Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

Stránky: [1] 2 
FAKTA č. 1 - MJ jako vstupní droga - Klikni zde pro originální téma
Dude
Omlouvam se za občas možná zmatený fráze, už mi to moc nemyslí, ale stejně zajímavý (hlavně myslim si, že celkem seriozní informace).

Jinak budu vděčnej za jakoukoliv kritiku a připomínky.

Takže Teorie marihuany jako iniciační (vstupní/přestupní) drogy:

1. V březnu 1999, vydal Institut of Medicine zprávu zabývající se různými aspekty marihuany, mimo jiné i takzvané „Gateway Theory“ (teorie, že užívání marihuany vede k přechodu na tvrdší drogy jako je např. kokain a heroin). Zpráva IOM uvádí: „Neexistuje přesvědčivý důkaz, že užívání marihuany je spojeno s následným užíváním dalších nelegálních drog.“

Zdroj: Janet E. Joy, Stanley J. Watson, Jr., and John A Benson, Jr., "Marijuana and Medicine: Assessing the Science Base," Division of Neuroscience and Behavioral Research, Institute of Medicine (Washington, DC: National Academy Press, 1999).
Dude
2. Zpráva vydaná Institute of Medicine v roce 1999 vysvětluje, že marihuana byla v minulosti nesprávně označována za přestupní drogu protože „Schéma ve vývoji užívání drog od adolescence po dospělost je neobyčejně pravidelné. Jelikož je marihuana nejčastěji užívanou nelegální drogou, je to předvídatelně první ilegální droga se kterou se většina lidí setká. Ne překvapivě většina uživatelů ostatních nelegálních drog nejprve užívalo marihuanu. Ve skutečnosti většina uživatelů začala dříve užívat alkohol a marihuanu – obvykle před dovršením plnoletosti.“

Zdroj: Janet E. Joy, Stanley J. Watson, Jr., and John A Benson, Jr., "Marijuana and Medicine: Assessing the Science Base," Division of Neuroscience and Behavioral Research, Institute of Medicine (Washington, DC: National Academy Press, 1999).



3. Federální National Household Survey of Drug Abuse (průzkum týkající se užívání drog) poskytuje odhad, v jakém věku se poprvé se začíná s užíváním drog. Dle tohoto průzkumu byl průměrný věk při prvním užití marihuany ve USA 17.2 let. U alkoholu je to 16.1 let a u cigaret 15.4 let.

Zdroj: Substance Abuse and Mental Health Services Administration, US Department of Health and Human Services, Summary of Findings from the 1999 National Household Survey on Drug Abuse (Rockville, MD: SAMHSA, August 2000), pp. G-49, G-60 & G-61.



4. Již zmiňovaný průzkum udává: „Četnost užívání nelegálních drog mezi mladými lidmi byla vyšší u osob, které současně užívali alkohol či cigarety než u těch, kteří neužívají ani alkohol či cigarety. V roce 1999, 5.6 procent mladých nekuřáků užívalo nelegální drogy, zatímco mezi mladými kuřáky to bylo 41.1 procent. Podobně to vypadá s alkoholem. V r. 1999, mezi mladými, kteří hodně pili, 66.7 procent z nich současně užívalo ilegální drogy. Mezi nepijáky toto číslo činilo pouze 5.5 procent.

Zdroj: Substance Abuse and Mental Health Services Administration, US Department of Health and Human Services, Summary of Findings from the 1999 National Household Survey on Drug Abuse (Rockville, MD: SAMHSA, August 2000), p. 15.



5. Přes 72 milionů Američanů vyzkoušelo marihuanu, přesto na každých 120 lidí, kteří kdy vyzkoušeli marihuanu, připadá pouze jeden aktivní, pravidelný uživatel kokainu.

Zdroj: Substance Abuse and Mental Health Services Administration, US Department of Health and Human Services, National Household Survey on Drug Abuse: Population Estimates 1998 (Washington DC: US Department of Health and Human Services, 1999), pp. 19, 25, 31.



6. World Health Organization (Světová zdravotnická organizace) při svém výzkumu ohledně marihuany jako vstupní drogy důrazně prohlásila, že teorie, že užívání marihuany mezi mladými vede k užívání heroinu je nejméně pravděpodobná ze všech hypotéz.

Zdroj: Hall, W., Room, R. & Bondy, S., WHO Project on Health Implications of Cannabis Use: A Comparative Appraisal of the Health and Psychological Consequences of Alcohol, Cannabis, Nicotine and Opiate Use, August 28, 1995 (Geneva, Switzerland: World Health Organization, March 1998).



6. World Health Organization (Světová zdravotnická organizace) při svém výzkumu ohledně marihuany jako vstupní drogy důrazně prohlásila, že teorie, že užívání marihuany mezi mladými vede k užívání heroinu je nejméně pravděpodobná ze všech hypotéz.

Zdroj: Hall, W., Room, R. & Bondy, S., WHO Project on Health Implications of Cannabis Use: A Comparative Appraisal of the Health and Psychological Consequences of Alcohol, Cannabis, Nicotine and Opiate Use, August 28, 1995 (Geneva, Switzerland: World Health Organization, March 1998).



7. Světová zdravotnická organizace (WTO) si všímá efektů prohibice, když ve své studii z roku 1998 tvrdí, že „kontakt s jinými drogami při nákupu marihuany na černém trhu zvyšuje pravděpodobnost přechodu k užívání dalších nelegálních drog.“

Zdoj: Hall, W., Room, R. & Bondy, S., WHO Project on Health Implications of Cannabis Use: A Comparative Appraisal of the Health and Psychological Consequences of Alcohol, Cannabis, Nicotine and Opiate Use, August 28, 1995 (Geneva, Switzerland: World Health Organization, March 1998).



8. Podle organizace CASA (National Center on Addiction and Substance Abuse), neexistuje žádný mezi cigaretami, alkoholem, marihuanou a ostatnímu nelegálními drogami. Vědecký a klinický výzkum potvrzující tento vztah neexistuje.

Zdroj: Merrill, J.C. & Fox, K.S., Cigarettes, Alcohol, Marijuana: Gateways to Illicit Drug Use, Introduction (New York, NY: National Center on Addiction and Substance Abuse at Columbia University, October 1994).

Dude
Jo ještě, většinou jsem nepřekládal jména různejch organizací a citovanejch studií, protože neznam jejich ustálený překlady, tak snad to přežijete:)
nemo
Dude K+ tobě.
Zase se k tomu dostávám až teď a odpovídám, protože bych to chtěl dostat dopředu.
cross
Zajimavy cisla, uz je to par let co do me nalejvaly, ze kdyz kourim travu, je (v lepsim pripade bude) fetak. Tenkrat by me ty informace docela pomohly. Jenomze s takovejhlema cislama se tady nikdo moc nechlubi.... K+
dadanek
Myslím, že se marihuana celkem distancuje od ostatní drogové scény a že je to dobře. Lidí co hulej a všechno ostatní je pro ně "humus pro feťáky" znám hodně.
2 dadanek, nevim proc oznacovat ostatni ilegalni drogy jako humus pro fetaky. To je presne to co si mysli vetsina lidi o marihuane, proto nevidim jediny duvod proc kdyz toleruju marihuanu abych netoleroval treba lsd nebo XTC. Ja sice uzivam jen konopny produkty a obcas alkohol, ale myslim ze co kdo bere je pouze jeho vec.
Jinak k+ pro dude
maestro_007
naprosty souhlas s kifem......
dadanek
A proč to asi bylo v uvozofkách ???? :o))))))))))
opravdu zajimavy cisla,jen se mi neodbytne vtira pocit, ze to je noseni drivi do lesa.....
nebylo by lepsi delat tuhle osvetu v parlamentu?
s pozdravem zkourenej lidoop:)
director
Já si myslím, že to přestupní droga je! Ale zaleží jen lidech, jestli jsou dost inteligentní na to, aby si nevzali tvrdou drogu!!!

Snad každej feťak, říká, že na začátku to byla ganja.
fasmos
to záleží jen a jen na člověku
maniac
Máš pravdu, záleží to jen na psychice a vůli člověka.
Hicks
Jak můj fotr, to samý:

Večer čumí ZNovu na Novu:...... chytli 3 borce co hulili ganju.....bla bla bla...... vede to k tvrdším drogám......bla bla bla....

A oťas : feťáci jedni zasr*ní!!! tolik prachů se na ně dává...

No pak dopije posledního (4) lahváča, no radči dá ještě jednoho před spaním (aby se mu líp spalo :D) a de spat. Otec by bez svejch lahváčů a alkoholu prostě už snad ani neusnul.

Fukt ironie, že mele něco o feťácích a sám je závislej (jako plno lidí f ČR) na alkáči.
Dejva
no podle me marihuana neni vstupni droga je to jen zvast nakyho moooc chytryho pana pocitam . jinak se naprosto stotoznuju s fasmos to záleží jen a jen na člověku
Hulení je 100% vztupní drogou nevim co si tady pořát nakecáváte z toho groweru.Bez tak ste taky vsichni aspoň zkusili něco jinyho a kdo ne tak ten se ma na co těšit bez tak si to dá.
olik
3.1.2.5. Konopí jako vstupní droga

I když může být konopí považováno za poměrně neškodnou drogu, jedním z argumentů proti němu bývá tvrzení, že jeho užívání může vést ke zvýšené pravděpodobnosti užívání jiných nelegálních a mnohem nebezpečnějších drog, jako pervitin, kokain nebo heroin. Vychází se většinou z toho, že uživatelé těchto tvrdších drog užívali marihuanu ještě dříve než pervitin nebo heroin. Ze statistických údajů např. z Holandska ale vyplývá, že zatímco drtivá většina uživatelů tvrdých drog užívala dříve marihuanu, jen poměrně malé procento uživatelů marihuany má zkušenost s jinou tvrdší drogou, a také zatímco se v Holandsku počty uživatelů marihuany zvyšují, počty uživatelů tvrdých drog pozvolna klesají.[32] Zároveň je také jasné, že pokud existuje jeden trh se všemi drogami, je pravděpodobnost setkání uživatele marihuany s tvrdou drogou na tomto jednotném trhu vyšší, než kdyby se podařilo tyto trhy oddělit.

... malá citace z http://patizon.wz.cz/psycho/PAIK.htm ... try it :rolleyes:

... stojí to za přečtení celé. S tak nezujatým pohledem jsem se již dlouho nesetkal. Je pravdou, že je ani nevyhledávám ... mám v tom celkem "jasno " :sun:
chesus
Ja si myslim, ze prestupni drogouk jakekoliv jine tvrdsi lehci mekci mensi vetsi droze je jen lidska tupost lenost a zabednenost a fse co tyto veci podporuje, tzn. pro me v kontextu spolecenskeho slozeni a jeho vyvoje marihuana neznamena nic oproti roli, kterou sehrava prave lidska tupost lenost a zabednenost a fse co tyto veci podporuje nebo jenom takova nevinna a temer fsemi podporovana vychytafka jakou je ALKOHOL, jestli je v dnesni dobe mozne nazvat nakou drogu prestupni k tvrdsim, pak si myslim, ze je to alkohol, ikdyz si moc tvrdsi drogy nez je CHLAST ani moc nedovedu predstavit...Mejte se sqele a snazte se nedelat moc zbytecnosti...chesus
johnykrnda
LEGALIZE IT
Čím víc lidí bude hulit tím menší bude riziko Gateway.
Hlavní problém je podle mě že hulič se pro obstarání svých pořeb totiž musí umět pohybovat na černym trhu a v okruhu lidi ktery maj co společnýho i s jinýma drogama Kdyby se hulení dalo koupit v obchodě nebo tak něco, všechno by bylo v poho.
roofer
Si myslim, ze Marihuana opravdu muuze slouzit jako gateway, zvlaste pokud si ji zakouri hodne mladej clovek (dneska lidi zacinaji hulit treba od deseti nebo jedenaacti let - nevim jak je to v jinych vetsich mestech ale tady to je fakt humus). No a kdyz si takovej clovicek chvilku pokuruje, tak to samozrejme nepochopi, rekne si tohle je v poho, to dalsi taky asi bude v poho - no a jsme u toho. V holandsku tomuto zabranili jednoduse, marihuana se nedostane (vetsinou) k cloveku mladsimu 18 let, toleranci zatrhli byznys dylerum s brkama, a v podstate tam pokurujou jenom lidi co uz nejakej rozum maji (nebo co uz jsou beznadejne vykoureni do stadia ZKP : Zadna-Kratkodoba-Pamet) - ale samozrejmne turisti.. :)
(Vetsina mladejch Holandanu chlasta, protoze chlast maji legalni uz od 16let - ironie ale funguje)
at si kazdej mysli co chce, pro mladyho nerozumnyho cloveka JE JAKAKOLIV OMAMNA LATKA (I MARIHUANA) GATEWAY DRUG. Muj otec by rekl ze do 21 let clovek neni pripravenej na plnohodnotny spiritualni zivot. Jakoukoliv drogu povazuje za vstup do jakehosi paralelniho sveta, ve kterem cekaji na cloveka nejruznejsi astralni bytosti s nejruznejsimi umysly. Pokud se clovek dostane TAM za pomoci drog, obejde tim Strazce brany, ktery mu dava na druhe strane rady, jak se chovat - sem uletel trosku mimo - sem chtel rict ze treba je to jenom tim ze clovek potka nejakou zasjanou astralni bytost, nejakem demonickej umysl a je to a nepomuze vam ani K-centrum nebo jak se to menuje. Hihihi Doufam ze po tomto prispevku nepujde moje Karma dolu - (aspon ne ta opravdicka) tak OHM A PEACE
thc_george
Já tak trochu souhlasim so rooferem. Je to fakt, že když člověk začně hulit, tak se začně se víc dozvídat o jinejch drogách, když ho to zajímá. (viz. já - pouze přírodní drogy!:) ). Jednou sme sice chtěli s kámošema zkusit kokain, ale nakonec z toho stejně sešlo, takže dál čudíme a je nám hej. Ale přímo jako "vstupní drogu", bych trávu vůbec nepovažoval, neni to o trávě, ale o tom, že ve zhulenosti je vám jinak a chcete si třeba vyzkoušet zas něco jinýho.. Ale to je fakt asi individuální. Já zůstanu u hulení, páč je to ta nejpohodovější droga jakou znám..
2 roofer: tvuj otec hulí???? Na něco takovýho bych nepřišel ani já, gdyž jsem high. Já to vidim podobně. Jednou jsme s kámošema na tohle téma přemejšleli a vyšlo nám něco hodně podobnýho (byli sme střízlivý, jenom jedno pivko a to sme srkali asi hodinu).
lordWilliam
TO Roofer and Ramon_Dexter: Docela velká shoda náhod, několikrát jsem sám nebo s kámošema (zkouřený i střízlivý) přemejšely nad podobnou věcí ale nějak jsme se nemohli dopátrat kloudného vysvětlení a až tady jste mi ho přinesli až pod nos. A to že pomocí drog obejdeš "strážce brány" dříve než bys tě tam sám pustil je normální lidská vlastnost neb zakázané ovoce chutná nejlépe ;-°)
ferooo
To co tu citam, tak tomu tazko verit. Mam uplne ine skusenosti. Dufam ze nie som vynimka. Marihuana je moja vystupna droga. Vysvetlim. Zacal som s alkoholom, potom ketamin, diozepam, heroin, XTC, LSD, kokain, speed, popper, pervitin. To vsetko som vyskusal este predtym ako som skusil travu. Verte alebo nie. A travu som skusil ako poslednu a zostal som pri nej uz tri roky. Nic ine iba trava a semtam alkohol. Preto si myslim ze ti co tu o com pisu nemaju ani sajnu. Ja som skusil vsetko. A staci sa rozhodnut. Slobodne.
psilos
Marihuana jako přestupní či vstupní droga??? S tím nemůžu souhlasit. Kouřím 15 let , mám spoustu kamarádů co kouří taky a dokonce i dýl, ale žádný z nich nikdy neupadl do závislosti na nějakým svinstvu. A co takhle obráceně, MARIHUANA JAKO VYSVOBOZOVACÍ DROGA?? Můj nejlepší kamarád byl závislej na perníku, trávu předtím nikdy nezkusil. Bydlel už skoro jako bezdomovec v zahrádkářský kolonii. Občas se ke mně šel vysprchovat. Jednou, je to tak 10 let zpátky jsme se bavili o drogách a já mu nabídl trávu. Neviděl rozdíl mezi hulením a perníkem. Chtěl ale s perníkem skončit a tak jsem mu nabídl velký množství trávy na překonání abstinečních příznaků. Vyšlo to, ani se tolik netrápil. Přastal s nitrožilní aplikací perníku a dnes si jdeme spolu občas zahulit. Tohoto příběhu jsem byl účastníkem, tedy přímým svědkem, žádný "jedna paní povídala". A není to jediný případm víc jsem jich už slyšel vyprávět od jiných známých. Tak co takhle překlasifikovat trávu na drogu vstupní a konečnou a pro někoho záchrannou a konečnou????
janicka.22
2 psilos: MARIHUANA JAKO VYSVOBOZOVACÍ DROGA?? Absolutne souhlasim, to jsem taky uz u par znamych videla, konkretne z perniku, alespon na nejakou dobu po vykopani se z tvrdyho jim ganja pomahala z nejhorsiho a vetsina z nich po urcitym case sekla i s tim, coz je myslim zajimavy.
Prestupni drogou k tvrdymu muze byt i chlast.O tom uz se toho napsalo taky spousta.Vetsina lidi na tvrdym zacinala chlastem, no ne?:-)
Drsnejmuzik
2 psilos : yo kamo ! :D
PiosOne
janicka: máš pravdu až na jednu věc, alkohol není přestupní droga na drogy tvrdé a to z jednoho prostého důvodu, alkohol sám o sobě je tvrdá droga :(
Sinuhet
Asi proto, ze pravidelne uzivani kokainu ma za nasledek vetsi poskozeni organismu, nez pravidelne uzivani huleni.
loweNature
tak mne pomohla marihuana(tá strašná smrtonosná droga) zbaviť sa zavyslosti od cigariet.Kto je fajčiar cíg tak dobre vie že to je dosť husta zavyslosť.Dokonca bola vedecky zrovnana zo zavyslosťou na heraku--ževraj sa v mozgu vylučuju tie iste latky ako pri použiťí heroinu ktore sposobuju (psychicku)zavyslosť. Ale musim poznamenať že bes pevnej vole a rozhodnutia sa prestať fajčiť cigy by som to nezvladol.--cigárka som fajčil 7 rokov a dopracoval som sa do stavu že som denne potreboval aspon jednu krabičku.Samozrejme mi strašne pomohol aktyvny šport-mariška nieje žiadna zazračna droga ktora zbavuje zavyslostí .
Skogen
No tak to by mne zajimalo, jestli je tady nekde clovek, ktery se citi byt zavisli na thc a nemyslim tim to ze to lidi uzivaji proto, aby se pobavili trebaze trikrat dene, ale spis to, ze za zadnych okolnosti nejsou schopni prestat treba na tyden s hulenim. Zanm hodne lidi co huli, ale skutecne neznam nikoho, kdo by na tom byl zavisli, jako treba na cigaretach.
Skogen
jednoduse je tu nekdo opravdu zavisly na huleni???
varan
je to blbost, když většina lidí někdy hulila marihuanu, tak ti co užívají tvrdé drogy logicky s nejvyšší pravděpodobností marihuanu taky měli napoprvé. A je velká pravda že je blbost rozjíždět tvrdý drogy, laeměli bychom se naučit být tolerantní. Jak k menšinám rasovým, náboženským, tak i filozofickým. nemůžeme odsoudit lidi, kteří se občas sjedou na heráku, když mnozí z nás určitě vyskouší nebo vyzkoušeli hobičky, nebo haš. Kurva a kam dáte tu hranici..
MFT
marijuana neni vstupni drogou!
jumpp
takze ja si myslim je to takova spis blbostka:D "marijuana je vstupni branou, ale do sve vlastni duse" tot konec k problematice je-li vstupni drogou nebo ne....alespon u me ale nerikam ze nekdy nespolknu i nejaky hribky:D ale ty si kazdy den fuck nedavam:D to by byl poradnej vejmaz
Slim
ZA LEPSI ZITRKY! :punk:
420kotliik
Drugman - epizoda 1, gateway drug http://www.thcradio.net/ganja/stuff/drugman.html
well-being
Zdravím všechny.
Tak vám chci něco zdělit z vlastní zkušenosti. Přestup z marihuany na drogy může způsobit cokoli, rodinný vztahy,společnost, alkohol. Ale hlavně záleží na každém, jestli chce nebo nechce ty drogy brát. Já osobně jsem dříve nepil nekouřil sportoval a přesto jsem začal hned brát heroin. Abstinuji už desátým rokem hulím trávu a na drogy si ani nevzpomenu. Pochybuji o tom že by byla marihuana přestupní (drogou).
TouchWood
Já jsem si taky myslel, že když budu hulit že nikdy nepudu k tvrdejm drogám (byl jsem 100% proti) a ted - Ten přestup to je nemáš hulení, a máš k dispozici třeba pervitin a máš prachy - tak si ho koupíš. Nejsem proti hulení ale od tý doby co unás ve vesnici hulíme, tak neděláme nic jinýho než že sháníme kouř anebo smah. před 3 roky všichni říkali že jenom hulení ale ty co to říkali nejvíc už jedou 2 roky na piku. to je můj názor.
TouchWood
musíme si uvědomit - (nejsem drogo analitik) ale ze skušenosti - už jen to že řeknu DAL BYCH SI ŠPEKA - znamená že jsem psychhicky závislej. Musím končit jdu si narvat šluknu :-]
Sinuhet
TouchWood: No tipuji ze na uzivani drog nemas vek, tudiz to byl ocekavatelny vyvoj.
Sinuhet: Definuj věk na užívání jakýchkoliv drog, když tady o tom začínáš.
Dude
ramon - a jeje:p: - si pockam az to bude mit 6 stranek a pak si to prectu cely najednou...:D
Ownage
všechno je to jenom o hranicích, které se pokud se pohybujete v prostredi, kde se drogy uzivaj, porad upravujou, at chcete nebo ne.
No, nechcu krititzovat, ale kdybyste si přečetli nějakou OBJEKTIVNÍ knížku o Mařce, tak tam najdete tohle všechno a víc. třeba Marihuana - Mýty a Fakta...
2 sidde:
určitě bych se přidal. Ale zatim nemám přesnější info co a jak...mohl bys mi na PM poslat nějaký info, rady a tak. Děláme to pro sebe...

A o tom věku - myslim, že žádná přesná hranice se nemůže stanovit, takže sem zvědavej na Sinuheta :) Možná se dá napsat, že pro děti do 10 let nee...:)
kolumbijec
2miris: myslim ze se da i napsat pro deti do 30ti let neee.....
Dude
ono těžko říct - mam 26 letý známý, který by udělali nejlíp, kdyby se na ganju vykašlali a několik lidi kolem 16-17, který jsou víc v pohodě a fungující, než třeba já :)
Krishna
IMHO vstupnou drogou je nikotin a alkohol - spolocnostou a ekonomikou akceptovane a podporovane
honcek
Odpoved na otazku je ci neni vstup/prestup je tezce RELATIVNI. Z jednoho pohledu (dost uzkeho) zcela jiste je. Ale z tohoto pohledu muze takovym vstupem byt kde co (sport, sex, alkohol, ...) proste vse co nejakym zpusobem meni nase vedomi a vnimani a chceme vice a dale a hledame co nam to umozni, kdyz uz ani sex, ani sport, ani huleni mi nestaci. Z druheho (a ten je podle mne mnohem sirsi a objektivnejsi) nemuze byt z jednoduchych principu, ktere byly zmnineny mnohokrat vyse. Nikdo v teto spolecnosti si nemuze myslet, ze ma pravo nekomu NAKAZOVAT (nerikam sdelovat svuj nazor nebo postoj) zda si muze nebo nemuze menit vedomi a zda to muze nebo nemuze delat touto latkou ci timto zpusobem. Samozrejme existuji presne a jasne mantinely a temi je nulovy nebo mozna presneji minimalni vliv zmeny meho, ci kohokoliv jineho, vedomi na moje/jeho okoli ! A co tim chtel basnik rici :) Uzivej a men si jak chces a cim chces ale nenic, neublizuj, nekrad a ani jinak negativne neovlivnuj sve okoli. A v tomto kontextu se domnivam, ze marihuana je jednim z nejlepsich reseni. Argument je vstupem, je jen chabym steblem karieristu, kteri na kriminalizaci marihuany zalozili svoji "karieru", doufam, ze kratkou a dalsi karieriste jiz s timto argumentem nebudou mit sanci

Pohodu
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Ramon_Dexter
Sinuhet: Definuj věk na užívání jakýchkoliv drog, když tady o tom začínáš.


Chapu tvou namitku a souhlasim. Nahradme tedy slovo vek pojmem vyspelost, nebo mentalni vek, nebo tak neco.
Respect 2 honcek
No, jestli se nahradí slovo věk slovem vyspělost nebo tak něco, tak je to strašně individuální, ale myslim, že tady vyřešíme akorát to, že dětem do 10 let nee...
Sinuhet
Ano ucinek drog je individualni. :-)
Ce0
Tak asi takhle, hulim temer 3 roky, muj tatik byl tezkej alkoholik a temer kazdej tejden prisel aspon 4x uplne ozralej, a kdyz se dozvedel ze ja hulim, hned zacalo jakej sem tezkej fetak a uz proste vydel jak si nekde davam herak ci podobny sragory...

Tak a ted co sem tim chtel rict, mojeho tatku alkohol dovedl k mizine, nejdriv ho vystehovaly z baraku, a nakonec to skoncilo sebevrazdou :((

A ja? Tezkej fetak si porad vykuruju marusku, v zivote sem nekouril cigarety a na alkohol sem sahnul asi 2x v zivote...
kolumbijec
2ceo: jj. jeden kamos co si toho zazil docela dost (brko- trip- heroin- psychina) tak alkohol srovnava s herakem. na pokoji meli 30ti (!!!!!!!!!) letyho typka co jenom chlastal a celej prvni mesic co tam byl tak se nedokazal sam ani vychcat.
jenze je to spol. tolerovana droga takze...........
marihuana neni drogou prestupni ale prvni. proto chytri lidi u ni zustanou a zbytek...............
hal9000
teď to bude trochu :mimo mísu
smutné mi připadá že články tohoto tématu (viz: Dude´s výpis na začátku) jsou de fakto utajovány, vlastně je můžou střízlivím odhadem číst tak 2% lidí , z toho je polovina vědců a druhá polovina je lidí co se vo to zajímá. Zbytek nic. Žádná "pozitivní- pro THC" zpráva jako by se nesměla dostat do médií, nikde nic, normální člověk nemá šanci. Prostě všechny ty instituce to vydají jenom do nějakejch čistě profi. časopisů, ale v normálních novinách se to nedočtete. No, dik za trpělivost
r-man
No to je podle me proto, ze lidi nejvic zajima bulvar, a v bulvaru prece musej psat jak to nekoho prinejmensim zavrazdilo, jinak by to lidi necetli. To mas stejny, jako se zpravama...nejvic zustavaj lidi s votevrenou tlamou kdyz vidi vrazdy, zlodejiny, zpronevery a znasilneni a janevimcojeste.

Ale je to fakt skoda, premejslel jsem o tom udelat nejaky tisteny osvetovy medium, jenze by me zavreli za propagaci drog (uz jsme to se spoluzakama zkusili jednou na ucnaku - udelali jsme nastenku, ktera toho hodne vysvetlovala, a zustala tam 2 dny - ale za tu dobu ji videli VSICHNI!!!).

Co s tim?
r-man
Asi bysme z toho museli napred udelat nejakou aferu, jako ze ti co pripravovali antidrogovej zakon si tohle neprecetli, a tudiz postupovali bez kompletnich informaci a tudiz neprofesionalne a tudiz je zakon spatnej. Jenze JXD uz nam v tomhle asi nebude moc chtit pomahat, kdyz je vyhozenej, ne? :-( Tak kdo teda? Ktera medialni hvezda? Navrhuju poslance KoKottta, ten uz to ma za sebou s chlastem...:-)))))))))))))))))))))))))))
tak se domluvíme na nějaký hustý aférce před parlamentem. jeden bude zhulenej, druhej ožralej a ... ne to je divný. Ale něco podobnýho by šlo udělat ne? :)
r-man
No to bude docela jednoduchy, zhuleny prijdeme my, a vozraly jsou uz standartne vevnitr :-)))))))))))))))))))))))))
Dubinek
Myslim, že honcek má pravdu... Já na to mam ten názor, že když "už si někdo řekne, že třeba v něčem pojede", tak moc lidí asi neskočí hned na herák nebo piko, ale začnou s trávou, z který to vykrystalizuje do těch tvrdších sfér... Nevim, jestli se to dá z toho, co jsem napsal pochopit tak, jak jsem to myslel, doufam, že jo :)

Jinak jak tu někdo psal, že oni začínali s tim, že do ničeho tvrdšího nepůjdou a pak stejně přešli... Já jsem si na začátku říkal to samý, žádnou nelegální drogu vyjma THC jsem neměl, ne, že bych neměl příležitost, jednou mi byly nabízeny houby, ale prostě se mi do toho nechce, čas na to to zkusit mám... A myslim, že spousta lidí to má podobně, příp. znaj houby nebo tripy... Snad to je napsaný nějak dobře :)
The Farm
ten host byl nějaky vyjebany
tulo.g
myslim ze je to u kazdyho jinak, ja sem taky myslel ze budu furt hulit a prisli prazdniny a porusil sem to. Ale kdybych nehulil tak bych asi nic tvrdsiho nevyzkousel.........

ale zase znam ranec lidí co fetujou a v životě neměly jointa v držce,tak že je to takovy sporny
Hulení je přestupní drogou, to bezpochyby.
To když nějakej týpek, co má problémy sám ze sebou, zjistí,
že tráva ho dostatečně nevygumuje aby o sobě nevěděl,
tak přestoupí a sáhne po tvrdých drogách. :)
Dude
a přestoupí na chlast :wink:
impozant
zaujimavy clanok to musim dat precitat mojej mame boa
Varuker
Docela mě potěšilo, že tady pár lidí uvedlo marihuanu i jako "výstupní" drogu. Když nad tím tak přemýšlím, je přeci moc fajn, že hulení někoho může vytáhnout z takových sraček, jako je závislost třeba na peří nebo heroinu. Dokonce by se tohodle poznatku dalo třeba využít při standartní léčbě narkomanů, nemyslíte ? Je ale otázkou, jestli v tomto směru může hulení pomoct každému závislému člověku a nebo pouze pár jedincům...
Btw nesetkali jste se někdy se studií zabývající se touhle problematikou ? Myslím jako že tráva, co by pomoc při léčbě závislých na tvrdých drogách.
thomas3711
Prestupnou drogou su ludia okolo vas ... ak su okolo vas ludia co beru pernik, kolesa alebo cokolvek ine, rozpravaju vam o zazitkoch, tak si raz svoje zazitky marihuanove o podobne sracky doplnite ...

Ak sa pohybujete v kolektive ludi co len hulia a hulia a nic ine ich nezaujima (myslim ziadne ine drogy) tak je to v pohode a nic sa vam nestane ... prostredie robi vela ... ludia robia vela ... fetaci totizto fet dost castokrat vychvaluju tak, ze znie uzasne (lebo vlastne aj je ... myslim stavy) ... takze sa k tomu raz dostanete ... ak vam vsak nikto nerozprava o stavoch a o tom ake su skvele, tak jednoducho o tom nikdy nebudete rozmyslat, lebo primarne mate v hlave informaciu, ze je to zle ...

conclusion : words are stronger than weapons ...
sancha
zdroj:
Výroční zpráva o stavu ve věcech drog v České republice v roce 2004

v r. 2004 pracoviště soudních lékařství a toxikologie zjistila 241 úmrtí na předávkování OPL, z toho
171 psychoaktivními léky
..
Celkem bylo v r. 2004 díky speciálnímu registru drogové mortality identifikováno 164 úmrtí za přítomnosti OPL, z toho:
2 pro nemoc , 72 případů nehod, 83 případů sebevražd, 3 případy zabití či vražd a 4 úmrtí z jiných příčin.

když tyhle čísla srovnam s číslama, kolik lidí ročně zemře na následky kouření resp. pití, jsou to čísla fakt jiný ... /nemam čas ted hledat statistiky úmrtí kuřáků/pijanů, ale umíte si představit, že ty čísla jsou o něčem jinym/

i když samozřejmě kvalita života kuřáka je uplně jiná než smažky, ale už takovej snaživej alkoholik se podle mýho se smažkou srovnat dá.

takže: pokud někdo říká, že kuřák marihuany má předpoklady začít smažit větší než ten, kdo nehulí, tak podle těchle statistik má pořád docela šanci přežít. s velkou nadsázkou samozřejmě.


jen pro zajímavost

V ČR se ročně spotřebuje přibližně 11,5 t konopných drog, 3,7 t pervitinu, 2,2 t heroinu, 1,2 mil. ks tablet extáze a
275 tis. dávek LSD.
...
objem záchytů se v r. 2004 zvýšil v případě konopných látek (191 kg a 1,6 tis. rostlin), heroinu (36 kg), extáze
(108 tis. tablet) i LSD (326 dávek), množství zachyceného pervitinu se snížilo (3,4 kg).

V r. 2004 nebylo zaznamenáno úmrtí na extázi - MDMA (v r. 2003 1 úmrtí), došlo k jednomu úmrtí na syntetický halucinogen DOB.
Za celou dobu sledování nebylo v ČR zjištěno žádné úmrtí na konopné drogy, LSD ani lysohlávky.

V r. 2004 došlo oproti r. 2003 k nárůstu předávkování opiáty (32 případů oproti 21 případu z roku 2003); z těchto 32 případů však byl pouze u 5 z nich prokázán heroin a u dalších 7 morfin - u zbývajících případů šlo pravděpodobně o předávkování opiáty obsaženými v léčivých přípravcích.
...
Také u předávkování pervitinem došlo mezi lety 2003-2004 k téměř dvojnásobnému nárůstu (9, resp. 16 případů).
...
Přesto se vzhledem k výskytu prvních úmrtí v souvislosti s užitím kokainu v r. 2004 a vzhledem ke zvyšující se prevalenci kokainu v prostředí tanečních akcí a noční zábavy lze domnívat, že dochází a v budoucnu bude dále docházet k dalšímu šíření užívání kokainu v ČR.
...
předávkování těkavými látkami přitom každoročně dosahují relativně vysokých hodnot kolem 20 osob (v r. 2003 celkem
22, v r. 2004 pak 20 případů)
...
sancha
tim chci tedy říct, že pokud někdo uvádí jako vstupní drogu marihuanu, tak myslim, že pokud někdo nikdy nepil ani nekouřil, pravděpodobně si nedá ani brko.
je teda vstupní první cigáro, nebo první pivo?

VŠECHNO JE O PSYCHICE

peace
všimli jste si takové zvláštnosti?
Většina lidí, má za to, že smažka zemře na nějákou nemoc spojenou s užíváním, nebo na celkový stav těla. Ta statistika to ale vyvrací.
"Ne že bych se zastával smažek."
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od thomas3711
Ak sa pohybujete v kolektive ludi co len hulia a hulia a nic ine ich nezaujima (myslim ziadne ine drogy) tak je to v pohode a nic sa vam nestane ...


Nooo. Rakovina plic, snizeni vitalni kapacity plic, moznost uvezneni, zmena psychiky smerem k vymatlanosti, riziko nehody ve stavu zmeneneho vedomi... Nic se vam nestane mi pripada jako silne tvrzeni. Jakmile ziju, tak kdokoliv tvrdi, nic se ti nestane, lze. :-)

citace:
...ak vam vsak nikto nerozprava o stavoch a o tom ake su skvele, tak jednoducho o tom nikdy nebudete rozmyslat, lebo primarne mate v hlave informaciu, ze je to zle ...


To by bylo smutné, kdyby tomu tak bylo vždy. Naštěstí ale existují lidé, kteří informace sami aktivně vyhledávají a nepracují jen s těmi, které jim dodá okolí.
kenstrm
Co si o tom myslite, ze podaktori ludia povazuju marihuanu za branu k tvrdym drogam.
Podla mna je to blbost. Aj ked marihuana ma samozrejme iny vplyv na kazdeho, tak v tomto smere je to asi rovnake, tak to zalezi od toho, aky je clovek, ktory ju fajci.
Zelda.cz
Odpoveď najdeš tady : http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2185 a příště hledej...:bandit:
pompo
podle me by nas meli soudit mimina sou precejen este neposkvrneny tim cemu my rikame zakony rozum a podobny picoviny kdyz vemete cloveka kteryho nebude nikdo vychovavat a bude v naproste izolaci od vsech a vseho a pak mu date zahulit nebo snupnout nebo mu pichnete neco do zil jak bude reagovat ??? urcite nerekne to sem potreboval ale naopak bude si myslet ze ho chcete zabit .... zase se opakuju ale podle me :) sme vsichni ochoceni a zniceni "lidskou spolecnosti" vsechno uz mame zaskatulkovane ze to je dobre to je spatne to se nesmi apodobne ... marihuana neni vstupni drogou pokud si ji nevemete jako prvni ... jakakoliv droga je vstupni kdyz si ji vemete at uz je to statem tolerovany kafe ,alkohol , cigara nebo naopak statem netolerovany : ganja ,trip ,pervitin ,piko ,hero a ja nevim co este .... vemte si to takhle stejna zeme ten samej cas atd (vim ze tedka zachazim do extremu ale neco tim chcu rict) je uplne stejnej stat akorat misto alkoholu je povoleny piko misto cigar ganja ... tedka ten kdo kouri a chlasta si bude rikat no cigara sou vstupni drogou .... tim sem chtel rict jak uz sem rikal na zacatku ze vstupni drogou je podle me "droga" kterou si date prvni at uz je to chleba , maslo ,nebo ganja .... doufam ze z toho co sem napsal vyznelo to co sem mel na mysli :) Go in peace
Problém je v tom že alkohol je legální a tráva ne, pokud si někdo zahulí tak překročil pomyslnej práh a pak už to jde lehce. Prostě alkohol není brán jako droga a cigarety také ne. Chlast zná každej, kdo si zahulí pozná že je to něco jinýho a chce zkoušet dál. Debil jde dál a někomu vystačí to a to. Je to těžký a o feťákách ani nemluvim. Průser a rosypanej život.

a z toho vyplívá: měj radost že dejcháš a nekaž si to sračkama.
Spawnmaster
Jeden jedinej důvod proč posuzovat marihuanu jako vstupní drogu je její ilegalita. Tím že se musím sejít (samozřejmě že nemusím,pokud si vypěstuji) s dealerem se razantně zvyšuje možnost dostání se k tvrdým drogám, protože chodí tu dost dealerů, který nabízej kromě ganji ještě různý jiný ilegální drogy. TAkže se takhle snadno můžu dostat do společnosti, kde se tvrdý drogy berou nebo distibuujou. Samozřejmě že tomu tak být nemusí a pokud se tam už dostanu, můžu odmítnout. Ale to riziko je mnohem větší. Jaký by bylo to riziko, kdybysme si mohli všichni zajít do kofíku nebo si aspon na zahradu hodit legálně pár kytiček? Nebylo by takřka žádný, takže jediný nebezpečí plynoucí z trávy je její ilegalita. A navíc: ochutnám trávu - je zakázaná protože je nebezpečná (tedy podle našich chytrých politických hlav - tedy ne našich ale UScrackhead prohibičních chytráků) - zjistím, že nebezpečná není. Tak zkusím i další zakázanou drogu, protože taky určitě není nebezpečná.... no a už v tom můžu pěkně lítat. Toť vše přátelé... zdar a sílu a ať to roste :)
Vladbur
Marihuana není vstupní drogou,to vím z vlastní zkušenosti,když hulim víc jak 5 let,a na těch tvrdejch sračkách jsem nebyl,nejsem a ani nebudu,jde taky vo psychiku,a jiný drogy než marihuana mě nelákaj,a to že je to ilegální mě nezajímá,stejně každej co nehulí,nebo to neskusil bude furt mlít tu svou že to přestupní droga je,a přitom je to to samý,jako když řekneš že se z banánů jde na perník,prostě kravina:D
Dr.Katz
musím oponovat, marihuana může být vstupní drogou. Ve svém blízkém okolí znám případ, kdy se marihuana stala vstupní drogou, po ní následoval pervitin a po něm málem smrt. Ale jedná se o člověka, který nedokáže říct NE a když mu někdo něco nabídne, tak neodolá pokušení. Když už marihuana přestává působit a stavy vyhulenosti už nejsou co bývaly, tak někteří z nás přestupují. je to prostě tak, proč to nepřiznat.
SrK
Dr.Katz: proč by to měla být zrovna tráva, podle mě "ten co neumí říct ne" nejdřív stejně vyzkoušel chlast....jak já, a asi jak vetšina lidí co fajčí.Takže proč se neříká, že vstupní drogou je chlast.....
SrK
....i když ten to taky není, protože žádná vstupní droga podle mě neexistuje!
inf3cti
SrK: taky si myslim, ze neni mozne oznacit nejakou latku za vstupnou drogu - jedina vstupni droga je v lidskem mozku (jako kazda jina).

Pojmenovanim 'vstupni droga' byva pak oznacovana ta nestastna latka, ktera ma tu smulu, ze ji narkoman vyzkousi jako prvni - obvykle tak byva nespravne oznacovana prvni nelegalni droga :(

EDIT: ne, spatne jsem se vyjadril - samozrejme ze JE mozne oznacit nejakou latku za vstupni drogu, ale to oznaceni je velice zavadejici.
Kdyby se v nejake lokalite vic pikovalo, nez chlastalo, hulilo, kourilo atd, tak je jasne, ze kdyz uz nekdo nejakou drogu zkusi, tak to bude prave piko.
damaja
morä zacal som s chlastom potom som presiel na ganju takze podla tejto teorie je aj chlast vstupnou branou...ahahahahahaaaa....co myslite preco o alkohole sa nepise tolko negativ ako o trave a pritom je to ovela horsia "droga"...lebo z chlastu idu love do statnej casy takze "ti hore" chcu aby sa len chlastalo...Aj v Irsku bola donedavna legalizacia(teda neviem ci legalizacia ale boli velmi zhovievavi) marihuany a hribov ale o kratky cas to zrusili a skutocny dovod preco to zrusili bol ten ze rapidne klesla spotreba alkoholu...svineeeeee a takto to funguje vsade
gambler
Homerova zelena medicina/: Homere pojd si dat s nami marihuanu, je to startovni droga! (Leny a Carl) :)
Eloren
Definujte pojem droga.... V naší české společnosti je nejvetší problém ten že se na ganju většina lidí dívá jako na Drogu srovnatelnou s Heroinem, pervitinem atd. Prostě to hází do jednoho pytle..Ale čím to je ?... Když si vezmete že od malička jakmile se malé dítě narodí je mu podsouván alkohol... vidí ho v televizi... v obchodě... v rodině se pije ( jak už tady bylo mnohorkát zmiňováno o otcích notorech ) no a tak nám dítě spjeje .. už při oslavách mu nalijí alespoň trochu vaječného likéru aby si mohlo ze ''staříkama'' ťuknout... poté se párkrát s kámošema ožere protože jak si bude myslet tak je to přece normální ... všichni pijou tak já taky... a začnou v tom hledat zálibu.. no a tak to bude pokračovat dál a dál a máme tady v lepším případě dalšího otce/matku notorika..... Kdyby jste si to vzali z jiného pohledu tak to že by se třeb při oslavách dávalo místo přípitku brko a malému dítěti jednoho prcka tak by to mělo stejný účinek (tady tohoto nejsem zastáncem) ale zhola by to vyšlo nastejnou ... takže můj závěr je .... spíš než marihuana je přestupní droga alkohol ..... s tím asi začlo víc lidí než s ganjou..... Ps: Samotáři:--Podle mě je to tím, že tady lidi málo hulej.... :bravo:
Hyde
Takže by se dalo říct:
Vstupní droga - laktát od maminky
Přestupní droga - sunar, čokoláda,....káva,..pivkonopí,..až nejbrutálnější drtiče osobnosti
Výstupní droga - nepravidelný, leč uspokojující zvuk EKG
m1s0.fallen
LEGALIZE IT....

dovodom prestupu od ganje moze byt aj toto: uz ked kupujem makak tak mam kontakty aj na ine drogy, a makak moze byt dost drahy. to by som vyriesil tak, ze budem pestovat sam...ale radsej nie, ved za to si mozem posediet v base dost dlho. podstatne dlhsie nez len za uzivanie. tak teda uz ked mi seci vravia ze trava je navykova a ja ziadnu zavislost necitim tak rovno kupim piko herak, ved to bude asi nieco podobne... a uz som v pici lebo to je ina zavislost :D.

ja osobne som v situaci ked viem zohnat len ganju za 300sk/1g co je picovina!>.... tak ale ja to skor risknem s pestovanim :D

pre mna bol vstupny alkohol - tyzden - > cigarety - 2 mesiace -> a uz som skusal ganju :smoker: , ale na nic tvrdsie sa uz nechystam :D
piistaa
m1s0.fallen nejsi nahodou z BA ty vole?:D
|Mánička|
Jo je to tak pře tím než jsem začal hulit pro mně byl trip něco hroznýho, tvrdá droga. A jak hulím taxem mněl před týdnem svýho prvního. takže ano do jisté míry je to vstupní droga, alespoň tedy pro mně.
Pojem vstupna droga funguje len vramci spolocenskych skatuliek, ktore maju vacsinou k realite hodne daleko, su proste umele..
Lopticka
vstupna droga v podobe mariahuany podla mna neexistuje. vstupna droga ako oznacenie vzniklo asi skor ako postrasenie. m1s0.fallen to vystihol nice, ked mam cislo na dila s ganja, isto sa najde kontakt aj na pikenko atd. no ked ma clovek v hlave rozum a nie nasrate, vzdelanie oslobodzuje, a teda nepotrebuje skusat tvrdsie drogy. Co sa moze vyrovnat nadhernemu prirodnemu "high" stavu.... ale koka je tusim tiez prirodna :-P
piistaa
Aj opium a tym padom aj heroin je v podstate potom priroda ked to tak beres;)

No ale uricte ze alkohol je vstupna droga:P
podla mna to je blbost, zalezi od cloveka ,od jeho psychyky a jeho spolocnotsti atd...
M.a.a.x.
jestli někdo vyrůstal ve špatném prostředí, bez otce, bez mámy atd. tak tam je nebezpečí, že to povede k užívání tvrdých drog, nejdřív samozřejmě bude marihuana, ale tu už chtít nebudou, protože je to tolik nevymatlá, právě že jim to nedá tolik ... a v tom to je ... kámoš nekouřil nepil, jen hulil a pak začal chlastat, no a řikal, že z chlastu se aspoň pěkně zmatlá, že o ničem neví ... teď už ani moc nechlastá, páč je to svinstvo (každý ráno blbě a celej den po tom brrrrrr)
PalYno

http://www.aktuality.sk/zaujimavost...lkohol-ci-tabak


MARIHUANA JE MENEJ SKODLIVA AKO TABAK CI ALKOHOL,,,CO VY NATO?
Lopticka
Konecne to niekomu doplo... ! Je to aspon mala nadej pre slovak growera ked sa podobna nadacia vyjadrila o nizkej nebezpecnosti pre spolocnost ???
podlě mě to záleží na společnosti s jakou se ten člověk stýká,je jasný,žepokud je ve společnosti kde není jen tráva,ale třeba i koule,papír atd..tak to bude zkoušet taky a myslim,že je dost případů kdo začal trávou a teď je na perníků(taky takovýho člověka znam).Ale na druhou stranu rozhodně je víc,co si trávu užívaj a nevidí jedinej důvod proč zkoušet něco tvrdšího...je všeobecně známo,že od trávy nahoru už je to s drogama o držku,ale zase je to o tom jak kdo to bere.Ale rozhodně bych řekla,že to co všude okolo nás troubí média je kravina..každej z mýho příbuzenstva,když by se dozvěděl,že hulim,tak bych byla hned feťák největší,protože mají jen znalosti co jim troubí okolo a nemají potřebu o tom zjišťovat něco víc-hulíš,tak si feťák a takhle to bohužel v tejhle zemi chodí.ale každopádně ve srovnání alkohol a marihuana,tak je podle mýho horšího alkohol,protože dokáže s člověkěm mnohem horší věci.už jenom ten rozdíl,když potkáš vožralýho člověka a zhulenýho.Ale s tim se asi nic neudělá,protože lidi milujou senzace a neměli by zájem koukat se na něco,kde by se vyprávělo,že to není zas tak špatný,protože by je to prostě a jednodušše nudilo...Každopádně je to na každým co chce...
Zatoichi
Chtěl sem napsat svůj názor, ale zjistil sem, že už ho White-W napsal za mě :)
Největší problém tohohle mýtu spočívá v tom, že lidi (většina pracující populace nad 30 let) jsou líní přemýšlet a pokud si v novinách přečtou, že tráva je přestupní droga, ani je nenapadne, že by na to mohlo mít vliv i prostředí a dispozice jedince.
Howgh.
ano huleni je prestupni droga. (nastesti se to me netyka :)
lucas.skill
tady pro pána neregitrovanýho hulení určitě neni 100% vztupní drogou znám týpky co hulí 10 let a drží se svýho hulení to je jenom o člověku!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma