Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
1st. Indoor 250w hlína h-scrog - Klikni zde pro originální téma
Erixon
EDIT: Začátek theardu neni aktuální stav, doporučuju přepnout se na poslední stránku. Přišlo mi zbytečný zakládat novej theard

Snažil jsem se dělat všechno co nejlevnějc, ale jak to rostlo tak jsem postupně přicházel na to že když to má za něco stát tak ušetřit moc nejde.

:D:D:D
citace:
přibližně jsem to počítal tak se to do 1500 vejde. Až na spálenou elektriku tam je započítaný všechno

==========================================
Erixon
Skříň:
Celá má vnitřní rozměry 152v x 77š x 42h ale příčka na který jsou květináče se dá dát do libovolný vejšky po cca 4cm.
Je z dřevotřísky. Měl jsem v plánu použít bílou barvu. Ta s*ině se nechtěla chytnout, tak jsem to vylepil papírem. V budoucnu bude fólie z growshopu.

Světlo:
na růst nejdřív 100W HPS (narva) + 11w zářivčička.
Asi 14dní po přepnutí mi pošta konečně doručila i tu 150W Son-t
Stínítko(ka) je bastl na výrobu bylo potřeba: nůžky, sešívačka, hlníková fólie(používá se jako součást tepelnejch izolací, je to takovej tlustej alobal)

Ventilace:
přítah - 12cm větrák 24V 6W
odtah -
PC větrák, dokud je zima tak to zvládá. Na léto už mam nachystanej Sunon [edit: lol hodně naivní představa]
Ofuk kytek - největší hovaďák z toho co jsem našel doma - 12cm, při 16V 8,5W. Je nasměrovanej tak aby foukal zrovna i na výbojku. Je nasměrovanej stejně jako přítah.

Napájení trafem po autodráze (možnost regulace otáček). A ten 24V samostatným trafem. V růstový fázi běžel nonstop "ofuk" a zbytek jen když svítila výbojka (aby byly pořádný stonky). V květu zas jede nonstop jen přítah. Aby srazil vlchkost (teda né že by byla tak veliká) a taky aby měly kytky co dejchat...
[edit: že jsem to nenechal běžet nonstop všechno...]

Spínací hodiny:
Digitální Solid za 250. Bez problémů

Hnojky:
Věcem z growshopu se nebránim. Až budou ňáký chechtáky tak do toho(možná) investuju.

Na růst:
wuxal super - jak známo NPK 8-8-6 (58kč 250ml)
jsem střídal s floranem NPK 6-7-7 (i když ho moc lidí nepoužívá - mezi levnejma neni špatnej) (42kč 0,5l)
Vermesfluid - supr věc, výtažek s vermikompostu. Je popsanej jinde, ve stručnosti: enzymy, růstový stimulátor, prevence proti plísním, čistě bio(1l 58kč)

Během růstový fáze jsem mix hnojiv (většinou wuxal s vermesfluidem pak i hořkou sůl nebo někdy jen vermesfluid) občas i kropil na listy. Zkušenost kladná, protože kytka rychlejc reaguje. Jen to občas chce listy omejt proudem čistý vody z rozprašovače.

A pro všechny wuxalisty - nepodceňujte hořčík!!! Furt jsem si říkal že bude stačit hořčík z dolomitskýho vápence a vermesfluidu, ale to je omyl. Investice (38kč) do síranu hořečnatého se vyplatí! (Asi to bude tim že dolomit působí dlouhodobě a né okamžitě)

Na květ:
OBM + někdy floran, jindy zas wuxal protože v OBMku nejsou stopový prvky, ani skoro žádnej dusík kterej je v menší míře potřeba furt. Koncentraci OBMka jsem postupně zvyšoval, wuxalu zase snižoval. Vermesfluid - asi do půlky květu(pak došel a pro další pujdu až na příště).

A Nakonec:
Final Solution
(13 dnů před koncem konec hnojení, 1den nic, 6dnů voda+FS 3 dny flushing vodou, poslední 2 dny už jen potmě bez ničeho)

Substrát:
"Zahradnický substrát B" viz. www.raselina.cz - IMHO lepší alternativa k substátům Agro
namíchanej by oko s perlitem
+dolomitský vápenec (úprava PH, zdroj hořčíku a vápníku)
+na dně drenáž z keramzitu

Květináče:
Všechno co se našlo (a když ne tak muselo koupit)
2ks - 7,5l, 1 ks 5l, 1ks 3l(uzkej ale vysokej) a uřízlá 2l petka.

Na měření PH mam klasický papírky :(.

Vlhkost jsem během růstu zvedal rozprašovačem + miskou vody s perlitem.

Přesnou cenu nevim, Aktualizace 21.3.06 přibližně jsem to počítal tak se to do 1500 vejde. Až na spálenou elektriku tam je započítaný všechno - dost věcí bylo doma
Erixon
Kytky:
3 ks Blue Mystic x Chronic (ze semínek) který se nakonec ukázaly bejt všechny samice
thx podporujícímu členovi. Doplněno nonamem z letošního outdooru (kříženec skunk#1 s "něčim")

Na fotkách jsou v růstu přibližně měsíc (ten noname je o pár dnů starší). S přepnutím se čeká na 150w lampu (nedočkaly se a tak byly 14dní přeplý pod stovkou).
Zatim jsou tvarovaný drátama, ale asi budu muset sehnat ňákou mřížku na Scrog. Zastřihlý byly jednou.

1.-4. Blue Mystic x Chronic
5. Noname
RomAaL
nzdar,
vypadá to celkem pěkně, chci se tě zeptat to hnojení postřikem tam dáváš ten vermesfluid? a ještě kolik si tak zhruba dával toho vápence? ten se tam dává kvůli ph, nebo je dobrej i na něco jinýho?
dik a přeju hodně zdaru
R.
Erixon
Ta 150w bohužel furt nepřišla (fuck pošta). Kytky jsou cca 12 dnů po přepnutí. Z řad nonamů jsem usekl několik samců. Jako samice se ukázaly 2nonamy, a 1BM zbylý 2 BM zatim nevim.

Scrog je na světě. Rám mřížky je z tlustýho drátu a vyplejtal jsem to bílou nití.
Erixon
Alspoň jedna fotka, lepčí než nic, nevšímejte si toho prostříhanýho samce vepředu, ten je na kontrolovaný opýlení.

Po připojední tý stopadesátky (když bylo 14.dnů po přepnutí) kytky vůbec nepoznávám, tak během dvou dnů začaly dělat paldy. Hnojim to do zálivky půl na půl OBMkem s floranem, samozřejmě že v odpovídající koncentraci(dnes jsem dal místo floranu wuxal) tak každej druhej den koncentrací asi tak poloviční proti maximu z etikety(zalívám to denně, musim koupit misky pod květináč aby to vydrželo dýl), Kromě toho tam jde vermesfluid s hořkou solí. S postřikem už jsem rači zkončil.

PH se trží tak na těch 6 - 6,5 přesnějc se to podle těch laknusovejch papírků nedá poznat. To asi díky tomu že z vodovodu teče ph přibližně 6 :)
Docela často prostříhávám/skracuju některerý cípy listů aby světlo prosvítilo co nejníž. Zas né moc protože pak by vyrazilo moc listů na palicích. A taky jsem ostříhal věčinu těch malejch bočních větviček co by k mřížce určitě nedorostly...
Erixon
Konečně alspoň ňáký fotos.

Jeden BM x Ch udělal i pár koulí :(. Vždy jak ňákou oběvim tak jde pryč. Naštěstí to s oprcaností neni tak strašný. Hnojení dostávaj furt +- to samý (wuxal, OBM, hořká sůl, Vermesfluid) Jen koncentraci OBMka jsem zvednul - tak 8-10ml na 1,5l PETku. Tento mix do vody přidávám každý 2-3dny.
Erixon
Dokud mam doma ten psoudofoťák tak jsem ještě něco vyfotil. Když se to přiblíží tak i něco vidět je...

Jo jinak na fotkách je vidět cca půlka z šířky skříně (přesnějc, ten drát co je na něm teploměr je v půlce.)
Erixon
Dnes jsem vyměnil umístění výbojek. Odstranil jsem tim dost podstatnou chybu. Že mě to nenapadlo zrovna dát výkonnější výbojku blíž k ventilátoru :(. Díky tomu klesla teplota :), se kterou jsem bojoval když byly teplejší dny. Řešil jsem to otevřeným oknem přes celej den. A klesla i přes to že jsem dal výbojky o cca 3-5cm blíž k vrcholům. Teď jsou cca 20cm nad vrcholama.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Pokud to někdo čtete tak bych měl dotaz:
Koupil jsem dneska supersivit (neboli trichodermu). Má to cenu jí ještě aplikovat (42.den po přepnutí)? Nebo jí nechat na příště?
Sice se žádná plíseň neoběvila, jde spíš o prevenci a o její další účinek - měla by fungovat jako stimulátor růstu a zvětšení odolnosti proti strsům.
expiry_date1
Pekné,ale som si všimol,že máš výkonnejší(asi 3x) vetrák na príťah ako na odťah.Na odťah daj vždy najsilnejší vetrák,ak chceš aj aktívny príťah(aby si moc nebrzdil výkon odťahu),tak tam daj taký istý,alebo ak nemáš aj slabší,ale dorob otvory aj na pasívny príťah,aby si nemal v skrini podtlak a tým pádom zníženie výkonu odťahového ventilátora.
Erixon
expiry_date1:
jj máš pravdu, když jsem řezal ty otvory tak jsem o tom tolik nevěděl. Na léto to bude nutnost. Sunon na odtah už je nachystanej.
Ale ten podtlak nebude tak strašnej protože dveře nejsou úplně těsný tak ten rozdíl fouká ven prakticky po celým obvodu skříně.
expiry_date1
Jasné,ja som myslel podtak naopak(pri slabom príťahu),teraz tam máš vlastne trošku pretlak:D .Ale zase to je fuk,furt tam nejaký pohyb bude:) ,hlavne aby neboli problémy s teplotou.
btw,ale sú pekné,tak im asi nič nechýba:)
r-man
Ja si myslim, ze pokud nemash na pritahu stejne silnej a nebo silnejsi vetrak nez na odtahu, tak ti to dela podtlak a bude se tim brzdit sila odtahu. Pokud mash zase silnejsi, nez je odtah, vznika pretlak a tim padem moznost uniku pachu i jinudy, nez je odtahem pryc. Proto bych bud nepouzil zadnej vetrak na pritah (bohate postaci lehce predimenzovany diry, rekneme 2x prumer odtahu), a nebo stejnej prumer a stejnej vetrak na pritah i odtah. Jinak to nema cenu.
Erixon
K tomu úniku pachu - je to cejtit po celý místnosi. Kdybych ten větrák přendal z přítahu na odtah, tak bych musel vyřešit ještě ňáký překrytí přítahu aby se nedostávalo "v noci" do skříně světlo.
-------------------------------------------------------------------------------------
Palice docela bobtnaj. fotky snad během výkendu...
-------------------------------------------------------------------------------------
BTW asi budu muset sehnat lupu abych poznal kdy sklízet. Vzhledem k tomu že na květ najely docela dlouho po přepnutí tak je nechám cca 65dní. Je to těžký odhadnout protože rodiče maj každej jinou dobu květu. Blue Mystic 50-55dní a chronic 60-65. Zatim ještě skoro nehnědnou...
Další otázka je, kdy aplikovat Final Solution? vim že 8-10dnů před zběrem, ale kdy to bude?
Erixon
Ten foťák je na ho*no. Po přiblížení je vidět o trochu líp.

Lepší mam slíbenej, ale asi až na sklizeň. Když pude všechno podle plánu tak budu sklízet přibližně 62dní po přepnutí. FS už dostaly dvakrát.

EDIT: přidávám pokus o makro :D
rixo
fotak je mozno na houby ale rastlinky urcite nie:-)) vychuytane palice...trosku to prerastlo sietku nie? ale inak slusne na 150W...
Erixon
V popředí noname kterej se suší asi třetí den. Po odečtení váhy CD ho je zatim cca 55g tak jsem zvědavej na kolika to zůstane (čerstvě useklý to mělo asi 75g +- 2g)

V tý petce je ještě jinej noname

Ve zbylejch 3 květináčích je Blue mystic X Chronic připravenej po 62 dnech květu na sklizeň :)
Erixon
Pokus o makro

ZOOM IT (foto č.2)
Erixon
Konečně jsem je dal sušit...(a zničil při tom nůžky :))
---------------------------------------------------------------------

foto č.1: 70g mokrýho... (BM x Ch)

foto č.2: noname#2 (v PETce)

foto č.3: BM x Ch

foto č.4: Všechno pohromadě.
Erixon
Blue Mystic x Chronic
Koukal jsem že pár growerů se chystá jet stejnou genetiku (od stejnýho člena BMxCH) jako outdoor.

Sice ještě neni úplně suchej, ale na to co jsem byl zvyklej doteď tak má dost tvrdý palice.[edit první in no :)] Pokud outdorářům stihne dozrát tak se maj na co těšit. Optimální dobu květu bych odhadoval na 58 až 64 dnů.
Pravděpodobně byl samčí rodič hermouš(pokud neni chyba ve mně, respektive jestli nebyly kytky stresovaný aniž bych o tom věděl. Hnojením ani ph to na 99% neni). Projevuje se to tak že jsou všechny kytky samice, jen z času na čas ňáká ta samčí koule... příčina viz. theard o genetice... pyl stejně ods*al hlavně noname (pravděpodobně díky tomu že jsem měl "štěstí" při umisťování ofukovacího ventilátoru). No alspoň bude čim doplnit řady nonamů na outdoor.

Další rada k tomuto IMHO povedenému kříženci je: nezastřihívejte ho - spíš ohýbejte a tvarujte - zvýšíte výnos. Vytvoří to bigšišku s pár menšíma postraníma větvičkama.
Všechnny(3) kytky se podobaly a rozdílnosti phenotypů jsem si nevšiml.

Smokereport
Sice to ještě furt neni úplně suchý, ale zkuřuje moc pěkně... IMHO je znát že jde o "mostly indicu". Chuť by sice trochu doladit šla ale špatná neni.
Degradaci THC na CBD se pokusim zpomalit vakuovačkou(vaxy), kterou mam slíbenou od kámoše.
Erixon
Kdyby někoho něco zajímalo, tak se ptejte.

Jinak co bude dál? Momentálně skříň využívám vzhledem k počasí a fotoperiodě venku k předpěstování outdooru. V plánu je kratší pauza během které dojde k upgradu boxu:
zatěsnění kvůli světlu
lepší řešení ventilace
osvětlení (ten 100w komplet už nemam, ještě nevim co jí nahradí, ale nejreálnější mi příjde 150w - to by bylo celkem 300w. Nebo co třeba 150HPS+150MH no ještě se uvidí)
A určitě i jiný vylepšení. BTW rozhodně zůstanu u scrogu!
psilos
slušný , jen pro doplnění bych dodal, že matka byla Eufiöria a to celý kroslý Blue Mystikem, . Různý phena tu existujou a to právě jedno z nich je, skorohermáč, prostě slušná , výnosná samice, který se udělají za dobu qětu 1-2 koule samčích qětů, který se prostě odtrhnou a je klid. Toto pheno qete kratší dobu a to cca 55 dní. Druhé pheno je vytáhlejší a nedoporučoval bych to zastřihávat, je spíš satoidní a qete cca o týden déle a nakonec i třetí pheno, který má určitý znaky hazu a qete přes 70 dní. Osobně bych z phen vybral 1. ,ale vadí mi tam ty občasný kulky... takže asi pheno 3, qete dýl , ale stojí to za to. Ale to se nedá udělat ze semen, prostě se musí vyselektit samice tohoto phena a nařezat...

Jo, někdo vlastně dostal chronicXdutch dragon skorohermáč, u kterýho se občas objevují kulky a to nakrylo matku Euforie, sakra už v tom mám po půl roce hokej.... Rozhodně to bylo řízený opílení, jinak by mi to nakrylo asi všechno...
Erixon
psilos: díky za doplňující info.
Byla to taková počáteční indoor zkušenost, přecejenom scrog ze semínek je docela odvaha.
-------------------------------------------------------------------------

Nakonec jsem se rozhodl upgradovat za běhu. Zakládat novej theard zatim nebudu.

Stále ještě vim o celé řadě nedostatků, tady je přibližnej seznam doposud provedenejch změn oproti minulému indooru.

-Nová HPS philips 250w son-t plus (na růstovou fázi tam byla 150w)
-skříň byla zevnitř polepena černobílou fólií z growshopu
-utěsnil jsem snad všechny škvíry. pomůcky: ČB fólie, oboustraná lepící páska, gumový těsnění kolem dveří.
-Sání je přivedeno přez kolínko, na konci kolínka je prachový filtr (tenkej filc)
-foukání teplýho vzduchu od výbojky obstarává venťák, myslim že ještě ČSR výroby mezaxial 3208 Q=180m3/hod. Je to větrák trochu jiné konstrukce než většina těch co jsou k sehnání dnes. Jde do posledního šroubku rozebrat, namazat vazelínou a složit. To by se sunonem asi nešlo :). Jo je vyndanej z ňákýho starýho serveru. Zrovna se chystám koupit stojanovej větrák a mezaxial příjde na odtah ze skříně
-nová mřížka (na scrog)
-investice do hnojiv (dvojsložka Plagron)
-možná ještě něco ale teď si nevzpomínám
---------------------------------------------------------------

Fotka je z druhého dne po přepnutí. Osazenstvo - 3xNebula + 1x A11xMTF vše ze řizků. Řízky byli hned na začátku ošetřeny supersivitem(trichodermou).
substrát je složen z:
-Zahradnický substrát B s aktivním humusem(mimo jiné už obsahuje namledý dolomitský vápenec) http://www.raselina.cz/index.php?lo...sk=1&lang=czech
-Perlit: by oko 10-15%
-kostní moučka
-vermikompost, ale toho jen málo(příště přidám)

Zezačátku dostávali hnojky jako minulá várka, ale už chvíly čerpaj plagrony(+vermesfluid). Hned při přepnutí jsem přidal i druhou složku Bloom (obě složky přibližně 1:1 podle doporučeného dávkování... Projevila se lehká otrava fosforem tak jsem vyflushoval a kytky jedou dál bez vážnější újmy.
Erixon
Potvrzuje se to co je v galerii obvykle k vidění - A11xMTF se po přepnutí začne strašně táhnout.

Pro potřeby scrogařů se tak akorát větví. Na fotce je možnost porovnání s Nebulama který jsou na tom co se větvení týká o něco hůře - z nebul bude míň, ale větších palic. Ikdyž to se ještě uvidí.
------------------------------------------------------------------------------
Po instalaci stojanového venťáku se teplota u vršků při světle pohybuje kolem 25-26ºC. Když se teplota víc přiblíží k třicítce tak otevřu všechny 2. okna a je ok. Přecejen to je v menší místnosti v podkroví. Až budou venku vedra tak nechám nonstop pootevřený ve "ventilační poloze" střešní okno na severní straně Jo lampa je cca 25cm nad mříží (tzn. od vrcholů o něco blíž).

------------------------------------------------------------------------------
BTW už se ukazujou první náznaky květu.
expiry_date1
Tak taký mezaxial mám aj ja v novej skrini:) (teda nie som si istý typom,ale je kovový a je na ňom napísané mezaxial a niečo:D ),však mrkni:
http://grower.cz/forum/showthread.p...3206#post403206
ale rastie Ti to pekne:)
Erixon
A11 se táhne dál. Díky novému stínítku je světlo o dost líp rozložené, tak snad se to projeví :) je to http://eshop.klecka.cz/product_info...products_id/453 Jen jsem nepochpil jak byla myšlená montáž, protože to přišlo jako stavebnice (proklepávnej plech, kovový L na uchycení objímky, objímka a gripáč se šroubkama, podložkama...) totiž po sestavení mi zůstalo několik šroubků, matek atd. ale na druhou stranu jsem musel dokoupit v železářství jiný - takový co tam pasovaly :eek:
--------------------------------------------------
Hnojim je cca 1. za 5 dnů doporučenou koncentrací. Míchám cca 2/3 složky bloom a 1/3 Grow
--------------------------------------------------
expiry_date1: koukal jsem, vypadá to slušně, neplánuješ aktualizovat fotky?
expiry_date1
Jasné,fotky budú,len naposledy som zabudol foťák.Ale už dostávajú AH-čka,tak hádam ešte povalia.
Pekné tienidlo,aj kytky.Už vyhadzujú kvety?
Erixon
Ještě trochu popíšu ventilaci
Snažil jsem se o co nejjednodušší řešení (míň větráků - menší hluk, míň kabelů). Sání je pasiv přez kolínko s prachovým filtrem(viz. foto výše) aby se nedostalo do skříně světlo zvenčí. Vevnitř, přímo nad přítahovým otvorem je stojanovej větrák na cirkulaci vzduchu. Fouká studenej vzduch přímo pod výbojku. Je nasměrovanej trochu nahoru aby podpořil vertikání proudění vzduchu -> menší statickej tlak -> větší účinnost odtahu (teorie viz.http://grower.cz/forum/showthread....light=ventilace) Na pravý straně je mezi stínítkem a stěnou mezera kudy proudí teplej vzduch nahoru k odtahu který obstarává mezaxial 180m3/hod. Při otevřeném okně je ventilace dostatečná ikdyž teda zatim nebyli venku větší teploty než 28º na jižní straně s tim že mísnost s boxem je na severní straně (mam teploměr co zaznamenává maximální a minimální venkovní teploty). K tomu otevřenýmu oknu - protože ventilace začíná i končí venku tak se tomu nevyhnu, v budoucnu asi napojim na odtahovej větrák rouru která půjde do komína. Tim se zároveň vyřeší i absence pach. filtru.
Nedostatek vidim v tom že stojanovej větrák má v určitým úhlu "slepý" místa -> pomohl by větší stojanovej větrák, ale to asi až příště.
Výbojka je cca 20 cm nad vrcholama a teplota nepřesáhne 27-28º (až na ty slepý místa).
---------------------------------------------------------------
expiry_date1 :
Náznaky palic vidět jsou. V příštích dnech nafotim. Taky jsem se rozmejšlel co vzít v gshopu za hnojivo jako náhradu wuxalu. nakonec nad AHáčkama vyhrálo biologický řešení. Akorát se nehodí na drip kterej bych chtěl někdy taky...

Jinak Nebuly se podařilo udržet jakš takš v jedný vejšce. Dojem kazí jen to táhnoucíse A11xMTF vlevo vepředu :)
Erixon
Dodatek ke včerejšímu přízpěvku - dneska přez poledne bylo venku 28º a teplota v boxu přesáhla 30º. Po sundání prachovýho filtru a zvednutí stínítka o 5cm už to bylo ok.
EDIT: Momentální venkovní teplota (na jižní straně)
je 30º ve skříni (na Sev.) je 29º
-----------------------------------------------------------------------------------

foto č.1: A11xMTF

foto č.2: Celkovej pohled. V tom kelímku je řízek z outdoor papay na zjštění pohlaví. Když to bude samice tak tam zůstane. BTW: při hledání místečka kam by se vešly (jsou 2, druhej řízek neni vidět přez větrák) poskytla výbornou službu oboustraná lepící páska. Ten teploměr tam neni furt, zkoušel jsem ho dát snad všude, abych zjistil rovnoměrnost rozložení tepla.

foto č.3: Rozhraní mezi A11 a Nebulou

foto č.4: Detajl Nebuly

foto č.5: ...

======================================
ps.: dík za káčka, jen se nebojte projevit v theardu, klidně i kritiku - alspoň budu líp znát nedostatky.
Erixon
Tak jsem se vrátil po několika dnech domů. Automatický zavlažování sice fungovalo jak mělo, ale nenapadlo mě před odjezdem zvednout venťák co fouká na výbojku. Neni to žádná tragédie, ikdyž známky teplotního stresu rozpoznat jdou.
-------------------------------------------------------------------------
foto:

č1. Celkovej pohled. Nebula je tak akorát, jen to A11 docela přerostlo. Snad to výbojka trochu prosvítí ať jsou pěkný i spodky šišek. Jo z pro mě nepochopitelnýho důvodu přerostla jedna větev na A11 všechny ostatní tak dvojnásobně - to neni vrcholovka a při přepnutí na květ byla stejně velká jako ostatní.(viz.foto)

č.2 makro myslim že a11 ale nevim určitě

č.3 makro Nebuly
expiry_date1
Ak nechceš,aby Ti tam cez príťah išlo svetlo a nechceš to brzdiť prachovým filtrom,skús tam natiahnuť čiernu pančuchu(punčochu:) ).Čosi prachu tiež zachytí a hlavne,malo by znížiť vstup svetla do skrine:)
Pekne šišatejú:)
Erixon
No když jsem přez noc doma (většinou) tak tam ten pracháč na noc dám a ráno zase sundám. Sice práce navíc, ale co bych pro kytky neudělal.
Na fotce další vylepšení - vršek bedny od pc taky omezuje světlo který se dostane dovnitř. (je to nasunutý na kolínko přes který se saje vzduch)
-------------
BTW: po slovensky rozumiem :).
Erixon
Sice je aktualizace každý 2 dny IMHO zbytečná, ale když koukám kolik indooristů má teď letní ekvivalent zimního spánků outdoorařů :eek: tak sem ňákej update hodim. Stejně to moc lidí nečte, tak to nebude ani nikomu vadit :d
----------------------------------------------------

foto 1. a 3. celkovej pohled (co k tomu jinýho napsat, jo na záběru je viditelnější A11)

foto 2. kdo chce vidět cukr tak ZOOM IT makro Nebuly (ikdyž zoomovat jdou všechny tak snad je rozlišení 1000x750 akorát a ne plejtvání s velikostí souborů)

-----------------------------------------------------

Hnojim by oko, protože to bez ecmetru ani jinak nejde. (Alspoň už vim co je na řadě ubastlit.) Momentálně dostali po třch dnech 4ml Bloom a 1,5ml Grow na 1,5l vody. Možná budu muset začít používat hydroxid neboli ph+ protože laknusový papírky ukazujou stav "těsně pod šest" néže by si kytky stěžovaly, ale je to v zájmu lepšího vstřebávání fosforu. Ale příčinu bych hledal spíš v hnojkách, protože zdroyová voda má krásných "něco, málo přez 6"
sqott
pekkna moc pekna zahradka........kolik jich tam mas narwanejch???? me se to nesce hledat.......no a jinak dobrej text na zacatku......
Erixon
sqott: Jsou tam 3řízky Nebuly a jeden řízek Apollo11 x MTF
Na ploše 42cm x 76cm ikdyž něco ještě ubírá větrák.
Kapka1
Zdravim,
mas to pěkný.
Chtěl bych se Vás zeptat, jelikož jsem tady hledal, ale nenašel a svuj thread zakladat nechci:

Kdyz budu mit balast na 150W, jde jenom do objimky píchnout metalhalid a kdyz budu chtit kvest tak tam jenom soupnu sodik? Slo by to takhle? Diky moc
Erixon
Kapka1:
Při použití tlumivky Layrton SAPI (tu na G používaj skoro všichni) to neni problém. Samozřejmě že musí mít obě výbojky stejnou watáž.
sqott
no tak na 4 ks je to docela pekna sada....takze ......at rostou.......
Erixon
Dostal se mi do ruky stativ, takže jsem si zkoušel hrát s makrorežimem. ps: bez přiblížení je na fotce vidět ho*no.

Takže jak to vypadá chvíly před půlkou květu?

A11 x MTF - hodně se vytáhla, ale do výšky růst už přestala. Dělá užší a delší šišky. Narozdíl od nebuly samy opadaly skoro všechny větší listy dole pod mříží.

Nebula - O něco víc cukruje . Protože se míň vytáhla, je s ní míň práce se stříháním "hnid" :).
----------------------------------------------------------------------

sqott:
To je právě "kouzlo" scrogu. Jen jsem možná trochu podcenil velikost květináčů - 2* 5l a 2*4,5l naplněný až po okraj. Ikdyž u první várky byl rozdíl mezi kytkou v 5l a v 7,5l květináči minimální.
Erixon
Namontoval jsem přídavnej větrák na ofuk výbojky, konečně je ofukovými větráky pokryta celá šířka. Každý list který se přiblíží tak se promění ve špenát :) Je to 12cm 8,5w Papst, při subjektivním srovnání foukal o něco víc než sunon 160m3/hod

Foto:
č1, 2, 3.: celkový pohled
č4 - A11xMTF
č5 - Nebula
r-man
Ahoj, mas to moc pekny...u toho PH bych se nebal, melo by mit 5.8-6.3 a to kdyz dodrzish celou dobu, nebudesh mit problem. Pro fosor muize byt trosku vyssi, ale pak zas klesa prijem jinych prvku a to neni dobre...
Erixon
r-man:
Na příště si snad pořídim phmetr a bude to měření úplně o něčem jiným. Ty laknusový papírky mi připomínaj spíš alchymii :)

Díky za všechny, jak pozitivní tak i negativní reakce!
Erixon
Myslíte že je už čas nato aby začalo žloutnutí listů? Přitom jim občas přidávám v malém množství i růstovou složku (hnojim cca jednou za tři dny 4ml /l Bloom a tak do každý druhý zálivky s hnojivem dám navíc 1ml /l grow). Takže nedostatek dusíku by to bejt neměl.
Nejslabší větvičky zase ostříhány, a další hnidy otrhány (měl jsem přepnout o něco dřív. Nebula celkem ok, ale to apollo)
------------------------------------------------------------
Foto:

č1,2. - co dodat?

č3. - ZOOOM this Nebula

č4. - ZOOOM this A11 x MTF

č5. - jak jsem už dřív psal o jedný větvi, která z mě neznámých důvodů přerostla všechny ostatní tak to je větší z dvojčat
Erixon
Jak vidíte, z celkem pěknejch kytek se staly nažloutlý mrchy :D
A11 dostala dnes poprvý Final solution - dobu sklizně ještě doladim bych viděl to na 55dnů.
Nebuly dostaly 5ml/1litr bloomu a bylo to asi poslední hnojení. Sklízet budu podle barvy plyskyřice, ale odhadem tak v 60ým dnu (možná 58 + 48hod tmy)
-------------------------------------------------------------------
Pomalu začínám přemýšlet co příště. Už se vystřídalo víc představ, momentálně bych to viděl na pasive hydro SoG v 1l samozavlažovacích květináčkách. ScroG je sice pěknej, ale chci skusit zas něco novýho (a snad i lepšího)
-------------------------------------------------------------------

Foto:

č1,2 -------------------//-----------------------


č3 - Nebula - nebejt tohodle makra, tak ani nevim že je na ní vlas :eek:

č4 - A11xMTF - škoda, že neni takhle pocukrovaný všechno.
weider
to expiry_date1:
ta pancucha dost brzdi odtah/pritah. Skratka tazko prefukuje.

to Erixon:
to zltnutie je normalne-rastlina sa zbavuje listov nepotrebnych a odobera z nich zvysni dusik. Ja to mam v 25dni kvetu a su podobne. Preistotu skontroluj teplotu. Ideal je tych 32stupnov. A k tej formule od advanced. Sus zvacsit koncentraciu. Ja som dal 100percent a ziadne naznaky prehnojenia.
Erixon
weider:
Měřil jsem to, pracháč na sání dělá rozdíl 2stupně - nastálo ho nechám až bude venku chladnějc.
Teplotu kontroluju, vzhledem k poddimenzovanýmu odtahu hejbu s výškou lampy podle venkovní teploty (taková manuální ekvitermní regulace :D). Když je venku 26 a chladnějc tak je teplota v boxu ok.
A k tý koncentraci - kolem těch 100% dostávaj už dlouho (hnojim plagronem)
weider
som tak kukal este raz tento thread a vsimol som si ze mas cool rozmery. Keby si tam supol cool tube,tak tam mozes importovat kludne 250w metal a potom 250w sodik
Erixon
Dnes jsem usekal všechny vršky na A11 x MTF pokusim se dodat fotky během dne.
------------------------------------------------------------------------
weider: o emháčku v příštím growu uvažuju. Mam ještě 150w balast tak bych k němu dokoupil výbojku.
Ale to nemá s cooltube nic společnýho, ta v plánu neni - né že by byla neřešitelná, ale příjde mi že energie potřebná na výrobu je větší než výsledný efekt (a další věc je funkce lapače prachu´-> fotonů). co se týče chlazení tak by připadal v úvahu silnější odtah. Možná přidám na odtah ještě jednoho mezaxiala co se mi válí doma. K tomu přidat přepínač jestli by šli paralelně (plný výkon) nebo do série (výkon jako jeden s výhodou menšího hluku než jeden) EDIT TD by bylo lepší, ale...cena
Erixon
FOTO:
č1.:
na fotce přibližně 90% z Apollo 11 x Matanuska Thunderfuck (některé spodky nechávám ještě pár dnů když už se svítí (a ještě 5dnů bude) na Nebulu tak to je jedno... a kromě toho ňáká ta palice už vyhořela :))

č2, č3.: prostě makra

č4.: MF Dnes: "Zahrádkáři kupují to co radí přemek podlaha"

celkově:
Tady je vidět jak je důležitý dobrý rozložení světla - palice který svou výškou přerostli ostatní měli dostatek světla a jsou kompaktní na větší délce.

-----------------------------------------------------------------
A pro dnešek maj fotky rozlišení 1600x1200 tak vesele
zoomujte :D
-----------------------------------------------------------------
Jo pro ty co nečetly theard - Na fotce je jedna kytka, zbylý tři maj ještě pár dnů
Erixon
Proběhl test A11xMTF. Vzhled palic by mohl být lepší, ale síla je dostatečná :)

Z palic je vidět že jsem pozdě přepnul na květ (Pěkný vrchy + nicmoc spodky). Ještě že byla mříž jen 7cm nad hranou květináče. Při přepnutí byly na vršky úrovni mříže. Po vytáhnutí fšechno pod ní prostříhaný a chtělo to prostříhat víc 250w proště efektivně prosvítí tak 10cm.

makra ještě dodám (EDIT: hm foťák bude za tři tejdny :()
----------------------------------------------------------------------
Foto:

č1: Nebula + spodky A11xMTF

č2.: Nebula

č3.: Nebula pohromadě (místama spíš nahromadě)
Erixon
Tak můžu konečně napsat něco o výsledným produktu. (tzn. o kombinaci genetiky a prostředí ve kterém rostly)

Apollo11 x MTF : Na pohled spíš listnatější :(, krásně voňí :), skuřuje sice o něco míň než nebula, ale high mi vyhovuje víc. Po chuťové stránce si nemůžu stěžovat.

Nebula : je (v rámci možností) silný kouření. Chuť je ovlivněna tim, že jsem podcenil flushing, ale neni to tak strašný...

Výnosově (na 1kytku) vyšla líp nebula. Ale nevážil jsem to, takže gramáž nevim.
----------------------------------------------------------------------------------
Je to docela rozdíl oproti minulý sklizni... na tom dělaní Sativa/Indica něco bude.
Erixon
Proběhl další upgrade, takže to tady schrnu.

Světlo: po celou dobu philips son-t pia plus 250w našroubovaná v hobby stínítku. Plocha skříně je 76x42cm, ale ofukový větrák to redukuje na cca 60x42cm

Ventilace: Na odtahu mezaxial 3208 - parametry podobný jako euro2 (180m3/hod Δp=34Pa) s tim rozdílem že je vyroben z litiny což je oproti plastu celkem odolnej materiál :eek: + stojanovej větrák s 27cm vrtulí (chtělo by to větší, ale vhodnej jsem nikde neviděl protože větší co se povedlo sehnat se nevešel do skříně o 3cm kvůli ochranný mřížce), nově s možností nastavit jak výšku tak úhel foukání (jak vertikálně tak i horizontálně). Ventilace patří k slabším místům, snad se časem povede našetřit na ňáký TD, Ufo nebo snad menší ulitu???

Vlchkost: Obědnal jsem si (jako snad všichni tady :)) z elektrocoletí sps808. Jenže mi poslaly asi vadný kus, který způsobil menší potopu - občas se posere(nebo pochčije ehm) a vyteče komplet zásobník na zem -> kapalo to o patro níž :(
proto jsem byl donucenej použít misky s perlitemm, mokrý hadry, rozprašovač. Vlchkost se daří držet na 45-65% za světla, cca o 10% víc při vyplým světle. :(

Ph metr Checker + Ec metr DiST4 ... sem si splnil sen :D:D na úpravu ph zatim ph- z akvaristiky, ale už mam domluvenou kys. dusičnou. Díky tomu jsem přestal používat vodu z vodovodu a přešel na nevyužitou studnu. Nevýhodou je že namam vhodný čerpadlo proto musim tahat vodu po konvích na provazu)

Hnojky a jiné:
Plagron Grow, Bloom
V růstu postřik Vermesfluidem
Bcuzz(neboli Atami) Atazyme, pk13/14
Final Solution.
Na řízky jsem aplikoval Supersivit (Trichoderma)

Substrát: Doufám že pojedu hlínu naposled před hydrem. Konečný složení ještě upřesnim,
Bcuzz soil (ec 1,5) +vermikompost + kokos + perlit(??? má to význam přidávat perlit ke kokosu?)
Protože nebyla možnost substrát sterilizovat budu proti všudypřítomnejm smutnicím hned od začátku používat lepový desky

Genetika: Na fotce 6ks Pot of Gold + 2ks Chronic v 0,5l kelímkách na pívo s děravým dnem. Z nich budou vybrány 4nejsilnější který pujdou do 7l květináčů.

Jak trochu povyrostou tak nad ně dám klasickou scrogovou síť s okama 4x4cm

Jestli sem na něco zapoměl tak to se doedituju
--------------------------------------------------------------------
Foto:
č1.: Za chodu
č2.: :rocket:
č3.:
č4.: Z nich se bude vybírat
Erixon
Konečně se trochu rozjely.
Řízky byly vybraný 3xPOG + 1xChronic. Snad to nebude dělat problémy, pogy rostou o něcorychlejc ikdyž rozdíl neni velikej.

Zvlhčujeme
Už asi vim co bylo za závadu na zvlchčovačce. Natáhnul jsem pružinku ve vypoštěcím ventilu zásobníku na vodu a SPSka zatim neměla s pomočováním problém. Pro jistotu jsem za ní dal hromadu hadrů - když vyteče na zem tak se toho moc neděje jen ať to nejde dozadu -> stropem. Rozvod vlchkosti udělám až příště. Až přestane bejt zvlchčovačka potřeba tak dám na sání pracovej filtr. Vlchkost se drží přez den na +- 65% přez noc o deset víc (SPSka jede přez stejný spínačky jako lampa). Njn. bez regulátoru otáček odtahového větráku víc nedá.

EDIT: (10.10.06)
Po cca týdnu bezproblémového chodu se po plnění nadržky odmítla rozběhnout (SPS). Přidávám foto minutu po otevření. Při prvním pohledu celkem šok, jak jsou neizolované kontakty se síťovým napětím skoro ve vodě. Na vršku trafa stojej kapky vody. Z fotky to moc vidět neni, ale 05 panáka by to zaplnilo.
Uvidíme co bude dělat po důkladném vysušení (pojistky jsou ok). 40-45% RH co dá miska s perlitem+mokrej hadr jim zatim musí stačít :(. Rozprašovačem jim můžu pomoct jen občas.
Zároveň se změnou vlhkosti stoupla teplota u vršků z 24 na 27 stupňů.

ps. Stínítko je o kousek zvedlý kvůli focení.
Erixon
3. dny po přepnutí,
Teplota přez den 25° v noci tak 18° vlchkost kolem 50%-60%. Během růstu jsem hnojil jen dvakrát plagronem grow ec 1.2 + 2x enzymy ph6-6,5. Substrát vypadá zatim luxusně, živin maj dostatek..
Dnes jsem jim dal bloom ec 1,6.

Nechal jsem je dlouho růst, protože pog by se měl vytáhnout minimálně. Budu je muset prostříhat od větví co nedostaly k pletivu. Kdyby se přece táhly tak zvednu o pár cm mříž a spodky ostříhím.
Chronik je vlevo vepředu, ostatní 3 pogy.
Kwjetoň
hele mě pogy vyrostly úplně stejně jako ww nebo ws..

ale mam trochu jinej systém, pravda..
já jen abys pak nebyl překvapenej.. :D

:afro:
Erixon
Uvidíme, koukal jsem v galerii k hodinářovi, asociálovi. Jim se (v hlíně pod stejnou a podobnou watáží) skoro nevytáhly.
Kdyžtak místa nahoru je dost a ořezat spodky neni problém.
EDIT: Příště použiju na růst MH
Erixon
Kwjetoni měls pravdu. Celkem to přerostlo a navíc jsem v tu dobu neměl vůbec čas na kontrolu tak se povedlo spálit pár vršků. Jsem pako :(
Spodky už jsou dole takže doufám že šišky kompaktní budou :)

Proveden lehčí upgrade - přidány 2 sunony na cirkulaci vzduchu (ty 182m3/hod za 75kč z gme). Né že by to byl ňákej megavichr, ale alspoň je pokrytá větrem celá šířka skříně. Jo jsou to pěkný rachtátka - docela to zvedlo celkovou hlučnost. Nejlepší by byl pořádnej třírychlostní stojanovej větrák, ale co jsem viděl tak měly šířku ochranný mříže 45cm což se o 3cm nevejde :( a bez mříže by dělal špenát z okolního listí případně z obsluhy rajskou :eek:
Zpět k sunonům - jsou přidělaný na drátovou konstrukci a tvořej jedno těleso (všechny 3 i s tim malým stojaňákem)

S hnojením to zatim moc nepřehánim - momentální ec 1,85 bloomu jednou tejdně. Enzymy taky jednou tejdně.
ph měřit nemůžu :(, protože u nově koupenýho phmetru asi stihla odejít elektroda (staral jsem se o ní jak se má, asi jí měly dlouho na skladě nebo nechápu nevim.) Takže musim naivně spolejhat na to že ph ve studně moc nekolísá.
Novou elektrodu koupim asi až na hydro ke kterýmu se doufám dostanu...
RH přez den 50% přez noc 60% a už jí asi moc nesrazim.
Pupiset
O prerustani vim sve,loni sem si takhle spalil Biddy earl.Jinac to mas pekne rozmerama a svetlem to mam podobne akorat musim investovat do te zvlhcovacky,kazdopede K+ za A11xMtf
r-man
U te zvlhcovacky si dej pozor, jestli ti diky trubce co je na to pripojena, netesni viko, a jestli ti to nestejka po zadni strane zvlhcovacky. Me se to stalo, to samy co tobe.
Erixon
Sundal jsem mříž. Tvar už stejně držej samy a takhle si je můžu vyndat ven, otáčet a prohazovat podle potřeby. Při tvarování ušetřila dost práce, ale teď už se jen pletla. Už končim se škubáním spodků, ikdyž tahle watáž při týhle hustotě větví prd prosvítí :(

vlhkost stále cca 50-60% podle zap./vyp. světla a počasí venku :( . Ec 1,8 včera poprve dostaly kromě bloomu i pk13/14. ph sundávám na 6-6,5 (za předpokladu že ve studně nezačalo kolísat). Zalejval jsem jednou za tři dny 8l vody, ale přecházim na dvoudení periodu, substát je vzdušnej dost a zálivku před použitím míchám vzduchovacím motorkem.

------------------------------------------------------------------
Zatim vypadá líp pog, chronik(vlevo vepředu) proti němu zatim vypadá jako kdyby byl na květu kratší dobu...
EDIT nový makro PoGu, tamto bylo rozmazaný
Erixon
Kytky jsem pootáčel tak aby byly nejpřerostlejší větve u krajů a kratší pod výbojkou.
Udělal jsem další chybu - dva dny bylo kromě nonstop pootevřený ventilačky otevřený ještě jedno okno. Podle záznamu v teploměru klesla noční teplota k 11° (místo obviklých 16-17). Ec odpadního roztoku po zalejvání skoro nekleslo oproti měření dva dny zpět(a to bylo čerstvě po použití enzymů), takže se zpomalil příjem živin. Alspoň něco pozitivního - díky tomu klesla vlhkost(podle záznamu ve vlhkoteploměru) na 42% ;)

Hnojení/zálivka: každý dva dny, vždy hnojení->čistá voda->enzymy takhle furt dokola. 1,4l/kytka. Z toho co vyteče spodem vždy skončí část v hajzlu.
Hnojení jim namíchám bloom ec 1,8 (dávám nepatrně menší koncentraci než doporučuje výrobce) a k tomu od atami pk13/14 podle předepsané dávky (po týdnech se stupňuje). Momentální ec 1,9
----------------------------------------------------------------

Chronik (vlevo vepředu) dohání poga ve množství hmoty, ale plyskyřice má míň.

Foto č.4: Jedna z největších šišek chronika

Foto č.5: PoG
Ganja Tuner
mas to moc pekny kamo,super zbozi.tak to ma vypadat. K+
Erixon
Jak je z makra vidět, kroutěj se kraje listů nahoru :( Dokkopalo mě to ke koupení ph kapek, a zjistil sem že to neni kvůli ph :eek: sám jsem čuměl jestli neměřim blbě, ale odpadní roztok měl překrásných 6.

Začal jsem dávkovat hnojiva kytkám individuálně, podle měření ec odpadního roztoku. Ověřil jsem si, že když namíchám menší ec tak potom rychlejc klesá - kytky příjmou víc živin!
dostávaj ec 1,7-1,9, ale spíš k dolní hranici.

když mě ještě něco napadne tak to sem jak vždy doedituju...
Erixon
Na ňákou dobu poslední fotky :(

Foto:
č1.: PoG
č2.: Chronik (lepší makro na další stránce, na tomhle neni vidět moc plyskyřice :))
Erixon
Pot of Gold a Chronic vedle sebe.

Smokereport ještě doplnim, je to čerstvě usušený. Skoušel jsem zatim jen PoGa a řekl bych že to neni nejvhodnější pálení do hospod a podobnýh zařízení, protože (jak se na mostly indiku patří) potom člověk neví o světě.

Jo sklizený to bylo skoro moc brzo - na 56.dnu, ale nebyla jiná možnost.
hustost na 250W je to opravdu masakr...jsem tu snad lepsi 250Whlinu jeste nevidel...mel bys poridit aspon 600W :D:Dmej se a at se dari
Erixon
dík za podporu, jako salámy z pod čtyrkila a vejš mě fascinujou, ale neni prostor. Rozhodně to neni dokonalý vim o dosti nedostatkách který by se neměly opakovat :eek:
Erixon
Ještě jsem něco našel na disku - přibližně 1:50 celku :). Taková definitivní tečka nad výše prezentovanýma metodama...
Veliký podíl na výsledkách měly i větve od pana chronologa :)

EDIT: Z šišky je vidět že by chtěla na růst mh výbojku :)
Erixon
...
Erixon
Hw setup - 60l(po okraj) hranatej malťák + 2xAtman 9500 (tzn. 4x270l/h). Výměna roztoku 1xtejdně. (Dolejvání+úprava ph,ec cca 3xtejdně)
Ufo Ruck rk 355m3/hod Ø125mm. Saní 2xkoleno z aluflexu Ø125mm s filtrama-silonkama - proti světlu z venčí. Utěsněný škvíry+dveře. Zatim 250w mh philips HPI-T Plus pak 250w hps GIB(prej klasika žlutá, modrý spektrum přidávaj až od čtyrkila). Na plochu 55cmx62cm Industrie, pokusně bez rozptylky. Diamant fólie. Stojaňák trojrychlostní s 45cm vrtulí.
4ks OB
2.Týden 12-12
ec 1(čerstvýho roztoku) bcuzz AB Hydro+Atazyme. Nachystaný je bcuzz pk1314, od příštího roztoku, pže pomalu začaly fialovět stonky. Zdrojová voda ph 7,2 ec 0,14
ph 5,7-6. Teď je celkem stabilní. Je to vidět na listech - zdravě zelený bez jakejchkoliv fleků. Big thx milwaukee monitoru a krystalickýmu ph- (GHE).
Teplota noc/den 21°/24°
vlhkost 55%-60%. Venťas zatim stáhlej, zvlhčovačka jede na minimum.
Během růstu včas zlikvidovaný svilušky(svilustopem - Omite 30 W a Nissorun 10 WP).
Ohejbaný kolínkama, prořezaný spodní a tenký větve.

Posílejte K+ jestli myslíte že bude víc než 0,8g/W odstonkovanýho odlistěnýho materiálu, K- jestli míň - v komentáři napsaný co mam na systému zlepšit - hw,sw,genetika. A nebojte se toho dyž to bude oprávněně tak za to pošlu + :)
Scott
Erixo : Proč nedáš fotku kvitek , proč sem davaš jenom kořeny ?
Erixon
Dnes našroubovaná hps. Kvalita fotky z telefonu tot na houno.

Prostor se nepovedlo vyplnit úplně podle představ. Samotný kolínka nestačej. Musel sem prořezat až moc tenkejch vytáhlejch větviček zespoda. Rači dělám s indikama.
EDIT: když kolínko nestačí tak pomůže zlomení větve a drátová "dlaha"

Ec 1,3 Ph 5,9
Strava AB, pk1314, Atazyme
Vlhkost 50%, Teplota 21°/24°. Zvlhčovačka vyplá, odtah jede cca na 2/3. Cirkulační venťas na plno.
Kořeny začínaj pomalu hnědnout, ale přehnojený nejsou. Ph oproti namíchanýmu stoupne maximálně o desetinu a pak se drží přibližně kolem hodnoty čerstvě namíchanýho.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma