Dudušek |
Musím to zaklepat, ale ještě ani na jedné šišce jsem plíseň neměl:) uvidíme, co ukáže čas, ještě je nějakej ten týden do sklizně u většiny modelů.... |
|
|
Dudušek |
Tak, včera jsem to s to plísní asi nějak zakřikl, včera celej den pršelo a dnes jsem již objevil plíseň na Durbanu, Passionu a na Blockhead, na Blockhead a na Durbanu jsem ji ostříhal, ale passion je vcelku dost postiženej, takže jde dnes pod kudlu, bohužel nemám foťák a do konce týdne ani nebude, takže bez fotek...pak hodím ještě foto erdbeer, kterého jsem stihl vyfotit... |
|
|
Sar |
Jo - presne tak - podelany pocasi... musel jsem sejmout vsechny - jedna kyti mi jeste dokvata, ale myslim ze uz to nebude tak valne... |
|
|
Dudušek |
Nějaké fotečky při sklizni ERDBEER, vypadá fakt nadějně:) |
|
|
Dudušek |
zbylé fotečky...Erdbeer:) |
|
|
Dudušek |
to Isobacter - jj, když to nikdo neukradne, tak to zničí plíseň, naprosto přesně řečené. Předevčírem jsem sekl jednu třetinu passionu, ale dnes jsem musel seknout již celou rostlinu, protože plíseň se šířila jako mor:( začala mi napadat skoro všechny rostliny... takže teď přemýšlím, co s tím, zkusím ještě vydržet, napadené místa jsem vystříhal.... |
|
|
Kutas |
jejej celkem se bojim co najdu doma az dojedu :) snad to jen zalezi na lokalite a u nas myslim moc velka vlhkost neni. ma cenu to v tomhle stadiu kvetu jeste necim strikat? |
|
|
Dudušek |
Ahoj Kutasi, jo, ten rozdíl jde znát, políčko co mam dole, ještě o cca 25km pod tebou, tak tam to zase tak hrozné s plísní není, ale co jsi tady nebyl, tak 2krát pršelo:( Jinak stříkat to už opravdu nemá cenu, posral bys to tím, protože by to chutnalo fakt hnusně, to už je lepší to pořád ošmikávat tu plísen, nebo seknout kytku předčasně... Pak dej vědět, co a jak...
Jinak jsem zapomněl dodat, že shaman měl cca 140gramů suchého:) a fakt dobrej:) ... |
|
|
|
Ahoj Dudu,
měl bych jenom otázečku... kdy jsi sklízel toho Shamana? dík
Nechci ti nějak zajebávat threed, tak proto jen doplňuji otázku. Jakym způsobem sušíš? Když dobře počítám tak jsi ho měl suchýho za neuvěřitelných 6 dní??? /započítávám i den sklizně/
Nemýlim se, že něco takového má veliký dopad na chuť, vzhled, možná i kvalitu... |
|
|
Dudušek |
to mopslík - sklízel jsem ho v sobotu, tj. 30.09. mohl jsem ho jěště cca 4dny nechat, ale blížilo se špatné počasí a byl jsem nervózní, kvůli zlodějům, tak šel o kapánek dřív... |
|
|
Dudušek |
Takže menší info, jenom slovní, protože foťák hold není:(
1. v kůře seknut celej passion 1
2. na místě,kde jsou rostlinky ze seeds sklizeno dnes 3 rostliny, zbyly už poslední 3
3. na utajeném místě to ukrutně nabobtnalo, ale objevila se i plíseň, takže jedna rostlina seknutá, ale takový ten průměr 2,5metru:) nejvyšší pořád stojí, vídím to tam ještě max na 14dní, ale většina půjde dolů za týden.... |
|
|
Dudušek |
to Svahadji and mopslik - :) nevím, škoda, že se neznáme osobně, dal bych Vám košta a viděli byste, zda to má nějaké následky. Je fakt, že sušení asi nejvíce zanedbávám, protože není většinou čas a takové místo, protože toho mívám fakt hooodně:) a ostatní spolupěstitelé to nemají kde sušit, takže všechno u mě:) suším normálním způsobem, kdytky dopředu zbavím listí, naporcuji na celé větve a ty pak hlavou dolů suším v absolutní tmě, teplota na podzim se tam pohybuje okolo cca 20-22stupňů a vlkost cca 35%. Paličky samozřejmě po ostříhání nalysuji, tak aby krásně vypadali. Každý, kdo kouřil moje hulení (a nebylo to málo lidí, včetně lidí tady z groweru), tak každý říkal že je to hooodně povedené hulení a někteří nepoznají ani u některých modelů, že je to venek:) Vím, že by se daly aplikovat určitě lepší metody, ale zhlediska času to u mě není možné:( ale nestěžuji si, myslím si, že mám velmi dobré kouření se špičkovou kvalitou...:) ale to byste to museli zkusit sami, abych se zbytečně tady nechvástal:rocket: |
|
|
|
2svahadji,mopslik>taky susim stejne jako dudu na kvalite je hlavne znat jak to konzervujes suseni staci tech 6-7 dnu bohate na chuti se projevi pak uz jen dobre konzervovane hulo mam vyzkouseny ze prolezeny nalisovany sisky ve sklenicich po mesici ulezeni jsou mnohem lepsi
jeste k tomu suseni ja se ridim tim ze stonecky u palicek praskaj tehdy je to dostatecne suchy ze to neshnije ve sklenicich |
|
|
Svahadji |
Dudu, Shooter, Deth: odlisťuju, porcuju na větve, sušim ve tmě (vpodstatě každej rok stejně), ale za šest dní jsem to nikdy suchý neměl... Většinou se mi to pohybuje tak mezi 4-8 týdny, než je to schopné naporcování do sklenic a plechovek....
Mohl bych se zeptat na něco blíž k tomu lysování? |
|
|
elanius |
Co ja viem, tak idealne podmienky susenia su:
-absolutna tma
-relativne vysoka vlhkost (65%)
-pohybujuci sa vzduch
-nizka teplota (pod 19 stupnov)
-susit velmi dlho a pomali (min. 2 tyzdne)
Nie kazdemu sa ale taketo podmienky podaria dodrziavat-to je jasne a aj pri zhorsenych podmienkach ide vypestovat urcite skvely suchy material :). |
|
|
|
shooter18,
nevím nevím jak to počítáš, ale šišky z 95% vody?! Já vím, že kytka obsahuje cca 80% a palice kolem 70% :wink:
btw. velice nesouhlasím, že g mezi 5 a 7 dnem přestává ubývat na váze! Pokud susíš v troubě bo na topení možná. Ale když píšeš, že užíváš stejného způsobu jako Dudu... nu :slizoun:
edit: možná každý vuuul to nepozná! |
|
|
Dudušek |
to mopslík - heleď, suš si to jak chceš, ptal jses a já(teda většina odpověděla) jsem ti řekl, jak suším. Mně se zdá můj způsob velmi dobrý a efektivní na moje podmínky. Víš, je možná pravda, že při lepším způsobu sušení bych měl možná o nějaké to percentníčko lepší kvalitu, ale fuck off, už ji mám teď:) a proč ji mít o nějaké mizerné procento lepší, když bych to pak nezvládl a mohl zbytek kytek vyhodit?? Víš, já nepoužívám vyčtené metody jako "možná" ty a to je taky důvod, že jses myslím na začátku roku divil, že jaktože mám tak velké výnosy na kytkách a víš proč to je? Protože pracuji se zkušenostmi:) a vždycky se snažím všechno(nejen sušení) přízpůsobyt daným podmínkám... a co se týká toho sušení, tak že po těch 7dnech neubejvá na váze, tak s tím prakticky souhlasím, jestli se chceš přít o nějaký ten gram z celé kytky, tak budiš, ale nevěříl bys, ale já to mám do těch 7dnů absolutně suché, krásné a voňavé paličky:) Jo a taky nemám hulení jako seno:) :) :) tým jsi mě fakt pobavil, nu, škoda, že jsi nezkusil, možná bys změnil vnímá a začal jsi možná aplikovat to, co já(my):) :) :) Ještě mě pobavil tvůj příspěvek : " Prostě po česku přeloženo - rychle usuš ať máme co hulit! " no, nevím, tohle asi můj případ nebude, protože .....no, to je jedno... nemá cenu se k tomu vyjadřovat.
Jinak mopslíku proti tobě osobně nic nemám, jen mě někdy naštvou příspěvky typu jen já mám pravdu a nikdo jiný.. teď jsem musel oplácet stejnou kartou a je mi to dost nepříjemné, protože je to totální blbost....
Timto tuto diskuzi končím, tohle je outdoor galerie a né diskuzní threadr na téma sušení. Určitě něco najdete v outdoor pěstění, tak se tam mrkněte a můžete tam vesele diskutovat dál.... |
|
|
Svahadji |
S veškerým respektem. Připojil jsem se k té otázce protože mě opravdu zajímal způsob, jakým lze mít kvalitně usušeno za šest dní (a věřím Dudu, že ty to rozhodně kvalitní máš). Poté jsem se dozvěděl, že je to tím samým způsobem, který nejčastěji používám (letos je to 11-ctá out-sklizeň), ale mě to opravdu NIKDY (kromě rychlosuchů na topení atd.) tak rychle neuschlo (že by se to dalo drolit rukama).
Jasně, že ideální podmínky většinou nejsou a proto mi to tedy asi trvá aspoň pětinásobně déle. Nemyslím, že by otázka sušení byla mimo téma out galerie, když je to vlastně předposlední důležitej krok před vyvrcholením a tím je Smoke report.
Ohledně toho lisování mi teda asi nic neřekneš, tak to vzdávám.
Osobně si tyto svoje příspěvky odsud smažu, aby to po vyjasnění byl úhlednej thread jednoho z The best (presentujících se) out-growerů zde. ( no ty si to stejně asi promázneš sám...) |
|
|
Dudušek |
Ahoj Svahadji, už jsem to tady něchtěl řešit, jen jsem čekal na poslední příspěvek od mopslíka, ale budiž.... Je mi to líto, ale tvoji otázku jsem bohužel přehlídl. Jak lisuji? :) Prostě a jednoduše.... Hned po ostříhání kytek a naporcování na větve dám na zem velký igelit, na něj dám větve a celé to pak přikryji velkým těžším dřevěným stolem, tak to nechám "odstát" cca 15 minut, jdu do místnosti, pověsím kytky a za dva dny jdu a ty šišky, co se mě moc nelíbí dotvaruji ručně a to opatrným mačkáním. Tak si šišky vylísuji podle svých představ, stlačím vzduch a udělám šišky sice menší, ale tvrdší a popřípadně můžu zlehka zamaskovat jejich popřípadnou řídkost:) Mrkni se tady:
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=9
např. u ww, passionu atd to jde vidět, jak jsou kytky po ostříhání ty paličky placaté, to dělá ten stůl, většinou to tak stačí, ale někdy musím přidat i tu ruční manufakturu, ale to je spíš výjmečně, nebo jen u některých šišek... Ty největší šišky ale lisuji minimálně....
Snad to tak stačí.... |
|
|
Dudušek |
Takže fotky z pole ze semínek, skoro všechno již posekáno, zůstaly tam poslední dvě kyty.... |
|
|
Dudušek |
dvě kytky po ostříhání + část výslužky :) |
|
|
Dudušek |
jen pro představu, jak to vypadá na políčku Top secret:) |
|
|
El_Liberal |
Cau, mas to nadherne k+, psal si o lisovani palic, muzes to nejak rozepsat ? nebo to proste jen zplacnes a konec ? |
|
|
Svahadji |
Máš to opravdu krásný, ale pokud bych se mohl přimluvit za trošku větší fotečky pls :) pro lepší kochání :) |
|
|
Dudušek |
to El_Liberal: mrkni do Příspěvek č. 138
Svahadji - jo, to je asi můj největší problém a to kvalita fotek:(
Po absolutně obrovské reakci, kde se Vám tajné políčko líbí přihazuji nějaké ty fotečky, ale no comment:)
Bohužel pro špatnou kvalitu doporučuji zvětšit, pak se Vám ukážou v plné kráse.... |
|
|
Dudušek |
Ještě něco jsem upravil:)
palda Orange Budu:) |
|
|
Dudušek |
Takže vše sklizené a jsem relativně spokojený....
Poslední fotky...
První dvě fotky jsou detail A11xmtf - opět mě nezklamalo. Další fotka je Blockhead. A ty poslední jsou fialové feno Ice.
Omlouvám se za špatnou kvalitu fotek, něco jsem udělal při focení s fotákem, takže zbylé fotky se nedají použít:grrr:
|
|
|
Everl0st |
Zdravim...máš to very very najc....jen sem se chtěl zeptat jak to s nima vypadá..nevim odkud jsi ale tady u náš je už docela zima a napadla první vrstva sněhu :)....Kolik odhaduješ letošní výnos??Jestli si to dovolíš odhadnout??:) |
|
|
Matrixx |
to je trávy,to je hrozný :D Dobrou chuť pane pěstitel.... |
|
|
Dudušek |
Díky všem za kladné hodnocení. Prosím, už mi nepište o semínka. Díky za pochopení... |
|
|
Dudušek |
to gode88 - hmm, letos nevím, nějak jsem to nevážil, ale dohromady ze všech tří políček toho bylo méně než minulej rok z toho jednoho(viz. Zahrada by Dudušek), ale jen o malinko:) letos jsem vybral špatnou genetiku, taky jsem to flákal a spolupěstitelé mi taky moc nepomohli, kdybych si to neudělal sám, tak bych neměl ani to.... |
|
|
Svahadji |
Takže zase skoro tři kila? Hustý!!! Gratuluju!
Řikáš, že jsi vybral špatnou genetiku - co bys vybral a doporučil na příští rok? |
|
|
Dudušek |
to svahadji - no, skoro :)
Dívej, je to zase velmi těžké, co vybrat, ale určitě už né tyto modely od kozzyho: Swiss Crypto, Passion - ten je obzvlášť špatný, Durga Mata... ale zase musím říct, že mě od kozzyho velmi potěšil PwP a hlavně skunk 1!!
Půjdu příští rok do tohoto:
Nirvána:
- Afgan
- Papaya
- Skunk Red Haire
- B 52
Dutch Passion
- Durban poison
- Hollands Hope
- Passion 1
švýcarské odrůdy
- erdbeer
- swiss sativa
Toto vše vlastní selekce.
Pak určitě do tohoto:
PwP - kozzy
Skunk 1 - kozzy
shaman - hary
a11xmtf - hary
belladona - hary
chronic - hary
GWS - hary
stonehead - hary
Ice - ??
hindukush
Z letošní sezóny bych vyzdvihl tyto modely: GWS, Apollo 11xmtf, shaman, Erdbeer, PwP, Ice, skunk 1, blockhead...
Vše je zatím v začátcích, tak jsem zvědav, co všechno se mi povede a co ne, ale určitě budu lépe připravený jak letošní rok, kdy jsem řešil modely až na poslední chvíli, špatně jsem se staral o kytky(málo času), nějaké ty čórky atd. |
|
|
Svahadji |
citace: |
ahoj dudu nemel bys nejaky seminka prosim??? pac mít seeds od samotneho velmistra je dobrej zacatek. |
raggaemanista: ptal se takhle ve čtyřech threadech... i v mym. Ale jen tady tituloval
... mít seeds od samotneho velmistra .. |
|
|
|
Reggaemanista |
Původní příspěvek od Svahadji
raggaemanista: ptal se takhle ve čtyřech threadech... i v mym. Ale jen tady tituloval |
Jj, to jsem zaregistroval, škoda že se nezeptal Tayema, strašně ho to se**...:crazy: :frog: |
|
|
Dudušek |
Díky kluci....pak si to promažu:) |
|
|
Dudušek |
Vsem, co jsem slibil seminka Passion x neco, tak odeslano, nikdo jiny uz prosim nepiste.... nic na oplatku od nikoho nechci, nemuzu rucit za kvalitu, jinak klicivost je cca 80procent..... |
|
|
|