Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: [1] 2 
Předčasná sklizeň - Klikni zde pro originální téma
ziki
Zdarec time, nevím teda jak si představit palici 4cm čtvereční, to jedině že by byla úplně placatá :-)) příště bych spíš uvedl průměr nebo tak.. no jinak bych to na tvym místě nějak nehrotil, prostě když je kytka zralá tak jí sejmi a ostatní nech a sejmi je až dozrajou..

jinak já budu část outdooru sklízet zejtra takže si nemyslim že by to bylo nějak extra brzo.. navíc jestli vopadávaj listy, všechny chlupy na palicích sou hnědý a psal si že "už kvete dlouho" tak už by ti kytka stejně nepovyrostla, maximálně by ti zeslábla a časem zhnila.

prostě di do ní :-)))

maximálně bych pár dnů počkal a hodně zalejval aby se z ní dostalo všechno hnojivo.. ale jinak bych to neprotahoval.
2 Time - no mám podobnej problém. Mám malý (ještě o trošinku menší) paličky a taky mám skoro všechny pestíky hnědý. Listy mně skoro všechny žloutnou. Sklízet se mně taky nechce. Nechám to tam asi ještě dva týdny a pak to sklidím. Hnojil sem to taky slepičákama, ale pochybuju že to bude tím. Jo a paličky mně skoro nelepí :( Takže su na tom celkem dost špatně.
Carverman
Zdarec!
Jestli můžu, tak se taky připojim...
Tak já mám taky otdoor... Začaly holky kvíst asi tak 8.srpna a ještě maj paličky bily (jenom ty horni pestiky jsou trošku hnedy)
Jo a taky jsem si všimnul, že fakt hodně lepí, takže se chci zeptat jestli to jako signalizuje vyšší THC? Dík...a mejte se krásně (i vaše kyti):-)
virus
moje kyti sou ve stadiu s¨klizne...:)tudiz nektery pekne checkujou pudu kde se holky moje susi:)chtelo by to sraz a vymenu nakejch vostrejch modelu...:)


Sorry to bylo mimo tema:)
Hellboy
Hele, jestli je tam pres ctrictvrte hnedejch - navrhuju sejmout..... paac to uz je redy a akoraat by to degradovalo - proste viiic cbd pretvoreny z THC a tudiiz mene akcni vice vytuhaavaciii - a ja driif z urcitejch modelu mel i maly ale tvrdsiii paldy, ale kytky byli stejne super .... tagze di do toho
Jaa uz sem prvni tri tagy sejmul a to meli sotva puulku hnedou - radsi ted uz kosim driif - bohuzel trochu i kvuli cooorkarum....
Jo s tou pryskou to jej jednoduchyyy - zaaklad je genetika, dyz je dobraa kytka-cim viic prysky znamenaa vetsinou viiice thc - ale ruuzny sou ruuzne pryskyricnyy i podle modeluu a dyz maas super pryskiricnou noname-ganju-shit a naakej dobrej model s menciima paldama a nic moc pryska je vetsinou lepssiii i s miin pryskou .... to uz znaaam .... (: No ale pryska je stejne guut
immolator
nestihl sem pročíst všechny odpovědi, tak doufám, že tady nebudu nikoho papouškovat, ale mám takový zkušenosti že kytky předtim než začnou zrát tak začnou žloutnout ty největší listy a zaléváním to není. Proto vždycky všechny větší listy otrhám a kytí nechám ještě tak tejden dva (podle počasí) zrát. Jinak ta co už má ty pestíky zhnědlý tak ji chvilku nech a skliď to, s tamtěma bych ještě počkal.

Anebo zkus jednu paličku utrhnout, usušit (ale ne v mikrovlnce!) a zahulit si, a soud je na tobě :)
Svahadji
Zdarec všem!

Mám trošku zmatek. Několik lidí tu poslední dny píše, že už sklidili. Projdu li však jejich příspěvky a data, tak zjišťuju, že kvetení jim trvalo okolo 30-ti dnů. Připadá vám to jako dostatečná doba, kdy může květ dosáhnout zralosti?

Nevím jak to přesně vyjádřit, ale prostě mi připadá, že hodně lidí sklízí dost brzo. I když popisujou, jakou to má supr kvalitu, tak prostě se nemůžu zbavit pocitu, že to je moc brzo.

Poslední dobou sem párkrát dostal ochutnávku nějakejch indoorů a všechny mi připadali vzhledově i chuťově taky nedozrálý.

Chci se zeptat, jestli sem zaspal dobu - neni teď nějaká móda sklízení nezralejch kytíz? Je to v něčem lepší sklízet nezralé?
jestedman
citace:
Původní příspěvek od Svahadji
Zdarec všem!

Mám trošku zmatek. Několik lidí tu poslední dny píše, že už sklidili. Projdu li však jejich příspěvky a data, tak zjišťuju, že kvetení jim trvalo okolo 30-ti dnů. Připadá vám to jako dostatečná doba, kdy může květ dosáhnout zralosti?

Nevím jak to přesně vyjádřit, ale prostě mi připadá, že hodně lidí sklízí dost brzo. I když popisujou, jakou to má supr kvalitu, tak prostě se nemůžu zbavit pocitu, že to je moc brzo.

Poslední dobou sem párkrát dostal ochutnávku nějakejch indoorů a všechny mi připadali vzhledově i chuťově taky nedozrálý.

Chci se zeptat, jestli sem zaspal dobu - neni teď nějaká móda sklízení nezralejch kytíz? Je to v něčem lepší sklízet nezralé?




klídek, spi dál, já to plánuju až tak 15.-20.10.
myslím že lidi maj strach před čorkařema.
samo že nejlepší (mám radši speedy) je sklidit to nedozrálý, ale tim myslim tak 5 dní před dozráním
Zdarec. 30 dnů květu je dle mě málo. Tohle bych nenazýval ani předčasnou sklizní. Jinak dřívější sklizeň jako taková by se měla projevit v účincích, který kytka bude mít - stav by měl být víc "high" a míň "stoned" (to myslím víš). Já osobně se držím doby kvetení, kterou udává seedbanka a kontroluju to se zkušenostma ostatních pěstitelů a samozřejmě zapojuju můj vlastní úsudek (to v neposlední řadě).

p.s. dost záleží na tom, co si danej pěstitel určí jako počátek květu. :)
gambler
svahadji: Narazis na me:-) Trochu jsem se to pokusil u me vysvetlit. Ja fakt nevim presne, ale me kytky zacaly kvest kolem 1.7. Muj model je silne sativovity a tak kvetl asi dva mesice. Sklidil jsem vetsinu kytek kdyz mely 1/3 az 2/3 hnedejch blizen. Jedinou jsem nechal kompletne "zahnednout" (to je blby slovo) a z ty jsem bral seminka...
Kolom&n
nechci davat OT ale muj afgan kvete uuz tak asi 1,5-2mesice a jeste porad nic ww kvete tak neco kolem mesice mesice a pul.
noa sklízet nezralé?je to skoda protoze,kdyz se to sklidi nezrale tak toho bude i min jako mnozstvim,jenze to nekterym tady asi jak vidis nevadi.ma to proste jeste tokovou chut jako seno.a urcite neni stav jako ze zraleho
Pan Ker
Nazdar Svahadji!

Konečně to tu někdo napsal:)! Taky nechápu ty tendence sklízet dřív. Všichni jsou tak nedočkaví, že si akorát pokazí své celoroční snažení. Přece, když už čekám třeba 4 nebo 5 měsíců, tak dva tejdny už mě nezabijou. Je blobst sklízet třeba o týden nebo dva dřív kvůli tomu, aby model nebyl tak stoned. Na to stačí jen sklidit o pár dní dřív a skladovat vzduchotěsně uzavřené, protože na vzduchu model postupně ztrácí svůj high a stává se z něj sedativum... Ale stejnak si myslim, že tohle není hlavní důvod, prostě tu je jeden nedočkavec vedle druhého.

Ale pokud chcete dál sklízet nezralé modely a ochuzovat se tak o větší výnosy a lepší kvalitu, tak do toho, je to váš boj;)!

edit:Ty vole, než jsem to dopsal, tak tu jsou už 4 reakce(a předtim ani jedna)... :eek:
Mesias
gambler: Barva blizen nerozhoduje o zralosti. O zralosti rozhoduje barva trychomů - pryskyřice. Koukni k Metalsodik(ovi) do galerky. Dával teď někam perfektní fotky pryskyřice, zralé a nezralé....


Svahadji: Musíš brát taky to, že oni se bojej čorek a tak to raději skliděj dřív což pochopím. Ale je pravda, že dost lidí to sklizí, i když to má na zahradě. Ale další věc je, že včera sem byl pozván ke sklizni Bílé vdovy - asi to nebyla originál genetika, jinak by ještě nekvetla, ale když sem jí uviděl bylo jasné, že už je takřka zralá. To moje kytky mají před sebou (HH) tak měsíc a ostatní tak měsíc a půl až dva... Ty GG mi začali kvést sotva před 14 dnama... Sklizeň nechci uspěchat, ale mám v plánu sklízet vždy půl kytky před dozráním a půl kytky po dozrání... (Jedna půlka bude High a druhá bude Stoned... ) A možná pár paliček nechám vyloženě přezrát, jenom abych se podíval jak to vypadá! :)
Pan Ker: nj vole, seš pomalej :) Mimochodem stotožňuju se s tím, cos napsal.
Kolom&n
presne noa jak je to s temi pestiky ja taky slisel ze nejlepsi sklizen je kdyz je polovina hnedych apolivina jeste bilych nebo nahnedlejch taxem z toho ted magor
Stoned_r41d3r
Support to Pan Ker a Svahadji .

Zvlaste letos se mi zda, ze zacatecnici sahaji po Final Solution a nuzkach jakmile nahodi kytka prvni blizny. :)

Je sice hezke, ze seedbanka pise datum sklizne, ale nekomu nedochazi, ze se doba sklizne neda standartizovat uz jen proto, ze zvlaste u outdooru jsou podminky vysoce nekonstantni.
Kolem svych kytek chodim jak hladovej pes uz od srpna, ale se seknutim se da VZDY pockat.
A to se netyka jen outdooristu, ale i indooru.
Nema cenu se slepe ridit tim,co pise seedbanka, zvlast, kdyz ma nekdo lnizkowaazni skrin s ne-zrovna-perfektnima podminkama, coz je prakticky opak tohu, co maji k dispozici breeederi :)
Skřeťák v Sudu
Ufff :D a ja sem si uz rikal ze snad nejsem normalni kdyz moje modely kvetou vyrazne pomalejc nez kde komu :D no samo sebou ze si pockam, musim ale uznat ze se kemne dostala uz letos sklizena kytka a teda to bylo neco (fakt dobry a silny jak neco) :D
Wokap
Hele a je uplně ready, že mi DP ještě ani nenaběhlo na květ? A to mám 4 kytky a ani jedna z nich ani áznak... :(
Jinak východočeský outdoor jsem sklidil dnes, už se těším... :D
sundance
Svahadji-nejsi sám kdo má dojem že se tady vyrojilo hafo nedozrálého kouře-není to tak dávno cca 3týdny se mi do rukou dostalo kouření které už podle vzhledu nebylo dozrálé,také podle toho chutnalo!!Koupily jsme to s borcema v práglu od nějakého negra a potom od nějakého typa tady u nás a oboje bylo na hovno-vonělo to hezky,ale chyběly tomu volty....Prostě to mají na kšeft a je jedno jestli je to takové nebo makové.Po tom měsíci to pěkně voní,lepí a nějaká chuť tam také je,ale jinak to stojí za starou bačkoru.

Toď můj názor.....

Sundance.
Kolom&n
panove kdyz se tady bavime o tom kveteni,mam dotaz,dneska jsem byl na kytkach zacaly se zabarvovat pestiky na afganu. a to je podle me nejlepsi cas abych sklidil,potreboval bych poradit.nekdo tu rikal ze podle pryskyrice ale ja nevim jak ma vypadat ta pryskyrice kdyz je to zraly diky moc (makro neposlu protoze v mym fotaku se nevyznam) dyztak smaznu.
Svahadji
Tak díky všem! Sem rád, že nejsem jedinej, kdo to vypozoroval a má ten názor.

gambler: jo inspiroval si mě, ale u tebe mě zmátly ty fotky - přehlídl sem, že tři fáze aktualizací byly provedeny najednou toho 4.8. Soudil sem podle data příspěvku a nevěděl sem, že ty fotky sou už měsíc starý.

wokap: u durbanu je to fakt divný. já sem jel durban několik let a nikdy problém nebyl.



a jinak obecně je fakt, že po měsíci to už vypadá, voní, lepí ALE JE TO NAPRD !
valdez
No, tendence sou holt tendence. Co nejvíc nesnáším, sou šílenci a nedočkavci co večer kouřej odpoledne utrhlý kytky, samej list , občas bílá blizna a jinak nic, paxi to někdo zahulí kdo třeba ještě se k tomu do tý doby neodhodlal, a akorát se poblije.. Třeba kvůli tomuhle moje holka nerada hulí..

Jinak trhat a navíc kouřit nezralý kytky je regulerní PEDOFÍLIE.

A za další, mýty o tom jak nezralý kytky způsobujou speedový high sou prostě bullshits. Hnědost pryskiřice způsobuje množství silic v ní obsažené, tudíž když je barva mléčná nebo lehce nažloutlá, neznámená to, že v pryskyřici převládá CBD nad THC. Naopak, u nezralých kytek je větší množství CBD (zdrojová molekula která se při syntéze přeměnuje na thc, neaktivní složka) než samotného aktivního THC. Takže kdo sklízí brzo, tak má nejspíš speed v hlavě a je high už po prvním prdu z karamelu.

Nejoptimálnější a nejjednodušší je prostě sledovat podle semínka, jakmile je ta část co čouhá z té šošolky chocholky nebo jak je hnědá, tak to je nejlepší čas na sklizení, jelikož uvnitř je ještě trošku zelené a při dojíždění které praktikuju zhruba kolem pěti dní je nakonci naprosto top úroveň pryskyřice, max THC, minimum CBD.

Mno.. to by bylo. Poslouchej čokla
valdez
Jo a pak mám ještě kytku, řek bych 90 - 100% sativa, která začla kvýst už na konci července a v pátek de pod nůž. Luxusní omrzlá fiala, zatím nejrychlejší kytka co semkdy měl, určitě pude na šlechtění.
Kolom&n
poradite mi nekdo pls uz kdy to mam sklidit?mam se ridit temy pestikama?podle pryskyrice to neodhadnu videl sem to tu ale je to anglicky
Svahadji
Naprostej souhlas s Valdezem př. č. 16

kolom: ještě máš dost času :)
Ono
2Koloman:
Nechcem byť podpichovač, ale v príspevku č. 9 píšeš, že "...nejlepsi sklizen je kdyz je polovina hnedych apolivina jeste bilych nebo nahnedlejch..." a v príspevku č. 14 píšeš, že "...dneska jsem byl na kytkach zacaly se zabarvovat pestiky na afganu. a to je podle me nejlepsi cas abych sklidil...".:)

Tak počkaj aspoň kým nebude tých 50 % hnedých a máš to.

2gambler:
citace:
Sklidil jsem vetsinu kytek kdyz mely 1/3 az 2/3 hnedejch blizen. Jedinou jsem nechal kompletne "zahnednout"


Poznal si rozdiel? (Ak áno, bola to rovnaká odroda?)
groover
Mám Durban Poison, doba kvetení 8-9 týdnů dle údajů seedbanky, po 4 týdnech kvetení (počítám tvorbu palic ne perflowers) je 3/4 pestíků hnědá, budu-li se řídit podle barvy pestíků, ideální sklidit, tak sem z toho trochu jelen.
tekknou
Zdravim,
ted jeste v zadnym pripade nesklizet..!taky uz si zakourim nejakej zastip ale jeste to chce urcite nechat8)..hight grow
Ono
2tekknou: To je dosť všeobecná rada, myslím. Pretože keď som okoštoval môj Passion1, ktorý už takmer 80 % hnedých blizien, tak myslím, že je už hotový na zber.:) Preto ho o pár dní skosím.:)
Kolom&n
cuss potrebuju poradit cim mam vyflushovat kytky kdyz nemam Finalsolution ani lowe???necim obycejnym?
Pan Ker
Flushing...

:faq:
tekknou
Ono:
vseobecna rada to je,ale tak ja to vidim takhle:u vsech kytek jsem prostrihnul lupeni,hnojil jsem OBM-posledni hnojeni minulej tejden(to uz mi doslo),dale jsem hnojil-agro hnojivo pro kaktusy a sukulenty/hned po prvnich znamkach kvetu/ N-P-K(4-6-7)-tim se melo hnojit jednou za 14 dni,ja to sice dodrzoval ale ted jsem jim dal v techto 2 tejdnech kazdej ctvrtek peknou rychtu,kytky to ale rozdejchaly v poho(toto hnojivko uz taky doslo!);dale to byl Plagron-phyt-amin na list tim uz nehnojim neco kolem 10 dni..;jeste me ceka posledni hnojeni v pondeli 18.zari(Plagron-alga bloom) a potom flushing-to budu prolejvat kytky kazdej den vodou z potoka takze s ph by snad taky nemel bejt problem..;a sklizen vidim tak na 3-4hod. rano 6 nebo 7 rijna..
at to jede zdar
Kolom&n
j abudu sklizet afgana tak asi ve stredu pristi tejden podle seminek a vodou uz to prolejvam 3den no uvidime kazdopadne ti preju peknou sklizen
Pan Ker
4Koloman:Hele, nevim, co se chystáš sklízet příští tejden, ale podle fotek v tvým threadu bych to viděl ještě tak na tři tejdny minimálně...
Svahadji
kolome dyť sem ti psal, že máš času ještě dost, fakt nechápu kam pospícháš...
Kolom&n
no ja myslel ze podle valdeZa ze to sklidim podle seminek az budou zraly no tak asi jeste ne
PS:chci se zeptat-budu mit pil ze samce Durbanpoison a chci oplodnit jeste ww myslite ze ty seminka jeste ted dozrajou kdyz to oplodnim tak za tyded___??????dik
valdez
Kolomane, moc řešíš. Nech kytku dozrát, počkej až většina květů bude hnědá nebo nahnědlá, nebo počkej až budou semínko nahnědlý nebo našedlý, pak skos. Nech si tamjednu spodní větvičku, co ti třeba leze ze stonku hned nad zemí, nasaď na ní mikroteňák a foukni ji tam ten pyl. až budeš kosit, skosíš všechno kromě té opylené větvičky a tu tam necháš dokud ti na ní semínka neuzrajou. minimálně 14 dní od odpylení trvá než se semínko jakš takš založí.
stefue
No asi máte pravdu s tím předčasným sklizením, ale je teba vzít na vědomí že to není nic nemožného mít zralé kytky už teď.
Já už mám jednu skosenou a byla naprosto zralá.
A to jsem nezatemňoval ani nic podobného.
jinak u některých zbývá i měsíc a půl(asi).
Takže všichni asi nejsou mlsniči kteří si kazí sklizeň....
gambler
ono: Tu jedinou kterou jsem nechal dyl mam na seminka. Byla to regulerne nejlepsi kytka letos co jsem mel (muzes kouknout na muj tread a jseou to ty posledni dve fotky). Rozdil bude minimalni jestli se sklidi 1/3 hnedejch pestiku, nebo 2/3. Pokud to toho ovsem nebude prset. Zase nekde se da vycist o te premene thc v tbc(tuberkuloza?) ci tak neco. Rika se, ze driv sklizena kytka je energy, dyl je sedativni. Ja moc nevim. Spis sklizim podle momentalniho pocitu a hlavne podle pocasi.
Ikdyz je fakt, ze pred x lety jsem sklizel mnohem pozdeji. Kytky jsem nechaval zfialovet az do mrazu. Momentalne sklizim driv, ale nemyslim si ze v tom je vyraznej rozdil. Zase kytka dyl ponechana ma podle me lepsi chut.
gambler
Ja si ty trochu driv sklizeny kytky nemuzu vynachavlit. Vcera jsem prisel z prace po dvanacti hodinach uplne mrtvej, pustim si strach a hnus v las vegas a dam si jedny!plice ze slukovky. Behem tri minut jsem film vypnul a behal jsem nekolik hodin venku uplne naspeedenej.

Nemam rad indoory typu orange bud, ktery cloveka zavrtaj do kresla a uspi ho. Mam rad venkovky narvany energii. Viva outdoor.
valdez
gambler: To jestli je kytka z venku nebo z pod lampy nemá až takovej vliv na její high jako odrůda nebo genetika z které pochází. Stejně tak můžeš kouřit dřív sklizený venky, z kterejch ti bude akorát šumět v hlavě z toho jak furt sedíš v křesle nebo lampy typu Puprle Haze, kdy seš shopnej vyhodit televizi voknem, protože můžeš moderovat klidně 10 kanálů najednou včetně kabelovky a satelitu.
gamler: asi vím, jak to přesně myslíš, ale takový pravidlo, jako OUT-tak naspeedovaný obecně neplatí...
zkus nechat nějakej ten OUT o pár týdnů přezrát a budeš zavrtanej v křesle třeba celou zimu...
sting
hele mam problem:( ale fakt velkej.... Dnes jsem zjistil,že mám oprcanou samici málem sem chytil infarkt jediná kytka a oprcaná a vim čim...nějakej Holand od spolubidlícího nedávno vyhazoval samce na kompost....mam chut to celí zlomit nebo newim...mám pokračovat v pěstění? bude se dát aspon neco s toho kourit? Prosim aspon PM a odpoveste...díky...
Skřeťák v Sudu
mno to mas blby :D jako kamos mel neco podobnyho a ze sklenenky to i zkurovalo a varit se z toho taky da ;) takze nezoufej a minimalne budes mit seminka :D
Svahadji
Sting - proč bys to vyhazoval???? a proč by se to nedalo hulit????

To jako máte za to, že voprc kytka = impotentní hulení??? jak ste na to přišly?
Když si vzpomenu kolikrát sme mývali voprclý kytky z políček kam sme se třeba vůbec nedostali, ale ty paldy fungovali suprově! Míň materiálu a trošku jinej podíl složek, jinak vpoho.

Ale sensimilla je sensimilla - to je jasný :D
sting
no jo :Dja byl nasranej zrovna... ale těch semen je tam fakt dost...
DooMer
sting:..katřík-brčko---a neni co řešit..ale je to otrava no..ale zase kdyz to bylo naprcly nakym holandem tak bych si taky mozna nestezoval;)
sting
jo no ..... doufám že si aspon nejakej čas pohulim....(s toho mího)
Fantasie
O tom co se tu řeší, někteří slízí brzo a sou to lami.
Já za zralost považuju zakalenou pryskyrici a tak 75% hnedych pestiku.
Jinak pokud je kytka oprcaná trosku dejme tomu max 30 seminek na kytce, tak je to ideal protoze i priroda potrebuje svoje vime :)
A pokud je oprcana moc a je to prebiracka, tak to taky zhuli protoze ty semenne obaly sou nejvic zhulujici vjec. :D

pejs
chuck53
zdravíčko:-)

Mám na zahradě jednu vdovu ze semínka od kámoše...Docela jsem ji plazil a je tak 15cm nad zemí...Světla se jí dostává dostatek a po celou dobu je výrazně tmavší než jiné noname kytky...Jde mi o to abych ji sklidil včas...nehci aby měla komatické ůčinky,ale spíše energické a veselé..Ted sem zafaral nad jednou věcí.když setřu pryskyřici z šišek prsty,vůbec nelepí..A až tak po 5ti sekundách roztírání začne lepit jak vzteklá...Nedalo by se podle totoho orientačně poznat kdy sklidit?Myslím že jako ukazatel stavu lepší-horší by to mohlo jít použít..co myslíte?
Ono
2chuck53: Mne jeden noname lepil viac ako napr. DP alebo Passion1. Ide však o to, že tak lepil od začiatku tvorenia šišiek až do zberu. Takže na to by som sa nespoliehal.:)
chuck53
Dík za rady..No mikroskop právě nemám a je mi blbé jít do školy ze šiškou v ruce za učitelem,jestli bych se na neco nemoh podívat:punk:
Dneska padl verdikt..Našel sem na kytkách semínka( je jich jen velmi málo) a podle žíhanosti a zbarvení vypadají precizně zralé...Dneska jdou kytky pod nůž...
clinic
servus moje kitky jsou ještě mladé ,tak se chci zeptat jestli nevíte nějaké přírodní hnojivo na květ...Dík..PeAcE..
Wokap
pokud nechceš vyhazovat moc kaček, tak OBM, je to dobrá hnojka za rozumný prachy a žádná zkurvená chemka....
clinic
joo ale to je taky chemický přípravek já myslel matku přírodu nějaké hovna,kopřivy a tak ale přímo na květ..???
Moltres
Hej, chlape hledej. Jsi tu registrovaný třičtvrtě roku a neumíš si to najít? Je tu tolik infa! Psát to do threadu, který je úplně o něčem jiném je fakt dost nešťastné řešení... Jestli chceš bio, tak kuřince, jestli máš víc peněz, tak kup Plagron alga bloom. Kopřivy spíš na růst. Čus.
ikary-san
ja se zkoušela zalejt venkovky hnojivem na kvetoucí orchideje...teda přírodní to moc neni, ale prachu za to moc nedáš a květům to fak pomohlo:)
MangoMan
Swahadji:taky nechápu proč všichni sklízej dřív,když skliděj po 30 dnu květu,tak skliděj tak 1/3 toho co by měli kdyby sklízeli později(2-2,5 měsíce) kdyby aspon použili Ripen,a kytku to trochu popohnalo,ale oni sklízej nezralý,plný hnojek bez flushingu,a s pryskyřicí na prd,nebo spíš skoro žádnou,však víme:)
Sklízej to brzo nedočkavostí,kvůli plísni,nebo kvůli čorkám-co si budem povídat:)
Jinak při sklizni záleží na odrůdě,to je jasný a na podmínkách,např. u Top44 je jasný že se sklízí brzo,protože kvete krátkou dobu(už podle názvu),ale třeba takový odrůdy jako je WW,JH,a jiný co kvetou později a dýl,atd...to ten měsíc nestačí.
Jinak sorry za pozdní odpověd,ale až ted jsem narazil na tento tread.
Skřeťák v Sudu
co to mektas T 44 moc brzo nesklidis :D todle neni zrovna dobra odruda na out si myslim uz se to tu rozebiralo ikdyz kvete kratce zacina kvyst dost pozde!
MangoMan
No to je možný že kvete pozdě,ale krátce-akorát mě kvetla už začátkem srpna,tak sorry jestli se mýlim,měl jsem ji v 30 dnu květu,a vypadala docela zrale,stačily by ty 2,max 3 tejdny,ale to už neposoudim,protože je to nějakej rok co jsem jí pěstoval a čorky mě o ty kytky podělali,tím pádem jsem jí ani neokusil,takže tak...
Skřeťák v Sudu
njn ja vychazim zkratka jen ze zkusenosti co sme tu nacet takze to neni taky uplne smerodatny ale zkratka nejeden clovek si docela stezoval
MangoMan
No já bych si stěžoval akorát na menší výnos,ten by nebyl taky moc dobrej i kdyby vyzrál do konce,ale co bych chtěl od indoor odrůdy jetý outdoor že jo,jináč prostě to posoudit nemůžu,hold zrovna tudle genetiku jsem nesklidil,jen nějakej ten čas pěstil...
Skřeťák v Sudu
to ja mam s in kytkama ven fakt vybornou zkusenost :D Wdova, Ice, AK-47, Pot og Gold a lepsi pakly sem nevidel navic toho bylo fakt hodne vzhledem k pouzitejm objemum :P
xaralis
Hoj,
mohl by mi nekdo prosim poradit, jak dlouho jeste tak tuhle kvetinku nechat v kvetu? Potreboval bych vedet, jak dlouho to jeste muze trvat abych vedel, kdy zacit flushovat atp. Je to prvni grow a nemam zatim odhad.

Pro uplnost uvedu, ze momentalne kvete asi tak 3 - 4 tejdny.

Dik moc.
Tak to určitě ještě tak měsíc nech ... čau
xaralis
Mesic? Neni to moc? Kdybych to mel posuzovat podle barvy pestiku, tak tedka je cca 1/3 hnedejch.. Pokud se nepletu, tak by se melo sklizet zhruba kdyz jich je hnedejch tak 2/3 (resp. melo by se to posuzovat podle barvy krystalku pryskyrice, ale na to nemam vybaveni).

Myslis, ze nez to zhnedne, tak to bude trvat jeste mesic?? Ja osobne jsem si tipoval tak 2 - 3 tejdny... Ale je to prvni grow, takze je pravdepodobny, ze ten muj odhad je hodne od boku :)
měsíc neni moc, schválně si zkus udělat záštipek - až to uschne, budeš z toho mít tak řídkej matroš že budeš brečet
xaralis
MIRIS:
Oki, np :) Coz o to, ja klidne pockam, rozhodne nejsem nedockavec, ale zase nechci aby to prezralo :)
Ujoo
je to pekne, ale ja by som zacal flush asi o tyzden a potom skosil
DooMer
nj ono to dycky vypada na foukle a zacatecniky to laka uz sklidit ale pak to sklidis a mas tam tak na tri jonatany :) tohle bych tam nechal klidne 2 mesice :)
ThomasK
Přesně tak, i klidně 2 měsíce to tam nech! Tohle co máš je zatim absolutní nic, oproti tomu co tam budeš mít za dva měsíce nebo měsíc a půl..
Kdybych ti ukázal muj Outdoor tak už bys sklízel :-D
Peace and love
xaralis
Tyjo 2 mesice??? To uz to bude ale cely hnedy ty pestiky tou dobou, no ne? To bude totalni stone .. :(
xaralis
Ja jsem si vedom toho, ze to je zatim malo nafoukly, on to taky neni zadnej extra model a popravde od toho zadny zazraky necekam.. Ale zase z toho nechci mit nejaky narkotikum :)
lukedes
chtel jsem se zeptat moje kyti jsou uz dva tydny v kvetu...uz jsou znacne palicky.....ale vubec to nevoni.....muj nazor je ze to je hnojenim ,protoze jsem to jeste nehnojil na kvet...co vy na to?
xaralis
No ja si chlape myslim, ze je to spis tim, ze po dvou tejdnech jsou proste jeste nevyzraly... ;)
xaralis:
můj tip - začít za tři 3-4 týdny flushovat (2,3 tejdny)

lukedes - asi máš něco co prostě voní málo a až ke konci...začni hnojit neni to na škodu .)
DooMer
citace:
Původní příspěvek od xaralis
Ja jsem si vedom toho, ze to je zatim malo nafoukly, on to taky neni zadnej extra model a popravde od toho zadny zazraky necekam.. Ale zase z toho nechci mit nejaky narkotikum :)


uzemnovaky jsou fajn :)
xaralis
citace:
Původní příspěvek od DooMer


uzemnovaky jsou fajn :)


No jak pro koho :)
xaralis
citace:
Původní příspěvek od MIRIS
xaralis:
můj tip - začít za tři 3-4 týdny flushovat (2,3 tejdny)


Oki to zni rozumne. Jeste mesic rustu a 2 tejdny flush...
lyft
chtel jsem se zeptat moje kyti jsou uz dva tydny v kvetu...uz jsou znacne palicky.....ale vubec to nevoni.....muj nazor je ze to je hnojenim ,protoze jsem to jeste nehnojil na kvet...co vy na to?

Hnojenim to určitě nebude.Divoké konopí v přírodě taky nepotřebuje pohnojit,aby vonělo,lepilo a dozrálo.Dej tomu čas a ono to přijde.Konopí kvete kolem dvou měsíců a ty jsi teprve ve čtvrtině doby květu.
lukedes
a nemuze to byt tim ze je to z nedozralich semen?
lyft
Spíš ještě záleží na tom,co je to za semena.Jestli je to nějakej noname
kterej nebyl nic moc,tak z toho dobrej matroš neuděláš.Ošéfuj si raději klony nebo origo semena.
tng
Taky jsem už sklidil 3 kyti, ale u mě byl hlavní problém s plísní. Každopádně bylo tak 80% chlupů hnědých. Problém byl asi v tom, že jsme kyti dávali ven už s paličkama. Výnos rozhodně menší, ale kvalita dobrá.
afro
Tohle je moje první pěstování, tak že příliš zkušeností nemám. Může mi někdo poradit jestli to už mám sklidit :leaf: ? Přikládám foto kyti
Má to 75 den květu. Odruda by to měla být Ornage Bud, dostala jsem to od kámoše, tak snad to tak je.
Nechtěla bych z toho mít nějaký umrtvovák, tak snad to už raděj seknu?? :chef:
myslím si, že orange bud je umrtvovák sám o sobě. mě to dycky vydementilo ten dojezd(kouřil sem 3 různý orange budy ale je možný že byly nedobře sklizený). takže bych to už sekl. avšak k plnýmu potenciálu bych nechal dva dny světla + dva dny tmy .)
ale jen můj názor, fotky by mohly být detailnější (fucking 150kB limit)

první grow? ty máš potenciál holka :teef:
afro
jj MIRIS, je to můj první grow, ale učím se rychle:leaf: :teef: . ne jen kozel byl zahradníkem :teef: . to máš pravdu, orange bud je umrtvovák už sám o sobě, ale snad když to nenechám úplně dozrát. příště bych zkusila zasadit něco víc nabitýho energií. z tohodle jsem těžce v háji, zabořená v křesle ještě pěkně dlouho :teef:
edit: koukal sem na detailnější fotky a možná ty 2+2 dny stačit nebudou k úplnýmu dozrání ale jestli opravdu nechceš sedět furt v křesle tak bych si s tim hlavu nelámal a dal jim jen dva dny tmu
Grifin
Já to taky planuji koncem září a presne tak jak pise Valdes taky se divam na seminko ktere najdu na palici jestli je krasne hnede nebo este zelene !!! jsem rad ze nejsem jedinej kdo to tak dela :) Ps Nesnasim corky co podelavaji kytky ! a jeste k tomu Predcastne ! jinak zdarec a hodne stesti pri sklizni !
skocdopole
chlapy vsem vam to kvete a me jeste ne:(((no name jo, ale seminka od mandaly speed queen a big bang ne.Ted to teprve zacina jit na kvet...to asi ani nedozraje co?
Placebo
citace:
Původní příspěvek od skocdopole
chlapy vsem vam to kvete a me jeste ne:(((no name jo, ale seminka od mandaly speed queen a big bang ne.Ted to teprve zacina jit na kvet...to asi ani nedozraje co?

hele hlavně klídek,jestli máš možnost dej tomu čas dokud to jde,já předpokládám tak půlku října ! dostávaj koňský dávky slepičáku (ale pozor,at se kytí "nespálí") , zbav kytí spodních větví a všech takovejch nedomrdků at jde všecko pěkně nahoru ... a myslím že se není čeho bát,že to nestihne udělat co to udělat má , zduř
mad_balu
no u mě na zahradě to vypadá že každej týden budu sekat ze tři kytky až do konce října (nějak se mi to rozjelo u každé jinak - mám jich tam asi 18 :D ) včera jsem jednu koštoval (Khola) a docela mě vyřídila ... takže ji dávám do neděle život a pak pujde :-) už je 2/3 zahnědlá
suri
Ja som bol na poli 29.08.."samozrejme neviem ako sa povie august po cesky"a vyzera to tak ze este aspon tak 3 tyzdne az mesiac to este chce....Sisticky boli tak 2 -3 centrimetrove a cele biele ako sneh takze este celkom cas...Ale ked to porovnavam z foto z minuleho roku tak na slovensku meska cely kvet o take 2 -3 tyzdne a to som sa rozpraval uz z viacerými ludni od nas zo stredu..--a u im,tiez tak nejako.....no hold iny rok je....
berrea
letos je min svetla... nekde sem videl cisla, ze u nas bylo jasnejch dnu oproti lonsku o tretinu min... teda behem leta, zbytek roku nemam tuseni
tekknou
citace:
Původní příspěvek od berrea
letos je min svetla... nekde sem videl cisla, ze u nas bylo jasnejch dnu oproti lonsku o tretinu min... teda behem leta, zbytek roku nemam tuseni

cus ,jo to je pravda ,i když jsem nečetl žádnou statistiku tak to tak bylo ,zima skoro žádná ,takže už se dalo sadit relativně brzo,pak se začalo klubat slunko co se střídalo se zataženou oblohou a přeháňkama ,že to mezi tím stačilo krásně proschnout a mohly dostat papání:)To ,že nebyly nějak zvlášť extrémní hycáky ,myslim bylo pozitivní hlavně v tom ,že když se člověk na kytí dlouho nedostal ,tak se nestalo ,že by kytí uschnuly.Dobrá vlhkost a automatickej dešťovej záliv s oblohou pod mrakem pak zas nečekané azůrko,to byly myslim letošní+:)!!No teď už nezbejvá ,než doufat ve vydařenej podzim ,aby moc nechcalo kvůli plísni ,pak bacha na čorky ale to už ví každej.)
Mr!Freeze
Tak, ja sem uz dal pryc 3/4 listu z kyti, dam ji par dnu a pujde do ,,kytek" jeste pozdeji hodim foto, byl to muj první grow tak nevim, hlavne bych se chtěl taky zeptat jestli teda už
seknout nebo nechat být.no fotky dam odpoledne .

Přeji všem pěkný a veselý harvest, a hlavne žádný čorky:rocket: :chef:
Placebo
taky jsem na tom podobně , orval jsem většinu listí,spodních větví a všecky takové nedomdrky , dal tomu dávku slepičince a za týden-dva půjdou .. radil bych podle mé zkušenosti až budeš sklízet,vyrýt kolem kytky kus zeminy a dat je do pytle > uvázat > na půdu kořeny dolů a nechat v temnu co nejdéle dokud z té hlíny nevyprchá voda .. potom suším samotné větve .. zduř
tekknou
citace:
Původní příspěvek od Placebo
radil bych podle mé zkušenosti až budeš sklízet,vyrýt kolem kytky kus zeminy a dat je do pytle > uvázat > na půdu kořeny dolů a nechat v temnu co nejdéle dokud z té hlíny nevyprchá voda .. potom suším samotné větve .. zduř


cus jo susit s korenama je dobry ,ale trosku neprakticky pri vetsim poctu kyti 30 a vic ,nemyslis?
martin
Ten pytel ma bejt z čeho? Když to dam do igelitaku ,tak se ta voda neodpaři ne? Kolik te hlíny se má vyrýt? Mam se snažit vydolovat co nejvíce kořene? Dík za odpověd!
Placebo
citace:
Původní příspěvek od tekknou


cus jo susit s korenama je dobry ,ale trosku neprakticky pri vetsim poctu kyti 30 a vic ,nemyslis?

ani ne,není problém dát víc kytek k sobě,neříkám že kolem té kytky musíš vyrýt 50 kg zeminy,prostě jen tak lehce,aby kořeny nebyly samotné ...
martin
A když je mam v přepravkách nebylo by lepší ji vrazit do tmy tak jak je a nechat vyschnout? Jak řikám prostor neni problém. ale jestli ji mam vyrejt ,tak ji vyreju!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma