Stanley94 |
kolem boxu teplota 15-17 stupnů :) bude mi stačit odtah ? těch 298 m3 ? :)
Kolem boxu je vhladnějc tak přemejšlím aby v boxu nebyla taková zima tak dát menší přitah ? co vy na to ? |
|
|
Onelove |
tu vám pridávam jeden nákres ktorý sa zrodil v mojej hlave keď som bol vo vyššom stave :rasta:
momentálne si ho však postaviť nemôžem ale raz to určite zrealizujem, asi až keď budem mať vlastný byt :D
je to navrhnuté pre dokonalý prístup k rastlinkám z každej strany, pre jednoduchú prácu s Vscrogom :)
enjoy :p: |
|
|
HackIt |
Tak udelal sem v loznici new box a upozornuju ze neni nic absolutne slyset krasne se u toho spi a mame u toho skoro hlavy jeste to neni uplne hotovy a setrim na rezy hh prosim o pripominka a navrhy na lepsi zpracovani zatim to muzu jeste predelat tak budu rad za kazdou radu/tip. PS: premyslim ze si udelam aeroflo spocital sem material asi na 2tis (mam doma dost instalaterskych veci takze cena bude urcite vyssi)
a jeste ted delam a programuju sondu na pojezd lampy nahoru dolu podle laser mereni vrsku a teploty teoreticky by si to melo vypocitat o kolik zvednout lampu na zaklade informaci z laser cidla a teploty ale je to v ranem vyvoji (zatim to je jen na laser cidlu zkousel sem dat do boxu vysavac, kos na pradlo atd.. a krasne to kopiruje teren 30cm na nim ) zatim to pujde rucne strucne. |
|
|
Eclips |
Zdar děcka!
Měl bych tu jeden projekt, tak by mě zajímalo, co si o tom myslíte? Jednalo by se o LED domek 2v1. V horní části matkárna s řízkovnou a v dolní květena. Zatím je to tedy jen ve fázi shromáždění prostředků. Ale do zimy času dost..:rasta:
E1: Aktivní výdech v květové části jsem ještě neuzavřel schválně. Jelikož nevím co za vent tam mám nasadit. Mám k dispozici duct in-line se 270 m3/h nebo klasik pc fan. Co si o tom myslíte vy? Díky za odp. E P.S. Nejlepší asi bude 270 na triák, což? |
|
|
koles |
citace: |
Původní příspěvek od Eclips
Měl bych tu jeden projekt, tak by mě zajímalo, co si o tom myslíte? Jednalo by se o LED domek 2v1. V horní části matkárna s řízkovnou a v dolní květena. |
Mně přijde těch 30 cm na matkárnu málo - řízky se tam vejdou, ale jak velký chceš mít ty matky? Asi bych dal hornímu patru +10 cm, dolnímu tím zas tolik neubereš a zbyde tam cca metr na kytky, což je na půdorysu OK.
Přítahy a odtahy bych umístil tak, aby mezi nima byla co nejvěší vzdálenost - jinými slovy abys ten vzduch prohnal pokud možno přes celý box.
Co se týče odtahu, ty ledky zas tak nehřejou, ne? Já teď odjel kolo v trochu menšim boxu s úsporkou 200W a odtahem 1 PC fan (bez pacháče) a v pohodě. U tebe byslim, že by to 2 PC fany zvládly - ale jestli to chceš prohánět přes pacháč, bude to chctít něco silnějšího. |
|
|
NKVD |
Vopeprime [ Hale and Pace ]
Tady je muj pi-KEA box... Dombas satni skrin |
|
|
gremlin101 |
Tak jsem našel jeden z mých prvních nákresů vůbec :D..Pěstírna určená pro cca 10-12 kytek, sodík 400W.. |
|
|
gremlin101 |
Můj plánovaný projekt, 6×36W úsporky (13 320Lm), pokud by to bylo málo, výměna za 6×105W (31 800Lm) :D, nebo kombinace obou... |
|
|
Mahnee |
Hezký večer,jsem tu nový a celkem nový v pěstu indor,proto bych jsem chtěl sem vložit muj amaterský nákres zda to k něčemu bud nebo ne..
Skříň mám klasickou z obývacího pokoje kterou jsem si vylepil Fólie antidetečkní, 1bm.
Stínidlo mám Hobby velké 50x40cm
Výbojku:Radium RNP-T 150W
A ktomu 3x pc větráček jeden na ofuk výbojky a 2 na každý stěně1,přítah vzduchu a2,odtah vzduchu a jak to mám na každý straně jeden myslel jsem že by to byl rovnou ofuk kytek..
Prosím o odpověď zda by z toho mohlo něco být. Děkuji |
|
|
chily |
Původní příspěvek od Mahnee
Hezký večer,jsem tu nový a celkem nový v pěstu indor,proto bych jsem chtěl sem vložit muj amaterský nákres zda to k něčemu bud nebo ne..
Skříň mám klasickou z obývacího pokoje kterou jsem si vylepil Fólie antidetečkní, 1bm.
Stínidlo mám Hobby velké 50x40cm
Výbojku:Radium RNP-T 150W
A ktomu 3x pc větráček jeden na ofuk výbojky a 2 na každý stěně1,přítah vzduchu a2,odtah vzduchu a jak to mám na každý straně jeden myslel jsem že by to byl rovnou ofuk kytek..
Prosím o odpověď zda by z toho mohlo něco být. Děkuji |
No nevim - antidetekcni folie ti asi bude naprd...:) Pro lepsi odraz jsi mel koupit reflexni folii (PE cerno-bila, diamatova). Jinak odtah dej do horni casti, pritah do spodni casti bedny... Na PC vetracky bych se vysral. Nepripojis na ne kloudny pachac. Navic 150W uz trochu hreje, tak tezko rict, jestli bys to uchladil. Taky jsi nenapsal rozmery skrine... Kup si nejaky TT ventilator, na to uz muzes nasadit pachac.
http://www.elektro-paloucek.cz/vent...-potrubi-tt-100 |
|
|
Mahnee |
Tak dekuji zaradu;-) skrin je Vysoka 160cm a siroka 80cm.A ta folie je fakt tak knicemu? mam ji vymenit za tu diamantovou treba?
Fólie Reflect A-gro stříbrná, 1bm |
|
|
alal |
Mate niekto skusenosti s antikorou? AKC. Daju sa dostat plechy, ktore maju nejaku strukturu a pouzil by som to namiesto folie, jednoducho steny by boli z anikoroveho plechu. Da sa nejako zistit aky odraz to ma, meranim alebo ako. Mam z toho plechu "stinitko". Pivnica je pre mna idealne miesto na grow, nik tam nechodi, a je tam vlhko. Drevo nema zmysel, a akekolvek zelezo casom koroduje, tak ma napadla takato moznost. Plech ma strukturovanu cast pokrytu foliou aby sa neposkodila, mozno by to nemuselo byt uple na 2 veci, ci? |
|
|
Mr.Greenhead |
chci se zeptat, neni ten klasicky velikej,vysuvnej, stojanovej vetrak moc velkej na prostor 90x90? kdyz jede i na prvni rychl.stupen,tak mam v mistnosti docela vitr:) nebo to nevadi,kdyz nebude nasmerovanej primo do ktek?tak to asi nebude nic moc s vlhkosti bych rekl. dik za nazor |
|
|
Connoisseur |
Původní příspěvek od Mr.Greenhead
chci se zeptat, neni ten klasicky velikej,vysuvnej, stojanovej vetrak moc velkej na prostor 90x90? kdyz jede i na prvni rychl.stupen,tak mam v mistnosti docela vitr:) nebo to nevadi,kdyz nebude nasmerovanej primo do ktek?tak to asi nebude nic moc s vlhkosti bych rekl. dik za nazor |
čau Greenheade,
ten větrák je v pohodě, je pravda, že je dost silnej. Já mám stejně velký, svítím 600w a mám ho namířený jakoby na výbojku, určitě nad vršky kytek, nee přímo na kytky.
Já raději foukám víc než míň a nemám žádný problém.
Rozháněcí ventilátor nemá s vlhkostí zas tolik společného... jen ti míchá vzduch v roomu... odtahový ventilátor ti může vlhkost vysát, to ano.
Kdyby se ti to zdálo moc silné, můžeš použít triakový regulátor a snížit tak otáčky.
http://www.elektro-paloucek.cz/vypi...zasuvky-no-1620
GL |
|
|
Vitas |
Zdravim,sice tenhle box neni pro mě, ale dal by se uchladit tehle Pc growbox jen s jedním větrákem na odtah? A na růst hodit úsporky nebo rovnou do toho jebat s timhle?
Dík za odpovědi |
|
|
ondrazastu |
Návrh boxu kde není třeba chlazení/větrák.
Zkoušel jsem pro světlo Elektrox 125W (GROW i BLOOM)
Teplota pokoje: 20-22°C
Teplota v boxu: 24-28°C
V noci padá teplota k 18°C. |
|
|
klomfar |
O víkendu jsem si navrhnul v Google SketchUp renovaci skříně.....
No a vrhnul sem se na to a vypadá vcelku slušně, jen doladit vzhled a je fajnová.... |
|
|
koles |
Původní příspěvek od klomfar
O víkendu jsem si navrhnul v Google SketchUp renovaci skříně.....
No a vrhnul sem se na to a vypadá vcelku slušně, jen doladit vzhled a je fajnová.... |
To vypadá dobře ;) Jaké jsou rozměry, světla? |
|
|
klomfar |
Dík...
70x60x210 akorát pěkně do růžku
dole mam usporku 200W na květ zatim s jednou kráskou
nahoře mám 125W duálku
Ještě nějaký drobný úpravy a hotovo...,.. |
|
|
koles |
Koukáš, že máš ta patra propojená větráčkem, to by mohl být problém kvůli světlu, pokud bys v jednom patře chtěl mít kytky na růstu a v druhém na květu.. ;) |
|
|
klomfar |
Původní příspěvek od koles
Koukáš, že máš ta patra propojená větráčkem, to by mohl být problém kvůli světlu, pokud bys v jednom patře chtěl mít kytky na růstu a v druhém na květu.. ;) |
To mi taky docvaklo tak sem zpachtil takovejhle výmysl s důmyslnym vnitřkem na ten větráček a vypadá to funkční :) |
|
|
Xaphan69 |
Zdravím, chci se zeptat nemáte zkušenosti s boxem typu "JYSK DUMHUS - skříň" viz. foto jsou od 350 za malé 46*60*150; 550 za 46*100*150? Případně názor? Kdyby se to polepilo zevnitř reflexní bylo by to stále na prd, jelikož je to měkké? :)
Chci být letos IN, tak sbírám info :).
Je to skládací potvora, takže má i jakousi přidanou hodnotu oproti ledničkám a starým šatním, obráceným stolům.
http://cdn3.jysk.com/getimage/web.large/59674 |
|
|
crazyben |
Už dlouho přemejšlim nad micro verticalem. Nějakou představu už zhruba mam (nastíněná na obrázku), ale chtěl byl se zeptat na pár technickejch věcí který by mě při stavbě mohli potkat.
Na začátek chci říct že chci svítit 200w CFL (příp. 100w HPS), ale vůbec netušim jak velký to mam postavit abych si nerval vlasy že se to pálí nebo naopak že to neni dosvícený. A jestli má cenu to třeba dát do malý cooltuby?
Viděl sem tu spoustu pěknejch kalfasů, ale chci postavit spíš jen malou konstrukci s fólií a navrch s deskou na ktery by blo upevněný malý stínítko světlo a odtah, mam ale trochu strach z vibrací co myslíte?
A nejdůležitější otázka... mam udělat síť i zespoda a proplést tam další paličky (box of green, nemýlím li se) nebo je lepší to nechat volný a foukat tudy čerstvej vzduch?
Budu rád za každou připomínku nebo tip. |
|
|
romanrenz |
Původní příspěvek od metalsodik
Zajímalo by mě , jestli máte někdo stínidlo Adjust-A-Wings medium 400-600W , případně na jaký prostor ho používáte na 250w nebo 400w. Je tu někdo kdo tam má třeba 2* 250w ?????????????? |
celkem pohoda mam toto stinidlo a 400w GIB PRO 120x120 to bezproblemu pokryje :) |
|
|
Pavel.k77 |
Zdravím. Nákres nemám. Skříň je cca 80x180 a vysoká 200. Přívod vzduchu je z kotelny kde je stále 22 stupňů. Odtah je nad střechu druhým komínem. Musím tam dávat pachový filtr? Dík za názory. |
|
|
Czechanonymous |
Čau čau, zatím přidávám jen narys mého plánu. Komponenty se budou ještě určitě ladit aby to bylo vše ideální no moje představa je zatím taková. S tím že skříň pro matky a pro řízky si budu vyrábět sám a na míru. Uvidí se kam až daleko dotáhnu tento projekt 🙂 jinak bubblery budu určitě měnit. Našel jsem mnohem lepší. |
|
|
|