Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
zapojeni - Klikni zde pro originální téma
elektromanik
Zdravim no nejsem elektrikar tak se chci zeptat par veci ohledne sodiku..
Snazil jsem se to zapojit podle tohohle schematu http://grower.cz/home/potw.php?...ow&photoid=7647
a nejak mi to nesviti jde citit ze v tlumivka jde a starter dela divny zvuk taky bzučici tak se chci zeptat jestli to tak ma delat jo a nevim urcite jestli kondenzator je 100% funkcni tak se chci zeptat jestli by to melo jen aj bez neho..Diky za odpovedi a kazda rada prijde vhod--
Cactuss
Cau to schéma se mi nak nezdá:D .To bzučení mě to dělá kondenzátor dyz se nabijí(s tim startérem newim) ale rozhodne bych tam nakej měl šetří to elektřinu a výbojku.Tady máš jeste dobrý schéma na zapojení dyztak to zkus podle toho http://grower.cz/forum/showthread....light=hydrothor .Mír
Risan
Čaute lidi takova vecicka: kondenzator je tam k tomu proto že na civce (tlumivce) se fáze vychyluje a to může vracet do sítě šum a když tam dáte kondik tak se fáze vychyluje přesne opacnym smetrem tak když tam dáte správný kondenzátor tak se to ty výchylky pokrátí a zůstava původní, ale kondenzator na funkci vybojky nebo starteru nema žádný vliv (pokut neni spaleny a nesktatuje to).:jumper:
Aivos
kondenzator tam byt ani nemusi,,,
Sexiff
Dobré dopoledna vážení dámy a pánové, kolegyně, kolegové.

Dnesky jdu na poštu pro sodik 70W, startér a tlumivku, leč co postrádám je kondenzátor neboli kondik. Ne že bych ho postrádal úplně, něco se v dílně a ve stodole mezi všema krámincema najde ve starých zářivkových světlech, ale spíš by mě zajímalo, jakou kapacitu tam prsknout. Teoreticky je to jedno, si myslim. Důležité je, aby kondik vydržel 230V (což ty ze zářivek splňujou) a jediným důležitým charakterem je ,,fázový posun", aspoň tak bych si to zapojení vysvětloval. Ale nerad bych se při mé oblíbené metodě dočkal odpálení výbojky, startéru, tlumivky, nebo některé z mých končetin, tak s radši nejdřív zeptám!!
Předem děkuji za odpověď.
Tomik
elektromanik
No tak jsem tam dal ten kondenzator zapojil to podle toho planku (schema) a kdyz jsem to strcil do elektriny tak to vyhodilo pojistky..Nevite co muze byt spatne a jestli se timto mohlo neco poskodit?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma