Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Dozrávání semen. - Klikni zde pro originální téma
Ondrash
Ahoj groweři,

zeptám se vás na otázku, na níž jsem odpověď dosud nenašel. Skunk pod 100 W už vypadá zralý a za necelé dva týdny bude mít za sebou dva měsíce kvetení. Palice jsou plné semen (to je ok, tak jsem to chtěl) a mě teďka zajímá, kdy mám sklízet, aby co nejvíce semen bylo zralých, ale taky přecejen aby hulení bylo k něčemu, určitě se dá najít rozumný kompromis.
Jak poznám, že jsou semena zralá ? Jde to provést tak, že by semena dozrála v těch svých obalech i mimo rostlinu ?

Doufám, že mi dobře poradíte, když tak bych musel sklidit krásné paličky dříve a ty hodně zasemeněné až příjde jejich čas...

zdarec :smoker:

PS: 10 karem tomu, kdo poradí :)
Haman
Mimo rostlinu semena nedozrajou. Skliď to až budou semena hnědý (pár jich "vydloubni" paličky a jestli jsou zelený tak ještě je nech dozrát).
Ondrash
2 Haman,

díky K4U (ještě ti jich dlužím 9 :D),
dobrá tedy, budu testovat barvu... doufám jen, že to nebude moc dlouho trvat :)
Ondrash
Ahoj groweři,

máte někdo zkušenosti s pěstováním na semena ?
Kolik týdnů po přepnnutí na květ dozrávájí semena, nevíte to zhruba někdo ?

Jak hodně se liší dozrávání palic a dozrávání semen, jestli někdo víte nějakou
praktickou informaci, poraďte, prosím, než bude pozdě...

dozrávájí semena ještě chvíli po tom co jsou ukryta v nažkách, ale rostlina už visí vzhůru kořeny :) ?

mějte se a doufám ve vás :)
Walhalla2000
Jelikoz marihuana nejsou rajcata, tak hned po ustrihnuti, prestanou semena dozravat. A je rozodne individualni od odrudy, jak dlouho to trva, nez dozraji. Nejjednodussi to bude, kdyz jednou za cas jedno semene vyndas a sam na vlastni oci zkontrolujes, zda uz je uzraly...
Ondrash
2 Walhalla 2k

aha a náhodou nevíš jestli má zralost semen vliv na pevnost nažky v palicích...
jestli teda nažky zralých semen nejdou odtrhnout od paldy lehčeji.
Tím testem, cos říkal jsem to už zkoušel pár semen je zelených a pár už má správnou barvu, akorát jsem ty co měly barvu zkoušel nechávat klíčit a nic :( nevzešly zatím ani po týdnu...

nemáš náhodou zkušenost s tím, jak dlouho kvete nějaká odrůda a za jak dlouho po tom semena vykazují zralost ???

Už to chci sklidit, kvete to asi 9 týdnů.. ale taky chci aby část semen byla použitelná pro další sadbu, mimochodem je to sensi skunk.
Walhalla2000
Coz o to, nova semena klici. teda aspon mne... ale zelena semena neklici. Jinak casto se na groweru doctes, ze poznas, ze uz mas zraly paldy budto podle barvy chloupku nebo tim, ze vyndas seminko a kdyz je zraly, je i palice zrala.

Cili pokud sklidis paldy se zelenyma seminkama, tak si muzes byt jistej, ze z toho nic nevypestujes a to huleni mozna taky jeste nebude uplne nej...
Ondrash
takže asi budu muset odložit sklizeň, ale už to stejně kvete nějak dlouho... že by to byla 100 W výbojka slabá ? No asi jo, takže hošos dikec, sklizeň se odkládá na neurčito.. počkám ještě týden :) a... pak si zahulím a... pak teprve uvidím
Walhalla2000
2 lee

mas pravdu v tom, ze to byla semena z outdooru...

ale na druhou strnu se mi obcas stane, ze kourim indoor, vytahnu pri baleni speka seminko, hodim do popelniku, ten pak prijde do vody, se kterou zalejvam (jako hnojivo) a do tydne mi ta seminka rostou v kvetinaci...
Ondrash
2 lee,

chlape, díkec moc, zařídím se podle toho, ale kompromis bude nutný. Takže něco palic sklidím brzo a hodně semenné větve nechám na potom, až dojdou do "úplného konce".. tak budu mít dobré huleníčko, navíc z různých stupňů zralosti kytky a výborné semínka...

poslal bych Ti karmu, ale nechce mě to pustit, takže jsi už nedávno od mě dostal... ale máš ji u mě.. :)

zdarec a všem vám dík...

Nebo se vám to zdá jako špatný způsob sklízet kytku po větvích ???
jumpp
to same jako zde "Kontrolované opylení_za jak dlouho semena???" zkusenosti a rady jsou vitany,ju
zdivo
Ahoj nevite nekdo jak dlouho trva nez se udela seminko (dozraje) kdyz se umele opyluje ??
Mr.MEN
Z mé zkušenosti jak dozraje kytka bývají semínka vetšinou zralé. :)
SOMBruno
Takže semienko by teoreticky ani nemuselo prečkať zimu 3-4 mesiece ale hneď na to ako sklidím "matku", tak môžem sadiť ?? Toto mi príde ako ďalšia zaujímavá téma :))
koles
Semena jsou od opylení hotová za 4-5 týdnů. Pozná se to tak, že jsou tmavá a vylézají z obalu. Po sklizení je dobré nechat je vyschnout, uložit do lednice a 5-8 týdnů nechat napokoji. Potom by měly vyklíčit v pohodě. Čerstvá semena klíčí hůř než ta uleželá.
Jahodáč
Podle mých zkušeností zralá semena klíčí okamžitě, že se musí dát do ledničky to je spíš taková fáma... Nebo pověrčivost některých pěstitelů...
benjichaouat
citace:
Původní příspěvek od Jahodáč
Podle mých zkušeností zralá semena klíčí okamžitě, že se musí dát do ledničky to je spíš taková fáma... Nebo pověrčivost některých pěstitelů...

Tim, ze je das do lednicky prodlouzis dobu klicivosti, tedy zivotnost. Nektere semenne banky dokonce uchovavaji leta svuj genofond v marzaku, tak klicivost prakticky neklesa vubec. Neni to fama, pokud mas kvalitni geny a chces se jim venovat treba za 5 let, tak je lednicka povinnosti.

Ja to moc neresim, jen kdyz je misto, tak je pres zimu do mrazaku strcim, ale neuchovavam leta, takze nemam potrebu se tim nejak zabivat.
Jahodáč
citace:
Původní příspěvek od benjichaouat

Tim, ze je das do lednicky prodlouzis dobu klicivosti, tedy zivotnost. Nektere semenne banky dokonce uchovavaji leta svuj genofond v marzaku, tak klicivost prakticky neklesa vubec. Neni to fama, pokud mas kvalitni geny a chces se jim venovat treba za 5 let, tak je lednicka povinnosti.

Ja to moc neresim, jen kdyz je misto, tak je pres zimu do mrazaku strcim, ale neuchovavam leta, takze nemam potrebu se tim nejak zabivat.


Já jsem se vyjadřoval k trvzení, že když se nedají čerstvá semena do ledničky, nebo o mrazáku tak že neklíčí. Mám vyzkoušené, že je to blbost.

Že se s nižší teplotou prodlužuje životnost semen, to je myslím každému jasné.
GrowHammer
Zdravím. Příští rok budu mít regular semínka autoflower. Mám v plánu je co nejříve vysadit (Březen/Duben) a opylit mezi sebou a pak s nima odjet druhé kolo. A mám otázku jestli někdo nevíte za jak dlouho po sklizení semínek jsou schopná vyklíčit. Děkuji :)
kubok
s autoflowerom by som ti to určite neodporúčal - ak tak regular seeds
Maxeaux
Mal som toto leto auto a prcol som ho pelom z jednej regular kytky. Po kose asi 10 dni som seminka nechal preschnut a dal klicit. No problemo. Takze druhe kolo s novym crossom je realne.
citace:
Původní příspěvek od kubok
s autoflowerom by som ti to určite neodporúčal - ak tak regular seeds

dovod?
Witko69
growhammer: Ruderalis je recesivni, podle vlastní zkušenosti první potomstvo je fotoperiodicke. Pravda, ze samec byl regular. Až druhou sezonu par jedinců bylo samokvetoucich.
Mard
Prosím pěkně, nedělejme z toho hokej! Když se kříží dvě autoflower kytky, tak výsledek je rovněž autoflower. Ano, souhlasím že ruderalis autoflower gen je recesivní, ale to se uplatňuje, když se kříží autoflower kytka s fotoperiodickou. Pak recesivní gen způsobí že F1 generace je fotoperiodická a teprve část generace F2 je autoflower.
Witko69
A psal jsem něco jiného? Diky za vyslovení stejného poznatku jinými slovy
vv2
Můžu sem přidat jeden hodně amatérský dotaz ohledně semen?Hledal jsem,někde to tady určitě bylo,nemohu to najít.Na mém Passion_1 se vytvořilo cca 20 semínek,na ostatních 3 Passionech žádné.Tedy ta jedna zhermila.Když použiji tyto semínka na příští rok,nebudou mít rostlinky větší předpoklady pro hermatění?
Balon
je to tady asi stokrát, ale odpovim ti. Když kytka zhermí a oprcá sama sebe, tak z toho vyleze 99% hermáčů. tudíž semena vyhoď...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma