Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Pán Prstenů - Klikni zde pro originální téma
Dude
Nedalo mi to, abych si natohle nezaložil témátko. Na tenhle filmík jsem se těšil už přes rok, zvlášť když jsem se dozvěděl že ho bude režírovat Jackson, jehož předchozí filmy byli přece jenom z trošičku jiného soudku (viz Braindead).
Včera jsem se koněčně dočkal a jsem sám překvapenej jak sem z toho na větvi. (mimochodem jsem celkem Tolkien fanatik, trilogii jsem četl asi třikrát + i ostatní)
Fakt nádhernej příběh, krásný záběry, hodně mi to i korelovalo s knížkou, nerozkližovalo se to z mojí představou, kterou jsem si vytvořil při čtení.
Prostě jsem nadšen, asi to bude druhej film, kterej si koupim na DVD (první byl Termix, teda Matrix)...

Viděl už někdo? Byli jste spokojený (zvlášť ty který četli knigu)?

Jediný minus bylov tom, kolik se u nás lidí na něj vypravilo do kina (vyprodáno), seděli jsme v první řadě skoro na kraji, krk to vodsral...
Vysmátá cyklistka
Tohle je fakt parádní téma, Dude!
Sme se nemohli vůbec dočkat, a tak když už jsme na silvestra kalili ve Vídni, rovnou jsme si tam na to 1.1. zašli do anglickýho kina.
Abych si osvěžila paměť, Společenstvo prstenu jsem si přes vánoce znova přečetla - a filmem jsem byla dokonale a totálně nadšená, hlavně Gandalfem!
Je škoda Toma Bombandila, ale i tak to bylo zpracovaný parádně.
Hej, Braindead, to byl fakt film, ještě teď si na to pamatuju!
Až opadnou první návaly v kinech, zajdem na to znova, tentokrát přemejšlíme o houbičkách, že bysme se tam v tom světě nádherně ztratili...
Dude
2 Cyklist: He,he vo tom druhym skuknutí na houbičkách jsme uvažovali taky:sun:
Gandalf byl sqělej, vlastně tam nebyl nikdo kdo by mi vyloženě neseděl (akorát balroga jsem si představoval trochu jinak)
Tim
tOS JEM SEL NA TO 25. PO VANOCICH A SEM Z TAMA VYPADL UPLNE OKOUZLEN TRIKY KOUZLY A MAGII. mYSLIM ZE JSEM SE I ZAMILOVAL:-)))
VIDELI JSTE JAK GRANDALF HULIL PORAD TU DYMKU? REKLI ZE TO MA NEJLEPSI WEED CO LZE SEHNAT...PAK SE NEDIVIM ZE JI NEVYNDAL Z PUSY HAHAHHA.

tIM
Hugo
Zrovna sem vylezl z kina a musím říct, že to bylo něco úžasnýho. Vy co váháte (pokud takový vůbec jsou :) ) běžte a užijte si to. Takovýchle filmů bude míň a míň. Aspoň že se můžem těšit na další dva díly. Fakt se mě blbě píše protože su ztoho ještě "paf". Jedním slovem - neuvěřitelné.
ataner
Největší mazec. K4Gandalf & Glum
oton
tak jak vás tady tak čtu už se nemůžu dočkat až to taky uvidim v kině, knižky sem čet několikrát tak že uvidíme jak to páni filmaři zvládli

PS: nebudete to mít někdo riplý na CD, chtěl bych tenhle film mít do budoucna doma
Madmaf
Film se mi líbil.Byl fakt dost dobře udělaný,ale škoda že byl tak krátký,přece jenom kniha je kniha.Byl sem na tom v Ostravě v Cine Star a řeknu pohodlí jak chceš zvuk ještě lepší,nějaká ženská vedle mě půl filmu probečela a schovávala se když tam byly skřeti a to byla tak 35 let stará,co já chudák sem si o tom pak měl myslet.Ostatní díly už mají natočený,ale budou je vysílat rok po roku.Mimochodem už se těším na hvězdné války,to pípání robotů a zvuky jediovských mečů mě pokaždé dostanů......určitě si na to zajdu a opravdu doporučiji kina Cine Star...fakt sou n takový stavy vychytaný a myslím že ten malý příplatek se dá oželet.
Roll a joint smoke and relax
carlos
Společenstvo Prstenu se jim moc povedlo. Jak se dalo čekat, má všechny výhody (strhující provedení) i nevýhody (zestručnění příběhu) filmového zpracování. Zprvu jsem se celkem bál film vidět- nechtěl jsem si nechat vtisknout filmovou představu hrdinů a míst, ale jsem prostě nadšen! Některé záběry v mnohém předčily moji představivost. A na pár věcí jsem se speciálně těšil, a fakt mě nenapadalo jak je chtějí zfilmovat - a nakonec se ukázaly jako dokonalé: Gandalf má charisma se v cizích očích jakoby "zvětšit"... Frodovy vize při nasazení prstenu... apod...

Ale podle mne je důležitý nejprve si přečíst knížku (alespoň Společenstvo) a potom teprve vidět film, nikoliv opačně, protože byste se připravili o obrovský zážitek z Tolkienovy atmosféry. Je hezký si alespoň chvíli představovat trpasličí síně v Morii a Lórien podle svého...

[Edited by Carlos on 12-01-2002 at 12:49 PM]
ddevil
cau lidicky. Tak ste me navnadili. Puvodne sem si taky nechtel, stejne jako Carlos kazit ¨dojem z knihy, ale jak to tu tak ctu, tak asi zajedu do olympie a ozivim zazitky.
Pokud je to alespon z poloviny tak dobre jako knizni verze, tak to bude supr.....
Mno, neni nekdo z okoli Brna, zebysme zasli negdy f tydnu, zaduneli a vnorili se do rise skretu, elfu, trpajzlíků kouzel a magie....... :)

Jo, jinak na Direct connectu jsou k mani, pokud sem se nespletl, uz vsechny 3 dily....... cca 2Gb (pokud to neni prvni dil rozdeleny na 3CD.

[Edited by ddevil on 12-01-2002 at 01:03 PM]
PiosOne
ddevil: dojem z knihy ti to rozhodne nezkazi, protoze je to naprosto sqele
malasorte
Dneska jsem Pána Prstenů viděl. A kino bylo úplně nejvíc narvaný, aspoň co pamatuju. Knihu jsem sice nečetl, ale brzo to napravím, slibuju. Film se mi moc líbil, po dlouhé době to byla věc, u který jsem byl imrvére napnutý. Prostě tohle je podle mě součást vzdělání a mělo by se na to povinně chodit se školou. Karma4 Aragorn & Jeskynní obr & Glum &........................
hm, nevim cim to je ale pri sledovani tohohle filmu me napadnul jinej film titanic, no treba to je jen prvni dojem
kazdopadne kdyz to srovnam s jinyma tak me nijak nezaujal
Haman
A knížku si četl? Já jsem film ještě neviděl, jdu na něj 31.1., ale zatím jsem slyšel jen superlativy.
juleni
Dnes som planoval ist s kamosmi do Stuttgartu, vzhliadnut Der Herr der Ringe (in English), no v poslednej chvili som si to rozmyslel a nakoniec som skoncil tu (i napriek tomu, ze som mal zajednany listok a prachy zan uz naspet mozno nedostanem). Rozhodol som sa, ze si najskor precitam knizne vydanie tejto fantasy (som proste lamer, este som to necital).
Neviem, mozno som uz fakt nacisto osprostel, ale nech je ten film akokolvek nadupany, chcel by som si najskor vytvorit svoju vlastnu predstavu pribehu (predstavivost pri citani knih mam celkom slusnu a zatial ju netromfol ziadny film)...
2haman,
mas pravdu knizku jsem necetl, protoze fantasy neni uplne ten zanr co by me zajimal. Ale myslim ze z toho je videt ze o tom filmu jsou slyset samy pozitivni veci jen kvuli tomu ze ted ze zacatku na to chodi prevazne fanousci, a az tam zacne chodit sirsi verejnost tak se teprve uvidi. No je to jen muj subjektivni nazor
sativa
kniha je prece jen knina, ale film, byl fakt udelanej pekne, jeliko6 sem trochu svoji predstavu pozapominal, tak mi ji film ani moc nezkazil

jen Hobiti vypadali jinak, nez sem si je utvoril ja, Gandalf, nemel noc jako v knize a v lese jim kvuli trpaslikovi nechteli ani zavazat oči :-)

...Jinak pro lidi, co necetli knihu to podle mě musel bejt šok, dali za to 80 a vic korun a zkoncilo to tak jako v knize,což oni vevědí :-)


to dude: film je urcite krasnej pro kazdyho, jen kniha pomuze vic pochopit konec, nectenarovi se to muze zdat moc ustrizeny na konci, jako treba mym rodicum :-)

[Edited by sativa on 16-01-2002 at 10:56 PM]
Dude
nemyslim, že je film jenom pro fanoušky, byl jsem na tom s mladou a její kámoškou, ani jedna knížku nečetla a myslim, že byli naprosto spokojený. Samo, že předchozí znalost pomůže umocnit zážitek (alespoň u mne to tak bylo).

Jinak točit film podle nějaký knížky, většinou dopadne na hovno, třeba kdysi jsem udělal tu chybu, že jsem si Jurskej park napřed přečet a film mi stál potom za hovno.

Pán prstenů má hodně archetypální náboj (Dobro vs. Zlo) a postavy nejsou jednobarevný (např. Boromir)...

V porovnání s tim Titanicem mi ty peníze přišli utracený mnohem líp

maslox



Fcera jsem zautocili do kina prave na tento filmecek. Je opravdu huuste natocenej. Jeden z filmu na kterej se jan tak nezapomene. Ted fposledni dobe asi nejlip zmaknutej po technicky strance. Drif se m jenom cumel co zvladli f matrixu a ted tohle...! mno uz se tesim na dalsi dily...

2dude,
nemyslel sem financni porovnani s titanicem, proste jsem se na ten film dival a najednou me proste napadnul
tot vse
maslox
2kif jo mas pravdu stim Titanikem takova ta usmrdlana hudba tam byla... to bylo asi jediny co me trosku vadilo...
tak jsem nasel jeste jedno hodnoceni tohoto filmu od cloveka s nickem smirnoff:
Tak sem videl Pana prstenu a musim rict, ze vetsi zklamani jsem v kine asi
nezazil. Nechapu jak takove pokrouceni a zmrzaceni knizni predlohy muze
slavit takovy uspech. Chapu, ze film pouziva jine vyrazove prostredky a nema
tolik prostoru a je tedy potreba lecos upravit nebo zkratit, ale za to co s
nekterymi pasazemi a postavami provedl Jackson se musi Tolkien obracet v
hrobe. Nektere klicove casti zcela vynechal, aby usetril cas a naopak jinde
plytval casem a dal do filmu sceny, ktere v knizce nikde nebyly nebo do scen
dava postavy, ktere tam nemaji byt.
Cesta z Hobitina az do Roklinky je totalni vysmech knizce. Shoduje se snad
jen to, ze se zastavili v hospode Prancing Pony (Skakavej ponik). Ve filmu
ani nepotkali po ceste do Radovska elfy (vedl je Gildor a zachranili je kdyz
uz byli skoro odhaleni prstenovym prizrakem), ani nebyli u sedlaka Cervicka
(ktery je pak dovez az k privozu), ani nedorazili do Radovska, ani
necestovali na ponikach, ani nesli pres Stary hvozd, ani je nezachranil Tom
Bombadil, ani neziskali zbrane na Mohylovych vrsich (meciky jim pak radsi
trapne jak nejakej obchodni cestujici co sebou taha ranec mecu dal Aragorn).
Hospoda u Skakaveho ponika vypadala samozrejme uplne jinak nez byla popsana
v knizce a skoro vse se samosebou odehralo take jinak. Cesta s Aragornem do
Roklinky je snad to nejhorsi vubec, boj na Vetrove je trapnost sama (v
knizce se Frodo s vykrikem: O Elbereth! Gilthoniel! vrhne prizrakum po
nohach a je zasazen dykou do ramene, tady se plazi po zemi nad nim nekolik
prizraku a misto aby ho zapichli tak ho bodnou do ramene, a to nemluvim o
jejich boji s Aragornem, kde hori jak kdyby meli plaste napusteny olejem,
fakt des.) Nejvetsi sok, ze ktereho jsem se uz po zbytek filmu nevzpamatoval
bylo objeveni Arwen na scene. PROBOHA! Totalni nesmysly, jedineho koho v
knizce potkali po nekolika dnech putovani byl Glorfindel, ktery po nich
patral a to pred brodem do Roklinky. Ten pujcil Frodovi kone a na tom se mu
podarilo u brodu proklouznout prizrakum, ktery hlidaly brod. Zadna Arwen
vezouci Froda a trapna honicka na konich a jeji ubohe "If you want him, come
and claim him." a jeji mumlani u brodu jako kdyby tu povoden mela carovat
ona (pritom to byla prace Elronada a Gandalfa). Hruza. Ztvarneni Elronda
bylo jaksepatri priserne, porada samozrejme uplne jinak nez v knize (zvlast
Gimliho tupa snaha rozbit prsten sekerou). Narsil (Elendiluv mec, ktery se
zlomil a s nimz pak byl useknut prst Sauronovi) nosil u sebe jako sve
dedictvi Aragorn, vubec nebyl na nejakym podstavci v Roklince jako ve filmu.
Navic byl pred odchodem spolecenstva znovu zkut, coz ovsem Jacksonovi
neprislo dulezite zminit. Radsi tam nechal Aragorna mumlat, ze ma v sobe
Isildurovu krev, coz je blbost protoze byl synem Isildurova bratra a ne
jeho. Jak se Arwen vzdala sve nesmrtelnosti pred Aragornem, byl taky peknej
vymysl. Jedinej elf, kteremu bylo umozneno vymenit nesmrtelnost za
Iluvataruv dar, byla podle me Luthien a to snad Mandosem. Jinak si vybirali
jen pulelfove jako treba Elrond. Saruman byl zrejme Jacksonuv favorit,
protoze se ve filmu objevoval skoro nejcastejc, a to i v situacich kdy tam
kde nemel co delat. Jeho souboj s Gandalfem byl plytvanim casem a prisuzovat
mu snehovou bouri pri snaze spolecenstva o prechod hory bylo docela mimo. To
co udelal Jackson ze Skurut-hai je taky nepochopitelne. Cesta pres Morii
byla jedna z mala svetlejsich casti filmi (kdyz opomenu otevirani brany do
Morie, kde to nerozlousk Frodo, ale Gandalf a taky ten smesnej souboj s tim
chapadlovcem kterej byl z vetsi casti vybajenej). Morie vypadala docela
dobre, souboj s trollem byl slabsi, a Froda neprispendlil troll, ale skret
(orc). Jak jsou pote obkliceni stovkama skretu kolem dokola a nejsou zabiti
pusobi fakt smesne. Souboj s balrogem docela sel, nevsim jsem si ze by se
Gandalfovi zlomila hul. Lothlorien byl zpracovan desne. Misto zlateho lesa
plneho slunce, pripomina Lothlorien spis Morii, vsechno temny, ponura
melodie, proste slabota. Galadriel vypada pekne, u zrcadla jsem postradal
Sama, dar dostal jen Frodo. Ani zminka o kouzelne pochve co dostal Aragorn,
o daru Samovi, o ostatnich ani nemluve. Ani zminka o Gimlim a jeho vstahu ke
Lothlorienu a Galadriel, v celem filmu je Gimli zpracovan jako tupej
neotesanec, kterym samozrejme nebyl. Zadna zminka o plastich ani lembasu
(oboji sehraje dost dulezitou roli). Vynechal i jejich setkani s kralem
nazgulu, kde mu Legolas sestrelil tu litaci bestii. Zaver filmu se
samozrejme odehral take jinak, Frodo pote co se mu pokusil sebrat Boromir
prsten, uz se s Aragornem vubec nesetkal, to jak se na sebe snazil Peregrin
a Smelmir upoutat pozornost skretu bylo taky smysleny. Kdyz Aragorn nasel
Boromira, tak uz tam zadny skreti nebyli natoz nejakej trapnej souboj
Aragorna s jejich bossem. Vetsinu z toho co rek Boromir je take vymysl.

No blbosti co je ve filmu je jeste cela rada, ale uz se mi nechce vracet. A
to sem cetl Pana prstenu uz pred delsi dobou. Ten kdo ho cetl nedavno musel
zazit jeste vetsi sok nez ja. Fakt to nechapu jak moh Jackson takhle
bezduvodne nektere veci zmenit. To vypada jak kdyby si myslel, ze je lepsi
vypravec nez Tolkien. Celej film je takovej nekonzistentni, casovy udaje
nesednou nebo nejsou jasny. Neni poznat kde stravili noc a kde nekolik
tydnu. Vubec se Jacksonovo nepodarilo zachytit strastiplnost jejich cesty a
uz vubec jednotlive charaktery. Gluma krom jedne zminky uplne vynechal, v
uvodu to vypadalo jako kdyby Glum prsten nasel, coz neni pravda. Taky to
podal tak jako by Glum byl takovy zvlastni stvoreni vzdy a ne ze to z nej
udelal prsten.
Misto vymysleni veci, ktere se nestaly mel dat do filmu vic z knizky,
pouzivat vic rychle strihy a pripadne popisy na pozadi. A hlavne pasaze,
ktere do filmu dal aspon nemel menit a nechat je jak byly v knizce.
Neco se mi na filmu ale libilo. Hobitin vypadal fakt skvele, Dno pytle fakt
suprovy. Zmena sveta kdyz si Frodo nasadil prsten byla take dobre udelana,
nektere scenerie byly dechberouci. To je ale zasluha ilustratoru jako Alan
Lee, John Howe nebo Ted Nasmith. Kdo videl jejich obrazky, vi o cem mluvim.
Ale to co udelal Jackson s pribehem je fakt drsny, zanechal jen kostru a to
jeste zmrzacenou a za to je chvalen do nebes. O to vic nechapu lidi co tady
pisou neco ve smyslu jako: "Cetl sem knizku sedmkrat a film je super, presne
takhle sem si to predstavoval." Ja ji cetl dvakrat a zustava mi nad
prznitelem Jacksonem rozum stat.



Maggie
Kife, na hodnocení filmů někým jiným se vybodni. Záleží na tom, jak se to líbí tobě. Já za sebe můžu napsat, že jsem celou trilogii četla asi desetkrát (je to moje protidepková knížka:-) a že film naplnil moje očekávání a dokonce víc, než jsem myslela. Je samozřejmé, že se ten děj musel kapánek zjednodušit, protože jinak by film musel trvat o hodně dýl, ale stejně je to bomba. Naposledy na mě takhle zapůsobil Matrix, ale s tímhle se to nedá srovnat:-) Ale jak říkám, je to můj názor a ne každý s ním bude souhlasit. Měj fajn den.
jen sem chtel uvect nazor nekoho kdo je priznivec tohodle zanru nic vic
coco
gdo něgdy natočil lepčí film než knihu? to musela bejt asi pjekně blbá knižní předloha. LotR je asi nejlíp natočenej jak to šlo, gdyby měl bejt přesně tag trvá asi 8 hodin


Dain! Dain! Moria!
oton
jo je jasný, že kniha kterou čtete třeba 14dní se přece nedá celá a přesně nacpat do dvou hodin filmu, ta dlouhá kritika smrdí zaujatostí a pramalou tolerancí

sám sem film ještě neviděl ale podle vesměs kladných reakcí se na něj těšim!! určitě to bude stát za to
Walhalla2000
Tak sem to taky konecne videl. Sice jen na PC, ale dobry. Ted jsem jeste slibil pritelkyni, ze na to s ni pujdu do kina...

No, jak rikam, dobry, ale stve mne, ze budu cekat jeste dva roky na to, nez se dozvim, jak to konci... No, asi si budu muset precist knihu...
oton
pravě sem to dokoukal na PC a bylo to KRÁSNÝ!!!
ne přesně jako kniha ale v to jsem ani nedoufal, super
už se nemůžu dočkat na další dva díly
Dr.Katz
Kife, jak Tě může vůbec napadnout tento film srovnávat s tou sračkou Titanic? Vždyť je to nesrovnatelné. Lepší film než je Pán prstenů zkrátka neexistuje, znáš snad nějaký? Snad jsi neronil slzy u božského Leonarda...
oton
no srovnání s trapným Titanicem mi taky nepřijde moc vhodný

PS: titanic me nudil a u Pána prstenů sem se prostě pobavil a i trochu pobrečel, některý scény byly fakt dojemný :-)
no tak sem zaslechl ze nekdy v prosinci by mel vyjit pan prstenu na dvd, kde bude ten film trvat 4,5 hodiny, protoze tam budou i sceny ktere byly z komercnich duvodu vyskrtnuty.
a jinak lepsich filmu nez pan prstenu sem videl spousty, za ten titanic fakt nemuzu proste me napadnul,mozna proto ze z meho omezeneho nicotneho pohledu nemuze byt zadny film na ktery je reklama naprosto vsude byt nejakym prinosem pro mou mysl
sativa
odkud máš tu informaci, že bude mit 4,5 hodin? to bych si snad pak koupil kvuli tomu taky, protože mě film docela zaujal, ale do 4,5 hodin se dá z knihy vycucnout víc detailů K4U
oton
no s tou reklamou sem tě nějak nepochopil, co to má společnýho s kvalitou filmu?!
skogen.van
kif:....ano,máš pravdu....je to film pro uzavřenou skupinu lidí,ten kdo nečetl a nepodlehl kouzlu vyprávění , asi nepochopí.......ale na druhou stranu,jsem se střetl s lidmi,kteří absolutně nevěděli která bije,a dnes se shánějí po druhém díle.(myslím tím knihu)
sám jsem ctitelem absolutna a fantastična,a abych se dobrovolně přiznal,na ten film se mi nechtělo.
měl jsem svoji vizi světa ve kterém žijí všechny ty báječné postavy.
chtěl bych tímto poděkovat všem těm lidem,kteří se nějakým způsobem podíleli na tomto filmu.
nepřišel jsem o své iluze, a za to jim děkuji.......


oton
ten film je prostě skvělej, během 5ti dnů sem ho viděl dvakrát :-) jednou střízlivej a pak zhulenej, pokaždý super zážitek!
Ondrash
Ahoj lidi,

původně jsem ten film nechtěl vidět, ale už se stalo.
Tématika hradů a měsíců v úplňku za větvemi a šumění větví v borech mi je celkem blízké, ale spíš tak ve skutečnosti. No a myslel jsem, že by se mi to mohlo líbit i ve filmu.
Ty knížky od Tolkiena jsem nečetl a nečetl bych je ani teď. Film mi nic nedal, neměl v sobě žádnou zvláštní myšlenku, jenom některé rádoby dramatické scény vypadaly jako poameričtěné... třeba bych se chtěl zeptat vás znalců, jak to bylo s tím ohňostrojovým drakem, co tam letěl nad vesničany a ti kvíleli hrůzou, bylo to i v té knize anebo to tam američtí trapoši přidělali.
Musím uznat že ikdyž jde o úplně jiný žánr a hodnotí se jiné věci, Matrix je mnohem více strhující. Nebo i třeba takoví Samotáři mě zavedli do roviny nad uvažováním nad mnohými věcmi.
Ale jinak filmy asi nechápu.. ale jaký mají smysl než něco člověku přinést.. ? No a tenhle mi nepřinesl nic jedinečného. Jenom lineární příběh ubírající se někam, a to ani nevím kam, protože film skončil :). Na další díl se netěším.
Ale je dobře, jestli se vám film líbí. Mně ne a znovu bych na něj nešel.

PS: možná za to nemůže film, ale to že byl s titulkama, nestíhal jsem je číst a vlastně jsem jenom četl anebo jsem byl tak strašně zhulený - na obojím bude něco pravdy :)

tak zdar !
Maggie
Ondrashi: jsi kapánek vedle, tohle netočili proradní amíci, alébrž ještě proradnější australani. Scána z drakem konkrétně v knížce není, je tam napsáno, že se konal ohňostroj. Můžu ti dát jenom jednu radu - přečti si knížku a pak porovnávej...
Hlava
Zdar ve spolek

Vinikající film :smoker: poslední řada v Ládví :sun: prostě mazec K4 Pán prstenů .

už se klepu na pokračování ....
Ondrash
aha tak sorrrry lidi, byli to australané, ale neřekl bych to teda do nich.
Jsem mimo, to já přece vím, kam příjdu jsem mimo, co udělám je mimo (a není to od hulení :D), ale to přece nevadí, nemůžou být všichni přesně... film se mi nelíbil a knížky číst nebudu :) tak co bych tady ještě řešil...
které božátka mi daly negativní karmu za to, že se mi to nelíbilo... ??? :):D a že jsem si pustil hubu se špacírkou..

2 maggie, odkdy je nutno číst knížky aby člověk chápal film a líbil se mu ? To je jako návod na použití překládané bazmegoviny :(

mnoho zdaru...




Maggie
Ondrashi: ale to ti nikdo přeci netvrdí, že MUSÍŠ číst knížku, aby se ti líbil film..ale pak mi uniká smysl otázky, jestli to bylo s tím ohňostrojem v knížce taky tak... Knížka ti může pomoct v tom, že pochopíš, proč třeba první díl končil tak, jak končil. A tvrdit, že prostě knížku číst nebudeš - on tě k tomu někdo nutí?
Ondrash
2 maggie,

ja sem se jenom ptal jak to bylo s tim drakem ?
Pripadalo mi nemozne, aby to toho draka Tolkien tak napsal. A ty jsi mi potvrdila, ze to v knize nebylo... ok.

Film se mi proste nelibil, na knizku nemam cas...
a tak mi nedavejte negativni karmy za to, ze se mi to proste nelibilo ! kazdy mame nejaky vkus a kazdemu se libi neco jineho.

PS: Udelane to bylo pekne, hudba pekna, ale jinak nic... a to pro me dobry film nedela...

zdarec

Maggie
Ondrashi - třebas tu špatnou karmu získal za něco jinýho, než za negativní ohodnocení PP..:-)
mephisto
výborný film, těším se na další díl, akorát mi tam trochu vadilo množství "akčních "scén.
Výborná byla v kině holčička asi 4-letá, seděla vedle mě. Ta se smála akorát když někomu někdo usekl hlavu :D
tak jak jsem psal o nekolik pripsevku vyse ze ma vyjit dvd disk s timto filmem kde bude nekomercni verze(nesestrihana) ktera trva 4 hodiny a 45 minut, blizsi informace zde http://www.petitiononline.com/LoTRdvd/
No sem si myslel ze kdyz si trosku zahulim a podivam se na to znova ze se mi to treba bude libit, zazrak se nekonal
Dude
a zas sem se vrátil z kina:) - sakra kdyby takovejhlech vysokorozpočtovejch filmíků bylo víc, vůbec bych se nezlobil...
některý věci sice jinak než v knížce, ale stejně dost hustý, nemluvim jenom vo tricích, ty sou dneska dokonalý v každý píčovině, ale hodně podnětů k přemejšlení
co mě malinko krklo je zneužití Gimliho na takovou tu zlehčovací figurku (jako Jar v Star Wars)
co vy?viděl už něgdo?
Aaron Lightner
Maggie, Ondrash> Pán prstenů, Společenstvo prstenu, překlad Pošustová, MF Praha 1990, str. 35 nahoře:

... A pak přišlo poslední překvapení na Bilbovu počest, které hobity pořádně vylekalo, jak měl konečně Gandalf v úmyslu. Světlo zhaslo. Vystoupil oblak dýmu. Začal se podobat daleké hoře a její vrcholek začal řeřavět. Hora vyplivla zelené a rudé plameny. A vtom vyletěl rudozlatý drak - ne v životní velikosti, ale vypadal strašně jako živý -, oheň mu šlehal z tlamy, oči se hrozivě poulily; zaburácelo to a drak třikrát přeletěl nad hlavami davu. Všichni se přikrčili a někteří rovnou padli na obličej. Drak přefuněl kolem jako rychlovlak, udělal salto a pukl nad Povodím s ohlušujícím třeskem.

Kifem citovaný tolkienovský purista Smirnoff by se zřejmě poblil i nad filmovým zprzněním této scény (například drak nad hlavami vesničanů ve filmu přeletěl jen jednou, nikoli třikrát), ale o Vánocích jsem byl na druhém dílu Harryho Pottera a můžu vám s klidným svědomím říct, že neznám nic horšího, než když se film natočí doslova podle knižní předlohy.

Ještě jsem chtěl poznamenat, že z hlediska množství postav představuje Pán prstenů oříšek i pro leckteré tolkienovské fanatiky; ostatně jen jejich rejstřík v Návratu krále má několik desítek stran (postav, nikoli fanatiků). Pokud má Jackson za 1 minutu filmu odvyprávět průměrně 2-3 strany knihy a snaží se vytvořit film alespoň částečně srozumitelný i pro ne-fanatiky, přijde mi fér odpustit mu mnohá zjednodušení a krácení (jako zrušení Červíka, Bombadila, čaroděje Radagasta, nahrazení Glorfindela Arwen, vypuštění Kheled Záram nebo scény se zavazováním očí v Laurelindórenanu :D , obdobně ve Dvou věžích vypuštění většiny anabáze Pippina a Merryho se skřety, Stromovousovy jeskyně, nahrazení Erkenbranda Éomerem, zrušení Huornů a Gimliho návštěvy v jeskyních Aglarondu, nebo dost drsné překopání zásadní scény s Faramirem a překvapivé zařazení Osgiliathu).
Czilum
Tak sem četl jen první díl a samozdřejmě na něm byl ,ale totálně mě dostala dvojka.Viděl sem to v Ladví kde mají nějvětší plátno.Teď začnu schánět knížku k dvojce a asi na to půjdu ješte jednou.Kamarád co to čte hodně byl trochu zklamaný,vadilo mu moc holywoodských scén, ale já si myslim že to Jackson jěšte pořád neposral.
virus
dneska se chystame na dve veze...tak sem zvedavej,prvni dil nemel chybu:)
Na tenhle film jsem se dost těšil, a jsem rád, že se takhle poved. Jediný co mě sere, je že jsem na tom byl v plnym, vydejchanym Světozoru; večer jsem byl na volňásek na Bondovi na Andělu (mimochodem výborná, maximálně smyšlená krávovina), a tam ten Pán Prstenů byl to pravý (chudáci uši). Mimochodem nečetli jste o konu I-Max? - jestli na tu technologii udělaj i Pána Prstenů, tak se teprv pomějeme - slibuje to maximální 3prostrovej zážitek!!! Pořádně se zbuřtěte a na Dvě Věže jděte.
Hellboy
Tag na Andelu sem byl taky - ale nema to na prvni - je to bohuzel rychlostrihiva akcnovka - ale presto fajn podivana mezi tema dnesnima srackama :-)
fak.gesho
Myslim, ze se ty dva filmy nedaji srovnavat, ale spis spojovat, tvori jeden celek. nemuzes rict, ze je to sestrih akce, vis preci jak jsou Dve veze nadupany scenama, jeste vic nez PP. Delaj to podle knihy a ta je akcnejsi a ponurejsi nez prvni dil a toho bych rekl dosahli.

Myslim si, ze postava gluma je hodne klicova ve filmu, ta se povedla asi nejvic a moc dobre ji vykreslili (hlavne Podlez a Podraz:)). Bylo to fakt husty, ale jedna vec me trochu prekvapila--->Frodo v Osgiliatu? + Nazgul?... trochu zbytecne, ale to je jedno...
Dude
Glumova schíza je fakt hustá - pamatujete 3.díl - i v podstatě "negativní" postava může mít klíčovou roli ve vykonání dobra;)
a co Saruman? docela smutný co byl a co se z něj stalo...
co myslíte, že by Sauron dělal dál, kdyby zvítězil a získal nadvládu nad Středozemí - pokud by existovalo pouze ZLO a už nebylo DOBRO - nějak si nedokážu ZLO bez expanze (věčnýho boje) představit...
fak.gesho
Asi by to vsude vypadalo jako v mordoru, skreti mesta, ponuro, tyranie, otroctvi, zivoreni atd. Nebo by naposled prijeli Valar s Manweho heroldem v cele a zem by se naposledy otrasla pod kopyty Oromeho koni, kontinenty by se roztrhaly, vysoka pohori by byla zdupana do nizin a morska dna by se vyzdvihla do obrovskych vysin a nakonec by vhodili Saurona speha Morgotova do nekonecnych kobek Mandosovych... :D
Srooga
Jooo, dvě věže sou taky dobrý...GLUM mě překvapil asi nejvíc!!!! Božan :p: chci ho domu :D

Jenom mě zaráží prostě pár věcí, který sou tam asi fakt zbytečný. Vadilo mi, jak Elrond hučel do Arven...potom jak Aragorn spadnul do vody po bitce s obyč Vrrrkem, jako že je tuhej...proč?
+ samozřejmě ten Nazgul a Frodo.
A největší vopruz - Faramir (v podstatě záporňák) a Elfský komando v Helmově žlebu???? Asi elfí úchylka pana Jacksona.

Dělení příběhu, jako že Odula až ve trojce je asi pro film nutný, ta trojka by asi byla hooodně krátká...

Místo těhle věcí se tam dalo dát něco, co v knížce opravdu je. Třeba Narsil. To ho dostane Aragorn jako věno nakonec nebo co? :)

Ale jinak parádní podívaná!
eMson
minulej rok jsem byl na jednicce - letos na jednicce i dvojce - pulnocni jizda - sest hodin sem se potil na sedacce, ale pristi rok me ceka devitka ;)

asi budu magor :D

IMHO je to natoceny dost dobre - lip by to asi ani neslo, aby v tom nebyl bordel a netrval jeden dil treba vosum hodin (navic by to uz nemohl bejt tridilnej film, ale treba desetidilova saga... ) fuj to je predstava ... asi omezim huleni :D
eMson
.... mam takovej dojem ze po konecnem reseni otazky dobra by nakonec zlo muselo delat dobro.... jenom takova teorie -asi by musel bejt nejakej protipol (bez moznosti srovnani neexistuje ani zlo, ani dobro)

... no a tim je ten JIN&JANG v kostce recenej :D
virus
nema chybu!absolutni jednicka!!!!Ma u me KArmu+:D
fak.gesho
Souhlasim, ze nektere zmeny byly vice nez zbytecne, viz. Aragorn atd., ale na toho Faramira, ktery byl tady znazornen trochu vic zmanypulovany prstenem nez v knize, rekl bych, ze je to proto, ze v jednicce i Galadriel tezko odolavala prstenu a rekla vetu: Slozila jsem zkousku, niny odejdu do pristavu a zustanu Galadriel...

Bylo by tro chu divny, kdyby mel nakej nazdarek z Ithilienu vetsi sebekontrolu nez nejstarsi z elfu ve stredozemi...

Avsak ta scena s Nazgulem byla dosti smesna, no to je jedno, Peter musel trochu zjednodusit, aby pochopili i nectenari. Vynechani Oduly je spise vynucene, do trech hodin by se proste nevesla. Spis me mrzi zrejme uplne vynechani kapitoly--->Vymetani kraje - jedna z mych nejoblibenejsich, zrejme v ROTK nebude. A elfove v Helmove zlebu byli, byli tam Elrondovi synove mam ten dojem i s nekolika lucistniky a prinesli Aragornovi zastavu co mu smotla Arwen. Jen to PJ trochu upravil, aby se tam zbytecne nevyskytovali dalsi postavy, proto tam soupnul Haldira a elfiky z Lothlorienu, byl by to zmatek pro nectenare.

A nemluvil bych o PJ-ovych vylevech, ten clovek se neskutecne peclive drzi knihy na to jak omezeny ma cas. Kdyby si o nem neco cet (promin tim te nehci degradovat, kazdej do toho nedela, ale je to docela sila co ten clovek pro PP udelal) vedel bych jak moc bojoval (a nemyslim, ze to jsou jen medialni zvasty) pro to aby se mohl tak stryktne drzet knihy. Kdyz puvodni nabydka, kterou mu jako zacinajcimu reziserovi velkofilmu dali byla 20 mil dol. a 2 hodiny filmu, dotoho mel nadupat vsechny dily. Nakonec asi po 2 rocnim hledani nasel gen. rid. NL a ten mu dovolil dokonce 2 dvouhodinove snimky, ale kdyby nevysli zrujnovalo by to i PJ-je i NL cinema. Nakonec ten zakrslej, zarostlej tloustik s okularama, ktery na sobe temer nemel sako vybojoval 360 NZ dolaru na tri trihodinove snimky. Sice si pekne namastil kapsu, ale pro nas udelal taky hodne, predstavte si, co by se stalo, kdyby to reziroval S. Spielberg (nic proti nemu, ale jestli nekdo vite co dela s predlohama), vemte si takovou A.I., celkem slusny rodiny scifko, ale ten konec--->"Po dvou tisici letech"? no to byl pro mne konec, to bylo opravdu jen zaplacani 20 dalsich minut, ten clovek uz toci jen pohadky pro vsechny kategorie, aby vytriskal kazdy peniz. Kdyz to srovnam napr. s Celistmi, Schindlerovim seznamem nebo s Jurskym parkem, tak se tomu dnes nedaj rikat filmy, jen sem zvedavej na ?Minority report? nebo tak neco, to se mu pry povedlo...


Srooga
2 fak. gesho

Ok. respect. Proti P.J. to nebylo myšleny zle :)
Prostě někomu něco sedne a mě nesedlo :(
Ale to je muj proublem :D
Peace!
fak.gesho
Ale me to taky moc nesedlo abych se priznal, jen sem ho chtel nak obhajovat:)...

peace
Maggie
No ja se pridavam k tem, co jim to sedlo, moc se mi LOTR II libil, jak jinak. A nejvic me prekvapilo, ze ac jsem se bala ze tomu nebudu v ty anglictine uplne rozumet, tak krome entu jsem to zvladla vpohode.
Hellboy
To Fak.gesho: Tak, ze to je rychlostrihova akce to teda jak vidiis muuzu ric a klidne ti to i zopakuju... :-)

Maam paana prstenuu moc raad, vuubec tudle teematiku, byl jsem pred mnoha lety jeden z prvnich, kdo ho ho z kaamosu cetl - a to sme na andelu meli zarezervovanejc 115 miist dva mesiice predem :)Venoval sem se roky AD/D a spolupracoval na prvnim dracaaku - Sci-fi a fantasy se venuju dost moc (- i kdyz ted skoro nemam cas uz ani na to -) psal sem do casaakuu a mastil kartickovou hru pana prstenu ... znaam hromadu lidicek ze spol. J.R.R. Tolkiena a paar let sem se venoval scenickeemu sermu...
A proc to poviidaam, ac to tak moznaa vypada, tak ne protoze bych se chtel vytahovat, ale protoze ac sem se na pana prstenu 2 tesil celej rok, tak ve mne nezanechal temer zadnej hlubsi zazitek - a neni to tim, ze bych od nej ocekaaval priilis, to uz nedelam u zaadnyyho filmu.
Sem strasne raad, ze to tocil Jackson, kterej paanem prstenuu zije, vzal si i ty nejlepsi machry na graf. naavrhy - Howe+Lee+MCBride - a pochybuju, ze by to nekdo dokaazal natocit vo moc liip - snad az na Jacksona - ten asi totiz jo - i kdyz viime, ze mu vsichni haazeli klacky pod nohy a byl to tuhej boj (Spielberg se maalem posral, ze to nedostal a zahajil ciilenej boj proti Jaksonovi), ze musel hromady vystrihat a udelat diky producentum hromadu jinak nez by chtel..... ale protoze paana prstenuu tak miluju tak chci bejt pokud mozno objektivni - prvni diil prisel alespon tak triceti lidem, co sem s nima mluvil lepsii.
Ve dvou veziich clovek diiky rychlosti strihu nema cas se vcitit do situace a za tu chvilku sceny ani emocionalne dostatecne do postav a do situace - nevypada to diky tomu tak presvedcive, i kdyz to je cena za snahu se drzet krecovite predlohy - a to ale nokonec taky neni uuplne pravda, protoze se tady vsichni schodnem na podobnych vecech, ktere nam vadili (Faramir,Osgiliath, ...) a ktere se nam naopak libili (Glum)...
A hobiti - ustredni osoby - ustupujou dost do pozadi a jsou povrchnejsi (todle tedy neni muj postreh-pouze opisuji :-)- je to dil hlavne o Aragornovi a postavicek kolem Helmova zlebu.... s tim, ze kdyz nebudu vycitat vojensko strategicke detaily - to je z me strany prece jen dost neobjektivni, tak scena s Legolasem slajdujiicim schody par dalsich scenickem blbuustek hodnejch beeckovi filmu (napr. zapichnuti Vrka, ktery chce zakousnout Gimliho Aragornem, provedene z nemozne polohy ruky-a to ho propichne skrz na skrz ve mne vyvolava smich) - jsou tady jasne hollywoodske tendence - jak v akcni tak emocionalni urovni...zmeny oproti predloze Jaksonovi nechci tolik vycitat, tady de o naazor jedince...a nakonec i ty herecky vykony mi az na Gluma prisli o neco slabsii..
(a to presto ze vsecky dily tocili najednou)
a kdyz jsme u toho - co jeste nikdo nenadhodil - Enti utocily s huornama a utocili na Helmuv zleb...
Beru, ze druhej diil je asi nejtezsi nafilmovat a je tak trochu pripravou na finale ve tretim...

V tretim dilu opravdu nebude vymeteni krajinky a Sarumana cervivec nezabije az na konci, ale uz driive

Tak to je mala caast toho, co bych k tomuchtel riict - jen tak naokraj, abych kraatce vysvetlil svuj naazor... (-:

[Edited by Hellboy on 20-01-2003 at 11:01 PM]
Hellboy
Jsem moc zvedavej na prodlouzenou DVD verzi - spolecenstvo se mi v DVD verzi libilo vostopercent liip - doufaam, ze to tak bude i u dvojky ...
fak.gesho
Nevim jestli to je presne ono, ale zaujala me ta scena s rozjetou sekackou a plnou halou zombiku...:o)))
fak.gesho
JJ, to sem myslel, je to silenost, fakt dost velkej masakr. I prizraky docela usly, takova blaznovska ducharna, ale jestli si je videl, vzpomen si na hlavniho zaporaka, vypadal jako prstenovej prizrak...

Jinak sem videl jeste neco od PJ-je, ale pamatuju si jen par scen, uz je to asi 5 let a to sem se o jeho filmy driv nezajmal, ale zaujala me scena, kde ji moucha hovno ze zachodu lzickou, mam ten dojem, ze tahle pasaz byla loutkova...:D
Dude
citace:
Původní příspěvek od hruucoon
...teďkonc mi vypadlo jméno, ale viděl jsem to - je to loutkovej (celej) film od Jacksona a je to stejnej sešup jako Braindead...taky dobrej úlet :D


Meet the Feebles - jo!
BrainDead je dóóóst nářez (když to se mnou vidělá bývalá přítelkyně, tak mi začla řikat že nejsem normální - gebil jsem skoro pořád:)
uzzi
fakt mě tahle trilogie dostává. A Jakson je fakt borec myslim že líp to snad ani natočit nešlo. byl sem v sobotu na druhým dílu a dneska je úterý a du znova. super.
Dude
citace:
Původní příspěvek od hruucoon
...přesně :D Moje žena se mnou koukala taky a radši si šla lehnout po knězi - karatistovi :D :D

A taquy mi paq říkala, že sem úchylnej, taxem jí hnedka přesvědčil, že ne, že sem pořád na ženský :D :D :D

:pimp:


:D:D:D:D
a co to zběsilý dítě v tom kočárku, jak se zakousne a chlapík s nim mlátí z plna hrdla vo prolejzačky:D:D:D
nebo nepamatujute se něgdo na Vesmírný kanibaly a ten rituál, že musí vypít to co do mísy společně nablili:eek:, když si na to vzpomenu, tak se mi roztřese žaludek:)
eMson
Kristovy RANY!!!! :D :D :D ....

pripominat mi Vesmirny kanibaly, na kery jsem cumel uplne na kasi v Tandemu je od tebe necestne a necharakterni a Mirek Dusin by to zcela urcite neudelal!!! :D:D:D


ALE BYL TO NAREZ!!! :wink:
fak.gesho
Vzpomnel jsem si na filmek od MP, Meaning of the life, co takhle ta scena s tlustochem v restauraci, to je nejhustsi blici scena kterou jsem videl:D:D:D...

Nebo ta scenka na zacatku, pri porodu: "Trochu vystrasit, proklepat a hodit do inkubatoru" :Dmasssakr:D
Hellboy
Tak Braindead si pamatuju, ze daavali i na Nove !!! A pamatuju si to dobre, paac sme se strasne zborili a kaamos maliimu braaskovi wostre nablil do postyylky, ale dyz uz mluviime o prckaach, tak zombie-mimino honici deti na hristi s tema vykulenejma vocima a naasledne mlaceeni zombikem vo prolejzacke mam jeste radsi nez tu sceenu se sekackou a co teprve vesmiirnii kanibaloveee... :-) proste kraasa - ale ty Feebles - vo tom slysiim poprvii - neviite negdo, jestli se to da u nas pucit ? a nebo alespon jak se to menuje Cesky ??? diiik predem
grassgeo
Jo, super téma!!! Trilogii, nebo spíš tetralogii sem četl, smekám před rejžou, trefil se mi dost do představ, Dvě věže byli zase super, už se těšim, až to doma vychutnám obojí na DVD. Ta bitva je hustáááá, děj ani moc nezměnili, jen lehce někde zjednodušili, ale nevadí!
Glumík je boží, jen skřety sem měl v hlavě trochu jiný, něco jako trpaslíky a jsou to monstra!! No a exteriéry na Zélandu, to není co dodat!!! Gandalf, teď už bílý je extra a od prvního dílu se zlepšil i Elfík Legolas.V prvnim byl trochu 4%, ale teď je to kabrňák!!
Huple
Jako dávný obdivovatel Tolkienova díla a i prvního zfilmovaného dílu, jsem byl ze Dvou věží zklamaný.Opravdu nejlepší byl Glum a některé scény z bitvy o Helmův Žleb.Ale že z Gimliho udělali komika hodného Bolka Polívky, to mě fakt nasralo. Stejně jako trapný skejťácký úlet páně Legolase. A k Faramirovi, Osghiliathu atd. se radši ani nebudu vyjadřovat. Nazgúl byl ale provedený docela dobře.

Avšak - dokážete si představit, co by to bylo za mrdy zfilmovat Hobita???? Joj, to by bylo....
P.S. Ještě jsem neviděl rozšířenou DVD verzi prvního dílu, může někdo napsat, co nového tam je (tuším, že kromě jiného i láska Gimliho ke Galadriel)
Dneska jsem se u kámoše díval na Dvě věže na CD a jestli si vzpomínáte, jak ve Společenstvu na začátku jede v dáli auto, tak tady je taky jedna taková prčózní chybka - ve chvíli, kdy Gandalf a spol. vyjdou z Fangornu a Gandalf hvízdá na Stínovlsa, tak má na nohou vobyčejný tenisky - schválně se na ten záběr koukněte, kámoš mě na to upozornil a je to fakt prdel. Jinak jestli jste někdo viděl tu rozšířenou verzi Společenstva, tak sem kdyžtak v kostce napište, o co je obohacená, dík!
fak.gesho
mrkni na http://www.fantasyplanet.cz/lotr tam najdes fsechno i asi o 100 chyb vic, jestli koukas na filmy kuli tomu...
hoveho
vcera som na tom bol zase v kine.
niektore chyby, kt su na vyssie uvedenom linku nie su chyby. iba si to ten niekto zle pozrel a v snahe najst chybu sa mu nezdalo uz asi uplne vsetko.

ale tie tenisky tam ozaj su. aj legove moder/hnede oci.
no ze by to kazilo film sa mi nezda.

po zhliadnuti prveho dielu som si myslel, ze ludstvo skoncilo svoj udel a po rozsvieteni nastane koniec sveta.
po dvojke si to uz nemyslim. ale to je dobre. za par rokov moze prist iny reziser, natoci to inak (a lepsie, a dlhsie)
mozno by nebol spatny ani serial. do serialu by sa voslo vsetko. len aby neexperimentoval a nedaval tam svoje prinosy (kt podla mna prinosy nie su).
a petrovi jacksonovi neviem akosi odpustit to, ze vynechal huornov. moji najoblubenejsi (zatienia aj toma bombadila)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma