Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo. - Klikni zde pro originální téma
Jahudka!
Cuss groweri.

Vsimnul jem si ze vseobecnej problem na groweru je,ze dost lidem kytky prerostou coz neni nic prijemnyho.Vetsinou se rika,ze povylezou po prepnuti jeste cca o 2/3 puvodni vysky.Me se zda,ze tomu tak neni a ze se to lisi model od modelu.Takze proto jsem zalozil tento thread aby se sem mohly psat nase zkusenosti a pak jsme z toho zase mohly cerpat aby jsme vedeli vsichni kdy to prepnout a uz nam to proste neprerustalo a vsichni jsme mely jen ty predpisovy keriky:).

No a ja bych chtel,aby jste tady napsaly jakej model se o kolik po prepnuti na 12/12 vytahnul.
Jestli to bylo pestovany z rizku nebo semene,jakej byl objem kvetinace a jestli to bylo hydro nebo hlina atd.(proste nejaky info co povazujete za dulezity)

-Takze moje zkusenost s ICE od Nirvany.Mel jsem to v hline.Objem substratu cca 10l.Pestoval jsem ze semen,na 12/12 prepnuto ve 30cm vysky a vylezlo to na 160cm.Hruuuza.To znamena o celejch 430procent.

-Blueberry.Byly to bonus seeds,takze zadna zaruka.Indika,tolik se netahla a po prepnuti ve 20cm to povylezlo na 120cm.I tak me to prerostlo.Jela taky v hline v 10l substratu.To znamena ze to jeste popolezlo o 500procent!

Jo a ať nám to pěkně roste :satan:
De la Vastierre
Já Vám nechci nikterak kazit radost, ale předmětnost těchto informací je relativně malá - jistě, že záleží na genetických předpokladech, tyto jsou ale ve stísněných "skříňových" podmínkách zanedbatelné, více jsou podstatnější:
- Světlo a jeho výkon + vzdálenost vegetativního vrcholku od tohoto zdroje (zásadní ovlivnění výšky), skladba světla. Konopí má rádo v době květu přímější osvětlení, proto je vhodné po přepnutí rostliny tomuto zdroji přiblížit. Vytahování se rostlin bude menší. Ovšem, skladbu světla, která je v přirozených venkovních podmínkách v době, kdy konopí kvete se jistě napodobit nepodaří, tudíž jisté vytahování z tohoto důvodu je zde nezbytné.
- Aktuální výživový stav - fatální faktor! Poměr živin v substrátu a samotném rostlinném těle je hybnou silou celého procesu předkvětového prodlužovacího růstu. Zejména vyšší koncentrace dusíkatých sloučenin je schopna nejen oddálit dobu výskytu květů, ale hlavně rapidně vyhnat rostlinu do výšky.
- Vlhkost. Doplňující, ale taktéž velmi významný činitel. Bude-li v době před květem vlhkost vysoká, rostliny automaticky této situace využijí a vodu před květem načerpají a vytáhnou se.
V neposlední řadě je samozřejmě rozhodující i samotná kondice rostliny, její zdravotní stav, míra stresu, pH, a tak dále a tak dále...
Jahudka!
De la Vastierre - Neco takovyho jsem si myslel,ze faktoru ktery to ovlivnuji bude hodne.Takze podle toho co rikas,nema absolutne smysl se zabyvat s tim jak se to komu po prepnuti vytahlo?Dejme tomu,ze koupis rizky nebo seeds s nekym na pul.Pak se zeptas jak to kolegovi prerostlo abys mohl vyuzit vysku skrine na maximum.Takze podle tebe to je nic nevypovidajici hodnota protoze kazdej ma jiny podminky a nema tedy smysl se ptat?

-prave z duvodu,ze ovlivnujicich faktoru po prepnuti je vice nez dost,uvedl jsem tam ze by bylo vhodne sdelit nam ostatnim alespon velikost kvetinace a jestli jste jeli hydro ci hlinu.Myslim si,ze tohle jsou nejdulezitejsi faktory.Kazdopadne sem piste svoje zkusenosti,hodit se to muze.Treba se z toho pak bude moct udelat nejaka statistika a urcit jak to opravdu je.
inVALIDa
sorry neprocetl jsem tenhle thread....
protoze odrud je nepreberne mnozstvi a k posouzeni strechingu musis znat vsechny podminky okolo kyttiz...

k tomu slouzi GROWING DIARIES ala indoor galerie

anebo strainguide, kde by to bylo nej! ale bohuzel neni (zatim?)
Jahudka!
MAXIMUS XII - Ja osobne bych ti doporucil to prepnout jestli to mas ted vysku 20cm a maximum je 50cm.Podle me uz to preroste tak i tak.Ja mel prakticky tu samou konfiguraci akorat jsem jel ze semen.Taky 400w,plocha 85x60..Takze ti muzu poradit,prepni to co nejdriv!Ja mam ted kytky cca 15-20 a do 3 dnu to nejspis prepnu taky.Uz nechci aby to prerostlo.
[CZ]Neon
Diky za tohle forum. osobne me prekvapuje tech tvejch 430 a 500 procent..
hulitko258
¨Já sem mněl Jacka Herrera pod 70W sodikem vyška před přepnutim byla asi 20cm a kqetináče sem mněl 2litrove a na konci před sklizni to měřilo 40cm ........
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od MAXIMUS XII
no, prepnute to uz je... len co spravit aby to nenarastlo viac ako 50 cm - pomoze a neuskodi ked ich na vrchu zastipnem? - prepol som len zopar dni dozadu.....

Teraz mám rovnaký problém a imugnio mi poradil strihnúť skôr ako neskôr,ak už vieš,že Ti to prerastie.Dnes ma čaká rovnako desivá operácia:( ,no,čo už:)
[CZ]Neon
tak premejslim nad obecnym shodnocenim tohoto threadu (spise jeho obsahu) a nejak me nic nenapada. jediny co me napadlo je to ze zalezi na sposte faktoru jako napriklad: Odruda(to je bez debat), svetlo/slunce, vzdalenost vrcholku kytky od zdroje svetla (od slunce je to snad jedno), pak urcite vlhkost, aktualni stav zivin v substratu/kytce/hydru, a urcite tech faktoru bude vic. N
Jahudka!
[CZ]Neon - No to je jasny,ze vliv ma vsechno a ruzny faktory.Me by stacilo,kdyz by sem lidi napsali o kolik se jim konkretne kytky povytahly po prepnuti na 12/12 s nejakym blizsim infem.Pak teprve muzu rikat,jestli to ma a nebo nema nejakej vyznam.Zatim tady toho bohuzel moc neni a pritom kazdej ti rad poradi,kdyz se budes ptat jestli mas uz kytky prepnout.Premyslim nad tim,jak ti vlastne muze nekdo v tomhle radit,kdyz vlastne zadnej obecnej vzorec neexistuje?
Mno treba si ho vymyslime sami,ale chce to zkusenosti a prispevky..Snad se jeste nekdo ochotnej najde.Myslim,ze tohle zajima dost lidi a hlavne zacinajicich groweru,stejne jako to kdysi zajimalo me a zajima me to i ted..
Jahudka!
puáč - A kolik byla tedy konecna vyska?Predpokladam,ze tyhle miry co jsi napsal jsou miry pri prepnuti..
100Thermal
Řekl bych, že celej problém popsal De la Vastierre, vesměs tu všichni opakují co napsal. Těch faktorů je prostě tolik, že ten vliv genetiky je asi fakt zanedbatelnej. Ale pokud by tu každý skutečně psal nárůst, viděli bysme, jak se věci mají, ale asi bysme dali Vastierrovi zapravdu. Testněte to a uvidíte, jak to bude s výsledkama vypadat.
Jahudka!
No kdyz neni nikdo schopnej napsat o kolik mu povylezly kytky a radsi se tu rozebira co to ovlivnuje a k tomu jeste nikdo nevi jakej faktor o kolik,tak by alespon stacilo napsat kdy teda kytky prepinate..

Twe copak to nikdo nevi jako vzdycky a pak je kazdej borec a az kdyz je to prerostly tak najednou to vedi vsichni.Klasika.


Jeste k tomu bych rekl,ze hnojiva alespon v hline to nejspis moc ovlivnovat nebudou,protoze jsem jel kytky na AH a soucasne ve stejny skrini kytku jenom v kompostu a vytahly se stejne.Takze to,ze to vytahujou hnojiva tomu bych moc neveril.Nemam to odzkouseny,je to jenom 1 zkusenost co jsem na vlastni oci videl,ale je to tak.
Jahudka!
VoidMAN - Me nevadi,ze se tu rozebiraj faktory,ktery zpusobujou vytazeni.To sem prece patri.Spis me udivuje,ze nikdo neni schopnej na takovou uplne zakladni otazku odpovedet,pripadne sem napsat o kolik se mu to vytahlo aby se z toho dalo neco usoudit dal.Jestli to ma smysl to nevim,kazdopadne si myslim,ze dost lidi by zrovna tohle zajimalo,zvlaste zacinajicich growers..

Doplnuji - Mno ted delam pokus.6 kytek a hnojim AH.Z toho 3 kytky jsou hnojeny klasickou davkou pro hlinu a dalsi 3 hnojim 4x silnejsi davkou.Takze se jasne uvidi za par dni jestli hnojivo zpusobuje vytahovani.Pak to alespon nebudou jen dohady a doufam,ze me zase nekdo bude rikat jak to nic nevypovida..No nic no..
Jahudka!
VoidMAN - Jasny.Ja to sem dam taky samozrejme.At se to nejak uceli.Pak to sesumarizuju do prvniho prispevku a uvidi se.
expiry_date1
Lepšie orientačná ako žiadna.Tiež sem potom hodím info.
Ale prvý poznatok:mám dve papaye z dvoch matiek,ale jedného človeka,takže z jedného pytlíku:) a jedna sa ťahá(rastie) viac ako druhá.Podmienky majú rovnaké.Je tam ešte možnosť,že boli klony pomiešané a nie je to papaya,ale NLxShiva,lebo rastú podobne rýchlo,ale zase tá papaya sa viac vetví a vyzerá skôr ako tá druhá papaya.Dúfam,že sa to dá pochopiť:D
Jahudka!
VoidMAN - U toho bublaku to je jasny a je logicky i to,co jsi napsal.Ovsem to by znamenalo,ze v hline a obvzvlaste ve vetsich kvetinacich ze se ti kytky vytahnou o hodne vic nez v bublaku,protoze slozky grow tam budou mit jeste hodne dlouho dost.Zalezi na predchozim hnojeni samozrejme.
Takze myslis,ze v hline pokud nechci aby se to hodne vytahlo tak mam prepnout na 12/12 a hned lejt bloom + micro a na grow se uz vykaslat?Proste vynechat tu mezifazi..
Jahudka!
MAXIMUS XII - Jak uz bylo psano..Dej lampu co nejnize.Zajisti at mas v boxu v noci naprostou tmu a pres noc tam nelez!Jeste sniz vlhkost at ji nemas stejne jako na rust.Pak okamzite zacni hnojit jenom na kvet a cekej..

expiry_date1 - opraveno:).
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od MAXIMUS XII
čo robiť, aby to po prepnuti rastlo co najmenej? - no ked v rastovej faze kitky narastu na 20cm a na konci kvetu by mali mat najviac 50cm....

Ak ich už máš,tak ako písal Jahudka
Ak pôjdeš ďalší grow,zožeň si takú genetiku,ktorá po prepnutí moc nenarastie,ja môžem poradiť iba jednu-Misty,tá mi zatiaľ po prepnutí nevyrástla viac ako o 50-70%(takže 20cm kytička tak do 30-35cm).Mal som to v hline,litrové kvetináče,úsporky,teraz HPS 70w a vyzerá to rovnako.Nedá sa povedať že len indiky sú takéto,mám tam aj Papaye s rovnakými podmienkami a vyrastú viac.O obidvich píšu mostly indica a sú z Nirvány,tuším.
expiry_date1
Ešte ma teraz napadlo,neviem,či to niekto skúšal a či to bude fungovať,skrátiť im periodu dovtedy,kým porastú.Takže nepr. svietiť iba 8-10hod.,ale aby nezahynuli,len mi logicky vychádza,že rastú hlavne vtedy,keď fičí fotosyntéza.Možno by sa to takto dalo,ale je to len môj terajší momentálny výmysel,takže bez záruky:)
Mazzak
No myslim ze skrin by se mela delat podle kytek, nee kytky podle skrině.) Pokud mam silnou lampu je to celkem jedno a myslim ze vyslednej produkt muze byt stejny kdyz ma kytka 50 nebo 100cm dulezitejsi je podle me zastrih, jako kolik bude mit hlavnich vetvi. Ja osobne nechavam v kokosu rust mesic kuli korenum pac ty jsou dost dulezity pro celkovi rust a myslim, ze jaky koreny takova kytka. Proto se v rustu venuju absolutne korenum a zastrihu a v kvetu to vyzenu. Dalsi vec jsou genetika hnojka, druh svetla a vsechno co souvisi s rustem oxid uhlicity, atd takze si myslim ze tu resite nevyresitelne.)) Pokud to nabustrim tak to proste poleze. Je to jako jakej prasek pusobi nejlip jeden bude prat v tatramatce druhy v boshce.) Jako ja mam nakou ardo, ale slape.) Takze sem vam nerekl nic noviho.) Radsi bysme se mohli venovat ty StrainGuide nebo jak se to jmenuje nee, to by tu vyresilo mooc otazek.)
u4eea
First grow: White Widow- Greenhouse Seed Co. 20- 30 cm pri prepnuti, 1.00- 1.40m na 60 dnu, Ebb a Flood-Hydro, SOG, AH. Mela jsem skrin 2.00, a kdys doslo misto tak sem zacela rezat nohy u stola kterej podpiral Ebb a Flood, skoncilo to se mirne smahlejma vrskama, a stolem kterej byl asi jenom 20 cm od zeme. :) Hodne vysoka vlkost i teplota.
toos
přečetl sem si to snad celý! takový filozofický šílenosti :D až sem zíral kolik věcí ovlivní růst při přepnutí :eek:

takže bych rád přepnul do týdne max dvou!
aktuální výška je pouhých 16 a 18 cm!
uvidím kolik to bude za týden, odhaduju aspoň 20 a 25... ale uvidíme:)

za předpokladu že se kyti zvětší 3x to máme kyti 60 - 75 cm což by bylo si myslím ideální:p:

zatím všem přeju hodně štěstí a ať vám to moc nepřeroste!
:afro:peace
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od toos
přečetl sem si to snad celý! takový filozofický šílenosti :D až sem zíral kolik věcí ovlivní růst při přepnutí :eek:

takže bych rád přepnul do týdne max dvou!
aktuální výška je pouhých 16 a 18 cm!
uvidím kolik to bude za týden, odhaduju aspoň 20 a 25... ale uvidíme:)

za předpokladu že se kyti zvětší 3x to máme kyti 60 - 75 cm což by bylo si myslím ideální:p:

zatím všem přeju hodně štěstí a ať vám to moc nepřeroste!
:afro:peace

Nejako už strácam prehľad,takže si nepamätám,akú máš lampu,ale 60 - 75 cm kytky,to by bola vhodná výška tak na 400-600W HPS,tuším.
toos
njn vlastně většina testů je minimálně pod 400W:(
ovšem pod kterýma to povyrostlo i 6x výš...
takže 3x je můj odhad pro 250W:p:

:DTesla RVLX - 250W Made in czechslovakia:D

inak schválně sem teď dal jednu kyti do většího květináče a jednu do menšího...
budu pak mít možnost porovnat rozdíl mezi nimi:p:
ikdyž je jasné že ta v tom větším by tedy měla porůst víc...
ale jde mi hlavně o kolik výš...
zatím hojte
a testům zdar

EDIT: změna, obě kyti sem hodil do několikalitrového květináče, z důvodo co nejstejnějšího růstu, pač nechci, aby jedna kyti byla dole a druhá nahoře.... ta dole by pak neměla moc světla...

budu je držet tak 25cm od světla prostě co nejblíž, ale aby se nespálily!
a uvidíme...:):sun: :popcorn:
expiry_date1
toos,to je ortuťová výbojka?Ale 250W Ti aj tak účinne takú výšku nepresvieti.Takže je zbytočné nechať také veľké kytky a do polovice to odspodu aj tak celé zostrihať:) .Ja mám teraz tiež síce 40-45 cm kytky pod 70W,ale dobrých bude možno vrchných 10-15 cm.Tak nejako som to myslel:)
toos
hned první den květu sem mohl poznat pravděpodobného samce...
ten samec z 18cm vylezl na 26,5cm! po 4dnech!:eek: a počet pytlů bych asi nespočítal!:eek:

zatím co ta druhá kytka se z 16,5cm vyšplhala na 26cm!:)
a ještě nejde poznat co to je, ale asi tušíte, že samec a já se taky bojím, že jo:(

substrát: zemina pro pokojové rostliny + perlit (3:1)
na spodku jsou asi 3cm keramzitu, pro lepší odtok
(ikdyž ani nevím proč, řekl bych že je to tam asi prd platné,ale
co naplat.... se nedivím, když sem to dělal docela solidně zduněnej....:D

objem: čtvercový půdorys 24cm, substrát do výšky asi 15cm
(2,4dm*2,4dm*1,5dm=8,64dm3=8,64l)
což dělá 8,64litrů

PS: na tom samci sem použil halfmoons na ohýbání... aspoň se naučím...
a budu ještě informovat jak roste, asi týden po přepnutí...

:afro:PEACE:bong:







EDIT:
kyti momentálně prskají pyl, který sbírám...
a dosáhly výšky 43cm a 50cm!


A: při přepnutí 18cm a ve květu má nyní 50cm! (o 277%)
B: při přepnutí 16,5cm a ve květu má nyní 43cm! (o 260%)

což je si myslím dost a ještě rostou...:mutant:
streak light
ja nevim , me treba kviti po prepnuti vylezlo jen asi o 10cm a spis vsechno valilo do palicek, jinak odruda bila v dova,,,
zaya.cz
cuz je to fakt hodne variabilni.chtelo by to udelat neakou tabulku kde by byly ruzne modely a sloupce ruznych vatazi..vvypocetl by se prumer vytahnuti po prepnuti(ne v centimetrech ale procentech)...tak az prepnu a zklidim urcite neco poslu.. a esli by mel nekdo cas to zpracovat bylo by to takhle uz trochu presnejsi (si myslim)
THC-Instruktor
Ja si myslim, ze je to tak variabilne a vstupuje do toho tolko faktorov, ze ta tabulka by mala len z lahka informacnu hodnotu. Ale na orientaciu by to asi nebolo zle...

Okrem svetla (HPS, MH, kolkoW...) a sposobu pestovania (zem, hydro, scrog, sog, rizky, semena..) to asi zavisi aj od hnojenia, teploty, genetiky a pod. Takisto treba zobrat do uvahy aj zastepovanie a tym padom prideme na to, ze vlastne kazdy Grow je uplne iny, a to je na tom podla mna to krasne. Ale zhulime sa z neho aj tak rovnako, no ne ? :)
paustin
cus jahudko mel bych dotaz
kdyz prepnu kytku ze seminek jaka by mela byt optymalni vyska kytky .
paustin
HavanaJoe
Odpovim za Jahudku:

Paustine, promin, ale tvoje otazka nema moc smysl. Je to jako by ses ptal: Hele, chci modry auto z bazaru, jakou si mam vybrat znacku? Odpovim ti: Vezmi si to druhy zprava..... :wink:
Uz je ti asi jasny, ze odpoved nemuze byt jednoducha ani jednoznacna. Zalezi na spouste faktoru.

a) na odrude
b) na osvetleni
c) stylu pestovani

ad a) Sativy vseobecne dorustaji mnohem vetsich vysek, nez indiky, ktere zase vic vetvi. Tzn u sativ hrozi, ze kdyz to spatne odhadnes a prepnes pozde, "probouraji" se ti stropem skrine, kdezto indiky, kdyz jich mas vic, muzou natolik zahustit prostor, ze vytvori kompaktni zelene krovi a svetlo budou vyuzivat jen ty nejvrchnejsi patra. O tom, ze huste krovi se mnohem hur udrzuje a je nachylnejsi na plisen ani nemluve.

ad b) Svetlo a jeho wattaz clovek vetsinou dimenzuje vzhledem k rozmerum skrine. Kazda vybojka ma polomer ucinneho dosvitu v zavislosti na svem vykonu. napriklad sodik 150W ma 35 cm. (Pozor tady neplati prima umera, protoze mnozstvi svetla klesa se ctvercem vzdalenosti = druhou mocninou, takze 300W sodik NEMA ucinny dosvit 70cm. Ucinny dosvit beznych sodiku najdes ve FAQ, pokud by byl zajem muzu napsat vzorec, jak se to da vypocitat pro nebezne wattaze.) Z toho vyplyva, ze idealni maximalni vyska rostliny by byla prave tech 35 cm, ale v praxi to muze byt o neco vic, protoze napriklad spodnich 10 cm kytky tvori kminek, kde zadne listy nejsou. Navic musis zajistit, aby si mel svetlo, co nejniz nad kytkou, ale tak, aby si nepalil vrcholky, jinak se ti kytky budou vytahovat za svetlem a jednotliva patra budou zbytecne moc daleko od sebe.

ad c) nejvic se da vysledna vyska ovlivnit tim, jakym stylem pestujes. Zalezi na tom kolikrat a kdy zastrihnes, jak vetve a stonek naohybas, jestli to zapletes do site, at uz vertikalni nebo vodorovne. Cim mene ma kytka vetvi (mluvim o nejbeznejsich modelech,a ne specialitach typu Lowryder a jinych trpaslicich odrudach), tim vic poroste do vysky a naopak, coz je dano tim, ze pri urcite tloustce stonku, dokaze kytka vyzivit jen urcite mnozstvi zelene a zabezpecit spravny rust.

Nejlepe udelas, kdyz si zjistis co nejvice informaci o sve odrude. Jestli je to beznej komercni model, najdi si nejakej thread od nekoho, kdo uz to pestoval, ten si precti a tam zjistis, o kolik se mu to vytahlo po prepnuti. Pokud to tam autor nepise, napis mu treba PMko nebo dotaz do toho threadu. Pokud mas nakej noname od kamose, zeptej se ho, jak moc mu to narostlo.

Uplne nejhrubeji a ve vetsine pripadu spatne by se dalo rict, ze kytka po prepnuti vyroste minimalne jeste jednou tolik, ale jak pise Jahudka! ve svem 1. prispevku tohohle tematu, existuji vyjimky a nektere odrudy maji takovy potencial, ze behem rustoveho spurtu po prepnuti narostou az 4x.
don juan
Takze Odruda Apollo11xMTF 250W prepnuto kdyz meli cca 20-25cm ted 15den kvetu 65-70cm
Mother Finest prepnuto pri 20-25cm ted 15 den květu od 55-65cm
Hnojeno Home made mix ( Plagron , AH , Bcuzz , BioBizz )
Substrat BioBizz light mix
Spouk007
Ted mam mometalne 6 kytek 5 noname protoze to je moje first grow tak sem nechtel investovat do nejistoty... 1 blueberry sem si prece jen koupil jako seminko.. po prepnuti na kvet mi to vyrostlo o rovnej metr a pod 600W mi to spalilo vrsky SHIT.. a noname vypadali ze moc neporostou dal ale opak byl pravdou 150 cm mi vyrostla a nevlezla se mi vrcholovkou do skrine nasledovne ji napadly svilisky tak mi roste vedle postele... dalsi 2 noname se ukrutne vytahli uz pri rustu hazelo to patra 10 cm od sebe ale vrcholovky sou tak velky ze se pod nima ty kytky ohybaj po 45stupnu moc se mi nezadarilo priste to bude lepsi
Zdarte me kytky vylezly tak o 10 max 15 cm po prepnuti. Nevim proc tak malo. Cekal jsem vetsi keriky. No co uz. priste budu vedet
Rhino
Zdravim,
rád bych se zeptal, jak mam poznat kdy mam začít hnojit hnojivem na květ? Jelikož to mam za oknem, tak se asi perioda přepnout nedá:P Kytkám už rostou pestíky a další větve od stonků. Sou starý 4 měsíce :( Poraďte pls.. Sem bezmocnej !! :'(
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od Rhino
Zdravim,
rád bych se zeptal, jak mam poznat kdy mam začít hnojit hnojivem na květ? Jelikož to mam za oknem, tak se asi perioda přepnout nedá:P Kytkám už rostou pestíky a další větve od stonků. Sou starý 4 měsíce :( Poraďte pls.. Sem bezmocnej !! :'(

Nestresuj,proste im to tam šupni,neublížiš im:) a ak sa bojíš nedostatku dusíku,tak im sprav coctail(rastové+kvetové hnojivo).
Aj keď deň sa predlžuje(až do 21.6. tuším),takže neviem,či už začnú natvrdo kvitnúť:)
Rhino
Ok, tak jo.. Já myslel jestli se něco s tou kytkou nestane když budu hnojit 'květem' v růstové fázi.. ;) Ďík..
::mIOk::
takze:
spravny rada:White widow matka a klon
substrat:hlina
medium:2x24w osram usporky duluxstar
2x18w (60cm)cool white a warm white(lumilux 2700lm)
hnojjka:rast 2x krystalon start
kvet 1x(zatial) OBM

po prepnuti na kvet mi vyliezol klon az o 15 cm a matka 5 cm....
je vidno ze klony maju vysssi rastovy potencial ako matky.....
je to 25 den kvetu uz to asi neporastie...dufam...
kukni la femme usporky.................
jozef
cau ja mam white widow a prepl jsem to vcera a to melo okolo 20 cisel tak to tak akorat,co tak tady vidim
streak light
JÁ VÁM TEDA NEVIM,, ALE MĚ KYTKY PO PŘEPNUTÍ NA KVĚT MOC NEPOVYROSTLY , MAX TAK 10CM,,,,, A TO UŽ MĚ SRALO,,, MYSLÍM , ŽE HODNĚ ZALEŽÍ NA KVĚTNÍKU, JÁ MÁM OBJEM JEN 3LITRY,,,HNOJKY OD AH,,,,A POSLEDNÍ SKLIZEŇ SEM MĚL KRASNÝ BELADONY, VYŠKA ASI 40CM A NA KAŽDY KYTCE ASI 25-30, VE SKŘÍNI JSEM JICH MĚL 12 A TO MĚ JE JEŠTĚ ŠIKANOVALI 4 ISSISI, U TĚCH UŽ TO BYLO HORŠÍ,,,TY POVYROSTLI VICE,, TAKŽE URČITĚ ZALEŽÍ I NA ODRŮDĚ,,,
Jahudka!
Kdyz date rizky rovnou na 12/12 (bez vegetacni faze) a pokud nejsou nakvetly,tak vam vyrostou do cca 50cm maximalne.To se vztahuje na objem substratu 0,25L.Pri mensich objemech substratu 150ml dorustaj za stejnych podminek do 35 cm maximalne.Samozrejme u kazdyho modelu je to jinak,ale vesmes se to pohybuje 30-50cm pod 400w lampou.
Co?
btw.nejlepši je mít rostliny tak 20cm od sodíku a hejbat se světlem :D
C21H30O2
prepinal som po 10 dnoch na raste. vyska 15-25cm. zatial mam groow roztok, rastlinky budu aj tak rast dakych 20 dni po prepnuti takze ich zatial nejdem brzdit (kym je miesto). v stredu, popripade sobotu menim roztok na bloom. Rastlinky som zastrihol den pred prepnutim, prave koli tomu aby nevyleteli. mozu narast este tak 50cm, potom by mohol byt problem. drip, substrat RW
Majko666999
ja mam rastlinky vysoke cca 20cm pod ziarovkou sodik 250W a pestujem v hline skrinka ma visku cca130cm tak maju kam rastna kvet som ich este neprepol lebo su len dve tak ich chcem este ras zastipnut aby boli hustejsie a o par dni to uz prepnem potom napisem ako to pokracovalo a este by som chcel vediet ako daleko od ziarovky maju byt vrcholce rastlin a ci sa to ma menit po prepnuti na kvet
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od Majko666999
ja mam rastlinky vysoke cca 20cm pod ziarovkou sodik 250W a pestujem v hline skrinka ma visku cca130cm tak maju kam rastna kvet som ich este neprepol lebo su len dve tak ich chcem este ras zastipnut aby boli hustejsie a o par dni to uz prepnem potom napisem ako to pokracovalo a este by som chcel vediet ako daleko od ziarovky maju byt vrcholce rastlin a ci sa to ma menit po prepnuti na kvet

http://grower.cz/pestovani/navody/l...tleni/2.html#27
Ortaniel
model: AK-48

Já přepínal v 30-40cm a vytáhly se na 100-130 všechny (5ks)
dalas
Orange Bud
Bubler, AH, 400W, lampa 5-10cm nad vrškama
přepnuto při 20cm
konecná velikost 120cm

Power Plant
Bubler, AH, 400W, lampa 5-10cm nad vrškama
přepnuto při 25cm
konečná velikost 100cm


Nevíte jak to je s Mazarem? někde sem četl že se po přepnutí moc nevytáhne
Pampalini
Chronic , Bubble gum ze seminka
Kvetinac 6L
Substrat cocos, na kvet prepnuto v 35cm konecna vyska 55 - 60cm
Na rust sviceno 600w MH
MH ponechano jeste dva tydny po prepnuti to proto aby neprerostli
3 tyden kvetu vymena za Sodik grolux
Typek23
CHLAPI poradte mi mam 5l kvetinace so substratom svietim s 400W plantastar mam cca 40den rastu vyska je u 3och cca. 35cm a u 4roch 25cm....mam prepnut na kvet?
Celller
Co to mas za model?
Typek23
Tie 3 vacsie by mala byt white widow a ostatne su noname skunky.....
Celller
tam je blbej ten vyskovej rozdil, jestli tam mas dost mista, tak je jeste chvilku nech, dojet na 40cm WW a ty NN na 30cm a pak bych to prepnul, zalezi taky, jak je mas rozrostly, a kolik mista tam jeste mas
Typek23
vyska skrine je 210cm ......na sirku maju tiez dost miesta par krat boli zastrihnute cize take male kriacky. V konecnej faze by som bral tych 60-max70cm...nechcem velke rastlinky je to podla mna zbytocne
Celller
Ta WW se vytahne tak o max. o 20cm, tak to prepni, jak sem psal, at me kazda palicka prostor, od spoda je prostrihej od slabych vyhonu, at to jde jen do palic, zatim:)
Typek23
Okej bratu dik tak zatim ;)
grover
ja prepnul orange bud ve 20cm a mam z toho metrovky,mozna to bude podporovat hodne dusiku,ale jak sem prepnul za tyden narust hmoty o 100% je to divny.
HomeboxXS
ja prepnul NoName asi ve 25-30cm...substrat Plagron grow mix v 5l kvetinacich...pH = pražská odstátá kohoutková voda :) ...hnojivo BioBizz Bio Grow...světlo Nurturelite 125W purple - prepnuto na Envirolite 125W RED....teplota byla predpisova (19 noc...24-25 den)...ale vlhkost byla od zacatku nizsi nez 30% sem tam po orosení 40% (ale to fakt asi sem tam :) ) ...no vytahla jen o 15cm... na priblizne 40-45cm...takze vlhkost mela asi fatalni ucinek...
pjsky
mno Master Kush uz nikdy - hush.. mel cca 25cm po prepnuti ma 100cm a jede dal...
Power plant mela taky 25 a ma tek 45 a uz ok
Ultra Skunk pred prepnutim 20cm ted 40cm... drzi se pri zemi ikdyz nema moc svetla a ma krasne tluste stonky :D
Jestli pojedu scrog, tak ultraskunk a power plant... s tim dusikem a vlhkosti nevim, EC sem daval stejne, vymenu hnojiva postupne a kazda si to dala za stejnych podminek jinak...
muscaria
Já dávám sativy rovnou na 12-12 (klony)
pjsky
citace:
Původní příspěvek od muscaria
Já dávám sativy rovnou na 12-12 (klony)


jak velky a jak stary klony? 21 dni / 15cm?
olle3
Ahoj... mám dotaz..
mám kytičky 15 dní, 15cm, 4l květináče, od semínek-hindu kush-indica, hlína biobizz LIGHT-MIX, světlo 400w sodík, 35 cm nad květinami, vlhkost 50% teplota přes světlo asi 26... podle návodu biobizz bych měl už přepnout na 12, co myslíte? a měl bych před přepnutím nechat jeden den tmu? díky
Od semínek bych ještě počkal, to ty kytky asi nebudou úplně dospělé.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od pjsky


jak velky a jak stary klony? 21 dni / 15cm?


Jak mu hodí řezany kořeny,tak je přehodí do media a hned přepne na kvet u sativ celkem bežná praxe.Taky je možnost tomu dát 12/12 hned ze seeds.

Týden na vegetu už kolikrát je až moc http://grower.cz/photos/020957/0319.jpg a to rostlo až skoro do konce kvetu.Ta pidi kytka dole je sage,pro představu jak sativa naroste.

citace:
Původní příspěvek od olle3
Ahoj... mám dotaz..
mám kytičky 15 dní, 15cm, 4l květináče, od semínek-hindu kush-indica, hlína biobizz LIGHT-MIX, světlo 400w sodík, 35 cm nad květinami, vlhkost 50% teplota přes světlo asi 26... podle návodu biobizz bych měl už přepnout na 12, co myslíte? a měl bych před přepnutím nechat jeden den tmu? díky


Jak píše mirex u indika genů bych zase tak nespechal.Dal bych tomu ješte týden,samo bez fotek je težky soudit.
olle3
díky za odpovědi...raději tedy přikládám obrázek, pro lepší odhad...ale dobrá, ještě týden určitě počkám
Sandman
Zdravím olle3.. Jestli to máš indiku jak píšeš a ze semínek, tak 100% ještě počkej.. Po přepnutí se ti nějak extra nevytáhne, takže bych tomu dal týden možná i víc :) jinak ti doporučuju založit si thread a pravidelně tam házet fotky :) Lidi ti poradí ;)
olle3
ok, udělám to - až za týden, zatím poradit nepotřebuju.....sám ale pak nepoznám kdy přepnout.. tak díky
Warlock*
Zdarec, co myslite? O kolik se povytahne skunk ktery ma 46cm na rustu??? Pak 50dni na kvetu???
Subaru
Taky jsem zvědav o kolik se vytáhnou, mám kytí 25-43 cm a zítra přepínám na květ.
spunkmajer
Nejlepší je jet několik sezon ten samej model a vychytat si to sám. Když mi to přeroste, příště přepnout dřív... Každej pěstuje trochu jinak, každej má jinou skříň, jinak ofuk, jiný hnojky, někdo láme, někdo stříhá, někdo nechává růst a tak dále a tak dále. Tyhle rady jsou opravdu v podstatě k ničemu. To je jako bavit se o tom, že když jsem vypil do půlnoci deset piv, v kolik hodin ráno můžu řídit auto. Někdo v 8, někdo ve 12 a jinej až odpoledne.
Matroš 96
nazdar chalani prosim poradte mi. pestujem dve 100% indici model PAKISTAN VALLEY MEDICAL je to daco ako AFGHAN KUSH a dve G13 HASH PLANT ties indici maju vsetky takych 20cm pestujem ich na balkone, ked ich prepnem na kvet o kolko porastu? chcel by som aby do tich 60-80cm porastli potom ich sklidim, kedy ich mam prepnut na kvet?
dannyo
zdar lidi....mám klony orange bud,box 90x90x180....za týden to vylezlo cca na 30cm...nevim kdy přepnout na 12 aby to nebylo brzo....pls help....mám 400w...nutně...díky
Skeromil
Měl jsem klony Skywalker(Mazar x Bluberry) v kokosu o objemu 6.5 pod 400W.Přepínal jsem zhruba na 35cm a vytáhly se na 60-70.Vícekrát ozkoušené Skywalker se moc netahá.
Darsilius
Zdravím vás tu, chystám se rozjet skřín 60x40 a svetlo cfl 125w, mam 3,5l kvetníky a chtel jsem dat scrog 4 rostlinky, sít cca v 17cm, pojedu samozřejme z klonu... maximalní prostor než by byly až u lampy je cca 43cm( 80ma box, od kvetinace k lampe je 60cm), je realný tam odpestovat grapefruit, kterej ma sativa geny, nebo to mam rovnou vzdát a porozhlednout se po 100% indice, kterou bez zkušeností ukočíruju lepe? Nejake typi na geny?
Hašišák camel
Zdar všem.Sám jsem si do celkem malého prostoru nacpal Pulsara,hodně špatnej nápad.I když jsem přepínal na jeho dvaceti centimetrech tak ke konci ho bylo všude moc ale opravdu MOC!!Výška skříně byla 140 cm!! Extrémně intenzivní růst,pozor!
leela148
Lidi potřebuji poradit... Kolik by kiti ze semínka měla mít cca pater aby se to vyplatilo přepnout? navazuji milačky na drátky okolo květníku takže takoví LST..
6L květníky,20ks,teď 400w dual/na květ 600w extreme,coco,metrop kiti ze začátku dostali šok vysokého ph..z 30ks zbylo 20ks těch nejsilnějších jedinců co přežili šok.Poté jsem koupil ph metr a liju jim furt 5,8...Poté dostali menší hnojivovej šok ,ale to jen některé malinké skrvny od spálení a nové lístky lehounce nažloutlé...teď nejlepší kiti má cca 4-5 pater.. nejhorší tak 2.Už mají 20dní 18/6 a nevím si rady a nechci je nechávat dlouho na růstu abych moc nepropálil.. Myslíte že těch 8pater by mohlo stačit?
nikolaj 01
Záleží na modelu kterej máš. Každopadně tech 20 dní od vyklíčení je takovej průměr kdy přepínám. Jestli nevíš co vlastně pěstuješ přepni rači dřív než pozdejš. Když ti to přeroste sou s tím problémy, navíc ta přerostlá kytka ještě zabere prostor ostatním.
Když ti tak záleží na elektrice kup si příště řízky.
leela148
Jojo měl jsem koupit řízky ,ale spěchal jsem toto ono.. Mám White Russian od Natural seeds..Kořeny jsou na dně zatím jen u jedné nebo u dvou což si myslim je bad.. Já mám spíš strach že to nevyplním :D jungle by mi nevadila maj ještě cca 1,5m místa do výšky.. Spíš by mě zajímaly ty patra...Kolik by jiich kiti měla cca mít aby se to vyplatilo přepnout pod 600w:)
crazyben
Zdravim growers, už se mi to zdá velký a nerad bych aby to přerotlo. Indoor nemam moc zkušeností.

Sou tam dva modely od semínka, PowerPlant a OrangeBud obojí od Dutch Passion. Kytky teď nasadily obrovský tempo růstu tak mam trochu strach.

Poraďte, mam to přepnout nebo ještě stihnu natáhnout pár drátků a roztáhnout to, s tim že bych to přepnul během pár dalších dní? Co myslíte, díky za připúomínky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma