Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

Stránky: [1] 2 
mopuv outdoor 2006 - Klikni zde pro originální téma
mopuv outdoor 2006 - II


Zdravím všechny growery a growerky,

po dvouleté odmlce se opět vracím zpět. Tentokrát bohužel bez pomocné ruky mých Kamarádů. Ale nevadí, snad se letošní out vydaří i jako v minulých létech a možná, bude i líp!


Genetika
Hollands Hope / Afghani x Skunk - všichni samci!

Aurora Indica / Afghani F1 x NL
Genetika: Převážně Indica
Doba kvetení: 7/8
Doba sklizně: 9/10
Indoor

Aurora Indica je F1 hybrid Afghanu a Northern Lights (Světla severu). Tato květina má vyjímečnou produkci pryskyřice a její palice jsou husté. Aurora vytváří hluboké, skoro hashishove aroma a prináší těžkou zhulenost indiky.
Tato odruda je pravděpodobně naší nejsilnejší indikou vůbec.

Northern Lights / Thai x Afghani
Genetika: Převážně Indica
Doba kvetení: 8/9
Doba sklizně: 9
Indoor/Outdoor

Northern Lights je vysoce přizpůsobená pro vnitřní pěstování. Téměř všechny slibné moderní vnitřní odrůdy obsahují geny NL. Vysoký poměr list/květ, kompaktní palice, dobré výnosy a vyjímečná produkce pryskyřice, to jsou vlastnosti představované touto nádhernou květinou. Northern Lights je velmi lukrativní pro indoor pěstitele. Kouř je plný ač neutrální chuti.


Koupil jsem je v Holandsku (před 2 léty), v jednom kamenném obchůdku v centru Mastrichtu. Zn: Nirvana Seeds... pzn. Měl jsem trochu problém s Hollands Hope a jeho klíčivostí - z 5 semen vzešly 2 (pozn. nakonec se ukázalo, že všechny kytky byly samci)


Tech
Substrát: pro pokojové rostliny s hnojivem na 6 týdnů s bioaktivním humusem + perlit nebo lignocel
rockwool kostky na zakořenění řízků + Stimulax III
rašelinové květináče, kontejnery 0,2l - 0,5 - 4l
minipa - mini pařeniště pro řízky


Hnojiva
Bcuzz Booster
Krystalon na trávník
Organo-minerální hnojivo pro okrasné dřeviny s guanem od Floria
ALGA BLÜTE od Plagronu na květ
Advanced Hydroponics : Growth/Bloom excellarator
Enzymes+
Final Solution


Něco o pěstování
Nejdříve nechám semena naklíčít v papírových ubrouscích a snažím se je při tom držet při teplotě nad 20 stupňů (světlo v této fázi nepotřebují, takže postačí někde v temnu). Hned jak začnou rašit dám je do hlíny. Sice jsem to nikde neuvedl, ale pořidil jsem si obyč. zářivku s 2000 K a šoupnul ji do skříňky. Takže hned jdou pod umělý osvětlení, jelikož v době kdy jsem dával naklíčit semena bylo nedostatek světla a jiná perioda. Za oknem se hlavně kytky strašně táhnou ku světlu (jelikož sklo nepropouští ty paprsky, kt. by kýťi potř.) a další nevýhoda, pokaždý se mi stalo, že za oknem začli kvést.
Nejdůležitější ale je, vypěstit z těchto modelů matky! Postupovati se dá několika způsoby. Základ je v tom, že rostlinu s prvníma lístkama a dvěma patry můžeme třetí zaštípnout. Její růst se rázem zpomalí (jelikož všechny žíviny šli centrálním stonkem nahoru), teď po zaštípnutí se začně její stonek zvětšovat a začnou více růst spodní větve (od štípance). Po pár dnech nám doroste další větvení (teď už dvě patra) a to druhé můžeme dále zaštipnout. A takle to funguje až do krásnýho keříku. Btw. ke zjištění pohlaví je tedy zapotřebí onen "štípanec", kt. namočíme do Stimulaxu (dpp III. - tekutá forma) a zapíchneme do rocwoolu. Po pár dnech až prorostou kořeny, zasadíme do hlíny a dáme na 24 h (když nepomůže na 48 h) do temna. Řízek by měl vykvést a ukázat své pohlaví. Tak zjistíme zda se jedna o samce bo samici. Další možností je nechat kytky napospas a čekat zda se nám k začátku růstu samci neobjeví (upřednostňuju spíše tuto variantu, ale jak je vidno... letos se mi to moc nevyplatito - HH). Pokud víme pohlaví, můžeme řízkovat do aleluja. Kýti pak přesazujeme s chutí do hlíny a čekáme co z toho vyroste :)


MINIPA aneb minipařeniště s vlastní ventilací - tuto věc jsem sehnal v obyčejným zahrádkáři (prct. ve všech by něco podobného měli mít), jeho cena byla do 100 ,- kč

Zkoušel jsem všelijaké nádobí (misky, potr. fólie), ale tato věc je velice originální a praktická... kytkám se v ní velice daří, ostatně to je vidět na fotografiích...


foto. 3 - z leva jsou řízky ze starýho pařeniště, v pravo už jsou přímo z MINIPA
z leva NL , střed HH , z prava AI






foto. 2 - Northern Light




foto. 3 - Hollands Hope




foto. 4 - Aurora Indica




foto. 5 - z leva HH sameček ; z prava NL též sameček




foto. 6 - samčí květenství





toto jsou řezani z oněch matečních rostlinek (příspěvek č. 3).
5 dní po zakořenění v rockwool kostkách




foto. 1 - NL




foto. 2 - AI




foto. 3 - HH
kýti pohromadě...


během týdne půjdou 3 řezani do země. zbytek řezanů si ještě bude muset trošku prokořenit a zvyknout na hlínu a venkovní podmínky...

Jak jsem řekl, po týdnu jsem zase zpátky...

3 řezani přesazeni do země, pro lepší růst jsem použil jeden 50 l substrát a zeminu jsem ještě prokopnul. Je to osvedčený místo u nás na zahradě v rohu baráku. Kýti jsou od východu až po západ na slunku, je to nejteplejší místo... však za pár týdnů to bude vidět.
Z př. č. 2 z pařníku na levé straně jsem přesadil 8 řezanů do menších květináčů. Je zde vidět jak po 5 dnech se stihly krásně zakořenit.

Po týdnu kýti zase přesadím na oné místo vedle baráku. Počítal jsem kolik by se jich tam mohlo asi vejít, vyšlo mi to na 10 kytek. Když tak počítám celkem mám řezanů 19 a 3 mateční rostlinky... tak jsem zvědav kam zbytek nasadím :)

Btw. minulý rok jsem pěstoval u baráku pouze jednu kytku (HH), čistý výnos suchého materiálu bylo něco málo přes 90 g... škoda, že nevyšly žadné fota... letos se asi polepším, prtž. se s vámi musím podělit :))

Pište své názory a přípomínky, rád uvítám jakékoliv slovo :)
vincent21
Cus hezky to je a za jak dlouho se ti ty řezy chytly?
....
ahoj vincente21,

necelých 7 dní trvalo než se rcwkl kostkama začaly prodírat první kořeny. Po koupi novýho pařníku jsem je přendal do něj. To co vidíš v př. č. 9 je po 5 dnech v MINIPA. Celkem tedy 12 dnů... až začnou zakořeňovat nový řezani postnu foto a připíšu jak dlouho to v něm trvalo...
Jen tak pro inspiraci. Našel jsem pár fotek z loňský sklizně. Použitý model jak jinak než Hollands Hope.

Dal jsem si záležet hlavně s usušením, aby model nepřeschnul. Podařilo se, hlavně díky velkýmu množství pryskyřice, kt. ganju dělala mnohem kompaktnejší. Chuť ani high se popsat nedá, to musíte ochutnat :)
jsem tu jako na koni :)

Takže, řezani jsou přesazeny. Celková doba růstu prvních kořínků byla 10 dní.

Na fotách jsou z leva 4 Hollands Hope a potom NL a AI
Pouze ukázka jak se kytkám daří, foceno dnes v 16 hodin. O víkendu další přesazení do země k baráčku.

Hezký den přeji...
eNDy
vyzeraju vitalne;) no jo...uz aby boli vonku a mozu rast...
ja som moje (nie vsetky) vysadzal a tesim sa ze uz mozu volne rast.
dufam ze budes mat vychytane miesto..zelam zrelu urodu:D k+
Trošku jsem předběhl dobu a zasadil řezany už včera. 3 Holkám v zemi se na nepříznivé počasí celkem dobře daří. U jedný kytky v rohu baráku budu muset začít zašťipovat, aby to tam potom nevypadalo jak v jungli.
Před pěti léty tam vyrostla jedna kytka, kt. měřila něco málo přes 2,5 metru! Nemluvě o modelu (byl to Pan NoName!) a suchym materiálu!

Jestli správně počítám, tak mam zasazeno 12 kytek a ještě mi jich 10 zbývá (jeden řízeček jsem daroval kamarádoj). K baráku se mi jich tedy vejde max 4-5. Hmm

Hezký week všem...



Aktual.: Bohužel v pátek mi nějak nešel net a musel jsem odjet pryč, tak doplňuji foto až teď...
...
Zamite
máš to opravdu moc pěkné,krásně vzrostlé,prostě paráda,jen jsem se chtěl zeptat na hnojení,čím a jak? jináč přeji mnoho úspěchu bez těch čórek a K+ pro tebe
Dnes jsem přesadil dokonce i matky, kt. jsem si chtěl nechat na balkóně. Když si vzpomenu na minulý léto, jak jsem musel pořád zalejvat a hlídat vejšku kůli sousedům. Nemluvim o "minimálnim" výnosu.

Něco k fotkám:

Holkám se daří dobře, jak je vidno. Jenže, 3 rostlinka z leva se jaksi zdá být nějakým nedopatřením samečkem (2 fotka, 3 fotka už s se samičim květenstvim, 4 fotka). Tak jsem udělal radikální řez a vyškubnul ho.
Koupil jsem raději ještě jeden substrátek a trošku tu vyšeptalou zeminu prohrábl a přidal trošku kompostu.
V hlíně mám tedy 13 kytek, z toho počítám, že 1 nepřežije (nepřející počasí) a kdo ví kolik ještě přibude samců!!!
poslední foto, sameček na kompostu...

foto 4, 5, 6 - HH
foto 7 - uplne nahoře v rohu baráku HH

zbytek jsou AI a NL
sony_blue
citace:
Původní příspěvek od mopslik
Jak jsem řekl, po týdnu jsem zase zpátky...

3 řezani přesazeni do země, pro lepší růst jsem použil jeden 50 l substrát a zeminu jsem ještě prokopnul. Je to osvedčený místo u nás na zahradě v rohu baráku. Kýti jsou od východu až po západ na slunku, je to nejteplejší místo... však za pár týdnů to bude vidět.


Zdar,tyjo,řek bych že je máš moc u sebe,dal bych jim víc místa,jinak to vypadá náramně dobře
Pan Ker
Nazdar Mopsliku:)!

Souhlasim se sony_blue, trošku víc místa by prospělo. Ale snad to bude stačit. Jo, koukal jsem, že v příspěvku číslo 7 je vidět, že jsou kyti hned vedle plotu...nebojíš se sousedů?? Nebo s nima máš dobrý vztahy?? Jinak kytizz jsou zatim krásný, tak ať se daří:)!

PEACE
PUNKie
no vyzera to teda fakt nadherne. ja byt tebou tak by som to pri raste zacal ohybat ako Lahvan Flaski vo foliaci. vyriesil by sa ti tym problem s priestorom pre kytky a zvysil by sa ti aj vynos. bola by tohaluz keby dva metre od steny boli na husto same palice. si to viem zivo predstavit taky pas.
Pan Ker,

jak jsem psal, pěstuju u baráku už delší dobu... jak z vrchu (u plotu) tak ze spodu máme sousedy výborný (dokonce jednoho z nich je bratr policajt, ale taky v klidu). Občas ze začátku jsem slýchával co to tam pěstuju za zeleninu, teďka už vědí moc dobře oč se jedná a jen se ušklibují když tam zrovna běhám s foťákem :) Dokonce jeden soused o 3 baráky dál mi je chodí okukovat a občas se zastaví pro jointíka (je mu přes 40 let!). Sám jsem to dobu nepobíral, ale když mi řekl historku s kouřením a alkoholem. Hned jsem věděl, že je to můj člověk.
Ostatně i můj tatík je v klídku... občas mi to zalije, když je potřeba. Jednou jsem byl na pár měsíců v zahraničí, tak mi je i zaštipoval a hnojil.
Co si víc přát?! Jen aby to pěkné rostlo a lidí se měli rádi a byli zdraví...
Díky za koment. a dotaz.

soulQuake
mopslík: čauec, hele, jakou máš zkušenost s těma rašelinovejma sadbovačema?? nerozpadaj se třeba?? chci si je totiž taky koupit
soulQuake,

ahoj, zkušenost s nima mam celkem dobrou. Chce to jen hledat po květinářstvích a najít nějaký levnější... jednou jsem se totiž napálil a koupil předražený... btw. mě se nikdy nestalo, že by se rozpadli. Problém může někdy být se zálivkou, pokud je máš venku na slunci, rychle vysychyjaj (jako každý jiný květináč s malým obsahem). Ale když je dáš do misky s vodou, nevidím žádný problém...
Ale pokud uvažuješ o dlouhodobym pěstění, kup si nějaký menší květináčky (např. příspěvek č. 10 nebo př. č. 4 - kontejnery o velikosti 13x13 a jeden vyšel na 6 kč,--).
soulQuake
O.K., dikes, stejně si koupím asi ty rašeliňáky, něco mi totiž říká, že budou mít dobrej vliv na pH, jo a taky se dáj dát přímo do hlíny a kořeny jima prorostou, což by mohla být dobrá výhoda, protože by se neodřely špičky kořenového vlášení, jako se tomu děje při vyndávání z umělohmotných sadbovačů
Dnes jen pár foteček zachování genetiky.

Z příspěvku č. 3, 5 fotka z leva HH - samec. Chcu jen zachovat trochu semen. Až samec začně pořádně produkovat pyl, začnu ho sbírat. Potom už jen štetečkem opyluju pár pestíků...

Dpp kliknout na poslední fotku...
Trošku aktualizace ze slunečného dne, což u nás není moc obvyklé :) O víkendu se má i oteplovat, tak bude ještě líp... necháme se překvapit :) Kýťám jak je vidno se daří dobře, aby jim bylo ještě líp trošku jsem je přihnojil Bcuczzem.
Blood_THC
K+ Mas to moc pekne.Ake mas skusenosti stym Bcuczzom???
Další dva syčáci na obzoru no je to možný?! ;) Na jejich místo příjde zřejmně nasadit HH. Buď to jsou řezani ze dvou samců, kt. mi vyrostly anebo jsou to maskovaní hermouši... kdo ví, každopádně jsem rád, že se mi včas ukázali. Skončili jak jinak než na kompostu...


btw. zajímalo by mne, jaký máte názor (př. č. 34) tedy na umělé opylení a zachování genetiky. jste pro nebo proti? pěstujete raději ze semen přímo od výrobce nebo z řezanů od kamarádů.

Díky za případné komentáře...

aktual.: přijde mi to nebo je to pravda, že se lidé tohoto tématu bojí? :confused: :)
ChaoticRoman
Názor? No samozřejmě kladný! Kvítí, které sám vyšlechtíš z modelů, které vyhovujou tobě, budou věrným obrazem tvého vkusu, jak má ganja vypadat a já sám se pokusím o něco takového, pokud bude nějaký samec...
sony_blue
citace:
Původní příspěvek od mopslik
Další dva syčáci na obzoru no je to možný?! ;) Na jejich místo příjde zřejmně nasadit HH. Buď to jsou řezani ze dvou samců, kt. mi vyrostly anebo jsou to maskovaní hermouši... kdo ví, každopádně jsem rád, že se mi včas ukázali. Skončili jak jinak než na kompostu...


btw. zajímalo by mne, jaký máte názor (př. č. 34) tedy na umělé opylení a zachování genetiky. jste pro nebo proti? pěstujete raději ze semen přímo od výrobce nebo z řezanů od kamarádů.

Díky za případné komentáře...

aktual.: přijde mi to nebo je to pravda, že se lidé tohoto tématu bojí? :confused: :)


ja tedy radejc z rizku-nemusis hlidat samce,neni to takova piplacka jak se seminkama,navic rizky mi prijdou celkove vitalnejsi,aspon takovou ja mam zkusenost oproti sazenicim ze seminek
Mairo
No tak já letos pěstuju prvním rokem ale i přesto si myslim, že pokud si sám vyrobíš semena umělým opylením, že je to o mnoho jistější a navíc pokuď si chceš zachovat odrůdu...můžeš i po tomto prohlásit, že máš stejně kvalitní odrůdu jako původní zakoupená semínka, protože genetické informace v květině zůstanou a nebo se dokonce ještě zlepší (zhoršení kvality se může stát taky, ale mělo by být téměř neznatelné) vysvětlím to takhle:
podle Mendeleho zákonů platí, že křížená rostlina (fenotyp) je v poměru 3:1 ve prospěch dominantní vlastnosti (vlastnosti pro přežití...velké listy, velké palice, silné stonky, vyšší a košatější rostlina)
U takového umělého oplodňování/křížení dochází k přeskupování alel
Pro lepší vysvětlení přidávám obrázek.
Karma by potěšila...jestli se vám to bude líbit.
Popř. ještě něco doplním

Edit: zapomněl jsem doplnit, že velké písmeno značí dominantní alely a malé recesivní (méně kvalitní)
Křížení samozřejmě probíhá tímto způsobem i u jiných odrůd samého rostlinného druhu.
Mairo
to mopslik: Chtěl jsem se jenom zeptat ohledně toho Holland´s Hope...příští rok do něj chci jít a objednat si semena. Jak to tu ale pročítám, tys s nimi měl nějaký problémy s neklíčivostí. Není to pouze tim, že už byly starý ty 2 roky? Nebo to samý bylo i minulej rok?
Kolk že máš teda nakonec HH samiček v poměru s naklíčenejma semenama?
Zdarec mopsliku. Já bych neřekl, že by se lidé tohoto threadu báli. I když bych možná taky očekával, že po tvým monstrózním outu 04, tady bude ohlasů víc. Pokud grower nedělá nějaký vyložený chyby a nepotřebuje s něčím pomoct, vše podstatné je řečeno, není moc důvod přispívat - raději to řeším karmou.
Chtěl bych trošku polemizovat s Mariovým příspěvkem. Předem však upozorňuji, že se genetikou nezbývám - vše co píšu jsou mé chabé znalosti ještě ze střední. S výkladem, kterej se týká alel bych docela souhlasil, zaráží mně však tato interpretace
citace:
...ve prospěch dominantní vlastnosti (vlastnosti pro přežití...velké listy, velké palice, silné stonky, vyšší a košatější rostlina)
. Ale nikde nemáš zaručený, že nepřeváží alely, který jsou sice důležitý pro přežití, jenomže už nejsou tak žádoucí pro growera - např. výšší obsah CBD, delší doba zrání apod.
citace:
Edit: zapomněl jsem doplnit, že velké písmeno značí dominantní alely a malé recesivní (méně kvalitní)
- další taková sporná věc. Nemyslím si, že recesivní alely jsou méně kvalitní. Např. u člověka barva očí. Alela, která zapřičiňuje modrou barvu očí je recesivní, neřekl bych však, že je méně kvalitní!

A teď k vlastní otázce týkající se mýho názoru na umělý opylení. Pokud nelpíš na čisté genetické liniie a nebudou ti vadit odchylky způsobený mutací (jejichž kvalita může být lepší nebo horší), tak proč ne? V první generaci se toho ostatně moc neprojeví.
Já rád pěstuju z prověřených semen (od kamarádů, ze seedbank) a nejraději z řezů :)

Za případný logický chyby se omlouvám, rád se nechám poučit.
Zdravím Tě futeW,

dostal jsem do PM-ka zprávu abych si dal pozor na jisté lidi na groweru, kt. dávají za genetický úpravý (jako je zrovna opylování apod.) negativní karmy. trošku mě to sice zarazilo, ale je to přeci moje věc jak si s mejma klukama a holkama naložím. stejně jako oni my múžou dát negativní karmu a ani se pod to "nepodepíšou".Tomu říkám největší hrdinství :) proto jsem chtěl vědět názory lidí, abych věděl jak to doopravdy je.

Mýmu starýmu outdooru bych neříkal monstrózní, nýbrž prostě vydařený... možná, že to lidi zakřiklo a mají strach ;))

Něco k tomu kontrolovanému opylení. Máš dozajisté ;) míry pravdu.
ale nechcu být nějakým rozhodčím, takže beru to jako dva trochu rozdílné názory za které Vám oboum velice děkuji.

Pokud někdo má jiný názor rád ho uvítám...
Pan Ker
4 mopslik:

Zdravim tě!

Hele, tak jsem si to teď pročítal a nechápu v čem je problém. Teda ne u tebe, ale u těch kterejm vadí řízený opylení... Je to snad každýho věc! Letos do toho jdu taky... Takže máš mojí podporu:)! Hodně štěstí...

PEACE
Další aktualizace. Rozhodl jsem se pár kytek hodit na balkón i přes to, že jsem tuto metodu kritizoval. Co zmůžu taky s tolika kytkama!
Takže použil jsem substrát s hnojivem na 6 týdnu jako obvykle a starší 4 l kontejnery po stromkách. Zasazeno jest 3 NL a 2 HH.
3 a 4 fotka - HH

6 a 7 - též HH, ten zadní mrzák bude použit na kontrolované opylení (viz poslední 2 fota)
Mairo
futeW :: Máš pravdu, ale já se svym vzdělánim taky nemůžu dělat žádný přednášky o genetice. To je obor, kterej se ještě pořád zkoumá a ještě pořád je co objevovat....což je výzva, abychom zkoušeli a zkoušeli :)
Nedávno jsem tu dokonce četl v nějakm příspěvku nápad na hašišovník (kytka na který roste hašiš) :D trochu blbost, ale někdy snad...
Přesadil jsem teda i samečka, i když nevim jestli mu to nějak pomůže. Bude stejně jenom zneužit a poté použit asi do masti.

Hezkej novej týden přeju..
Mairo
Nechci bejt dotěrnej, ale růst kytiček je nám znám až od řízků, tzn, že nějaký kytky si měl předpěstovaný. Pověz prosím, kdy jsi dával klíčit semínka a nebo alespoň, kdy si sázel semínka do hlíny... dík moc
Dnes brzo ráno jsem nafotil kytky u baráku. Opět jsem byl velice zklamán, když jsem zjistil, že matka HH je vlastně samec! Takže všichni řezani kt. mám jsou bohužel opačnýho pohlaví, tzn. že odpadá opylení. Každopádně sběr pylu pořád pokračuje... zkusím možná udělat nějaký mišmaš s AI nebo NL. Celkový počet kytek u baráku tedy je 8... Na balkoně 3 a 2 samci HH.

Na první fotce v pravo v rohu je tedy kytka vytrhnutá. Skončila jako vždy na kompostu...
další....
Něco málo ke sběru pylu. Vezmu samce (letos jich mam přehršle :) , nahnu (nezlomím!) větev nad lehce stíratelnou podložku a párkrát přejedu nějakým vehementem přes stonek (vehement - pinzeta). Až opadá všechno samčí květenství. Potom ho nejlépe hranou karty (třebas telefonní) drtím tak, že vypadává pyl. Následně ho sejmu do nádobky a dám do chladu. Akorát podotýkám, dělat v bezvětří a daleko od samic!

Je spousta technic jak sbírat pyl, podělte se s náma o ně.
To je ale humusný vedro! :p Ukázka jak se kyťám daří na balkóně .Přes víkend jsem je nezalejval a byly v pohodě, hlína byla krásně proschlá. Uvidí se časem zda jim to bude ku prospěchu, kdyžtak přesadím do větších květináčů.



Na snímku č.1 - 3 samice z prava, dále 2 samící HH
24.6. v sobotu jsem trošku doupravil políčko vedle baráku. Včera jsem tam dovezl jednu kytku z balkóna, bohužel už jsem nestihl přesadit... díky samcům se tam uvolnilo docela dost místa a chtěl jsem ho něčím zaplnit. A vim, že na balkóně to nebude žádná velká sláva už jen díky sousedům (aby to bylo lépe srozumitelné, pěstuju na dvou různých místech). Dále jsem taky hnojil Bccuzem a Guanem od Agra (granulovaný hnojivo určený pro okrasný dřeviny) a také poprvé zaštipoval.

Fotky jsou ze soboty, až přesadim balkónovku postnu pár fotek. Příjemnej zbytek dne přeji!

Ehm, tak jsem včera balkónovku přesadil za krásnýho deštivýho počasí.

Díky všem za ohlasy! :)))))
JAHmaican
a že jsi tu balkonovku dal už takhle do rohu... ?
Myslím, že už to tady někdo psal, ale tak já osobně bych to teda dal dál od tý stěny, ale jinak to máš fakt f pohodě!
eNDy
zdar mopsliku:D
no vidim ze tebe to taky pekne rastie..hehe:) stonek hruby ako hrnek..hehe..parada.. aj to vetvenie je good.. mat tak tvoj place..hmmm..
btw..mozna mi uslo, ale kolko hodin cca ti svieti slnko na ten spot..
diky cau... k+
Všechny zdravim. Dnes jsem se rozhodl fiknout balkónovky na zahradu k baráku. Důvodů je mnoho, ale hlavní byl ten, že mi je ožíralo štěně :) Takže použil jsem jak jinak než substrát pro pok. r. s hnoj. apod. Dále díky sousedovi (ještě, že ty sousedy máme!) vrták na piloty, jen škoda, že se neozval už dřív prubnul bych to u všech kytek. No každopádně je to výborná vychytávka jak v klídku zasadit, i rejčem je to namáhavější. Dpp všem :)
...
Ještě menší aktual. zahrádky... holky jsou vysoké 70 čísel
Blood_THC
Pekne kriky. Este by si mohol napisat ake su visoke. K+ 4U.
Menší aktual. Kytky jsem přidrátoval a ohnul malinko od stěny, aby měly více prostoru... nějak moc se začínají košatět. A hlavně pořádně "smrdět". Btw. hnojim osto šest docházejícim Bcuzem a hnojivem Krystalon na trávník / má 20 N / což je krásný. Na posledním fotu je vidět obal hnojky z guanem.

Chci si v dohledný době koupit nějaký hnojiva. Kdyby byl někdo tak hodnej a řekl mi zda je to dobrá volba : Plagron ROOTS, PHYT AMIN a Alga Blute na květ. Díky moc!
Tak jsem dnes vyštrachal ještě jeden řízek Northern Lightu a přesadil z rašelinovýho sadbovače do kontejneru. Ponechal prozatím na balkóně. Kýťu použiju na nějaký hezký experiment, ale ještě netuším jakej :) btw. při celým sázení jsem měl dva "pomocníky"!

Poslední foto /wau tak první foto - nějak se mi nedaří seřadit fota, stalo se mi to poprvé a u mě problém není/ jak to vypadá u mě na okně - 3 samci HH na pyl, 2 kávovníky pro okrasu, 1 palma mix a nějaký roští :)
Zdarec, řekl bych, že hnojivy od plagronu rozhodně nic nezkazíš. Mám zkušenosti sice jen s phytaminem a alga grow, ale zkušenosti jsou to přijemný. :) Na květ samo plánuju koupit alga blute.
jo, málem bych zapomněl. uchytil se mně řízek, kterýho plánuju opylit pylem od tebe, takže teď už produkci semínek P1xHH nic nebrání. měj se dobře
Dudušek
to mopslík - jasně, plagron je na out opravdu nejlepší, při porovnání ceny/kvality. Jen už je podle mně zbytečné ten roots, ten se dává na začátku. Jak jsi to vyjmenovával, tak jsem tam nenašel Plagron grow (na růst) a co nějakou finální hnojku, na začátek na květ nějaké PK13/14 a pak na finisch Rippen nebo Final solution? Toto nebudeš používat?
citace:
Původní příspěvek od mopslik
Čaues futeW,
...s tím řezanem a opylením nezapomeň postnout do svojeho threadru nějaký fotky, ať mi "amatéři" vidíme jak se to dělá :) též se měj fajně


vy amatéři?? :):) jako bych byl nějakej profík. vždyť já jsem v životě nesklidil finální produkt a produkovat semínka jsem taky nezkoušel. :D
jo a souhlasím s duduškem, ten final solution je určitě docela přínosnej. taky se na něj chystám.
Takže asi tak, přišel jsem před chvíli domů a co nevidím! Kytka na balkóně úplně uschlá a roztrhaná, v květináči hlína rozrytá jak od krtka! Kdopak to asi byl, vlastně jsem se ani neptal a hned jsem věděl. Ale kdyby jen to, ta potvora malá mi roztrhala i šnitlík, kt. jsem měl ve vedlejším květináči, úplně ho vytáhla i s kořenama (včera jsem ho z malýho přesazoval do větš.). Hlavně byl roztahanej po celym pokoji. Ach jo, ještě že jsem přesadil zbytek kytek! :))






Dudušek,

asi máš pravdu s tím rootsem! Btw. domníval jsem se, že je na růst, teď už chápu :bravo: :)) Na růst používám zbytek Bcuuz a krystalon na trávník s 20 N, kt. kradu tatíkoj. Na květ bych použil ALGA BLÜTE (má stejný poměr PK jak píšeš). A na "výplach" jsem nikdy nic nepoužívál, ale jelikož nebudu pořizovat roots tak pořídím RIPPEN a nebo F. Solution / není to nijak drahý /. Vidíš a málem jsem si objednal rootse, díky!




futeW,

co lžeš, vždyť outy jsi měl v klídku. Kdyby ti to minulej rok neukradli čorkaři, tak jsi to měl finální! ;) btw. stejně ty fotky postni až budeš opylovat samycu :)
Takže menší aktual. s podrobnější vizualizací! Nafotil jsem všechny kýti zvlášť, tak se je doufám na co koukat. Použil jsem taky poslední drtek Bcuuzzu. Foceno před pár hodinami...
....
Na posledním fotu je po zvětšení krásně vidět výška. Načmáral jsem na zeď čáry, takže kýti se blíží ke 100 cm. btw. vlastně nejen výška, ale taky já o holích. A to díky tomu malýmu mazeloj, kt. je na předchozích fotkách! Nejen, že mi zničil kytku a stále další ožírá, ale taky díky ní jsem si zlomil hnátu! No snad to do konce sezóny přežiju ve zdraví :)
Kutas
wooow nechapu, ze sem se sem podival az ted :) od zacatku do konce ty kyti vypadaji naprosto dokonale, kez bych mel takove krasne zelene listy jak ty, ty moje sou vecne nejake poďobane... karma a respekt ti patri :)
Dnes se trošku upravovalo. Zastříhl jsem holkám spodní listy, některé se dotýkaly země nebo byly nějakými škůdcemi znehodnoceny. Dále jsem popravil pár větvíček, kt. byly stejně shovaný pod celym keřem a nemohly by nikdy vykvíst a braly akorát rostlině živiny (takový klasický zastřihování). Dál jsem zjistil. že čára, kt. má ukazovat výšku jednoho metru, ukazuje metr 20. Takže nejvyšší vrcholek 3 kytky z leva je na 130 cm, což začíná být paráda. Na fotech je také vidět šířka 80 cm od stěny. Poslední věc, kt jsem pro holky udělal, přísypal ke každý rostlině substrát, jelikož byly poodhaleny kořeny ze zalývání.
Čau mopslíku,
já kytky standardně prostříhával dneska. co se týče opylení samice, tak momentálně spíš bojuji o její přežití. nějak jsem ju tady nechal napospas a odjel jsem do zahraničí. mám teď tři dny na to, abych ju nějakým způsobem zachránil. :)

No a to tvoje zákoutí... :) to bude na podzim opravdu moc zajímavý. už teď. radost pohledět.
nespokojenost? čeho se týká? nebo je to jen taková ta neurčitá nespokojenost typu "vždycky není tak dobře, aby nemohlo být ještě líp"? :D
co se týče toho křížení HHxNL, tak mám zkušenost jenom z northern lights. Stav z ní mně přišel takovej dost hutnej, přibíjející, nicméně dost silnej. Holands hope z vlastní zkušenosti neznám. Pokud budu mít dost těch semen, tak samo pošlu.
konečně přišli hnojky!

od Plagronu Alga
od AH Enzymes, Growth/Bloom Excel a Final Solution
lordWilliam
K tomu NL, vystrachal jsem zapisnicek co jsem mel s sebou v Amstru a u tyhle odrudy mam nakresleny 4 hvezdicky, poznamku nemichat s tabakem a jakousi psycho cmaranici :-) z toho usuzuju ze to asi bude zajimavy ;-)
Jinak to vypada velmi nadejne...
Tak dnes proběhla pořádná zálivka prohnaná hnojivem od AH, samozř. krom FS. Jsem zvědav zda-li to kytky vůbec rozdejchaj. Btw byla skoro zrušena jedna balkónovka / foto 1 a 2 /. A to díky mojemu miláčkovi, kt. měl na okně hračku a snažil se pro ni vyskočit. Nedivim se lidem, kt. pěstují v divočině! :)

gut week evrbd!!
Pěkný večír přeji!

Holky nám zase o něco povyrostli, tentokrát už meří něco přes 160 cm. Všiml jsem si dokonce, že za den zvládnou 5-10 cm. Pořidil jsem si na ně totiž rozprašovač za 89 kč (HILTI) s 3 litrovou nádobkou. Kytky každý večer a ráno při zálivce jim postříkám. Dokonce s údívem, holky u omýtnutý zdi začínají dříve zasazený kýti dohánět. A jejich barva se rapidně zlepšila (na tmavě zelenou) a to díky hnojivům. Jsem velice zvědav, kam až ty potvory porostou. Jen doufám, že tak jak krásně rostou i pokvetou :)
Ještě jsem vyštrachal pár fotek. Polámaná holka to krásně rozdejchala a roste si v klídku dál.

Měl bych jen takovou připomínku a dotaz. Na prvních dvou fotkách jsou dvě geneticky "stejný" rostliny, stejně zasazený, stejně substrátu, hnojený, zalejvaný... i na fotkách je poznat rozdíl. Levá je mnohem zelenější a druhá pobledlejší. Mohu se optat čím by to mohlo být, není možno lidského omylu? :)
zdarec,
člověk se plete často, tahle možnost je asi vždycky a všude. Nicméně si myslím, že to třeba nebyla tak stabilní genetika a v té druhé rostlině převládly trošku jiný vlastnosti. Ale hlavu bych si s tím nelámal. Ostatně, kdyby byly obě stejný, nemohl bys mít svou oblíbenkyni, nemohl by ses snažit dát ji ještě lepší péči, aby dohnala svou sestřičku :) jednota a stejnost jsou nudný :)
a co se týče kvetení... začínají už některý?
ahoj futeW,

moc pěkný názor :) uvidíme až začnou házet vlásky, podle toho snad poznám zda se jedná o stejnou genetiku nebo nějaký paskvil. Ještě jsem si vzpoměl, že můj malej miláček mi sežral krásně rostoucí řezan, kt. byl určen k zachování genetiky... takže jsem pro tentokrát zasadil dva řezany a ještě je dal daleko od všech predátorů...



No a ke květu, pokud dobře počítám tak 4 kytky začínají házet blizničky, bohužel nemohu se podělit o foto, jelikož můj míláček byl půjčenej na czechteccu, jen doufám, že to přežil :) btw. mam slíbenej 9 miliónek na pořádný makro snímky, takže se bude rozhodně na co do pár týdnů dívat... jen doufám v to, že se toto počasí zvrátí v něco lepšího, jinak mohu počítat s plesnivejma listama akorát tak do masti :)
Samé dobré zprávy, foťák to přežil!!
Pro insipiraci ostatním přikládám ještě nějaký makro snímky ze sběru pylu /genetika Holland's Hope/ toto množství je ze 3 kytek, kt. jsou za oknem. Dál použiju na dva řezany AI a NL, pokud mi je nějaký predátor nesežere...

dpp kliknout na zvětšeniny!
ares
Zdravim! Máš to moc hezký. Taky letos jedu HH a holky mi dělají radost. Ta největší je dnes na 191 cm. Ty paldy z loňska vypadají moc dobře! Doufám že se nám to letos taky podaří! :)
Držim palce!
Hektický den vystřídal další hektický den :) Dnes sice nejsem doma, ale půjčil jsem si od maminky ntb a cdma a postuju fotky přimo od kytiček. Tyto záběry jsou 2 dny staré. Bohužel díky vydatným dešťům a okapu, kt. nebyl nainstalován, se dost kytek polámalo a přišlo o svoje horní patra. Několik jich dokonce chytlo plíseň. Včas jsem, ale tuto obavu doufejme zastavil... větve ořezal a polámané přivázal. Okap je již také nainstalován. Teď už jen čekat na lepší počasí a hodně sluníčka. Jinak obavy kt. byly budou holou realitou... držme palec holkám našim!
madatuk
Ahoj mopslíku čím jsi ničil tu plíseň? Pomohlo to? Taky něco hledám jakmile to půjde do šišek... Jinak pěkný...
Konečně tu mám nějaké dobré zprávy. Holky rostou jak z vody, skoro všechny začínají nakvétat. Plíseň zatím ustupuje. Výška je taková, že už mě skoro přerůstají :) Ale hlavně, velké díky mojemu otčínovi za to, že vylezl na střechu a udělal mi 3 unikátní snímečky od shora (se sádrou by to šlo asi špatně). Snímky jsou pořízeny ze včerejška.

Případné přípomínky, rady, kritiku velice rád uvítám :)
pokračování...

1,2,3 - unikátní otčínova fota :)))
cyberhippy
Mas to fakt pekne ;oP a ta vec na vrtanie dier do hliny, to je fakt vychytavka... ;oP
Zdravim, za 6 dní od posledního vložení fotek se toho docela dosti událo! První věcí je to že 2 jediný holky / balkonovka v rohu a zmiňovanej "mrzák"/ nekvetou. Což je docela pozitivní zpráva. Bohužel na druhou stranu, zbytek sice kvete, ale je to takový květ nekvět. Pořád jen rostou a rostou a každým dnem čekám kdy přerostou hranici dvou metrů! Další velkou událostí, kt. nesmí chybět. Miláček mi přes noc podhrabal u zdi baráku 3 kytky, takovým způsobem, že jsem přišel i o několik větví! /polámané/ Už vážně netuším jak zabránit aby tohle peklo přestalo :) Jediná pozitivní zpráva, sundali mi tu ohavnou sádrovou nohu!
Teď pár fotek z dnešního odpoledne.



Btw. velice děkuji všem za pozitivní karmu a hlavně komentáře!
a další...
Zdravím, jak jsem již uvedl proběhla sklizeň. Leč nepochopitelná, ale musela být. Jedna z "kvetoucích" kytek /podle moji předchozí obavy/ nasadila bobule. Nedokážu si toto vůbec vysvětlit a asi se jedná o nějaký nadpřirozený jev, nebo lidskou hloupost :) Každopádně život jde dál a mi s ním. Měj te se rádi! ;)



Poslední dvě fota, MYŠ přistižena při činu!!!! :p:
Když už nám to nekvete a nedaří se, tak alespoň nějaké pozitivní obrázky z minulého roku. Alias návrat z hollandu!

Dokonce jsem si vzpoměl na názvy hasheee kashee :-)

Ketama
Afghan
Polemic
Další aktualizace. Holky konečně začali házet pěkný blizničky, na fotkách toho zatím vidět moc není, ale v reálu je to nádhera /velké plus přisuzuji dvojitým dávkám Plagron wuchs - postřik, zálivka/. Dnes jsem taky prostříhával. V tom zápalu jsem to trochu přehnal a ošmikal je vážně zkrátka :) Doufám že nenastydnou. Jedinou výhodou může být, že jsem se zbavil zavádějících listů a podřadných větví. Stejnak se ale postupem času setkám s nevyhnutelnou plísní!
Abych nezapoměl, tímto dnem všechno co mohlo nasadilo květ.


EDIT: problém není na vašem přijimači, bohužel ani na mém!! - upload začíná být docela prudérním!
Tak jak to tak vypadá, moje kytky jdou do poslední fáze svýho žití. I když nestihly skoro ani začít kvíst, tak je to docela výkon :)))

Jak říkají metereologové /lépe řečeno šarlatáni/ tak v příštím týdnu můžeme počítat s ranní teplotou kolem 3 stupňů a nejsou vyločeny přízemní mrazíky... :(

Jediný co by možná mohlo potěšit, že v září by děšťových srážek mělo být méně než v srpnu :))))

více čtěte zde -- > Idnes.cz - po vlídném víkendu přituhne, přijdou i mrazíky
Pan Ker
Zdar mopsliku!

Hele, tak nevim co je na tom pravdy, ale já jsem našel předpověď(a ne jednu), která tvrdí něco úplně jiného... Ale stejnak se tomu asi nedá moc věřit. No, tak podle toho co jsem našel já to vypadá příznivě, než cos našel ty.

Viz tady:http://www.e-pocasi.cz/pocasi-predpoved
http://pocasi.zacatek.cz/
http://pocasi.uzdroje.cz/ ...

Jinak ještě taková pikantnost-letos byl po nejteplejším červenci za posledních 60 let, nejchladnější srpen za posledních 30 let:D! Tomu už se fakt člověk může jen zasmát...

No nic, uvidíme, snad se to ještě vylepší...
Pan Ker,

božínku to jsi mi ty odkazy neměl ani dávat! http://www.e-pocasi.cz/ve_vysokych_tatrach_snezi.html , zde jsem se dočetl, že dnes jsme mohli být svědky prvních sněhových vloček na hřebenech Krkonoš!

Nevim proč, ale Idnes.cz věřim už jen z toho důvodu že poskytovatelem dat je ČCHMU. Taktéž věřim panu meterologoj, kt. předpověděl, že mrazicí přijdou co nevidět.

btw. předpovědi mohou dopředu vycházet tak na 2-3 dny a to na 80%. A taky vycházejí aj s těma linkama co jsi dal. Ale ty předpovědi se pořád měněj. Za včerejší den 2x - pátek, sobota, neděle... dnes to bylo dokonce 3x.

Když to prostě nevyjde nebudeme vešet hlavu a zkusíme to příští rok :))
Pan Ker
Ovšem pan meteorlog doslova řekl:"Nelze vyloučit ani místní výskyt slabých přízemních mrazíků v údolních polohách." Což neznamená, že mrazíky co nevidět přijdou;)...
Pan Ker,

jenže to nevíš v jakých krutých klimatických podmínkách to žiju :)) A když se jednou ukážou přízemní mrazící, tak už se nepustěj, to mi věř! btw. postnu pak fotky :))
Pan Ker
Tak to ti nezávidim. No, osobně pevně věřim, že se to zk*píp*vený počasí ještě aspoň na konec září napraví... Kažpádně good luck:)!
Zkusim tomu taky věřit! :) A odmlčuji se na pár dní do věčných lovišť směr Pha, ide se kalit. V pondělí zkusim nějaký makrofky, pokud to ty holčiny přežily...

se ya a fajnej wek všem!
PsYcHo84
hm, tak tomu rikam jungle :D
mopslik - tu tvoji vychytanou jednomuznou rucni zemni vrtnou soupravu si musim poridit.. dycky potim krev nez ty jamy na hlinu vykopu :)
jaxem se dival tak ta hlina v tvoji zahradce je luxus - se nedivim, ze to tam tak roste.. ten nas valassky podzol je mnohem vic napy*u..
nez to na podzim zpracujes a uskladnis tak to bude prace pro 3 lidi na cely den :)
at to zdarne dojede :)
PsYcHo84 dík, vychataná věcička to je ale má i svoje mouchy... pokud v zemi budeš mít nějaký větší kameny tak ti to moc nepomůže...

btw. nemyslím, že po sklizni z holkama bude tolik práce... bude to zatraceně jednoduché, prtž budu mít letos velký h..... :) Snad to vyjde příští rok ;)
Svahadji
Proč budeš mít velký h....? Kvůli těm mrazíkům, jak jsi psal? To už udeřili a vraždili?
Tak konečně jsme se dočkali nějakých pozitivních zpráv. Jak Aurora tak Northern Light se docela slušně rozjeli. Ještě víc podivuhodné je, že ani jedna jediná holka nemá problém s plísní. Když to takhle vydrží tak možná nakonec ještě sklidím pěkný šíšky, kt. /jak je na fotkách vidět/ se začínají formovat. Nu, vše ukáže čas.... :)
gratuluju ke květu .) mimochodem provádíš nějakej prostřih listů? (možná to zmiňuješ někde dřív v threadu, ale já jsu nějak moc unavenej, takže se případně omlouvám :)
díkes futeW :) btw. v příspěvku č. 89 - 27.8. jsem docela festovně ostříhal jak listy tak menší a větší větvě kt. měli nedostatečnou výšku. Od země bylo ošmikáno cca 50 cm zeleně.
A nebylo to poprvé, už jsem zastříhával asi 5x listí + nějaký větve. Kdybych to nechal volně si růst tak z toho je jednak šílená jungle a hlavně bych se setkával s nádhernou plísní...
Sílný vítr

Od jihzápadu postupuje do střední Evropy brázda nízkého tlaku vzduchu spojená se zvlněnou studenou frontou. Očekáváme čerstvý jihovýchodní vítr o rychlosti 5 až 10 m/s s nárazy 15 až 20 m/s. Od středních poloh (400 m.n.m.) bude rychlost větru dosahovat 10 až 15 m/s, v nárazech 20 až 25 m/s.

www.pocasi.idnes.cz






Přivažtě si svoje holky, ať vám neodlítnou :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma