Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

Stránky: [1] 2 
Začátečníkův OUT 06 - Klikni zde pro originální téma
X
X
Lahvan_FlaskiCZ
Radew: + si prosím znemši podpis na nějakou rozumnou velikos, lebo dostaneš přísun TB od MOD§ů za podpis proti pravidlům fóra.
X
X
Radoslav
Čus radew,taky mě fuc..ovali s mým příspěvkem a dotazem a taky jsem chvíli řikal o čem to tu vlastně teda je :), ale pak jsem přeci zjistil co jsem potřeboval. K tvému problému: teď už bych to nejspíš nechal růst bez zaštipování, aby jsi nahnal výšku. Nezaštipujou se listy, ale stonek a neni to kvuli spodním větvím, které rostou sami od sebe (viz ty výhonky u listů), ale kvůly tomu, aby se ti kytka rozdvojila - u techniky FIM dokonce prý zvícenásobila (nemám vyskoušeno). Nad třetím patrem proto, aby kytka byla dost silná. Zaštipuje se tak, že třeba nůžkami nebo nehty atd. ucvakneš vršek kytky - uštípneš to ve stonku ne v listí. Uštípneš to těsně nad horním párem listů a nesmíš při tom poškodit ty výhonky, z těch se totiž utvoří nové dvě silné centrální větve, ty pak můžeš opět zaštípnout až budou mít tři patra a kytku tak násobit aby jsi neměl jeden vysokej bič. Na fotce je hezky vidět jak to funguje. PS: počítej s tím, že růst se hodně zpomalí tak na jeden týden, než vyrašej větvičky. Hodně zdaru, kdyby jsi stále nechápal, tak napiš a nakreslím to nějak. Zdar
Radoslav
Kdy jsi to sázel?
golgotha
2 Radew:Kamo stipej,stipej stipej,dokud to ma jeste co nejvic casu rust!
Pak bude pozde,jestli se ti povede fim,jedine dobre,kdyz ne,tak budes mit min vetvi,ale kytka zesily a z ostatnich nizsich pater vyrostou sekundarni vetve!VEtsi vynos - kosatejsi kyticka!
At rostou.

2 Radoslav:Jak pises o tom zpomalenim rustu,ja si myslel taky,ze se to dost zpomali,ale tet mam kyticky,ktere jsem fimknul stejne vysoke,jako ty,ktere jsem nechal volne rust!Tady muzes kouknout,mam tam zastipovani PAPAYI,ale jeste k fimu:Z jednoho stipnuti mi vylezlo pet vetvi,ale pak 4 zesilili a ta pata v prostredku uplne zaostala a tet ma 15cm a ty ostatni uz 70cm!


PEACE ,ll..
Radoslav
To je jasný, jak se vyvinou větvičky tak to valí jak blázen. Ptal jsem se kdy to sázel právě proto, abych mu mohl přesně říct, jestli ještě štípat nebo ne. Já osobně teď už nezaštipuju, jak ty? Ten FIM, prosím tě ,jestli to dobře chápu, tak to nezaštipnu pod vrškem, ale jakoby seštipnu ten vršek v půlce?
Radoslav
2 Golgotha: na co se mám kouknout? není zde ani foto ani odkaz. Prosím opravit, děkuji :smoker:
Kolom&n
tady to mas a podivej se napr. na moje kyti delal jsem na kazdy tak zatim 5FIM zakroku http://grower.cz/forum/showthread.p...2&highlight=fim:flamer::faq?:
X
Radoslav
2 radew: co je to PM?

2 Kolom&n: Tak jsem na to koukal, nemáš tam nějakou fotku s detajlem větvení. Zdá se mi, že se ti to větví na dvě větvičky a když je jich tam víc, tak se mi zdaj poněkud slabší a chaoticky rostoucí. Možná se pletu.
X
Radoslav
Přes PM to nebude ,ale ještě jedno vysvětlení. Na tvé fotce číslo 2 tu kytku nad těmi listy (klidně tak centimetr nad nima) ustřihni a z těch dvou výhonků mezi listy ti vyrostou dvě identický větve. Takže zaštipnout znamená snížit kytku o poslední patro. Rozumíš?
golgotha
Neboj se toho!
Normalne vem neco ostreho,skalpel,odlamovaci nozik,nuz nebo cokoli ostreho a udelej rez tak ve 3/5.Spis pod pulkou te ruzicky,ze ktere rostou nove listky,kdyz to udelas vys,nemusi se nic stat,vyrostou necele listy a tim nic vic!Kdyz to stipnes vic,bud se ti povede fim nebo ti vyrostou 2 vetve,me se to povedlo na poprve,neboj se toho,ja se taky bal a pohoda,v mem growu se muzes kouknout na ty keriky!
X
Radoslav
Na té fotce je udělaný to , o čem celou dobu píšu. Stonek nenařezávej ten už neporoste. Důležitý jsou ty výhonky mezi listem a stonkem, jelikož horní listy jsou dva a nepoškozené výhonky taky dva, tak ti vyjedou dvě větve. Jak je to dlouho co se ti to povedlo takhle omylem zaštípnout? Je to dýl než týden?
X
Radoslav
Je to dobře, to můžeš bejt klidnej. Za další 3-4 dny by jsi měl již v pohodě vidět malý větvičky a za další týden už budou jak na fotce ode mě. Myslím,že budeš spokojenej :). Jinak, zaštipovat můžeš i sekundární větve, to jsou ty co jedou z nižších pater a samozřejmě můžeš zaštipovat i ty větve co ti vyjedou jako hlavní. Každým uštípnutím vršku docílíš rozdvojení každé větve, jen mám obavy,že na další zaštipování bude pozdě. Teď ale zaštipni vše co půjde, ať máš co největší úrodu.
Radoslav
Napiš, nebo sem dej foto za pár dní co to dělá. Může se stát i to, že se to nerozdvojí, ale to pouze v případě poškození oněch výhonků. Prostě, kdyby to nerostlo tak ten vrch znova vyfoť a nějak to vyřešíme aby jsi z toho něco měl :smoker:
X
Radoslav
Včera jsem byl na poli, tak jsem pro všechny, kdo ještě kloudně nevědí jak zaštipovat, udělal detailní fotku zaštipnutí po 7-10 dnech. Červenou šipkou je označen uštipnutý původní stonek. Jeho uštípnutím dojde k zastavení jeho růstu do výšky, takže nabírá pouze na objemu, což je nádherně vidět. Ten rozdíl v síle je skutečně za 7-10 dní, takže obrovský přínos pro stavbu rostliny. Dál do výšky porostou ty dvě větvičky, které se utvořili ze zárodků v místě označení modrými šipkami. Ty mají na fotce dvě patra, takže další patro by se mohlo opět zaštípnout, což by znamenalo již čtyři hlavní větve.
X
Radoslav
Tak na fotce 1 a 2 máš ukázkově zaštípnuto, sleduj jak stonky mohutněj a jedou krásný větvičky :). Vytáhlý to máš kvůli krutýmu nedostatku světla, s tím musíš za každou cenu něco udělat. Buď najít lepší místo, nebo během dne přemisťovat za světlem mimo stín jinak z toho moc nebude. Ty skla jsou navíc porostlý mechem a samy osobě brání částěčně prostupu UV záření, takže bych je dal pryč, teplo je letos dost velký, takže skleník není zas tak důležitý, já osobně si myslím, že skleník vůbec není ideální na pěstování, ale je to můj názor. Navíc ten mech říká, že tam je kyselá půda, tak doufám, že v těch květníkách máš nějakej substrát, jestli tam máš tu hlínu ze skleníku tak to chce zavápnit, ale velice opatrně, tím bys to mohl hravě zlikvidovat úplně. Květináče by taky chtělo asi trochu větší, když bys chtěl velký kytky, tak by to mělo být asi tak v 10l kýblu, jakmile nemaj kam jít kořeny tak se to zasekne.
X
Radoslav
To stačí nasipat do nějakýho uřízlího pytle nebo něčeho podobnýho, to nemusí být květináč. Zatím jsou asi v pohodě, ale určitě bych s tím něco udělal, protože to bude malý a poznáš to při kvetení. Taky by jsi mohl vykopat díry a substrát nasypat do nich, ale s ohledem na nedostatek světla by to nabylo nejlepší. Rozhodně, když budeš mít možnost a budeš doma nebo kde to máš, tak dávej na slunko, ono to zesílí. Má to jen jednu nevýhodu, když to budeš dávat na slunko a pak uklízet ještě před západem slunce, tak by to mohlo začít předčasně kvést, protože to bude mít pocit, že se zkracuje den. Ještě dotaz, hnojíš?
X
Radoslav
Jakej poměr dáváš a jak často, na plod a květ potřebuješ stejně až na květ.
Kolom&n
kristalon is SHIT OMG.kup si normalne OBM nebo hnojivo na kaktusy a sukulenty a lij to tam to jsou bezne dostupna,levna,a dobra hnojiva
Radoslav
Proč myslíš, že je krystalon až takovej shit?
Kolom&n
protoze se podivej na muj thred jak rostly pod hnojivem ktery je podobny kristalonu je tam nekde i vyfoceny myslim ze stranka 3. jinak
kup si to OBM stoji 40 pul litra to te nevytrhne ne??
Radoslav
To mě samozřejmě nevytrhne, připravuju indoor a tam budu hnajit Wuxalem a OBM to je jasný a příště až to budu umět i ve skříni, tak se vybavím ještě lepšími přípravky, o to nejde. Ptal jsem se proto, že loni jsem udělal jedno pole příliš daleko, a dostal jsem se tam až na sklizeň, která byla tak mizerná, že nemělo smysl tam ani jezdit. Kdežto pole hnojená krystalonem start na růst a krystalonem květ a plod na kvetení, jsou na úrodu docela bohatá a kytky dosahujou až 2m výšky.
X
Radoslav
Tak to by mělo bejt v pohodě. Vychytej líp to světlo a budou z toho ještě dobrý brka, jo a popřemýšlej o těch pytlích na hlínu, velká kytka fakt potřebuje těch 10 l substrátu mýchnutýho s perlitem a ty je máš odhaduju tak ve 3 l, to by nedaslo víc jak 1 m na výšku.
X
Kolom&n
citace:
Původní příspěvek od radew
Já to nechci mít zas až tak vysoký...Metr je až dost...
Já chci mít metrovou a hodně košatou..
:rejp:
tak to bys mel uz stipat jaxem ti rikal jinak zadnej ker nebude a metrovej urcite ne tak 1.5 1.8m bych tipl
X
Radoslav
Ony zesílej :). Příští zaštipování skus techniku FIM, jestli se ti do toho ovšem chce, ať vidíme jesný účinek. Klasické zaštipování je tutovka, to jsi si už vyzkoušel
X
Radoslav
Tak to se asi teprv rozjede. Nemáš nějakou pěknou fotku jak u toho zaštípnutí?
X
Radoslav
Tak to je v pohodě. Mravence radši něčím znič, je jich víc než dost.
X
X
Reggaemanista
Zkus hledat tady, spíš než na plíseň bych to tipval na nedostatek vápníku...;)
X
Kolom&n
no to mas pravdu a nepresazovals je nahodou???
X
X
Radoslav
Zkus to dát do většího květináče. Jen to podsyp, opatrně vyklop i s hlínou, vsaď do většího květináče a zasyp substrátem at maj jít kam kořeny. Nevím, ale podobnej problem jsem tu dnes viděl a myslím, že to je malým květináčem. A nebo to nesnese to slunce, možná ráno trochu zalít ať to má dost vláhy přes den, opravdu to vypadá jak když to schne.
Radoslav
Jestli to je plíseň nebo nějaký breberky poznáš, že tam budou ze spodní strany malinkatý tečky. To jsou buď spóry plísní nebo vajíčka nebo broučci atd., ale prostě nějaký tečky (i dost miniaturní, tak na lupu). Jo a navíc, plesnivej list uvadá ale neusychá, spíš jakoby hnije. Takže jestli to je suchý tak tomu zajistit vláhu, teď jsou šílený vedra a jak to nebylo zvyklý tak to může být ten problém. Teď tedy radši opatrně s tím slunkem. A přesaď do většího. Nebude tě to stát víc jak 100,-Kč
X
X
X
Radoslav
Podle těch fleků to je nějakej prevít, kterej se na to dostal. Ještě jsem se stím nesetkal, ale zkusil bych koupit nějakej postřik proti škůdcům. Myslím, že něco takovýho se objevuje i na listech okurek, což je problém zahrádek, jakmile se to někde vyskytne, tak se to větrem roznese po širokým okolí. Nejsou v těch listech takový jakoby pavučinky?
X
Radoslav
Chemikálie, jak říkáš - postřik a hnojení, já osobně považuji za velice důležité. Všechny tyto věci působí určitou dobu a na krabici je vždy napsany, jak dlouho před sklizní máš přestat hnojit, aby se rostlina vyčistila od těch chemikálií. Hnojiva jsou prospěšná nejen tím, že dodávají živiny do půdy, ale i tím, že upravují PH půdy. Rozhodně bych použil postřik jako výživu, tedy hnojivo a podle doporučení něco na plíseň a škůdce na listech. To by byl můj postup, pokud bych je chtěl zachránit.
X
Radoslav
AB extrakt (Vermifluid) 3v1 pro zeleninu - komplexní výživa,
stimulace výnosu, prevence plísní.
Zkus třeba tohle, to se podařilo sehnat mě. Někdy to je těžký něco vybrat, když přímo na naše kytky nic není, ale buď na prodavače tvrdej oni potřebujou prodat. Pro upřesnění: je to na rajčata, okurky a takovýhle skleníkový rostliny :)
X
X
Reggaemanista
Hehe, ten poslední je hermouš tak trhej co můžeš !!! ;)
X
golgotha
Kdyz se poradne podivas uvidis obcas nejakou kouli :)
Staci postupne otrhavat nove narostli koule!

Peace,ll..
Pan Ker
Hele, vidím že je máš ve skleníku...proč jsou pořád v těch malejch květináčích a nejsou už dávno v zemi??
Pan Ker
Jinak k tomu hermáčovi. Na fotce jsem ti označil koule a ty když budeš trhat včas než se otevřou, tak neni žádnej problém. Maximálně budeš mít pár semínek, ale ty se můžou příští rok hodit, ne:)?!
Kolom&n
tam na tom stejnym miste mam blizny hhh
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od radew
a proč to mam trhat ? to jako má koule i palice ?

Přečti si tento thread.
golgotha
Tet kdybys je dal do zeme urcite by ti to udelalo vetsi palky!
Ja jsem taky presadil par kytek pri kvetu a rozdil oproti nepresazenejm je docela znat!
At rostou! Peace ,ll..
X
X
Pan Ker
To cos zakroužkoval není nic jinýho než pestík s bliznami, takže to tam můžeš v klidu nechat, jinak si to otrhal správně...
A ten list-možná přehnojení?!
Mr. Review
nazdar.máš to pěkný ale na to že je máš ve skleníku by mohli být o hodně větší... jenom kdyby se ti chtělo co?! :) fakt.určitě si tady na groweru viděl co mají lidi za šílenosti ve skleníku.není ti to trochu líto?nevadí,že je to noname a že je to poprvě,zkus s tím něco udělat,třeba to aspon přesadit a uvidíš co z toho nakonec vyleze... :) jinak na te druhé fotce,jestli ti z toho valí chlupy (jako z toho označeného) tak by to koule neměli být.ale nejsem si uplne jisty. at se daří
X
X
golgotha
Kamo vubec na to nechvatej,to zdaleka jeste zraly neni!
Sleduj treba lupou barvu krystalku,az se budou zakalovat,tak to skutecne de do finalu!
X
Reggaemanista
Tak tady jsou...;)
Kolom&n
no to zdaleka nemas zraly nech to byt jeste, to jsou ty blizny po boku vetvicek tema se nerid
dloob-pRo|gameR
fayn tabulka podle ni za par dni bude moje stromovka zrala k+
Radoslav
Zdar Radew, tak jsem to trochu pročítal na zpět a píšeš, že se ti na dvou kytkách neudělalky pálky. Není to špatným rozvětvením, ale tím, že to budou asi nejlepší dvě kytky co máš. Dobrý modely v našich podmínkách dozrávaj velice pozdě a opravdu ještě nekvetou. Přehoď to do větších květináčů, protože až to začne kvést, tak to bude dost růst a nemělo by to dost velký kořeny a živiny. V květináči to nech proto, aby jsi to mohl na podzim schovávat domů přes noc až bude velká zima. Dozraje ti to až někdy koncem října a to bude ještě dost brzo. Jestli chceš urychlit vykvetení, tak to začni schovávat třeba do skříně už tak kolem sedmej hodiny aby se tomu zkrátil den. zdarec
X
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od radew
jinak nevíte nahodou, jak mám poznat, jestli mi náhodou nerostou v pálkách semínka ?

Koukni na tento příspěvek...;)
X
Radoslav
:quote:myslim, že to dávat do skříně nemusim. v tom skleníku tak už málo světla. začne do něj svítit okolo 13 hodin, skončí kolem 17 hodin. myslim že je to dost málo.:/quote:

Nezáleží na tom kdy ti tam svítí sluníčko a kdy ne, záleží na světle a absolutní tmě. Když to po 17 hodině schováš,tak tomu sluníčka neubereš a uvidíš jak se ti to do týdne dá do kvetení
Radoslav
2 radew: semínka poznáš podle tvořících se bobulí v květu. Měls nějakýho smace nebo hermouše? Pokud ne, tak je ani nehledej, pokud jsi měl hermouše tak u toho je pravděpodobně najdeš a bude jich plno, aspoň mě se to nikdy nepodaří zcela vychytat.
X
Radoslav
Tak jsem ti něco vyfotil :)
X
Dudušek
Ahoj, když jsem se díval na fotky z 2.9. tak to bylo na začátku květu a dnes to teda může být tak maximálně v půlce. Škoda, že nemáš lepší fotky. Model nemám čas hledat, ale řekl bych, že nějaký NoName, protože je to ukrutně řídké. Jo, sice tam sem tam nějaká nahnědlá blizna je, ale to ještě neznamená, že je to zralé a nejšou úplně hnědé, jsou nahnědlé a při lepším prozkoumání, se mi zdálo, že ti tam blizny ještě rostou.... Zkus lepší makra, jak větších, tak menší šišek a já ti písnu, jak to vypadá, nelepší je to podle čirosti krystalků....
X
Radoslav
Přezrálý to rozhodně není.
X
Dudušek
Podle mě to prostě ještě zralé není, musel bych to vidět, nebo to chce lepší makro, ale u tvého modelu je velká nevýhoda, že šišky jsou velmi řídké.

Mrkni sem:

http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=9

příspěvek č. 132, ty dvě šišky z blízka, je to moje ww a byla seknutá o cca týden dřív, než měla, dělám to záměrně, ale takto by to asi nějak mělo vypadat, ale klidně měla být ještě týden....

Jinak ti asi jen tak nikdo neporadí, bez pořádné fotky a bude co příspěvek, to jiný názor, já bych to jen podle těch fotek ještě nechal, ale přezrálé to rozhodně není, teď je spíš otázka, kolik ještě do sklizně..chtělo by to vidět na vlastní oči.....
Ještě bych to rozhodně nechal. Pro lepší posouzení zkus paličky vyfotit přes den, bez blesku - ten všechno kazí...
X
X
Radoslav
Na druhý fotce to vypadá, že tam možná nějaký budou, ale jestli jsou i v paličkách, to vidět není
radew: no, kytku rozhodně ještě nech kvést. To zalívání můžeš omezit, to jo, ale dle mě je blbost ji v téhle fázi přestat zalívat úplně. Jak často ji zalíváš?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma