Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
Bobkův 1st indoorek, pěstujte se mnou:) - Klikni zde pro originální téma
Zdravim growery, tak sem se rozhodnul, že pojedu indoorek. Skříň už mam postavenou(teď už jen něco vypěstit:p: ).
Parametry: 1)140x90x60(vxšxh)
2)slunce- 250W philips Son-T Pro(27 500 lumenů) (mělo by to být jak na růst tak na květ)
3)odraz světla zajišťuje bílá fólie z growshopu
4)větrání-Odtah 400m3/h ven z domu, přítah 150 m3/h, dva pasiv otvory, zvlhčovačka SPS-808
5)Půda-Nějaký mixi substrátů + perlit+ keramzit na dně->je v 6 květníkách(22cmx22cmx15cm)
6)Hnojky- B´cuzz dvousložka pro hlíněné substráty, Pk 13-14 na květ od stejné firmy
7)osazenstvo 6 x regular AK-48 (Nirvana Seeds)

ČERVENĚ OZNAČENY ZMĚNY OPROTI PŮVODNÍMU SETUPU!!


Teď je situace taková: Dal se naklíčit semínka, ale dvě ze 4 nevyklíčily(proto nekupovat shivu, i když možná byl problém v teplotě vody v ubrouskách), dvě naklíčený semínka jsem dal do hlíny (2 dny tam jsou, ale ještě nevylezly, po kolika dnech by měly tak vylízt???) zbylá dvě semínka jsem skusil naklíčit jiným způsobem, zase nic, tak se je prdnul do hlíny nenaklíčený(snad vyjdou).Půdu se semínkama každý den navlhčuju, takže se modlim ať to vyjde...

Problémy: Mimo velkého problému se seeds, mě taky rozčilujou analogový spínačky (za 99,-)-->> Problém vyřešen-byla to moje hloupá chyba, naopak teď mě analogový spínačky jedou spolehlivě, akorát se s nima musí opatrně:D!!

To je snad všechno, takže zatim se mějte a sledujte apgrejdy:afro: Čaw

P.S.:fotky budou co nevidět!:death:
Jeck Herer
analogový spínačky sou na píču... sem je taky měl a vyhodil sem je... nejlepší sou ty digitální za 350... s tima sem nejvíc spokojenej,fachaj bez problémů... ať se ti daří!
Vofce
Hele nesviť na nevyklíčený semena riskuješ že ti vyschnou a nijak to neurychlíš, dej to zatim na vokno a až vylezou tak to mrskni pod lampu a pak ... :punk:

32 celzijusů je fakt dost zkus víc větrat nebo dej lampu vejš. Některejm modelům větší teploty nevaděj ale při dvacetivosmi máš jistotu že to bu de éňoňůňo.
2 vofce: Jo mohlo by to vadit, ale dopřávám jim hodně moc dešťovky, takže pohoda. Jinak tu teplotu skoušim kompenzovat větráním stolníma ventilátorama na kyti + zalejváním a postřikováním. Ale až polevěj vedra tak teplota půjde hodně dolu takže to bude eňoňůňo :p:
____________________________________________________
Jedna kytka už krásně roste, druhá se dere na povrch takže snad po nevydařenym klíčení příjde úspěch :jumper: Ale je problém, že teď sem tejden v Řecku a nebudu mít kyti pod dohledem, ale táta se mi o ně postará (už je na to celej nažhavenej :afro:. Takže za tejden už bude pořádný info se všema kytkama a hlavně fotozz!

edit: Moje návštěva v Řecku skončila katastrofou, rodiče mi omylem do kytek naloudovali hnojivo->kytky na hovno, takže se je vytrhal a nasadil znova seeds!

Zatim cuzs
DJSantusVorisek
destova voda ??? neni to moc kysely ?
Takže sem konečně vzal foťák a něco nafotografoval :p:
1.foto: celá skříň(to bílí je namočenej perlit na zvýšení vlhkosti-i když nic extrovního to není )-> edit:Teď mam zvlhčovák a to je nej řešení
2. foto: pohled na nejstarší kyti(ale je nějaká skleslá, nevíte čím to je??->edit:Bylo to vysokou teplotou, malou vlhkostí a zbytkem přehnojení rodičema
3. foto: pohled na teplo/vlhko měr
___________________________________________________
JInak dneska vylezla druhá kyti, která byla zasazená jen tak do hlíny. Budu podávat další info a zase něco nafotim až to trochu povyroste. Čuzz and keep growing!!!

Sakra sakra ta starší kyti je úplně zvadlá(má hrozně zkroucený listy)-asi v půdě zůstalo ještě hnojivo(průplachy na denním pořádku) no snad se to spraví, a ta mladší kyti vypadá úplně nádherně!!:p:

Edit: zašlou kyti jsem zlikvidoval, takže teď tam je jedna, která je vážně nádherná:girl: a další snad vylezou!! Jinak první grow je jen tak na zkoušku příště pojedu asi Mazárka, přikoupim větráky a ještě zvlhčovačku a bude to:punk: Zatim peeezzz
Zdravim přínášim nějaké to foto: 1. 5. den 18/6 - Kyti vypadá docela dobře a zdravě, no posuďte sami!
2.Pohled na teploměr(ale jinak teplota tam je bohužel vyšší, musim ji nějak vyřešit - asi přidám větrák kterej přidělám ke stínítku a který bude ochlazovat výbojku-snad ta teplota o nějakej stupínek klesne..-> edit:teplota sice neklesla, ale kytky teď můžu mít blíž k lampě a nespálí se!
3.Foto mého hnojiva, asi se vám nebude líbit, ale mě připadá dobrý, protože má dobrej poměr živin..->edit: tohle hnojivo sem po konzultaci se členem ofce vyhodil, protože je to hrozná chemka, která by mým kytičkám moc neprospěla, teď jedu od b´cuzz, ale příště pojedu od plagronu

Toť vše zdááár :p:
Vofce
Tjo! Omlouvám se za záser, ale fakt je to natroublá chemka. Poměr živin je sic hezká věc jenže ti to zasere kýble solema a jinejma nedobrejma věcma. Měsíc ti to poroste good a pak se to z nějakejch "prapodivnejch" důvodů zarazí, palice se přestanou zvěčovat tak jak bys očekával - řekneš si je to málo pohnojený a podrtíš to, nebo tě napadne že je to přesraný a nastoupí anoroxie. Takjakotak na pytel. Nechemky nejsou tak drahý (b´cuzz 1l A+ 1l B stojí třistofky) vzhledem k tomu jak máš pěkně vymáklou skříňku je to minimální investice což? GOOD LUCK
2 Vofce: Moc dík za tenhle názor, určitě máš pravdu, taky sem chtěl jet např něco od Bio Bizz, ale nevyznám se v tom, každej grower vždycky napíše milion názvů kolik toho používá a já z toho vim hovno. Čet sem toho docela hodně, ale potřebuju prostě říct tohle používej po celou dobu nebo tohle na růst a tohle na květ, jestli máš s něčím takovým zkušenosti byl bych za ně moc vděčnej. Díííík!!A čusz

Jo ještě edit: Hnojiva od Bio Bizz nebo B´cuzz se dají koupit normálně v zahradnictví nebo musim přes net?? dík:afro:
Vofce
Přes net je to jednoduchý, na groweru je spousta odkazů na growshopy tam to lehce pořešíš poštovný taky neni nijak strašný. Biobizz je fakt asi to nejlepčí 100% bio maj na to spoustu certifiíkátů i když si za něj trošku zaplatíš, výrobce k tomu dodává fakt podrobnej návod. Kámoška to valí (WILDA koukni se na tajemství holčičí skříňky :girl: http://grower.cz/forum/showthread.p...holcici+skrinky) je to éňoňůňo. Já valim b´cuzz a bionovu páč sou fakt mrtě levný, vyzkoušeneý a bcuzz vyhrává cannabis kapy. Návod maj pořešenej fakt do podrobna doporučuju neexperimentovat a jet fakt podle toho, klucí to maj fakt za ty léta vymáklý

Jo a co se týče chuti a vůně pořeš guáno (vyrábí se i tekutej extrakt) je to pak lahůdkový i když musíš dát víc pozor aby ti ti nepřerostlo jako teď mě přepnul sem na květ po druhym tejdnu (v bubláku dokonce po tejdnu) a stejně maj ty kytky v průměru vosumdesát čísel a to je fakt vojeb

Tak zdar...:jumper:
Taky nemam peněz na zbyt, takže pudu do toho dvousložkovýho hnojiva od B´cuzz a bude to eňoňůňo!!A doufám, že mi to stačí po celou dobu growu a taky doufám, že to povalí jen tak samotný bez dalších připrcávek k tomu, co :p: ?!
Vofce
Připrcávky sou výborná věc, ale určitě se bez nich vobejdeš. časem však určitě nějaky přikup:


- PK 13+14 to si pořeš co nejdříf b´čuzz valí po celou dobu stejnej poměr NPK a tímhle ho měníš ve prospěch PK. Dej si pozor při výběru výrobce ne každý tenhle doplněk vyrábí BIO :death:

- Enzymy: pomáhají rozkladu starých mrtvých kořenů a přeměňují nepoužitelné odpadní látky na znovu použitelné navíc udržují půdní život v chodu a to je dost důležité, protože přímání živin rostlinou není jen o tom nalití hnojiva do kýble. Mimo půdní mikroflory je také důležitá vlhkost půdy a okolí - v neposlední řadě PH ... ale o tom je tu už psáno několitsetkrát.

-Biostimulátory: každá firma vyrábějící hnojiva pro naši milovanou Mařku vytváří i doplňky pro urychlení putování živin rostlinou, je jich spousta druhů doporučuji ti B´cuzz bloom stimulator a BN X-cel od bionovy.
První řečený stimulátor je čistě a jenom pomocník rozvoje masážních květenství, ten druhý stimuluje vitalitu rostlin po celou dobu života a zvyšuje odolnost rostliny proti plísním a škůdcům.:bravo:

Výběr hnojif je ta nejpodstatnější část celého pěstění tak na tom moc nešetři..

Bobe kamaráde róózumííííš :crazy:
Jasně rozumim ovečko :p:, nejdřiv koupim dvousložkový od B´cuzz a jestli budou prachy tak nějaký ty enzymy a pak začne ten správnej :punk: . Jinak moc dík, páč si mi to hodně objasnil. Peezzz

edit: Tak sem se rozhodl, že pojedu toto: http://www.growshop-ostrava.com/produkty/1129027531.jpg (B'CUZZ /BIO/ A+B sada 2x1l ) + toto http://www.growshop-ostrava.com/produkty/1129026431.jpg (B'CUZZ P-K 13-14 1l ), teď ještě aby vykoukli 2 zbylé kytky a můžeme rozjet :punk:
Mám velký problém s teplotou (asi kolem 35°C-kyti se kroutí listy dolu) takže sem si koupil a dal do kupy takovej ten železnej větrák-asi 180m3/h, který bude namontovaný ke stínítku a bude foukat na výbojku, snad to pomůže aspoň o ty 4 stupně sakra->edit:nepomohlo :D ! Zejtra to přidělám ke stínidlu a dodám fota!

Edit:Ta teplota mě mrtě sere, ale nic s ní neudělám, protože v roomu, kde pěstim je kolem 30°C takže by nepomohla ani CT, no teď to řešim tak, že hodně větrám a do budoucna už nikdy nebudu pěstovat v létě:rocket:
Vofce
Myslíš takhle :D ...seš talent :punk:

Nejlepším řešením je klimatizace a cool tube což stojí vakt zasratej balík prachů :eek:

Jinak některým modelům vyšší teplota zas tak nevadí koukni z čeho všeho je ten tvůj vykříženej (najdeš to tudlenc: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=18876) noa dyž bude převážně z jižanskejch modelů tak máš velkou šanci že to bude v pohodě :bandit:

P.S.: Joa dvě léta dozadu sem měl fakt pěkný sklizně i přes velké teploty velkou výhodou léta je větší vlhkost.
b779
Zdar pánové!Vofce má ohledně hnojek ve spoustě věcí pravdu,ale v jednom si neodpustím oponovat a to jest cena a výkon jak by někdo porovnal u mechaniky :) Proč kupovat drahý hnojiva,když ti velice dobře poslouží i všude u nás dostupné běžné značky?....tedy.... nenechám dopustit na Wuxal a OBM!Jo jsou to ve své podstatě sračky,žádné čisté bio,ale při solidním flushingu udělají své a to je podstatný!Tedy jinak je fakt,že dvě výše jmenovaný značky stojí cca 100KČ dohromady(malé základdní balení) a final solution třeba od AH 250KČ tudíž je to velice přijatelné za předpokladu ,že flush neojebeš.... když to opravdu chceš co se týče vůně a velikosti palic trošku :) zlepšit tak si k tomu pořídíš Green sensation a jsi úplně někde jinde!Vím,že to už je vyšší cenová hranice,ale pokud chceš nějaký kvalitní doplněk tak toto je jeden z nich,který mluví činy!Nepotřebuješ k tomu již žádné PK a pod....Viz cooltube?Ano můžeš ji i se stínidlem pořešit v GS třeba za 1,5K,ale také při trochu šikovnosti i za 300KČ....bla bla....ale i zde existuje další varianta což je doma vyrobený tunel z nařezaného skla což je fakt pakatel...viz pár příspěvků zde.Účinnost jistě není taková jako u tuby,ale furt lepší než,aby kytky měly třeba 32 stupňů...hele ber to jako můj náhled...
Vofce
TO b779:

-Ten cool tube za třistofky je z normálního skla a to jak jistě vime pohlcuje žádoucí svítidlové spektrum borosilikát stojí o něco víc, ale i tak máš pravdu že cooltube se dá pořešit celkem levně. Tim zasratym balíkem prachů sem spíš myslel tu klimatizaci.

-Ten Wuxal a OBM: TFUJTAJBL tim se hnojillo snad za Husáka. Noa když už kupuješ Green sensation tak proč k tomu nekoupit Levňoučkej b cuzz.. Věř mi když budeš hnojit Wuxalem a OBMkem nikdy nedocílíš takový chuťky jako b cuzz + guano navíc je dobré si uvědomit že celá buňečná struktura rostliny se skládá z látek které jí naservíruješ plus voda

-Ten proplach: základ sou enzymy díky nimž jak už sem psal rostlina dokáže vstřebat veškeré zbytkové látky a na zlepčení chuťky je přípravků mrtě but stejně houno je houno a to říkám opravdu ze zkušenosti se fšim možnym včetně OBM a wuxalu a jak z venku tak z vnitra :)

-mrknul sem na tvý kýti máš to fak hezký, ale ja prostě ty chemky nemám rád sem prostě asi takovej zfanatizovanej hípísák. Škoda že se ti pohrotil ten Plagron fakt smůla alehele jestli si to čekoval jenom podle smradu tak to se Ničeho neboj Plagron smrdí jak podebraná pata (hold BIO)

Zdárec chlapi: -takže hnojky pořešim to dvousložkový od B´cuzz plus Pk13-14 v květu->to si snad ještě dovolit můžu
-teplo je na hovno, páč kyti vážně moc neroste, no koupil jsem teď ten větrák, kterej snad trochu ochladí výbojku a teď večer jsem přemejšlel, že na odtah 160m3/h nasadim rouru a do ní dám ještě jeden větrák někam do prostřed a tu rouru vystrčim z okna, protože potřebuju odvádět teplo z roomu, jinak s tou teplotou nic neudělám. Zatim zdárec a dneska budou fotozz
b779
Cooltube uděláš kolem tří kil pokud použiješ nějaký home made(samotná tuba borosilikát cca 250) jen to chce trpělivost(dodání) a trocha umu.Tunel z nařezanýho skla uděláš i za půl kila a ten je rozhodně lepší i při horším osvětlení než 32 stupňů v boxu.Jo Husákovy hnojky nejsou zrovna košer a 100 bio,ale je to velice levná náhrada,která zabere a při dostatečným flushi :) to nepoznáš!Jinak pokud jsi se všiml tak já enzymy používám,protože to patří k základu jenžepokud někdo nechce investovat či nemá prachy tak z Husákových hnojiv bič uplete bez větších problémů.Koukni na http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3766/ či http://grower.cz/forum/showthread.p...5&pagenumber=17 a myslím,že to mluví za sebe... :) Nejsem zastancem těchto hnojek,ale prostě i s nima to jde velice pěkně.Já je mám na dobu přechodnou a možná to s nima i dojedu.Příště zkusím jinou značku než Plagron....jinak vím,že smrdí i v normálním stavu jako přetrženej cikán... :)
Přínášim další fotozz-
č.1-větrák ochlazující výbojku.
č.2-takhle nechávám pootevřenou skříň a tím držím teplotu na 31 stupňů(není to nejlepší, ale na to děsný vedro venku to je good!)
č.3-kyti ze 7 dne růstu(moc neroste kvůli teplotě)

Zatim zdáreeec:beer:
Ortaniel
Hoď sem fotku celýho boxu ;)
2 ortaniel: http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=110415 ;)
Hasacek
Čau chlapíku možná bych ti mohl poradit s tím hnojivem! Já používám Kristalon Květ a Plod jahoda N-P-K-Mg 12-12-37-1 podle věcí co jsem konzultoval s profesorem na vysoké je to ideální hnojivo jak na hnojení substrátů tak i hydroponie:) Stačí udělat správný poměr a je to s možností přidání dalších prvků,ale tohle obsahuj i mikroprvky a 0,5 kg stojí 45kč takže fuck kapalná holand hnojiva za majlant!!! Peace Hasáček
2 Hasacek: díky kámo, ale přece jenom zůstanu u bia od B´cuzz, ale dík

Info:Po hodně dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl pro řešení teploty(která je přes 30°C :( ) ->>Objednal jsem si ventilátor na hajzl (400m3/h) k tomu nějak přiseru alu rouru a tu vystrčim z okna -> teplý vzduch by měl jít mimo room a studenej v roomu by se měl přes pasiv přítah nasávat do skříně(mam room v chodbě, kde je i teď v létě poměrně chládek, ale když jde teplý vzduch ze skříně do roomu tak je tam hic-takže tímto to snad vyřešim :o -fota comming soon
fire.ent
skus pouzit ten 160 m3/h na pritah a hned to bude o necem jinem pac a pusu
2 fire.ent: Udělám to tak, díky kámo!

aLL: Nasral jsem se, že pořád rozprašuju, jako debil tak sem si objednal chvalně známou zvlhčovačku SPS 808, dále sem si objednal hnojky a alu rouru->2 litry zase v píči, ale teď už se tam budou mít jako v peřince holky moje :o !!!Uvidíme na jaké hodnoty se dostaneme(teplota/vlhkost)
Radoslav
Taky mám teplotu přes třicet, jenže když ve sklepě kde to mám není o moc míň. Kytkám to zatím snad nevadí docela rostou. Byla tu řeč o cool tube, tak jsem se chtěl zeptat, jestli vadí, že jsem si něco podobnýho vyrobil ze skleněné lahve? Doufám, že tím nelikviduji nějaký záření, bez toho jsem měl teplotu ke 40st.C. Na konci roury odsává teplý vzduch ventilátor z PC
Hasacek
Čau chlape ještě mě napadlo zkus uhlíkový filtr kuli zápachu ať tě sousedi neprudí, nebo ať tě někdo neprovaří!
hasacek: to je s klidem, vzduch odčerpávám ven z baráku a nemam přímé sousedy, asi 50 m od baráku! Snad se to tak daleko nerozlehne!

Info: Tenhle výkend totálně překopu skříň(větrání ven z domu,zvlhčovačka, nasávání)takže se máte na co těšit!! Dnes objednáno 10 seeds AK-48 (Nirvana) od eats seed bank!!Takže začneme znovu, ale pořádně!!Bobek:beer:
DJSantusVorisek
nemas rad rizky ? ze pestujes ze seminek ...
Ortaniel
Hej, AK-48 jsem dělal minulý grow i teď mám...ze semínek :)
Výborná věc, zprasanidlo nehorázné :) ...pěna u huby a tak :D
Hasacek
Lidičky semínka i řízky mají něco do sebe! Seminka mají rychlejší počáteční růst a jsou většinou bez chorob s vyšší odolností a řízky jsou uniformní generace od matky, ale můžete si s řízkem dotáhnout nemoc a škůdce, ale máte jistotu, že je to to co chcete a že to bude jen samice!

PS vyměním semena
b779
...nebo horším případě hermáč!
Vofce
Zdarecx bobku je pěkně ses rozjel :D došli penízky z brigádky coz? K+ že nejseš šetřílek :D
Nazdáár chlapy, nějak se to tu rozjelo :punk:

2: DJSantusVorisek:přijde mi složitý a nákladný je nechávat zakořenit, ovšem proti zakořeněnejm nic nemám, ale ty asi nikdo nevede
2: Ortaniel: Dík, nemohl sem nikde na groweru najít, jestli to někdo má, takže dík za radu, už se těšim až si to zhulim :bravo:
2: Hasacek:máš recht a já navíc vidím v semínka jistotu a tradici :wink: a semínka vyměnim, jestli mi ovšem zbydou :rolleyes:
2: Vofce: No jo kvůlí tý srandě sem teď musel jít ještě na brigádu :rocket: A dík za první K+, kterou jsem dostal!!Máš to u mě kámo!


Jinak Shivu si přesadim a dám si jí do pokoje na stůl, jen tak pro okrasu a pořádnej grow už začnu s ak!:punk:. Jo ještě jsem zaplatil seeds přez internet banking a pěkně mě to nasralo, protože sem musel vysolit další dvě kila za platbu přes hranice, tak kurva sme v evropský unii nebo ne?:flick:

Dík a čuzs
Bobek :beer:
Hasacek
Tak to máš svatou pravdu já mám svojí nejmilejší kytičku taky na stole a strám se o ní jako o moje dítě:) Semínka jsou stejně základní způsob rozmnožování!
Přišly mi hnojky(B´cuzz A+B soil , PK 13-14) ale návod na flaškách byl pouze anglicky(bylo tam pouze dávkování). K tomu mi přišel leták od hnojiv Plagronu, což sem teda nepobral!!
Potřeboval bych poradit od lidí co mají s tímto zkušenosti, jak to míchat, jak často zalévat, kdy s čím začít a různé informace o těchto hnojivech, předem díky. Bobek
Vofce
Tudlencvak

TO je uplně normálka já si vod nich taky vobědnal b cuzz a došla 2 krát stejná složka asi hulej fakt moc:mutant:
Tak sem trochu promáznul thrýd a červeně jsem označil věci, který jsou odlišný od původního setupu!! Kdyby se mě někdo chtěl zeptat, jak sem to měl minule tak ať mi písne PM, zvlášť pro nováčky je to dobrý, aby se poučili z mých chyb a jak sem je teď vyřešil!!

Další vývoj mýho growu: Tuning skříně proběhne během dvou dnů(fota samo budou:o ), seeds zatim nejsou, po tuningu skříně to tu na 14 zamrzne, protože jedu pryč, takže nasadim až 18.května(sere mě že to takhle vyšlo, ale kytky už rodičům radši nesvěřim-ne že bych jim nevěřil, ale kdyby nastal nějakej problém, tak by ho asi nevyřešili!)

Bobek :beer:
Vofce
Na tý ceduli je to dole napsaný že dýž to tam míchneš tak máš ubrat základu tolik abys dosáhl EC x ... ja EC neměřim takže to dělám tak že hnojim jakoby vo tejden pozadu + to PK podle návoda na flaše
Hasacek
Hele chlapi myslíte si že tíhle chaozem v hnojení opravdu dosáhnete takového markatního rozdílu než kdyby jste hnojily KRISTALONem JAHODA 12-12-37-1 N-P-K-Mg! Přijde mi to tak že místo hnojiva které má všechny potřebné složky tam perete to samé ale musíte na to mít mrtě přípravků a hnojiv! Proč věci dělat jednoduše když to jde složitě:)
2 vofce: návody by aspoň kua mohli mít v češtině, je to jejich povinost, když to tu prodávaj sakra. edit: No tak sem si to trochu přelouskal a budu to dávkovat podle toho a PK přidám ve 4. týdnu květu a bude vystaráno a jestli se to kyti nebude líbit, tak si to s výrobcema b´cuzzu vyřídim :death: Ale prosim napiš mi jestli mam pk míchat samostatně nebo to mam prdnout k tomu dvousložkovýmu, díkkkk!
2:hasacek: no jo, ale je to prostě chemka, kterou pak při kouření poznáš, nic se nevyrovná bio hnojkám!

edit: Příště jedu Plagron, maj aspoň návody v češtině, z kterejch poznám kdy co jak proč nač zač :mutant: A maj hnojky krásně rozdělený na růst a na květ, takže není co řešit!:pimp:
Hasacek
indi88: souhlasim s tebou chlape kristalon je BEST hnojivo! Konzultoval jsem to s jedním docenten na vysoké, který se zabývá 40let hnojením rostlin a ten mi potvrdil, že jedině kristalon a řekl mi ještě, že je to hnojivo, které má ideální poměr živin i jako roztok na pěstování v substrátech a hydroponii!!
BobekMarley: Čau chlape nemyslím si, že kristalon je taková chemie, jako to co používáš ty a spousta ostatních lidí! Nestalo se mi, že bych cítil hnojivo (kristalon jahoda) v modelu při kouření, ale ty umělé přípravky na výživu a speciální srá.. na chuť velikost a další úpravu palic a růstu kytek mi přijde jako hnus a proto nejsem zastánce skunku hnojeného tímhle!!

PS. Nej hnojivo jsou slepičince pěkně skvašený nebo pevný do květníku ve směsi s hovězím nebo králičím hnojem!

Peace Hasáček
DJSantusVorisek
2 hasacek : tak mi rekni meno toho profesora a vejsky kde uci ...
Hasacek
Je to CZU tady v praze je to vedoucí katedry výživy rostlin a jmenuje se Václav Vaněk
Hasacek
Já se nechci hádat mě to neba! Ale nevím v jaké formě by jsi chtěl kytkám dodávat třeba Dusík:o)
Tak se nehádejte chlapi!! Prostě kristalon není bio, ale má třeba nějaký prvky navíc no!!Ale není to prostě bio a kyti si tolik nechrochtaj, i když to možná není takový rozdíl!! Každý má něco do sebe, třeba ohledně peněz je kristalon levnější, ale někdo si prostě připlatí za kvalitku!! To je nestranej názor a už to tu prosím neřešte, páč ten thread má už 4 stránky a já zatim ani nezasadil :rolleyes:

Zdárec bobek:beer:
Zdravim, po čtrnácti dnech, kdy sem byl na Slovensku se můžu začít plně věnovat mému growu! Zítra začnu s přestavbou skříně. Semínka od Nirvány mi bez problémů přišli(vypadaly dost dobře, narozdíl od minulé objednávky- Shiva Santi 2 Sensi seeds!!) a dal sem je už naklíčit, tak uvidíme!! Jinak posílám jednu fotku (je to již zmíněná Shiva- na fotce je vidět, že je to brutální indika, tuto kytku mám na stole pod oknem a byla již dvakrát hnojena B´cuzzem!) Toť vše a zejtra budou fotky již nové skříně. Zdárec!

EDIT: ZOOMUJTE:vampire:
Mr. Figaro
Hm....je vidět že holka(snad) už potřebuje sodíček...
Tak konečně přichází report o přestavbě skříně.

Foto č.1 - Takhle sem to vyřešil s zvlhčovačkou: na vývod mlhy sem nasadil nějakou redukci do odpadu a do ní husí krk(můžu si to pěkně tvarovat). Dále tam je moje krabice s flaškama na zalévání+hnojky.










Foto č.2 - Alu roura(průměr 2Ocm), která je nasazená na ventilátor(400m3/h) a vyhozená z okna.











Foto č.3 - Co dodat, akorát sem přikoupil 2 květníky!




Foto č.4 - Venťák (400m3/h)











Foto č.5 - Klíčící semínka od Nirvany.






Přestavba skříně přinesla snížení teploty na luxusních 25,5 °C !! A vlhkost se drží okolo 60% (což není moc, ale lepší než předtim :D )

Zatim zdárec Bobek :beer:
Rychlí info: Nirvána měla 100%-tní klíčivost->zasazeno 7 semínek(z toho jeden pro kámoše). Doufám, že to všechno vyleze, za pár dní info s fotkama. Zatim čiao :beer:
Přinášim další fotky-




foto č.1-první den na periodě 18/6









foto č.2 Shivu sem přemístil ze stolu pod sodík ať z ní taky něco vymáčknu :punk:










foto č.3 Tak takhle budu hnojit, snad je to cajk :o







Jinak všech 7 zasazených semínek už vylezlo(takže 100%-tní úspěch s Nirvanou) uvidíme, jak to půjde dál.
Teplota se drží v rozmezí 24-26°C a vlhkost nad 60%RH, takže taky cajk :)
Kolom&n
drzim ti palce vypada to dobre a ta shiva neni moc dobra co nebo aspon tak nevypada ale pod tou lampou se vzpamatovala co
Kolom&n: Díky za K. Máš recht ta Shiva je docela shit, ale teď se začíná docela rozjíždět pod sodíkem. Ale nevim jestli to je shiva, protože mi nepřišla v orig. obale, takže si myslim, že se mnou seed banka vyjebala! No ale sem hlavně zvědavej na to ákáčko, páč všichni řikaj, že je nirvana shit, tak uvidim no. Tak zatim :beer:
Vofce
Zdárec hnojení je fajn jenom doporučuju první týden vůbec nehnojit kvůli kořenům (dyž budou trochu vod spoda žloutnout tak se nelekej je to normálka jde o to aby se vytvořil pořádnej kořenovej bal) a jednou za 14 dní nechat trochu více vyschnout pak prolejt čistou vodou(+enzymy pokud máš) a nechat znovu vyschout zabere to tak 2 az 3 dny - opět jde o obnovení a ozdravení kořenů. Maj sa joa dybys chtěl nějaký řezy, až budeš škubat samce, tak dej vědět do PM a já ti pošlu seznámek co mám (only Dutch passion a sensi seeds:D) za matky. Nic za to nechci jen aby sis pro to dojel... zdar jak sviňa Jamane
2vofce: díky chlape zrovna sem ti chtěl napsat ohledně těch hnojek..chtěl sem se zeptat, jak mam dávkovat to Pk, páč oni píšou na obalu něco jinýho než v tom "hnojícím" rozvrhu..
Jo a dík za ty rady a za ty řízky děkuju, ale počítám, že z 6 kytek budu mít tak 4 samice a to je tak akorát, aby tam měly dost místa holky..
Dík a čus:beer:
damsiveku
Už ho mám taky teda to PK a ptal sem se greenhomu a řekl mi 1ml na Litr a prej klidně každou zákivku, tak sem ho poslechl a výsled uvidíš sám prostě the perfekt až udělam ubgraade mího deníčku múžeš se přesvěčit zatim mír veka

AŤ ROSTE :wink:
2damsiveku: dík, taky sem si to nějak tak myslel, ale asi začnu pomalu od prvního tejdne květu O,5ml/litr a pak zvyšovat a myslim, že to bude :punk: :D sakra já se tak těšim..
Jinak kytky to začínaj rozjíždět, dneska asi připojim nějaký ty fotky.. Zatim zdárec :beer:
První fotka: holky se probouzejí do osmého dne!+teplo/vlhko měr
Na pár kytkách jsou na konci listů takový hnědý fleky, nevíte co by to mohlo bejt?? Na fotkách to asi neuvidíte, protože mam foťák na hovno :D







Druhá fotka: Shiva, skoro vůbec neroste spíš se jí zvětšujou listy, zkoušel sem fim zástřih, ale moc mi to nešlo a zatim nevypadá, že by se jí chtělo růst, nevim no je nějaká divná..
damsiveku
Zdarec chlape:bandit:
Chci se optat jak to je s tou zvlhčovačkou ty sice pouštíš vlhkost dovnitř tim husákem, ale čidlo na měření je venku tudíš to reaguje na vlkos v místnosti:confused: , jestli je to jinak a je to vpoho tak mě oprav, chci si jí koupit, ale nevejde se mi samozřejmě do roomu:rolleyes:

no a t těm problémů mistře co takhle :faq: :rejp:
Dávam tady link ať to nehledáš:wink:
Tady to snad najdeš
asi nedostatek vápníku?????

No a ten shiva je asi divnej, ale jestli si hi zastříhl, nebopřesadil tak chvilku zaratí a pak vyrazí... nebo je světlo hezky nízkoa von nená potřebu makat na vejšce.....nevim jen polemizuju
měj se vekoň
2veka: zdárec, no zvlhčovač mam mimo skříň a vlhkost tam ženu přes husí krk(jak si psal) a ten vlhkoměr mam položenej na květináči, takže měří vlhkost ve skříni!
A tu zvlhčovačku si kup, je to dobrá investice:wink:

edit: jo dík za ten link, asi to vážně bude vápníkem, možná je to i důvod proč shiva tolik neroste :(
damsiveku
Chlape neříkej že ta super věcička na těch květináčích je k tomu no jestli jo tak honem kde si jí koupil a za kolik jako přez net do v krámu mazec ua ten krk posílam kamarádku:wink:
a dík a neni zač muhehe maj sa mimochodem jak měříš ph, teda jestli ho měříš:bandit:
2veka: :D tu supervěcičku si musíš koupit v elektře(asi za 500kč) a říká se tomu teplo/vlhkoměr :wink: :D a zvlhčovačku sem si koupil přes net www.ecl.cz za 703kč! A to se vyplatí ;)
Jinak dík za karmici a ph neměřim, páč zalejvám dešťovkou, takže podle mě je ph v cajku(nebydlim totiž ve velkym zasmogovanym městě)
Tak zatim :beer:
Zdravim všechny growáky, po menší přestávce přinášim další fotky z mého dosavadního snažení:


Celkový pohled do skříně(holky mají 14 dní na periodě 18/6, a první hnojení B´cuzzem za sebou, ale zdají se mi docelá malý na 14 dní co vy na to???








Detail na kyti:)









ShivaShitka:D Ostříhal sem jí velký listy, takže vypadá jako nějakej keřík, ale je na hovno!
Radoslav
Taky se mi to zdálo pořád malý, tak jsem to nechal růst asi 32 dnů. Teď to jede přibližně 10 dnů na květ a nehorázně se to rozrostlo, že mám strach aby se mi to tam za týden vešlo. Chtělo to přepnout tak 25 - 28 den. Do konce týdne dám nějaký fotky na můj tread, tak se můžeš podívat.
Ortaniel
Otázka přepnutí je velmi záludná, neb já přepínal v 9. dni růstu (měly asi 20cm) ... vyrostly na 100-120cm ...

Nelze říct: "přepni teď", protože každý model je jiný ... ale to sem nepatří . ..

Otázka na Bobka: Proč ShivaShit ? ... vypadá líp jak ty zbylé :)
2Ortaniel: No možná se zdá, že vypadá líp, ale má děsně malý listy, který rostou divný(nejsou to ani pětky) To ákáčko roste hezky, ale spíš do šířky no..přepnu to asi v 21. dnu snad to bude mít aspoň těch 20cm. Zatim čus :)
Na větších listech bylo čím dál více hnědých a žlutých fleků(možná i plíseň) tak sem je ostříhal a snížil výkon zvlhčovačky. Dofám, že to pomůže abych měl vůbec co sklízet na konci :o/
Radoslav
Jestli se nepletu tak rostliny pochází ze semínek a ty těžko můžeš přepnout na květ již devátý den. To lze pouze u řízků a může to být klidně už den sedmý, ale rostliny ze semen musí prvně dospět aby mohli kvést a to trvá přibližně jeden měsíc. 21 dní je podle mě uplný minimum co jim musíš dát na růst.
2RAdovan: A kdo mluvil o přepnutí v 9. dnu :eek:? Chci je přepnout zhruba 21.-25. den ! Čus
Radoslav
2 bobek: já vím, byla tu zmínka od Ortaniela, tak jsem na to reagoval.
2RAdoslav: Tak to jo :D, asi to přepnu vážně až 30. den protože se mi to zdá docela malý :(
Radoslav
2 Bobek: Přepni to ten 25 den, to si myslím, že je ideální. My jsme to měli vysoký tak 30cm když jsme to přepínaly a za 10 dní to udělalo dalších 30cm. Brutálně se to po přepnutí rozjede. Taky jsme si říkali, že jsme to měli tak v 18 dnu zaštípnout aby do toho 25 dne se udělali větvičky a měli by jsme z každý kytky dvojnásobek, ale to až příště.
2RAdoslav: No asi to tak udělám, myslim, že kytka má už preflowers(ale to si nejsem jistej) A skusim tak 2 kyti zastřihnout, ať můžu porovnat výnosy atd...Díky bobek
Ortaniel
Přepnout to samozřejmě jde ... i v 9.dni .. viz můj pěstební thread.
Ale neříkám, že to hned začne kvést :-D
Radoslav
2Ortaniel: to má potom, ale zbytečně málo světla pro růst. Naveď mě líp na tvůj tread, nevím kterej to je :)
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od BobekMarley
2veka: :D tu supervěcičku si musíš koupit v elektře(asi za 500kč) a říká se tomu teplo/vlhkoměr :wink: :D a zvlhčovačku sem si koupil přes net www.ecl.cz za 703kč! A to se vyplatí ;)
Jinak dík za karmici a ph neměřim, páč zalejvám dešťovkou, takže podle mě je ph v cajku(nebydlim totiž ve velkym zasmogovanym městě)
Tak zatim :beer:

No, s tou dešťovkou,nehovoria Ti niečo "kyslé dažde?"Môžeš bývať hocikde na vidieku,tomu sa nevyhneš.Ale neviem,aké presne ph zvyknú mávať(samozrejme nie rovnaké:) )
Ortaniel
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=24617
Zdravíčko tak sem znova pohnojil a normálně se to hrozně rozjelo :punk:
JInak ohledně toho ph nepozoruju žádné negativní vlivy, takže to bude ok, kyselé deště jsou imho jenom nad velkýmy"smogovými" městy a to u nás imho nehrozí. Zatim čus
Po dlouhé době Vás zdravim, nemam teď moc času a nechtěj se mi sem házet fotky, ale teď sem to přepnul-výška asi 20-25cm, a je to 28.den. Akorát sem teď koukal, že se mi do skříně zabydlely takový hodně malý černý mušky, takže musim koupit asi ty žlutý desky:rolleyes: Pokusim se sem hodit nějaký fotozz, tak zatim Bobek
Zdravim, tak sem se konečně dokopal ktomu, abych vzal tu blištivou věc a něco Vám nafotil;)


Takže je to 4.den květu(hnojeno již dvakrát PK-0,5ml/l k základnímu hnojivu) Už aby začali ukazovat pohlaví :popcorn:









Pokus o makro na vršek kyti











ShivaBonsaj:D


Tak to je na nějakou tu dobu zase všechno:rolleyes: Pište dotazy, připomínky, rady atd. Budu rád díkec. Bobek
Zdárec tak už mi to 6.den kvete, nevíte, kdy tak začnou ukazovat pohlaví, možná mam už jednoho samce:grrr: -má u preflowers takový miniaturní koule, tak nevim no :( Díky Bobek
Zdravim všechny growers, přinášim vám nějaký fotky z 11. dne květu, už sem rozpoznal dva samce(takový malý koule u preflowers-takže předpokládám, že to jsou samci, ještě je ale nechám ve skříni, abych měl jistotu:), jinak ostatní kyti už koule nemaj, takže doufám, že už to budou všechno samice, v tom případě bych měl 5 samic, což by bylo super, tak tady ty fotky:


































To je pro dnešek vše, tak peace and keep growin´
Bobek:beer:

edit: SAkra celý se mi to přeházelo, takže bez popisů, ale jsou tam teda asi 2samci a ostatní by mohli být samice. Zatim
Ještě jeden dotaz, kdy se Vám průměrně začíná projevovat pohlaví kytiček a kdy začnou mít první paličky? Díky Bobek

edit: Jo ještě jeden dotaz, doteď jsem zalejval 1l dešťovky+hnojky/na 6kytek, což je 166ml na jednu kytku, teď jsem zkusil zalejt 2l/6 kytek a zdálo se mi, že se jim to líbilo víc, ale zase se bojim, abych to nepřehnojil nebo nějak nezasral kořeny. Co vy na to??Díky;)
2 Soul Rebel: díky konečně mi sem taky někdo napíše :D, tak jestli si tam lil 4 deci na 3litrový květníky, tak to se nemusim ničeho bát, když to tvý holky vydrželi:)Jo a mam asi 5,5litrový květníky.
Zdárec groweři, kvete mi to dneska patnáctým dnem, tak sem hodim nějaký fotky:




Celá skříň









Makro paličky, nevim jestli je to z fotky poznat, ale tohle je na 99%samec, je to škoda, protože tohle je zrovna největší palice a největší kytka









Kytička s krásnou zelenou barvou, na 80%samice:)










Shiva, je z ní teď docela hezká kytka, už to není takový koště a taky by to měla být samice









Hnojim to 8ml/2l A+B B´cuzz a 1,5ml/2l PK-13-14 B´cuzz, s hnojkama sem spokojenej, protože je vidět, že vždy když pohnojim, tak to kyti rozjedou, narovnají se listy a vůbec jsou prostě hezčí.

Nedokážu říct, jestli mi to kvete pomalu, nebo rychle, ale řekl bych spíš, že spíš pomalu, co myslíte??To je asi všechno, tak zatim čus Bobek:beer:
Tak teď sem vyhodil toho samce, heh šel sem s tim na kompost, jak agent CIA:D:D:D:D
Jinak všem děkuji za káčka, potěší to ;)
Zdárec, tak selekci mam(snad) zasebou a teď už se budu kochat jenom krásnejma holkama:bravo:





Celá skříň v tmavším provedení









To samé ve světlým :)










Makro paličky Shivy









Makro vedlejší paličky krásný samice v rohu










Taková trochu povadlá samice :confused:










A takovýhle mají podmínky holky moje:)









Ze 7 kytek mam teda 4samice, z nichž 3 samice už mají preflowers, takže jsou jistý, a ta nejmenší nemá ani preflowers ani koule, takže to snad bude samička:) Hnojim 9ml/2l B´cuzz A+B soil a 2,5ml/2l B´cuzz Pk 13-14. Asi všechno, tak ahoj a držte mi pěsti, páč se mi zdá, že paličky nabývají nějak pomalu:/ Bobek
2Isobacter: Díky, měl sem to v plánu, ale nevěděl sem, že je to kvůli tomu povadlí, takže dneska holky vypláchnu vodou a dám jim chvíli oddych od hnojek:)
Zdárec, tak kvete mi to nějakej 24. den a nejsem z toho moc nadšen, jedna kytka nemá dokonce ani blizny:eek: A celkově je to nějaký zpomalený, teď sem to nechával trochu proschnout a zejtra jim zase dám hnojivo, takže se to snad rozjede.
Ale to není hlavní téma dneska, ač nerad musím tady udělat masivní ANTIkampaň:D na spínačky SOLID. Sou to za*raný čínský šmejdy, už mam asi 4 a zase příjdu domů a skříň si vesele svítí, i když nejsou zarážky zacvaklý, prostě mlátit ty číňany do hlavy:D Bohužel u nás v elektře jiný nevedou a přez net se mi nějaký drahý taky kupovat nechtěj:(
damsiveku
Zdarec
mom celkem pěkne bobe akorád mi nejde do hlavy jak sou ty listy takový ehm svěšené oblý já je mam jak když střelí uplně trčí nevim já měl růst pod sodíkem chvilku růst zasadně po zařivkama nevim jinak pohoda.
Furt nechápu tu zvlhčovačku to jako ten drahej digi teplovlhkoměr napojíš na čidlo u tý zvlčovačky a vono to reguluje tu vlkost samo nebo koukneš jaká je vlkost a manuálně nastavíš to se mi zdá docela :crazy:
JJ spínačky No holt to vypadá na cestu do nejbližšího baumaxu či podobný putiky já je mám odtamtut a jedny z gesu jo a jedny zdigi od kamoše ty sou z německa ty spínají sodík a dou jako hodinky tak nevim hele mějse a no woman no cry
:afro: vekoň:afro:
dalas
Nazdar Bobku:smoker:
Kolik tam máš vlhkost? ty velký svěšeny listy mě dělaly když sem měl moc velkou vlhkost.Nebo v hlíně to je přelitím, ale to nevím přesně, hlínu nejedu.
Lampu dáváš jak nízko?

Ohledně toho ukázání pohlaví tak si myslím žes to přepl možná brzo a kytka ze semínka potřebuje něco vyrůst než pokvete, řízek ne.

Jináč budu sledovat a sem zvědav jak ti to poroste.:bandit:

D.
2veka:Prostě mam na podlaze vlkoměr a vždycky kouknu kolik je vlhkost a podle toho to seřizuju(ale ne každou chvíli), ale takhle to snad dělá každej ne:D
No a ty listy to nevim čim to je, jedna kytka má krásný listy a ty ostatní sou takový povadlý no, ale teď pohnojim a ono se to po pohnojení vždycky spraví:)


2dalas:Lampu mam asi 20 cm od kytek(ale nemaj tam moc teplo), myslíš, že to má na to vliv?? Vlhkost je asi 60%ve skříni a 50% u vrcholků, ale sere mě, že po vypnutí lampy vyskočí vlhkost na 80%, což je dost na plíseň no, ale snad to vydržej holky moje:D
A přelitím to asi neni, spíš mají málo živin, to je imho způsobený i hlínou(agro shit ze zahrádkářství) a možná bych jim mohl dávat víc do těla ohledně hnojek, jak řikám dneska pohnojim a pak sem dám fotky na porovnání.
Ohledně přepnutí se přiznávám, že sem byl dost nedočkavej no:rolleyes::D

Tak zatim a nezapomeňte ONE LOVE;) Váš milovaný Bobek:D
dalas
proc tam mas pres noc 80% vlhkosti? to je zrali na plisen.Odtah ze skrine jede non-stop? nebo jen pri zaple lampe? Na noc ti zvlhcovacka taky jede?
Zkousels uplne vypnout zvlhcovacku a zmerit vlhkost.
ja treba po prepnuti zvlhcovacku uz nepouzivam.
2dalas:No protože mam skříň v takový postraní chodbě, která je dost temná. Zvlhčovačka samozřejmě jede jenom s lampou. Odtah(400m3/h) jede nonstop. Ale když jede lampa a zvlhčovačka ne tak je ve skříni asi jenom 45%tak nevim no, snad plíseň nechytnu.
Jinak dneska hnojim a do zejtra se listy snad spravěj, takže hodim foto;)Zdárec Bobek
Zdárec šlechtitelé, přinášim slibované fotky..po pohnojení(9ml/2l A+B B´cuzz a 2,5ml/2l Pk 13-14 B´cuzz) se skutečně listy trochu narovnaly :)
Fotky jsou z 26. dne květu(snad to teda sedí:D) Když pomyslim, že má být ákáčko nejrychleji zrající odrůda tak se mi chce brečet:(kvete to hold pomalu-měl se jim dát víc času na růst no, Shiva byla na růstu asi 60 dnů:D a je teď krásně vidět, že jí to svědčí, dokonce už začíná cukrovat(na fotce to bude vidět při zoomu:)

Marko paldy Shivy, zoomujte a snad uvidíte i cukrovačku;)









Makro paldy nejhezčí samičky:bravo:











Listy se vážně trochu narovnaly, posuďte sami









Celá skříň aneb 4 statečný holky


Pište dotazy, nápady, připomínky, rady atd. díky Bobek:beer::wink:
Zádrec, 30/12, podle plánu bych měl za 4 dny začít flushovat, z čehož se mi chce brečet:(
Tady jsou nějaký fotky:



Celej box












Rozmazaný makro












Tohle je ta kytka, která měla svěšený listy a zdá se, že už je to v pořádku:)




Tak zatim growers, Bobek.
Hanyz
Na flushing je IMHO ještě čas, min. 10 dnů


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma