Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Bushka Bryndová - Klikni zde pro originální téma
ddevil
Tak pred touto pani smekam
Tuna
je link na její práce : Trocha konopné sociologie

http://svet3.namodro.cz/go/r-art.asp?id=1010319810

příjemné čtení přeju
Teta Bushka
Jestli Te me clanky zajimaji, tak se podivej na muj GanjaWeb, kde jich je cela hromada a dalsi materialy o ganje, vcetne stranky o novem § 188a o sireni toxikomanie.

http://www.bushka.narodni.cz/ganjaweb/clanky.html

Cela rada dalsich clanku je na http://www.legalizace.cz - posledni je o MMM ve svete a predposledni o tom, ze expertni komise kanadskeho senatu dospela k nazoru, ze marihuanova represe je blbost a vyhazovani penez z okna a vlade doporuci marihuanu zaradit do stejne kategorie jako tabak a alkohol.

Prijemne cteni preju! :o))
oton
milá teto, škoda, že takovejch lidí co prozřelo je tak málo, bohužel jsou lidi v tý naší zemi furt tak omezení a nevěřim, že se to někdy pohne k lepšímu, holt se s tim asi musíme smířit, že když chcem žít s tou naší rostlinou budou se na nás ostatní vždycky čumět zvrchu :-(
marc
jasne, tuto literaturu mam nastudovanou uz celkem dlouhou dobu a poslouzila jako osveta mym rodicum. Moc diky za to..

p.s. Taky sem precetl ty clanky okolo WTC. Sem rad, ze se i podobnym tematem nekdo zaobira.
Teta Bushka
Mily otone, nebud zas takovy pesimista :o)) V nasi spolecnosti se nazor na marihuanu pomalu, ale jiste meni. Vcera jsem mela na navsteve dve stare kamaradky ze zakladni skoly, ktere jsem nevidela pres dvacet let, protoze behem emigrace jsem ztratila kontakty s vetsinou starych pratel (nasly mne pres web:o)). Obe maji dospivajici deti a rozumny nazor na marihuanu, i kdyz samy nehulej (ani tabak). Tech par predsudku, ktere jeste mely ohledne jejich skodlivych ucinku jsem jim hned vyvratila, ale i bez toho jiz byly v pohode. A nejsou to zadne undergroundacky, ale jen obycejne ceske maminy!

Jak na Tebe lide budou koukat zalezi jen na Tobe samotnem - na tom, co delas, jak se k lidem chovas a nikoliv na tom, jakou substanci uzivas k relaxaci. Ja hulim jiz pres 20 let a nijak se s tim netajim a lide se na mne kvuli tomu svrchu urcite nedivaji. Nekteri se na mne tak divaji kvuli tomu, ze sve znalosti a schopnosti nevyuzivam k vydelavani tezkych prachu u nejake nadnarodni firmy, ale to mne fakt ani trochu neboli. Mam takto sice malo penez, ale hodne svobody a nezavislosti!

Uvidis, bude lip! :o))
Teta Bushka
K tem clankum o WTC - vis ono to vse spolu jistym zpusobem souvisi. Cely ten humbuk okolo valky proti teroristum velmi dobre poslouzil k upevneni moci tem, kteri ji maji a k ziskani jeste vice pravomoci k potirani tech, kteri se jim nelibi. Napriklad Americane ted zacali oznacovat ekologicke aktivisty za teroristy a chystaji se proti nim ostre zakrocit. Kdo bude dalsi na rade? Kdyby USA skutecne chtely bojovat proti terorismu, tak by nejprve vyhlasily moratorium na prodej zbrani a prosadily celosvetovou legalizaci vsech drog. Protoze drogy tvori jeden z hlavnich zdroju penez drtive vetsiny vsech teroristickych hnuti. Jenze oni to nechteji, protoze potrebuji strasaka, kterym by oduvodnili naklady na tajne sluzby, zbrojeni atd. - a navic s temito teroristy manipuluji tak, ze jim to dava zaminku ziskat do sve sfery vlivu dalsi zeme (jako treba ted byvale stredoasijske republiky ex-SSSR).

Chtela bych jeste upozornit, ze ty aktualni clanky k WTC se nachazeji v Britskych listech (ne ve Svete Namodro) a jsou to tyto:

http://www.blisty.cz/txt.php?id=10121&iid=999

http://www.blisty.cz/txt.php?id=10210

http://www.blisty.cz/txt.php?id=10223
Kyng
Hezky!
Avitas
Vítej mezi námi !

Tvůj web znám dlouho a přečtu si rád každý článek na něm.

Doporučuji všem !


:) :) :)

Deu
Vítej mezi námi, Bushko !
Respekt za tvá slova na MMM, vystihlas to přesně, málo kdo by měl odvahu říct co ty. Letos nás tam bylo 4000, příště tam budou davy jako hrom. Jsem velmi rád, že se lidé konečně probudili a vyšli do ulic říci svůj názor. Když to takhle půjde dále, za 2-3 roky budem pěstovat legálně !
Wind
No to je parada, ze mame za zady takovou podporu.Kdyby moje rodice taky mely takovej nazor.Mluvim o tom s nima porad ale draha maminka se o tom proste nechce bavit.Ale presto do me porad cpou nejakou tu sklenku vina(odmitam protoze mi to proste nechutna!!!)No nic.Jsem rad ze existuje Grower, ze svet se stale meni(at uz k lepsimu nebo horsimu), a ze jsou lide, kteri chapou my nazory.Dekuju za pozornost.
Teta Bushka
Pamatujete se na takoveho okravatovaneho fotografa z Britskych listu, ktery na MMM delal fotky? Tak prave jsem se dozvedela, ze tam sice udelal 200 fotek (z toho 50 tajnych fizlu), ale Jan Culik, sefredaktor BL vaha s jejich zverejnenim na serveru (kvuli osobnim neshodam s redaktory)!

Bylo by treba, aby Culik dostal co nejvic mailu s zadosti o zverejneni fotogalerie MMM od ucastniku. Muzete zareagovat a rozhlasit to dal?

Culikuv mail je:

jcu2@cableol.co.uk

Napiste neco v tom smyslu, ze jste byli na MMM, videli tam jejich fotografa a kde jsou tedy ty fotky?

Moc diky,
Maggie
No, s panem Čulíkem jsem (bohužel) měla tu čest spolupracovat a proto mě tak nějak VŮBEC tenhle jeho krok neudivil....
oton
to Teta Bushka: díky za slova plná otimismu :-)

jen sem chtěl říct, že jsem nemyslel, že se zrovna na mě někdo kouká zvrchu kvuli hulení, a že mi to vadí, já jsem se svým huličstvím naprosto smířenej a nestydim se za to, ani to nijak netajim, vim že hulení ze mě nedělá horšího člověka, a myslim, že člověk se soudí dle svých činů a dle toho jak se chová k ostatním a pod. ne podle toho co kouří nebo pije :-)

chtěl sem to říct spíš tak, že u nás(ČR) na lidi co kuří kouká tak nějak zvrchu celá společnost a bohužel je k tomu vede naše politická scéna a represe, a to se mi nelíbí!
frexam
2 Bushka:
Pred jistym casem jsem vam psal maila ohledne spoluprace na akcich spojenych s L. PELTIEREM a vubec jste mi neodpovedela.
Tak by me zajinalo jestli jste na nej v posledni dobe trochu nezapomela (jiste ted tu bylo opravdu dost jinech veci ale ...)
Teta Bushka
Moc se omlouvam, ze jsem neodpovedela - nebylo dost dobre co (pokud jsi to byl Ty, kdo mi psal jako "ferryman"?), a ja prave v te dobe dodelavala velky update meho webu (pres 20 novych stranek - vetsina o Peltierovi). Byla jsem pres zimu dost vazne nemocna a nemohla jsem pouzivat pocitac (problemy s ocima), takze jeste dodnes bojuji se zahnivajicimi maily, cekajicimi na odpoved :o))

Na Peltiera jsem nezapomnela, neboj - jednak diky me tiskove zprave o jeho zalobe na FBI vysly v casopisu TYDEN dva clanky o nem a na mem webu je uz pres mesic nova galerie 36 Peltierovych oleju a litografii s doprovodnymi texty v CJ a AJ (nikde jinde na internetu nic takoveho neexistuje, mam na to povoleni od jeho obhajoby). Je tam take jiz daleko starsi vyzva, aby lide Peltierovi psali, ze jim to kdyz tak zdarma prelozim do anglictiny - ale dosud se na mne nikdo s touto zadosti neobratil, taxe bud asi fsichni umej perfekt english, nebo na to hazej bobek. A co Ty - uz jsi mu napsal, kdyz Te jeho osud tak zajima?

V cervenci prijede navazska skupina BLACKFIRE a stejne jako loni jim organizuji turne po CR a pri nem se bude zase o Peltierovi mluvit. Nevim jake jine akce si predstavujes, ale pokud mas nejaky rozumny a realizovatelny napad, tak mi ho napis. Jeden squely mladik treba ted udelal novy web o Peltierovi a prisel s tim uplne sam od sebe - chce to taky nejakou osobni iniciativu a necekat, az to za Tebe nekdo vymysli, ne?

Jestli chces Peltierovi opravdu pomoct, tak si vytiskni modelove dopisy US senatorum na mych strankach a posli je do US a taky napis Peltierovi do vezeni. On jiz velmi dobre vi, ze v CR jsou lidi, kterym neni jeho osud lhostejny a pry ho to velmi dojalo (vsadim se, ze mu dalo dost prace prijit na to gde ta mrnava Czech Republic vubec je :o)) - to mam od matky Blackfire, ktera s nim mluvila. Peltier minuly mesic namaloval portret Jonese Benallyho - otce Blackfire, znameho navazskeho medicinmana.

V kazdem pripade, diky za zajem! :o))
Patule
-

[Edited by Patule on 13-08-2002 at 09:32 PM]
Teta Bushka
Diky za upozorneni, Patule- ja totiz ze zvyku pisu smajliky pomoci pismen a zavorek a ani mi nedoslo, ze ten muj oblibeny vypada tak vykulene! :o)) Takze zkusim i nejake jine, ale nevim moc dobre, jak se pisou snad az na tohohle: :))
SlecznaIrlinka
Zdravim te Bushko!
Tag to sem opravdu netusila ze ty se ukazes na tomto forum...no jen jsem se chtela zminit o L.Peltierovi,pisu mu dopis sice jeste neodeslany ale brzo to poleti do USA,nevim ale doufam ze mi odepise snad neni tolik zaneprazdneny...A tagy mam vyhlidliho jednoho senatora jenze zda se mi to nepravdepodobny ze by muj dopis vzal k srdci a vubec jet-li bude mit naladu na precteni..Ale nedam nic za to kdyz to poslu tag to zkusim........Kazdopadne Peltier musi dostat svobodu.
Mej se uzasne teto bushko....Kdyby tag existovalo vic lidi jako jsi ty.....Irlinn
Teta Bushka
Ja zase netusila, ze na tomto foru budete znat Peltiera! Udelalo mi to fakt moc velkou radost. :))

Myslim, ze bude moc rad, kdyz dostane dopis z CR. Matka mych navazskych pratel ze skupiny Blackfire s nim nedavno mluvila po telefonu z kancelare LPDC v Kansasu a rikala mu o lonskem turne v CR a o tom, jakou ma u nas podporu a Leonard pry byl velmi prekvapeny a dojaty a moc dekuje.

Dopis tomu senatorovi urcite posli, i kdyz ho nebude cist on sam, tak lide v jeho kancelari ano. Myslim, ze je dulezite, kdyz uvidi, ze lide v zahranici se o Peltieruv pripad zajimaji. Americane ted maji na krku velkou ostudu se zatajovanim informaci o zarijovych utocich a velkou roli v ni hraje FBI, ktera zda se selhala na plne care. Na obzoru je velke vysetrovani jeji cinnosti a Peltieruv pripad je jednim z tech nejkontroverznejsich, kde jsou velke pochybnosti o praci jejich vysetrovatelu, takze je zde i realna nadeje, ze bude do vysetrovani vedeneho US legislativou zarazen. A to by Peltierovi mohlo vynest svobodu (kez by!).

Lakotove v rezervaci Pine Ridge se jiz cela leta snazi prosadit povoleni pestovani alespon technickeho konopi pro jeho ekologickou vyhodnost (jsou proti kaceni lesu a dolovani uhli) a s urady bojuji systemem zasiju/vy zabavite, tak pristi rok zasiju jeste vic! No a vubec ... kdo vi, co fsechno si Vinetou cpal do dymky miru? :))

Uz jsi videla tu galerii Peltierovych obrazu na mem situ?

SlecznaIrlinka
Bushko,Rozhodne FBI pohnojila s tim zatajovanim o tom neni pochyb.........Dam na tebe kdyz myslis ze mam poslat dopis senatoru tak ho poslu kdyz ho aspon nekdo bude cist tak fain.....Nene obrazy jsem na tve siti nevidela ale rozhodne jeste ted se tam jdu mrknout .....:sun:
Teta Bushka
Muzes mi prosim rict, co znamena ta veta italsky u Tveho podpisu? Trochu tomu rozumim (diky spanelstine), ale neco mi tam chybi k uplnemu pochopeni :))

Na Tvem ICQ vidim, ze jsi z Mostu - ja tam delala posledni dva roky chemicke prumky - tehdy (pred 25 lety) to bylo husty hnusny malomesto, jak to tam vypada dnes?
Dude
jsem rád, že jsi se stala členem naší malé komunity:), nechtěla bys založit třeba v Zákon a právo threadík ohledně Leonarda P.? Petici jsem ti podepisoval už asi před dvěma lety(?), ale třeba by to tady zajímalo ještě dost lidí...
Teta Bushka
Moc díky za zájem o Peltiera, tu petici (už zase novou) za něj můžeš podpsat znova a také poslat dopisy US senátorům, aby jeho případ zařadili do právě zahájeného vyšetřování nepravostí spáchaných FBI (je vězněný na základě důkazů zfalšovaných touto bohulibou organizací). Informace najdeš na mém sub-webu Leonard Peltier. Připravuji teď update mého webu o jeho situaci a jak to budu mít hotové, tak určitě s tím přijdu sem. Jen nevím, jestli to nebude příliš off topic? Na druhé straně, je na porušování lidských práv IMHO vždy a všude třeba upozorňovat, i když se to děje na druhé straně oceánu. Američané na Indiány hledí podobně jako se u nás hledí na Romy a vzhledem k jejich malému počtu (necelé 2 milióny), se o ně nezajímají ani tamní politici (nechodí moc k volbám a stejně představují asi jen 1% voličů). Jejich jediná naděje spočívá v podpoře ze zahraničí, v tom, že se USA ve světě udělá velká ostuda kvůli jejich jednání s touto minoritou, jíž vzali úplně všechno a i v dnešní době se ji snaží systematicky likvidovat.

Mám přátele Navahy z Arizony, mají punk-rockovou skupinu Blackfire a každý rok dělají turné po Evropě, loni byli i u nás a na Slovensku a letos v červenci také přijedou. Hrají squělou muziku a jejich texty jsou o tom, jak se je americká vláda snaží násilně vystěhovat z jejich území (14000 lidí od roku 1975), protože se pod ním nacházejí největší ložiska černého uhlí v Severní Americe. Hned vedle jejich rezervace má jedna velká US důlní společnost otevřený největší povrchový důl na černé uhlí na světě a k dopravě do elektráren plavením používá vodu, kterou odčerpává z podloží náhorní plošiny, kde Navahové žijí. Rok od roku mají menší a menší úrody, hynou jim stáda a nikoho to nezajímá. Navahové jsou přitom jeden z největších kmenů (Indiáni sami říkají "národů") v USA. Blackfire o tom zpívají velmi přesvědčivě, protože vysídlování zažili na vlastní kůži a jejich rodina již po léta veřejně vystupuje proti vysídlování a rozšiřování těžby. Spolu se svým otcem, uznávaným léčitelem a medicínmanem, také předvádějí tradiční obřadní tance - fakt nádhera! Kdyby to někoho zajímalo, tak na mém webu je celá část Peltierova sub-webu věnovaná právě jim:

http://www.bushka.narodni.cz/peltier/blackfiretour.html

Stejně jako loni, organizuji jejich české turné a hledám ještě možnost vystoupení v Praze mezi 9-11/7 a 16/7 - jak koncert, tak i tradiční tance. Kdybyste někdo věděl o nějaké možnosti, napište mi prosím na: bushka@volny.cz.

Teta Bushka
Jak jsem se již zmiňovala, Britské listy zcenzurovaly fotoreportáž z pražského MMM (z důvodů vnitřních třenic v redakci, ne kvůli marihuaně). Tak jsem udělala novou stránku na mém GanjaWebu, kde si ji můžete prohlédnout. Je to fakt moc velké množství fotek a z těch, co jsem zatím viděla, snad nejlépe vykreslují tu squělou atmosféru, co tam vládla :))

http://www.bushka.narodni.cz/ganjaweb/fotkymmm.html
majklovec
Ahoj Teto, díky za poskytnutí fotek, ale proč píšeš CENZUROVANÉ?, když na Blistech jsou - sama na ně linkuješ.
Teta Bushka
Milý Majklovče, píšu "cenzurované" z toho důvodu, že šéfredaktor Britských listů zakázal dát na ně odkaz na stránky těchto internetových novin. Fotky na serveru jsou, ale nikoliv veřejně přístupné. Tak jsem je po dohodě s jejich autorem "zveřejnila" já! :)

Celý ten nesmysl je důsledkem osobních neshod v redakci - mají tam o tom pár starších nechutných článků. MMM je v tom úplně nevinně a není sám, protože Čulíkova cenzura se týká i dalších fotogalerií, jejichž odkazy také najdeš na mé stránce. Nemám takové praktiky ráda, tak jsem jen trochu pomohla ty fotky dostat ven, aby si je účastníci mohli prohlédnout. Myslím, že jsou velmi qualitní a třeba ty z večera i naprosto unikátní.
Hellboy
Ohledne WTC...tusim, ze by se mel volit novi sef svetove banky...tedy spise bude dosazen prezidentem USA bez schvaleni kongresem :) a prej mozna Wolfovitz nebo v kazdem pripade nekdo s nulovou zkusenosti s vedenim takove silene obri zalezitosti a ekon. teoriemi.... another bloody morning at hand hehehe, holt asi bude v pristich letech trochu vetsi umrtnost ve tretim svete, ale koho to nakonec jeste zajima, ze ??? :death:
Skull and bones rulez the world...
Toxeus
Chtel bych tvoji knihu jestli nejakou mas teto BUSHKO!!!!!!!!
Teta Bushka
ahoj toxeus,

jestli si chces precist pracovni verzi 1. knihy me trilogie "konopna pani", tak si ji muzes stahnout na:

http://www.bushka.cz/KonopnaPani01.pdf

jeste dopisuji treti knihu a mozna budu delat nejake doplnky v tech predchozich, ale dejove by se to jiz nemelo menit.

pozor - je to soubor pres 2MB!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma