Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Regulace otáček vs Hygrostat , Regulace vlhkosti a teploty - Klikni zde pro originální téma
MANHUNTT
Zdravím všechny odborníky s Groweru :beer:

Sice mám relativně ještě dost času na další rozjezd :D,ale už ted přemýšlím o nějakém tuningu pěstírny :vampire:Chtěl bych si hlavně vyřešit problém s udržováním VLHKOSTI a TEPLOTY v pěstírně :baby:.Hledal sem nějaké info v obchodě kde nakupuji:TADY
a našel sem tam tři druhy velice užitečných přístrojů :bravo:.
Ani z jedním z nich,nemám vůbec žádnou zkušenost a proto se obracím na vás s prosbou o radu :confused: který s těchto tří přístrojů si koupit :cool:.Budu moc vděčný za vaše poznatky a rady.........:punk:




1. Triakový regulátor TR01 600W INFO

2. Termostat TE01 INFO

3. Hygrostat HT01 s prub. regul. otáček INFO
MANHUNTT
tak zatím podle vašich PM vítězí třetí model,abych pravdu řekl ten sem chtěl pořídit..........a asi pořídim :-)
MANHUNTT
To se nenajde ani jeden člověk který má s těmito přístroji nějakou zkušenost?
Asocial
Muj nazor je ten ze bohate staci klasicky regulator. Pokud je box v mistnosti se stalou teplotou neni preci problem nastavit regulatorem odtah na takovou hodnotou aby byla vlhkost i teplota v tebou pozadovanejch mezich ...
tomas2pet
http://www.conrad.cz/univerzalni-te...ut-100+dp90844/
http://www.conrad.cz/spinaci-zasuvk...zduchu+dp75384/

oboje je vyskoušené a fachá to dobře.
tomas2pet
objed. číslo: 561092
: 615510
MANHUNTT
Ty stránky s conradu nejdou načíst...........
tomas2pet
Ahoj dej teda www.conrad.cz a nahoře je vyhledat podle
odjednávacího čísla. a na vlhkost je to - 561092, a na tu teplotu je to -615910.
MANHUNTT
for Hlava.....asi půjdu do trojky...nebo spíše na 99% :beer:
snark
no uvidíš sám. mrkni na to jak to má udělaný morpheus - a výsledek - to samý asocka - praxe mluví za regulátor otáček kámo
thebestking
Manhuntt:Kup si přímo HT02 nebo HT03,cenový rozdíl je směšný 300kč!U HT01 můžeš regulovat větrák při sepnutí jen na 100%.Já mám HT02 na 2 větráky TD 350m3/h přítah a odtah,které reguluji dle okolní teploty nebo vlhkosti a když se v bedně přehoupne teplota či vlhkost přes stanovenou normu,tak do 5 min je to tak jak ma být.Všiml jsem si,že výrobce malapa i hydroponieplus zvedla cenu o 600kč.
donsalvatore
ahoj groweri, jestli uz tu konkretne tenhle dotaz padl,tak se omlouvam.
Mam termostat s triakovym regulatorem (TT01) a zajimalo by me, jak ta vec meri teplotu. Je snad nekde zabudovana sonda primo v pristroji? A kam by se teda tohle zarizeni melo nejlip umistit? Dovnitr skrine bych se asi bal,kdyz je tam vysoka vlhkost. Ale kam jinam, aby to mohlo kontrolovat teplotu uvnitr boxu? Verim, ze je tu nekdo, kdo s tim zkusenost ma:)
mydena
Zdar,je tam termistor-ta sonda:-).Je ve tvaru kapky a vypadá podobně jako keramický kondik.Jinak termostat pokud chceš můžeš umístit klidně mimo box a pouze vyvest Vodiče s tím termistorem,jenž daš do nejaké plast.krabičky a upevníš na požadované místo,tedy do skříně.Asi bych použil stínený kabel.Good luck!
Joly
citace:
Původní příspěvek od mydena
...Asi bych použil stínený kabel.Good luck!


No a este nam vysvetli preco by si pouzil stineny kabel? Je to zbytocne...
mydena
Na odrušeni možného ovlivnění.Např.při zapnutí odtah.ventilátoru,dionyzky..atd.
donsalvatore
moc z toho rozumnej nejsem:) Mame skutecne na mysli oba tentyz model? (to jest tenhle: http://www.growshop.cz/katalog/deta...bf519302ee7131b)

termistor ve tvaru kapky tam zadnej nevidim. to je jako ta sonda ukryta nekde uvnitr ty krabicky ci jak?:)
Hanizek
citace:
Původní příspěvek od mydena
Na odrušeni možného ovlivnění.Např.při zapnutí odtah.ventilátoru,dionyzky..atd.


Na to ti stíněný kabel bude prd platný.
Hanyz
citace:
Původní příspěvek od donsalvatore
... to je jako ta sonda ukryta nekde uvnitr ty krabicky ci jak?:)

V tomto případě ano, je uvnitř té "horní krabičky"
mydena
Jak říkám,je tam taková malá součástka jako malý korálek na dvou nožičkách.(Barvu záměrně neuvádím).Nic ve zlým,ale Bejt tebou,radeji bych to donesl kamarádovi.
donsalvatore
Jo koukam, ze ma netechnicnost je naprosto evidentni, ale radeji bych to zbastlil sam. Unika mi, proc to neni uz hotovy primo z vyroby.
Tak kdyz uz mi neradis se v tom hrabat, kam by to bylo nejlepsi umistit,abych s tim dosahl optimalnich vysledku? (jako napr. nakolik je to bezpecny davat to dovnitr boxu)
mydena
Nevím zda je toto zařízení určeno pro vlhkost prostředí,ale zřejmě ne.Můžeš to ovšem dle tvýho uvážení dát do skříně,ale počítej s kratší dobou životnosti,případně možnou ztrátou záruky při požkození vlhkém.Ja mám v boxu spínací dig.hodiny nějakou dobu a zatim šlapou,ale to neznamená,že se nemohou pokazit,že?Z výroby to není,protože tuto funkci mají zřejmě ostatní druhy a né zrovna tento tvůj typ.Nemáš známého elektrikáře co umí elektroniku?
donsalvatore
Bohuzel takoveho nemam. Starat se ve vnitrnostech toho pristroje radsi nebudu. Jen me ted napadlo tohle: co nasmerovat potrubi s odfukem z boxu na to zarizeni? Je to napojeny na cooltube a odsava mi to vzduch ven. Regulator by tak mohl zustat venku a sla by na nej priblizne teplota, co je uvnitr a podle toho by ji i menil. Ale nevim, jestli to neni prilis velka blbost. A nebo to teda nechat vevnitr s tim, ze k tomu bude horsi pristup a zkratim si tak diky vlhkosti zivotnot regulatoru..
Rad bych slysel, jak jste tohle vyresili vy, co podobny regulator mate?
mydena
Tak to by podle mne bylo ještě horší,protože veškerý teplý,vlhký vzduch ze skříně by tomu zařízení taky moc neprospěl.Snížila by se i přesnost měření.To bych radeji dal dovnitř na stěnu naproti odtahu z cook tube.A prosim te,jaky máš ventilátor ku cool t. ?Co tam to nedávat a napojit odtah přes regulator a regulovat to ručně?Mám to ted tak udělaný.Od automat.regulace jsem časem upustil.
donsalvatore
mam k tomu ufo 360,ale spis to teda udelam tak, ze to hodim dovnitr a bude. snad mi to pecku neda a hold se smirim s tim, ze to muze ta vlhkost ponicit. kazdopadne jestli tu ma nekdo jeste nejake jine,pouzitelne reseni, rad ho odmenim karmou
mydena
Nechci rejpat,ale nebude to zařízení spínati příliš často,nebo vůbec v tom horším případě?Peace.
donsalvatore
v klidu, za kazdej rejp jsem rad. ale spis ted nevim co myslis. Proc by to melo jako spinat prilis casto nebo vubec?
mydena
Myslím si to protože ten odtah zničeho nic odtahne nahromaděné teplo,mezitím klesne teplota v boxu. Teplo se bude kumulovat a tudíž později budeš muset termostat nastavit na jinou hodnotu a tak se to bude stale opakovat.Je to tak,že?
mydena
Myslím si to protože ten odtah zničeho nic odtahne nahromaděné teplo,mezitím klesne teplota v boxu. Teplo se bude kumulovat a tudíž později budeš muset termostat nastavit na jinou hodnotu a tak se to bude stale opakovat.Teplota pomalu vzrůstá a najednou prudčeji klesá.jde o něco jiného než v místnosti kde teplota např.při vytápění klesá pozvolna.Je to tak,že?
medulda
No, není to tak úplně pravda. Jednak většina termostatů má (a je to dobře, že má) tzv. hysterezi - to zjednodušeně znamená, že např, když nastavíme teplotu 22°C, ventilátor se nám sepne až při 24°C a vypne se třeba při 20°C. A druhak proto, že termostat neměří samozřejmě pouze teplotu vzduchu - vyhřátá stěna growroomu i samotné těleso měřiče má určitou tepelnou kapacitu, takže to nebude tak horký. Ideální by samozřejmě byl lineární nebo aspoň stupňový regulátor. V příloze posílám návrh takovýho velice jednoduchýcho fázovýho regulátoru. Hodnoty součástek si netroufám odhadovat. V případě zájmu to zkusím vypočítat.
mydena
Hysterzi má většina termostatu.To ano,avšak dva či tři stupně nebo 5 rozdíl je dosti málo,proto si myslim,vím že své zkušenosti že ventilátor bude často spínati.Jinak něco podobného viz. tvé schéma jsem měl v obvodu,ale časem jsem ho nechal předělat na plynulé řízení vykonu-triakovy.Jinak je rozdíl zda bude pěstit v místnosti neb boxu-z důvodu právě zmíněné kumulace.Ale celkem dobre rozumím.
depending
citace:
Původní příspěvek od donsalvatore
mam k tomu ufo 360,ale spis to teda udelam tak, ze to hodim dovnitr a bude. snad mi to pecku neda a hold se smirim s tim, ze to muze ta vlhkost ponicit. kazdopadne jestli tu ma nekdo jeste nejake jine,pouzitelne reseni, rad ho odmenim karmou


dolezita je predsa teplota pri vrcholkoch rastlin, takze cidlo teploty umiestni niekde nad vrcholky . dep.
Hlava
...spojeno vice témat.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma