Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Prostě zdroj..:-)....VELMI DŮLEŽITÉ!!!!! - Klikni zde pro originální téma
Marinero
Potřebuju poradit..chtěl bych pěstovat INDOOR, ale nevím jak na zdroj přece, když to všechno zapojím do elektřiny, tak to bude točit hrozně rychle hodinama, že to musí být hrozně nápadné těm "šaškům" kteří sedí u toho svýho systému a co když pak příjdou ke mě a na kontrolu elektřiny...co pak??Jak tohle řešíte???Poraďte prosím.....
Hellboy
mali pestitele sou v cajku :)
ja mam bojler 3 KW, troubu, comp, televizi a 10 Kw topeni :) mno a ruzne dalsi malickosti jako tu konvici atd...tagze kompletni pestirna ti rozhodne nezebere vic nez malej prenosnej primotop na polovicni vykon ...to jest 1,1 KW bejby :)
no worries
Marinero
A když bych měl tak 3 místnosti na pěstování...tak kolik mi to udělá zhruba v kW...jen odhad...nemám přehled...a hlavně jestli když budu mít 3 místniosti jestli to nebude moc nápadný na spotřebu....a dá se to všechno napojit na něco jinýho...??
Firestarter
Záleží kde bydlíš. Jestli máš svuj rodinej barák (nejlepé s el.topením), tak by to bez problémů šlo a nikdo ani očkem nemrkne, ale v bytovce bych si tou bezproblemovosti jistej nebyl :) A jestli budes mit 3mistnosti s lampama, tak to nebude divny jen v pripade, jestli mluvis o hajzlech :D
Marinero
Jsem rád za každej příspěvek..je to v rodinný domku na venkově...:)..
VoidMAN:nepochopil jsem to zkus mi to pls vysvětlit...
TO ALL: šlo by to třeba napíchnout na autobaterii???
Jsou to normální 3 místnosti...každá je velká těch 3*5 ...a v tom domku je el. topení....
Marinero
kimehc:A jak bys to řešil ty???
Marinero
kimehc:Jo no máš pravdu....:)...
VoidMAN:soushlasím...:)...jsem to trochu nedomyslel...
To kimehc and VoidMAN: takže teď neřeším ten zápach.....ale tu elektřinu...takže když všechny místnosti pojednou normálně do ele.., tak o prachy za ele... mi vůbec nejde...:)....jenom nebude to moc nápadný, když potom přijdou mi zkotrolovat elektřinu...a pak příjde kontrola....nechci mít nějaký problémy....však mi rozumíte..:)....takže proto řeším tuhle otázku...
Marinero
kihmec: a když nebudu pěstovat v době kontroly hodin jako myslím samozřejmě elektřiny..:)...myslíš, že by to mohlo projít..??Já chci nejdřív zprovoznit jednu místnost..po první sklizni 2 místnost a až sklidím tyhle dvě místnosti současně tak i tu třetí zprovozním...takže nárust zpotřeby bude postupný..co myslíš??
Marinero
Cibin:dík za radu ověřím si to..:)...
Firestarter
citace:
Původní příspěvek od Cibin
..možná kdyby sis u svýho dodavatele elektřiny změnil nějak tarif... nevim, moc se v tom nevyznám, ale myslim, že i elektrárny maj různý tarify pro různej roční objem spotřeby proudu.... tak to prostě zvednout, domluvit si tam větší zálohy na el, a pak to nikomu divný nebude, ne??

Tarif rozhodne zmenit, usetris na tom haldu penez. Ale u vetsiny lepsich tarifu jsou naky podminky o tom, ze musis mit trebas el.topeni apod. picoviny, aby ti ten tarif dali.

citace:
Původní příspěvek od Marinero
kihmec: a když nebudu pěstovat v době kontroly hodin jako myslím samozřejmě elektřiny..:)...myslíš, že by to mohlo projít..??Já chci nejdřív zprovoznit jednu místnost..po první sklizni 2 místnost a až sklidím tyhle dvě místnosti současně tak i tu třetí zprovozním...takže nárust zpotřeby bude postupný..co myslíš??

Dovolim si odpoved za kihmece. Kdyz vypnes lampy na dobu prichodu kontroly elektriny, tak pomuzes maximalne typkovi, kterej ti to prijde zmerit tim, ze se mu nebude tocit hlava z toho kurewsky rychle se otacejiciho elektromeru. Nehledne na to, ze u 22kW (kde jste to cislo vzali?! - realne mozna 10-12kW) se proste spotreba na papire zvysi oproti vedlejsim barakum trebas 20* a toho by si musel vsimnout asi kazdej normalni zapisovatel elektromeru :)
Firestarter
citace:
Původní příspěvek od kimehc
Nejde o to, že by se to v okamžiku odpisu točilo rychle, ale o to, že ti stoupne nápadně roční spotřeba - takový to počitadlo v hodinách.Fakt rozhodně zvednout zálohy a spotřebu zvyšovat postupně v průběhu např. tří let.
22kW je odvozenejch z plochy těch 3 místností:
3x5=15x3=45 a pokud počítáš 400W na m2, tak to bude cca. 20kW+ sračičky okolo..........

Na 22kW si porid jeste jednu mistnost na jistice :)
S tvejma poctama souhlasim, ale realita je takova, ze proste potrebujes nakej pohyb mezi kytkama, nekam umistit sud s hnojkama, nekam soupnout matkarnu+rizkarnu atd. Takze kdyz to vydelis 2, tak zjistis ze tech 11kW je vice realnych a do kazdy mistnosti 6*600W.
Marinero
Díky moc za všechny rady..budou se hodit..:)....
ty jsi blazen typane.
Mesias
Jestli se ptáš jen tak ze zvědavosti tak pak dejme tomu, ale pokud ti opravdu víc jak 12 tak kdybyses zamyslel tak to vymyslíš, ale pokud to jako myslíš vážně pěstovat ve 3 místnostech tak to už je podle mě zbytečné velkopěstění, které se většinou dělá z komerčních důvodů (za účelem zisku) a to je fuj fuj a já plyvám! :)
Mesias
Ale naopak musím říct jestli jste někdo viděli film Zbal prachy a vypadni, tak mít někdy takovou džungli v pokojíčku asi bych byl šťastnej jak blecha! A lidi Hnojivo se přece vždycky hodí...
Mesias
Cibin: Teď jsem hlasoval pro tvojí fotku na tom reflex webu... To co jsi napsal by mě fakt zajmalo, je to takový slovo do diskuze kterou stejně nikdy nevyřešíme, ale zajímalo by mě kolik marihuany (pouze květy) se může využít ročně třeba v Brně...
VoidMAN: Aha tak to pak jo, která to je vesnice?

Hej máte tam ještě stavební parcely? Já bych se tam hned nastěhoval... :)
Marinero
To all: To není pro komerci....ale pro mě a mé kámoše...:)....byste se divili co zhulíme....fakt...:)...
Marinero
my jsme takova parta větší skupinka...a spolu chodíme ven a tam.....:)....to je jasný co..:)....takže můj nápad je blbost??co kdybych měl jen jednu místnost???co myslíte??????
expiry_date1
Marinero,porieš to pojazdom,ale toto by som pre vlastnú potrebu,dajme tomu aj s kamošom,neriskoval.Za to by už bola pekná pálka.Jedna miestnosť s pojazdom,dve,tri 1000W HPS a môžete sa prehúliť na druhý svet:)
Samozrejme matkáreň by bola nutnosť a také 2-3 kilečká každé 2 mesiace(samozrejme asi až po nejakých skúsenostiach,hneď by ste asi ideálne výnosy nemali) by Vám hádam mohli stačiť:frog:
Ísť SOG a furt mať úrodu,lampy by išli v kuse 12/12 a máš to poriešené.Do matkárne nejaký silný metalhalid,to máš dajme tomu ďalších 1000W a do 5kW by si sa mohol zmestiť aj s chladením,vetraním a ostatným balastom.
Ty si asi dosť veľký megaloman :D :D :D ,ale vidieť by som to chcel:)
Marinero
Kihmec: oki...díky....chci to zrealizovat, ale hodně pomalu....protože takový mrdy hrachu nemám...jako myslím pěněz..:)...
Marinero
Kihmec:a vím, že to všechno není vůbec levná záležitost..:)
Kolik hodláš kromě pěněz za elektriku investovat do vybavení pěstírny? Uvažoval si už o nějaké konstrukci pěstírny, kolik stojí osvětlení, ventilace, hnojiva, řízky atp? Počítej tak náklady 6000,- na m2, ale to je jen můj pouhý hrubý odhad. Dále počítej, že přes léto to budeš muset vypnout, protože se to nedá uchladit, pokud pojedeš třeba 5 x 600W a víc. Osobně si myslim, že pokud máš prostor, začni 2x600 W, pročti si pořádně thready v indoor galerii a pak s nějakými zkušenostmi postupně upgraduj. Jinak s tim postupným vybavováním místností lampama asi chápu tvůj záměr :D:D:;);). Tak dávej pozor a dej report, s čim uvažuješ na začátek. Jinak spotřeba o 1 kW navíc v rod. domku tak nápadná není.
Risan
tu jednu místnost bych videl v klidu jestli je asi 5*3 tak musis mit u prostřed místo tak ti zbýva jenom obvod a to je asi 11m2 a tam bych dal tak 400W co metr nebo 600W co metr a pul takze ti to vyjde tak 5kW a to je celkem v pohode s toho už dostaneš aji 2 kila když to bude. ale vyt tebou tak si prvne skusim vypestovat trochu tak pod dvema 400W a pak uvažuju dál, nevsim sem si ze by si psal o nejakych skusenostech ani to tak nevypada s toho co tam píšeš tak to skus a pak uvažuj protoze prvne musis mit poradnou armádu řízků tak to rozjet pod dvema zrob si risky a uvidis
Mesias
No jedna místnost je můj sen. Nebylo by to celý jako indoor, ale mít prostě baráček a v něm mít místnost vyhrazenou na pěstování. Byla by malá, asi bez oken... Samozřejmě dobré větrání... Prostě takovej indoorek kde by kytky měli tolik země kolik by si přáli... Samo že by kytky nemohli být třímetrové, ale stejně by to bylo takový pěkný.... :) Ajko malej jsem vždycky chtěl místnost bez oken aby na mě nikdo neviděl, a teď už vím proč! :) A s cenou za jednu místnost, pokud by to nemuselo být megaprecizní bych to neviděl tak bledě... Veškerej vnitřek - myslím kostru místnosti - záhony a tak se dá udělat ze dřeva (muselo by se něčím natřít aby nebo oblepit aby nezačalo hnít.. ) - ZDARMA... Hlína a tohle všechno je zdarma. Při takové velké místnosti by se ani nemuseli kupovat nějaký extra silný hnojky, stačila by dobrá půda, hodně dobré půdy a nějaký zvířecí exkrementy, nejhorší by samo sebou byla elektrika. SVelká cirkulace vzduchu... Ta by se hodila, ale na to jsou dobrý ty ventilátory co to tahaj přímo ze stropu třeba někam na půdů a nějakej přítah. myslím si že to by se dalo taky vyřešit nějak lacině. Ale na čem se šetřit nevyplatí je samosebou světlo. Všechno by se muselo postupem času samosebou vylepšovat a zvlhčovačky vzduchu a takový kravinky, všechno by bylo. Když jí miluješ není co řešit a až já budu mít baráček tak jedna malá komůrka už má svojí funkci předurčenou!!!! :)
Risan
s tym baračkem souhlásim, a mistnustku tak na indor 10m2 abych se nemusel bat že mi dojde, jednu matkarnu 1x2m s 600W a 10x 400w agro na urodu to sem si vždycky přál. Mít je v hline, podlivat konvičkou starat se o ne mazlit se s nima neni to pekne
kimehc - Hmm, mno - nevim, nevim... Podle zkušenosti jiných při stavbě většího indooru 3x 600W a víc je v létě problém uchladit takovýhle výkon. Pokud je venku 35°C, tak se s tim moc udělat nedá, i když máš dostatečně naddimenzovanou ventilaci. Záleží na podmínkách. Ale znám lidi s 1,8 kW pěstírnou a přes léto kvůli horku a škůdcům nesvítěj.
harvester
Viděls Bílou Vdovu,myslím ten film?Podle toho co píšeš bych se nebál že na tebe přijdou kvůli spotřebě elektriky,mnohem dřív tam budou až osvětlíš celou oblohu nad rodnou hroudou a zbytek vesnice bude bez štávy:) Jen ještě dotaz,už si někdy něco pěstoval?Já jen že je to dost "odvaha"střihnout si hned na poprvé nějaký tři místnosti bez předchozích zkušeností(nezlob se,ale podle toho na co se ptáš to tak vypadá).Fakt nic ve zlém,prosím tě,jen bych se na tvém místě asi bál třeba plísní,nedostatku času,nedostatku zkušeností.....a plno dalších maličkostí.Co třeba začít s jednou i přepaženou místností asi tak do 2x600w a trénovat.Po čase rozšiřovat a jednou to budeš mít v těch třech:) Abys taky dřív sám neskončil v jedné místnosti s malým oknem a piškotama:)
Jinak hooodně zdaru........

Aha tak jsem přehlédl pár stránek:) chjo
Mr.Pipes
na uchlazeni neceho takoveho pres leto by to chtelo klimatizacni system. i kdyz nejaka ventilace je stejne treba, klimatizacni system pracuje pouze se vzduchem, kterej je uvnitr a kyti potrebujou novej vzduch. to by ale obstarali treba 2 TDcka na mistnost.
i kdyz pravda, klimatizace je nakladna zalezitost, nechal jsem si udelat projekt na muj byt 70m2, split system do dvou mistnosti a vychazelo to i s praci okolo 35000,-
Oomega
no jako baterky lol,ale nechce se mi to cist cely,mozna to uz psal lyn_x,ale proc si nepostavit stirlinga?stirlinguv motor se synchornim alternatorem a mas vlastni malou eletrarnu....topit muzes olejem z hospody a mas vystarano:)
nebo drevoplynem hnanej motor ze skodovky mne taky napadl....ten by t uz utahnlul....nekde ve sklepe,jen obcas prilozis...jde spousta veci...nebo asi nejjednodussi..nekde v kule motor z auta na plyn a plynovou bombu....vsechno autorizovany napady!!chci vedet o vyuziti a videt fota:)
THCz
Ten nápad s tím motorem je velmi originální. To ti někdo poradil nebo jsi na to přišel sám??
Motor na dřevoplyn plus zařízení pro malospotřebitele se za prvé nevyrábí a jinak to odhaduju tak na 100 000,- minimálně. Jo a nestačí tam přijít jednou denně.
Motor na benzín a naftu pojede tak 7l/ hod a to je 7x30x16=3360 kč denně.( volnoběh je pro motor škodlivý, kopla by elektrocentrála ).
Centrála by jela tak do 2l/hod a to je 2x30x16=960 kč.
PLyn je 13x8x16=1664 kč.
Kw nočního proudu stála 99 halířů(nevím kolik teď). Tvé hypotézy jsou povznášející neb nereálné pokud nejsi katarský princ.
Lidi nevymýšlejte vymyšlené.
Jo a ještě poznámka. - Já bych chtěl sousedy co jim nevadí bafající motor 16/8 denně. Bonzuje se i za miň........
Jestli jsi katarskej princ a chces si zahulit tak si zajeď do holandu. Za ty prachy co by jsi investoval by se uhulilo spoustu lidí..........
Tak kvalitní autorské nápady si nechej patentovat(bez urážky).
Jestli založíš politickou stranu tak se mnou nepočítej............
Sem se rozepsal že???????????:flamer: :flamer: :flamer:
Jahudka!
Mno me je to sice fuck a at si kazdej dela co chce.Mam ovsem pocit,ze pestirna o 22Kw urcite neni pro osobni potrebu...
hogi
No píšete tady věci, že zůstává rozum stát... Tak zaprvý: 22kW je odběr přibližně 100A. Znáte někoho se 100A jističem? Když by teklo 18 hodin denně 100A do vašeho baráku, tak by to asi bolo hodně "nenápadný". Taky kdybyste takhle najednou zatížili síť, tak by pokleslo napětí všem barákům kolem vás, takže by se lidi rychle zajímali, co se to v okolí děje. (byl sem na ukrajině a tam když zapli rychlovarnou konvici, tak jim skoro přestaly svítit světla :-) Myslim že trvalej nenápadnej odběr je tak 2kW, takže víc se určitě pozná. Hlavně 22kW je třeba výkon kotle pro celej rodinej dome, tak to bys měl z těch místností pěknou saunu.

Jediný řešení pro ty, co chtěj pěstovat takhle ve velkym je koupit nějakou továrnu, vyházet zaměstance a místo výroby čehokoliv udělat mega pěstírnu, ale myslim že tak do 3 měsíců na tebe stejně přijdou, takže nemá vůbec cenu se timhle zabejvat a divim se že tenhle thread ještě neni zamčenej.
Mesias
Druhá věc je, že když uděláš skleněnej strop, a budeš mít hodně oken, ale tak, aby tam nebylo vidět... Prostě takovej skleníček. Mohlo by to být v baráku, nemuselo by se tomu svítit (pěstilo by se jen v létě),... Tak by to bylo v poho. Pokud bys měl peníze tak bys je narval do hnojek a mohl bys tam tomu udělat nějaký vychytaný zavlažovací systémy nebo tomu třeba větrat, ale vyhnul y ses tím tomu svícení...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma