lipi |
Hmmm, tak s foťákem se to nějak táhne:-( Udělal jsem aspoň nějaký fotky mobilem aby mi ten thhread nechcíp. Fotky slíbených detailů holt až to vyjde.
Kytky už mě začínaj trochu strašit, protože ne ne ne začít pořádně kvést. Blizny už jsou na všech (kromě Durga Maty) ale žádná to ještě nerozjela pořádně do palic.... No snad se dočam:D Současný stav po vytrhání smaců a hermouše je 6 kousků (DM, 2xSC, ES, 2xjamajský). Nic víc k tomu teď snad ani říct nejde, tak bon giorno.
Foto:
1.Malý Swiss Crypto
2.Early Skunk
3.Jamajka 1
4.Jamajka 2
5.Durga Mata
6.Swiss Crypto
7.Pohled z ptačí perspektivy |
|
|
lipi |
Tak to konečně vyšlo a pučil sem si foťák. Takže teď zhruba to co včera, akorát i s detailem olomený větve a z lepšího foťáku. |
|
|
lipi |
Tak to konečně vyšlo a sehnal jsem ten foťák, aby ty fotky za něco stáli. Vyfotil jsem i ten detail tý ulomený větve. Taky jsem přidal jednu fotku fotku Early Skunku, abych tady měl aspoň nějakou kvetoucí:D Sice sem do toho tématu nepatří,ale to jenom tak pro zpestření... Má 25. den 12/12 a dostává stejnej plagron jako holky venku.
1.Malý SC
2.ES
3.Jamajka 1
4.Jamajka 2
5.DM
6.SC
7.ES a SC společně
8.Detail kmene SC
9.Detail ulomené větve SC |
|
|
lipi |
se mi jedna ta fotka nějak vytratila, asi byla moc velká, tak tady je |
|
|
lipi |
Hi!!!!
Tak to pořád nějak nekwete:( a já jsem víc a víc nervózní.... Jestli mi to nestihne dokvést tak si to hodim!!!! Jinak mi taky docela dost popadaly. Jamajka si ustlala na betonu a malý swiss crypto si ustlalo na velkym swiss cryptu a protože jsem 4 dny nebyl doma, tak se tam vesele váleli celou tu dobu a když jsem je našel tak vypadali jako bych zkoušel scrooping:D Žádný fraktury se ale nekonaly, tak aspoň něco pozitivního! Fotky snad budou zítra, ale docela přemejšlim o tom, že ani nemá cenu je sem dávat protože se nic zásadního neděje. Ještě si to rozmyslim. Tak se mějte
Peace |
|
|
fonee |
vydrz, vydrz mně uz vykvetli a za par dnu budu uz sklizet |
|
|
lipi |
Ono mi asi nic jinýho, než vydržet nezbyde:D Jaks to myslel s tim sklízenim za pár dnů? |
|
|
|
citace: |
Původní příspěvek od fonee
vydrz, vydrz mně uz vykvetli a za par dnu budu uz sklizet |
to bych rad videl jak budes za par dnu sklizet |
|
|
Svahadji |
Nemusí to bejt zas tak mimo za pár dnů sklízet - já sklízel první skoro před měsícem... :) |
|
|
Pan Ker |
citace: |
Původní příspěvek od Svahadji
Nemusí to bejt zas tak mimo za pár dnů sklízet - já sklízel první skoro před měsícem... :) |
Jenže se podívej k němu do galerie... Má to tak ještě na měsíc:)! |
|
|
van blade |
zdarec! máš to moc hezký, zvlášť to swiss crypto a early skunk :) to nakvétání - řízky mě taky začínaly hodně pozdě - uvažoval jsi o zatmívání? máš to v kýblech, není problém přenášet. asi 10 dnů 12/12 a pokvetou samy. nemusí to být přesně, stačí když mají více tmy jak světla. nebo( ale nevyzkoušeno) tak 48 hodin do tmy a nějakej květovej stimulátor?
p.s. tu zlomenou větev bych nějak zafixoval - drát, páska, vyvázat.. ať to nepraskne jěšte víc.
ať se daří :) |
|
|
lipi |
van blade:
Dík. No s tim o zatmívání jsem přemýšlel,ale problém je v tom, že jsem doma tak jednou za tři dny:( Možná bych moh jenom vyzkoušet to malý swiss crypto a durga matu, který jsou nejmenší a dobře manipulovatelný, že by mi je schovávala a vyndavala máti:wink: No uvidim, jak se bude tvářit:frog: Tu zlomenou větev určitě zafixuju. Teď je podepřená cihlou a chystam se jí nějakym šikovnym způsobem vyvázat drátem, protože jinak bych o ní zcela určitě přišel. |
|
|
Svahadji |
jak psal už Van blade - můžeš je dát na ty tři dny do tmy a dát jim nálož vydatnýho květovýho papání. |
|
|
lipi |
Tak jsem udělal pokus a dal jsem malý Swiss Crypto (protože to je jediná kytka, která je přenesitelná) do sklepa nechal jí tam celý víkend. Včera v noci jsem jí vyndal, tak jsem zvědav, jestli jí to nakopne. Taky dostala 1,5 násobek alga bloomu. Jinak Early Skunk už pomalu paličky tvoří a velký Swiss Crypto jsem prořezal od vnitřních větviček, kterých tam bylo hafec a byly by tam zbytečný. Dneska je yfotim a zítra připíchnu fotky.
Zdárek |
|
|
lipi |
Tak Jamajky už nefalšovaně kvetou a Early Skunk už taky prevít dělá paličky:D Konečně!!! Swiss Crypto a Durga Mata zatim nic. Počasí tady u nás stojí za ho..o a tak doufam, že se do toho nepustí plíseň protože bych to nerad stříkal nějakou chemií:( Snažim se to prostřihávat aby to větralo.Rozhod jsem se, že udělam místo ve sklěpě na dvě kytky a budu jim dělat 12/12. Vyvolený budou ES a malý SC, který půjdou dobře přenášet a nenadře se s nima ani moje ségra:D Jak jste si všimli, tak s těma fotkama mi to nevyšlo, ale to jenom proto, že foťák odjel na dovolenou:frog: Jak se vrátí, tak je sem hodim.
EDIT: Málem bych zapoměl, že víkendový pobyt ve sklepě se na malym SC nepodepsal (proto jsem se taky rozhod že budu zatemňovat. Dej pán bůh babí léto!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
2lipi>s tim temnenim moc neblazni bo to zacne delat rotyku musis zatemnovat pravidelne jinak to nema cenu coz znamena kazdej den stejne svetla a tmy mam to odzkouseny tak hodne zdaru a preju babi leto |
|
|
lipi |
2 deth: Dík za radu ze špaňelska:)Samozřejmě myslim, že budu zatemňovat každý den stejně. Ten víkend ve tmě byl jenom takovej pokus, jestli ho to nenakopne:D |
|
|
ares |
Zdravim! Taky čekám na babí léto jako na spásu... A plíseň už trochu vystrkuje růžky. Kytky sice nějaký den kvetou ale pozoruju jak velký je rozdíl když (ne)svítí slunce... Snad nám to klapne!
Peace |
|
|
lipi |
dude9: No to mi povidej! Dva dny jsem slun neviděl a kytky podle toho vypadaj a když před tim jeden den svítilo, tak ten pokrok byl desetkrát lepší, no prostě ta výbojka musí svítit, jinak je to paséééééé:( Já už jsem je jednou zkoušel za to slun i modlit, teď už mi zbývá jenom tancovat na zahradě tanec slunce a vyčerpal jsem všechny možnosti:D Řiká se věř a víra tvá tě uzdraví. Já nemocnej nejsem, ale v to babí léto kua věřim!!!!!!!!! |
|
|
Kutas |
taktak, to pocasi je fakt zkurveneeeee. ja uz ani moc neverim, spis jen doufam, ze v rijnu bude takove pocasi, aby to dozralo... dneska svitilo pul dne a zda se mi, ze se to hned trochu orosilo, takze fakt bez slunka to asi nepude... a taky se mi zda, ze nove listy sou nejake omrzle nebo co, no ani se nedivim, v noci je pekna klemra... a co teprve za mesic.
jestli existuje nejaky ganja buh, tak at nam sesle nejaky zazrak, treba zkraceni dne o hodku by se siklo :D a jestli neexistuje tak mi muze vykourit dicka
tak se drz lipi, at si za 2 mesice pogratulujem k vydatne(sice osemetne..) sklizni :D |
|
|
lipi |
Tak jsem byl celý výkend pryč a když jsem se vrátil tak jsem s úžasem zjistil, že už to konečně kvete i mně. Všechny kytky už maj paličky. Počasí by teď mělo bejt pěkný a dneska prej až 24 tak jsem zvědaf. To zatemňování mi zatim nijak nevyšlo, protože jsme byl pryč a sestra se stěhuje pryč, takže neni kdo by mi to dával do sklepa, když tam nejsem. Snad to tak nějak dokvete samo. . Jediná kytka, která pořád nic je Durga mata, ale s tim jsem tak nějak počítal. Když jsem včera přijel, tak lilo jako z konve, tak omluvte horší kvalitu fotek... Nevim co víc bych k tomu řek, tak tady mát ety fotky a jestli chcete tak se ptejte:D (teď jsem si všim že jsem nevyfotil Durga matu, tak holt příště....sry)
1.Swiss Crypto
2.Swiss Crypto jinak
3.Early Skunk
4.Early Skunk jinak
5.malý Swiss Crypto
6.malý Swiss Crypto jinak
7. celek
8.celek jinak |
|
|
lipi |
...... ještě pár kousků
1.palička SC
2.palička ES
3.palička Jmajky
4.Jamajka |
|
|
lipi |
kutas: ten bůh tam určitě je, ale pochybuju že nám zkrátí den o hoďku:( Moh by aspoň zařídit aby bylo do konce října 20 stupňů a jasno:D Myslim, že to vyjde a sklizeň bude přinejmenšim dobrá (to je za 3:frog: ) My si můžem akorát držet palce a tak je Tobě i ostatním co v tom letos jedou, držím!!!!!!!! |
|
|
Jay-jay |
opravdu podařený outík se ti tu rozjel,smekám před tebou.jinak jak durga,jak to s ní vypadá?chjo..se na ni těším,už určitě květy nasadila,což? |
|
|
lipi |
Jay-jay: No durga mata mi dělá starosti. Dneska bych chtěl udělat najkou fotku a přihodit to sem když jsem na ní zapoměl včera. Jinak je hrozně hustě obrostlá výhonky,ale nekvete:( Dost jí žloutnou listy, ale je mi to divný, když je ve stejnym substrátu a má stejnou zálivku i ostatní podmínky jako ostatní kytky, tak nevim čim to je?..... Loni tušim jsem měl něco podobnýho s jinou kytkou a když začal akvést tak jsem oškubal ty žlutý listy a ona pěkně tmavě zezelenala a byla v poho, tak doufam, že to tak bude i s durgou.... |
|
|
stefue |
jsou krásně rozvětvené, to budou palice ;-) jen aby nebylo pořád pod mrakem... |
|
|
lipi |
Tak podstivě zatemňuju a to tak, že před sedmou zavřu DM a malý SC do chlivku, kam je zamezen přístup svělu a ráno před sedmou je vyndam, když jdu do práce. Jinak to vypadá, že nejlepší na hustotu palic bude ES a DM (která mimochodem začala pěkně vonět:D ). Paličky jamajek už pěkně cukrujou a taky začali pěkně voňet. Myslim, že pokud nebude celý září chcát, tak by to nakonec mohlo i vyjít :frog: Rozhodně si z letoška beru tu zkušenost, že jakmile kytky v kýblích zastaví růst kvůli nedostatku prostoru pro kořeny, tak začnu zatemňovat a budu mít sklizíno beze strachu z plísňě.....
Peace |
|
|
Svahadji |
dva dny v úplný tmě můžou nahradit týden pravidelnýho přenášení. |
|
|
lipi |
Zdravim! Takže tady je takový short info......
Když jsem přijel po víkendu domu a zjistil, že mi stejně nikdo kytky nedával do chlívka (tma), tak jsem se rozhod, že zatemňování bojkotuju, protože jsem každouchvíli pryč a holky by z těch časovejch změn akorát zblbly. Jamajky už pěkně nádherně voněj a paličky solidně rostou. Obě SC už taky tvořej spoustu hodně bliznatejch paliček. Durga Mata je pořád půlžlutá,ale jak začíná kvést, tak bych řek že tmavne. ES se s bliznama docela dost fláká, ale zase má paličky v suverénně největší hustotě:D Počasí je u nás výborný a snad prej by mělo vydržet celý září, tak mu držim palce ať mu to vyjde:frog: Foto tomorow....
Čus |
|
|
lipi |
Tak tady jsou nějaký ty fotky. Dost mě deprimuje, že pořád kvetou spíš tak aby se neřeklo. Holt by to chtělo to zatemňování, ale když na to prostě ten čas nemam, tak musim zariskovat a nechta to tak.....
1. Malý SC
2. Malý SC jinak
3. Velký SC
4. Velký SC ze zhora
5. ES
6. DM
7. Jamajky
8. Makro palice jamajky
9. Makro palice jamajky jiný |
|
|
lipi |
Tak jsem včera přišel domu a čuměl jak tele na zmrzlou vodu, protože to počasí během dvou dnů kytky uplně změnilo!!!! Malý swiss crypto už má pěkný paličky a velky taky,takže odvolávam to z minule, že kvetou jen tak aby se neřeklo:frog: Dokonce i Durga Mata začala nádherně cukrovat (ze den na den). Jediný co pořád takový nějaký o ničem je Early Skunk. Udělal jsem fotky paliček od všech kytek (mimo jamajek, který jsou v minulim příspěvku), tak na to mrkněte, protože hlavně malý SC mi vyrazilo dech a málem i čuch, protože voní až do garáže:frog:
Peace
Foto (DOPORUČUJU ZVĚTŠIT)
1. Malý SC
2. znovu malí SC ale jiná šištička
3. DM
4. velký SC
5. ES |
|
|
lipi |
Dva dny jsem nebyl doma a máti mi psala, že fouká vítr jak hofato, tak doufam, že nejsou žádný škody na mejch miláčkách!!!!! Jinak jsem po diskusi s futeW zkrátil periodu hnojení na obden a ještě jsem se rozhod, že zkusim jedno swiss crypto zalejt vermesfluidem a budu sledovat co to s nim udělá, protože mě napadlo, že když v růstu vermesfluid s dusíkem nafukuje kytky, tak v kvetu s fosforem by moh nafukovat palice:frog: Taky je tam ale to s prodlouženim doby květu, což neni zrovna košér. Docela mě zajímá co si o tom myslíte vy co máte s vermesfluidem třeba lepší zkušenosti. Uvítam vaše názory. Zatim se mějte
PS:foto dodam v pondělí. |
|
|
Kolom&n |
jo lipi mas pravdu vitr fouka vypada to ze na jizni morave bude i prset dneska,kdyby svitilo jeste 1 mesic slunko tak je to nejlepsi |
|
|
elanius |
Nazdar Lipi, ja pouzivam Vermesfluid uz nejaky ten patek a tiez som ako ty rozmyslal, ako by to vyzeralo keby som ho pouzival aj na palice. Lenze si staci precitat na pribalovem letaku obsah latok a zistis ze fosforu obsahuje velmi malo. Cital som ze vela dusiku spomaluje dozravanie kvetov. Tudiz sa podla mna lepsie hodi na rast a myslim ze predlzenie kvetu priamo suvisi s tym krutym obsahom dusiku (N- 2,2% oproti P- 0,25-0,45% podla toho ci to je muskat,univerzal atd).
Este ma napadlo, ze vela dusiku v finalnej fazy sposobuje skrabanie v krku... :D
Anyway za pokus nic nedas(relativne) :) |
|
|
lipi |
Tak to dopadlo OK a žádná z kytek nepadla za oběť tomu vichru, kterej mi cestou z práce třikrát sfouknul čepicu:D Co už bylo horčí zjištění byloto, že jsem zjistil že velký SC má stonkovou plíseň:mad: Vůbec to nechápu, když bylo hnusně tak nic a teď když je krásný počasý, tak plíseň:( Ani teď nemam love, abych koupil nějakej postřik, tak už to vidim, jak mi to to SC seřere celý!!!! Nějakej fígl, kterej nic nestojí asi nikdo neznáte což? Fotky jsem včera nezvlád, tak snad zítra. Paličky se pěkně nafukujou (hlavně obě SC) a taky jsem zkusil na malý SC a jednu jamajku dát ješte ten vermesfluid, tak uvidíme, co to s nima udělá....... Taky mi v tý vaně ze který zalejvam před týdnem chcipla jedna ryba, takže i obyčejná voda na zálivku bude mít slušnej obsah fosforu:D
Zdarrrrr |
|
|
lipi |
oTis: Sakryš, nějak mi tvuj příspěvek unik... No já jen tak polemizoval, ale jak jsem psal výš, tak už jsem to zkusil a uvidíme nó... Jinak s tim co jsi napsal plně souhlasim a dík za reakci, protstě jsem to potřeboval s někym řešit a slyšet od někoho jeho názor:D |
|
|
lipi |
Zde fotky jak jsem slíbil........
1.Malý swiss crypto
2.Malý swiss crypto
3.Velký swiss crypto
4.Velký swiss crypto
5.Jamajka
6.Druhá jamajka
7.Palice jamajky
8.Požloutlá durga mata
9.Early skunk
|
|
|
lipi |
a další, tentokrát nějaká ta makra.......
1.Malý SC
2.Malý SC
3.Velký SC
4.Jamajka
5.Jamajka
6.Jamajka
7.Jamajka
|
|
|
lipi |
Tak ze dvou větví už je ta stonková plíseň na čtyřech. Jsem teď uplně bez peněz a nemám peníze na nákup žádnýho prostředku:( Myslíte že si pomůžu, když ty 4 větve, který to maj, uříznu? Musim s tim něco udělat, nebo přijdu o celý velký SC:mad: |
|
|
lipi |
Tímto veřejně děkuju ČEPROVI a OTISOVI za rady jak naložit s tou hnusnou plísní. Vyzkoušim a dám vědět jak to zabralo. |
|
|
|
klidně sem můžeš napsat, jak ti poradili. docela by se to šiklo. já osobně s tím nemám žádný zkušenosti, takže až přijde na věc, abych věděl a nejenom já :)
|
|
|
lipi |
Myslel jsem právě, že bych to sem hodil až ověřim funkčnost těchto návodů.
Doufam, že mě nebudete pánové žalovat za autorská práva:D (případně smáznu).Čepra mi radil, abych oškrábal plíseň nožem a napadený místo natřel nějakou barvou, kterou doma najdu. Otis zase radil, abych napadený místa opálil ohněm, sloupnul a ošetřil krupikolem. No a když už budu kupovat ten krupikol, tak ho zkusim aplikovat i samotnej. Vyzkoušim a pak sem hodim výsledek.
Hi! |
|
|
Svahadji |
Mě se zatim na tu plíseň osvědčilo oškrábat na dřeň. Chemický přípravky nezabíraly. Barva by se podle mě vsákla do kytky. |
|
|
lipi |
Tady dvě fotky abyste viděli jak to vypadá. Takových míst jako jsou tyhle dvě je na kytce asi 5 a nad nima začínaj žloutnout listy...... Dneska to každopádně nějak pořešim, protože to docela nabírá na obrátkách:( |
|
|
Svahadji |
Tak to mám přesně to samý. Škrábu nožem. Když se třeba po týdnu to místo zase začne oplísňovat, tak zase škrábu. |
|
|
stefue |
zdar, seškrábejte to nožem a to místo potřete octem... |
|
|
lipi |
Asi to ale chce škrábat do něčeho aby se to nechytlo na kytce někde níž, nebo vymejšlim sci-fi? |
|
|
Svahadji |
co seškrábu, tak se snažim aby nenapadalo do květů ani do hlíny - chytám rukama. Ta plíseň je spíš vlhká, takže se to nepráší. |
|
|
elanius |
Lipi teraz som prisiel od pravnika, bol som ta zazalovat s divokym vyrazom v tvari a Planckom v plucach :D (zastipok na rano a hned sa mi vyjasnil den :D )
Ked to zoskrabujes tak urcite "do neceho" protoze plesen sa rozmnozuje prave sporami, ktore len pri dotyku rozprasis. Prave preto som to opaloval zapikom, staci uuuplne jemne, tak aby si rostlinu nespalil.
PS: pisal som Previcur, ale myslim ze Kuprikol bude mat podobny, mozno lepsi ucinok-neviem posudit.
S octom nemam skusenost ale pokial sa mi za tyzden na tom mieste objavi plesen znovu tak to bude zapik,zoskrabat a ocot :)
Svahadji> neviem co si pestujes za plesen ale ta moja sa teda prasi...? |
|
|
Svahadji |
oTis: je to speciální cross plíseň x hniloba F1 + sem to opylil houbovou chorobou pro zvýšení halucinogenního účinku. :D Hold vyšší level pěstění :D |
|
|
lipi |
No jak jsem řek - dneska na to vlítnu opálim, oškrábu, pochytam spraš (když bude prášit), nebo nepochytam spraš (to když nebude prášit, záleží asi na modelu plísně:D ), namaluju, naoctuju, nakrupikoluju a uvidíme, jak se bude ta sviňa tvářit:frog: Každopádně vám ještě jednou verry thx!!!! |
|
|
lipi |
Tahže aktuální info:
Napadených míst bylo suma sumárum 5. Jedna větev šla kompletmě dolu, protože byla prožraná naskrz. Ostatní 4 místa jsem opálil, oškrabal (to co padalo jsem se snažil chytat do igelitu) a natřel octem (bo na shánění kuprikolu nebyl time). Zkombinoval jsem tudíž všechny rady a nápady, který se mi sem dostali. Ráno byl stav kytky stabilizovaný a další dny ukážou, jaká bude další léčba:D Doufám, že to bude v pohodě. Chtěl jsem kytku ještě trochu prostříhat, aby byla vzdušnější,ale nerad bych aby se mi na ní ta plíseň chytla v místech ustřižení a ošetřovat každej pahejl v tomhle keři zvlášť, no to by byla brigády na celej víkend:frog: tak jsem na to hodil káko..... |
|
|
lipi |
Tak stav po léčbě ohněm, nožem a octem je výbornej!!!! Všechny napadený místa jsou bez jakýhokoli náznaku návratu plísně. Počasí vypadá že bude pěkný, tak by mohli mít ty oškrábaný větve čas se zahojit, než bude zas hnusná zima a mokro. Fotky jsem nedělal, protože jsem to nestih, ale dneska by to mělo vyjít. Swiss crypto pěkně nafukuje palice, jamajky budou za chvíli na sklizení a Early skunk s Durga Matou to tak nějak rozjížděj. Doufam, že to u toho early skunku zhoustne, protože paličky jsou hrozně řitký. Nevim čim to je.... |
|
|
lipi |
Zdravim všechyn milovníky zelený barvy:) Bohužel s návratem deštivého počasí přišel i návrat stonkové plísně:( Vyskytla se na místech, která byla napadena už prve. Větvičky na kterých se objevila byly od místa plísně oslabené, paličky nerostli a listí žloutlo. Rozhod jsem se, že už nebudu aplikovat léčbu a tyhle větve jsem prostě amputoval, takže velký wsiss crypto ztratilo svojí krásu (i proto že jedna z napadených větví byla vrcholová), ale snad se to nebude dál šířit. Malý swiss crypto pěkně kyne a palice na něm jsou pro mně fakt něco potěšenim:D Krásná nasládlá vůně, plný palice s obrovskym množstvim pryskyřice. Jamajky už nehnojim a za cca 10 dní pudou na popravu. Co se týče durga maty, tak tu už ani neřešim, protože tam se prostě stalo něco špatně (už dřív) a teď je to moje velký zklamání. Early skunk má kvanta paliček, ale jsou to takový malý řidký mršky, tak to taky nebude nic extra, ale myslim, že SC mi to vynahradí a už od začátku mě ujišťuje, že to je model, kterej budu sázet i za rok..... S focenim mě please trochu omluvte, protože toho mam nějak hodně a tak nějak dost zapomínam:D
Peace |
|
|
lipi |
Po delší odmlce vás všechny zdravim a konečně přikládám nějaký fotky. Měj jsem teď problém s dostupností foťáku:D Stav je takovej že obě Jamajky jsou sklizený a ostatní ještě zůstává na dvoře. Sice jsem je chtěl nechat ještě týden, ale to bych z nich měl jeden velkej chomáč plísně:mad: Doslova ze dne na den se do nich ta svině pustila a tak sem musel jednat. Co bych k nim tak řek: Na to že jsou ze semen z kytek zvyklých zrát na Jamajce mě překvapilo, jak poměrně rychle dozrály a hlavně jak kvalitně dozrály, prototože palice jsou pěkně hustý, pevný a dost dobře osypaný:D Protože jsem neuhlídal uplně 100% pár samců (PPP, Papaya, a HH), tak se na jamajkách objevilo i několik pěkných semen, takže se můžu a určitě budu těšit na příští grow s touhle odrůdou. Fotky ze sklizně bohužel nemam, ale pozdějš přihodim nějaký ty sušený fotky:D Early skunk sice voní pěkně, ale palice jsou řídké tak, že jsem to ještě nikdy neviděl (ví JAH čim to jě). DM si myslim, že bude překvapení sezóny, protože přes to jak je „hnusná“ a má malý paličky, tak si myslim, že to bude trhák, protožu už jenom ta její vůně skoro mastí:frog: Ale bude toho proklatě málo:( SC nafukuje palice velice pěkně (jak je vidět na fotkách), ale pomalu ale jistě začíná prohrávat boj s plísní a začínám se bát, že bude muset jít o víkend pod kudlu:mad: Malý SC s plísní takovej problém namá a doufam, že se mi ho povede dotáhnout až do úplné zralosti. Jsem připravenej ho schovávat na noc domu, tak se to snad povede.
2 oTis: Ta ochutnávka bohužel ještě neproběhla, ale určitě dam vědět:D |
|
|
lipi |
Teď ty fotky...
1.Jamajka
2.Jamajka
3.Jamajka
4.Jamajka
5.Jamajka
6.plíseň na jamajce
7.ES
8.ES
9.DM
10.DM |
|
|
lipi |
a dlaší....
1.Velký SC
2.Větev velkýho SC
3.Větev velkýho SC
4.Větev velkýho SC
5.plíseň na stonku velkýho SC
6.plíseň na stonku velkýho SC
7.malý SC
8.větev malýho SC
9.plíseň na stonku malýho SC |
|
|
lipi |
Tak po tom co jsem včera našel plíseň už i na DM jsem se rozhod, že během následujících dnů sklidim vše co zustalo venku. Mrzí mě, že SC nebude uplně košér, ale lepší nekošér SC v hrsti, než krásný dozrálý SC a obrovskejma palicema na střeše.... Musim taky vymyslet, jak to udělat se sušenim, bo mam doma dost málo místa. Kdyby byl nějakej šikovnej nápad jak se poprat se sušenim v místnosti 6x4m kde pobývam, tak ho samozřejmě ocenim:) Taky mě napadla myšlenka co se týče plísně, protože kamarád má prakticky stejný modely a po plísni nemá ani památky, tak jsem bádal co mam jinak než on a všim jsem si, že mám u kytek vanu s vodou na zalejvání. On tam nic takovýho nemá. Druhej kamarád má u kytek taky nádrž na vodu a taky má plíseň. Myslíte, že je v našem případě problém s plísní protože se voda z vany odpařuje a v podobě mlhy, nebo rosy sedá při chladných večerech na kytky?
EDIT: Ta vana je vidět v příspěvku č.167. |
|
|
lipi |
2kocour: Jo to s těma hřebíkama a šňůrou zní taky dost logicky:D Tu vanu budu muset pro příští grow nějak zlikvidovat... |
|
|
lipi |
tady je pár fotek z evčerejší částečný popravy velkýho swiss crypta..... Sorry za (ne)kvalitu ale je to z telefonu... |
|
|
čepra |
Lipi já ti s tou vanou nevím, možná že na tom má jistý podíl, ale myslím, že hlavní příčina to není. Já na zahradě žádnou vodní plochu/vanu/sud nemám a je to plísní ráj :(
To SC je paráda. |
|
|
lipi |
No taky mě napadlo, že ten kámoš má dům v centru obce a já jsem hned u pole, což znamená přísun studenýho a určitě i dost vlhkýho vzduchu z polí... No pořád o tom přemejšlim, abych se toho příští rok vyvaroval... |
|
|
Jay-jay |
zdravím,no já si myslím,že ta plíseň je dána zejména těma chladnýma a mlhavýma ránama,páč tohle je velký problém většiny z nás.moje DM taky pár plesnivých paliček má,ale chybí ji tak 2-3 týdny,takže seknout nepřipadá v úvahu.a taky je sice hezky tento týden,ale než se to pořádně rozjede a prohřeje to slunko,tak máš zhruba 11 hodin a v nějakých půl 6 už je to zase fuč.je to prostě málo a ta rosa a mlhy se na kytkách drží dost dlouho.je to boj no.nicméně kytičky překrásné ;) k+ |
|
|
lipi |
Jay-jay: Jo jako dneska byla mlha snad do jedenácti a večer už je v šest zima jxviň a mlha taky, takže máš určitě pravdu že to je zásadní věc, ale je mi divný že ten kámoš s tim žádnej problém nemá a bydlí kousek ode mně jen víc ve středu obce.... Hlavní problém byl letos ale to, že to začalo moc pozdě kvést a to je ještě štěstí, že je teď takhle pěkně. Nocméně dík:D |
|
|
Jay-jay |
třeba je důvod právě v tom středu města :D trochu přitažené za vlasy,vím,ale asi jako ta káď no :D ale zas pokud jsi z většího města,může se stát,že uprostřed je větší teplota.no a co třeba potok,lesík či něco poblíž,důvodů může být přehršel... |
|
|
lipi |
jay-jay: No tak to už asi nebudem řešit, protože stejně vyřešíme kulový, stejně příští rok zasadim stejně (do středu vesnice se kvůli tomu stěhovat nehodlam) tam co letos a budu se uplně stejně bát plísně:smoker: Takovej je život outdoor growera:pimp: |
|
|
lipi |
Tak jsem si včera půjčil foťák a pořídil pro vás pár kvalitních fotek ze sušby a taky kytek, který ještě rostou.
1.Palice velkýho Swiss Crypta
2.Palice velkýho Swiss Crypta
3.Jamajčan s naloženou bednou:D
4.Malý Swiss Crypto na noc schovávaný doma
5.Malý Swiss Crypto na noc schovávaný doma
6.Malý Swiss Crypto na noc schovávaný doma
7.Velký Swiss Crypto (co z něj zatim zbylo na dvoře)
8.Velký Swiss Crypto (co z něj zatim zbylo na dvoře)
9.Early Skunk
10.Durga Mata:mutant: |
|
|
|
Nádhera! :) Můžeš se s námi podělit s troškou informací ohledně sušení... díky, ať ti to zkvétá k obrazu tvému :) |
|
|
lipi |
Mopslk: No s tim sušenim je to tak, že vždycky vezmu noviny (ten velkej list). Na jednu stranu naskládam palice a pak to tou druhou přiklopim. Sušim to v pokoji, takže teplota od 19 do 22 stupnů. Mám to poskládaný všude po pokoji, takže neni moc kam šlápnout:D Vim že to neni uplně to pravý ořechový,ale je to taková trochu nouzovka.... Jinak jak je vidět na fotkách, tak předem ostříham listí a u palic velkýho SC jsem zkoušel lisovat, tak jsem zvědam na výslednej produkt:) Jo a abych nezapoměl, tak dík:D |
|
|
|
Nemáš za co děkovat :) Možná bych použil namísto novin, abyčejný papír. A to z toho důvodu, že novinový papír je potištěný a jak jsou paldy mokrý tak ta barva by se mohla.... Třeba máš jiný názor. Měj se fajně |
|
|
lipi |
mopslik: HJo o tom potisku jsem přemejšlel, ale jednak nemam dostatek jinýho papíru na to abych to na tom moh sušit a pak si myslim, že když se na tom daj sušit houby, tak by to neměl bejt žádnej velkej problém. No poznam až pokoštuju:) |
|
|
|
2lipi> ja to mrskam na raminka a do srkine mezi obleceni...:frog: |
|
|
lipi |
deth: To musí bejt paráda, vzít si pak na sebe to voňavý prádlo:frog: Jak mi to teď tak perfektně voní v pokoji, tak bych udělal nějakej osvěžovač vzduchu s extraktem z palic. Já bych ho měl v autě, v pokoji a snad i v práci. Ta vůně je prostě nádherná!!! Asi taky hodim něco mezi hadry:D |
|
|
|
2lipi>kam se sere nakej adidas :D proste vune by original strain a jeste to mas zadarmo.... mezi hadrama je krasne sucho tma a utulno :frog: |
|
|
lipi |
Tak už nosim taky prádlo navoněný gunJAh chanelem:D Situace je taková, že jsem v úterý všechno sklidil (resp. to co zbylo MSC, DM, ES). Malý swiss crypto už taky pěkně atakovala plíseň. Nemam bohužel žádný fotky z aktu sklizně, ale po neděli přihodim něco ze sušby. Shrnutí je takový:
SC: Strašnej nátěr!!! Nepředstavoval jsem si že to budou takový bambule! Těžko specifikovatelná vůně a eskutečný množství pryskyřice. Mám tak 0,5g hašiše, tak jsem na to zvědav:D
ES: Dost jsem na něj nadával, že nekvete,ale nakonec dozrál a jako jediněj absolutně vzdoroval plísni. (jen občas něco na stonku ale oheň, nůž a ocet to vyřešili.) Řek bych že jeho vůně se mi líbí ze všech kytek nejvíc. Fakt nádherná sladká multivitamínová vůně! Palice poměrně řidký,ale pěkně obalený.
DM: Takovej trochu zmetek prakticky bez palic agresivně voňavá, jsem zvědav jak bude fungovat:mutant:
Jamajky: Překvapení sezóny (až na tu plíseň, protože šly první:( )!!!! Fakt libovej model! Velký tvrdý palice a kvanta pryskyřice, no prostě mazec!!! No je vidět že v zemi zaslíbený to vedou fakt dobře:frog:
Smoke reporty přijdou hned jak proběhne test. Vidim to na ponedělí:D
Zdar! |
|
|
Moltres |
Nádhera, lipi! K tomu hašiši: máš se na co těšit! Včera jsem taky dával ze swiss crypta a neskutečné bomby!:frog: |
|
|
lipi |
Early Skunk:
V sobotu jsem byl s kámošema zapleskat fotbálek a při té příležitosti jsem ochutnal tuten modýlek. Původně to mělo bejt mnou obdivovaný swiss crypto,ale ES byl líp po ruce... (zase ta moje lenost:D ) Chutnal výtečně, bez jakýchkoliv chybiček na chuti. Kouř hutnej a účinek téměř okamžitej:frog: Žádnej výtuh, spíš jsem měl pěkně rozkecáno a všechno jsem komentoval. Někdy jsem ty komentáře nechápal ani já sám, natož dotyčnej kterýmu patřili:frog: Na fotbálku přišel asi 15 minutovej zásek na totálně brutální hře bez jakýkoliv techniky, z čehož mě celouneděli bolelo zápěstí:D
Sečteno podtrženo:
+ chuť, vůně, účinek (pěkně akční:D)
- vzhled (řidký palice:( ), z toho plyne i množství, protože myslim, že až ho zvážim tak toho bude dost málo
Jinak ale celkově příjemný pokouřeníčko:punk: a určitě do něj příští rok chci jít zase, protože mě nadchlo jak se popral s tou plísní. |
|
|
lipi |
Tak vás všechny o5 zdravim! Pořídil jsem si nový stroj na vyrábění dokumentace pro grower a to OLYMPUS FE 190, tak jsem ho hned včera vyzkoušel a tady jsou nějaký fotky sušících se modýlků. Všechno to mam ještě po pokoji, protože zatim nebyl čas to nacpat do sklenic. ES, DM a zbytek velkýho SC se suší s listim, protože ani nebyl čas to otrhat. O to víc práce mi to dá teď:mad: Dvě větvičky ES už jsem včera otrhal a byla toho ze 3/4 plná sklenice,což mi dalo jasně najevo, že jich mam málo:frog: Tak tady jsou....
1. Jamajka
2. Vzadu malý swiss crypto vpředu Early skunk
3. -- / / --
4. -- / / --
5. Velký SC bez vrcholových palic (ty jsou na novinách)
6. Z leva: SC, Jamajka, ES
7. SC
8. Jamajka
9. ES
10. Z leva: SC, Jamajka, ES |
|
|
lipi |
a teď ty co jsou na novinách.... Takhle se mi to válí po celym pokoji:frog:
1.Swiss Crypto
2.Swiss Crypto
3.Jamajka
4.Swiss Crypto
5.Jamajka
6.Pár větví z durga maty
7.Jamajka
8.Durga Mata
9.Hrátky s šíšou:D |
|
|
lipi |
Jamajka
Vzhled: Ze všech modelů vypadá nejlíp. Kompaktní tvrdý palice osypaný kupou pryskyřice.
Vůně: Ve srovnání s ES je poměrně tvrdší ale zase né tak jako DM (takže určitě všichni víte jak asi voní:D ).
Chuť: Lehce škrábe v krku, ale to dávam za vinu tomu že jsem kvůli plísni nestih flusing tak jak bych chtěl. Po protažení krkem ovšem okamžitě naplní plíce silnej a hutnej kouř, kterej bezprostředně po vyfouknutí přináší kýžený účinek.
Stav: Podobně jako u ES to je "ekšn háj" :D Žádný stounedy, prostě klapka a akce:D
Celkové shrnutí: Jsem rád, že mám z tohoto modelu pár semen (samci PPP, HH, papaya,nebo jamajka) který na jaře s radostí zaseju a budu se těšit na ty pěkný palice:gfrog:
Smokereporty DM a SC přijdou po víkendu a pak už se s váma jenom rozloučim:-( Ale to až po neděli:D
Zdárek |
|
|
lipi |
Durga Mata:
Vzhled: Jak jsem v průběhu celého growu zmiňoval, tak tenhle model trpěl čímsi a tím utrpěl i na vzhledu. Palice jsou dost řidký,ale tím, že byla venku s ES ze všech nejdýl, dosáhla hojného osypání palic krystalky kýženýho materiálu:D
Vůně: Jednoznačně AGRESOR! Silná agresivní vůně, která hned dáva na jevo s kým má uživatel tu čest.....
Chť: jak čich napověděl, tak i chuťové buňky potvrzují, že se jedná o kouření se silnou chutí, který neni pro začátečníka...
Účinek: error, prostě chyby v matrixu. Schízy a neskutečný záseky na okolních podnětech (zvuky, hlasy apod.). Neni to uplně to co mám nejradši:)
Shrnutí: Tenhle model se mi letos nepoved a abych pravdu řek, tak do příští setby s ním nepočítám. Nahradí ho pravděpodobně HH.
Swiss Crypto:
Vzhled: Na první pohlěd poměrně dost listnatý, ale velký palice (spousta jich bohužel padla za oběť plísni:( ).
Vůně: No tak to je velkej otazník, protože nevim k čemu to přirovnat. Někdo mi řek, že to je cejtit, jako křeččí chcanky, ale protože nemam křečka, tak to nedokážu potvrdit:frog: Každopádně je to vůně silná a je cejtit snad i přez zavřenou zavařovačku:D
Chuť: Výborná! (nevim co víc k tomu říct)
Účinek: Povznášející! Hodí se na pokouřeníčko s přáteli,ale je dobrý i na takový to domácí kouření:frog: Silně zmašťující materiál, který člověka nabije pozitivníma vibracema.....
Shrnutí: Když to vyjde, tak bych ho rád na jaře poslal do kýble znova s tim, že bych začal zatemňovat abych se vyhnul ztrátám kvůli plísni. Nádherná rostlina s krásně se tvořícími salámi. |
|
|
lipi |
Teď už mě čeká jenom poslední povinnost v letošním growu a to rozloučení se se sledovači mýho trýdu a se všemi co mě podpořili jak kostičkama tak i spoustou šikovných a užitečních rad, kterých jsem se víceméně snažil využít. Všem vám moc dík a na jaře se tu určitě sejdem a podělíme se o slasti a strasti toho našeho pěstění:)
Mějte se a užívejte si odpočinek od pěstování v podobě zimních radovánek, kterých je přehršel a každej si určitě tu svojí vybere:D
Peace! |
|
|
|