triko vlastním dílkem...
To by samo o sobě nebylo nic světoborného, ale přemýšlel jsem spíš kde si to nechat udělat, protože tisknout to doma na inkoustovce a nažehlovat se mi moc nezamlouvá (nejistý výsledek). Tak mě napadlo rozjet tady v kuřárně lehkou debatu o různých nástrojích (návrh) vo používáte, a hlavně něco o způsobech tisku a praktických zkušenostech.
Jenom bych zatím nadhodil pár linků, v Brně stojí zato (mnozí asi znají) navštívit Nejlepší trička v pasáži Alfa, ale zatím nemám praktické zkušenosti -- když si člověk donese vlastní návrh -- tak se klidně někdo podělte o svoje poznatky.
Taky jsem natrefil na celkem zajímavý projekt T-Shock, kde si můžete vytvořit vlastní návrh na různá trika, mikiny i neobléknutelné předměty (puzzle) ve webové (Flash) aplikaci. Dá se celkem jednoduše využít paleta grafických prvků, klipartů, piktogramů apod. a navíc si můžete nahrát vlastní obrázky/grafiku (max 20 MB tuším). Potom si nasázíte celkem intuitivně na vyobrazený zvolený podklad svoje nápady, systém rovnou spočítá cenu podle množství tisku. Výtvory se dají (pokud se zaregistrujete) ukládat. Objednávání tisku a taky výstupní kvalitu jsem zatím nevyzkoušel, nicméně celý projekt je profesionální práce, ve smyslu „kreativní e-shop.“ Samotná aplikace je dobře vymyšlená i udělaná, jen zvětšování (jsem na to zvyklý, prohlížet si detaily) by chtělo trošku vylepšit. Každopádně je to dost originální myšlenka a řešení.
Tak se neváhejte podělit se svými zkušenostmi, pokud jste dočetli až sem :-)
THeCed
Kvalita je někdy více - třebas - celý balkon v energitce.
Hola, taky jsem přemýšlel o návrzích na triko či mikinu, a v šuplíku mi od kámoše už nějaký rok leží Canon nažehlovací papíry do home tiskárny.. Leč k realizaci zatím nedošlo, s těmi fóliemi na nažehlování to asi ani nemá moc cenu..lepčí je určitě ten profiprint obchod. Možná se k něčemu rozhoupu, ten T-Shock je fakt interesting, hlavně že se tam dá motiv taky uploudnout. Hodně zdaru v tvorbě tedy, klidně sem šoupněte i obrázek, pokud někdo už tvořil
Ještě se daj trička dělat pomocí šablon a barvy na textil více najdete na www.stencilrevolution.com Párkrát jsem tam viděl dost dobrý,ale je to pracnější..
na trička se tiskne buďto sítotiskem syntetickýma barvama (ředitelné alkoholem), nebo spešl termofólií - tam se vyřeže každá barva zvlášť na plotru pak se to poskládá na sebe a "zataví" do textilie. je to prej dražší než sítotisk, ale nevím o tom zas nic moc... tady tisk tou folií můžete najít třeba tady www.delict.cz (dost vyšperkovaná grafika), nebo www.sketa.cz,www.inter-zone.cz (tam je dost odkazů)
symbio: kde takové barvy sehnat, jak se menujou? sem kdysi koupil na sítotisk cosi, ale to sou ředitelné vodou a nepracuje se s něma uplně košer. mysim že to sou obyč barvy na textil
dokktor: sehnat? no to nevim, ale řekl bych že mnohem jednodušší a levnější je když zajdeš do reklamky a necháš si to potisknout vod nich. páč na sítotisk musíš mít spešl síto + asi 3druhy chemikálií + UV lampu která ty chemikálie osvicuje ve vakuu (jednoduše řečeno).
taková A5 na tričko by měla v reklamním studiu vyjít na cca 80-100Kč, termofolie cca 200-300 (nejsem si uplně jistej)...
jinak barvy ředitelné vodou sou určený spíš na potisk papíru, jelikož při vyprání by ti na triku postupně bledly.
to síto mám origo z reklamky, chemky a světla mě nevzrušujou, akorát ty barvy nemožu sehnat. btw viděls negdy tu folii v reálu nažehlenou na triko??? bléééé fuj blek faketus