Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

Stránky: 1 [2] 
Začátečníkův OUT 06 - Klikni zde pro originální téma
stulOo
Kamo, urcite sa v tomto neunahli, ked si to dotiahol az sem, tak uz vydrz nejaky ten tyzden, uvidis vyplati sa ti to :)...co by som ti odporucil...zozen si odniekadial barzaky detsky mikroskop, a pozri sa na tie sisky z blizka, uvidis ako budes mat zafarbene krystaliky, a ak budu priehladne tak je este moc skoro ju vytrhnut, ale myslim ze si tu niekde tu fotku krystalikov mal...peace and grow
X
X
Reggaemanista
radew : Řekl bych že ještě ne, na poslední fotce máš nedozrálé semínko (teda jestli vidím dobře :) )...
Radoslav
Já bych to sklidil. Ty chluopky jsou už uplně hnědý, aspoň nevidím žádný zelený.
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od Radoslav
Já bych to sklidil. Ty chluopky jsou už uplně hnědý, aspoň nevidím žádný zelený.

Nezáleží jen na barvě pestíků, ale taky na pryskyřici /trichomech/ :).
Koukni tady...;)
X
Dudušek
Jestli můžu poradit, tak bych to taky už sekl, je to prostě noname, takže je to řidké, tohle se fakt blbe poznává, ale dle mého skromného úsudko to sekni, víc ti to rozhodně nenabyde.

http://grower.cz/forum/showthread.p...2804#post322804

příspěvek č. 132, ty dvě šišky z blízka, je to moje ww a byla seknutá o cca týden dřív, než měla, dělám to záměrně, ale takto by to asi nějak mělo vypadat, ale klidně měla být ještě týden....

už jsem ti to jednou posílal, není to noname, je to originální genetika, takže konzistence šišek je absolutně odlišná oproti tvojí......
X
stulOo
to urcite hej, hlawne ked je prezrala tak moze mat niekedy az neziaduci ucinok...Napriklad ze budes az moc "stoned"...ale to vychytas po par rokov pestovania, kazdemu je lepsie sklidit inokedy...
Radoslav
citace:
Nezáleží jen na barvě pestíků, ale taky na pryskyřici /trichomech/ .

Podle mě, aby se dalo řídit trichomy, by byl potřeba solidní mikroskop. Přiznám se, že žádný nemám :). Já se prostě řídím těmi pestíky. Na tom obrázku od regemanisty je jasně vidět, že vývoj pestíků a trichomů probíhá současně. Pokud vidím, že kytka je v plném květu, tak je jasný, že ještě palice zhoustnou a budou zrát, pokud ale už vidím, že žádné nové pestíky se neobjevují a ostatní začínají hnědnout, je podle mě nejvyšší čas sklízet.
X
Radoslav
Myslíš, že ještě dva tejdny? Máš na těch palicích ještě nějaký zelený chloupky, který by dokazovali, že je kytky ještě produktivní, nebo jsou už všechny jen hnědý?
X
X
X
Tayem de Tox
Hoj. Tak třeba zkus rostříhnout paličku a podívat se dovnitř. Jestli je i vnitřek suchej tak, že jej bez problémů rozdrolíš, je to ono. Bo se dá řídit i dle toho, jestli se už stonky u paliček daj v poho zlomit. Ale ten vnitřek suchej nebo ještě mokrej zelenej prostě musíš poznat.."
Radoslav
To by mělo uschnout i s tou pryskyřicí. Bacha na plíseň. Chce to teplotu minimálně kolem 20 st.C. Kdyžtak vem nějakej teplovzdušnej fukar a vofoukni to, ono to během pár hodin doschne.
X
Radoslav
Zkus. Já to taky dosušuju, jinak by mi to splesnivělo. Ideální jsou suchý půdy nebo podkroví, tam to je suchý za tejden.
Radoslav: no hele nevím, jestli jsou ideální suchý půdy nebo podkroví - může snadno dojít k tomu, že kytka uschne moc rychle, přeschne, což taky není dobrý. Sice značně snížíš možnost šíření plísně, ale dle mně jde plíseň ohlídat i na trochu vlhčích místech (hehe, doufám).
radew: buď trpělivej, ono to uschne. kdo si počká, ten se dočká.
futeW má pravdu... pokud ti ale kytka přeschne a budeš jí mít jako seno, dej do nějaký nádoby na noc pár slupek od mandarinky, pomeranče... ráno uvidíš, že materiál bude zase vláčnej...

A jak poznat, že je hulo suchý? Jednoduše vezmi palici /nějakou větší/ a zkus jí zlomit, pokud stonek praskne, je to ok... pokud je ohebný a vláčný pokračuj v sušení... ještě se to dá zjistit pomocí váhy, když palice neubývá na váze. to ale musíš mít nejlépe s vážívostí od 0,1g.

Jak "nejlépe" sušít se říci moc nedá, je to hodně individuální. K těm suchým půdám. Nejlépe mít 50% vlhkosti a více, teplotu max do 20 C a hlavně zajištěný průvan vzduchu...

edit: více se můžeš dočíst v podpisu mam jeden trhead ohledně sušení

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma