Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
150W pod parabolou, 3x Durban Poisson, 8x no name z Austrálie - Klikni zde pro originální téma
hulimír
Je to můj první indoor. Jelikož penězi neoplývám, snažil jsem se pořídit vše co nejlevněji. Rozhodl jsem se pro 150W T-son+ pro. Včetně balastu to vyšlo od www.janca.cz na 1.286,- Kč i s poštovným. Mám to ve sklepě v kotelně, kde je celoročně 19°C. Bez skříně, v rohu místnosti s mobilními polystyrénovými zástěnami. Co je atypické je stínítko. Je vyrobeno ze staré parabolické antény pr. 70cm. Vnitřek je vylepen alobalem. Pokusím se postnout foto, tak to snad bude vidět.
Genetika: na klíčení šlo toto mužstvo-8xDurban Poisson, 4xJack Herer, 8x no name od kamaráda z Austrálie, kde tomu modelu říkají DJumpa a údajně příšerně smrdí. No to jsem zvědav.
Vyklíčilo 3x Durban, 8x DJumpa a 2x Jack Herer.
Pěstební podmínky: jedu v hlíně v kombinaci 60% substrát pro květiny Floria,20% substrát pro pokojové rostliny, 20% perlit.
hulimír
Jelikož jsem neměl až do dnešního dne možnost focení, jsou fotografie z 39.dne květu.


Kvalita je mizerná, jsou z telefonu, ale pořídil jsem si Firewire kartu a pak se to zlepší, neboť budou fotky alespoň z dig. videokamery. Foťák zatím neplánuju, nejsou love. Po sklizni pojede kontiunélně další várka a z té bude reportáž od začátku. Slibuji.

Takže nejdříve vyklíčil ten Herer 2ks a Durban 3ks, ty šly 10.11 hned pod lampu. Jelikož se mi to zdálo málo, dal jsem naklíčit 8ks DJumpa. 18.11 jsem dal pod lampu i těch 8 kousků. Takže teď jsem měl pod lampou 8xDJ, 3x Durban a 2xJHerer. 28.11 jsem přepl na 12/12, tzn. že DJ byl na růstu 10dní, ostatní dva modely 18dní. Jejich parametry:


DJumpa- průměrná výška 20-30cm, nezaštipováno, vyrostlo 8 rovných tyčí
Jack Herer- jeden zaštípnut FIMem nad 4.patrem, druhý nechán přírodě napospas. Ten s FIMem v=45cm, přírodní 65
Durban Poisson- 1xFIM v=35cm, 2x přírodní v=45cm

Fotky jsou z dneška, tzn. ze 39.dne květu.

DJumpa- průměrná výška 60cm, nejvyšší jedinec 79cm . Z 8.rostlin bylo 8 samic což je bomba, možná že byla feminozovaná semena, to zjistím
Durban- 3 rostliny-3 samice, což je super, výška FIMem zaštípnuté=55cm, celkem dost větví i palic na nich, ty dvě přírodní v=65 a 70cm.
Jack Herer- ten mě nasral, byly to dva samci. Proto byly ty zmetci tak vysoký.

No ty fotky jsou fakt strašný. Sorry, alespoň mě to popožene.
Na té poslední fotce je vidět ten prstenec polepený alobalem, který odráží zpět část fotonů jako reflektor.:-))))). Na fotce je částečně sňat. Bývá zavěšen po celém obvodu paraboly.


hulimír
Takže jsem zvědav, kolik se bude lišit výnos ze zaštíplých a z nezaštíplých kytek, vyrůstaly všechny za stejných podmínek.
hulimír
Zalívám každý den odstátou vodou z vodovodu. Na růstu jsem hnojil Wuxalem, na květu hnojím OBMkem každou druhou zálivku, každou pátou přidávám ještě Wuxal.
Větrání nemám žádné. Teplota u květináčů 20°C, teplota u vršku nejvyšší palice 32°C. To si myslím jsou v přírodě zcela běžné podmínky.
To větrání jsem konzultoval se zahradníkem a dal jsem na jeho slova, že ve skleníku taky nefouká a roste to normálně. Rostliny vypadají zdravě, tmavě zelené, stonky se neohýbají, paličky se začínají cukrovat.




Jinak, neberte to jako návod k pěstování, ale zprávu o tom, jak to dělám já
hulimír
Pohled pod parabolu
JackEE
ono to větrání (když není potřeba kvuli teplu) je hlavne proto aby se ke kytickam dostal CO2, ale oni ho v té zkříni stejně nikdy nespotřebujou do chvile nez je pudez zase prohlidnout. kdyz skrin jednou za cas otevres tak se co2 bohate vymeni, spis by to ale chtelo aspon malej vetracek at se to hybe a dostane se treba i k castem rostliny kam by se normalne nedostal ;)

jinak vypada to pekne. preju good luck :D
Jahudka!
Ta parabola vypada zajimave.Tu vybojku bys mel mit v jejim ohnisku coz myslim nemas.Je to kvuli nejlepsimu moznymu odrazu a pri tech 150w by ti to dost pomohlo..Jinak pekny kytky hlavne jsem zvedavej na toho nonejma Dj..Moh bys nafotit uchyceni ty vybojky na tu parabolu?Je to zajimavej napad..

A - ať to roste :satan:
hulimír
41/12. Tak sem přihodím pár nekvalitních fotek. Dnes je 40.den květu a co je hlavní dostal jsem mail od Ondry od protinožců. Takže semena nejsou feminizovaná, ale vůbec se nedivil, že se mi vyklubalo z 8.semen osm samyc. :-))) Takže stručně mi napsal asi toto: jsou to šlechtěný kytky, dělaný tak, že zasadíš první semena a pak si roste kytka sama další a další generace. Toho docílili tím, že vyšlechtili cosi jako hermafrodita. Jsou to sice samice, ale mívají i samčí koule, ale jen tolik, že stačí sotva ošukat sama sebe. Tím je zajištěna reprodukce, na každé kytce prý bývá od 5-20 semen(outdoor). A co je zajímavý, zase se prý z těch semen rodí tihle kočkopsi, vyjímečně čistí samci, nebo samice.
V praxi to funguje tak, že člověk kterej hulí najde fleka, což při rozloze Austrálie a počtu obyvatel není problém, tam vysadí a pak už jenom občas prořezat. Ondra píše, že mají fleky, kam jezdí na víkendy, je to v divočině, na všech prý zasadil a za ty roky jsou z toho neprostupný džungle. Jestli se dostanu ke skeneru, tak přiložím někdy příště fota, stojí za to.
obr.1,2,3 jedinci DJumpy

Pro Jahůdku: speciálně pro tebe jsem nafotil to uchycení, snad tě to uspokojí. Jednodušeji jsem to nevymyslel.
hulimír
Tak jsem nelenil a prohledal všechny kytky, kolik pakže bude semínek. Našel jsem jich celkem 17, další budou schovaný, snad jich alespoň 30 bude. 4 semena jsem našel na Durbanech, což mi udělalo radost. Obratem půjdou zpátky do hlíny. Je to vlastně kříženec Durban Poisson x DJumpa. Budu mu říkat Krokodýl Dundee. Aby to ale bylo k hulení.



P.S. Po Durbanu, jak jsem někde četl mohou být i halucinace. Pokud to je pravda, chci mít halucinace viz foto. A propo, co by jste si vybrali:
a) tu ženskou b) tu palici c) přál bych si jinou halušku ?


hulimír
Paličky začínají být potaženy jinovatkou, čas se jim krátí. Apropo, nevíte někdo z vlastní zkušenosti jak dlouho kvete Durban? Ten australskej prevít 55-60dní, to vím od Ondry.
Přikládám foto z Austrálie. Na tomto místě zasadil před 6.lety a dnes je z toho takovýhle pole. Má to hned za barákem. Nejbližší sousedi jsou 5 mil daleko, o čorkaře nezavadíš, v baráku prý nemá jedinej zámek.
hulimír
Dnes v časných hodinách jsem odebral vzorky z obou odrůd. Vystřihal jsem spodní žloutnoucí listy a spodní paličky, které trpěly nedostatkem světla. Po usušení bude provedeno znehodnocení žehem. Podám referát o průběhu.:flamer: :flamer: :flamer: :flamer: :flamer: :flamer:
hulimír
Část odebraného materiálu šla na radiátor, od každého kousek a přes den jsem to spálil.
Durban měl lepší chuť a vůni, Australák byl zase silnější, uvidíme za cca 20dní. Teprve se začíná objevovat jinovatka, palice se celkem nafukujou, kuwa už ať je to zralý.
hulimír
Takže dneska jsem zjistil, že semínek bude víc, tak sláva. Snad zbude něco i na výměnu.
Taky jsem provedl vizuální porovnání možného výnosu z jednotlivých kytek. Nejlíp se jeví nezaštíplý Durban. Kromě trsu spodních paliček má hlavní palici pr. 7cm a délku 22cm a utěšeně tvrdne. Na druhým fleku a třetím fleku australák, u obou vrcholovky jako sevřená pěst a tvrdý jako šutr.
Odhad sklizně zatím neproveden, ale chci se přiblížit co nejvíc hranici 0,5g/W. Už teď vím, že mohla být vyšší( sklizeň), kdybych tam dal víc kytek. Odhaduji to na celkový počet 20ks. Mám 11. To je první poznatek.
Jahudka!
Koukam ze to uchyceni je vcelku jednoduchy..A je to i logicky.Az se divim ze me to nenapadlo:)

Jinak dik za ty fotky



A - ať to roste :satan:
hulimír
Durban se začíná slušně cukrovat. U dvou kytí jsem musel provést totální protézu, což znamená vyztužení stonku po celé délce. Palice těžknou a stonky nestíhaj. Holt to je ta absence větráku.
hulimír
Jahůdka můžu se zeptat na změnu tatara(avatara)? Dřív jsi měl Dittricha, divizní značku a ten paroháč co máš teď znamená co? To jsou nějaký horský myslivci, nebo skrytá reklama na Jagermeistera?
hulimír
Ještě dva dny zálivka s OBM a pak už jenom čistá voda. Dnes pokusně tři fota z kamery, snad to bude lepší než, ta z toho mobilu.
hulimír



Foto číslo 1- celkový pohled na dorost
2- začínají se cukrovat
3- -- " --
hulimír
Takže dnešek jsem zasvětil manikůře květin. U jednoho jedince australana jsem provedl trimování, ostříhal jsem všechny listy a vystříhal i větší lístky z hlavní palice. Budu sledovat, co se bude dít. Měla by začít tvrdnout. U zaštíplého Durbanu jsem provedl celkové prostříhání. Je horší než oba nezaštíplí kolegové. Zdání ale klame, je sice menší, má však nejtvrdší palice. Co se zralosti týče, viděl bych to tak 14-25 dní dle jednotlivých kytek, cca začátek až polovina února.


Foto:

1)jeden z modelů DJumpa naprosto zbavený listí (z 85%)
2)zaštípnutý Durban po úpravě "fasády"
3)nezaštíplý Durban model B se spodními paličkami (postupně přijdou pryč)
4)Durban B
.............................atd
hulimír
Dnes bude poslední hnojení s OBM. Záštipky už uschly, takže před chvilkou jsem dohulil. Durban bude ve finále asi silnější, neboť zhuluje slušně už nyní. Jsem celkem mile překvapen
Photographer
ahoj, taky jedu takový nízkorozpočtový projekt... osobně si myslím, že nějaký SCROG by ti hodně zvedl výnos při těch 150W... zkus o tom do dalšího kola popřemýšlet...

Kdyby ses chtěl podívat ke mně (zatím jsou to jenom suché kecy, ale to přijde), tak tady - 70/110W V-SCROG http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=20994
hulimír
Dnes vyrazil první klíček z nové várky semen. Dal jsem klíčit 4x Jacka Herera, 6x Durban, 10x Mazar a jako výplň prázdných prostor 10x DJumpa.
Photographer: jasně mrknu se
Jahudka!
hulimír - Muj avatar je samozrejme skryta reklama na jagermaister:D

Jinak jakej je ten DJ?Stalo to za to?V kazdym pripade me prijde skoda,kdyz to nechavas oprcavat jak se tomu zachce.Chtelo by to spis cileny opyleni,abys mel semena jen takovy jaky potrebujes..

Tak at to facha!;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma