Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
Meskalinový kaktus - Peyotl - Klikni zde pro originální téma
Oscar111
Právě mi přišel E-mail wod jednoho květinářství, že mají semínka kaktusu Peyotl a že 10semen stojí 5Kč :D

Akorát mi to přišlo na click, tak musím počkat na přesměrování,,,

Tady je info ohledně toho kaktusu,, :

Mezkalin (mexc, buttons, cactus)

Kaktus Peyotl byl indiány amerického jihozápadu a Mexika dlouho používán jako prostředek spojení s božským světem a požívání jeho usušených květů je dodnes hlavní svátostí indiánské církve. Pole působnosti má dnes také při experimentálně psychologickém výzkumu. Vyvolává podobné účinky jako LSD. Bohaté zrakové iluze, opojení, únava, gumová podlaha, nohy jako by samy odskakovaly od země, pocit, že je není možno ovládat, odosobnění, poruchy vztahu k okolnímu světu a svému tělu (výraznější než při LSD). Někdy zúžení vědomí, méně bizarních nápadů, vnímání je změněno, někdy zpříjemněno. Meskalin způsobuje syneztezii, úder je vnímán barevně. Asi nejvyhledávanější jsou zářivé, barevné pseudohalucinace a halucinace, vidiny girlandovitých a arabeskovitých ornamentů, velmi pestrých a kaleidoskopicky se měnících. Předměty se "tváří", mají mimiku. Někdy je zbystřen sluch, je však špatná lokalizaze zvuku. Taktéž nastává snížení schopnosti diferencovat akustické podněty - člověk si iluzivně přetváří zvuky, má čichové, chuťové a jiné, i sexuálně zabarvené halucinace. Špatně se odhaduje vzdálenost, jsou poruchy vnímání času - většinou se zpomaluje, někdy zrychluje. Je výrazná nechuť k jakékoli činnosti, psychomotorický útlum. Někdy přichází smích, až nutkavý, jindy deprese, paranoia. Na meskalin se hned navnadil i Jim Morrison, když si v jedné knížce prohlédl, jak vytváří svoje sítě pavouk, kterému tuto drogu podali. Byly utkány naprosto chaoticky, na rozdíl od LSD, po kterém zůstávaly geometricky pravidelné. CHEMIE: Meskalin je /1-/3,4,5-trimethoxyphenyl/beta-aminoethan. Je velice zajímavé, že je chemicky blízký adrenalinu, noradrenalinu, dopaminu, DOM, DOB, TMA. Byl k nám dovážen už před II. sv. válkou jako sušené řízky (mezkalové knoflíky či koláčky) nadzemní části Lophophora Williamsi, kaktusu Peyotl. Syntetizován byl na přelomu století. Samotný kaktus obsahuje 40 dalších alkaloidů, které snad nejsou psychotropní, ale nějak účinkovat mohou. Nejvíce je v něm meskalinu (až 0.58%). PŮSOBENÍ: Velké dávky mohou poškodit játra a ochromit dýchací centrum (dávky bývají 200 až 600 mg, běžně 3g). Halucinogenní účinek se projeví tepve po jeho strávení. Nejvíce se koncentruje v játrech a ledvinách, nejméně v mozku a míše. Polovina se vyloučí nezměněná za 6 - 8 hodin. Působit začíná za 1 - 2 hodiny, účinek trvá 6 - 12 hod. Snový stav je po droze povlovnější, po syntetickém preparátu silnější a kratší. Vegetativní účinky jsou podobné jako u LSD, mydriáza, změny pulsu, poruchy dýchání. Jiné alkaloidy obsažené v droze provokují na začátku nevolnost a zvracení. Po opakovaných injekcích meskalinu byla zjištěna tolerance, a to i na LSD. Mezi těmito dvěma látkami tedy existuje zkřížená tolerance. Při opakovaném použití ovšem mohou být poškozena játra.

Jinak další Halucinogeny můžete najít na mé stránce,, :D
a nebo na http://www.biotox.cz/drogy/

Podobné účinky mají i kaktusy z řad Trichocereus.
Ty se dají objednat za 65 Sk na http://www.floraexotika.sk/
Těžko říct, co tam mají za druhy,, poslal jsem jim email, tak uvidíme,, na obrázku je Trichocereus Peruvians (z jejich řady nejlepší - 0,8% meskalinu)

Až mi příjde ten E-Mail hned ho sem sendnu,,,

Oscar111
Ten E-Mail je matucana@kakteen.cz !!
Kaktus se menuje Lophophora /Peyotl/

Jinak na Floraexotika.sk najdete spoustu halucinogenních kaktusů na objednávku. Přečíst si o nich můžete na bitox.cz
rastajohn
to je sice pekne ze maji seminka za 5kc,ale kdybys ho chtel pestovat ze seminka tak bys ho daval az nekdy v duchodu...ROSTE alespon 80 let.Ale nekde se prodavaji male peyotly ktere muzes tlakovat hned.U nas to bylo, ale tak 3 dny protoze to bylo vykoupene.
rastajohn
ale jinak dobry web ten tvuj.Dobry drumik :smoker:
Vinnetou
Jestli se chcete dovědět o Peyotlu opravdu hodně, tak si určitě přečtěte knížku Učení dona Juana od Carlose Castanedy.Je to o tom, jak starý mexický indianský šaman uči jednoho američana svému umění, což je v ve většině spojeno s Peyotlem a durmanem. Jsou tam do detailu popsaný celé průběhy a zážitky z halucinací, šamanské přípravy těchto rostlin ke konzumaci atd..Fakt vřele doporučuju. Ty popisy jejich tripů jsou hustý...
Vysmátá cyklistka
Peotly obvykle prodávaj na výstavě kaktusů v pražský botanický, je to tam tak dvakrát do roka a takovej malej kaktůsek ( fakt mrňavej) koupíš tak za tři pětky, doma ho pěstujem už tak pět let a fakt docela vyrost, je to celkem macík, ale pořád tak třetinovej než tady na tý uveřejněný fotce.
Nevíme jestli se do něj kdy vůbec pustíme, těžko bude mít takový účinky jaký maj tyhle kaktusy volně rostoucí někde na poušti.
Jinak díky za ten websajt, jdu se tam mrknout.
Aaron Lightner
Trichocereus je rozhodně lepší; uvádí se, že v ideálních podmínkách dokáže vyrůst až o metr za rok. Já si ho kdysi objednal (Trichocereus Peruvianum, přesně ten z té fotky) z Amazing Nature, ale asi po dvou letech mi chytil plíseň a umřel :( .
hh-top
A taky jsem viděl pěstitele, kterej jich měl povícero a odřezával z nich postupně kousky ke sjíždění. Tvrdil, a na těch kaktusech to bylo vidět, že se to zajizví a vesele rostou dál.
PS. Aarone, za tvé zásluhy na poli statistiky a za ten zesnulý pet plant, alespoň slabou náplast +.:)

[Edited by hh-top on 29-01-2002 at 03:24 PM]
Aaron Lightner
hh-top> Díky; každopádně mě baví, jak jsem si tu svými pár grafíky u několika lidí vydobyl titul statistika. Přinejmenším proto, že jsem statistiku a počet pravděpodobnosti vždycky nenáviděl; pojmy jako 'rozdělení chí kvadrát' mi ještě pořád vyvolávají lehký tik očního víčka. Takový ten můj thread o počtu členů fóra, to je jen takové sraní s cut & paste.

Ostatně díky za soustrast s kaktusem. Byla to moje blbost; vím od začátku, že jediné, co s kaktusem nikdy nesmíš udělat, je ho zalít (víc než tak jednou za rok :D ). Ostatně to nebyl jediný z mých neúspěšných psychedelicko-pěstitelských pokusů; už před tím jsem jednou zkoušel pěstovat Trichocereus Pachanoi a Lophophora Williamsii ze semínek (od AN) - samozřejmě nevzešlo ani jedno. Taky jsem si postavil akvárium a zkoušel pěstovat lysohlávky - to mi shnilo asi třikrát. Každopádně se ukazuje, že zřejmě toliko tráva je dostatečně odolný plevel, aby přežila i moji péči.
mcanna
Já sem o těch kaktusech už taky uvažoval.Jo dík za ty ww.Zakořenění 100%.Všech šest se ujmulo.Tu sedmou nepočítám ta byla nějáká zlomená takže šla srát.Jinak v poho.Ted už jenom čekám až budou mít větší kořeny a potom adijé BUBLER.Fakt moc dík.Ty durgy byli nádherné.Máš toho všeho tam něják moc jak jsem viděl na tak malou skřín jinak v pohodě skřín.
Oscar111
2 mcanna: Hehehe,, tak to tu pročítám,, čtu si tvůj příspěvek a najednou zjistím, že mluvíš se mnou,, hehe,, maras,, to že tam toho je moc, je jenom iluze,, dneska jsem to už po druhé prostříhal, ať se dostane světlo i ke spodu palic,, udělal jsem placky a hehe,, hehe :D Mega nářez,, placky z WW můžu fakt doporučit :D Jsem rád, že se chytly wšechny řízky,, přitom jsou docela slabý,,,
,, tak hehe,, placky hehe :D:D:D Jdu si dát ještě čoudíka na noc,, :) tak hoi,, (" ta durga je už zhulená,, hehe,, právě hulím poslední zbytky,,)
Aaron Lightner
lee> Pokud mě paměť neklame, tak v Castanedových popisech o peyotlovém obřadu u Indiánů zmiňuje jako běžnou dávku řádově nějakých 10 knoflíků. Bohužel neupřesňuje jejich velikost, ale předpokládam, že specializovaní sběrači s letitou praxí by nějaké angreštové kuličky nesbírali :D .
Dlabi
Kaktusy tak to jsem este nezral:) muzes mi vysvetlit jak se to poziva co presne a jak jestli je to jako LSD tak se pravdopobne jí, ale co z toho kaktusa se vlasne zere??

Sorry za blbou otazku ale v kaktusech sem fakt uplnej laik
Dlabi
TAKZE MAM KAKTUS A ABYCH HO MOHL POZRAT TAK HO VLASTNE SKOSIM A US DAL NEPOROSTE ROZUMIM TOMU DOBRE TZN KAKTUS JE JEN NA JEDNO POUZITI PROSTE HO ROZREZU A JE KONEC US MI PAK DAL NEPOROSTE A AS SE BUDU CHTET ZASE VYKAKTUSOVAT TAK MUSIM VYPESTOVAT NOVY??? TO JE COOL
Pablo Honej
Ad Oscar111 (k uplne prvnimu zaznamu tady): Ten kaktus co tam je na te fotce je Trichocereus peruvianus. Ten mam doma, je nejsilnejsi z Trichocereusu. Je dost aktivni i kdyz se pestuje u nas. Konzumace je horsi nez houby,... atd. Ale hlavne NENI TO PEYOT, to uz spis SAN PEDRO. Peyot(l) je Lophophora wiliamsi a ta vypada uplne jinak.

O techto kaktusech najdete dalsi info na http://www.biotox.cz/drogy/natural/kaktusy
A jsou tam i obrazky.
(Peyot vypada fakt uplne jinak, zde na obr.)


Mr.Proper
Vitam autora nasich nejlepsich webovych stranek o prirodnich (i jinych) psychedelikach. Vitej mezi growery a at se ti mezi nami libi.

Kdo se zajimate o prirodni psychotropni latky, stranky Pablo Honej(e) vrele doporucuju.
Roman Dirda
Kaktus se po šetrném ořezání zajizví a roste dál jak už tady někdo napsal,ale na další várku si u Lophophora williamsii počkáš několik desetiletí,u Trichocereu(ten je ale slabší)snad jen pár let,ale každopádně nejlepší by bylo si za a)zajet do Mexika a za b)vyrobit syntetický meskalin(ale mám takový blbý pocit že je na seznamu).Taky jsem to jednou viděl za 50 guldenů ve smart shopu v Amstru.
Kdyžtak si příště vypni CAPS LOCK :bandit:
Pablo Honej
Mr.Proper: Thanx za uvitani i za ty superlativy :D. Snad si to ani nezasloužím ... :)

Ad diskuze: Trichocereus ma tu zvláštní vlastnost (možná zvláštní jen pro mne a ne pro kaktusy), že když se seřízne tak se rozvětví. Tak 3 měsíce se nic neděje a pak z boků u seriznute strany začnou vyrústat nové "větve". Roste docela rychle, no než ho nakrajet cely ke konzumaci doporučuji ho část nakrájet na řízky a ty rozesadit. Za čas to vynese své "ovoce" :D
Srooga
Lidičky, nevíte někdo víc o podmínkách pro pěstování těhle kaktusů? Čim svítit, jak dlouho, teplota, vlhkost a tak? Dost mě to zajímá!

Prostě vychytaný podmínky pro tyhle ostnatý krasavce.
Nebo to roste na vokně stejně dobře jako kdekoliv jinde? Pochybuju.

Engaren
Už jste to někso zkoušeli konzumovat?
eNDy
hehe:D vidim, ze sa tu rozsiruje obluba peyotu:):):) sam vlastnim par kuskov a nesmierne ma fascinuje krasavec menom Lophophora williamsii:D

prave mi zacina jeden kvitnut...ked ste zvedavi na mojich krasavcov, tak kuk na endyho rajsku zahradu;)
pa
Gin
Cus, mám doma pár kaktusů Lophophora williamsii-peyotl- za 30kc jeden ;) ale nevim kolik se toho má sníst..? Nerad bych to pos... dik
eNDy
Gin: nejedz ich!!! nema to cenu... a o par rokov z nich budu krasavci:)

v nasich podmienkach nedosahuju take mnozstvo ucinnych latok, takze maximum sa ti pokazi zaludok. a na trip ich potrebujes
(tych ucinnych) aj tak niekolko... takze ja by som ich dal na verandu a kochal sa nad krasou tychto posvatnych kaktuslov:D
Gin
Ja kaktusy pěstuju od 14ti let, takže k nim mam svůj vztah. Nicméně vim,že jíst je cenu má a jejich posvátnosti neubyde.
Navíc ty co mam já,jsou pěstovaný v hodně dobrých podmínkách
Takže kolik?
HCLivess
Tento účet jsem si zakoupil v podstatě jen proto, abych upřesnil, že Lophophora wiliamsi (uvedený expertem na slovo vzatým) není platný latinský název, nýbrž Laphophora Williamsii. Jinak děkuji za stránku se semeny, chystám se některá zakoupit a v důchodu seříznout špičku kaktusu, který mě pošle do pekla ;) Jinak samotná rostlina mě fascinuje
. Určitě v tom má částečně prsty jeden Yaki.

PS: Jinak děkuji za stránky biotoxu, jsou velice poučné, zvláště pak rubrika osobních příspěvků. Jen by to chtělo trošku ...uváženější uživatele. Zvláště u mého oblíbeného durmanu. Pak si jenom stěžujou

EDIT: Děkuji uživateli DUL za skvělou stránku, K+
HCLivess
Právě jsem se četl, že pro nejrychlejší růst je dobré peyotl brzy naroubovat na stejně malý kaktus Trichocereus. Nejvhodnější je, pokud se živinopřepravné kolečka shodují ve velikosti, rozhodně se musejí dotýkat. Při dobrém zacházení se dá údajně už za 2 roky dosáhnout rozkvětu

http://www.xs4all.nl/~knehnav/cultivation.htm
http://www.xs4all.nl/~knehnav/Entenpic.GIF

a nejdůležitější co jsem se dozvěděl - při klíčení semen nevystavovat přímému slunci. nezaléváme, pokud je půda mokrá, zálivka vydatná tak po dvou týdnech. nenechat stojatou vodu (v podložce pro květináč), raději nehnojit - může to rostlinu rozpukat :D, zalévat odstátou měkkou či dešťovou vodou, nejdůležitější je slunce. se zálivkou skončit někdy v řijnu, pozor na úpal na jaře, se začátkem slunce na jaře pomalu zalévat a přizpůsobovat slunci. doufám, že to nikomu nezpůsobí škody :)

jinak vhodných je 12 hodin světla a později odřezávat knoflíčky pro urychlení růstu. s tím hnojivem se doporučuje tak 1/4 až 1/2, ale je to nebezpečné. Jinak na seznamu (snad to není reklama, když tam mám malé písmeno) je spousta stránek s pěstěním kaktusů...
clandestino
Kaktus Trichocereus peruvianus neexistuje, jde asi o zamenu se druhem Cereus peruvianus (naprosto bez omamnych ucinku, ale vynikajici podnoz na roubovani) nebo Trichocereus pachanoi nebo Trichocereus poco ( Trichoereusy vyuzivane jako zdroj omamnych a psychotropnich latek - vyroba napoju jako San Pedro nebo Maike)
Azteky byl jako posvatny kaktus uctivan Lophophora williamsii kvuli obsahu alkaloidu, hlavne mezkalinu. Halucinogenni jsou i ostani Lophophory (L. diffusa, L. fricii, L. koehresii - nazvy nejsou sjednoceny, nekteri botanici uznavaji pouze druh Lophophora willamsii a jeho variety).
Tady je fotka moji Lophophory williamsii, je stara asi 4 roky. Mam ji jen pro radost, bylo by mi lito rezat.
HCLivess
Omyl, trichocereus peruvianus je jiný název pro Echinopsis peruviana a je zhruba 2.5x bohatší na obsah meskalinu než San Pedro (nepodloženo). Aktivní je také T.Bridgesii. V klasifikaci kaktusů je bordel.

http://www.erowid.org/plants/cacti/cacti_article1.shtml
http://en.wikipedia.org/wiki/Peruvian_torch
http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3rtrp.html


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma