Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Potřebuju poradit..chtěl bych pěstovat INDOOR, ale nevím jak na zdroj přece, když to všechno zapojím do elektřiny, tak to bude točit hrozně rychle hodinama, že to musí být hrozně nápadné těm "šaškům" kteří sedí u toho svýho systému a co když pak příjdou ke mě a na kontrolu elektřiny...co pak??Jak tohle řešíte???Poraďte prosím.....
mali pestitele sou v cajku
ja mam bojler 3 KW, troubu, comp, televizi a 10 Kw topeni mno a ruzne dalsi malickosti jako tu konvici atd...tagze kompletni pestirna ti rozhodne nezebere vic nez malej prenosnej primotop na polovicni vykon ...to jest 1,1 KW bejby
no worries
A když bych měl tak 3 místnosti na pěstování...tak kolik mi to udělá zhruba v kW...jen odhad...nemám přehled...a hlavně jestli když budu mít 3 místniosti jestli to nebude moc nápadný na spotřebu....a dá se to všechno napojit na něco jinýho...??
Záleží kde bydlíš. Jestli máš svuj rodinej barák (nejlepé s el.topením), tak by to bez problémů šlo a nikdo ani očkem nemrkne, ale v bytovce bych si tou bezproblemovosti jistej nebyl A jestli budes mit 3mistnosti s lampama, tak to nebude divny jen v pripade, jestli mluvis o hajzlech
Jsem rád za každej příspěvek..je to v rodinný domku na venkově.....
VoidMAN:nepochopil jsem to zkus mi to pls vysvětlit...
TO ALL: šlo by to třeba napíchnout na autobaterii???
Jsou to normální 3 místnosti...každá je velká těch 3*5 ...a v tom domku je el. topení....
kimehc:Jo no máš pravdu.......
VoidMAN:soushlasím......jsem to trochu nedomyslel...
To kimehc and VoidMAN: takže teď neřeším ten zápach.....ale tu elektřinu...takže když všechny místnosti pojednou normálně do ele.., tak o prachy za ele... mi vůbec nejde.......jenom nebude to moc nápadný, když potom přijdou mi zkotrolovat elektřinu...a pak příjde kontrola....nechci mít nějaký problémy....však mi rozumíte......takže proto řeším tuhle otázku...
kihmec: a když nebudu pěstovat v době kontroly hodin jako myslím samozřejmě elektřiny.....myslíš, že by to mohlo projít..??Já chci nejdřív zprovoznit jednu místnost..po první sklizni 2 místnost a až sklidím tyhle dvě místnosti současně tak i tu třetí zprovozním...takže nárust zpotřeby bude postupný..co myslíš??
Původní příspěvek od Cibin ..možná kdyby sis u svýho dodavatele elektřiny změnil nějak tarif... nevim, moc se v tom nevyznám, ale myslim, že i elektrárny maj různý tarify pro různej roční objem spotřeby proudu.... tak to prostě zvednout, domluvit si tam větší zálohy na el, a pak to nikomu divný nebude, ne??
Tarif rozhodne zmenit, usetris na tom haldu penez. Ale u vetsiny lepsich tarifu jsou naky podminky o tom, ze musis mit trebas el.topeni apod. picoviny, aby ti ten tarif dali.
citace:
Původní příspěvek od Marinero kihmec: a když nebudu pěstovat v době kontroly hodin jako myslím samozřejmě elektřiny.....myslíš, že by to mohlo projít..??Já chci nejdřív zprovoznit jednu místnost..po první sklizni 2 místnost a až sklidím tyhle dvě místnosti současně tak i tu třetí zprovozním...takže nárust zpotřeby bude postupný..co myslíš??
Dovolim si odpoved za kihmece. Kdyz vypnes lampy na dobu prichodu kontroly elektriny, tak pomuzes maximalne typkovi, kterej ti to prijde zmerit tim, ze se mu nebude tocit hlava z toho kurewsky rychle se otacejiciho elektromeru. Nehledne na to, ze u 22kW (kde jste to cislo vzali?! - realne mozna 10-12kW) se proste spotreba na papire zvysi oproti vedlejsim barakum trebas 20* a toho by si musel vsimnout asi kazdej normalni zapisovatel elektromeru
Původní příspěvek od kimehc Nejde o to, že by se to v okamžiku odpisu točilo rychle, ale o to, že ti stoupne nápadně roční spotřeba - takový to počitadlo v hodinách.Fakt rozhodně zvednout zálohy a spotřebu zvyšovat postupně v průběhu např. tří let.
22kW je odvozenejch z plochy těch 3 místností:
3x5=15x3=45 a pokud počítáš 400W na m2, tak to bude cca. 20kW+ sračičky okolo..........
Na 22kW si porid jeste jednu mistnost na jistice
S tvejma poctama souhlasim, ale realita je takova, ze proste potrebujes nakej pohyb mezi kytkama, nekam umistit sud s hnojkama, nekam soupnout matkarnu+rizkarnu atd. Takze kdyz to vydelis 2, tak zjistis ze tech 11kW je vice realnych a do kazdy mistnosti 6*600W.
Jestli se ptáš jen tak ze zvědavosti tak pak dejme tomu, ale pokud ti opravdu víc jak 12 tak kdybyses zamyslel tak to vymyslíš, ale pokud to jako myslíš vážně pěstovat ve 3 místnostech tak to už je podle mě zbytečné velkopěstění, které se většinou dělá z komerčních důvodů (za účelem zisku) a to je fuj fuj a já plyvám!
Ale naopak musím říct jestli jste někdo viděli film Zbal prachy a vypadni, tak mít někdy takovou džungli v pokojíčku asi bych byl šťastnej jak blecha! A lidi Hnojivo se přece vždycky hodí...
Cibin: Teď jsem hlasoval pro tvojí fotku na tom reflex webu... To co jsi napsal by mě fakt zajmalo, je to takový slovo do diskuze kterou stejně nikdy nevyřešíme, ale zajímalo by mě kolik marihuany (pouze květy) se může využít ročně třeba v Brně...
VoidMAN: Aha tak to pak jo, která to je vesnice?
Hej máte tam ještě stavební parcely? Já bych se tam hned nastěhoval...