Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
dotaz armatura na zarivky - Klikni zde pro originální téma
Carpy
zdravim, jiste je zde dost zkusenych elektrikaru...mam doma armaturu na 2* 55W(tedy plech 120 cm,dve tlumivky a 2 startery)no a dys do toho zapojim 2* 36 W ocean, co se stane...shori ci neshori....popripade jestli musim vymenit tlumivky..prosim o odpoved ano n. ne,chvilkove ponechani abych to stih precist a poklidne smazani..my znalosti z elektra zacinaj a konci zapojenim sodiku.keep rolling.
Sinuhet
Tlumivka je zarizeni omezujici proud zarivkou. Slabsimi zarivkami potece slabsi proud a silnejsimi vetsi. Mas tlumivku pro 55W tedy pro velky proud. Das tam zarivku, ktera je stavena na mensi proud. Tlumivka do ni pusti velky proud, zarivka shori.
expiry_date1
Kúp nové tlmivky,štartéry by mohli byť v pohode.Ale zapoj každú zvlášť,lebo ak by si to mal na jednu tlmivku 72w,tak jedna trubica náhodou zhorí a zhorí aj druhá(mne sa to stalo:( )
Sinuhet,ak použijem elektronický predradník z 15W úsporky na 14W trubicu,myslíš,že to dlho nevydrží?Skúšal som to asi 2-3 hodiny a v pohode.Myslíš,že sa nejako brutálne skráti životnosť trubice?14W úsporky som nemohol zohnať,len drahé(nrjakých 290Sk/kus).
metalsodik
Carpy- Nekupuj žádné startéry a podobné blbosti , kup si originál elektronické předřadník na 2* 36 W a na spotřebě se ti to vrátí za chvilku. Navíc zapojení je jednoduché a můžeš napájet dráty na zářivku a můžeš ji ve skříni třeba opřít jak chceš. Přečti si mé pokusy-
příspěvek č.86 http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=6
a další věci tady :http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=5
expiry_date1
Ja mám 18W na 11w balaste a svieti to:) (ale nie tak,ako by malo,samozrejme,ale už niekoľko mesiacov)
metalsodik
Z mnoha důvodu jsou na svícení předřadníky z úsporek na nic. Jsou dobrá jen do domáctnosti, mají sice malou spotřebu ale taky to malo svítí , tak lumeny jsou v trapu , viz opět pokusy víše.
Carpy
metal sodik: projel sem si tvuj thread, hm....mas tam pravdu, ze nez vychatavat tohle, je lepci koupit asi celej komplet 2*36 oceanic colour.k*rva, sem myslel ze ten predradnik je levnejsi:-( taky tam byl nazor koupit dve tlumivky pro 2*36W...to je asi nejekonomictejsi reseni....dys opomenu to pajeni, svorkovani a cokoladovani...., nemyslis?
metalsodik
CARPy - ne koupit dvě tlumivky ale předřadník na 2 *36 w ,co je na tom obrázku. Nebo koupit komplet , někdy je v akci za 500-690 Kč a má taky spotřebu 75 W dohromady i se strátou. Navíc to hned startuje a nehřeje to tolik, dráty nemusíš pájet , potom ale musíš použít držáky na zářivky , dráty napájené , nebo nejlíp napájet na ně 2mm mosazné dutinky , co používají modeláři na baterky a na druhou stranu dáš ty samce a můžeš to kdy chceš rozpojovat.
Carpy
jj, na ten predradnik sem koupal.sikovna na vmelektro.cz, ale ta desiva cena...dys k tomu pripoctu este 300 za dve trubice, uz je fakt lepci koupit ten komplet.zkusim sehnat jen ty tlumivky, musi se jich vsude valet dost. budu doufat, ze mi neshori zarivky i s tlumivkama:-)
pyroman.cz
cusky hekle nevim jestli nekdo zna takovy to pozarni svetlo , kdyz se vypne elektrika , tak jak svítí .... mno je v nem 6W zářivka a já mam dvě a nevim jak je zapojit no spis nevim jakou tam mam koupit tlumivku :( mohl by mi nekdo pomoci ? :)) kdyby to nekoho zajimalo tak je to znacka BEGHELLI
Quincy
celkem levný předřadníky pro zářivky mají na : http://www.tyris.cz/predradniky/popis_cenik2.php
Carpy
Ty jo...ceny vazne vic nez pohodove.good link,man


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma