Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

Stránky: [1] 2 
POZOR, POLITIKA! VSTUP NA VLASTNÍ RIZIKO. - Klikni zde pro originální téma
hh-top
Při různých osobních diskusích jsem na stránkách Groweru opakovaně prohlásil, že nejlepší formou sebeobrany by pro nás byla naše vlastní politická strana. Poslední dobou se mi objevily v PM dotazy z řad Growerů, vesměs se dožadující podrobností, či naopak , základů té myšlenky. Cítím se tím potěšen i vylekán současně. Ne, že by mě děsila politika, to opravdu ne, ale neměl jsem v úmyslu přijít mezi Growery agitovat. Naopak, přišel jsem se sem naučit něco o světě počítačů a o vás, počítačových lidech. Svobodomyslnost a tvořivost tohoto virtuálního prostoru mě dokonce pomohla se od žalostného stavu naší politiky docela dobře odmyslet a mé poznámky tímto směrem padaly pouze tehdy, když byly topické.
Nic to nemění na tom, že strana typu „za legální trávu“ by se nám hodila. Mám o tom poměrně ucelenou představu, ale jak říkám, nerad bych ji zde vytahoval, neboť byť i se tu cítím doma, vím, že jsem tu na návštěvě. A neznám protivnější lidi, než ty, kteří se sami pozvou na návštěvu, vytáhnou štos papírů a pak vám začnou hustit do hlavy své nekonečné kydy.
Je-li zde však nějaká vůle se tímto tématem vážně zabývat, budu velmi rád a zcela jistě ze všech sil nápomocen. Beztak se cítím zavázán, neboť si odtud více odnáším než přináším. Má-li tomu tak ale být, zajímalo by mě, zda je nás tu takových více, zda by to ostatní nerušilo a vůbec, co vás k tomu napadne.
Dovolím si tedy založit vlákénko, které by vaši odezvu shromáždilo a pokud bude co vyhodnocovat, můžeme to vzít odtamtud.
P.S. Nemějte mě za zbabělce, ale od návštěvy se snad hrdinství nečeká.
majklovec
Rozhodně se toto Monty neboj, určitě už myšlenka něco-s-tím-tady-dělat napadla spoustu z nás. Rádi si tvůj názor přečteme.

Sem s ním.
marc
to hh:Myslim, ze je vetsi pravdepodnost spise ukarmujem, nez ze te budem kritizovat:)

Politicka strana to je vec, nad kterou uz dlouho premyslim, takze se na tve napady a plany tesim.
Roman Dirda
Teď nám schválili zákon o referendu,takže stačí sehnat pouhých 500 000 podpisů a můžeme se zeptat všech-chcete aby vám zavírali děti za trávu?
mott
Roman Dirda: prima nápad, máš tuchu kolik lidí by bylo schopno věnovat svůj autogram pod žádost o referendum v této věci?? Kolik lidí kouří, ... odhaduju kdyby se k tomu dostali lidi 18 - 35, studenti, ... tak to bude cca 2 mil lidí. Chce to navrhnout systém distribce a sběru podpisových archů, pár penízů na tisky s vysvětlením o co jde... nemyslím si že by to bylo nerealizovatelné.

ALL: referendum mi připadá jako schůdnější a tudíž vhodnější cesta než politická strana... žádný program, náklady na kampaň, organizace, registrace, ...
hh-top
Podle mých informací, když chcete založit stranu, začíná to vše s pouhou tisícovkou podpisů, které na petičních arších souhlasí se vznikem takové strany.
To je něco, co zcela jistě zvládneme, pokud je to pravda. Poprosil bych tedy na tomto místě všechny schopné vyhledávače fakt, zda by nám to ověřili na relevantních stránkách. Tak zatím...

Kdo nehulí s námi, ať si hulí s kým chce!
Walhalla2000
Ano, myslenka jest to veru dobra a rad bych se pridal. Ale... Stejne jako si tady zatim gratulujeme k moznosti vypsani referenda... tak pokud se nemylim, tak to jeste neni definitivni. Ci ano... Podepsal to jiz prezident???

A ted k strane. Myslenka dobra. Ale. Neni myslim uplne dobre se zacit ptat, pridate se, kdyz nevime k cemu. Preci jen, kazda politicka strana potrebuje program. Pamatujete na stranu "důchodci za zivotni jistoty" nebo jak se jmenovali? Jak meli stale asi 20% hlasu a pak, kdyz prisly volby, tak nic... NIC. Proc? Protoze nemeli program. Teda meli jen to, ze by bylo fajn, kdyby se duchodci meli lepe. A to je trochu malo. Stejny to je se stranou, ktera by propagovala jen legalizaci. I kdyz na druhou stranu, by bylo velice pravdepodobne, ze by ji volili vsichni mladi hulici, kteri jinak nevedi, koho volit. Treba ja... Ale predstav te si to, ze se treba nakonec vsechno dobre semele a strana se dostane az na nejvyssi mista. Nebyl by to pruser? Najednou muset rozhodovat treba jeste o necem jinem nez o huleni? Nedopadlo by to tak, ze bychom legalizovali travku a stahli se do pozadi? Popripade po splnenem ukolu zmizeli uplne? Nedopadlo by to tak, ze dalsi strana, ktera by se tam pak dostala prohlasila neco jako "podivejte, jak to dopadlo, vyhrali, odhlasovali, zmizeli... klasicti fetaci" a opet trafku zakazali???

Pokud nebude opravdu komplexni program, tak se obavam, ze zatim realnejsi je doufat, ze prezident dokonci schvalovani referenda a zamerit veskere nase sily prave timto smerem...

Ale na druhou stranu... byt ministrem... "Pro zivotni prostredi a pestovani marihuany"... hehe.. to bych bral...
hh-top
Ověřujeme informaci, zda stačí pro žádost o zaregistrování nové strany tisíc souhlasných podpisů. Tak to pomož ověřit, prosím.
A co se programu týče, nevystačíš zatím s tím jediným?
Chceme dekriminalizovat konopí!
ddevil
http://l.s.cz/index.shtml?clanekid=2/
vsechny odpovedi na vase otazky, prakticka ukazka toho, co delat, ceho se vyvarovat... ... idealni ,,prirucka,,

Liberální strana
Jak a proč byla založena Liberální strana

V tomto textíku bych chtěl osvětlit, proč jsem se rozhodl založit Liberální stranu a jakým způsobem tato doposud vznikala, ježto se domnívám, že právě takovýto text by se měl na této stránce objevit jako první.

Nejprve tedy proč jsem se rozhodl tuto stranu založit.
V roce 98 jsem spolu s ostatními lidmi okolo dnešního serveru legalizace.cz začali pořádat demonstrace za legalizaci marihuany a k tomuto účelu jsem založil občanské sdružení. První dvě demonstrace v říjnu 98 a březnu 99 měly sice velký ohlas a petici za legalizaci konopí, kterou jsme na nich distribuovali, podepsaly tisíce lidí, ale začalo být zřejmé, že poslanci ani senátoři se kvůli nějakým pár tisícům lidí nebudou obtěžovat s novelizací protidrogových zákonů (snad bude nyní prvním navrhovatelem příslušné novely poslanec Pejřil). V květnu 99 skončila naše třetí demonstrace fiaskem a já jsem se rozhodl, že občanské sdružení nestačí a je třeba založit stranu, která legalizaci prosadí.

Sice jsem byl tenkrát členem ODy , ale začalo být zřejmé, že prosadit jakoukoliv inovaci v této části programu ODy, která byla od roku 98 ve vleku lidovců, nebude jednoduché, ježto ODA lidovcům ustupovala prakticky ve všem a na svůj program (a jeho rozpory s lidoveckým) se neohlížela. Také se mi nijak zvlášť nezamlouvaly vnitřní spory, kterých byla ODA plná, a tak jsem se rozhodl vystoupit, a založit si vlastní stranu, která bude programově konzistentní a nebude v programových věcech ustupovat kvůli boji o koryta - lépe v politice nebýt než tam být jako fackovací panák. Navíc jsem se rozhodl zakládat stranu prakticky sám, abych se nemusel s nikým hádat.

Také mě už přestávalo bavit (navíc neúspěšně) demonstrovat pouze za konopí, ježto to není jediným podobným problémem, který se v ČR vyskytuje. Jakožto dlouholetému členu cs-clubu (mailto:cs-club@humintel.com) mi přešlo do krve mínění, že přístup české společnosti a její politické reprezentace k naší minulosti není normální (jak je to vidět na postoji k emigranům, sudetským Němcům, Cibulkovým seznamům, potrestání exponentů minulého režimu) a že je s tím třeba něco dělat - tudíž jsem se rozhodl založit LS také kvůli tomu, aby férovému vyrovnání s minulostí napomohla.

Nelíbil se mi i vztah státu k dalším menšinám (třeba homosexuálům), takže jsem LS začal zakládat jako stranu orientovanou na menšiny (ovlivněn Xchaosem).

Samozřejmě však značnou roli v tom, že jsem se rozhodl dát si tu (nemalou) práci s registrací politické strany , nehrálo jenom moje znechucení současnou politikou, ale i "osobnější" důvody - demonstrovat, organizovat petice (či dělat obdobný bordel při volbách) mě baví - jsem asi exhibicionista - a navíc organizování politické strany je celkem dobrým lékem na mé komplexy méněcennosti i na mesiášské komplexy.;-))

Přejděme tedy k dosavadnímu vývoji, co se zakládání této strany týče. Původně jsem ji chtěl nazvat Strana Občanských Svobod (nádherná zkratka SOS), aby tak dávala najevo svoji orientaci na menšinového voliče, který dává přednost své svobodě před podrobením se sociálnímu státu s jeho výhodami. V červnu 99 jsem ale byl na Letní univerzitě liberálních studií (http://www.libinst.cz) a liberalismus mi připadl jako nejlepší zastřešující ideologie pro mou stranu. Rozhodl jsem se ji tedy nazvat Liberální Strana a na základě toho sepsal nejprve petici za její registraci (na níž jsem jakožto první a po dlouhou dobu jediný konkrétní bod programu uváděl legalizaci marihuany) a jal jsem se postupovat podle návodu jak si založit politickou stranu na stránce ministerstva vnitra.

------------------------------------------------------------------------
Kromě tisíce podpisů jsou potřebnými náležitostmi žádost sama (podaná třemi lidmi=min.počet členů) a stanovy strany, které jsem z většiny opsal ze stanov ODy, k nimž jsem přidal pár dalších bodů, z nichž nejzásadnějším bylo právo veta předsedy na zásadní (programová) rozhodnutí strany, čímž jsem chtěl alespoň na nějakou dobu po vzniku LS zajistit kýženou programovou stabilitu, hlavně zamezit posunu LS doleva.
------------------------------------------------------------------------

Podpisy na petici jsem začal sbírat po hospodách a hlavně na větších akcích, jakou byla 17.11.1999 petiční akce na České, kde jsem sehnal 200 podpisů. Zároveň mi pomohlo několik lidí, kteří sehnali dalších 200 podpisů různě po republice.

Na přelomu let 99 a 2000 jsem se pokusil sepsat bodově v radikální formě cíle strany a distribuovat je společně s peticí, což však skončilo fiaskem. Podpisující sice souhlasili se zásadním požadavkem legalizace marihuany, avšak mnoho lidí petici nepodepsalo, protože jednomu vadilo, že LS se zasadí o liberalizaci v přístupu ke zbraním, druhému zrovnoprávnění homosexuálů a třetímu zase zvěřejnění Cibulkových seznamů. Tudíž jsem po pár týdnech přestal tento seznam s peticí distribuovat a dopustil se tak doufám posledního ústupku této strany vůči jejímu programu.

Na petici stále pouze s jediným bodem legalizace marihuany jsem sehnal dalších 200 podpisů v březnu a 300 v květnu na demonstracích za legalizaci konopí v Brně a v Praze a tak jsem mohl přemluvit dva spolehlivé kamarády, aby se mnou podepsali žádost o registraci LS, kterou jsme odeslali v červenci 2000.


------------------------------------------------------------------------
Ministerstvo vnitra nám však uznalo pouze 720 podpisů z cca 1100 poslaných, ježto mnohé neměly úplné adresy (my jsme se domnívali, že stačí rodné číslo), a tak jsem musel sebrat dalších 340 podpisů, což trvalo 11 měsíců, ježto jsem se soustředil hlavně na sbírání po hospodách, kde je čas kontrolovat, zda má podpis potřebné náležitosti.
------------------------------------------------------------------------


V červenci 2001 jsem přepsal stanovy a nahradil právo veta předsedy, které mi bylo vytknuto jako nedemokratické výčtem některých bodů programu v poměrně radikální formě a vnitrostranickým referendem potřebným pro změnu stanov, kterýmižto věcmi jsem chtěl zajistit faktickou nezměnitelnost stanov, které tak budoucím členům mají připomínat, kvůli čemu strana na politické scéně je.

Nové stanovy společně s podpisy jsem donesl na MV a po dvou týdnech obdržel opět zamítavou odpověď, tentokrát mi vytýkající formální vady ve stanovách. Stanovy jsem upravil dle požadavků ministerstva a 14.8. jsem dostal definitivní odmítnutí registrace LS z jednoho formálního a dvou programových důvodů, které zde uveřejním na jiném místě.

Zavolal jsem na ministerstvo a zeptal se, jakou mám možnost ohledně změny příslušných několika řádků ve stanovách a dozvěděl se, že buď musím sehnat dalších tisíc podpisů a dané 3 řádky změnit, nebo musím podat stížnost k nejvyššímu soudu a stanovy si obhájit v současném znění, což také udělám.

Pokud soud stranu (kvůli zcela úchylným důvodům) zamítne také, budu shánět tisíc podpisů znova.

Abych tedy zrekapituloval současný stav LS: Jsme tři (z toho aktivní pouze já;-))), máme stránky http://www.l.s.cz, které hodláme zaplnit, a budeme se soudit s ministerstvem o naši registraci.
A stav, kterého bych chtěl dosáhnout? Mělo by nás být aspoň tisíc, měli bychom mít zastoupení ve všech rozhodujících orgánech a HLAVNĚ: Měli bychom mít možnost alespoň trochu liberalizovat Česko.



Tak takto to vypada v praxi......

Ask for more..........http://l.s.cz/index.shtml?clanekid=2/

[Edited by ddevil on 11-02-2002 at 10:29 AM]
hh-top
že k žádosti o registraci nové strany skutečně stačí jeden jediný usmolený 1000 souhlasných podpisů.
Dobrá zpráva, to jsme při troše úsilí schopni zmáknout z vlastních zdrojů během jednotlivých dní až týdnů.
POZOR: vyhledávači nám to zatím nepotvrdili citací příslušného zákona. Zatím je to mé "slyšel jsem" a Devillovo "zkusil jsem."
Walhallo, býku milý, náturo vznešená a zdravý skeptiku. Nalehni raději svou plecí do našeho jařma a ujisti se, prosím, že jako Grower utilizujeme naše lidské zdroje co nejlépe. Potřebujeme právní vědomí, já sám jsem právní laik a zdejší lid neznám tolik, jako ty. Je-li mezi námi právník či tři, samozřejmě i studující, měli by s námi tu cestu kráčet od začátku a dohlížet na to, že nepácháme zbytečné chyby (viz Devillova zkušenost).
A teď k nejbližšímu vývoji.
Máme hypotetických 1000 podpisů, máme základní program: Přimět zákon nahlížet na konopí stejnou právní optikou, jako na tabák a alkohol! (pro registraci zcela stačí, dál zatím, prosím, v této fázi nechvátat!)
Zbývají stanovy a organizační struktura.
I zde bych se snažil o maximální možnou míru jednoduchosti. Jedná se v podstatě pouze o aplikaci přímé demokracie starého Řecka, říznuté nejúspěšnější undergroundovou organizační strukturou v dějinách, systému trojic.
Členem smí být tudíž každý! Věk, pohlaví, vyznání, barva, bývalá příslušnost k organizacím, místo pobytu, národnost, žádná omezení. Strana však neregistruje žádné jednotlivce, ale vždy pouze celou trojici členů, která je zároveň základní stavební jednotkou celé strany. Trojice je místní organizací a v hlasování o věcech strany jí patří jeden hlas, stejně jako každé jiné.
Hlasy se sčítají, pravdu má většina, závazek platí pro všechny.

Dále bych to zatím nehnal, přemýšlejme, vyhledávejme, komunikujme. Poprosil bych ale všechny, aby ve svých příspěvcích nedávali důraz na to, jak a proč to nejde, ale naopak na to, jak by to jít mohlo.
srabik
Viz z.č. 424/91 Sb. v pl. znění - k návrhu na registraci pol. strany nebo hnutí se přikládá petice alespoň 1000 občanů požadujících aby strana ( hnutí ) vznkly. Náležitosti podpisu - jméno, příjmení, rodné číslo, bydliště- § 6 výše uvedeného zákona.
ddevil
Omlouvam se predem za rozsah, ale kratke zakony neexistuji.......a davat sem link......:confused: tak je to tu vsechno pekne pohromade.......
Konec koncu se toto oddeleni jmenuje zakon a pravo.....:)

NUŽE HH-top & Spol. ......... čtěte


424/1991 Sb.
ZÁKON
ze dne 2. října 1991
o sdružování v politických stranách a v politických hnutích
Změna: 468/1991 Sb.
Změna: 68/1993 Sb.
Změna: 189/1993 Sb.
Změna: 117/1994 Sb.
Změna: 296/1995 Sb.
Změna: 296/1995 Sb. (část), 322/1996 Sb.

Federální shromáždění České a Slovenské Federativní Republiky
se usneslo na tomto zákoně:

Úvodní ustanovení

_ 1

(1) Občané mají právo se sdružovat v politických stranách a v
politických hnutích (dále jen "strany a hnutí"). Výkon tohoto
práva slouží občanům k jejich účasti na politickém životě
společnosti, zejména na vytváření zákonodárných sborů a orgánů
vyšších územních samosprávných celků a orgánů místní samosprávy.
Zvláštní zákony stanoví, ve kterých případech je výkon tohoto
práva omezen.1a)

(2) K výkonu tohoto práva není třeba povolení státního
orgánu.

(3) Tento zákon se nevztahuje na sdružování občanů
a) v občanských sdruženích,1)
b) k výdělečné činnosti nebo zajištění řádného výkonu určitých
povolání,
c) v církevních a náboženských společnostech.
------------------------------------------------------------------
1) Zákon č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění zákona č.
300/1990 Sb.
1a) Např. zákon č. 76/1959 Sb., o některých služebních poměrech
vojáků, ve znění pozdějších předpisů (úplné znění č. 361/1992
Sb.), zákon ČNR č. 186/1992 Sb., o služebním poměru
příslušníků Policie České republiky, ve znění zákona ČNR č.
26/1993 Sb., zákon ČNR č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě
a justiční stráži České republiky.

_ 2

(1) Strany a hnutí podléhají registraci podle tohoto zákona.

(2) Členem strany a hnutí mohou být pouze fyzické osoby.

(3) Členem strany a hnutí může být občan starší 18 let, může
být však členem pouze jedné strany nebo hnutí.

(4) Ustanovení zvláštních zákonů o neslučitelnosti členství
nebo funkcí ve stranách a hnutích s výkonem jiných činností či
funkcí nejsou tímto zákonem dotčena.
------------------------------------------------------------------
1) Zákon č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění zákona č.
300/1990 Sb.

_ 3

(1) Strany a hnutí jsou právnickými osobami. Státní orgány
mohou do jejich postavení a činnosti zasahovat jen na základě
zákona a v jeho mezích.

(2) Nikdo nesmí být nucen k členství ve stranách a hnutích.
Ze strany a hnutí může každý svobodně vystoupit.

(3) Nikdo nesmí být omezován ve svých právech proto, že je
členem strany a hnutí, že se účastní jejich činnosti nebo je
podporuje anebo že stojí mimo ně.

_ 4

Vznikat a vyvíjet činnost nemohou strany a hnutí,
a) které porušují ústavu a zákony nebo jejichž cílem je odstranění
demokratických základů státu,
b) které nemají demokratické stanovy nebo nemají demokraticky
ustanovené orgány,
c) které směřují k uchopení a držení moci zamezujícímu druhým
stranám a hnutím ucházet se ústavními prostředky o moc nebo
které směřují k potlačení rovnoprávnosti občanů,
d) jejichž program nebo činnost ohrožují mravnost, veřejný pořádek
nebo práva a svobodu občanů.

_ 5

(1) Strany a hnutí jsou odděleny od státu. Nesmějí vykonávat
funkce státních orgánů ani tyto orgány nahrazovat. Nesmějí řídit
státní orgány ani ukládat povinnosti osobám, které nejsou jejich
členy.

(2) Strany a hnutí nesmějí být ozbrojeny a nesmějí zřizovat
ozbrojené složky.

(3) Strany a hnutí mohou být organizovány zásadně na územním
principu.Zakládat a organizovat činnost stran a hnutí na
pracovištích nebo v případech stanovených zvláštními zákony2) je
nepřípustné.
------------------------------------------------------------------
2) Např. _ 2b zákona č. 76/1959 Sb., o některých služebních
poměrech vojáků, ve znění pozdějších předpisů (úplné znění č.
361/1992 Sb.).

Vznik strany a hnutí

_ 6

(1) Strana a hnutí vznikají registrací nebo na základě
skutečností, které ji nahrazují (_ 8 odst. 4 a 6 a _ 21).

(2) Návrh na registraci strany a hnutí (dále jen "návrh na
registraci") podává nejméně tříčlenný přípravný výbor strany
a hnutí (dále jen "přípravný výbor"), který je oprávněn vyvíjet
pouze činnost směřující ke vzniku strany a hnutí. Členy
přípravného výboru musí být občané, kteří dosáhli věku 18 let.
Návrh na registraci podepíší všichni členové přípravného výboru
a uvedou svoje jména a příjmení, rodná čísla a bydliště. Dále
uvedou, kdo z členů přípravného výboru je zmocněn jednat jejich
jménem. K návrhu na registraci přípravný výbor připojí
a) petici alespoň jednoho tisíce občanů požadujících, aby strana a
hnutí vznikly. K podpisu pod peticí musí občan uvést své jméno
a příjmení, rodné číslo a bydliště,
b) stanovy (organizační řád) ve dvojím vyhotovení, v nichž musí
být uvedeny:
1. název a zkratka strany a hnutí,
2. sídlo,
3. programové cíle,
4. práva a povinnosti členů,
5. ustanovení o organizačních jednotkách, pokud budou
zřízeny, zejména vymezení rozsahu, v němž mohou ve
prospěch strany majetek nabývat, hospodařit a nakládat
s ním, popřípadě nabývat jiná majetková práva, a rozsahu,
v němž mohou jednat a zavazovat se jménem strany,
6. orgány včetně orgánů statutárních, rozhodčích a revizních,
způsob jejich ustavování a vymezení jejich oprávnění,
7. způsob, jakým statutární orgány jednají a podepisují, zda
a v jakém rozsahu mohou činit právní úkony jménem strany
a hnutí i jiní členové či pracovníci,
8. zásady hospodaření,
9. způsob naložení s majetkovým zůstatkem, který vyplyne z
likvidace majetku a závazků v případě zrušení strany a
hnutí, pokud tento zůstatek nepřipadne státu (_ 13 odst.
7).

(3) Název strany a hnutí a jeho zkratka se musí výrazně lišit
od názvu a zkratky stran a hnutí, které již vyvíjejí činnost na
území České republiky, aby nebyly vzájemně zaměnitelné.

(4) Sídlo strany a hnutí musí být na území České republiky.

(5) Pokud stanovy neurčují něco jiného, jedná jménem strany
a hnutí až do ustavení orgánů uvedených v odstavci 2 písm. b) bodu
6 přípravný výbor. Orgány strany a hnutí musí být ustaveny
nejpozději do 6 měsíců od vzniku strany a hnutí. Nejsou-li orgány
v této lhůtě ustaveny, dá Ministerstvo vnitra (dále jen
"ministerstvo") podnět k návrhu na pozastavení činnosti strany
a hnutí (_ 14).

_ 7

(1) Návrh na registraci se podává ministerstvu.

(2) Nemá-li návrh na registraci náležitosti podle _ 6 nebo
jsou-li v něm neúplné nebo nepřesné údaje, ministerstvo na to
přípravný výbor bezodkladně, nejpozději do 5 dnů od doručení
návrhu na registraci, písemně upozorní s tím, že dokud nebudou
tyto nedostatky odstraněny, řízení o registraci nebude zahájeno.

(3) Neupozorní-li ministerstvo do 10 dnů od doručení návrhu
na registraci přípravný výbor podle odstavce 2, má se za to, že
návrh na registraci nemá nedostatky.

(4) Nesouhlasí-li přípravný výbor s upozorněním ministerstva,
může se do 15 dnů od doručení upozornění domáhat u krajského soudu
určení, že návrh na registraci nemá nedostatky. Proti rozhodnutí
krajského soudu se nelze odvolat.

(5) Řízení o registraci je zahájeno dnem, kdy ministerstvu
dojde návrh na registraci, který nemá nedostatky uvedené
v odstavci 2, nebo dnem, kdy rozhodnutí krajského soudu podle
odstavce 4 nabylo právní moci.

_ 8

(1) Ministerstvo registraci odmítne, jestliže stanovy strany
a hnutí jsou v rozporu s _ 1 až 5 a _ 6 odst. 3 a 4. Jinak provede
registraci.

(2) Ministerstvo provede registraci nebo rozhodne o jejím
odmítnutí do 15 dnů ode dne zahájení řízení o registraci.

(3) Provede-li ministerstvo registraci, zašle ve lhůtě
uvedené v odstavci 2 zmocněnci přípravného výboru jedno vyhotovení
stanov, na němž vyznačí den registrace. Na rozhodnutí o registraci
se nevztahuje _ 47 správního řádu, jestliže se návrhu na
registraci vyhoví.

(4) Nebylo-li zmocněnci přípravného výboru do 30 dnů od
zahájení řízení o registraci doručeno rozhodnutí ministerstva o
odmítnutí registrace, strana a hnutí vzniknou dnem následujícím po
uplynutí této lhůty; tento den je dnem registrace. Na žádost
zmocněnce přípravného výboru mu ministerstvo zašle jedno
vyhotovení stanov, na němž vyznačí den registrace.


(5) Přípravný výbor může do 30 dnů ode dne doručení
rozhodnutí o odmítnutí registrace podat u příslušného soudu
opravný prostředek.2a) K přezkoumání je příslušný Nejvyšší soud
České republiky.

(6) Pravomocné rozhodnutí soudu, kterým se ruší rozhodnutí
ministerstva o odmítnutí návrhu na registraci, tuto registraci
nahrazuje. Na žádost zmocněnce přípravného výboru mu ministerstvo
zašle jedno vyhotovení stanov, na němž vyznačí den registrace.

(7) Registraci provede ministerstvo zápisem strany a hnutí do
seznamu stran a hnutí.
------------------------------------------------------------------
2a) _ 250m občanského soudního řádu.

_ 9

Vznik strany a hnutí, jejich název, zkratku a sídlo oznámí
ministerstvo do 7 dnů ode dne registrace Českému statistickému
úřadu. Evidenci stran a hnutí vede ministerstvo.

_ 10

Strana a hnutí jsou povinny oznámit písemně ministerstvu
údaje týkající se jména, příjmení a trvalého pobytu osob, které
jsou statutárním orgánem strany a hnutí nebo jeho členy, do 15 dnů
ode dne ustavení nebo změny statutárního orgánu. Oznámení musí být
doloženo usnesením orgánu strany a hnutí, který je podle stanov
oprávněn v této věci rozhodovat; obdobně se doloží i ostatní
podání týkající se údajů vedených v evidenci ministerstva (_ 11
a 12).

_ 11

(1) Změnu stanov oznámí strana a hnutí písemně ministerstvu
do 15 dnů od jejího schválení; k oznámení připojí dvojí vyhotovení
změny stanov.

(2) Ustanovení _ 7 a 8 platí pro změnu stanov obdobně.

Zánik, zrušení a pozastavení činnosti
strany a hnutí

_ 12

Zánik strany a hnutí

(1) Strana a hnutí zanikají dnem, kdy ministerstvo provede
výmaz strany a hnutí ze seznamu stran a hnutí (dále jen "výmaz").

(2) Návrh na výmaz podává ministerstvu příslušný orgán strany
a hnutí do 10 dnů od zrušení strany a hnutí, pokud strana a hnutí
byly zrušeny bez likvidace; pokud strana a hnutí byly zrušeny s
likvidací, podá tento návrh likvidátor do 10 dnů po skončení
likvidace.

(3) Zániku strany a hnutí předchází jejich zrušení, a to buď
bez likvidace, přechází-li jejich veškerý majetek a závazky na
právního nástupce, anebo s likvidací, pokud jejich veškerý majetek
a závazky takto nepřecházejí.

(4) Pokud zákon dále nestanoví jinak, použijí se na likvidaci
majetku a závazků zrušené strany a hnutí přiměřeně předpisy o
likvidaci majetku a závazků obchodních společností. Zjistí-li
likvidátor kdykoliv v průběhu likvidace, že majetek zrušené strany
a hnutí je předlužen, je povinen navrhnout prohlášení konkursu.
Skončí-li likvidace majetkovým zůstatkem, naloží s ním likvidátor
způsobem určeným ve stanovách [_ 6 odst. 2 písm. b) bod 9].

(5) Zánik strany a hnutí oznámí ministerstvo do 7 dnů od
výmazu Českému statistickému úřadu.

_ 13

Zrušení strany a hnutí

(1) Strana a hnutí se zrušují
a) vlastním rozhodnutím, a to dobrovolným rozpuštěním, sloučením s
jinou stranou a hnutím nebo přeměnou na občanské sdružení 1),
b) rozhodnutím soudu o jejich rozpuštění.

(2) Pokud stanovy neupravují způsob rozhodování o zrušení
strany a hnutí podle odstavce 1 písm. a), rozhoduje o tom jejich
nejvyšší orgán.

(3) Po zrušení strany a hnutí mohou její orgány, pokud jejich
pravomoc nepřešla na právního nástupce nebo likvidátora, vykonávat
pouze působnost související se zrušením strany a hnutí.

(4) Zrušují-li se strana a hnutí sloučením s jinou stranou a
hnutím nebo přeměnou na občanské sdružení 1), přechází jejich
veškerý majetek a závazky na právního nástupce.

(5) Zrušují-li se strana a hnutí dobrovolným rozpuštěním, je
orgán, který o rozpuštění rozhodl, povinen současně jmenovat
likvidátora. Zrušení strany a hnutí oznámí likvidátor ministerstvu
do 5 dnů od zrušení strany a hnutí.

(6) Strana a hnutí mohou být zrušeny rozhodnutím soudu o
jejich rozpuštění [odstavec 1 písm. b)], jestliže je jejich
činnost v rozporu s _ 1 až 5 nebo jestliže i po uplynutí lhůty
stanovené v rozhodnutí soudu o pozastavení činnosti strany nebo
hnutí trvají skutečnosti, pro které byla jejich činnost
pozastavena. V rozhodnutí o rozpuštění strany a hnutí určí soud
současně likvidátora, kterým nesmí být osoba, jež byla členem této
strany a hnutí.

(7) Je-li přímá souvislost mezi důvody rozhodnutí soudu o
rozpuštění strany a hnutí a nabytím nebo užitím jejich majetku,
může soud v souvislosti s rozhodnutím o rozpuštění strany a hnutí
rozhodnout, že majetkový zůstatek, který vyplyne z likvidace
majetku této strany a hnutí, připadá do vlastnictví státu.
------------------------------------------------------------------
1) Zákon č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění zákona č.
300/1990 Sb.

_ 14

Pozastavení činnosti strany a hnutí

(1) Činnost strany a hnutí může být rozhodnutím soudu
pozastavena, jestliže jejich činnost je v rozporu s _ 1 až 5,
_ 6 odst. 5 a _ 17 až 19 nebo se stanovami.

(2) Při pozastavení činnosti mohou strana a hnutí činit pouze
úkony zaměřené na odstranění stavu, který byl důvodem k rozhodnutí
soudu o pozastavení jejich činnosti, a to nejdéle po dobu jednoho
roku. Trvají-li i nadále skutečnosti, pro které byla činnost
strany pozastavena, podají orgány uvedené v _ 15 tohoto zákona
návrh na rozpuštění strany.

(3) Dojde-li ve stanovené lhůtě k odstranění stavu, který byl
důvodem pro pozastavení činnosti strany a hnutí, rozhoduje
o znovuobnovení jejich činnosti na základě návrhu strany a hnutí
soud, s výjimkou znovuobnovení činnosti pozastavené z důvodů
uvedených v _ 6 odst. 5 a _ 18 odst. 1, kdy se činnost strany
a hnutí považuje za řádně obnovenou dnem, kterým byla stanovená
povinnost uznána za splněnou příslušným orgánem.

_ 15

(1) O rozpuštění strany a hnutí [_ 13 odst. 1 písm. b)],
pozastavení činnosti strany a hnutí (_ 14 odst. 1)
a o znovuobnovení jejich činnosti (_ 14 odst. 3) rozhoduje
Nejvyšší soud. Návrh podá vláda; pokud tak neučiní do 30 dnů od
doručení podnětu, může návrh podat prezident republiky.

(2) Pozastavit činnost strany a hnutí nebo je rozpustit nelze
v době ode dne vyhlášení celostátních voleb do Poslanecké
sněmovny, Senátu, zastupitelstev měst a obcí a zastupitelstev
vyšších územních samosprávných celků do desátého dne po posledním
dni těchto voleb. To neplatí, jestliže je činnost strany a hnutí
v rozporu s _ 4.

_ 16

Další důsledky zrušení strany a hnutí a pozastavení jejich
činnosti stanoví zvláštní zákon.

_ 16a


Soudní ochrana

(1) Dotýká-li se rozhodnutí orgánu strany a hnutí skutečností
vyznačovaných v evidenci ministerstva (_ 10 až 12), může člen této
strany a hnutí do 6 měsíců od přijetí takového rozhodnutí požádat
okresní soud o jeho přezkoumání, považuje-li je za nezákonné nebo
odporující stanovám.

(2) Nejde-li o zrušení strany a hnutí, lze návrh na
přezkoumání podle odstavce 1 podat, jen pokud rozhodčí orgán
strany a hnutí nevyhověl žádosti člena o zjednání nápravy anebo
o ní nerozhodl do 30 dnů ode dne jejího podání.

(3) Soud v řízení postupuje podle _ 246a, _ 246b odst. 2
a _ 246c a podle hlavy druhé části páté občanského soudního řádu.

(4) Opis pravomocného rozhodnutí soudu podle odstavce 1 zašle
soud ministerstvu.

Hospodaření stran a hnutí

_ 17

(1) Strana a hnutí odpovídají za své závazky celým svým
majetkem. Členové strany a hnutí za závazky strany a hnutí ani
neodpovídají ani neručí.

(2) Strana a hnutí nesmějí vlastním jménem podnikat.2b)

(3) Strana a hnutí mohou založit obchodní společnost nebo
družstvo nebo se účastnit jako společník nebo člen na již založené
obchodní společnosti nebo družstvu jen tehdy, je-li výlučným
předmětem jejich činnosti:
a) provozování vydavatelství, nakladatelství a tiskáren,
b) publikační a propagační činnost,
c) pořádání kulturních, společenských, sportovních, rekreačních,
vzdělávacích a politických akcí nebo
d) výroba a prodej předmětů propagujících program a činnost
příslušné strany a hnutí.

(4) Příjmem strany a hnutí mohou být:
a) příspěvek ze státního rozpočtu České republiky na úhradu
volebních nákladů,
b) příspěvek ze státního rozpočtu České republiky na činnost
strany a hnutí (dále jen "příspěvek na činnost"),
c) příspěvky z rozpočtů vyšších územních samosprávných celků
a obcí, stanoví-li tak zvláštní zákon,
d) příspěvky vlastních členů,
e) dary a dědictví,
f) příjmy z pronájmu a prodeje movitého a nemovitého majetku,
g) úroky z vkladů,
h) příjmy vznikající z účasti na podnikání jiných právnických osob
podle odstavce 3,
i) příjmy z pořádání tombol, kulturních, společenských,
sportovních, rekreačních, vzdělávacích a politických akcí,
j) půjčky a úvěry.

(5) Strana a hnutí vedou účetnictví podle zvláštního
zákona.3)

(6) Strana a hnutí nesmějí vlastnit majetek mimo území České
republiky.
------------------------------------------------------------------
3) Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví.
2b) Zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších
předpisů.

_ 18

(1) Strana a hnutí jsou povinny předložit každoročně do 1.
dubna Poslanecké sněmovně výroční finanční zprávu, která zahrnuje
a) roční účetní výkazy podle zvláštních předpisů,4)
b) zprávu auditora o ověření roční účetní závěrky,
c) přehled o celkových příjmech v členění podle _ 17 odst. 4,
d) přehled o výši darů a dárcích; pokud hodnota daru nebo součet
hodnot darů jednoho dárce za jeden rok přesahuje 100 000 Kč,
uvede se u fyzické osoby jméno, příjmení, bydliště a rodné
číslo dárce, u právnické osoby její název, adresa sídla
a identifikační číslo,
e) přehled o hodnotě majetku získaného dědictvím; pokud hodnota
takto získaného majetku přesahuje 100 000 Kč, uvede se
zůstavitel.

(2) Výroční finanční zpráva strany a hnutí je veřejná; lze do
ní nahlédnout a pořizovat z ní výpis nebo její opis či kopii
v Kanceláři Poslanecké sněmovny.

------------------------------------------------------------------
4) Např. zákon č. 563/1991 Sb.

_ 19

Dary a jiná bezúplatná plnění nemohou strana a hnutí přijmout
od státu a od státních orgánů, pokud zákon nestanoví jinak.

_ 20

(1) Strana a hnutí mají nárok na státní příspěvek za podmínek
stanovených zákonem.

(2) Příspěvek na činnost zahrnuje stálý příspěvek a příspěvek
na mandát.

(3) Nárok na stálý příspěvek nebo na příspěvek na mandát
vzniká straně a hnutí, které předložily ve stanovené lhůtě (_ 18
odst. 1) výroční finanční zprávu.

(4) Nárok na stálý příspěvek vzniká straně a hnutí, které
získaly ve volbách do Poslanecké sněmovny nejméně 3 % hlasů.

(5) Nárok na příspěvek na mandát vzniká, jestliže byl zvolen
alespoň jeden poslanec nebo senátor na kandidátní listině strany
a hnutí nebo byl zvolen za stranu a hnutí na kandidátní listině
koalice ve volbách do Poslanecké sněmovny a do Senátu.

(6) Stálý příspěvek činí ročně 3 000 000 Kč pro stranu
a hnutí, které získaly v posledních volbách do Poslanecké sněmovny
3 % hlasů. Za každých dalších i započatých 0,1 % hlasů obdrží
strana a hnutí ročně 100 000 Kč. Obdrží-li strana a hnutí více než
5 % hlasů, příspěvek se dále nezvyšuje.

(7) Příspěvek na mandát činí ročně 500 000 Kč na jeden
mandát.

(8) Příspěvek na mandát náleží po celé volební období jen
straně a hnutí, na jejichž kandidátní listině byl poslanec nebo
senátor zvolen. Jestliže byl poslanec nebo senátor zvolen na
kandidátní listině koalice, náleží příspěvek na mandát po celé
volební období jen straně a hnutí, za které byl na kandidátní
listině koalice uveden.

(9) Pro zjištění nároku na stálý příspěvek a stanovení jeho
výše u strany a hnutí, které jsou členy koalice, je rozhodující
dohoda o podílu členů koalice na volebním výsledku. Není-li taková
dohoda uzavřena, nebo není-li ve stanovené lhůtě doručena
Ministerstvu financí, dělí se volební výsledek rovným dílem.
Ustanovení odstavce 3 zůstává nedotčeno. Strana a hnutí doručí
Ministerstvu financí dohodu o podílu členů koalice do posledního
dne lhůty pro registraci kandidátních listin.

(10) Jestliže se dohody podle odstavce 9 doručené
Ministerstvu financí navzájem liší a vznikne-li straně a hnutí
nárok na stálý příspěvek, Ministerstvo financí výplatu stálého
příspěvku všem členům koalice pozastaví; po odstranění tohoto
rozporu Ministerstvo financí vyplatí stálý příspěvek i zpětně.

(11) V roce konání voleb do Poslanecké sněmovny a do Senátu
se propočítává roční příspěvek na činnost za každé volební období
zvlášť. Straně a hnutí náleží měsíčně jedna dvanáctina
propočteného ročního příspěvku na činnost. V měsíci konání voleb
obdrží strana a hnutí příspěvek propočtený z výsledků voleb toho
volebního období, jehož výše bude pro stranu a hnutí výhodnější.

_ 20a

(1) Příspěvek na činnost vyplácí Ministerstvo financí na
žádost strany a hnutí po celé volební období každoročně ve dvou
pololetních splátkách pozadu. Splátka za první pololetí se vyplácí
každoročně do 30. června a za druhé pololetí každoročně do 1.
prosince. Žádost se podává na každou splátku zvlášť.

(2) Výplatu příspěvku na činnost Ministerstvo financí
pozastaví, jestliže
a) výroční finanční zpráva nebyla Poslanecké sněmovně předložena,
b) předložená výroční zpráva je podle zjištění Poslanecké sněmovny
neúplná nebo
c) byl podán Nejvyššímu soudu návrh podle _ 15.

(3) Příspěvek na činnost, jehož výplata byla podle odstavce
2 pozastavena, Ministerstvo financí na žádost strany a hnutí
vyplatí i zpětně, pokud
a) výroční finanční zpráva byla následně předložena a podle
zjištění Poslanecké sněmovny je úplná,
b) nabude právní moci rozhodnutí soudu, kterým byl zamítnut návrh
na pozastavení činnosti strany a hnutí nebo návrh na rozpuštění
strany a hnutí, aniž je jejich činnost pozastavena, nebo
c) činnost strany a hnutí byla znovu obnovena (_ 14 odst. 3).

(4) O skutečnostech uvedených v odstavci 2 písm. a) a b)
Poslanecká sněmovna informuje Ministerstvo financí nejpozději
k nejbližšímu termínu splatnosti splátky příspěvku na činnost.

(5) Ministerstvo financí upraví výši další splátky příspěvku
na činnost, jestliže se v průběhu roku změnil stav rozhodný pro
výpočet výše příspěvku.

Přechodná a závěrečná ustanovení

_ 21

(1) Strany a hnutí, které vznikly podle zákona č. 15/1990
Sb., o politických stranách, nebo jsou za ně týmž zákonem
považované, jsou stranami a hnutími podle tohoto zákona.

(2) Strany a hnutí uvedené v odstavci 1 upraví do 6 měsíců
ode dne účinnosti tohoto zákona své stanovy podle _ 6 odst. 2
písm. b), _ 6 odst. 3 a 4 a předloží je v další lhůtě 10 dnů
ministerstvu příslušnému podle sídla strany a hnutí. Pokud tak v
této lhůtě neučiní, dá ministerstvo podnět k návrhu na rozpuštění
strany a hnutí [_ 13 odst. 1 písm. b)], popřípadě na pozastavení
činnosti strany a hnutí (_ 14).

_ 21a

Hodlají-li strany a hnutí působící do 31. prosince 1992 na
území obou republik, registrované ve Slovenské republice, vyvíjet
činnost i nadále na území České republiky, podají návrh na
registraci podle ustanovení tohoto zákona ve lhůtě do 30. června
1993. Pokud tak neučiní, jejich právo vyvíjet činnost na území
České republiky zaniká.

_ 21b

zrušen

_ 22

Zrušuje se zákon č. 15/1990 Sb., o politických stranách.

_ 23

Tento zákon nabývá účinnosti dnem vyhlášení.
hh-top
Kdo nehulí snámi...!
Mr.Proper
Pripojuji take svuj nazor.

Je chvalyhodne, ze nekdo rozhybava zatuchle a stojate vody represivni drogove politiky v nasi zemi - dik Monty.
Ja jen osobne mam trochu strach z terminu (a vlastne i z naplne cinnosti) politicka strana. Nejak mi to nejde dohromady se svobodomyslnosti a kosmopolitnosti ganjy.

Docela dobre bych si vsak umel predstavit cinnost jakesi nezavisle obcanske iniciativy, hnuti ci obcanskeho sdruzeni, ktere by svou aktivitu smerovalo na dekriminalizaci konopi a bylo by jakymsi obrannym valem proti stupnujicim se fasizujicim tendencim mnoha politiku .

Dobre bych si umel predstavit napr.: "Hnuti za dekriminalizaci konopi", ci "Obcanske sdruzeni za dekriminalizaci konopi."

Hnuti, ktere by nemuselo byt nutne politickou stranou, protoze se domnivam, ze politicka strana s hlavnim programovym bodem legalizace nebo dekriminalizace, bohuzel nema v soucasnych spolecensko-politickych podminkach sanci na vetsi uspech. Hnuti, jako sirsi obcanska zakladna, na podporu jednotlivcu, politiku ci obcanu, kteri sve usili jiz vyvijeji (F. Pejril, M. Jehlicka, JXD, a dalsi.).
Hnuti, ktere by pochopitelne vyvijelo i sve vlastni aktivity, podpisove akce, medializace konopnych procesu, atd.

Hnuti, ktere by dosud roztristene aktivity a nazory at uz odborniku, verejne znamych osobnosti ci politiku jaksi zastresovalo a soustredovalo.

Don't criminalize us!
hh-top
Zákon se ovlivňuje pouze na zákonodárných fórech a mě osobně žádné sdružení nezajímá. To mohu být sám za sebe občanem, který jim statečně a konstruktivně oponuje. Ne Proppře, já jdu jenom do plnohodnotné strany. Vola jim dělat nebudu, pouze oponenturu!
Mr.Proper
hh-top>

Asi mas pravdu.

Musim to v te sve makovici jeste nejak zpracovat. Zatim jsem ve stadiu, kdy se moje rozbredla a nekonkretni nasranost vuci urcitym chybam systemu teprve konkretizuje v nejaky nazor. Ten si teprve vytvarim a to sebou nese i nektere mozna trochu iracionalni a naivni postoje.

Ctim, ze svuj postoj jiz mas jasny a pevny. To je dobre.

Musim si dat trochu casu, abych si udelal nazor na politickou stranu... Hodne veci precist a poznat. Krucinal, nak mi to s tou ganjou nejde porad dohromady.

Ale asi mas pravdu Monty...
hh-top
A nejkrásnější na světě je dělat věci, které jsi chtěl vždycky udělat. Jak si sám správně poznamenal, všechno to končí v penále, všechno je to jen na výpujčku, o co tak asi můžeme přijít, když se zastaneme sami sebe?
BTW, víš, že Mr Properr je Pan Správňák?
Mr.Proper
to hh-top:
Aha, vidis to mi nedoslo... Nickname jsem si nedal z vrozene neskromnosti, ale jsem tomu panackovi z reklamy podobnej.
Karma tobe za tento thread a tvuj entuziasmus.
Deu
Rozjeli jste zajímavé téma, pánové, dovolte abych připojil jemné résumé a svůj skromný názor.
Nejdříve zareaguji na skeptiky a jejich názor že strana pro legalizaci konopí je průšvih jakmile má začít něco dělat jiného než legalizovat - nesmysl, viz podobná a úspěsná aktivita v Kanadě, kterou se můžeme nechat inspirovat. Nejsme sice v Kanadě ale v Čechách, takže nemůžeme předpokládat podobný vývoj, ale nezapomeňme že výsledky jsou jen otázkou množství vložené vůle.
Velmi mě zaujal příspěvek ddevila, který podnikl velmi zajímavou cestu za svým snem, za což má mé velké uznání. Narazil přitom na názorovou odlišnost - lidé kteří chtěli legalizovat marihuanu nechtěli například tamto či ono. Podle mě je důležitým prvkem této iniciativy uvědomění si své pozice z hlediska globálního - pochopení že legalizace marihuany je především legalizací svobody myšlení a přesvědčení, tak jako třeba "legalizace" registrovaného partnerství. Myslím, že právě marihuana je silným nástrojem pochopení vztahů a závislostí a nalezení té správné pozitivní cesty, takové, která umožní tu správnou realizaci lidství. Mým přáním je, aby naše společná iniciativa šla tím správným směrem, tak abychom rozvíjeli v dnešní době nové a právě tím tak potřebné liberální myšlenky, a spojili tím všechny, kdo o správné změny stojí.
Věřím, že není problémem sestavit takovou politickou strukturu, která bude propagovat legalizaci marihuany a zároveň i další myšlenky, které za to stojí. O podporu či podpisy nechť si nikdo strach nedělá, členové grower fóra jsou vše potřebné.
Přemýšlejte tedy a dejte vaše nápady na papír, již brzy se sejdeme a budeme moci o těchto záležitostech otevřeně podiskutovat. Rád bych všechny ujistil, že tato aktivita má naši nejvyšší podporu.
hh-top
je to tak.
Je to spíše o způsobu tvorby rozhodnutí, než o konkrétní erudovanosti v tom kterém oboru.
Příklad: Groweři se mají vyslovit k tématu potratů. Možné odpovědi jsou pro, proti, nehlasujeme. Nemusí být všichni ženy, aby k tomu mohli ve trojicích zaujmout konkrétní názor. Ať zní konečná odpověď jakkoliv, Groweři hlasují všichni shodně, souhlasně s míněním kvalifikované většiny, či se k tématu nevyjádří, neboť je pouze polarizuje, ale bez výrazné převahy jednoho názoru. Čím více účastníků takového "referenda" tím objektivnější výsledek.
Dočkejme času a mysleme na to, že nejsme sami, neboť je nás hodně. Jen se domluvit!
reefer
Kluci, super. Jsem rada, ze jste takhle aktivni, parada. Urcite mate moji velkou podporu. Ale musi se vsechno poradne promyslet.

Nejsem politik, ale me rodice jsou. Dnes jsme si tak povidali o volbach a tak, a rekli neco co je zajimavy. 'Koho volit, vsechny strany jsou na hovno, ty maly jsou taky na nic, protoze nemaji poradny program a vzdy zaniknou (kdyz nemaji program). ' Je pravda, ze jsem tehle thread necetla do podrobna, ale co vidim tu, je ze jediny program, co je, je zlegalizovat travku. Beru, ze hodne mladejch by to urcite volili, ale kdyz jo (jak to funguje?) kolik by jsme dostali kresel? Mohli by jsme na tolik ovlivnit aby se ta travka zlegalizovalo? Myslim, ze odpor je pomerne velky, ze ani to by se nemuselo podarit.

Nebo to vidite tak, ze se ta strana vytvori, a pak se udela program?

Taky jsem nekde ale kolikrat slysela (i od rodicu) ze strana taky potrebuje prachy. Myslim, ze penize jsou potreba k tomu, ze muzou jit k volbam nebo neco, nevim, a nevim kolik, ale jsou taky potreba.

Bylo by parada, kdyby se konecne vytvorila strana, ktera by stala za to.
Aaron Lightner
Podle mého názoru je potřeba ujasnit si jednu věc: buď je možné vytvořit cosi na způsob kanadské Marijuana party, tedy stranu, která od počátku bude spojovat svůj význam s tímto tématem, nebo jít spíš směrem té Liberální strany, která bude mít komplexnější program, jehož jednou ze součástí bude i legalizace, řekněme. Podle mého názoru nejde dobře tyto směry sloučit a je třeba se pro jeden z nich rozhodnout.

A - strana zhulenců. Trochu zjednodušené, ale lze předpokládat, že to bude nejčastější titulek na Nově nebo v Supru. Význam strany zhulenců není v tom, že by chtěla usednout v parlamentu nebo ve vládě (řekněme, že v jisté teoretické rovině lze meditovat i o tom, ale je třeba to brát jako spíše nepravděpodobnou variantu), ale spíše v mediální prezentaci nastoleného tématu (v tomto případě hulení a vztahu nehulící společnosti k jeho vyznavačům). Ponechme stranou, jestli vnitro takovou stranu vůbec založí, nebo se bude ohánět paragrafem 4d), v extrémním případě 4a) citovaného zákona 424/1991 Sb. v platném znění. Lze předpokládat, že vzniku 'zhulené strany' se budou věnovat nějaké sdělovací prostředky; pokud bude vedení strany působit apoň trochu rozumně, tu a tam ho můžou pozvat do nějaké televizní debaty a postupem času se - vzdáleně podobně jako např. Jiří X. Doležal - může etablovat jako jakýsi 'kolektivní odborník na hulení', kterého se budou novináři automaticky dotazovat na názor, když se v této věci bude něco dít. Tak to myslím funguje u té kanadské Marijuana Party. Je iluzorní myslet si, že tato dílčí 'mediální moc' bude provázena mocí faktickou, naopak pro reformátory může být postupem času zklamáním, že myšlenkám, jimž bezpochyby věří a mnohokrát si je na různých fórech obhájili, stále nenaslouchají ti nejdůležitější, tedy zákonodárné sbory. Na druhou stranu jde víc o úsilí 'zespoda', protože mediální působení strany (a zviditelnění jejího vedení či členů, pokud nebudou vypadat a reagovat příliš jako již podruhé zmíněný Jiří X. Doležal - jaký to pěkný příklad) má šanci aspoň mírně ovlivnit názory některých lidí a tím například pěstovat procento populace tolerantní k huličům. Je to ale zřejmě pěstování velmi zdlouhavé, Lophophora Williamsii asi neroste o moc pomaleji (u ní je ale sporné, kde je 100%).

B - tolerantní strana (schválně se vyhýbám pojmu liberální, protože nechci stavět rovnítko mezi ní a ddevilovy aktivity), která má ambice polapit určitý segment voličů, získat část moci zprvu na lokální, poté i na celostátní úrovni, v konečném důsledku se protlačit do parlamentu a začít spoluovlivňovat veřejné dění. Taková strana musí mít pochopitelně program mnohem širší, než jen legalizaci hulení. Problém je v tom, že v současné politické a společenské situaci u nás bude každá strana, podporující legalizaci hulení, automaticky onálepkována jako extrémní / radikální, což už automaticky spoustu lidí odradí. Dokonce bych se odvážil tvrdit, že v takovém případě by bylo skoro nejlepší legalizaci hulení do programu vůbec nedávat a spíše se věnovat návrhu programových cílů tak, aby tak nějak samy od sebe přitahovaly lidi liberálního smýšlení, kteří by pak opět sami od sebe myšlenku legalizace podporovali v intencích svého komplexního světonázoru. Vzdáleně něco jako byla US nebo Cesta změny, než to obě strany prosraly (první faustovskou dohodou s KDU-ČSL, druhá rozpadem vedení ještě před jeho vznikem). To je ostatně největší úskalí takového podniku: chcete-li mít stranu opravdu pro lidi (hodně lidí ;-), musíte počítat, že se vám alespoň do jisté míry vymkne z kontroly. Pokud to tedy nemá být totální sekta nebo mafie, což naráží pro změnu na paragraf 4b) již jednou citovaného zákona. V extrémním případě pak zakladatelé strany mohou dospět ke stejné bezvýchodné frustraci, jako v bodě ad A, když je jejich vlastní strana postupně vypudí a začne vyvíjet činnost změněným směrem (což opět vzdáleně evokuje např. ústup Jana Rumla z vrcholné politiky).

Doufám, že jsem vás těmi plky neuprudil až k smrti. Nemyslím to tak, že by to nešlo udělat, jenom je podle mého třeba se rozhodnout, co se vlastně dělat má a pro koho. Každopádně pro iniciátory referend a jiných masovych akcí připomínám, že pokud se nemýlím, zatím největší petice týkající se marihuany, která tu proběhla, byla v roce 1997 podpisová akce proti tzv. Severově novele (kterou mimochodem vymyslel původně komunista Matulka, jak je široce známo); tu podle mého podepsalo asi 7000 lidí. Nekecám?

[Edited by Aaron Lightner on 15-02-2002 at 12:17 AM]
hh-top
Ani nudné, ani nesprávné. Máš recht a nejsi sám. Potřebujeme více než to zelené pro sebe. Potřebujeme obecně dobré, v kterém se to naše zelené rozpustí.
Sněme tedy:
Současnému parlamentnímu systému v podstatě nic mechanicky důležitého neschází. Selhává povětšinou lidský faktor. Strany se nechají jednou za čas zvolit, pak unesou své mandáty od voličů někam do kuloárů a tam si mezi sebou cosi pytlíkují. Schází zde zpětná vazba volič - zastupitel. To je první věc, ve kteréme chceme být a také budeme jiní.

Tak ať toto zazní (namísto trávy) jako naše hlavní nabídka voličům a moto našeho programu.
Nechceme vládnout druhým, chceme vládnout sami sobě. Chceme do české politiky vrátit zpětnou vazbu mezi voliče a jimi zvolené zástupce. CHCEME VRÁTIT VOLIČŮM VÝKON JEJICH VŮLE!

SPDK (pracovní název pro stranu přátel demokracie a konopí) bude první česká strana, která bude hlasovat vždy jednotně. Bez ohledu na počet mandátů (naším snem je zatím stále ještě ten první), členská základna rozhodne součtem svých hlasů o názoru všech a ten je pak nezkresleně publikován na zákonodárném fóru jako jednotný.

Co vy na to...zatím


Walhalla2000
Tento thread nabyva na zajimavosti. To se musi uznat. Aaron napsal opravdu dost skvelej prispevek. Karma ho za to neminula (teda zatim jeste jo, ale jak to dopisu, tak nemine). I kdyz na druhou stranu rikal jen to, co ja na zacatku, ze nejdulezitejsi je program. Ale rekl totak hezceji zabaleny. :-)

Monty, to s tou zpetnou vazbou je fakt dobry. Jen je problem, zda lidi jeste necemu takovemu vubec uveri. Preci jen jsou zvykly odjakziva na to, ze nerozhoduji v podstate nic. Ani v minulem rezimu, ani v tomto soucasnem. Tak jde o to, aby to nebrali tak, ze se jen zasmejou, zase jeden, ktery to na nas zkousi a nevysrali se na nas. To chce jeste dobre promyslet a promyslet, jak to presne formulovat. A s tim, ze strana bude vzdy volit jednotne... Je to vubec mozne? Nezavani to diktatorstvim? Preci jen jsou myslenky, ktere se nekomu muzou libit a druhym se bytostne pricit. Ted mne nic nenapada konkretniho. ... treba... Proste mne ted napadaji jen takove "nevhodne" priklady. ale snad to pochopite i bez udani prikladu. Nevim, zda je mozne neco takoveho slibit... Na druhou stranu by vsak byla moznost, ze by "pohorseny" clovek nemusel volit pro, ale mohl by se zdrzet hlasovani. Tim se neporusi slib, ze... vlastne porusi, uz hlasovani neni zcela jednotne...

Vsak jen dal s dobrymi napady, budeme je potrebovat v hojne mire...
ddevil
Dear friends....

Dekuji za uznani.......
Deu & all... delsi dobu sem se sem nedival a ted vidim, ze to byla chyba......

Musim neco osvetlit....

Ty clanky (respektive ten prvni ,,muj,,) co jsem napsal se mi libí..asi jako vsem. A proto musim vse uvest na spravnou miru.

Clanek + link je supr, akce, kterou tam dotycny rozjel se mne ovsem absolutne netyka....
Vsem uz je mylim jasne, ze sem pouze (jak si pral Monty a vubec) zprostredkovatel informaci...

Pokousel sem se najit pokud mozno co nejvice inforamci kolem zakladani politickych stran, nasel sem zneni zakona a taky jeden konkretni pripad...ten sem zde uvedl v puvodnim zneni a jeste jednou proto podotykam..........NEJSEM ORGANIZATOREM AKCE, POUZE SPROSTY ZPROSTREDKOVATEL..........................

To jen aby bylo jasno a abych tu nebyl oslavovan nepravem a pak mne hryzalo svedomi..............


Doufam, ze tim moje Grower image nestratila az tak na vaze, ale opravdu bych se nerad chlubil cizim perim....

To jen tak pro presnost...
hh-top
Nejde o závazky, nejde o peří, jde o to, kudy na to. Děláme to všichni poprvé a nikdo to nechce zkazit. Sám mám trochu srdce v krku a tak se nedivím tvé reakci. Ale je to tak, jak píšeš, navíc jsme od té doby zase kousek dál, takže už nám nějaké to peří mezitím narostlo všem.

To Walhalla: Když jsem psal, že má Aaron recht a není sám, myslel jsem také tebe, příteli. Také máš pravdu v tom, že lidé už dnes nevěří skoro ničemu. Právě proto je třeba, aby lidé na samotný proces tvorby rozhodnutí viděli a dosáhli jak zevnitř (z vlastní trojice) i z venku (ověřitelné součty všech trojic). A tomu s tím diktátorstvím, to mi uniklo, nebo jsi se překlepl. Pokud je v tom nějakého diktátu, je to diktát většiny a nikdy ne jednotlivce.
Představuji si to hodně jako Karmu. Jen přibude tlačítko pro Žádná Karma. Ve trojici se vždy střetnou právě ty tři základní možné názory. Pro, proti a na rozpacích. Jenomže trojice se nedokáže nedohodnout a vždycky nějaké rozhodnutí pošle dál. Je to až součet našich ano, našich ne, či našich rozpaků, který je poté přijat a ražen jako společný. Představ si to Walhallo, jako lidský hlasovací stroj. Když namele hodně odpovědí, uvidí docela dobře, jak se co lidem líbí!
Deu
Monty, tvůj systém přímé demokracie se mi docela líbí. Současný problém demokracie jako takové je, že spíše o divnokracii, volič má jednou za čtyři roky "pouhou" svobodu volby jedné z x stran, nevolí tedy podle svých sobě vlastních představ ale podle vstřebaného prefabrikovaného makromediálního image té které strany. Nebudeme si nic nalhávat, valná část národa si tvoří názor podle toho, co řekne jedna firmička mimochodem pěkně vybarveného Železného. Připomíná mě to dobu minulou, kdy volič mohl volit mezi KSČ a zase KSČ jinak bylo zle, ovšem samozřejmě tu došlo k nějakému pokroku... Ale ve své podstatě stejně nevládne lid, ale jakási elita, která vykrystalizovala až do dnešní nechutné politické reality.
Důležité je, že občanovi stále chybí ona zpětná páka jak už Monty řekl...
Jedinec budoucnosti musí především převzít odpovědnost za sebe, a ne ji předávat druhým. Je otázkou času (a kdyby byla vůle, šlo by to hned), kdy roli současných prefabrikovaných médií převezme vícedimenzionální, interaktivní a hlavně svobodné médium, nazvěme ho třeba Ivize. Ve chvíli kdy jej začne převážná část společnosti užívat místo např. televize či rozhlasu a hlavně spolutvořit, nic nezabrání šíření okamžitých a neovlivněných informací. Potom si dokážu představit politický systém, kdy každý kdo je k tomu způsobilý může pouhým klikem myší hlasovat o novém zákoně, který se právě utváří...
Uvidíme... Každopádně vězte že nyní je doba, kdy mocní díky mediálním zbraním začínají ovládat myšlení lidu více než kdykoliv předtím...
Takže tohle byla moje off-topic vize a krize současnosti, co chci říci je především to, že již nyní máme dostatečné duševní i technické znalosti, abychom mohli společně prosadit změnu, od ovce k člověku !
Záleží jen na nás :smoker: :sun:...
Walhalla2000
Jsme tak s kamosema dneska rozebirali moznosti referenda... Ja vim, ze tady jde hlavne o stranu, ale leccos tam je podobne, neli stejne. Rikali jsme si, jak by to hlasovani dopadlo. Ja rikal, ze vsichni, co jsou proti a "neboji se", by sli hlasovat. Ted by byla cast tech, kteri jsou proti a hlasovat by taky sli. Vsichni "presvedceni" duchodci, komunisti, krestani, skingeadi a co ja vim, kdo jeste... ale je tu velikanska cast tech, kteri jsou proti, ale rikaji si, ze to jde mimo ne, vidim to treba na mych rodicich. Jsem na 105% presvedceny, ze ti, ac (vicenezmene) proti, by hlasovat nesli. To proste neni jejich pisecek (ac tusi, ze pestim), a nez hlasovat, by radsi sli na prochazku, jeli na chalupu, nebo kamkoliv jinam. A takovych lidi bude hooodne moc.... co to pro nas znamena? je tu nejaky pragmatik, nejaky analytik, nejaky vyzkumnik verejneho mineni, ktery by dokazal uz dnes rici, jak by takove hlasovani dopadlo?
hh-top
Ale pravdu se nedozvíš, když to neskusíš!
2 Deu: Ivize? Hmm...těším se, pokud se toho dožiju, ale v každém případě vím, že už teď našim i jiným mocným tohoto světa naskakují pupínky z Internetu. Děsí je právě ta představa, kolik lidí se z čista jasna může dohodnout najednou a dostávat je tak do ofsajdu s jejich věčným tvrzením o tom, jak něco nejde, protože....
Před chvílí jsem dokouřil vzorek z černé vdovy kolegy Bumeláka, měla okvětní lístky fialové jako hypermangan, chuť lahodně po mangu a tak to teď vidím zcela jasně.
Klikneš na Grower, otevřeš SPDK bránu a uvidíš: Kolik je nás trojic, která je ta poslední, které položky směřují ke konečnému hlasování, jak dopadla ta již ukončená. Pak
zvolíš jednotlivé zákony. Každý má svého zpravodaje (FAQe). Přečteš, okomentuješ, podíváš se na skóre, začneš vážit pro a proti a večer se u piva s kamarády z trojice budete dohadovat, co je správné pro vaší trojku a tudíž také pro celé lidstvo.
Pak se vrátíš z hospody, pustíš si....Ivizi jsi říkal?
Deu
2 Monty > Mluvíš mi z duše. Přesně takhle to musí fungovat už od začátku, tak trošku jiná strana, interaktivní :sun:. Každopádně svou vizi určitě rozpracuj do detailů, my jí tady za klávesnicí a jedničkami a nulami poté rádi vdechneme život, je to náš obor :sun:.
Těším se na další nápady a komentáře, thx2all.
podle mne je hlavni aby se o problematice huleni zajimali i jini lide nez hulici.lidi maji problemy s vlastni identitou a ted do toho-politicka strana!jo urcite se k vam pridavam,ale podle mne cesta vede jinudma.je treba verejne vystupovat a bojovat s politiky-ko...y,kteri jsou tak zamindrakovani,ze si neumi ani priznat , ze jejich decka taky huli.cim vic se o huleni bude mluvit,tim vetsi je sance ze si na to verejnost zvykne.


mam takovy priklad. na NOVE je TELE-TELE.jejich scenky ,jako knedlik se spekem a sjezd,rozesmali i mojeho tatika a ten je brutalni antihulic.

zase na druhou stranu se nemuzeme nikam dostat,pokud nas bude televize a vlastne vsechna media omezovat a cpat do nas ty jejich shity.dneska jsemm cetl,ze tady nekoho vyfuckovali ze sauny,ze pro ne neni ten nejlepsi priklad,ale co si ti ....... mysli,ze to snad chodi jinak?vzdyt i ten Havel musi vedet , ze mu tady doma roste generace hulicu,tak at si nic nenamlouva.
hh-top
Všechno zlé je pro něco dobré. To, co na nás naši zákonodárci vymysleli (bez ohledu na to, zda to Havel podepíše či ne) nás snad konečně donutí konstruktivně přemýšlet a konat.
Navrhuji založení politické strany s organizací tvořenou trojicemi. Ty se zaregistrují a nadále odpovídají jedním hlasem na všechny kladené otázky.
První otázka ať tedy zní, zda něco takového chceme a ta druhá, zda se dohodneme na hlavním bodu programového prohlášení "nahlížet na konopí a jeho produkty stejnou právní optikou, jako na alkohol a tabák."
Pokud dojde k rámcové dohodě, není třeba ani složitých stanov, ani žádných jiných zvláštních výdajů.

Takže se vás ptám: Kdo chcete pomoci začít?
Walhalla2000
Ja urcite!!!!
hh-top
Myslím, že z trojic se dá poskládat velice stabilní a bezpečná struktura. Tak zatím
stepik
V žádném případě bych nezakládal stranu... Stát, lobby, peníze,..... a zase to samý, ale v bledě modrym.... Stát je ta základní překážka, stávající systém je ta základní překážka, kapitalizmus je ta základní překážka, vláda (jakákoli, klidně pro-konopná) je ta základní překážka!!! Vyzývám vás aby jste se organizovali a bojovali proti této nedemokratické společnosti (přečtěte si můj příspěvek na http://grower.cz/forum/showthre...2161#post32161) a stávajícímu systému jako takovému. Nevolte, nic se nezmění, nikdy se nic nezměnilo! Ani po listopadu 89 se nic nezměnilo, včera moskva, dneska brusel (washington)...

jedině společnost organirovaná "zdola" je demokratická!

Organizuj se a bojuj! http://www.CSAF.CZ

štěpík...

[Edited by stepik on 26-03-2002 at 12:33 AM]
majklovec
hh-top, Walhalla2000

Počítejte se mnou.

Byla by hloupost nezkusit to i když nevím do čeho jdu.
hh-top
Do čeho to lezeme, to ukáže až budoucnost. Do čeho nás ale táhnou naši poslanci, to je vidět už i dnes.

Mám tento návrh: Jsme tři, děláme to dobrovolně a tím jsme naplnili obě podmínky vzniku základní organizace.
Založme tedy každý svou vlastní trojici a vezměme to od těch prvních devíti lidí.
Zatím nechť platí, že nejsou žádná omezení na nové členy. Za člena své trojice můžete přijmout každého, kdo je schopen chápat vaše jednoduché otázky a sám se o nich rozhodovat. Myslím, že mě a mou ženu doplní v naší trojici náš devítiletý Honza.
No a až budeme 3x3, tak se my tři budeme muset dohodnout na formě a obsahu stanov, na základním programovém prohlášení a na technickém způsobu vedení členské a hlasovací databáze. Když to zvládneme, nabídneme to politické mimino ostatním Growerům, zahulíme a uvidíme, co se z toho vyklube.
Jak znám Moravany, nezůstanou pozadu dál jak o dva jointy:)



marc
Ja nevim, pokud budete neco potrebovat, tak vam v tom klidne pomuzu. Muzete se mnou pocitat.

Ale sem v tomto oboru naprosty zacatecnik ... ale to je nas asi vice.
marc
Uz dlouhou dobu se v me hlavne odehrava boj ohledne meho pristupu k marihuane.

1. Pestovat si v klidu sam a v mit v dnesni dobe celkem solidni pravdepodobnost, ze bude vsechno v pohode a nic se mi nestane. Kdyz nekoho zavrou rikat, ze to je jeho problem. Proste takovej ten omezenej, ale v dnesni dobe nesmirne rozsirenej nazor.

2. Neco pro to udelat a bojovat za legalizaci, za to aby uz nikdy zadnej alkoholik neodsoudil kluka za par brk na nekolik let do basy.

Proste volim bod cislo 2, snad se podari neco dat dohromady, alespon budu mit lepsi pocit.

Myslim, ze uz docela dlouhou dobu bojujeme proti
drogovym predsudkum zakorenenych v zakonech a i v hlavach vetsiny lidi, ted se spojime a snad o sobe dame trochu vedet. Nejenom na internetu.

Walhalla2000
2 homolka

vis, on se ten napad nezrodil v hlave (ne te moji, ale v hh-topovic) vcera. Uz to tam dozrava peknu radku let. Je tomu neco prez mesic, co jsem s nim vedl dloooouhou diskusi. Byl jsem hodne skepticky, ale casem jsem si to v hlave urovnal a nyni tomu projevuju duveru. verim tomu. Musim neco verit. Nebo vy snad uz dnes vite, koho budete volit?
CSSD s jejich kufriky, intrikami a co ja vim cim jeste? Nebo ODS, ktera se spaktuje s kazdym, kdo se jim jen trochu hodi? Nebo ty ODA, US a podobny, ktery chteji vladnout zemi a pritom neudrzi ctyrkoalici ani par mesicu pohromade? nebo snad komunisty??? nebo jsem na nekoho zapomnel???

no tak...

kde o tom chcete vedet vic, hh-top vam rad rekne vic..

snad ho nestve, ze mu tady delam tak trochu tiskovyho mluvicho...

[Edited by Walhalla2000 on 26-03-2002 at 01:27 PM]
hh-top
To samé platí pro tebe. Dáš-li dohromady trojici, dej vědět komukoliv ze tří výše aktivních účastníků. Celé je to stejně opřené o myšlenku, že více hlav má více rozumu.
Homolko, díky za trojkovou Karmu, ale to je vypůjčený a prokádrovaný systém podzemního odboje, za který bys musel karmovat někoho jiného.
A k tvé formulaci varování: tolik se zase neznáme, aby jsi proti mě varoval těmito slovy. Myslím, že ani Walhalla a Majklovec nejsou týpkové, jaké jsi ve svém varovném komentáři popsal. Takže to klidně sleduj, ale snaž se udržet nervy na uzdě. Skepse je zdravá, ale mnohem raději bych tě s ní viděl v houfu, než někde mimo něj!
PS. Privátní mejly prosím jenom v případech, kdy hrozí nějaké nebezpečí. Jinak si myslím, že v otevřeném prostoru se nám to bude řešit lépe a že, co je šeptem, to je čertem!

[Edited by hh-top on 26-03-2002 at 12:59 PM]
hh-top
Svolávám to do houfu pod svým vlastním jménem a dva kolegové mi potvrdili autentičnost. Buď to špatně čteš, nebo si to špatně vykládáš, v každém případě tvá výzva případným následníkům, aby se ujistili o tom, zda jsem mudrc pravdy nebo obchodník konzumu, není IMHO namístě. Necítím se ani jedním ani druhým, cítím jen potřebu se bránit a vím, že ve větším houfu mi to půjde lépe. A stále platí, že zdravou skepsi budeme potřebovat. Ale zevnitř, kamaráde. Zvenku o nás pochybuje kdekdo!
hh-top
I když to z mého pohledu není dobrá zpráva, zdravého rozumu totiž není v houfu nikdy dost, respektuji tvé pocity a přijímám tvé rozhodnutí. A líbí se mi slovo zatím. Zato slovo "vaše" mi připadá až příliš ironické. Připusťme, že já nejsem "ten pravý ořechový" ale tím plurálem tam taháš zcela nevinné. Trávaři se totiž bránit musí a tudíž i budou. Zda politickou stranou, nebo pasivní resistencí, tlak vyvolává odpor a ten je třeba soustředit a od počátku mu nastavit rozumné koridory. Zásada dobrovolnosti je naprostá samozřejmost!
PS. Když mluvíš o lákání, to máš na mysli něco konkrétně napsaného, nebo to v tobě rezonují původní pocity?
Šebík
Mám v krku knedlík a srdce až v kalhotách v důsledku udáslostí ouhledně novelizace toho proklatého zákona. Jsem zmatenej, vystrašenej a naprosto bezradnej. V mý ubohý makovici se nerodí žádnej nápad, co bych já osobně mohl inteligentního podniknout, abych zvrátil běh dejiných událostí.

Vyčerpal jsem na tutom threadu svou denní zásobu karmy, anšto tuna zaznělo mnoho velmi důležitých slov. Především je dobře, že někdo vůbec začal iniciovat jakoukoliv snahu aktivního odporu. Hluboká poklona HH-tope. Osobně bych byl taky spíš pro hnutí než pro stranu, ale máš pravdu, že strana může dosáhnout daleko lepších výsledků. Budiž strana. A tady zazněla další,podle mě klíčová připomínka. PROGRAM. Aby měla ta strana úspěch, musí nabídnout víc. Musí nabízet všem voličům nějakou volbu - konkrétní. Doufám, že je jasné, že to bude strana liberální, se zakódovaným a neměnným demokratickým principem. Tvůj systém jednotek po třech se mi líbí. Nedokážu výhody a nevýhody domyslet do důsledků, ale připadá mi to dobré. Takže nabídka je: LIBERÁLNOST, DEMOKRACIE. Výborně jsi naznačil zpětnou vazbu k voličům. Skvělé, to tu chybí. Jenom by mě zajímalo, jak si to v zásadě představuješ? Mě jedině napadá otevřenost názorům prezentovaným jak jednotlivci, tak občanským sdruženími, odbory apod. Budiž. Nabízíme OTEVŘENOST, ZPĚTNOU VAZBU K VOLIČI. Základním axiomem by měla být SVOBODA. Ta by měla být ctěna a bráněna a ať nás fšici čerti vemou, jestli to porušíme. Svoboda je velmi ošemetná věc. Budem ji muset definovat a obávám se, že nevystačíme s obyčejným: Moje končí tam, co začíná tvoje....ale to je na širokánskou debatu, a podle mě by to mělo být první co se ujasní. Hranice svobody. Tak, aby se to dalo vykládat "právně?"

Todle je všecko hrozně krásný a už to tady bylo milionkrát. Jenže nejen myšlenkama a ideálama živ je člověk. Pokud tuta strana chce být úspěšná musí nabízet řešení otázek pro společnost nejpalčivějších. Drogy jsou mezi nima, ale nejsou jediný. Chce to víc. Ukázat, kudy bychom šli ve školství, ve zdravotnictví, armáda, dráhy, hospodářství.....Neni to prdel. Ale právě pro tuty věci, pro náš liberální přístup v těchto věcech, přístu, kterej nebude padlej na hlavu a bude fungovat, nás lidi pudou volit. Nikdo nepude volit bandu zkouřenců, který si založili stranu, aby mohli hulákat v parlamentu za legalizaci. Legalizace by měla naopak vyplynout z celýho přístupu a politiky týdle strany, jestli mi někdo rozumí.

Jestli bude tahle strana někoho potřebovat, tak to budou právnící, ekonomové a manageři, mladí, produktivní, zapálení a demokratičtí. (A huliči ;))

Ach HH-tope, rozjels velkej byznys a já bych si přál, aby to vyšlo. Aby bylo koho volit. Musíš sehnat správný lidi.
Rád pomůžu, i když politika je to poslední, co bych chtěl v životě dělat.
Šebík
A ještě k tý demokracii. Ačkoliv v jakési "demokracii" už přes deset let žijeme, lidé, podle mě, stále ještě nenaučili s ní zacházet. Stále narážíme na neuvěřitelně zakořeněné bolševické manýry, zejména na úřadech, a koláče bez práce jsou naším každodením ideálem.

Proto navrhuju (pro úspěch strany ;)) zaměřit se na školství. Jedině škola může naučit lidi žít se společností, vštípit základní morální a etická pravidla a demokratický přístup. Jenom správné vzdělání může vychovat pořádný národ, svéprávný a inteligentní. Kolikrát se to už v historii potvrdilo a vyplatilo?

Mám pocit, že současní političtí maniaci význam školství fatálně podceňují.
tahua
Vážení přátelé,
sice nepatřím mezi stálé členy přispěvatelů, což je způsobeno především tím že jsem tento server objevil teprve nedávno. Nicméně hodlám podpořit naše společné zájmy a snahy v oblasti konzumace a pěstování a upřímně řečeno neumím si představit že moje žena po schválení oné osudné novely se dočká toho jak jejího muže odvádí policie do vazby za triko s maryjane a podob.Hodlám se společně s Vámi AKTIVNĚ podílet na založení politické strany a všemožně jí podpořit.Pokud je někdo z Vás přímo z Pardubic prosím navrhněte místo osobního setkání(rád znám lidi s kterými pracuji).Je mi 26 let a nechci se dočkat toho že budu muset emigrovat do nějaké normálnější země.
tahua
Jinak zatím pilně sbírám podpysy pod petici adresovanou našemu prezidentovi.
Pokud nevstoupíme do politiky sami, nikdo za nás naše názory neprosadí a já se nechci krčit někde v koutě!!!!
Shadowlady
Už chvíli sleduji toto téma a myslím, že to není špatný nápad s tou stranou.
Prodebatuji tedy situaci i s mou druhou polovinou a zřejmě vás také podpořím. Už je načase něco podniknout, neb ovzduší začíná houstnout a blbě se tady v tom státě dejchá. Což potom kdyby to nedej bůh snad schválili!!!!!
Myslím, že jsem schopná dát svou trojici v klidu dohromady a jdeme na to.
Nejsem žádný politik, ale dokážu si obhájit své a také si za tím stát.

SEM S NÁVRHY
Fisa
Moc vám děkuji za záchranu života.
Už sem se viděl v lese jak vrčim na lidi.
Teď sem sice v krizi, ale časem taky rád pomůžu.
Takže kdo je z Teplic v Č. ať neváhá a pošle datum a čas a jdeme do toho. Mně je taky 26. Neskutečně rád si s někym podiskutuju.

K te straně bych chtěl dopřát sluchu tomu názoru, že je třeba nabídnout víc, než jen Legalizaci. Páč je jisté, pokud nebudeme znovu zvoleni, LEGALIZACI OPĚTOVNĚ
ZRUŠÍ, aby to nebylo ... a krev spojila nebe se zemí a nastaly 4 roky míru, díky ti Bože za těch 4 roky míru. :rolleyes:

Moc vám fandim, i když zastávám názor bible : Chtěli jste krále tak vám odvede muže atd.

Ještě jednou díky a mějte se .
Ať se někdo ozve
Ahoj Fíša.


nemo
a zde je můj příspěvek:
to Walhallla2000 k příspěvku ze 16.2.: myslím, že kdybychom sehnali peníze mohli bychom si nechat udělat průzkum veřejného mínění od nějaké firmy. Kdyby z toho průzkumu vyplývaly správné informace (například čím se živí uživatelé marihuany, kolik je uživatelů v tom a v tom věku, jak jsou na tom se vztahem k jiným drogám atd.), možná by tento půzkum mohl změnit i mínění mnoha lidí o konopí a jeho nebezpečnosti
Možná by stačilo jen se dát dohromady, nechat se poučit u STEMu a udělat si průzkum sami. I když nezávislý průzkum by měl jinou váhu.

Podle mého názoru není založení politocké strany k tomuto účelu příliš dobrý nápad. Obávám se, že aby strana měla vliv musí mít dost členů, kteří by získali sympatizanty a jak je ve straně moc členů nedá zajistit, že tam někteří nepůjdou ze zištných nebo jakých důvodů a už začínají problémy. I když ten nápad s trojicemi na začátku nebyl vůbec špatný. Myslím si, že by se z dlouhodobého hlediska dalo podnikat něco, co by změnilo názor společnosti na konopí a jeho uživatele. Zatím jsem nepřemýšlel o tom jak ale je to můj pocit. Jsem přesvědčen, že například průzkum složení uživatelů konopí, který by mohl ukázat, že kvantum lidí užívá konopí a normálně funguje (pracuje i studuje) by byl docela bomba pro běžného občana amnoho z nich by se zamyslelo nad tím jak to vlastně s konopím je.
Pak by hodně lidí přesvědčily argumenty typu: represe stojí moc peněz (peněz z vašich daní) a represe proti konopí nemá smysl, protože jsou zde daleko nebezpečnější drogy, na které pak nejsou peníze.

to Stepík:
Neexistuje svobodná společnost. To je jen ideál o který je třeba usilovat ale ne násilím. A bez vlády je anarchie. Mezi námi nejsou jen lidé, kteří by, možná jako ty, bezvládnou společnost uvítali a nikoho neprudili. Mezi nám jsou i lidé, kteří chtějí ty druhé ovládat a ti by se pak bez problémů a zábran k této svojí touze dostali. Nechtěl bych pak být v jejich spárech. Ty ano?
Přečti si Pána Much.

to hh-top, Walhalla2000, Majklovec a další.
Pokud jde o boj o postavení THC na úroveň eltylalkoholu, půjdu do toho taky ale zatím nechci být členem organizované strany o které nevím, kam se bude ubírat. Celkem souhlasím s Homolkou. Myslím, že byste tady mohli založit nové téma, a to "založení strany" a tam se dohodnout na formě a obsahu stanov, na základním programovém prohlášení a na technickém způsobu vedení členské a hlasovací databáze veřejně s ostatními. Víc hlav víc ví a taky kdybyste to dělali sami, tak byste mohli vymyslet něco, co by jiným v detailech nevyhovovalo a tím je ztratit. Když to zvládnete veřejně, ostatní se sami budou hlásit a nebudete to muset nabízet ostatním Growerům jako hotovou věc s nabídkou zvedni nebo běž. Pokud to zvládnu pošlu vám karmu.

to Homolka:
Jakým způsobem by měla být marihuana a její pěstování a kouření legalizovány nebo dekriminalizovány bych více méně opsal z případu etylalkohol nebo nikotin. I se spotřebními daněmi. Vinaři si mohou taky vypěstovat nějaké to víno pro sebe, aniž by z něj platili spotřební daň. Ale jakmile chtějí prodávat, tak nastupuje kontrola výrobku, certifikáty, daně atd. Jak prosté.

Naprostý souhlas následujícím:
Takže závěrem hlavně pro ty mladší, co právě teď mají pocit, že se můžou přidat a pořádně to rozject a změnit svět: "Dávejte si bacha, s kým lezete do spolku! Pořádně si zjistěte, jestli je to mudrc pravdy a nebo bussinesman konzumu, aby jste se, až svůj velký boj dovedete do vítězného konce, necítily jako vojetý šlapky." - Na tomto skončily už dřívější pokusy se vznikem alternativy pro současné strany.

Nebuď taková netýkavka. Když někdo nepochopil tvoji myšlenku, nebo ji třeba jen nezaregistroval v celé šíři, nemusíš ho hned napadat. Pěkně jste se rozhádali a myslím si, že úplně zbytečně. Homolko, měl by ses vrátit do debaty. Tady nejde o tvoji nebo něčí pravdu ale o společnou věc. A jak hh-top poznamenal i tvoje skepse je důležitá.
Karmu si ale zasloužíš.

to Šebík: Máš pravdu ale cos čekal? Drtivá většina této společnosti prožila většinu života v "kominusmu" a v podstatě ho přijala má ho pod kůží a nezbaví se ho. I já, ačkoliv jsem ho nepřijal, mám ho pod kůží. Holt musíme vymřít. Nedá se nic dělat. Jen snad trochu na sobě pracovat. Ale komu by se chtělo. Že?

to tahua: Máš pravdu je třeba vzít život do vlastních rukou.

Opatrujte se
opicka
Jsem rad ze jsou tu celkem konstruktivni debaty, ktere maji hlavu i patu,ale zalozit pol. stranu nebude nic lehkeho.Jestli si dobre pamatuji tak neco podobneho vzniklo v Madarsku. Jsem laik a nevim jak to ma podat tak to aspon zkusim.(Nejednalo se o hulice.)

Parta lidi se po par letech sesla.Jen tak si nejak povidali a stezovali si na uroven zivota ve kterem zijou a rekli si ,ze by nebylo spatne to zmenit.Po urcite dobe patrani v zakonech zjistily ,ze zalozit pol.stranu je dobry napad. Sehnaly si podpisy a tak vznikla nova strana. Nejlepsi na tom je ,ze to meli vedeny jako FIRMU.Penize ziskali tak ,ze obchodnim partnerum vysvetlili ze chteji do vlady apokud se tam dostanou tak prosadi navrhy ,ktere temto firmam pomuzou.A verete neverte rok po zalozeni vyhrali volby. Prisli s takovym programem ,ze kazdy byl nadsen a dal....... uz nevim.(Ty prosazene navrhy pro sponz. firmy byly celkem o nicem a snad ani moc neporusily mravni kodex)


Z toho plyne ,ze musite mit perfektniho recnika a dost dobry program a to je podle me to nejtezsi.

Vim ,ze tlacham , ale nebude lepsi se na to prozatim vykaslat a radsi se aktivne zapojit na peticich proti novele. Nas p.prezident neni hloupy a je to jeste k tomu chartista a verim tomu ,ze to nepodepise. VZDYT BUDOU VOLBY - a kazdy chce byt slysen a byt zvolen.Je to hnus a zveda se mi kufr.


P.S. Jsem z koleji a mohu sehnat spoustu, spoustu a spoustu hlasu.Jestli chcete neco zalozit tak vam s tim pomuzeme.
wojta
asi vcera mi prisem majl s zadosti o pomoc ale zobrazilo se mi tam jen zneni toho zkurvenyho zakona zakona jestli muzete reknete mi o co jde
wojta
Politika je na hovno ale asi nam nic jinyho nezbyva trochu jsem si procet vsechny prispevky a pochopil jsem volani o pomoc, ktery mi prislo na mejl chci svobodne pestovat kourit a buhvi co jeste jestli se a to doufam dostanete do voleb zam hodne lidi co by vam vsem dali hlas a to vcetne me.
hh-top
Opičko a Wojto, vítejte. Jak budete tři, hned o tom dejte vědět. Ať se můžeme pustit do práce. To samé pro Štěpíka, Tahuu a Fisa. Nikdo v tom nejsme sám, každý z nás má alespoň dva přátele, každá trojka je schopná říci ano či ne, kterémukoliv tématu. Hlavní témata jsou nyní stanovy a program a bylo by dobré se zamýšlet nad svými návrhy už nyní, neboť poté, co počet trojic dosáhne zhruba desítku, bude třeba je za přípravný výbor dát na papír a před hlasováním o nich je prodiskutovat v trojicích.
Těším se na spolupráci.
Bryant
nechci vam kazit nadseni, ale pokud to jeste nevite.Pan "nas" prezident dnes zakon podepsal ve vsi tichosti, jako kdyby clovek hrach na stenu hazel...

nevim nevim....ticho po pesine...
Šebík
Kdes to zjistil?
Bryant
http://www.psp.cz/cgi-bin/win/sqw/h....sqw?O=3&T=972.
ddevil
no tak to je prca.....
Ja jen doufam, ze cela tato fraska a nasledna vlna nevole, ktera se doufam zvedne, povede pouze k kategorizaci drog do skupin a nasledne dekriminalizaci. Jinak uz nevim......
Polousi se o mne v mem utlem veku infarkty...... :D skoro :D

Pambuh s nami vlada pryc......

[Edited by ddevil on 28-03-2002 at 03:45 PM]
Shadowlady
Sorry Ddevile, vím jak si to myslel, ale je to vážně tam. Ještě ráno jsem byla přesvědčená, že to Havel nepustí.
Hold prachy a moc jednou všechny zřejmě dostane.
Zrovna od něj bych to nečekala, mé podpory už se nedočká, právě mě stratil definitivně!

Jdu do toho s vámi!
Bryant
fuckt na bliti...chjo...

Amík
Sakral, cokoliv se bude podnikat na obranu svobody jdu do toho.
Šebík
nezbývá než začít velmi trvdě porušovat tento zákon a až uvidí ty přeplněný věznice plný dětí a vysokoškolských studentů a jiných špičkových lidí, třeba jim to dojde.

Jenže kdo z nás se nechá zavřít? Já? Amík? Monty? Shadowlady? Walhalla?.....

Pojďte - provětráme státní rozpočet :) Já už se těším jako malý dítě :) Chudáci moji rodiče, až jim to zejtra řeknu :frog:

Navrhuju založit krásnej barevnej časopis. O drogách. Objektivní, ale tvrdej. Něco jako Hustler - Vzpomínáte na Lid versus Larry Flint?

???
Tim
Moc se mi nechce verit ze neco takoveho je dobre pro nasi vlast a pro nas. Muzeme se jen utesovat ze ve sve vzrustajici senilite neco takoveho schvalili s dobrym umyslem. Jen se ptam s uzitkem pro koho?
Zrejme bude pravda to s tim uplacenim ceskych uredniku i politiku. Asi maji za barakem skladiste lihovaru.

Co naplat...nase generace treba tam bude mit ganju.
Doufam alespon v to.

Jinak jsem nekde cetl ze ta novela bude mit platnost od 1. cervna.....tak do te doby bych vam doporucoval si okopirovat grower na disk...treba potom uz nebudeme mit moznost se sem ani mrknout.

Jen at stoji fantazie pri nas protoze clovek bez ni je ztracen.
WiB
Nadpisek sice zní jako z učebnice matematiky, ale není tomu tak.

Jako další možný bod bysme mohli uvést, že budeme volit tak jak chtějí lidé. Prostě bysme měli na svých internetových stránkách anketu ke každému projednávání v parlamentu a lidé by tam mohli hlasovat, jestli pro určitý zákon máme zvednout ruce či ne. Kdyby se měl projednávat nějaký důležitý problém(zákon), tak bychom mohli využívat výzkumných agentur jako je třeba Sofres Factum.
Naše motto by mohlo být: "Nechcete, aby někdo rozhodoval za Vás? Rozhodujte o svém osudu sami! Je to přece jen Váš osud!"
Takovouhle stranu by volili i lidé, kteří jsou zhnuseni všemi stranami "na trhu" a proto by nešli k volbám.
Tímto bysme vlastně nastolili maximální demokracii, nikoliv absolutní , jelikož by se do parlamentu dostaly i ostatní strany, které by to neumožňovaly.
Walhalla2000
Zavirat se nemam v umyslu nechavat. To bych si mohl rovnou zmenit jmeno z Walhalla na Gandhi... Ne diky... Praktiky nejmensiho odporu neni nic pro mne, kdyz uz odpor, tak poradny...

Uvidime, co se bude dit ted dal...

Sakra, zrovna ted, kdyz mi za par dnu pripoji pevnou internetovou linku i domu... sakra... Ne, Grower nedame... I kdyby to melo jit do ilegality, tak to co se tu buduje, nesmi padnout kvuli nejakym kretenum, kteri si nevidi na spicku nosu...

Je nejvyssi cas prestat mluvit a zacit delat...
Shadowlady
Moje slova Walhallo.
To zamrzí, když si dá někdo čtyřletou pauzičku, pak zjistí, že něco jako Grower existuje, znovu začne a voni mu to takhle zkrouhnou! Jsem znechucená a teprve teď mě dochází, za co jsem to v tom 89 vlastně bojovala.
Ale bez boje mě nedostanou! Ztáhla jsem pár exemplářů té nové petice a budu se snažit.
Doufám, že se ten posr..... paragraf bude dát napadnout!
Kmenet
Nepleteš se ??? Podíval jsem se na ten zákon, který prezident schválil, ať čtu jak čtu, ten zákon je o něčem jiném !!! Takže to vypadá, že tvoje informace jsou poněkud nepravdivé ! Nebo se mýlím !:confused:
Kmenet
Sorry, jsem blbej já !!! Máš pravdu, jen jsem nevěřil vlastním očím. Tak to je fakt v prrrrrrrrrrrrrrdeli !!!!!!! :rocket: Všichni ty politici jsou prostě svině !!!!!
nemo
Obávám se, že nechat se zavírat k ničemu nevede a jít do nějakého tvrdého střetu taky ne, vždyť ti o které se politici opírají si o uživatelích konopí myslí to nejhorší a tak byste je jen v jejich názoru podpořili!
To Shadowlady a podobným:
myslím si, že spoléhat se na prezidenta je nesmysl. To má cenu jen pro krátkou dobu ale z dlouhodobého hlediska bychom měli vymyslet něco co by působilo jako protitlak na celou společnost. Rozviňme debatu o tom, co by se dalo udělat, aby to změnilo názor celé společnosti na konopí. Vím že je to dlouhotrvající proces ale, pokud se zvolí správná taktika, tak nezvratitelný. Já se pokud možno, snažím vždy spoléhat sám na sebe ale když to nejde rád se opřu o jiné.
To Homolka: vycházím z toho, že kriminalizace konopí je dlouhodobě neudržitelná, protože nemá význam a stojí moc peněz (neuvažuju v rozmezí několika měsíců nebo let ale desetiletí), takže se domnívám, že nakonec dojde i na další tvoje body než jen 2. nebo 3.
To Walhalla2000: navrhuji, abyste se začali zajímat o to jaká pravidla pro tento sever stanovíte, aby se snížila možnost problémů na minimum. Chtělo by to nějakou preambuli, ve které by se jasně řeklo, jaký má tento server účel, stanovit nějaká pravidla pro umísťování příspěvků nebo něco podobného, aby se zabránilo domněnkám úřadů, že se jedná o propagaci užívání konopí atd. atd. Nemám to promyšlené, jen mě to teď napadlo. Je mi jasné, jak mnoho z vás naštvu tady tím názorem ale problém je, že u soudu pak rozhodují mnohdy jen slovíčka nebo formulace vět. Nebylo by na škodu se zeptat právníka. Omlouvám se vám všem. Jsem přece jen trochu starší (bohužel).
herian
čau lidičky, abych se přiznal, tak ten zákon mi jako takovej zas až tak moc nevadí. teda vlastně vadí mi hrozně moc, ale to jenom proto, že situace teď je taková jaká je.
tu formulaci, "spáchá-li takový čin tiskem, filmem, veřejnou poč. sítí..." šoupli k drogám, dětskýmu pornu a podněcování rasový nesnášenlivosti. V podstatě s tim souhlasim, pokud ovšem nebude konopí a obecně halucinogeny braný jako návykový látky.
Otázka by se možná měla taky položit jak by ten zákon vypadal, kdyby byla ganja uznaná, jako neškodná.
fakt mi nevadí když si někdo pujde sednout za stranky na kterejch bude" smažte hero, je super" , nebo " zabij negra, bude ti líp"

pravdou na druhou stranu je, že tahle formulace je docela drsná a právně mnohoznačně interpretovaltelná, čili cenzura jako svině.

nechci vypadat jako zpátečník, ale možná by byloé efektivnější snažit se vyjmout z toho zelí apod. než rušit trestání propagace.

dodatek. teď mi došlo že je to blbost. pokud by tam byla jiná formulace, něco jako : kdo nabádá k užívání drog kategorie I., tak tam musí patřit i alkáč a to nemůže projít. sakra!

[Edited by herian on 29-03-2002 at 07:38 AM]
Roman Dirda
Ty body jsou úplně zbytečný-zdanění přichází samo.Jak to bude legál,tak každej kdo prodá za víc jak 10 000(tak to je teď třeba u okurek),musí to přiznat v daňovým přiznání a zaplatit daň z příjmu.A jestli někdo touží po několikanásobným zdanění typu spotřební daň,DPH..,tak já tedy ne.Úplně stačí vyjmout slovo konopí ze seznamu a bude to jak s lysohlávkama-klídek po pěšině.
hh-top
Pravdu však mají ti, kteří na něj nechtějí spoléhat. Co si neuděláme sami, to nebudeme mít!
Wib se ve svém příspěvku hodně přiblížil tomu, jak by měla SPD (to je ten náš pokus) podle našich úvah fungovat. Ne sice za pomoci průzkumů veřejného mínění, ale na základě průběžného referenda uvnitř strany. Každá trojice dává své ano či ne (nebo zdržujeme se) všem otevřeným otázkám a dosažená rozhodnutí s potřebnou většinou podpory potom zavazují všechny.
Homolka zase ve svých bodech docela jasně označil hranice přijatelnosti drogové legislativy. Tam se chceme skutečně omezit na to, aby byla na konopí a jeho produkty nahlíženo stejně jako na alkohol a tabák. Měl by to být podle naší úvahy stát, který zprostředkuje nám občanům nejprve jednu zákonnou cestu jak se ke konopí dostat a pak teprve může trestat a zavírat za případné obcházení této legislativy.
Všechno zlé je k něčemu dobré. Budujte své trojice, myslím, že se již blíží čas osobního setkání zájemců o SPD a diskuze o jejích dalších krocích.
Nevěšte hlavy nad poraženeckým prezidentem a zkorumpovanými politiky. Už jsme přežili horší období a režimy, přežijeme i tento kapitalismus s komunistickým rodokmenem!

Kdo nekouří s námi, ať si kouří s kým chce!
marc
Ac sem pacifista, zavirat nekoho za toho, ze na svejch strankach napise zabij negra, mi prijde trosku prehnane. Stejne jako kdyz nekdo napise na svejch strankach zerte koule(E), je to super. Tady de prece o princip, zavirat nekoho za to ze neco rekl je prece blbost.
opicka
Ahoj jsem rad ,ze se neco dela a rad prilozim ruku k dilu.
S tim zalozeni mi to je krapitko nejasne a bylo by dobre zalozit tema ,kde by bylo vse jednoduse vysvetleno. Mohu tech trojic par sehnat. Velice rad pomuzu ,ale nerad neco delam zbytecne.Do toho tematu by se nemelo nic jineho psat,jinak v tom bude opet chaos.
hh-top
Pořádek je pro blbce, chaos pro organizačního génia!
A není třeba shánět další trojice, zatím založ tu vlastní a dej vědět. Nejde o nic jiného, než o lidský hlasovací stroj, který se nedá unést žádným jedincem, ať už je to génius nebo idiot. A pozdrav Ostravu!
opicka
No trojici mam
hh-top
Tak dej chvíli času i ostatním a zatím přemýšlejte o stanovách a o programu. Dám brzy vědět.
Walhalla2000
Taky uz mam trojici a vim o dalsich dvou trojicich, ktere jsem naverboval...

tak sup sup... jedem... at se to vsechno zacne hybat... tim zpravnym smerem
WiB
hh-top: trošku víc jsem nad tím přemýšlel a nejoptimálnějším (pro lidi-voliče i nás-huliče) by bylo online hlasování na internetu přes náš server. Hlasovat by mohl kterýkoliv občan asi podle r.č. No a kdyby jsme my huliči potřebovali prosadit nějaký zákon, tak by se sem na grower hodil odkaz a myslím, že skoro každej by tam hlasoval. Takhle bysme mohli prosadit třeba několikrát zmíněnou dekriminalizaci. Prostě bysme dali lidem možnost o všem rozhodovat a oni by nám za to dali potřebná křesla v parlamentu.

Už stačí jen založit tu stranu a dát ji do podvědomí VŠECH občanů ČR, pak to už nějak půjde...
hh-top
Asi tak je to na rýsovacím prkně. Žádná omezení na vstup, žádné poplatky a příspěvky, jenom tři lidé a jedna otázka. Pak už jenom součty, vyplněné kolonky, zpětná kontrola a další otázka. Lidský stroj na většinový názor. To, co ta lidská pyramida vydá jako své mínění, to je pak tlumočeno všemi mandáty jednohlasně. Bez ohledu na osobní názor držitele či držitelů mandátu. Ten může být směrodatný pouze ve trojici, ve které je členem a i to jen tehdy, pokud bude někdo druhý stejného mínění.
PS. Už máš trojici?

To Homolka: Pravda je všechno čemu věříš!
hh-top
To mám kvůli tvým zraněným pocitům chrlit stejne tirády jako ty? Vždyť ty vedeš monolog sám se sebou, člověče. A ještě si přitom protiřečíš. Toto jsou tvá vlastní slova, po kterých se již k tvým příspěvkům buď nevyjadřuji, nebo jsem spíše stručný.

"Každopádně tímto končím s touhle diskuzí. A dál mě lákat nemusíš, po tvých reakcích jsem ti přestal důvěřovat a zatím nemám zájem se dál nijak angažovat ve "vaší" politické straně."

Ani já ti příliš nedůvěřuji, proto ta stručnost. Buď zdráv a dobré mysli.
PS. Otázky jednoho hlupáka nezodpoví sto mudrců!

Kdo nekouří s námi, ať si kouří s kým chce!
__________________


[Edited by hh-top on 30-03-2002 at 08:14 PM]
hh-top
Už máš trojici?
hh-top
Tři Homolkové nebo tři hh-topové, pořád jenom jeden hlas. Ale zato objektivní!
WiB
Trojici nemám. Kamoš z growru do toho nechce jít, chápu ho. Já bych i šel, ale nesháním další dva, možná se někdo nabídne... :D

Osobně to vidím tak, že stačí splodit novou stranu, dát ji do podvědomí občanů a vysvětlit jim hlavní myšlenku hlasování. Poté sehnat tolik SPOLEHLIVÝCH lidí, kolik by bylo mandátů a Ti by si tím vlastně vydělávali. Akorát by museli podepsat smlouvu, že budou hlasovat všichni stejně podle výsledku hlasování z našeho webu. Chtělo by to aspoň 5 tváří. Jedna z nich je hh-top(předseda strany).

2Homolka: chlebodárci mohou být stejní, ale závislí budeme jen a jen na hlasování lidí (v systému, co jsem zde popsal)

Pokud někomu něco není jasný, tak to napište buď sem nebo PM a já sem pak dám odpověď, jestli ji budu znát.
nemo
jestli by nestálo za to namísto petice proti novele (nebo raději paralelně s ní) nezačít sbírat podpisy za dekriminalizaci užívání konopí nebo možná raději za přeřazení konopí do skupiny lehčích drog a s tím související snížení postihů.
Myslím, že s pomocí netu by to nemuselo být nic nemožného. Mám pocit, že většina uživatelů konopí jsou s netem docela kamarádi a pokud ne přímo, tak přes jednoho člověka určitě. V tohle by Grower mohl udělat hodně.
Nemůžu se pořád zbavit dojmu, že změna názoru společnosti na konopí je ta nejlepší cesta. Vždyť už tady jsou snahy Pejřila, tak proč mu nepomoct? Nemám ovšem nic proti založení strany "huličů" a určitě bych byl minimálně její sympatizant, ne-li aktivní podporovatel.

to Homolka: pokud píšeš:
Ostatně to, že novela "O šíření toxikomanie" prošla všemi institucemi bez povšimnutí, je ten nejlepší důkaz občanské (včetně nás všech, nyní tak rozohněných revolucionářů ) lhostejnosti, která nakonec zahubí každou republiku, případně způsobí její transformaci zpět do "tajné monarchie."
tak bych ti chtěl říct, že s tvým názorem o lhostejnosti nesouhlasím zcela, protože se obávám, že spousta lidí si myslí, že ta novela je dobrá věc. Řekl bych, že víc než 50% dospělých. To právě se ve svých příspěvcích snažím pořád naznačit

Wibe, píšeš: Osobně to vidím tak, že stačí splodit novou stranu, dát ji do podvědomí občanů a vysvětlit jim hlavní myšlenku hlasování.
ty poslední dvě věty, to je právě podle mě ten největší problém. jak to chceš udělat? Proč myslíš, že všechny strany mají problém s financováním?

Ještě bych chtěl říct, že pokud nadáváte na politiky a politické strany, tak si uvědomte, že to jací jsou tam lidi a jak se chovají, je dané tím, že tam je vzorek společnosti, ve které žijeme. Jaká je společnost, takoví jsou politici a jejich strany.
WiB
nemo: Ano ostatní strany mají problémy s financováním, protože mají spoustu členů, chtějí se co nejvíce zviditelnit, prosadit svůj program a v neposlední řadě si chtějí NAHRABAT!
Naše strana nebude mít moc členů, kterým se bude platit, vpodstatě to budou jen Ti, kteří budou v parlamentu a Ty bude vyplácet stát.
Jsem přesvědčen, že zviditelnění a prosazení přijde samo s hlasovacím systémem. Televize, rozhlasy a noviny se SAMY chytnou této zajímavé myšlenky(skromně nazváno:D) Protože to lidi bude rozhodně zajímat, stejně jako lidi zajímají ostatní nápady,vynálezy a vymoženosti.

Pokud se někomu zalíbí naše strana, tak nám může odevzdat nějaký dar, ale to neznamená, že mu za to budeme líbat nohy! Budeme muset tak jako tak dostát svým závazkům vůči internetovým hlasovatelům...

Měli by jsme si poslíšit se založením té strany! Do voleb není již mnoho času.
nemo
Ale oni si přece nehrabou tím, že by dostávali peníze od strany. Sami platí stranické příspěvky!
Oni si hrabou, jakmile se dostanou k moci. Ty peníze má ta strana na to, aby o sobě dala vědět. Aby mohla co nejvíce lidí oslovit. To stojí ty prachy. Něco jako reklma na tu stranu a její program.
hh-top
Jseš nechutnej a kazíš lidem náladu. Když s něčím nesouhlasíš, dej to najevo, ale nepruď.
Walhalla2000
Homolka, co te stve? Ze se tu nekdo snazi bojovat pro dobro veci? ze vymysli navrhy, jak zmenit to, co se nam nelibi? Jak zkusit zamezit lhostejnosti naseho naroda? Jak zkusit udelat z politiky neco jineho, nez je dosud? Proc nezkusis dat taky nejaky konstruktivni navrh misto te tve nekonstruktivni kritiky. Nerikam, ze jsi hloupy a nerika to tu nikdo. Ale myslim, ze by tve "schopnosti" sly vyuzit jinak. Hledej chyby, ale rovnou navrhuj reseni. Neni umeni kritizovat druhe, umeni je naslouchat a poradit... Ano rika se, ze radit se ma jen kdyz jde o zivot a nebo, kdyz jsi pozadan. Tak tady uz obrazne receno o zivot jde a navic jsi zadan...

Tak prestan stourat a neradit a zacni stourat a radit. Co by se podle tebe melo v teto veci udelat? co navrhujes ty? Jake mas plany a vize?
hh-top
Dokonce mám podezření, že jsi se zamiloval do vůně vlastního prdu. Možná, že by si pro ty ubohé oklamané mladé lidi měl založit nějakou poradnu, kde by jsi jim jasně naznačil jak to udělat, aby netrpěli vášněmi a byli místo toho prodchnuti jen lítostí k druhým. Jsem si jist, že by to ocenili a i ty by ses mohl cítit užitečný, což ti evidentně schází. Pocit nepotřebnosti musí být velmi mučivá věc. Napiš nám o ní něco.
viridis
Vazeni pratele,
pri cteni tohoto threadu mi zabylo trochu hořko - lod, zvana grower.cz miri na rozbourene more, zdobene mnohymi utesy, snad i nejaky ten otvurek v kadlubu lodi se objevuje, a muzstvo, misto usilovne prace u pump a uprku do lanovi, se dohaduje, bude-li se nalevat vino ci rum, osobnim invektivam se pritom nevyhyba. Mame toho zapotrebi, panove (a event. damy) ? :confused:
hh-top
Viridis má pravdu, nejsme v pozici, kdy si můžeme dovolit plýtvat energií na malichernosti. Odložím tedy své snahy o provokaci (výměnou za tvou odloženou destruktivitu ohledně SPD) a soustředíme síly na přežití Groweru. Co ty na to?
hh-top
Není nutno příspěvky přemisťovat, jen bych poprosil o snahu nebrat lidem páru, když už nějakou cítí. Mnohem více nás ohrožuje lhostejnost, než trocha vášní na víc.
Mimochodem, myslím si též, že humbuk kolem novely je v podstatě kopřivková reakce, která mnoho nevyřeší. Vnímám jí spíše jako souhrn pocitů, které se do lidí vkrádají při pozorování státního dirigování našich soukromých životů. Zmínky o SPD se ovšem vynořily dávno před touto novelou a já jsem nadále přesvědčen o tom, že v demokratickém systému je ten nejlepší způsob hájení skupinových zájmů účast na zákonodárném procesu. Strašně mě vyvedlo z míry, když jsem viděl skiny a podobnou verbež strany zakládat a problémy, které s nimi na tomto poli má stát, tak ty mě téměř dorazily.
Myslím, že bychom to zmákli taky, ale netrvám na ničem podobném. Prostě jsem to jako člověk politicky uvažující hodil do pléna.
PS. Samozřejmě, že tvé otázky o tom jak si to představuji s tou dekriminalizací jsem slyšel a rád ti je zkusím zodpovědět. Je to však trochu obsažnější úvaha a já rád stručnost. Máš-li skutečně zájem, rád ti to pošlu PM a odhalím své idealistické ledví. Není to tajnost, ale jen troubové vyvěšují své plány na nároží, když jsou snadno zranitelní. A věř mi, já jsem zranitelný. Ahoj
lopezzzz
2hh-top
Ahoj, už nějakou dobu( pár dní) tady sleduju vaší debatu na téma pol. strany. Nechtělo se mi do toho zasahovat - jsem tu novej. Ale myslím si, že vznik strany ( nemluvě o jejím jediném programu) vůbec nic nevyřeší. Jistě víš, že se stranami, které nejsou v parlamentu se stejně nikdo nebaví, nemají prostor. a do parlamentu se nedostaneme ani kdybychom moc chtěli - to snad víš. Myslím, že jsou lepší možnosti, jak upoutat pozornost a donutit media( potažmo společnost ), aby toto téma otevřela. V Austrálii řešili podobný problém a vyřešili ho opravdu skvěle. Prostě rozpoutali kampaň a obrovská většina lidí, kteří hulí se šli prostě udat. Najednou jim stáli před policejníma stanicema fronty lidí, který se přišli udat za hulení :o) Nakonec to dopadlo tak, že zákon stáhli a dokonce se snad v některejch částech Austrálie smí čadit. Myslím, že tady na Groweru je určitě spousta schopnejch lidí, kteří mohou pomoct. Grafici,webdesigneři, lidi s přístupem k velkokapacitním tiskárnám, muzikanti, třeba i novináři z lokálních plátkům, JXD by snad taky pomohl..... To je myslím poměrně slušnej arsenál k tomu, aby o nás prostě bylo vědět. Do voleb je ještě dost času, aby se okolo toho udělal takovej humbuk, že někdo z těch pánů zjistí jak moc lidí se to týká, a napadne ho, že by bylo fajn mít jejich hlasy. No tak se na tom sveze a v tu chvíli je to politické téma, o kterém se bude mluvit.Myslím, že by to možná mohlo fungovat lépe než pol. strana. jinak nevím jestli je dobrý pojmenovat svojí stranu podle sociálně demokratický strany Německa.
Ale jinak K4U za aktivitu.
hh-top
děkuji ti za Karmu, od nováčka potěší někdy více než od "mazáka." A teď popořadě:
Píšeš, že se baví jen s parlamentními stranami, my že se tam nedostaneme a že já to vím, či že bych to alespoň vědět měl.
Nuže nemyslím si to. Tuším, že to nemůže být lehké, ale za nemožné to nepovažuji. Už se povedly jiné věci, obzvlášť, když lidé drželi pohromadě.
K té Austrálii. Jsem podaný britské královny, druhým domovem Australan a vím co myslíš. Ano, ve třech či čtyřech státech ze sedmi tam s trávou skutečně není problém, dokud nekšeftuješ. Typický trest pro nekšeftaře je "fifty dollars to the poor box!"
Udělat humbuk a spojit trávařské hlasy pod jednu zástavu a zkusit ji vyměnit za legislativní přízeň, to si umím představit a docela se mi to zamlouvá.
A to SPD, to nemá s náckama nic společného, to je jen pracovní zkratka pro stranu přímé demokracie.
Buď zdráv
tahua
Nevím jestli jste to zaregistrovali, ale pan prezident novelu §188 potvrdil včetně kontroverzního odstavce 2b!!! je nutno zvýšit naši aktivitu na veřejnosti.Bohužel v mém okolí nejsou zdaleka všichni tak ochotni prosazovat své názory veřejně jak jsem se přesvědčil na vlastní kůži.Trojici doposud nemám a tak se prosím ozvěte někdo kdo jste na tom stejně ať se můžeme pustit do práce.
Pokusím se v Pardubicích udělat nějaký veřejný show na podporu petice (organizátor J.X.Doležal) a sebrat další podpisy.Novela má vstoupit v platnost dnem 1.6.2002 takže doufám že do té doby donutíme prezidente obrátit se na ústavní soud.
NENECHME SI SAKRA DONEKONEČNA VŠECHNO LÍBIT!!!!
WiB
Ahoj,
nápad je to zajímavej, asi by to i pomohlo, ale nevím jestli se tu najde dost lidí ochotnejch se eventuelně zavřít. Někteří by ve vězení totiž mohli zůstat. Ale jestli těch lidí bude dostatek, tak nemůže být problém.
Otázka: kolik je dostatek? Odpoví mi někdo? Samozřejmě laicky, experta na tohle asi nenajdeme...

Když nevyjde strana, tak bych to s dost lidma zkusil!
K4U!
Ford Prefect
2lopezzzz

Pokud by se slo dost lidi udat, tak do toho jdu taky, myslim ze by se tim dost veci zmenilo, nicmene je to asi dost utopicka myslenka, protoze by jich muselo byt alespon nekolik tisic, cim vice, tim lepe.

Myslenka medialniho natlaku je dobra a funguje, viz treba http://www.adbusters.org (formou reklam ve vsech typech medii + casopis), nicmene je financne narocna a byla by potreba financni podpora ze strany komunity hulicu a lidi, kteri myslenku dekriminalizace nebo legalizace podporuji. Se zalozenim politicke strany a dalsimi vecmi to nijak nekoliduje :)
nemo
To je dost dobře možný, že jsem ťula i já. Já jsem jen ctěl WIBovi něco říct k jeho názoru na fungování politické strany a politiků.
A zaručené zprávy taky nikdo nemá. Nejsme jak za komoušů, aby tady někdo rozdal z vrchu direktivu a podle ní se rozhodovalo. Pokud můžu mluvit za sebe, tak já se jen obávám co by se mohlo stát. Ty věci o kterých se tady zmiňuješ jsou více méně jednoznačné ale v méně jednoznačných věcech, jako například zda-li Grower odpovídá podmínkám zákona pro to, aby byl násilně skončena jeho činnost, tam to třeba bude muset rozhodnout soud. A, podle mě, tady jde o to, aby 1.) byla pravděpodobnost, že úřední moc bude chtít zakázat Grower byla co nejmenší, a pokud se tak stane, tak 2.) byla pravděpodobnost, že soud rozhodne o jeho uzavření také co nejmenší.
Ale v souvislosti s tím, bych se chtěl zeptat, jestli nám jde jen o Grower, nebo o víc, a to o to mít konečně pokoj když si vypěstuju kytky pro svoji potřebu a nebo když si zahulím veřejně.

Viridisi, mám stejný pocit, jako ty 2.4. Máš u mě karmu. A hh-tope díky za otočení kormidla debaty.

Díky moc lopezzzzovi. 1. příspěvek a hned takový. Máš u mě taky karmu. Ten nápad s tím samoudáním se mi moc líbí. Zvlášť když si uvědomím, že by nám mohl nějaký právník poradit jak to udělat, abychom to pak mohli (po odsažení nějakého předem stanoveného výsledku - třeba, že už se bude mluvit o 5 tisících lidí a budou toho plné noviny) odvolat bez možnosti postihu ze strany úřadů. Do toho bych šel hned.

Tahuo, toho co píše jsem se dost obával, protože jedna věc je tady na Groweru něco dělat anonymě a druhá, nasadit vlastní kůži. Ale kolik lidí z těch co navštěvují Grower by udělalo to co říká Lopezzz by se dalo zjistit na Groweru jednoduše. Nebo se mýlím? Já říkám, že když budu vědět, že dalších několik set lidí to udělá, tak já to udělám taky. A znovu říkám, je třeba tou akci dopředu připravit, tak aby byla co největší pravděpodobnost, že vyjde, a že nikdo nakonec nebude zavřený. Jejím účelem by nemělo být nechat se zavřít ale upozornit na sebe a změnit názor společnosti na užívání konopí. Vzhledem k tomu, že legalizaci konopí já nepovažuji za lehký úkol (mně nejde jen o Grower ale hlavně o klid do konce života), tak bych nabádal ke klidu a k tomu, abychom se nenechali vyprovokovat nadcházejícími volbami k neuváženým akcím. Nakonec je si třeba uvědomit, že před vobami politici slíbí cokoliv (avíc, když se po volbách mohou vymluvit na to, že chtěli ale nešlo to).
Dala by se taky zahájit nějaká hladovka nebo něco ale do toho bych nerad šel, protože rád jím.

marc
jinak s tim priznanim me to napadlo nekdy na zacatku roku, myslim, ze se to resilo v threadu Coz takhle vyjit z ilegality. Ja bych do toho samo sel hned, ale pro spoustu lidi by to bylo pochopitelne nemyslitelne...

skoda

Minimalni pocet priznani, aby to zbudilo nejaky ohlas bych videl tak na 100-200 ..

[Edited by marc on 03-04-2002 at 05:29 PM]


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma