Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Callex fridge story aka indor room - Klikni zde pro originální téma
Morgan
Hola hej
Po nejake dobe mi dosla trpelivost s outdoorovyma neskliznema a rekl jsem,"proc nerozjet indoor kurfa fix?".
Za obet jsem si vybral starou vyrazenou Callexu,do ktere jsem se po nejake dobe asbolutne zalaskoval :love: a vsechno ostatni muselo jit stranou :D.

the BOX:
-vyska 140 ,sirka 50,hloubka 50
-natreno latexem(dobre roztiratelny na plechu)
-polepeno w/b reflexni foolii (lepeno chemoprenem extrem,ktery odolava teplotam do +110,nehorlavy)

svetlo:
-stinitko hobby small s odtahem 10cm
-zde vyvstava otazka na vas pani groweri,...v uvahu pripada budto:125wblue Nurtulite na rust + 200w Nurta na kvet
bo cokoliv co vas napadne a co uchladim.

ventilace:
-pritahovej vetrak 12v (objednan 40m2/m,20db)
-odtahovej vetrak 12v (objednan 40m2/m,20db)
-odtah od svetla pres flexu bude osazen
-ofuk vetrak 12v od spodu skrine smerem vzhuru

bojovnice:
-pokud to vyjde tak G13/BW ctyri kousky/max sest/

ostatni vychytavky:
-kvetinacky celkem ctyri o velikosti 22x22 o objemu 4,5l osobne myslim ze by to chtelo alespon 6 litrove,nebo se zbytecne stresuju?
-home made pletivo na pog u kteryho si vubec nejsem jistej :confused: jestli ty oka nejsou moc male bo velke




momentalne testuju jak moc je to slyset,svetelnou propustnost a teplotu.
Takze myslite ze to ma smysl,nebo se na to mam vysrat a jit radsi do piskvorek?
Morgan
Hola amigos
Nejake novinky ze skrine:prisli mi ventilatory co jsem obednal-1 pritahovej-25db,60m/h a jeden odtahovej+jeden silnejsi na ofuk ze spodu skrine.
Nasadil jsem odtah od lampy a v pondeli snad uz konecne prijde ta Nurta 125w blue.Na kvet nasadim sodik 150w vybojku Osram Nav-T.
Trosku jsem si na tom o vikendu ufrcel a zabudoval na celo skrine takovy primitivnejsi "system control panel" /viz.foto/.
Morgan
Tu 150w-ku mam v podstate uz sestavenou,posledni vec co mi zbyva je tlumivka,kterou si teda v praci asi nevypujcim :D,takze do ni budu muset zainvestovat.Myslim ze uchladit 250w by byl docela problem.Proc myslis ze to ty vetraky nebudou zvladat?ta nurta moc netopi a na ten sodik pak pridam euro 1 na odtah.Ty silnejsi vetraky tam bohuzel prdnout nemuzu bo ten box mam u postele a 45db je kapanek mnogo.

Hnojky pojedu klasickou levnou outdoor variantu a s pripadnym dokoupenim nejakych dobrot.
Wuxal super
Vermesfluid
OBM
Final Solution
Morgan
Bodre podoledne

Pres vsechny nesnaze se nakonec prece jen stavam majitelem blue Nurtulite 125w. Jsem na ni v akci docela zvedavej.Je to kanon,vetsich roymeru se kteryma jsem moc nepocital,takze jsem byl nucenej lehce zaimprovizovat a upevnit ji tak aby mi nestrhla objimku.
Myslim ze tyhlety svetla tady uz ma kazdej poradnej nabiflovany,takze jen kratke strucne infos :] .

delka:235 mm
sirka:90 mm
vykon:125w/realny vykon s predradnikem:97w
svitivost:8 300 lm
zivotnost:8 000 hodin
balast:integrovany

nejake ty grafy pro fanjnsmejkry:
Morgan
Jedna z veci proc jsem sahl zrovna po tomto nejnovejsim vykriku vedy a techniky,je bezesporu teplota,ktera by nemela prekrocit na povrchu trubice cca 60 stupnu(mereno bez chlazeni,pouze s pasivnim dotahem od stinitka smerem vzhuuuuru).

Hodnoty namerene pod svetlem jsou zhruba nasledujici:
bez klimatizace
12cm pod svetlem-31 C
7cm pod svetlem -33,5 C

s klimoskou:(jeden pritah+jeden odtah 53 m3/h s tim zepritah jede na cca 70%+pasiv odtah od stinidla)
12cm pod svetlom -27,5 C
7cm pod svetlom -29,5 C

Suma sumarum,momentalne jsem schopnej menit teplotu v rozmezi 4,5 stupne,coz de myslim.Jeste tam teda chybi spodni prutokovej vetrak na ofuk ze spod.

Nuze asi tak prozatim damove a pani,jeste zbyva doladit sada veci a casu tak malo shit :(


diky za pozornost,konec hlaseni.
guerilla
S časem to máš asi sakra špatný, když už to pomalu táhne na 11 měsíc žádného - presentovaného - pokroku:D
Pytlos
lol
Morgan
čest přátelé! :david:

Po roce vyčkávání jsem se odhodlal a zapracoval na bedne.Minulej pokus nedopadl nikterak slavně,málo času,spousta starosti.Ale ted jsme zpět,chytrejší a odhodlanější vyjít vstříc zeleným zítřkům!

Te nurty 125w red jsem se po zdravé úvaze zbavil(a praktických zkušenostech) a pořídil klasickej,lehkotonážní kanon,menšího dostřelu ráže 150w.Pro můj půdorys(140x50x50) jasná volba.
O zamíření na cíl se bude starat Pro-V-T all in one předřadník (objednanej z growshop-cz,přišlo to do týdne,rozumní lidi,dalo se s něma domluvit).Stínidlo(hobby malé s odtahem 100mm) jsem jak doufám lehce upgradoval k lepšímu odvodu tepla.(veškerej trik spočívá v odmontováni krytky od odtahu a posunutí držáku objímky blíž k odtahu viz.foto).Ten držák objímky jaksi zapomněli přibalit (zvláštní objednávka????)...improvizace no problema.

Zvláštní péče se dostalo elektrickejm vymoženostem :punk:.Tohleto tady dost lidi podcenuje(super instruktáž od Erixona zde:http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=31378 ).Jak jste asi pochopili,bedna je z plechu,chytnout by nemusela.Udelal jsem pro každej spotřebyč zvlášt pojistku(jistič 2A se špatně shání)na vedení(lampa 2AF).Potom teda ještě celej přívod je chráněnej na 10A.Drát SHC silikonovej samozhášecí(ty voe to je slovo) průřezu 1,5cm.Všecko uzemněný na kostru (předřadník+stínitko+bedna).
(viz foto).Svorky pojistek jsou na din lište přisroubované zvenku stejně tak předřadník.A ponevadž jsem opravdu magor :slizoun:,tak jsem pro jistotu dotáhnul dráty v zásuvce (přechodovej odpor je svina).Toliko elektrika.


Větrání je jednak pasiv přítah+pasiv odtah flexou+dírou.Na ceste je klipsnák kterej to bude profukovat.Pro dnešek ode mně :david: vše,zítra postnu další vychytávky.



Morgan
Bodre podoledne

Dneska sem testoval jak sem na tom s teplotou/vlhkosti.No na to ze to ma zatim jenom pasivni vetrani to neni nejhorsi rekl bych (teplota/31,5°C vlhkost 55%).Rozhodne to bude chtit zvlhcovacku+klipsnak na ofuk ne li-vice.
Morgan
Tak v pondeli zasazeny rezy white rhino 6x kousku.

substrat:
puda na rizkovani rostlin+perlit+keramzit
teplota:
za svetla 25-27°C po tme pak 18-20°C
vlhkost:
za svetla 55-60% po tme pak 65%

vsech sest zavodnic je docasne ubytovano v parniku(lepe se udrzuje vlhkost).S tou vlhkosti budu muset neco udelat,chce to aspon tech 70%-80%.
Zatim teda dostavaj holky jenom 16/8 svetelnou periodu,snad to prekousnou.Zatim nehnojeno.Budu rad za kazdej smysluplnej comment.
darkous
Pekny to mas snad se ti to vyvede k tomu hnojeni, hnoj treba nakyma ENZYMAMA na vyvoj korenoveho systemu tohle tam muzes nasadit hned od zacatku
citace:
Původní příspěvek od darkous
Pekny to mas snad se ti to vyvede k tomu hnojeni, hnoj treba nakyma ENZYMAMA na vyvoj korenoveho systemu tohle tam muzes nasadit hned od zacatku


Hele nepletes si nahodou enzymy s korenakem?
Mnoo morgane ja ti nevim, substrat na rizkovani nema skoro zadny ziviny, nebo by nemel mit. Toz bych to tak za tejden mozna driv(proste az se ti bude zdat ze to zacina svetlat tak to pohnoj.
Morgan
Čest přátelé!

Mam tu prvni problem.Po peti dnech nahodili vsechny zavodnice zlute spodni listy.Jde to krasne videt na fotkach.Docela rychle to postupuje.

Meril jsem ph pomoci aqua testu a vysla mi hodnota PH 6,5-7 (+- 0,25%).Tady podle me problem neni.Idelani hodnota je spis 6 ,ale rekl bych ze by se to takhle razantne neprojevilo.Nebo ano?

Druha moznost je malo dusiku.Spis bych se priklanel k tehle variante.Wuxal super pridany do zalavky v nizke koncentraci by to mel spravit.

Nebo je vsechno uplne jinak ????
Mckey
Ja si myslím že půda pro řízky je v podstatě uplně bez živin tak to by mohl být ten problém.Jinak s tím Ph bych to skusil sklepnout tak kolem těch 6 ale to už říkal disaster
saiklon
cuz,
na mejch kytiiz taky takle zloutli listky, sice ne tak rychle. Urcite si myslim ze by stalo za to ceknout ph, jak vody tak hliny, zalejvat 5.8 - 6.2 mozna by to taky mohlo byt kuli hnojeni ale pises zes nehnojil, kytiz sou uz docela velky tak bys asi moh pridat trochu dusiku. Jak vysoko mas lampu? Na snizeni ph vody urco kys. dusicnou, anebo kys. fosforecnou.
letnak
citace:
Původní příspěvek od Morgan
Čest přátelé!

Mam tu prvni problem.Po peti dnech nahodili vsechny zavodnice zlute spodni listy.Jde to krasne videt na fotkach.Docela rychle to postupuje.

Meril jsem ph pomoci aqua testu a vysla mi hodnota PH 6,5-7 (+- 0,25%).Tady podle me problem neni.Idelani hodnota je spis 6 ,ale rekl bych ze by se to takhle razantne neprojevilo.Nebo ano?

Druha moznost je malo dusiku.Spis bych se priklanel k tehle variante.Wuxal super pridany do zalavky v nizke koncentraci by to mel spravit.

Nebo je vsechno uplne jinak ????



chybí jim dusík tak bych být Tebou asi začal hnojit. pax


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma