Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Ali´s and buddh@´s growbox - Klikni zde pro originální téma
Buddh@
Zdar groweři,
tak konečně jste se dočkali taky naší práce. Možná se divíte proč NAŠÍ, ale celý tento projekt realizuji společně s MATHEW65...Provedeme Vás stavbou skříňky.

Pro realizaci Našeho projektu jsme zakoupili skříň ještě s dalším příslušenstvým("ani ň jsme z něj nevyužili-->protože vesměs se jednalo o věci, které měli svou životnost za sebou")...

Stavba se dá rozdělit do několika etap, jejich kombinací jsme dosáhli kýženého úspěchu...
Každou z těchto etap si popíšeme...
mathew65
Skříň: 166*41*43 (výška*šířka*hloubka)
Již ze začátku jsme museli řešit první problém, uprostřed boční stěny byla díra po předešlém uživateli(tu jsme utěsnili a zatmelili). Pak jsme ji rozdělili na 2 části, jedna bude tvořit prostor pro pěstování a druhá nám poslouží jako úložné místo pro pachový filtr(home edition 150 cm3)
Buddh@
Osvětlení - 125W
Jako osvětlení jsme použili úsporku Nurturelite 125W Red (komplet se zabudovaným předřadníkem)…Dostali jsme se k ní celkem náhodou, ale jelikož jsme oba zastánci úsporého pěstování, tak jsme se ji hned ujali… Pro její zapojení je zapotřebí objímka E40(máme plastovou)….V našich podmínkách je to 100% nejlepší řešení (tolik netopí
a plně výkonově stačí)…

Fotos

1. stínítko-->odtah

2. svítí

3. odtah

4. trochu nostalgie
Buddh@
Stínítko
jsme si vyrobili sami…Pro jeho zhotovení jsme užili pozinkovaný plech (odrazivost 80%)…Vystřihli jsme si z plechu obdélník (420*390 mm) a nasříhali jsme jej . Dále jsme ho ohli na svěráku. Jak jste si možná všimli tak v rohách nám zůstaly kousky plechu, ty jsme také přehli a vždy jsme je zarovnali s hranou na ně kolmou(dodá to na jeho pevnosti). A jak se nám to povedlo, to ať si každý posoudí sám…

Fotos
1. stínítko(spíš jeho uchycení)

2. plech

3. umístění ve skříni
mathew65
Kytičky jsou no name, semínka co sem našel doma, některý jsou možná i 3-4 roky starý. Vyklíčilo z 20 asi 14, takže docela uspěch.

Substrát jest smíchán ze substrátu pro pokojové rostliny (na obalu napsáno s hnojivem na 6 týdnů) a zeolitu, ten by měl být něco jako perlit. Je ho tam ale docela malo, nasel jsem nejakej zbytek a dal ho tam celej.

Koukam ze tu neni nic o vetrani. To zajistuje Sunon s prumerem 12 cm. Na poslední fotce je videt pozadi tunel ze stribrny izolepy, tam je vetrak uschovanej. Bohuzel jedna z prvnich dani za nezkusenost, vetrak sice neni primo na dreve, je tam jako teseneni karimatka, ale dela to bordel...

Boxík pojede nejdele do 17. července, pak nam budou predelavat koupelnu a minimalne tyden bude cely byt nepouzitelny. Myslite, ze ma cenu shanet rizky? Doufal jsem je nechat chvilenku na rustu jen aby zakorenili a hned prepnou na kvet. Jsme zvedavi na nazory a kdyby nekdo, kdo veri ze se to da stihnout mel rizecky, byli bychom vdecni za pomoc (PM (jsem z Prahy)).

PS: Která fotka rostlin vám prijde lepsi?
Index
Zdravim groweři:)pěkný sem zvědavej co z toho vznikne akolik nakonec zbude kytek,jinak doporučuju co nejdřiv přesadit do větších květníku...at maj holky misto - az budou jenom holky
Buddh@
Jěště pár fotek k ventilaci

Fotos

1. přítah

2. tunel (zespoda)

3. odtah pryč

4. tunel
mathew65
Takže dalsi aktualizace. Sice je to dost brzo, ale
1) Rostou (jako) z vody.
2) Se budou náhle stěhovat, snad neutrpí moc šok a budou z nich pěkné OUTy.
sqott
zatim to wsecko wypada hezky ....mam dotaz kde se da sehnat tato usporka???
mam dotaz, nebude vam chybět modre spektrum?
Prootže jestli je to jako z CFL.cz tak budete muset dodavat modre spektrum.
Buddh@
Zdravím,

2 sqott: Hele už je k sehnání ve většině growshopů(aspoň mám tu zkušenost z Metropole)

2 praxer: Modrého spektra by se hodilo více (na růst a ke konci květu), ale i Nurturelite 125W (Red) vyzařuje modré užitečné spektrum(je to celkem universální, ale pokud někdo má možnost používat Nurturelite Blue, na růst ji doporučuju. Dají se také kombinovat-->což umožňuje jejich širší využití) :)

Jinak ceny tohoto osvětlení stále klesá...( www.hydroponic.cz)
Pro ty líné, nynější cena tohoto kompletu se pohybuje okolo 1.500- 2.000 Kč.
mathew65
Konecne jsem se dostal k dalsi aktualizaci.
Ve skrini uz jsou 2 řízky Apollo, z pěti nonamu jsem 3 dal kamosovi a 2 nechal na pokusy, třeba se z nich vyklube neco dobreho.

Jinak pomalu zacinam skrin utesnovat, protoze v zátěžovym test s vonnou tyčkou neobstála.
Buddh@
Přibyli nám další obyvatelé....
Do naší skřínky se přistěhovaly 2 nezakořeněné řízky (Early Girl), tak jim dáme ještě chvilku čásek...

připojuji pár foteček...
Pytlos
drzim ti palce,taky jedu Nurturelite 125 W
mathew65
Takze dalsi update.
Vratil jsem se po tydnu domu a koukam, ze nam to nejak prerostlo pres hlavu (skrin). Hlavni potiz je ale v tom, ze 2 jsou takovyhle (maximum skrine) a druhy 2 jsou malicky.

Navic dostali vsechny docela kour, sikovna sestri sice zalevala, ale kdyz davala vys stinidlo, nejak se posral ten muj vynalez, odtahovy tunel a vetrak byl napul bloklej. Takze vedro jako svine, ale drzeli se docela statecne, ted uz bude vse v cajku.

Chtel bych co nejdriv prepnout na kvet, takze zadam o rady. Mam velky ostrihat, aby se mohli jeste vytahnout? Mam po ostrihani nechat jeste nejakou dobu na rustu?
Ty maly asi necham tak jak sou a dam kvet, jen musim vyresit ty prerostlice.
mathew65
Takze sem je pokosil do puli, nadelal rizky a dal se uvidi.
Prinasim fotografie z 3. dne kvetu a rizky, ktere jsou uschovany v provizornim prostoru, kterej byl puvodne jen uloznej pro veci.
sqott
docela skoda zes mel dwe kiti welky a dwe maly...ale co...mas aspon rezi...wypada to celkem pekne takze preju uspech...
WhiTe
hmm.. moc hezky ;) ... akorat by me zajimalo proc nejedes vertical scrog?????? jinak k+
mathew65
sqott: dík
WhiTe: o vertikalu jsem premejslel, ale s nasema zkusenostma jsem se toho trochu bal. tak snad treba priste. sogy by podle me byli taky dobry, jenze co z toho vzniklo..

Z toho plyne hloupá otázka, ale co kdyby..
S prerostlejma kytkama na kvetu asi nic neudelam, ze?
Proste sem to nevychytal a vytahlo se to hrozne moc, takze zase malo mista.

Jinak uz pomalu zacinaji sladce vonet, takze mi delaj chute.

Taky díky všem za karmu, snad je zaslouzena :D
mathew65
jeste dva detaily. jeden ne moc povedenej, druhej zase neprijemnosti.
Buddh@
19. den květu 12/12

Tak po týdnu Vám přiníšim další aktualizaci......
Fotky už jsou 2 dny starý....
sqott
pekna moc pekna...jen tak dal...
PsYcHo84
he ja si myslim, ze kdybys to svetlo dal horizontalne a kyti zastipoval a drzel v nizke vysce, tak by to bylo efektivnejsi... takhle se hodi spis na v-scrog.. nechal sis to dost prerust..
ale delej jak myslis :)
Buddh@
to sqott: to víš, že se na to nevyserem:D

to PsYcHo84:chtěli jsme to zkusit, ale vertikál mi přijde pro využití prostoru efektivnější...taky až naberem trochu zkušeností , tak z toho bude třeba vertikál scrog, což jsme plánovali už od začátku... ;)

Jinak přihazuju 2 fotečky
mathew65
TAk stala první vážná věc. Objevil jsem plíseň. Teda spíš sem si ji nahodou všimnul. A tak započalo pátrání.
Jako podmisky sem měl 2 takový dlouhý pod truhlíky, ale pod nima byla takova rezervní, z kartonu zalepenym v igelitu. No a asi jak sem prase, tak sem tam někdy trochu ulil, jenze to nebylo tak dobře zalepený a voda se dastala dovnitř. Hnus --> see photos

Větev byla jinak v pořadku, bylo z toho par palicek (malinkejch). Samozřejmě sem to hned odstranil. Vyndaval jsem kvuli tomu kyti ze skrině, takže sou aspon fotky. Různě sem je ostříhal, od spatnejch listu a tak.
mathew65
Takže ted ty kyti, skoro jako na portretech :)
mathew65
Fotky u posledních dvou příspěvků jsou ze včera, takže ještě zoufale uploaduju dnešní.
Nemohl by někdo prosím poradit, čím to asi bude? Je to napadený plísní? Doporučíte na to nějakej prostředek?
Fakta sou totiž taková, že, protože sem hrozně línej, sem až dnes správně nainstaloval systém Blumat samozavalžování. A v pátek odejdu na víkend a pak se ke kytickam nadostanu až tak do 25., celej byt bude nepoužitelnej. Takže možná ani nebudu vedět, jestli to vuůbec fachá. A teď ješte tohle. :(:(:( Poradíte???

1.) Blumat kolík





2.) Nejmenší rostlinka




3.) První větší





4.) Druhá vetší
mathew65
Ještě jeden detali listů. Hledal sem a tak bych odhadoval, že by to mohlo být přelití nebo nedostatek fosforu. První je málo pravděpodobné, druhé spíš, totiž jak se snažim testovat ten blumat, tak sem tam nechaval jen vodu, bez hnojiv. Případné názory velmi vítáme.
Pytlos
mate to docela pekny,ale doporucil bych a) zastipovat protoze pod tou nurturkou mi to taky takhle docela vyrůsta az moc a b) hlavne taky ohejbat a nebo jim tam dejte V-Scrog - a to tak ze doopravdy síto a ne jen vertikalne lampu a řikáme tomu v-scrog
mathew65
Po dlouhé době aktualizace. Dve velke rostliny da se rict neprezily. Kdyz sem se vratil, jeste zily, ale sly do kopru hodne rychle. Tak sem je pokosil, jsou to maly palicky, ale vcelku kvalitni. Na fotce jsou listy, co jsem otrhal, z toho se uz neda ani varit, takze skoda.

Druhe 2 kyti se maji rekl bych fajn a delaji mi radost.
mathew65
Jeste pridam jedno makro, mam ted na nejakou dobu jinej fotak a je pekne nahovno, takze udelat slusnou fotku..
mathew65
Tak sem se konecne dokopal k nejakejm dalsim fotkam.
Pro Apolla bude zitra 60. den květu, uz vypadaji k nakousnuti, takze nejake pokusy o makra.









Malicka kyticka je z venku prinesla, nakvetla Herijuana nebo jak se to menuje. Je nejaka zasekla a po tydnu ve skrini na ni nepozoruju zadny zmeny.







Pekny mini kerik je Mendobog co pestoval kamarad za oknem a od pondeli (14.8.) je taky ve skrince.
mathew65
Mendobog co jsem dostal zanesl do skrine pravdepodobne svilusky a tak, i kdyz by mozna bylo vhodnejsi je nechat dele zrat, doslo dnes ke sklizni. Nejdriv tedy dalsi makra...
mathew65
A ted jiz harvest report.
Po uporne praci jsme zvazili. Pokud nekdo z vas vali oci na ukazatele a mysli, ze jsme meli pod Nuturelitkou 125W 80g ze 2 kyti, ne ze bysme si to neprali ale bohuzel je to vaha spolecne s miskou na ktere material lezi.
Takze pokud chcete vedet vahu za mokra, napovedou budiz to, ze miska vazi stejne jako uroda, temer na chlup presene.

Take jsme se za praci odmenili mini ochutnavkou do bongu (rychlo sus v microwave) a musim uznat, ze sem byl prijemne prekvapen. Nebo spis stale jsem... :D :bong: :D :D :D

PS: Takze ted se mi stala takova zvlastni vec, byl sem asi pred hodinou a pul vencit psa a zrejme sem ho zapomnel na chodbe a sam sel klidne domu. Ted zvonila sousedka aby nam ho vratila. TAkze vazne docela prekvapko... :frog:
Buddh@
Ještě přihazuju nějaké fotečky...
Buddh@
Mno tak to byly holky ještě živý...:D:D:D
kouba
¨zdarek , mohl bych se jen tak pro info zeptat kolik toho bylo :?
mathew65
kouba: cti a pocitej, vic ti nepomuzem... :rejp: no a jestli si myslel za sucha tak to vi snad jen Jah.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma