Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
tajemství holčičí skříňky:-) WW,POG,JH 400W BIO - Klikni zde pro originální téma
wilda
zdravim, protože mi minulý 2sklizně moc nevyšly, jsem ráda že tahle zatím vypadá dobře. na růstu byly měsíc, teď jsou 44den na květu.

SETUP
------------
skříň 120x80
odtah přes cooltube
nasávání pasivní

OSVĚTLENÍ
---------------
růst 250 Tungsram HqMI
květ 400W Master Son-t pia

SUBSTRÁT
---------------
40% biohumus
20% perlit
25% hlína
15% kokos

HNOJIVA+DOPLŇKY
------------------------
biobizz grow,bloom,topmax
b´cuzz květový stimulátor
cropmax
hycol-z
vermesfluid
magnéziová sůl
bi-algen
a málem bych zapomněla na jednu báječnou věc-SUPRESIVIT (jde o houbu trichodermu, aplikuje se to spolu se zálivkou a ona žije v symbióze s kořenama a pomáhá rostlině)
dodržování lunárního kalendáře

nahoře a uprostřed white widow
dole komplet:)
Máš to hezké, mám několik dotazů:
počet rostlin
objem květináčů
odkud jsi ;)
wilda
objem květináčů pouhé 3l, je tam 24 rostlin
a jsem kousek od Pardubic:)

nahoře POG
uprostřed POG
dole JH
indicky-konopi
Hmm, ženská moc hezký:), takovejhlech 24 kyti mit, to by nemuselo bejt vůbec špatny na 400w...K++ zasloužiš! kolikatej den hodlaš jednotlivy modely sklidit? Já jen, že bych se stavil:frog::D Na co prosim tě používaš tu magneziovou sůl? kolik měřej kyti ted a kolik měřily, když si přepla? Taky planuju spíš hodně kytek v malejch kvetinačich než velky kvetinace a malo kytek...myslim, ze kvalitou i množstvím by to mohlo bejt o něco zajimavější...;) GL
wad
No vypadá to pěkně, paliczky nafouknutý, barva taky vypadá zdravě.. no krása holčino :) máš můj reZpekt páč to vypadá luxusně. Staráš se o to sama nebo ti někdo pomáhá ?? No nádhera.. docela nestíhám, každopádně K+ slečno..

btw: i když mám svoji holčinu takk dyby měla takové grow skills, určitě bych ji uvítal :girl:
Erixon
pěkný,
nemohla bys trochu rozepsat jak aplikuješ Vermesfluid? Zálivka/postřik?, v kterým tejdnu přibližně začínáš a kdy končíš?

indicky-konopi: odpovim ti za wildu(snad nevadí) - magnéziová sůl je dobrej zdroj hořčíku (a síry). Na květ dobrej doplněk.
wilda
indický-konopí: chystám se to sklízet postupně, protože JH kvete +10týdnů tak to nechám 9týdnů, pak sklidim vršky u ww a pog a ještě tak 2týdny to tam spolu s tím hererem nechám a tý ww pak možná ještě trochu tmy, je to doporučovaný, tak uvidim:)
magnézium je složkou chlorofylu, takže na výživu, některý modely ho likvidujou hrozně moc, takže jim tim obohacuju zálivku. já sem koupila magnéziovou sůl do koupele (těžej to někde v rusku 2000m hluboko) na návodu se píše:"vodu z vany můžete směle používat na zalévání rostlin v bytě. budete mile překvapeni již po 2týdnech:D" neobsahuje totiž jen magnézium ale i sodík, bor, síru a vápník.
odhaduju že po přepnutí se vytáhly tak o 20cm na současných cca 55, jen ti hereři jako sativy rostou víc takže ty se vytáhly ještě tak o 10cm víc. no je to skoroklasický SOG jen jsem si dala víc práce s ohejbáním aby ta plocha byla úplně pokrytá.
jinak díky všem za Káčka:) za odměnu vám budu průběžně dělat chutě dalšíma fotkama
teď jsem se šla podívat na ten vermesfluid ale zjistila jsem že nemám vermesfluid ale BICOMP basic-vodní výluh vermikompostu, ale mělo by to být samé, jen koncentrace může být jiná. já ho aplikuju normálně zálivkou, postřiky téměř nepoužívám. Dávkování 2víčka do 1,5l vody a jen v růstové fázi. i když teď jsem přisypala pár lžic toho vermikompostu normálně ke kytkám tak jim to snad neublíží.

na fotkách je růstová fáze, nevím kolikátý den ale doba na růstu celkem 27dní od přesazení do hlíny
MESK
Nádhera, zasloužíš si k+
Tohle je tvůj třetí indoor, nebo máš delší zkušenot
belladonna
Zdravíčko,
krasny kyticky:bravo:
uz se tesim na dalsi fotecky
tu skrinku si si stavila sama?
k+ for you
indicky-konopi
Wilda: vermikompost jim neublizi, teda jestli myslis ty žižali hovna, sem daval cely baleni do 20l substratu...ty koukam to haziš po žličkach:D
G@nja M@n
wildo ReZpEcKt je na me strane akorat bych se chtel zeptat z ceho si je jela jestli z rizku nebo ze seminek?ale spise bych rek ze z rizku jinak K+ PeAcE
wilda
já pěstuju out už hodně dlouho, tak 6let a in necelý 3roky ale předtim jsem se tomu tolik nevěnovala a taky neměla možnosti co mám teď (třeba vlastní bydlení).
skříňka už je pěkně stará, jsou to asi dřevotřískové desky sešroubované k sobě, původně to byla jedna skříň, pak se tam dala kovová konstrukce na rozdělení ve 2 a taky už se 2krát stěhovala, a už je pěkně děravá od různě přesunovanejch odtahů a různejch úchytů, takže jen čekám dokud se nerozpadne abych mohla pořídit novou:) tky je to pěkný monstrum, má přes 2m na vejšku tkže příště to bude rozhodně něco nenápadnějšího.
toho vermikompostu mám 60% v základnim substrátu (bylo toho tolik že jsem to musela míchat v kuchyni na podlaze, dost šílený), přisypala jsem jim jen tak na přilepšenou, ale pokud se ten tekutej má používat jen v růstové fázi, asi to nebude ideální.
všechno je to z řízků, konečně mám dobrou genetiku a to je základ všeho, takže doufám že už se to bude jen zlepšovat:smoker:
Erixon
ad vermes- Právě že je na období kdy ho použít tolik názorů že jsem se musel zeptat na další (každej doporučuje něco jinýho a dost lidí si protiřečí).
Takže jsem tim došel k názoru že na růst supr a na květ nic nezkazí (spíš naopak)...end
Kmotrrr
moc pěkné,nemám co dodat,jen že v mojí skřínce ted také roste 24květníků po 4l hlíny :),jen jiné modely a 600W,docela slušná náhodička :),přeji pěkné pokouření.....
wilda
tojo vypadá to tam pěkně temně ale tohle je zrovna kvalitou tý fotky-jde tam asi stín od otevřenejch dveří, jinak tam světlo je a ty rostliny jsou navíc při každý zálivce posunovaný a optimálně rozložený po prostoru. na týhle fotce je to vidět líp. je tam momentálně 8rostlin, 250W MH což není optimální, ale plánuju zredukovat počet a navíc z nich beru jen vrcholový výhonky takže to taková hrůza nebude.
horší je to právě s výškou, původně ta skříň byla jen na květ a byla tam spousta prostoru, ani nebyla potřeba cooltube protože se to vyvětralo, ale jak se to přepůlilo tak se musela cooltube udělat nahoře i dole a u matek začalo nekonečné ohýbání a tvarování, zapomeneš 3dny a můžeš jít řízkovat protože se tam nevejdou:)
jo a větrák, mám hrůzu že se zadře nebo tak něco, určitě to neni určený pro provoz vzhůru nohama:mutant: taxem objednala za 250 klipsnovej, včera dorazil tak ho nainstaluju a budu mít klid
Jahudka!
Me by zajimalo,proc je to zrovna tajemstvi holčičí skřiňky a ne treba wildiny he he.
Uz tu padla otazka - stavelas to sama;)?
Zadalsi by me zajimalo,proc nekoupis nejakou planta nebo agrovybojku a nesvitis s ni rust i kvet.Myslim,ze by to vyslo nastejno jako kdyz svitis s tou 250w mh a mozna by byly vysledky v rustu i lepsi.250 mh bych prdnul do matkarny.
No jinak michat substrat v byte na zemi je parada.Ja to micham ve vane a pohoda.Vana ma asi 200litru a to by ti melo stacit.Myslim,ze je to lepsi nez to michat v obyvaku na koberci he:)..
-Jeste bych se chtel zeptat,jestli jsi se nekdy setkala se zloutnutim v konecny fazi kvetu kdyz mas takhle pekne namichanej biosubstrat.

Tak ať to roste :satan:
wilda
ua nestavěla jsem to sama, to bych asi dodnes nepěstila:D nařezat se to nechalo u známýho a sestavení nebylo tak těžký, jen to sešroubovat, samo že díky pomocníkům:)
můj názor na agrovýbojky není moc dobrej, měla jsem Son-t Agro a pozorovala jsem vytahování vrcholků, nevim jestli to bylo přesně tim, v tý době jsem neměla nijak extra genetiku, ale moc spokojená jsem nebyla ani se vzhledem ani s výnosem (navíc podle mě těch pár % modrýho světla parádu nenadělá-nejlepší by bylo používat zároveň sodík a MH na celou dobu růstu i květu). takže teď mám tuhle a s tou jsem spokojená 100% (navíc z velkoobchodu za 540Kč-) taky plánuju pro příště nějaký úpravy a chtěla bych svítit na růst zas tím MH, na prvních 14dní květu MH+sodík a pak jen sodík-mělo by to zredukovat stres s tim natahováním při začátku květu. a abych pravdu řekla pod tou 250MH mi to rostlo líp (menší vzrůst a parádní větvení) než pod 400W sodíkem (stejná genetika) takže já osobně jsem spokojená.
mě se substrát ve vaně míchá dost blbě-taky jsem to praktikovala ale musíš se u toho ohejbat a mě se s tim blbě manipulovalo, taxem udělala plastový zátarasy a šlo to na lino:) pěkně lopatkou promíchat abylo hotovo
změny v barvě pozoruju rozhodně-k lepšímu oproti všemu co jsem zatím používala (AH, b´cuzz). Některý z nich (tak 4) úplně hustě tmavě zelený, zbytek je sytě zelenejch a 1 začíná žloutnout (ale to je genetikou-je nejslabší) většina z nich má tak 1list kterej žloutne a vadne ale to je normální. je to substrátem i tim magnéziem který jim dávám.

na fotce moje inspirace kterou mám přilepenou na skříni:)
indicky-konopi
říkaš, že se ti pod agro vybojkou dost vytahovali a zarověn tvrdiš, že nějaky to % modryho spektra toho moc nenadělá...;)...mě se celkem taky brutalně vytahujou, ale jen sativy...:D Mysliš, že by KVETLI a zaroven ROSTLI lip pod MH+HPS než pod AGRO stejny wattaže?? jestli ne, tak jaky by byli rozdily? opět by to chtělo další test...
PS: to sou kurvy, že ty ventoše zas zdražily o 150,-...magneziova sůl se dá koupit kde v PCE?
Jahudka!
wilda - Me osobne neprijde,ze by se to pod agrem nejak vyrazne tahalo.Krasne vetveny kytky pod ni ze semene vyrostou na 25cm od vykliceni ze semene.Ta modra slozka tam pusobi prave jsko bys svitila v kombinaci MH+HPS.Naopak mam nazor,ze kombinace HPS+MH neni to pravy (teoreticky).Podivej se jak dopadly pokusy pod oceanic colour zarivkama.Ty mely prave spektrum jako bys zkombinovala HPS+MH a nechtelo to pod nima jakoby dozrat.Precijen ty kytky potrebuji na kvet prevazne cervenou a trochu ty modry a to ti prave ruzny smesovy vybojky poskytujou (agro,grow,planta).Takze optimum by jsi nejspis dosahla pri 250wMH+400wHPS-son-t aby jsi tou modrou nesvitila zbytecne moc.Vlastne by jsi vytvorila pomoci 2 vybojek a s mensi efektivitou to samy co ti poskytuji smesovy (agro) vybojky.
wilda
magnéziovou sůl jsem koupila ve vše za 39:D v kosmetické sekci (používá se to do koupele), ale maj ji jen občas, taky jsem ji zahlídla normálně v drogérii.
vytahovaly se proto, že tam bylo modrého světla málo (nevyváženě oproti červenýmu) a to je mátlo?(nevim, neříkala jsem že to bylo 100% z toho), na OG byly nějaký testy a neshledávali tam oproti normálním sodíkům nijak extra rozdíly.
a logicky->rostliny v přírodě rostou pod plnym spektrem současně (podívej se na různý hodnoty teploty světla v různejch fázích dne) a ty jim ho imituješ -> a protože abys obsáhl plný spektrum musel bys mít několik různejch druhů světel abys to spektrum zkombinoval což je nereálný používáš co co je nejdosažitelnější+nejefektivnější->MH na růst (já konkrétně HqMI s hodnotou 6000K) a sodík na květ->a když to spojíš, alespoň částečně lépe jim napodobíš přirozené spektrum které mají v přírodě (je to náročný na technický provedení, přiznávám, ještě pořádně nevím jaxe s tim vypořádám, teď jsem to kvůli tomu neudělala, nechtělo se mi to bastlit:) svítila jsem MH do prvního týdne květu a pak HPS)
takže rozdíl oproti AGRO a MH+HPS vidím ve větší vyváženosti spektra a tudíž lepšímu růstu i květu (lepší větvení, kompaktnější rostliny, přirozenější přechod na květ) na konec květu je klidně možný svítit jen HPS (což takhle můžeš ale když máš AGRO nemůžeš) na OG to takhle pár chlapíků praktikovalo a říkali že už by neměnili:)

na obrázku vepředu nejvyšší ten herer-taky sativa a je vidět o kolik víc než ostatní povyrostla
Jahudka!
wilda - Nezapominej,ze jiny slozeni svetla je na jare a jiny na podzim.Dokonce si myslim,ze neni nasim cilem dokonale napodobit prirodu.Nam jde o dosazeni co nejlepsich vysledku a tim ze pestujes indoor si muzes podminky upravit podle toho co je pro kytku nejlepsi prave bez ohledu na prirodu.Urcite je dobry v pripade problemu z toho co vymyslela priroda vychazet.Nikde neni psano,ze slozeni slunecniho svetla behem dne je to nejidealnejsi co muzes nasim kytkam nabidnout,na to nezapominej.Priroda ma dost energie na plytvani a nejaky nepotrebny svetlo navic se ztrati,ale my jsme na tom presne opacne.
wilda
Jenom některým z nás jde o dosažení co nejlepších výsledků, resp. záleží co si pod tím představuješ-pro někoho je to výnos a pro jinýho zas zdraví rostliny:) Agro výbojky jsou primárně vyráběny proto,aby dodaly modré světlo v růstu, když to rostlina více potřebuje. Když ho tam tedy dávají, zřejmě nevadí ani až do konce květové fáze, ačkoliv u slabších genetik může třeba vyvolávat jisté abnormality:) proto mi přijde rozumnější nakombinovat si vlastní poměr (MH na růst a pak MH+HPS na 1/2květu a HPS na konec květu) je lepší než AGRO.
neříkám že chci imitovat sluneční světlo, to samozřejmě nejde, ale využití 2 spekter zároveň oproti klasickému 1spektru na růst a 1na květ rostliny podle mě líp využijou.
Jahudka!
Snad tady nikdo nepolemizuje o tom,jestli je horsi kombinovat MH+HPS nez jet jenom HPS.Spis jde o to,jestli se vubec vyplati rust pod MH a pak nassadit HPS son-t a nebo to cely odjet jen pod nejakou agrovybojkou.Podle me kytka potrebuje vzdycky modrou i cervenou slozku svetla a jejich pomer se v prubehu vegetace meni.V podstate MH ma temer jenom modrou cast a Son-t prakticky jenom cervenou.Growvybojky maji slozky obe,i kdyz ty modry by tam mohlo bejt vic.Myslim si,ze pouziti agrovybojky je v kvetu to uplne nejlepsi co se da pouzit.Je to vlastne jako slaba MH+HPS.Muzete se kouknout do threadu kde se jede pod ledkama.Tam jasne muzete videt,ze optimalni kombinace je asi 80 procent cerveny a 20 procent modry stejne jako maji agrovybojky.Na rust bude nejspis lepsi jenom MH,ale myslim si,ze rozdily nebudou az tak velky proti agrovybojkam,zvlast pokavad se MH pouzije o mensi watazi nez potom HPS na kvet.Me by to taky zajimalo se nekde podivat jak to roste jenom pod agrovybojkou a jak s kombinaci MH a pak HPS,pripadne MH a pak MH+HPS.To by ovsem muselo bejt zkouseny v jednom boxu,jeden model,stejny wattaze atd.Takovej test jsem nikde nevidel.To je jako se vsim.Kazdej rekne jak je neco bezvadny protoze mu to paradne rostlo,ale uz neni s cim srovnavat.Pokavad nemam s cim srovnavat lze jen tezko rict tohle a nebo tohle je lepsi.Stejne to nemuzu porovnavat ja.Muzu porovnavat jen podle doby rustu a fotek.A co jsem tak koukal,tak dost lidi co roste pod MH o stejny watazi jako ja,ma vysledky stejny nebo i horsi nez ja jen pod agrovybojkou.
durike
to si mala iba jednu lampu 250w?a tam to pekne vyrastli vsetky?
a modely su tam jake?
wilda
Jahůdko,
- agro výbojky nemají 20% modré složky-pokud vím 400W agro odebírá 430W právě kvůli tomu přidanému modrému->což je pouhých 7,5%
- agro je "obojživelník" jak už tu někdo psal, líbí se mi výstižnost toho názvu, podle mého názoru když se snažíš přizpůsobit jednu věc více podmínkám (HPS a MH v 1výbojce dohromady) není tak dokonalá, jako věc danejm podmínkám ideálně přizpůsobená (MH a HPS každý ve své výbojce:)) kombinace se sice technicky náročnější, ale výhodnější. podivej se pro inspiraci na ty obojživelníky, ve vodě sice fajn ale na suchu už jim to taky tak rychle neběhá:D
- kdyby platilo to co říkáš (že je jedno jestli používáš agro nebo MH+HPS), prodávaly by se s modrým spektrem všechny sodíky, pár čistě červenejch by se asi nechalo takovejm magorům jako sem já:) ale takhle vidím jenom 3?! druhy sodíků s přidaným modrým světlem (agro,grolux a ta plantastar)
- a kdyby nezabraly ani tyhle argumenty, řekni mi proč modrym spektrem neobohacujou špičky v oboru (GIBy, Hortiluxy) a dál tam tmářsky mastěj jen to červený:)
b.bang
wilda :
no a co teda,aby jsi vyskousela ty novy zarivky?Ty by poslouzily tvymu pozadavku jsou to 4 ruzny spektra.
wilda
jaký zářivky myslíš? ale většinou problém ze zářivkama je že maj málo lumenů ne? takže sice spektrum ok, ale palice jak noha ztoho nedostaneš:)
indicky-konopi
wilda: Mysli ty nurterlity, a spektra to nema čtyři, ale tři a nejde tam ani tak o lumeny jako o to spektrum určeny k lepší fotosynteze rostlin...měřeno ne na luxy, ale na PARy...;) Demu asi taky o to, že uděali 3 spešl "vybojky" zvlášt, než jednu smichaninu...! hmm...
Jahudka!
Podle me neni problem mit MH+ k tomu jeste HPS.Ale reknete mi nekdo proc?Ja nenasel jedinej duvod k tomu to kombinovat.Proste zjednodusene na stejny wattazi neni poznat rozdil v rustu/kvetu pokavad budete srovnavat s agrovybojkou a akorat mate praci navic.Hortilux schreder vyrabi take vybojky s modrou slozkou.
O pocet Lm samozrejme nejde.Zluta je videt v Lm asi 15x vic nez modra.Lm nevypovidaj prakticky o nicem co se tyce pestovani.LM je pro plno lidi matouci a pro nas pestitele o nicem nevypovidajici udaj.Zajimat by nas melo PAR.Dneska je PAR udavan na vetsine agrovybojek.
Apofiss
Jahudka: proč mít kombinaci MH se sodíkem?Protože jsou potom palice olepenější,hezčí a chutnější....nestačí?!
Jahudka!
Nema cenu dal to rozebirat.Jsou to nazory ruznych lidi a takovy diskuse stejne nikam nikdy nevedou.Nekdo neda dopustit na mixed vybojky a nekomu vyhovuje kombinace MH a pak HPS.Me osobne se nezda,ze by palice byly nejak extremne vetsi a nebo olepenejsi.Nekdo zase tvrdi,ze je lepsi na kvet kombinace MH+HPS a nekdo pouziva jenom HPS a MH jen na rust a nekdo jede jen pod agrem.Tak kde je pravda?Ja bych rekl,ze rozdily budou minimalni.Abych mohl rict,ze je lepsi kombinovat,musel bych to vyzkouset.Takhle muzu srovnavat jenom s vysledky pestitelu prevazne tady na groweru.Ani netvrdim,ze mixed vybojky je to nejlepsi co muze bejt.Konkretne ty Apofissi jsi jel 400/600/1000 a na tom toho moc poznat nejde.Ono tech 1000w je uz celkem hukot ze jo a palice mit pekny proste musis,pokavad jsi nepodelal neco jinyho.:)
Koupim si taky MH a pak na kvet nasadim agro.Jsem zvedavej,jestli rozdily budou tak velky,jak tvrdite.Me se to proste nezda.
indicky-konopi
jahudka: když maš agro tak MH nekupuj...je to zbytečny, když pod agrem to roste parádně...a navic taky nevěřím nějakejm markantnim rozdilum v olepenosti paliček (na to jsou specialisti UVecka..) a už VUBEC NE V CHUTI, nesmysl! Na to je zas flushing...Debata je opravdu o ničem dokud se to neotestuje...
Apofiss
Hmm, já to právě dotestoval.....a mám pravdu.Květová kombinace 600W HPS + 400W MH se prostě KLADNĚ PROJEVILA.Né na výnosu samozřejmě...jinak kdybyste si o tom něco přečetli třeba na zesnulém OG, viděli by jste že se to používá už nějakej ten pátek :D

btw na chuti se projeví třeba zrovna ta pryskyřice...
indicky-konopi
Apofiss: na zesnulem Og sem se, mas prawdu nic nedočet, páč muj jazyk neumi anglicky:D, ale chtel jsem se zeptat, ty si testoval rozdil 600w HPS+ MH mezi 600w Agro+400w též Agro nebo 1000w Agro? Pakliže jo, omlouvam se...paklize ne, trvam si za tim co jsem řekl...;)
Apofiss
Podívej, jenom blázni jako jahudka musej všechno zkusit sami, ti chytří se o zkušenosti podělí mezi sebou :D:D:D
Jahudka!
Apofiss - Bohuzel ti asi nedoslo,ze ty chytry od kterych ty cerpas zkusenosti jsme prave my blazni ktery to zkousej pro takovy lidi jako jses ty.Nebo kde ty chytri ty informace berou?Myslim ze mas dost zkreslenej pohled,ale to je samozrejme tvoje vec..
Apofiss
Evil :vampire: : zdárek, nemůžeš popřít rovnici více pryskyřice=více chuti (u mě to tak zatím vždycky bylo).Jinak PKčko jsem tuhle session nakonec nenasadil právě z důvodu chuti a navíc Plagron v sobě má PKčka dost.

Jahudka: hehe, zajímalo by mě jaký tvůj vynález jsem použil.....počkej, nech mě přemýšlet.....vzhůru kořeny néé....oblázky néé...počkej, to je vlastně všechno, takže nic...bohužel :D:D:D.

Jinak zkreslený pohled nebude tak úplně můj problém.Snažil jsem se vysvětlit, že pokud si vezmeš od každého slušného growera nějakou drobnost, která ti pomůže...za pár let zjistíš jak to pomohlo tobě a i jim pokud dělali to samé.Myslím, že tímhle stylem se dohrabem o dost dále, než kdybychom hned z fleku rostli kořenama dolů.Samozřejmě opravdový vědátor je také přínosem, ale tito vědátoři sedí v laborce např.GH a berou za to tučný plat.Občas se vyskytne i přínos v podobě amatéra....nauč se něco třeba od člena CO?


Jinak wilda asi není nadšená z těhle keců, tak kdyžtak jinde či PM a pak to smažem což?
wilda
souhlasím s apofissem, protože pokud bys to chtěl dokázat nebude ti stačit jeden pokus ale musíš jich udělat spousty ve stejnejch podmínkách, na což samozřejmě nikdo z nás nemá, navíc většina věcí je už dávno známejch a lidi který se na to snažej přijít znova sami tím že se nenechaj poučit nebo nevěřej tomu co si přečtou podle mě zbytečně ztrácej čas a prostředky který by mohli investovat do growingu fakt efektivně.
kdyby byly agro výbojky lepší než MH+HPS, tak by MH nikdo nepoužíval. a ve všech knihách který jsem o tom četla by to asi taky bylo napsaný ne? a zatím tam najdu akorát to, že to je alternativa k HPS (vylepšená verze HPS vhodnější pro růstovou fázi, ne alternativa k HPS+MH)
pokud tady byl uveden myslím indickým-konopím údaj že rostlinám nejvíc vyhovuje 20% modrého spektra pak jsou agro výbojky se svými 8% dost pozadu!
můžou bejt vhodný pro společnosti který pěstujou profi protože prohazovat to za MH rozhodně nebude žádná radost a vlastně dvojnásobná investice a podle mýho názoru je to taky jeden z důvodů proč byly udělaný, ale pro mě jako malopěstitele kterýmu vpodstatě záleží na každym gramu je vhodnější kombinace MH s jeho ideálním spektrem na růst a HPS s jeho ideálním spektrem na květ a nevidím důvod proč bych to měla kombinovat do 1výbojky.
agro mi zaručuje 100% kvality HPS ale ne 100% kvality MH, na to je tam podíl modrého spektra příliš malý, nehledě na otázku svícení modrým spektrem i ve finální fázi květu a rovněž oproti normálním son-t výbojkám sníženou životnost.
neříkám že kombinace MH+HPS je lepší třeba o 50% to bych si tvrdit netroufla, ale rozhodně mezi ně nelze dát rovnítko.
ale jak říkal jahůdka, jsou to 2názory a se současnejma podmínkama je asi nerozlouskneme.

2 indický-konopi: trošku OT ale prosimtě kolik ti je nebo co studuješ že nemáte angličtinu?
indicky-konopi
wilda: ja sem neuvadel, že rostlinam nejvic vyhovuje 20% modreho spektra...no ale jinak, když je v agru tak malo modreho spektra jo(dejme tomu, že je to zanedbatelny procento (tos rekla ty páč tvrdis, že maj 8%...), proc to roste mnohem lip a mnohem rychlejc pod nim než pod obyc. sodikem...? Kvuli tem "trapnejm 8%"??, navic ses jedina kdo tvrdi, že maj 8% mod. spektra, a navic jen diky tomu, ze sis to vypocitala s tech 30w navic u 400w AGro...a jak bys to prosim te vypocitala u 400w plansataru, když nemaj ani o watt navic?:D:D jinak je jasny, že to pod MHáčkem roste lip, když je to spesl vybojka na rust, nic novyho! A myslis, že když už se serou velkopestile s takovym kvantem kytek, že by se nesrali i s blbym presroubovanim "35kompletu", kdyby to stalo za to a bylo to nejak znát na vynosu a kvalite???, ja myslim, ze jo:) To je argumentu čoveče...jinak s mejma usoplnejma 20léty a !SKORO! výučním listem (plynarna pardubice:D:D:D) se nesmis divit, že angličtinu proste nedávám...;)...no jinak mrdame asi uz na debatu co je lepsi a kazdej si budem svitit čím budem chtit E?
Jahudka!
Jo asi tak nejak.Serem na to,svitit budu tim co me vyhovuje.Mh kontra sodik neni problem za naprosto stejnejch podminek pro me vyzkouset a pak se uvidi.Ono se to hezky cte s knizek atd,jenze vyvoj jde porad dopredu a co platilo pred rokem nemusi zdaleka platit dnes.Jen takova zajimavost aby jste videli jak take pestuji profesionalove.

Pestirna pod zarivkama..No a ted me nekdo nekdo reknete kde je pravda..
r-man
Jahudka to ja bych rekl, ze jsou to bud HPS 1000W (ty svitej takhle bile) a nebo spatne nastavenej digitalni fotak a jsou to 600W. ..Jestli dobre pocitam, tak pokud to ma 1000Wx nejakejch 30 lamp, jsme na docela fajn spotrebe :-)))
wilda
ještě info k těm PAR, podařilo se mi vytáhnout z Overgrow FAQu tabulky hodnocení efektivnosti lamp a hodnoty PAR jsou u 400W Son-t Agro a Son-t úplně stejné což taky o něcěm napovídá.
Jahudka!
wilda - To je blbost ze by agro a son t mely stejny Par.Staci se kouknout do spektralnich grafů..Kde prosimte v ty tabulce vidis PAR?Ja tam vidim jenom svitivost v LM a to je prave nic nevypovidajici hodnota a pak jeste vidim zabarveni svetla v K.Tohle co vidis je jenom svitivost jak moc vyzareny svetlo uvidime my lidi a ne rostliny.PAR byva treba na vybojkach Gib lightning,Hortiluxech a napriklad i nurturelitech,atd..PAR najdes jenom u vybojek urcenych k pestovani.U zadny Son-t nebo MH ho nenajdes a musis srovnavat graf fotosyntezy se spektralnim grafem vybojky.
wilda
jsou to ty hodnoty 132 shodný pro všechny, tohle je druhá strana tabulky a nedošlo mi že nadpisy jsou na straně první, tak to checkni znova a jsem zvědavá co si myslíš teď?:)
Jahudka!
wilda - Videl jsem jenom 1 tabulku a ted vidim i druhou takze uz chapu...Myslim si,ze je to paradni tabulka kterou hned stahnu a budu ji vyuzivat.Skoda,ze u tech vybojek ktery by me opravdu zajimaly je Par vynechany.:(.Je to zrovna to Son agro atd..Fakt skoda.
Jinak dik,ta tabulka nema chybu he he..;)
wilda
to není vynechaný, v originále je to líp vidět ale znamená to že které mají stejné hodnoty tak je tam hodnota jen u té první, tzn. všechny mají 132 jak je napsáno u první (hortlilux myslim)
Jahudka!
wilda - Mozna,ze je to jak rikas a plati opravdu to,co je prvni nahore,ale zda se mi to nelogicky.Proc by tam ty cisla nenapsali?Ja spis myslim,ze jsou u nekterych vybojek Par vynechany,protoze je proste vyrobce neudava.Prijde mi to logictejsi a radsi budu vychazet jenom z hodnot u kterejch jsem si jistej ze tam maji byt..Ale tabulka je vyborna,to v kazdem pripade..
wilda
abych pravdu řekla nejsem si 100% jistá ale na tom webu to působí tak že je to tam vynechaný úmyslně aže ty hodnoty jsou stejný (i když teď jsem si všimla že na 1stránce jsou 2stejný hodnoty napsaný pod sebou:(), nicméně zkusim ještě něco z toho OG vyškrábnout a hlavně sehnat toho chlapíka co to dělal:)
wilda
takže tady jsou další fotky
10x JH
wilda
tady 10x Pot of gold
Mr. Figaro
To wilda
Fakt nádhera. Pěkně vypěstovaný kití. K+ Jesamozdřejmostí
Radovan
Ahojky Wildo kdy dáš další foto docela by mně zajímalo jaká bude sklizen atd..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma