Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Vstáváááátttt - Klikni zde pro originální téma
ddevil
Vazene damy a panove at uz registrovani ci neregistrovani, pripada mi, za ten casek, co jsem se vplizil do komunity Groweru zaregistroval jsem nekolik pokusu o konkretni kroky, ktere by vedli k tomu aby se lide zamysleli a hlavne aby se ti nahore zamysleli, nad cim ti dole dumaji......
Jinymi slovy mne pripada zy by se mel podniknout aspon nejaky maly krucek za nasi veci . Hlas lidí, kteri jsou zde registrovani, uz by mohl mit nejakou vahu.(Doufam ze prumerny vek komunity se nemota kolem 17 :D ))

Nema nekdo navrh na konkretni akci?

Walhalla2000
clovece, tak to tu asi nejsi zas tak dlouho. protoze jinak bys vedel, ze uz mnoho takovych pokusu tady bylo. ale vsechny dopadly dobre. totiz nijak. Nic se nesmi uspechat. A jak rikam, poradne si jeste jednou grower projdi

treba tady se o tom diskutovalo

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1723

tady

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=198

tady

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=523

ale HLAVNE a PREDEVSIM si zkus precist cely tento prispevek

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1174

a uvidis, ze toto tema uz je tu hodne a casto omylane...
ddevil
grower mam precteny do posledniho pismenka, o tech prizpevcich vim, ale zdalo se mi, ze pokud nekdo prisel s nejakym napadem, tak vsichni ( vcetne me) reagovali tak, ze dotycnemu sebrali vsechny iluze a tim to zkoncilo.
Ale mozna jsem jen moc kouril,
majklovec
Bohužel většina předchozích threadů skončila tak jak skončila.

Tudíž by bylo vhodné toto téma neumlčet, ale naopak naplnit spoustou dobrých nápadů, které se v těch našich makovicích vylíhnou.

Nejvhodnější pro oslovení veřejnosti se mi jeví letáková metoda.

Tedy, zde na Groweru vymyslet obsah, který by se zpřístupnil ve formě .PDF nebo .DOC a každý by dle svých možností a schopností vytiskl určitý počet letáků, který by pak za pomoci svých kamarádů rozšířil po svém okolí.

Co vy na to?
Sido
Me to pripada take jako docela dobrej napad, takze se rad zapojim :o)))) Letakova metoda se me zda take jako jedno z moznych reseni :o))) Uffff jsem zhulenej nejak moc :o)))
Dude
Jo letáky, plakátky mi taky přijdo z marketingovýho hlediska nejúčinnější - normální člověk si ty informace nikde nevyhledá, musí to mít na vočích, už jsem se vo tom někde rozepisoval, kdyby jste scháněli nějaký informace z různejch studiíí (v AJ jich mam plnej HD) tak dejte vědět.
Jinak při konkrétní akci bych mohl pokrejt Plzeň.

PS: Co založit nějakej tredík, přímo pro lidi který by se chtěli angažovat a ne jenom tvrdit, že to stejně nemá cenu...
ddevil
jsem rad ze jste me pochopili, tak jaxem to myslel, musim vsak dat za pravdu walhall, ze nic se nesmi uspechat, ale jsem rad, ze se zacina o tomto tematu zase mluvit. Byl bych pro aby se zde shromazdily napady, podnety, ktere by po peclive selekci byly zpracovany a nasledne dany do ,,obehu,,
ddevil
DESATERO O MARIHUANĚ
neboli, co by o marihuaně měli vědět teenageři, rodiče a učitelé.


Co je to marihuana?
Marihuana se říká sušeným květům a listům některých druhů konopí (1). Ty obsahují rozdílné množství nenarkotických chemikálií THC. Při kouření nebo konzumací jídlem se vytváří pocit bytí "HIGH" jenž trvá několik hodin. Rozdílné odrůdy této rostliny vytvářejí různé smyslové pocity od sedativních až po stimulující.

Kdo užívá marihuanu?
Neexistuje typický profil kuřáka marihuany. Byla užívána tisíce let z léčivých, společenských a náboženských důvodů, rovněž pro odpočinek (2). Několik amerických prezidentů pěstovalo konopí (3) a o některých se tvrdí, že je kouřili. Každý pátý Američan během svého života marihuanu vyzkoušel. Marihuana je stále populární.

Jak dlouho lidé marihuanu požívají?
Od biblických časů (4). Tento zvyk byl přijmut rovněž v Americe (5) až do kampaně ve 30-tých letech, která vedla k dezinformaci (6), veřejné hysterii a k prvním americkým zákonům proti jejímu užívání (7).

Je marihuana návyková?
Ne, není (8). Většina uživatelů marihuany jsou umírnění konzumenti, kteří kouří společensky nebo příležitostně pro odpočinek. Dnes víme, že 10% naší populace má sklony k návykům, a tito lidé jsou schopni zneužít marihuany stejně jako cokoliv jiného. Např. v porovnání s cukrem nebo čokoládou je marihuana méně návyková. Sociologové nám zprostředkovali obecný model uživatele marihuany. Užívání má svůj vrchol obyčejně během dospívání. Postupně se dávky nezvyšují, naopak následně dochází k stupňovitému snižování spotřeby (9).

Zemřel někdo po požití marihuany?
Ne, nikdy (10). Soudce Francis Young v roce 1988 prostudoval všechen důkazní materiál a rozhodl, že marihuana je daleko bezpečnější než mnoho jídel, která běžně konzumujeme. Americká Federální agentura NIDA zjistila, že při pitvě je "high" z marihuany 75 lidí, ale to neznamená, že je důvodem jejich smrti. Následuje žebříček příčin, který srovnává průměrný počet úmrtí v USA způsobený vybranými návykovými látkami a marihuanou:

tabák 340.000 - 395.000 lidí ročně
alkohol (bez trestných činů a autonehod) 125.000 a více
předávkování léky (na předpis) 14.000 - 27.000 lidí
předávkování drogami 3.800 - 5.200 lidí
marihuana 0 lidí

*zdroj: americký vládní úřad pro úmrtní statistiku r. 1987

Vede marihuana k užívání tvrdých drog?
Ne (11). Ačkoliv lidé, kteří zneužívají drogy často rovněž kouří marihuanu. Americká národní vědecká akademie ve zprávě uvádí, že legální drogy jako alkohol a tabák předcházejí užívání nebezpečných drog častěji. Tabák je znám jako bránová droga.

Vyvolává marihuana agresi?
Ne, právě naopak (12). Jediný zločin, kterého se dopouští většina uživatelů marihuany je užívání marihuany. Zpráva americké Shaferovy komise (13), která byla nejrozsáhlejší studií marihuany v dějinách, uvádí, že uživatelé marihuany se zřídka zúčastňují násilných a trestných činů. Obzvlášť při porovnání s konzumenty alkoholu, amfetaminu a barbiturátů. Marihuana nemění vaši osobnost. Zprávy americké federální vlády uvádějí, že více než 70 miliónů Američanů marihuanu během svého života kouřili.
Pravděpodobně jsou mezi nimi ti nejpříjemnější lidé, které byste rádi poznali.

Jak působí marihuana na Vaše zdraví?
Lékařský tým harvardské University v roce 1987 ve svém výzkumu zjistil, že nebezpečné fyzické reakce na marihuanu jsou téměř neznámé. Každé kouření je nezdravé, ale marihuana je bezpečnější než tabák a lidé ji kouří méně. Toto riziko může být vypuštěno, jestliže marihuanu jíte (14) nebo když ke kouření používáte vodní dýmky. Navíc konopí je známá lékařská bylina se stovkami moderních terapeutických účinků. Marihuana léčí nemoci od bolesti kloubů k snížení očního tlaku přes astma, léčbu rakoviny, AIDS a další (15).

Kolik je pravdy na všech negativních zprávách o marihuaně?
Většina těchto senzačních zpráv necituje žádné studie ani zdroje. Ostatní spoléhají na několik neuspořádaných a falešných zpráv (16). Úřad generálního prokurátora (17) dospěl po dvacetileté studii v roce 1982 k názoru, že marihuana je zodpovědná za menší škody pro jednotlivce a společnost, než alkohol a cigarety.

Co bychom měli dělat?
Američtí daňoví poplatníci zaplatili mnoho studií na tuto látku a navrhli, aby vládní úřad byl proti žalářování kuřáků marihuany (18). Většina poplatníků tlačila americké zákonodárce, aby znovu legalizovali a zdanili užívání marihuany pro fyzicky a psychicky způsobilé osoby. Snažili se prosadit regulovanou distribuci marihuany stejně jako alkohol a tabák. Řekněte svým zvoleným vůdcům, aby uvolnili víc policejního personálu a zdrojů na boj s násilným zločinem a aby uctívali naše národní přesvědčení "Svoboda a spravedlnost pro všechny ukončením marihuanové prohibice.


--------------------------------------------------------------------------------

Vysvětlivky k textu:
1. Výzkumníci počítají s asi 50 000 komerčních využití pro konopí jako v papíru, textilu, potravinách, palivech, medicíně, v lepidlech atd. Ale dnes jsou i farmakologicky nepoužitelné odrůdy a jakékoliv užívání konopí ilegální. Zdroje: "Encyclopaedia Brittanica, ministerstvo zemědělství USA, Jack Herer: The Emperor Wears No Clothes".

2. V Bibli je napsáno: Bůh řekl člověku, aby užíval "všechny rostliny jež plodí semena" a nevylučoval konopí (Genesis 1:12). Koptičtí křesťané, rastafariáni, šintoisti, hinduisti, buddhisti, esenové, zoroastrové, bantuové a mnoho dalších sekt a hnutí mají svoje tradice, jenž připisují konopí náboženskou hodnotu.

3. Amerika byla založena pěstiteli konopí. V roce 1975 prezident americké historické společnosti a konzultant Smithsonian institutu dr. Burke počítá, že následujících sedm prezidentů kouřilo konopí: George Washington, Thomas Jefferson, James Madison, James Monroe, Andrew Jackson, Zachary Taylor a Franklin Pierce rovněž Ben Franklin. Otec americké země George Washington jednou zaznamenal svoji oblibu pro ženské rostliny a poznamenal rovněž svůj vlastní způsob přípravy konopí ke kouření. (dopis ze dne 26.5.1794). Po zavraždění Abrahama Lincolna jeho žena dostala pro uklidnění nervů od lékařů předepsán hašiš. John F. Kennedy byl znám tím, že kouřil marihuanu kvůli bolestem v zádech a rovněž tím, že byl stoupencem legalizace konopí. (Washingtonské farmářské deníky, Jeffersonův deník, americký národní archív atd.).

4. Archeologové uvádějí, že konopí bylo pravděpodobně první kultivovanou rostlinou již 8000 let př. n. l. (Columbijská univerzita, Historie světa). Byla užívána na vlákno, papír a na oděvy. Lidé v Číně a Indii kouřili konopí již 2700 let př. n. l. (Ministerstvo zemědělství USA, výroční zpráva z roku 1913).

5. Turecké kuřárny tradice z Blízkého a Dálného Východu byly velmi populární v Evropě a Americe před velice nedávnou dobou, na počátku tohoto století.

6. V roce 1896 vyčerpávající vědecká britská "Raj" konopná komise nenašla jediný důvod proč by kuřákům "ganja" měla zakázat její požívání.

7. V Americe dobře známý novinář William Randolph Hearst vyrobil a publikoval hrůzostrašné příběhy o marihuaně. Jeho lži byly později odhaleny, ale to už bylo pozdě, protože marihuanová prohibice začala v USA v roce 1938 (Larry Sloman, Refer Madness). Zákon proti marihuaně byl přijat rok po vynálezu stroje na zpracování konopí, jenž mohl komerčně konkurovat proti firmám vlastněným mocnými rodinami jako Hearstova rodina, DuPontova atd. (Jack Herer: The Emperor Wears No Clothes).

8. Užívání marihuany nevede k fyzické závislosti. (Harvard Medical Report, 1987). Soudce Francis Young, září 1988 (Dokument č.: 88-22). NY LaGuardia report, 1944. U.S. Shaferova komise 1972 atd.

9. Zdroje: John Kaplan, Marijuana: Nová prohibice. Newsweek 7.9.1970. U.S. Shaferova komise 1972 a další.

10. Zdroje: Harvard Medical Report, 1987, soudce Francis Young, září 1988 (Dokument č.: 88-22).

11. Kostarická studie 1980, Jamajská studie 1975, Shafer Coman, 1972. FBI uvádí, že 65-75% násilných trestných činů je ovlivněno alkoholem.

12. Prezident Amerického Federálního úřadu pro boj s narkotiky Harry Anslinger řekl kongresu v roce 1948, že marihuana způsobuje pacifismus, ale "Silerova komise" provedla v Panamě americkou studii, která už v roce 1931 došla k závěru, že vojenský personál, který kouřil marihuanu ve svém volném čase nejevil ve výkonu služby žádné odlišnosti ve srovnání s personálem, který marihuanu nekouří.

13. Rovněž znám jako "Blue Ribbon Report" prezidenta Richarda M. Nixona.

14. "Jediný klinický významný lékařský problém, který je vědecky spojován s marihuanou je bronchitida. Terapie je v tomto případě stejná jako u kouření tabáku: přestaňte kouřit" (Dr. Fred Oerther, M. D. 1991).

15. Zdroje: Dr. Tod Mikurya, marihuana: lékařské listy. Marihuana může zastoupit min. 10 - 20% léků na předpis. Zdroj: Dr. Raphael Mechoulan. Marihuana byla hlavní aktivní složka ve 40 - 50% patentovaných léků před prohibicí.

16. "Není prokázáno, že by dlouhodobé užívání marihuany přineslo trvalé změny nervového systému nebo zvyšující se mozkovou dysfunkci." (Národní vědecká akademie U.S.A.). Ve známé Heath / Tulanově studii (1974), byly brutálně polapené opice pomalu otravovány kouřem v období trvajícím přes 90 dní. Zdroj: Národní institut zdraví USA.

17. Koncilium výzkumných varování Kalifornského generálního prokurátora, 20-tá výroční zpráva, 1989 (vydáno 1990).

18. Hlavní americké a mezinárodní studie o marihuaně a právu obsahují: "Report of the India hemp Drugs Commission" (V. Británie 1896), "Siler Commission Report" (U.S. 1933), "LaGuardia" Commission (New York, 1944), "Shafer Commission" (U.S. 1972), "Ladaine Commission" (Canada, 1972), Alaska State Comsn. (1989), Attotney Generals Research Advisory Panel (California, 1990) atd.

Tato informační brožura je dílem výzkumu a produkce veřejného servisu: FAMILY COUNCIL ON DRUG AWARENESS (Rodinná rada drogového uvědomění). P.O.BOX 71093, LA, CA 90071-0093, FCDA TT-9107, U.S.A.

hh-top
ale už jen délka toho "letáku" odradí všechny líné, nezaujaté, sobecké, spěchající a podobné další naše spoluobčany. Nedonesou to ani ke koši! Naše největší šance je v založení vlastní politické strany s jednoduchým programem, ke kterému se mohou přihlásit samopěstitelé, sympatizanti a všichni tolerantní jedinci této společnosti. BTW, homosexuálů jsou 4%, rybářů asi 9% a samozásobitelů konopím cca 7%. Gayové i rybáři jsou organizovaní a hlídají si a prosazují své zájmy...

WHY NOT WE?
Tomasino
Tak tenhle nápad (jak letáky tak politická strana) je určitě dobrej a rád se zapojím .... nicméně co se letáku týče .... ten návrh výše je sice dobrej, ale přesně jak už bylo zmíněno taky hodně dlouhej, což by znamenalo leták jako kráva a tudíž minimální šance na nějaké rozdávání ... kdo by si vzal leták velkej jako blázen .... Nápad s politickou stranou je dobrej, nicméně spíš než politickou stranu bych viděl jako lepší východisko (jak po stránce právní tak po stránce sociální) založení občanského sdružení, takový sdružení založit neni vůbec těžký ... sejde se pár lidí, dohodnou se na společném předmětu působnosti a činnosti a nechají se zaregistrovat pod nějakým názvem .... jen by se muselo promyslet, jak tenhle náš záměr prosadit tak, aby jsme se nedostali do křížku se zákonem (propagace omamných látek apod...) Fakt je ten, že jménem sdružení se pak dají pořádat různě veřejné akce pro osvětu veřejnosti nebo za účelem duševní osvěty (tyhle výrazy mám od kolegy z práce, který je členem sdružení Exit 2 http://www.exit2.cz, které takovéto podobné akce pořádá, ale né za účelem osvěty přístupu lidí k marihuaně ... ale jak je vidět možný je všechno a pokud by se konečně někdo ozval a lidé by se dozvěděli nové informace z podstatně lepších informačních okruhů, než mají v současné době k dispozici :) prostě a jednodušše velice zajímavé téma, ale je hodně .... ale hodně co debatit a probírat .... tak jednoduchý to zase nebude :)
Kmenet
Politická strana, no nevím. Zdá se mi, že toho politikaření už mají lidi dost ! Co takhle založit jakousi „konopnou“ sektu ( ve smyslu navléknutí tohoto problému na širší náboženskou oblast ). Jestli znáte ty otravný Jehovisty, dáte mi určitě zapravdu, že jejich úspěšnost je docela vysoká ( ve srovnání s těmi bláboly , co hlásají ). A protože konopí je posvátná květina, dar od Boha a určitě i Ježíše Krista (jen to umět v Bili správně přečíst a interpretovat ), tak proč si nezaložit vlastní církev s konopnými meditacemi (rozhodně bychom byli blíže Bohu, než všechny křesťanký církve dohromady !!!!!!!!! ). A pokud by někdo chtěl toto náboženství zakazovat – JE SNAD SVOBODA NÁBOŽENSTÍ !!!!!!!!!!!!!!!! Myslím to opravdu vážně – zkusme do toho jít !!

Tim
Ja si take myslim ze forma obcanskeho sdruzeni by byla velice dobra. Mohlo by se pod tim organizovat ruzne osvetove akce a i pri nich treba i nejakou podpisovou. Coz by veci znacne pomohlo.
ALE : Takova akce by musela byt povolena od mesta a zrejme by na ni nechybelo spousta chlupatejch coz by byl problem, ale da se prekousnout.
Druhy nejvetsim hackem vidim strasnou neorganizovanost kuraku marihuany a velkou laxnost ke vsemu.

Jak se rika...nevidim zadny problem, ale jen reseni.
A tak vstaaaaavat! a hura do bitvy s uredniky a poslanci...tupymi hlavami bez mozku, skorapkami lidskych dusi. Ja nevidim tuto bitvu jako posledni, ale na konci zadna porazka nebude protoze my vyhrajeme!
Vzdyt lide se nedelaji podle zakonu, ale zakony se delaji podle lidi!
Lackyfree
to ddevil: K4U
Mno nezbývá nic jiného nežli to zkusit - takže zkusím roznést pod rouškou tmy nějaké ty letáky - použiju příspěvek ddevila... který se mi osobně moc líbý, ale než to udělám tak chci vaše požehnání, ať nedělám nic na vlastní pěst, od čeho by se někteří z vás mohli později distancovat....... teda nic proti!!!
Roman Dirda
Ten leták je fakt pěknej až na jednu věc-Americké studie,x mrtvých Američanů,americký prezident...Spousta lidí je na slovo amerika alergických-co třeba ubrat pár amer.faktů a přidat-vědci z Univerzity Palackého v Olomouci zjistili u konopí antibiotické a antibakteriální účinky..
Tim
Jeste bych chtel dodat ze ten letak by jsme meli napsat v kratsim a vystiznejsim zneni. Nejspis by jsme meli ubrat par tech americkych odkazu a taky treba slovo "ganja" by mnozi lide nepochopili....letak by mel byt vyztizny s malou delkou a citelny(minim srozumitelny) siroke vrstve obyvatelstva. (To aby si to i nejaka stara babicka dokazala precist). Ja vim ze je takova vec docela komplikovana na napsani a proto bych nejradsi videl to napsat nejakeho cestinare(nebo aby to alespon skontroloval).

Co myslite?He?


Tim:-)
Ps:Jo a jeste jsem zapomel pripomenout ze jak tady nekdo uz rikal o tech volbach ze budou za rohem. Tak kdyby jsme to rozbehli dostatecne brzy, tak mame sanci ze nejaka strana si to muze vzit do sveho programu, nebo nas alespon muzou vzit na vedomi.
A K+4 DDevila ze se odhodlal neco konecne udelat. I kdyz ja jsem take premyslel ze by jsme meli neco podniknout, ale nez ja se rozkeevu......
Tak jsem zjistil, ze jsem ti ji uz pry daval...asi se podelim s nekym jinym...

Jeste bych mel takovou malickost pro anglicky ctouci:

http://www.nojailforpot.com/declaration.php

je to podpisovy formular na zlegalizovani marihuany do roku2005
Presne zneni je takto v prekladu:

Ja souhlasim a prohlasuji svetu moji podporu napadu ze po Prosinci 25. 2004 nikdo ve Spojenych Statech Americkych nebude zatceny pro zadne nenasilne aktivity spojene s uzitim, drzeni, pestovanim, prevozem, nebo prodejem Marihuany.

A pod tim nasleduji osobni udaje...a podpisovy formular je on-line, takze pristupny pro vsechny, a jelikoz mam takovy dojem ze v CR je uz schvalen elektronicky podpis(sice nemam paru co to vse obsahuje) tak diky nemu tuto formu podpisove akce by mela vlada a ostatni statni organy respektovat.

[Edited by Tim on 18-12-2001 at 04:58 AM]
ddevil
Dik fsem za projevy souhlasu a pochopení (kvetinove dary nepočítám) Rad bych zdůraznil, ze text není z mojí hlavy, jen jsem ho prepsal a prenesl.... :) Pokud nekdo do neceho pujdete, tak muzete pocitat smoji podporou (preztoze jsem nekde psal, ze me momentalni situace vyhovuje < se mnou nebo bezeme , stejne to bude jeste tezky boj>)
.
sunset
possession = cesky ekvivalent je DRZENI :)
Tim
Diky ze jsi me opravil, je videt ze alespon nekdo ty moje vyplody z hlavy cet.
majklovec
Napadlo mě srovnání jednotlivých drog: alkohol, nikotin, THC.

Myslím, že to by mohla být cesta - ukázat lidem relativní "neškodnost" oproti ostatním legálním drogám.
Nutností by samozřejmně byla objektivita - aby to nesklouzlo k propagaci drog.

[Edited by majklovec on 22-12-2001 at 01:59 PM]
hh-top
myslel jsem si, že jsi větší borec. Místo toho vidím, že umíš jenom věci relativizovat. Jdi někam a nech si své ukázky své nikoho nezraňující morálky pro sebe, Pochopil jsi vůlbec, o čem je v tom threadu řeč?
Chceš citaci sám sebe? ...relativní "neškodností "a hned za ní "nutná objektivita." Buď jsem blbej, nebo ti špatně rozumím, nebo meleš nesmysly. teď mě napadá, taky bych mohl být momentálně víc zkouřený než ty, ale to neomlouvá žádného z nás!

[Edited by hh-top on 22-12-2001 at 07:33 PM]
Koblihostrom
lidi jestli se teda do toho půjde,velmi rád se připojím.Jen je to třeba řádně,a hlavně pro tu starší generaci srozumitelněji napsat,ddevil fuckt s tím Amerikařením,bych tak trochu ubral,ale jinak skvělýk4u.Takže až někdo sesmolí nějakej vklidu leták,/já to určitě nebudu,na takový věci mi mozkovna občas vynechává/ihned tisknu a roznáším kde se dá
budvar
Jakmile se objeví nějakej dobře napsanej leták,beru kolo a roznášim do schránek :smoker:
Peterix
Jo jo neco takovyho to chtelo uz davno
ddevil
zdarec, to all.
Ten muj prispevek s tim letakem, uznavam, ze te Ameriky je tam moc, ale nikde jsem nepsal, ze ten letak je presne to, co potrebujem. Jen jsem tak nejak chtel ukazat, jakou formou bych si ,,JÁ OSOBNĚ,, predstavoval, aby vypadal. Pokud mate nekdo nejake vyhrady, byl bych radsi, kdybyste napsali konkretni pripominky nebo radsi namety.

Tos ja,,,,,, pekne vanoce fschem.
Oscar111
TO DDEVIL: Moooc hezké,,, jen bych tomu neříkal leták, ale jakási studie, kterou můžeš nabídnout k přečtení známým a nezasvěceným,, (třeba rodičům, atp.)
Mě se to hodně líbí, takže za přenos a přepis K4U !
majklovec
Napadl mě leták mířený někam úplně jinam a to totiž k lidem, co už hulej. Možná, že to zní jako nošení dříví do lesa. Ale v případě, že by se tato akce podařila, všimnou si toho média a problém znovu vyplave na povrch. Vedlejším účinkem této akce bude zvýšení počtu členů Groweru a snížení počtu vykradených políček.

Cílová skupina: lidi co hulej

Cíl: dekriminalizace (nechci být stíhán za to, že jsem kuřákem marihuany).

Prostředek: medializace

K obsahu toho letáku mě napadlo:

Co umíme tady na Groweru?

.
.
.

Pěstovat konopí.

Dokonce Grower má ve svém sloganu napsáno: "Bojujeme za legalizaci tím, že učíme lidi pěstovat konopí."

Takže co takhle sepsat takový malý tahák jak si konopí vypěstovat?

Představoval bych si A4 potištěnou z jedné strany (to skrzeva jednodušší tisk, možná přeloženou v 1/2 nebo na třetiny), zabývající se pěstováním indoor (nejen).
Prostě takový malý průvodce.

Materiálu tu máme dost, např. moc pěkně udělaný papajův thread (http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1754)

Samozřejmně je nutné napsat celý text tak, aby nikoho nemohlo napadnout, že to je propagace drog (a že to tak jde, toho budiž důkazem Doležalův článek v REFLEXu přesně o tomtéž).

Možná se to někomu nebude zdát, fajn, poraďte. Jak to udělat líp?
campo
Casem to bude uplne jinak, my budem taky jiny a koureni taky jiny, ale stejne to bude bezva
Tom
Noo, ono je to naozaj krasna predstava, pridem do kramku, kupim si sisulu, na zastavke ju zhulim a idem do skoly, problem je v tom, ze polka napadov je naozaj zaujimava, ale pravdepodobne ich realizacia by bola protizakonna-je zakazane PESTOVANIE cannabisu-tym padom nemozes urobit navod na pestovanie, ktore je protizakonne-navadzas tym na trestny cin. Staci inak krasna veta"Lidi pěstujte"(dufam ze som ten makcen dal na spravne miesto)by sa dala napadnut a urcite sa najde nejaky curak, co to urobi. Skuste sa poradit s nejakymi priatelmi studujucimi pravo(podla moznosti ceske)a robte to v medziach toho vaseho supis zakona, lebo urcite nikto "nebude brat na vedomie poziadavky niekoho, kto porusuje zakon". Teda, nejak mi to dnes pise... Radsej idem spat, zajtra si to precitam.
Oscar111
Tak,, kdyby už to bylo navádění, tak anonymní :)
A taky,, i kdyby byla u nás ganja legální, určitě bys ji nemoh vpoho hulit někde na zastávce (i když dneska není a stejně ji tam někdo sem tam zahulí :D), ale dejme tomu, že by některé nynější "podniky" dostaly certifikaci obdoby coffeeshopu, kde by sis mohl ganju koupit a v klidu zahulit. Lidi by !! měli na výběr !! jestli půjdou tam a nebo do normální hospody. Tím by fízli odstranili huliče z veřejných míst (i když správný hulič by na veřejnosti hulit neměl, že,,,) a měli by je na bezpečných místech, kde by nemohli "pohoršovat",, protože člověk, kterej je antihulič by tam nevkročil,,,že,,
Ufff to jsem se pěkně rozepsal,, to bude tou E-párty :D:D
freeandunruly
ten návod je jednoduše sqělelej nápad ALE jak to chcete podat, aby to nebyla propagace drog?
Asi by bylo zbytečný psát jak je hulení proti tabáku a alkoholu super, že je lepší, když tahle společnost tě bude brát za obyčejnýho závisláka(což je samo o sobě blbost) a nebudou tě brát vážně. Tam kde nezmůže nic jednotlivec zmůže víc masa a inteligenční elita.
Co takhle udělat z"tajemný"trávy látku, o který je plná informovanost bez různých kachen a hloupostí - lidé budou vědět co jim to dá a vezme(že ano:-)) a možná přestanou hulit puberťáci, protože je to zakázaný a začnou hulit zodpovědný lidi, kteří budou vědět, že jsou v bezpečí.
Pokud jsem se dotkl nějakýho puberťáka sorry, nelituju toho.l
Dude
Jo, jasně taky se mi třeba moc nelíbí když vidim puberťáky, jak hrozně machrujou (jaký sqělýho skunka měli,a obyčejnýho českýho outdooru by se nedotkli), ale kurva dyť je to vývoj, taky sem byl puberťák a taky sem byl děsně drsnej, když sem vyprávěl, jak sem se strašně vopil po rumu až sem se celej poblil...

Co tim chci říct, je že i když se mi to třeba nelíbí, tak s tim asi nic neudělam a možná z takovejch typů vyrostou pohodáři, lepší než kdyby chlastali. Bohužel to zase dělá ganje špatnou reklamu...
Oscar111
Já si myslím, že hulení může dost napravovat,, od závislosi na alkoholu po prášky,, ( u tvrdýh dorg nevím) ale na těhle svinstvech jsem už hodněkrát ulít (hl. prášky) a vždycky mě z toho dostal kouř. Teďka jsem přestal chlastat a jedinou "drogu" co chci příjmat je ganja, cigára (mno a sem tam E, LSD :D )
Prostě z toho každej vyroste a zjistí, že jedině hulení mu dá klid v duši,,,
majklovec
Tom: Rozhodně to jde napsat tak, aby to propagace drog nebyla, už jenom z toho důvodu, že nikdo z nás snad hulení proagovat nechce. Doležal to v Reflexu napsal moc zajímavě, použil paralelu s náckama (čti skinheads). Když si takovej nácek pustí doma sprchu a bude v ní hajlovat, tak nenaplňuje podstatu přestupku - není nebezpečný veřejnosti. Stejně tak já jakožto majitel skříně si sám pro sebe vypěstuju kytí a v případě, že od mně žádný hulčo nepujde ven ... nejsem společnosti nebezpečný. V tomto duchu je možno letáček napsat.

freeandunruly: O letáku, který by byl popisem toho, co nám ganja dává a bere, ... prostě objektivní popis ..., jsem také přemýšlel, ale pak mě nap\dla tahle myšlenka. Byla již zmiňovaným JXD ozkoušena a provedena, proto jsem ji sem napsal, abych se dozvěděl názory jiných.

Sám si nejsem jist, jestli to je nejlepší námět pro letáček, ale to se ještě domyslí.

Můj názor je takovej, že nechci legalizaci (možná později, jestli o ní někdo bude stát), chci dekriminalizaci.

Jde mi o to, že bych nerad někomu upíral možnost žít bez merihuany. Je jasný, že tu možnost má každej, ale kdyby byla tráva legální, víc lidí by ji kouřilo.
Jde mi spíš o to, že člověk který platí daně, stará se o rodinu, studuje ... a nic špatnýho nedělá, jenom kouří marihuanu by neměl být stíhán, nemělo by se na něj pohlížet skrzeva prsty jako na feťáka ---- DEKRIMINALIZACE.
Tim
Ja jen bych chtel vam vzkazat, ze jestli chcete pomoct...tak to vypada ze tady ing.king ma nejaky napad....tak se na nej mrknete.... Tim


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma