Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
?legalní klony? - Klikni zde pro originální téma
julie
Zajímá mě,zda předání (pěstba) klonů (obecně rostlin ve vegetativní fázi tj.s nulovým obsahem),je klasifikováno jako jako nedovol.výroba...?
viridis
Neco malo tady pise Roman Dirda, chtelo by to ovsem vyklad od pravnika ... ozve se nekdo s prislusnou specializaci ?
julie
Asi to chce opravdu právní rozbor,ale proč by nešlo v growschopech prodávat klony,jako třeba okrasné rostliny s upozorněním,že je třeba svítit min.18hod,nikdy nepřepínat,jinak POZOR porušení zákona!!!
mott
Podle zákona o návykových látkách je konopí rostlina cannabis, ktrerá má vrcholík. Pokud se vrcholíkem rozumí palice, pak řízek bez palic není konopí podle tohoto zákona a tudíž to není ani testné, ani zakázané.

Pokud vrcholík = cokoli nahoře, pak to zaštípnout dřévem než to bude mít víc než 0,3% THC (to by chtělo změřit kdy) a rostlina je bez vrcholíku. Další větvičky (vrcholíky) vyrazí z paždíček později.

Ale souhlasím, že by se na to měl podívat právník...
netopeyr
Podle mě ye legální pěstování canabis, podle mě ye iegální výroba drog, takže vám asi musey dokázat že to chcete za účelem získání drogy.

PS: Neysem si jistey, ale při neyhoršim to bude asi yenom přestupek (yako třeba když neuklidíte hovno po čoklovi)
Haman
Sice musej, ale v praxi jsem se s tim nesetkal. Znám pár lidí co sebraly kvůli kytkám a fízlové se s nějakým dokazováním nesraly i když ty lidi tvrdily, že pěstujou jen pro potěchu oka.
netopeyr
Co se těm lidem stalo, yestli dostaly pokutu tak se to hodnotilo yako přestupek, yestli byly souzený tak tak určitě se to ňák vyvrátit muselo.
netopeyr
Yo, yak na ně přišli? Abych všděl na co si mam dát neyvěčího mayzla.
Haman
Přišly na to, protože je udaly debilní sousedi (outdoor na zahradě). A nebraly to jako přestupek. Dostaly naštěstí jenom podmínku. Ale podmínka je taky na píču, uděláš ňákou blbost jdeš hned sedět.
mott
a za kolik kytek?? Pořád platí že do 12 kytek se to dá nějak "ukecat" na malý množství, případně na milost??
Haman
Asi 70kytek. Proč by to mělo jít do 12 kytek ukecat?
Roman Dirda
Nedávno jsem si o problému dopisoval s tomem-píše,že pěstování soukromou osobou je legál,neboť v Zákoně o návykových látkách jsou sankce pouze pro podnikatele(soukromé zemědělce pěstující ve velkém),a to pokuty a zabavení věci.To,že existují 2 zákony-"kdo vyrobí..",by nemělo vadit,dle právníka co ti jeden zákon povolí,nemůže druhej zakázat.
mott
2Haman: kdosi tu psal, že Havel dává do 12 kytek milost a bere se to jako nepřiměřená perzekuce...

Roman Dirda: jsem téhož názoru a dlouho ho šířím. Pro podnikatele, a to má ještě tvůj kolega chybku v úvaze, protože podle živnostenského zákona zemědělství NENÍ podnikání, tudíž zemědělec podnikatel neexistuje ;), jsou tam pokuty až do výše mil. Kč, zabavení věci, atd. viz. zákoník


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma