Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Petice-šiřte, posílejte, vylepujte - Klikni zde pro originální téma
charta05
Petice za svobodnou možnost pěstování rostlin

naše motto: "Je to dobré!"

V tomto čase jsem se rozhodl napsat Vám, poslancům, senátorům a panu prezidentovi. Apeluji na Vás, jakožto na tolerantní a svobodomyslné občany naší demokratické republiky, s požadavkem možnosti pěstovat jakékoliv rostliny na svých zahradách nebo doma. Kdo nám může zakazovat dávat semínko do Země?

Důvod: Je třeba uznat konopí jeho místo na zemi. Je to rostlina, jež Vás oděje, zahřeje a mysl potěší.
Lidé si navzájem kradou květiny, semínka si každý může opatřit kde chce, prodává se většinou předražené zboží, roste nedůvěra vůči představitelům policie a státu, vydělává se na osvětlení, hnojivech. Nic proti, ale je snad symbol víc než to, co zobrazuje? Lidé vesele prodávají trička s květy, papírky atd. Proč ne konopí?
Kriminalizace slušných lidí nepatří do svobodného státu. Myslím, že pěstování užitečné hospodářské byliny nikoho nevyčlenuje ze společnosti.
Stop geneticky upravenému technickému konopí. Přestaňme pěstovat zrůdu a legalizujme princeznu mezi rostlinami-konopí seté, indické a ruderální.
Dále žádáme amnestii všech zadržovaných v souvislosti s rostlinami a houbami.

Děkuji za pochopení.

P.S: Nebuďme pokrytci a legelizujme rostlinu, kterou už slušná společnost přijala.
prestante pestovat zrudu.... doost huste
charta05
prosím posílejte to dál komukoliv
především sbírejte podpisy a posílejte breinwolfovi, papajovi
díky všem , kdo uvedli text do praxe
thanx Pan Ker
charta05
zrůda technika je -zkus si umotat-a zapálit-hned víš, o čem je řeč
Pan Ker
Hlavně, aby to věděli i ty poslanci, kterejm je to určený...asi si nepoběžej hned smotnout brko z techniky, aby věděli, o čem je řeč:D! Ale takhle už to je fpohodě...možná by ještě bylo dobrý udělat k tomu nějakou tabulku na jména, podpisy a adresy... Teda pokud to má bejt opravdu plnohodnotná petice...třeba podobná tý, co kolovala po Czechteku.
Pan Ker >
uz vidim stado lidovci pripominajici kobylky na poli konopa...
Pan Ker
Jj, nejspíš to tak dopadne(i když lidovci zas takový slovo nemaj)...sám v úspěch nevěřim! Ale proč to nezkusit...aspoň nějáká iniciativa... Mně jde v podstatě jen o tu myšlenku...chci bojovat za něco, co mám rád a co je všeobecně spíš zavrhováno! Proto pevně věřím, že každý, kdo se zde zaregistroval a tím pádem sám sebe nazval growerem, napíše své iniciály a ty pak stvrdí svým podpisem!!! Protože co bysme to byli za growery, když bysme se ani podpisem nepokusili prosadit svou oblíbenou rostlinku;)?!
papaja
chutná mi hlavně ta kolumbijská
kde si jí zakoupím?
už ani v amstru kolumbiku nejedou
to pan ker : respekt
připadám si jako don quichot
tabulku snad každý zvládne
stačí
jméno, bydliště, zaměstnání....
ale nebylo by špatné i graficky to zmáknout
aby to byl hezký dopis
pleas neujmete se toho někdo?
papaja
citace:
Původní příspěvek od Pan Ker
Hlavně, aby to věděli i ty poslanci, kterejm je to určený...asi si nepoběžej hned smotnout brko z techniky, aby věděli, o čem je řeč:D! Ale takhle už to je fpohodě...možná by ještě bylo dobrý udělat k tomu nějakou tabulku na jména, podpisy a adresy... Teda pokud to má bejt opravdu plnohodnotná petice...třeba podobná tý, co kolovala po Czechteku.

slibuji, že to v pravý čas budou číst aspon jejich asistenti
pomož sv. Jeronymo de Angelo:bravo:
Kde to mam podepsat?
charta05
Petici je treba vytisknout, podepsat a poslat lidem.
papaja
kdo chce, tak at to přetiskne, udělá si tabulku
jméno, bydliště, zaměstnání...
ok sbírejte podpisy všude a potom to pošlete breinwolfovi či mne-my to předáme poslancům a prezidentovi
adresu poskytneme do pm
Pan Ker
Hlavně by to chtělo udělat tomu nějakou jednotnou formu(aby se v tom pak ty poslanci vůbec vyznali) a hodit to sem na grower a kdyžtak i jinam na net...
charta05
Na začátku této stránky je poslední verze petice za legalizaci Marihuany. Prosíme všechny zájemce o toto téma aby vznesli svoje kritické poznámky a připomínky.Vypadá to totiž, že do nového roku bysme mohli všem huličům a přátelům konopí nadělit dobrou petici za legalizaci.
charta05
kdo chce do pm pošlete email-pošlem petici přímo zhotovenou
je ve wordu
chce to dodržet formu..a obsah
šťastný zhulený Nový rok
charta05
charta05
charta05@atlas.cz
Riel
jako propagace na Groweru je to dobré, ale jako oficiální petice...?!
Musime si uvedomit, že ten text budou (snad) číst lidé, kteří jsou apriori proti, ačkoliv konopí nikdy nekouřili a pro které je konopí velkým strašákem!!!
Je třeba udělat oficiální verzi, přimíchat trochu paragrafů a statistik, okořenit trochou historie a navrch přidat třešínku zkušeností současných evropských zemí, kde byla marihuana legalizována...Holandsko a Švýcarsko....
Pokud má jít o oficiální text, musí mít, jak už tady jednou někdo napsal ...jak obsah, tak formu a musí představovat alternativu pro tento stát...a to jak ekonomickou, tak ekologickou...což bezpochyby umožňuje, jde o to ... umět tuto zlatou rybku...a to ve všech ohledech a zcela upřímně...jen bezchybně a profesionálně naservírovat...
doporučuji např: výsledky šetření a výzkumu spotřeby marihuany provedený statem New York roku 1944... výsledky výzkumu dopadly pro marihuanu velmi slibně, totiž " tato látka není pro společnost nebezpečná, pouze budí pohoršení" :0)
jo...nebo : marihuana (ta která se dá hulit) byla do evropy přivezena roku 1800...za čtyři roky poté již existoval oficiální spolek Poživačů hašiše a o pár let později byla napsána první báseň pod vlivem této látky...historie psychedelik zasahuje nejširší lidové vrstvy a umělce a šamany inspirovaly tyto látky dob, co je člověk člověkem, farmacie je starší než zemědělství a první závislý jsou mezi námi od pravěku!!!
Lidé jako Baudelaire a jeho kumpáni psali na hašiši a apsintu své básně, tenkráte opovrhovaní, dnes součástí všech čítanek a považováni za zakladatele moderního básnictví!!!!
Takových příkladů možno najít mnoho a nejen v umění!
S podravem...:o)
papaja
to jo jen to napsat
Riel
Cau Papajo, muzu to zkusit, ale chce to udelat v souvislosti s novyým drogovým zakonem....Breinwolf má tu knihu o historii drog, tam by se dalo taky něco najít, až přijedu, tak se stavím a zkusíme to splácat :bandit:
papaja
mám podezření
že nám to zlegalizujou dřív než začnem podepisovat.....
Riel
Myslim, že to až tak hladce nepůjde....společnost se sice čím dál tím víc liberalizuje...viz.nedávno přijatý zákon o registraci homosexuálních párů, ale přece jen jsme postkomunistická země a u koryta je zatím ČSSD, která se paktuje s komunisty...Každopádně už povolení legálního vypěstování několika mála kytek u každého huliče na balkoně, okně či jiném dobře viditelném místě, už to je první vlaštovka, ale těžko říci, zda konečným krokem bude legalizace nebo prohibice ....uvidime :afro:
citace:
Původní příspěvek od papaja
mám podezření
že nám to zlegalizujou dřív než začnem podepisovat.....


já myslela, že to je cílem petice? :eek: teda doufám, že cílem lidí sepisujících petice není sice provedení toho, oč petice žádá, ovšem VÝHRADNĚ NA ZÁKLADĚ PETICE, bez petice nepovolovat :(
fakt doufám, že jsem to jenom blbě pochopila, jen netuším, jak jsem to pochopit měla :(
papaja
to si špatně pochopila
zítra to asi uzavřem a začneme to šířit...
tedy já a breinwolf, snad i riel se připojí
papaja: ok, ale pořád fakt nevím, jak byl Tvůj "povzdech" myšlen :)

mno já se k tomuhle nepřipojím z jednoho prostého důvodu - je tam opět, že tato květina zahřeje, obleče a kdesi cosi - ale "Stop geneticky upravenému technickému konopí. Přestaňme pěstovat zrůdu a legalizujme princeznu mezi rostlinami-konopí seté, indické a ruderální."
Nechám stranou to, co všechno mi v hlavě vyvolává Tvoje opakované zdůrazňování nenávisti vůči rostlině. Stále jsem neviděla relevantní argumenty, které spojují sativu či indiku s výrobou konopných lan, takže stále nevěřím, že se z konopí, které pěstují huliči, aby je zhulilo, dají lana vyrobit. Fajn, jde z toho možná látka, papír, biomasa apod. Možná jsem málo informovaná, ale neznám materiál, který by mohl konkurovat v dostupnosti a v pevnosti technickému konopí při výrobě lan. Možná lana nepotřebujeme?

Budu ráda, až vejde v platnost zákon o dekriminalizaci pěstování pro vlastní potřebu. Ale cítit se povolána k odsouzení živého organismu k likvidaci? Děkuji, to nechci a nemám zapotřebí.
papaja
technické konopí není nic jiného než jedna varieta cannabis sativa-a vybraná tak, aby obsahovala co nejméně thc..ok až ti zparchantí kytky pylem z techniky -do tří generací je konec...stačí?
nestačí :) pokud budeš jedním dechem mluvit o technickým jako o zrůdě a o tom, jak konopí je vhodno k průmyslovému využití, tak nestačí :)
Ne, tohle nikam neposílejte, nemá to cenu, je to špatně stylizovaný, dá se říci, že to vypadá jako by to psal nějakej puberťák :D (sorry :) ) Každá snaha se cení, ale tohle nebude mít úspěch. Navíc to obsahuje pěkný vylomeniny :D (viz. Důvod: Je třeba uznat konopí jeho místo na zemi. Je to rostlina, jež Vás oděje, zahřeje a mysl potěší.) No veřejně vychvalovat strav intoxikace mi nepříjde nic dobrého. Už ta citace "oděje", to mi přináši synonimum pro "závislost" :)
Jo a nemusíte mě kamenovat tím ať to napíšu sám. Já potřebu legalizovat nemám. Ale dekriminalizaci vítám.
papaja
no jo
kluci co duší pěstujou
pod 600 w a výš
by neměli mít možnost prodat do hospůdek
své přebytky?
proč si nemůžu koupit brčko v hospůdce
a v klidu si zapálit
třeba od souseda?
papajo, tohle je názor nás, kteří marjánku užíváme
domnívala jsem se, že petice má sloužit k tomu, aby se změnilo vnímání marjánky jako něčeho, co zabíjí naše děti, v myslích těch, kteří na ni takhle koukají - tzn. změnit povědomí přísunem informací
pokud chceš argumentovat takto, huliči Ti přitakají, ale chci vidět někoho, kdo třeba přemejšlí, že teda možná ta tráva... no... není tak děsná, jak furt říkají... a dostane se mu do rukou něco, co obhajuje legalizaci ganji tím, že přece můžu prodat, když mám přebytek, a můžu si zapálit třeba od souseda... promiň, s těmito argumenty a jejich odezvami u starších lidí mám osobní zkušenosti, ani jednou dobré (u všech sedmi případů okamžitě došlo k obrannýmu postoji a marjánku to v jejich vnímání hodilo do žumpy... :()
sobectví a ignorace... málokdo to vidí rád... proto si myslím, že jediná cesta je rozumně argumentovat, ne říkat "a proč já nemůžu, já chci a vy to prostě nechcete pochopit"
papaja
petice má za cíl legalizaci-tedy možnost prodeje a nákupu marihuany
jestli se ti to jedubabko nelíbí
nechápu pak proč je tolik vychvalovaný hulandsko
se svými báječnými c-shopy?
ANO PRAHA
je nový Amsterdam východu
jde o to
zlegalizovat
a zbavit démona strachu
té moci
jež nutí growmany bát se o své výpěstky
ok?
aha, já myslela, že cílem je legalizovat pěstování a odstranit kriminalizaci slušných lidí, kteří si prostě pro sebe něco vypěstovali, netušila jsem, že o tohle nejde, že jde čistě o legalizaci prodeje...
mno tak já jsem pro možnost pěstovat si pro vlastní potřebu, pro to jsem všema deseti... jestli se časem povolí prodej, ok, ale petici, která za jedinej svůj cíl klade povolení prodeje, mno tak to holt ne

mám v tom teď trochu zmatek, coby charta05 hovoříš o povolení pěstování - omlouvám se, že pro mě slovo "pěstování" neznamená "prodej"; myslím, že by bylo fér, pokud tedy cílem petice je povolení prodeje, to tam taky napsat a neschovávat se za mravné "povolte pěstování"...

domnívala jsem se, asi mylně, že growery nutí ke strachu o své výpěstky fakt, že pěstování není povoleno, ne, že není povolen prodej....
papaja
ono je to trochu
jak se spojenýma nádobama
prodej i pěstování
když se bude svobodně prodávat
půjde rozhodně svobodně pěstovat
proč si nemohu svobodně koupit hašiš z maroka
prvotřídní kvality ne turistický salámek
jako je to dnes
Riel
Čau všichni!....taky jsem byla toho názoru, že petice je pro dekriminalizaci, nikoliv legalizaci....myslim, ze nejde o to z konopí dělat bussines, ale v klidu a beztrestne si moci vypěstovat vlastní hulení!!!
papaja
tedy došlo k nedorozumění
původně měli být sepsány dvě petice
tož pro antiprodejce dekriminalizační
druhá pro zastánce pohodlného prodeje a nákupu legalizační
po poradě s breinwolfem necháme ještě prostor pro diskusi
tedy máme možost zde téma z různých úhlů osvětlit
víc hlav víc vykouří...a taky poradí
:bravo: :smoker:
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Riel
Čau všichni!....taky jsem byla toho názoru, že petice je pro dekriminalizaci, nikoliv legalizaci....myslim, ze nejde o to z konopí dělat bussines, ale v klidu a beztrestne si moci vypěstovat vlastní hulení!!!


Jde o svobodu delat z konopi cokoliv. Kdo chce tak bussiness, kdo chce tak pestovat.
Breinwolf
Ať si s konopím lidé dělají co chtějí. Dle mého názoru jde hlavně o to aby tahle kytka na které není nic špatného, nestála mimo zákon. Nejsem dealer a ani nechci být, ale proč by nám policie měla dělat problémy kvůli konopí?
sillium
To Breinwolf:
Souhlasím stebou jenže v naší republice co se týče legálních drog jako jsou (ALKOHOL,KAFE,ČOKOLADA,TABÁK atd.)to je bez problémů každý si může chlastat,kouřit (cigarety) tak je to bez problémů ale co se týče Ganji to je rostlina která se opravdu jako jedna zmála dá využít o kořene až po listy tak tu zakážou tak to fakt nechapu.Jen se podívejte kolik turistů jezdí jen do holandska se vyhulit a holandská státní kasa se jen plní pěnězmi z prodeje.Až začnou lidé kteří sedí v Praze v těch lavicích konečně chápat slovou DEMOKRACIE tak už bude pro nás trošku pozdě.PROČ SI NEMŮŽE ČLOVĚK DOMA PRO SVOJI POTŘEBU VYPĚSTOVAT CO CHCE.
...nějaký pokračování? jak je to teď?
Lahvan_FlaskiCZ
jsou legalizované cigára a alkohol a jak to s nima vypadá! :devil:

nemyslím si že by legalizace něčemu pomohla.
lahvan: vážně?

tobě nevadí, že tě za to můžou zavřít?
mě teda osobně docela jo
Lahvan_FlaskiCZ
říkám legalizace a s ní spojený prodej.

dekriminalizace je asi cíl všech, ne? Chci si pěstovat sám pro sebe, ale nechci, aby si to mohli volně koupit děti.
citace:
Původní příspěvek od Lahvan_FlaskiCZ
jsou legalizované cigára a alkohol a jak to s nima vypadá! :devil:

nemyslím si že by legalizace něčemu pomohla.


Ale alkohol si volně děti koupit nemohou, to samý by mělo platit pro trávu. Dyk je to kytka, která roste všude. Zakážeme rajčata, protože je na ně někdo alergickej. Zakážeme alkohol - ..a to nechci vidět :D
Lahvan_FlaskiCZ
citace:
Původní příspěvek od Endorfin
Ale alkohol si volně děti koupit nemohou


Ale kdepak jsi to prosimtě vyčetl? Na těch přiblblých samolepkách v hospodě a obchodech? :D:D:D Tomu snad sám nevěříš, prodejcům jde jen o zisk, když je fakan nepráskne, tak mu to dají. V kolika jsi se dostal k alkoholu ty? Neřikej že v 18ti. Třeba i tak, že jsi ho měl doma. To samé se stane s marihuanou a neříkej že ne. :)
Lahvan:jsem se opil někde ve 14 na Moravě. Na střední se mi ale kolikrát stalo, že mi v hospě nenalili a to ani když už mi bylo 18. Spíš jde o to, že když se to zakáže, tak vznikne černý trh. Bavíme se o tom, co udělat se zákonem. Realita je taková, že někde v nějakym paragrafu je psáno, že děti chlastat nemohou :) (i když jak řikáš tomu tak není) a jestli někdo nalejvá dětem doma, s tim už asi nic neuděláme, to by musel stát u každýho domu policajt a my bycho žili v dokonalý společnosti.To že nalejvaj v hospodách, to je věc jiná a všiml jsem si, že u nás po tom v poslední době dost jdou. Není rozdíl mezi tim, když je něco ilegálního nebo legálního, když situace je taková, že polovina národa chlastá, hulí a každý si to stejně někde ošéfuje. Neřekl bych, že by pro lidi bylo bezpečný kupovat alkohol potaji někde na ulici, stejně jako trávu.

Dřív jsem byl pro dekriminalizaci. Měnim ale názor a jsem pro legalizaci. Žádný tresty, ani alternativní. Jak řikám, je to kytka, která vyroste i mezi dlaždicema, tak proč nezničit podpultovní prodej, tim že to legalizujeme uplně.
Lahvan_FlaskiCZ
Endorfin: Možná by se zničil podpultoní prodej, ale kdo by určil ceny prodeje pultovního? Každý kofáč zvlášť? Muselo by se vše evidovat, odvádět daně, stejně jako u brambor atp, cena by IMHO o dost vylétla což si nemyslím že je pro naši rostlinku hlásající mír a toleranci zrovna to pravé růžové. Když se chcě někdo zhulovat, tak ať si dvě, tři kytičky zasadí, to zase takový problém není. A s tou dostupností pro děti školního věku to je teď takové, že když chtějí, tak prostě seženou, dealeři se na věk neptají. Ovšem není to tak jednoduché jako říct staršímu kamarádovi: "Hele kup mi tam tři géčka a na brko si nech." A že to na mladé lidi nemá dobrý vliv, to je snad pravda.

edit: doufám že si té diskuse nevšimne Sinuhet :) pak to balim
No cenu si může uričit každý prodejce sám. To by záleželo na vybavení, konkurenci a nebo na vnímání ceny konečným spotřebitelem. Nevim jak by to bylo s daněma. Ale řekl bych, že by to bylo stejný jako cigaretama a tabákem. Je jasný, že ti co by prodávali za moc nebo ne tak kvalitní pálo, že by časem zkrachovali. Třeba by nám tu vznikl nový marihuanový monopol.
snark
Petice - legalizace - superžejo
ono to vypadá takhle napovrchu moc hezky a přitažlivě - ale celá věc je bohužel mírně nedomyšlená
"možnost pěstovat jakékoliv rostliny" je krásnej požadavek ale trošku nereálnej - za á existují spousty rostlin které by se neměly volně pěstovat z ekologických důvodů (narušování původních ekosystémů, biodiverzity atd atd) - za bé z bezpečnostních důvodů (záhonky vraního oka čtyřlistého u chodníku po kterém chodí děti ze školky) a za cé - a to především si nikdo z organizátorů petice neuvědomuje - a ani nejspíš nechce uvědomit právní a právně technické následky takové "možnosti"
Když pominu, že jsme jako stát k ilegalizaci výroby drog vázáni mezinárodními smlouvami (které mají mimochodem větší právní sílu než zákonná ustanovení) tak by bylo nutné dát celé záležitosti právní rámec aby nedošlo (v čechách typicky) k tomu že druhý den po vyhlášení legalizace rozsvítí zástupy podnikatelů a polomafiánů stolampové pěstírny a dětem se to bude rozdávat zadarmo. Další a dramatičtější možnosti zneužívání takové svobody snad netřeba uvádět.
Pokud celá věc dostane zákonný rámec - přijde úřad - s razítky, formuláři, oběžníky, fermany, kancelářemi, referenty - a vopruzem. A přijdou daně, z přidané hodnoty, rizikový příplatek, navýšení pro podporu politiky MV, poplatek pro Ministerstvo zdravotnictví, spotřební daň, evropská daň, ekologická daň atd atd atd.
Konečný důsledek bude ten, že možnosti pěstování a hulení budou horší než v současnosti, hulení a potřeby na pěstování budou dražší a především a HLAVNĚ
nelegální pěstování už nebude v nejhorším případě za deset hodin veřejně prospěšných prací - ale půlmilionu pokutu a až pět let natvrdo za daňový únik.
takže resumé - kolik lidí znáte ze svého okolí kteří pěstovali pro sebe a měli z toho průser končící soudem??? není ta příchuť ilegality a undergroundu co do sebe vtahujete s každým špekem taky trošku fajn??? byli byste rádi kdyby hulilo ještě víc lidí než hulí???
good luck
snark
p.s. tim nijak nemířim proti té petici - naopak - ať si každý dělá co chce
Pan Ker
citace:
Původní příspěvek od Lahvan_FlaskiCZ


Ale kdepak jsi to prosimtě vyčetl? Na těch přiblblých samolepkách v hospodě a obchodech? :D:D:D Tomu snad sám nevěříš, prodejcům jde jen o zisk, když je fakan nepráskne, tak mu to dají. V kolika jsi se dostal k alkoholu ty? Neřikej že v 18ti. Třeba i tak, že jsi ho měl doma. To samé se stane s marihuanou a neříkej že ne. :)


Hmm, a v kolika jsi poprvní hulil?? Víš co se říká-zakázaný ovoce chutná nelíp;)...
snark: průser za daňový úniky by byl v případě prokázání prodeje bez odvádění daní, jako se to dělá teďko

a pokud bych si měl vybrat možnost jednou ročně zaplatit za skřín litra daň a nikdo mi nebude moc říct nic, nebo možnost že když mě najdou tak můžu jít sedět, tak radši zaplatim tu daň.
snark >
no tak jednak se ted v soucasnosti vrani oko pestovat muze, a vem si kolik psycho kytek je naprosto legalnich, a kolik z tech nelegal je skutecne tak spolecensky zavadne.


ted jsem strasne skouren , a proc jsem v podpisu jako mluvci petice?? ono je to asi uz dost davno co?
Erixon
Myslim že by legalizace nezpůsobila nárůst počtu konzumentů. Při dnešní dostupnosti to je věc rozhodnutí každýho. Co znám lidi který nehulej tak to rozhodně neni kvůli tomu že to je pro ně nesehnatelný.

Dobrej pocit z ilegality necejtim, to spíš blbej pocit z toho že při rozhodování o (jakýmkoliv) zákonu jsem to nejmenší hovínko, takže bez vlivu :) a nechytejte mě za slovíčko ohledně volebního hlasu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma