Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Nepsana pravidla pri kourení, morální kodex hulice - Klikni zde pro originální téma
ddevil
1) The person who rolls the joint (no matter whose weed it is) gets to spark up the joint and get first hits.

2) If someone rolls a nice joint, its good to give the person a complement on his rolling skills.

3) If someone starts bogarting the bowl and starts using the excuse that its okay for him to bogart it since it's his weed, this is definitely not cool. the punishment depends on the quality of the weed and how much he put in. (if it was real crappy and he was real cheap with it, then you bug on the person and rag on him)

4) If someone is too palsy to light the bowl (due to being too stoned or the person is just a retard) then they must relinquish control of the lighter to someone more able to get it lit. This does NOT mean the person who lights gets free hits... this privilege tends to get abused ("hey lemme light it for you.")

5) If someone is so much of a palsy that they blow INTO the pipe/joint and blow all the shit on the floor, this person must be ragged on and the person can't smoke on the next round (unless it was his stuff)

6) If you smoke with someone in your house, you should let them eat some munchies you may have lying around... don't be cheap with your food, if you have any.

7) If someone who's smoked asks for a sip of your soda, you must give him some, (cotton mouth is not fun).

8) Converse of #7: if you ask for a sip, don't take a large gulp.

9) If smoking from a joint, never put the whole thing in your mouth and get it all sopping wet. It is disgusting and it messes up the joint.

10) If your smoking from a bong and there is not enough in the bowl for a whole other hit, you should save the smoke in the chamber for the next person. (Don't let go of the rushhold or 'carb' and take it all yourself)

11) Never bogart

12) Never bitch about someone else's weed being no good, If you don't like it don't smoke it!

13) If a friend gets you high sometime in the future you need to get that friend high

14) Thou shalt not turn down a smoke. Ever!

15) Phrased in the form of a narrative: My buddy and I are sitting around smoking the weed that I just scored. After flaming-up, and taking a few moderate puffs, I pass it on. The sounds that follow can only be described as vacuum-like. After an a couple of huge, lung-busting tokes, the guy passes back the remnants of something that could have, at some point, been a joint. If it's not completely "canoed", then it's absolutely soaked. I not-so-subtly drop that old Cheech & Chong line "Hey man, can I wring it out for you?" He just looks at me.

16) I have noticed the following: After smoking-up, the odd "crass-monkey" some people will actually eat the stained, disgusting roach. This must be because they want that "extra bit" of oil, resin, or whatever is left on the paper. This situation can be compared to the patron of a good restaurant picking up his "as good as empty" plate and licking off the remaining morsels of food. Sure he got that little pool of gravy, but was it really worth it?

17) If you buy weed from a friend or a friend of a friend, it is polite to roll a joint, (a small one, if you wish) and smoke with the person who sells you the stuff.

18) It is very impolite to hand someone an empty bowl, without notifying that person of it's possible cashed-ness. A proper warning would be 'Here ya go. I think it might be cashed.

19) The person who fills the bowl is given the opportunity to take the first hit. It doesn't matter who's weed it is.

20) Always remember to thank a person who has gotten you high. I know it sounds silly, but I know people who never say thanks and it gets a little annoying.

21) The person who brought the bud picks the music.

22) When using a bong, DON'T blow out the ashes, unless that's what the "homeowner" does.

23) NEVER go to someone's house EXPECTING them to catch you a buzz. Of course, there are exceptions to this rule...

24) If you spill the bong, clean it up! (And don't forget to put water back in!)

25) When the roach gets too small, if someone has a problem with it, it is common courtesy here to put the roach in a bowl and finish it that way.. that way the people who don't mind burning their fingers don't get it all.

26)Under no circumstances go to the Psycodelic Underground or trust the little fag that runs it. He is a selfish little shit who always tries to rip people off.

27)Thou shalt not roll pinners. -Contributed by Jimmy


Pokousel jsem se to prelozit, ale nekteri anglictinari by se mohli smat, tak to necham na nekom sectelejsim.....



ddevil
Jestli nekdo mate cas, a lepsi znalosti jak ja, tak to prosim prelozte, nebo to prelozim ja a uvidite.
pan dan
Velice se omlouvam za totu verzi nedokonceneho prekladu, ale muze poslouzit jako hruby nahled a polovypracovane dilo. Tzn, jestli tu je nekdo, kdo by to po me docistil, byl bych rad. DIK



1) Osoba, jenz ubali jointa (nehlede na to, kdo konopi prinesl) jej zapaluje a potahuje jako prvni.
2) Jestlize nekdo ubali pekneho jointa, je dobre jej za jeho umeni pochvalit.
3) ---- prvni zasek pozn.prekl. ----
4) Jestli je nekdo natolik mimo, ze si nemuze sam zapalit (prilis zkoureny nebo jinak retardovany :) ), tak by mel pozadat nekoho jineho o zapaleni. To neznamena, ze osoba, ktera zapaluje ziskava extra potahnuti. To zavani zneuzitim. ("vole ja ti to zapalim")
5) Jestli je nekdo uz natolik mimo, ze foukne do jointa/fajfky tak, ze motor lita po pokoji, mel by se srovnat a jedno kolo vynechat (pokud model neprinesl on).
6) Jestlize kourite u sebe doma, je dobre nabidnout spolukouricim nejake laskominy, jestli teda mate.
7) Jestlize vas nekdo zkoureny pozada o trochu sifonu/sody, vyhovte mu. (sucho v puse neni nic moc dobryho)
8) obrat k bodu 7: Jestlize dostanete piti, davejte si maly dousek.
9) Jestli kourite jointa, nedavejte si ho do pusy cely a neslintejte. Je to nechutne a jointu to nesvedci.
10) Jestlize kourite z bonga (zde asi vse, co je postaveno na bazi "skladovani koure" v nejake nadobe pozn.prekl.) a v kotli jiz neni moc materialu pro dalsiho, je dobre v zasobniku nechat kour i pro nej. (netlacte to prekotne do sebe)
11) ----- "bogart" je pro me neprelozitelne slovo, mozna ze to znamena zasek. Kdo vi napovi. pozn.prekl.
12) Nikdy nikomu nekritizujte konopi, jestli vam nechutna, nekurte jej.
13) Jestlize vas pritel zkouri, meli byste jej casem zkourit taky.
14) Nikdy nehaste kotel
15) ---- tak na to nemam pozn.prekl. ----
16) Obcas po koureni se nejde nekdo, kdo zpracuje i nedopalek (z duvodu usazeni nejakych latek na papirku nebo filtru). Lze to pririvnat se rcenim v dobrych restauracich: "Je to tak dobre, jak je to prazdne" ale opravdu to stoji za to?
17) Jestlize kjoupite konopi od pritele nebo od jeho pritele, je slusnosti ubalit maleho jointika (jestli chcete) a vykourit jej s prodejcem.
18) Je velice neslusne podavat nekomu prazdnou fajfku bez upozorneni, ze dosla.
19) Osoba, jenz nacpe fajfku si dava prvni (bez ohledu na to, kdo je majitelem materialu)
20) Nezapomente podekovat tomu, kdo vas zkouril. Obcas to vypada blbe, ale je to slusnost.
21) Osoba, ktere material patri voli muziku.
22) Jestli kourite z bonga, neodfukujte popel, pokud to neudela pan domaci.
23) Nikdy nechodte k nikomu domu ----- NEPRELOZITELNE 4ME pozn.prekl.-----
24) Jestlize rozlijete bongo, vycistete to a nezapomente dolit vodu.
25) ---- vychazim z toho, ze "roach" znamena "zbytek jointa" ---- Jestlize se joint zmensuje a zmensuje, je zvykem nasypat tento zbytek do fajfky a dokourit touto cestou. (Ti, jemz nevadi, ze si spali prsty toto nedelaji)
26) ---- tak to vubec nepobiram pozn.prekl. ----
27) Nikdy nebalte ziletky.
Walhalla2000
Diky za preklad. sam sem se do toho rano neodvazil pustit. Hladina THC byla prilis vysoka. Kazdopadne, nektere veci tam jsou divny. Treba, predstava, ze se ke mne nahrne nezvana parta frajeru, ktery cekaji bejt zhuleni (coz v podstate zakazuje bod 23 - pokud se nemylim), tak ze bych je jeste mel krmit. Preci jen mi prijde naopak slusnost, kdyz uz ke mne jdou (nikoliv potesit mne jejich hulenim ale potesit sebe mym hulenim), tak by mohi prenest aspon neco na zub.

k tvemu prekladu, ktery je mimochodem fakt good, v bode 16 pises, nekdo kdo zpracuje... hm... oni pisou sni!!! snist nedopalek je fakt eklhaft..

A jelikoz jsem jiz takovychto "nepsanych" pravidel jiz cetl hodne (jak zvlastni... cist neco nepsaneho) a ve vsech bylo jeste to, ze pokud v kruhu hulicu sedi nehulic, tak nikoliv ze na podavajici brko zacne jecet neeee. ja nehulim... fuuuuj, dej to pryc, to je smrad, jak to muzes vubec dat do pusy, ale jointa prevezme a jednoduse ho posle v kolecku dal, aniz by cokoliv podotykal. Stejne to nikoho neurazi... vetsinou ani majitele travky ne...

Malem bych zapomnel dodat, ze jsem ti tam prdnul trochu karmy... hehe

[Edited by Walhalla2000 on 04-12-2001 at 01:35 PM]
pan dan
zdravim, dik za K
ackoli jsem se snazil o doslovny preklad, neco zkratka pres me neproslo:
bod 16: fakt se mi zda nechutny jist neco jako filtr blleeee, tak jsem pouzil obsirnejsi pojem "zpracovat"
bod 26: ano pisou tam neco o sobectvi a nechavani si konopi jen pro sebe. Zavisi na uhlu pohledu. Jestli se bude jednat o me pratele, tak samosebou se podelim. Jestli se bude jednat o bandu hladovejch, ktery ani neznam, reknu ne. Slusne, ale razantne.
Jinak (asi jako kazdy) bych k tomuto spisu nepsanych pravidel (hmmmmm) mel par pripominek. Tak treba hned bod 1 a jeho paralela v bode 19: Proc bych musel odpalovat, kdyz jsem ubalil? Ja to delam tak, ze kdyz balim z ciziho, predam hotovou praci majiteli at on rozhodne.
bod 27: jestli jsem ho spravne pochopil, tak proc? To se mame pokazdy zhulit do nechodim/nevidim?
a bod zabyvajici se nehulicema v kruhu hulicu tam fakt chybi.
Jinak ale musim poznamenat, ze tato sbirka pravidel neco do sebe ma. Nejaky ty pravidla by kazdej kulturni hulic mel mit zazity.
Vinnie
tak vidím, že Pan_Dan byl pohotovější, no já nvlastně taky nepřeložila bod.. 3..slovo "bogart" mi nic neříká...je to však sloveso...nevim ,ale pripada mi to jako..... "naplnit "..... (hlavičku dýmky..kotel)...ale celkem to není tak významný bod, mám pocit...na bod 15 nemam, aby se to i rymovalo! ale jde o epické, vyprávěčské podání...23 taktéž zvláštní ..pokud jdete k někomu domů , neočekávejte , že vám nabídnou"drogy", ale jsou prý zde nějaká očekávání k tomuto pravidlu..a 26 je něco jako , že nevěř malému poslíčkovi, neboť jsou sobečtí hajzlíci, kteří vždy se pokouší Tě ošidit...ale nevidím tam žádnou souvislost, zvlášť s tou první části, něco o psycodelickém podsvětí.....no asi jsem nic neobjasnila, ale chtěla jsem říct, že bych možná 14 přeložila takto..."nikdy neodmítej čouda. Nikdy!.....zrovna odcházím do angličtiny, že bych to dala přeložit naší američance? asi by se divila :-)))

Vinnie

[Edited by Vinnie on 10-12-2001 at 08:37 AM]
pan dan
OK, oprava a doplneni: (thx to Vinnie za trknuti)
14) Nikdy neodmitejte pokoureni
23) Nikdy nechodte k nekomu domu s ocekavanim, ze vam nabidnou pokoureni (Samozrejme tu jsou vyjimky)

2 Vinnie:
No, staci se zeptat jen na par slovicek... jako "bogart"

s tou 14kou: yop, zajima me, jak jsem dospel k tomu mymu prekladu... Tvuj je IMHO spravne.

[Edited by pan_dan on 04-12-2001 at 05:12 PM]
sativa
všem děkuji za překlad, karma všem, ja osobně jazyky nemám moc rád, už z důvodu, že máme ve škole povinný 3

jinak bod 17 se mi zdá jako divný pravidlo, pokud je někdo kamarád, tak ti nebude prodávat a když jo, tak on pozve tebe za nákup a abys model zkusil a ne z toho mála co ti u nás dealeři daj, tak ješte s dotyčným zahulit

nevím jestli je můj názor správnej, ale stojím si za ním
Walhalla2000
Tak si tak rikam... hmm... jsme preci misto, kde by se nejen takova pravidla mela projednavat, ale kde by i mela vznikat. Treba by bylo dobre, takovato nepsana pravidla sepsat. Pekne v cestine a made by Grower users...

Co vy na to?
Ondrash
:) odkdy se nepsaná pravidla sepisují ??? :)

Ale jinak si sepisujte co chcete..
pan dan
Tak me tak napada...
Myslenka o soupisu nepsanych pravidel vypada fakt blbe (rozumej paradoxne :) )
Co takhle opravdu vytvorit vlastni interni soupis pravidel chovani pri koureni marihuany, ktery by byl volne k dispozici vsem cesky speaking hulicum? (viz W2000) Rozhodne tu mame solidni zaklad. A rozhodne ma to mame tady na Groweru mozky, obcas vyhuleny ale solidni.
Walhalla2000 K4U, fakt dobrej napad.

bod 17: Ano, taky se mi to nelibi, ale kdyz UZ koupim od dealera, tak jej neznam a nevim, ze by jej znali mi pratele. Nehlede na to, ze dealerum jde HLAVNE o prachy...prachy...prachy a takovy lidi mezi sve pratele nepoustim.
Kyng
Tak že bysme rovnou začli s těma pravidlama?
Teďka sem jedno vymyslel, ale když sem si znova přečet ten origoš, tak mam takovej pocit, že je to ta zapeklitá patnáctka.
Takže: Nikdo ve skupince by si neměl dát výrazně víc potahů než vlastník modelu.
A teď můj amatérský překlad 15ky: Sedíme s kámošem, hulíme modýlek, kterej sem koupil (sklidil?). Vodpalim, párkrát potáhnu a pošlu. Následující zvuky by se daly popsat jako když vysavač, potom co si dá ještě pár pořádnejch potahů, vrací mi špeka, nebo spíš to co z toho zbylo, pak tomu vůbec nerozumim a na konci je a čumí na mě.
Docela mě tam zmátlo slovíčko soaked, což znamená promočený, takže by to mohlo znamenat, že to poslintal, ale vzhledem k předchozímu obsahu mi to tam nějak nesedí. Takže váš názor?

hh-top
ad) to bogart a bowl...to znamená podusat, prošťouchat, hlavičku dýmky(nikoliv kotel!)

ad13) ....sedíte s kámošem a trávou, kterou jste zrovna koupil. Ubalíte, dáte si prda a podáte. Následuje vaakuové ticho, několik podtlakových velkokapacitních prdů a vrací se vám něco, co ještě před chvílí mohl být joint. To co z něj by se zbývá, by se dalo ždímat. Viz linka Cheeche v jednom filmu: dovolíš, kámo, já ti to vyždímu

ad) celá věc. Je to trochu samožerný a samodůležitý, značná část je samozřejmá a má plynout z obecné slušnosti, zbytek nestojí ani za překládání.

Verze stolní etiky kouření ala Grower je fajn nápad. Rád se přidám.
Aaron Lightner
Don't bogart that joint, my friend,
Pass it over to me...


(Easy Rider)

Při vší úctě si dovolím nesouhlasit s interpretací slovesa 'bogart' od našeho milého kolegy hh-top. Pokud mně je známo, volný překlad slovesa bogart (a joint, a bong atd.) je 'syslit'. Etymologicky údajně pochází z příjmení slavného herce Humphrey Bogarta, který má ve svých filmech cigaretu prakticky trvale zavěšenou z koutku úst, aniž by ji většinu času kouřil.
hnut
hh top ma pravdu... slusnej clovek by mel asi tyhle veci vedet... a zbytek je o dobrej vuli a
one love -
hh-top
To je hezký i jako fór, Aarone. Navíc by to vysvětlilo, proč žádné sloveso "to bogart" není nikde ve slovnících. Já si to dnes ráno blbě přečetl a vysvětlil, ale "bog" je pouze vlhká proláklina v rašeliništi, močál a slova tomu podobná. Přimlouval bych se teď tedy za překlad "zpařit, zapařit jointa."

2 Kyng: Prosím tě, nepřeskakuj kvůli prostředkům začátky. První paragraf té nepsané knihy byl už dávno napsán a od té doby je již pravověrnými trávaři pouze dodržován. Zkus to vzít odsud.
1) NEPRODÁŠ - NEKOUPÍŠ!
2).......
Kyng
No Tvoje první pravidlo je sice pěkný a chvályhodný, ale kdyby ho měli všichni huliči dodržovat, tak to by asi nedopadlo. Pokud někdo nemá možnost pěstovat (jako např. já) a nemá ani kámoše pěstitele musí si buď nakoupit anebo somrovat. Já si radši nakoupim, ale doufam, že doba pro tohle pravidlo přijde (mohlo by to bejt i v Ústavě, ne?)
hh-top
Já ho jen zdědil a posílám ve vhodnou chvíli dál. Patří evidentně všem těm, kteří mají trávu rádi a nechtějí si kšeftováním nechat pokazit s ní spojené zážitky. Máš samozřejmě pravdu, že než somrovat, je lepší koupit. Ten samý stud, který ti velí nesomrovat, by tě však měl příště donutit buď k úspěchu při pěstění, nebo posílit tvou schopnost dělat si kamarády. U těch se somrovat obvykle nemusí. Nejsou ani slepí, ani lakotní!
P.S. Nemáš ani kámoše ani možnost pěstovat, píšeš. Co je k čertu s tebou, jsi snad za mřížema, nebo žiješ na poušti?

[Edited by hh-top on 10-12-2001 at 05:44 AM]
ddevil
ono staci byt trochu vic ostychavy a uz to je, ale nasel jsem ted docela slusny kompromis..... Nebude stacit smrsknout toto pravidlo na ...... :Dneprodas:D Ti kteri se budou chtit ridit touto etiketou, ktera zde urcite pozvolna vznikne, se ji ridit bude a ten kdo ,,me neprodavajicimu,, ganju proda, bude u me obycejny dealer......
Tak me napada, ze takove desatero by bylo dost dobre na zadech reklamniho tricka Groweru.....
Hmmmmmmmm.
Kyng
Buď můj pfítel tope :)
P.S. Už sem měl několik plánů na indoor, ale všechno se to posralo. Letos sem dal něco na balkón, jenže hovno ůroda. Ale na jaro už mam naplánovanou výstavbu skleníku na zahrádce, tak drž palce.
P.P.S. A žiju v Bohnicích :D
hh-top
Kompromisy jsou častěji věcem k dobru než opačně, takže žádné velké výhrady nemám. Dobrá:1) Neprodáš! 2)Rozdělíš se s potřebným. Co ty na to?
2 Kyng: S radostí jsem přítelem každému, kdo přátelství, zná, ctí a je schopen ho rozvíjet. Doufám, že se nacházíš v této kategorii, neboť pak už mezi námi leží jenom Vltava. Já jsem totiž doma na Letné a Bohnice mám před očima když se s klukama procházíme Stromovkou.
ddevil
Neprodáš... rozdelis se s potrebnym... to de, doufam ze odted za sebou nebudu mit zastupy potrebnych, tak bohata letosni uroda nebyla a vubec a ta kvalita, ze bych se stim letos chtel chlubit, taky nic moc, takze, ...potrební... prehodnotte situaci :) , Ne, jestli jste nekdo moc v krizi tak pridte, neco spachame... :)))))
pan dan
high all...
Videl bych to asi takhle strukturovane

...kdyz mas tu moznost...
- Neprodas
- Podelis se s temi, ktere mas rad, kdyz je moznost. Ver, ze oni se podeli s Tebou
- .........


...kdyz nemas tu moznost...
- Nepokrades!!!
- Nebudes somrovat u neznamych lidi, delaji si o Tobe zkresleny obrazek
- .......

...kdyz jsi high...
- Nekrav se na verejnosti
- Snaz se vse videt pozitivne, nad negativa se povznes.
- .......
......
.......
....
...
ist es egal?
see ya
ddevil
hmm, tak s temi prvnimi dvema souhlasim,
ale s tim tretim? ja kdyz uz vylezu zduneny na verejnost, tak si proste nemuzu pomoct a musim se zacit tlemit, ono si to se mnou obvykle dela co chce..... a je to supr a proto hulim, delam veci, ktere bych asi normalne tezko delal, premyslim tak nejak jak bych to rekl, z jineho konce a navic to vzdycky super obhajim (ty sve teorie) aspon mne to v tu chvili tak pripada.....
pan dan
Jasne, toto byl pouze nastin nekolika bodu predhozeny kritice verejnosti. Vychazi to z meho pohledu na vec: V hospodach je po 20 hodine rev, ktery si pijaci prenaseji i na ulici pred hospodu. Dokonce ani ten znamy stav PT (Pivo Trava) neni to prave, co se tyce zachovani klidu ostatnich. Osobne nemam naprosto nic proti inteligentnimu kraveni se, ale kazdy by mel znat hranice a bohuzel ne kazdy je zna...
Samozrejme ze tam, kde mam moznost se nevazane kravit aniz bych tim nekomu zasahoval do soukromi se sakramentsky kravim...
hh-top
Stejně je důležitější to, co uděláme, než jaká si k tomu napíšeme pravidla. Obecná slušnost je asi ten nejlepší návod k použití a zbytek se vždy individuálně rozvine podle možností a vůle účastníků.

Nejsme jako oni!!!!!!!!
Kyng
No jo, ale cesta k legalizaci povede, ať chceme nebo ne, právě přes politiku a sepsání takovýhleho desatera by myslim byla báječná příležitost zjistit, jaxme na tom my huliči s politickym povědomím a schopností a ochotou dohodnout se, dělat kompromisy. Kdyby se do týhle diskuse zapojilo fakt hodně lidí a nakonec by vykrystalizoval nějakej soubor pravidel, vidělo by se, jestli by vůbec mělo smysl třeba zakládat nějakou politickou stranu (spíš utopie) anebo jestli vůbec nějak dokážeme zkoordinovat naší snahu a dohodnout se.
hh-top
To je 100% pravda. Balím to moc brzo. Takže:
1) Neprodáš a koupíš jenom v nouzi.
2) Rozdělíš se s potřebným.
3)......?
Vysmátá cyklistka
Aaron Lightner má ohledně slovesa bogart naprostou pravdu, je to termín užívanej pouze mezi kuřáky marihuany a přesně jak řekl Aaron, pochází to z příjmení slavnýho herce Humphreye Bogarta, proto nenajdete nikde ve slovníku, leda že by byl zhuleneckej.
Be friends and don´t bogart...
hh-top
Hele děvče, živím se tím, mám před sebou Wang-Dang, slovník američtiny pro slangy a nikde se tu (ani v rubrice lehké drogy) žádné "to bogart" nevyskytuje. Můžeš prosím zdělit zdroj svých informací, nebo se jedná pouze o nezvratné přesvědčení nabyté na základě dobré vůle?
Vysmátá cyklistka
Můj zdroj informací je můj přítel Američan, se kterym chodim už skoro devět let, a na otázky americkýho slangu, kultury, způsobu života se ptám neustále, protože i když je už skoro čech, stále v americe prožil pětadvacet let života. Bogart není ve slovníku proto, protože to je prostě příjmení herce Bogarta, a není to žádný sloveso ani podstatný jméno, který by existovalo před Bogartem, ale protože Mr.Bogart skutečně vždy velice elegantně pokuřoval s cigaretou v koutku ( byl u toho hodně sexy), a určitě si dával i travku, jeho příjmení se stalo slovesem bogart pro zhulence a vyjadřuje přesně to, abys nebogartil, teda nešušnil si jointa pro sebe, ale poslal ho dál, protože nejseš elegantní Humphrey Bogart s cigaretou, ale kámoš s brčkem, a to musí kolovat.
Angličitina přejímá spoustu slov z různejch jazyků a vytvářej i nový slova, je to neustále se pohybující se jazyk, a tak není nic divnýho na tom, říkat bogart.
Je to jako s Goofym, je Goofy a od toho vzniklo sloveso goof off, tedy blbnout ve smyslu že jen tak blbneš a děláš srandovní věci.
Sorry za tenhle suchej výklad, nesnažim se poučovat, jenom sepisuju jak to je, já taky nevim spoustu věcí a pořád se ptám, protože kdo se ptá ten se doví!
weeno
Hele lidi, je mi jasný, že teď mi přiletěj samý negativní karmy, ale co vlastně všichni máte proti prodávání svý úrody - teda nemyslim teď, to je rychlá cesta do lochu - ale až to jednou bude legální, tak já osobně odcházim do zemědělskýho sektoru a zadarmo pěstovat fakt nebudu. Jasně že daně z výdělku bych platil.
ddevil
To máš tak čéče, tot je podle meho skromneho nazoru undergraundove pravidlo (a ze ted pro hafo lidi underground predstavujeme....)
Ale je jasne, ze pripadnou legalizaci, by se samozrejme vytvorila tokova imaginarni dira v trhu, ktere by asi hromadu lidi vyuzilo ( v CR obzvlast <by byly kofáče na každém kroku> holt nezamestnanost CR×Nl no ani neuvazovat dál :p: ) a potom by to bylo odvetvi trhu, ale s timhle si ja myslim jeste chvilinku hlavu lamat nebudu....................

oxo
ddevil
Jo, a negativni karma ti neprilítla, :bandit:
pan dan
2 vysmata cyklistka: sice neurceno pro me, ale informacni hodnotu to ma velikou tudiz K4U

2 weeno: az jednou budeme moci pokurovat naprosto legalne a naprosto legalne to i prodavat tak budu mlcet. Jakykoli soupis pravidel by mel byt dynamicky. Ale ted je doba, kdy prodej jakychkoli nelegalnich drog je o hubu. Ja osobne nechci mit s delaery nic spolecnyho a tudiz (kuprikladu od mych pratel) ocekavam dodrzovani pravidla "Neprodas". Ale lepsi porusit tohle nez porusit "Nepokrades"

ps ode me negativni karmu necekej, picoviny neplacas.
ddevil
Mluvíš mi z duše................................................
ale já to napsla driv :sun:
pan dan
cas 12:25 (alias 06:25) u obou :)) takze jsem byl pomalejsi asi o 30 sekund +-30 sekund

:)
dobra shoda...
ddevil
ale totální,....... je videt ze premýslíme podobne
hh-top
Tak to s tím asi pohnout nepůjde. Díky.

[Edited by hh-top on 13-12-2001 at 08:20 PM]
marc
Ja si myslim, ze drogy se prodavaji a prodavat budou. Cela nase spolecnost je postavena na penezich, vsechno hmotne je mozno koupit. Stejne tak i ganja. Chapu vas, i pro me je huleni mnohem vic nez nejake auto nebo pocitac, ale kurva proc rikat, ze jeji prodej je spatny ??
Ja bych se spis pozastavoval u jeji znacne nadnesene ceny(vzhledem k nakladum) a kvality. Osobne kupuju v jedny hospudce na Andelu skero za 250, je to tak na 5 spequ, tak akorat pro me na tyden.
Znam spostu sqelejch lidi, co pravidelne hulej, ale prakticky nikdo z nich nepestuje takove mnozstvi, aby celou skupinu lidi uspokojil. Proto je treba kupovat. Jestli mate vsichni problem prebytku tak zkusme zavest nejaky system smeny, aby vsichni proste meli dost.
Tharrrk
hmmm jde o to ze kdyby lidi nebyli potvory tak by se nic prodavat nemuselo pac by nikomu nevadilo ze ma nekdo za oknem kvetinac a ze nekdo kdo ma nekomu kdo nema neco dal protoze on je v poho. ja vim ... kdyby byl Bavorov, co sou Vodnany ...

ta predrazenost je jasna, ale ten prodej je tak trochu zbytecnej nemyslite ;)

IMHO je to otazka mit pratele resp. umet mit pratele
...a nebejt potvora.

Dude

Ještě k tomu bogartování i když už to bylo sqěle vysvětleno, zde citováno z hippy.com a jejich hippiesáckého glosary (mimochodem pěknej výkladovej slovníček pojmů, které ve svém slovníku nenajdete):

"Bogart: To hog a joint while others are waiting. Term refers to Humphrey Bogart, who usually had a cigarette dangling from his mouth. "

A ještě k tomu prodávání - jo, sposta dealerů se vás bude snažit vokrást, ale to je způsobeno tím, že v oblasti drog nefunguje konkurenční chování (otázka - kdo na tom má zájem?!?), pokud by se drogy zlegalizovali konkurence by srazila ceny dolů/zvýšila kvalitu jako s normálnim zbožim... Kdyby se zrušil monopol Telecomu, taky by to bylo jiný.

Pokud by neexistovali problémy s legalitou, tak proč neprodávat - kdo by se nechtěl živit tim co ho baví ? Pochlubit se svym kvalitnim zboží?šlechtit nové odrůdy? Tak proč si za to nenechat zaplatit (rozumně). Spostu učitelů baví učit ale zadarmo by to nedělali. No a část úrody by člověk mohl dát na charitu:)

BTW: Nedavno jsem někde četl (nevim zdroj...), že tabákové společnosti myslí dopředu a již mají zaregistrovany značky jako např. Bob Marley, Smoker´s Pleasure... (nebo něco v tom smyslu), tak by mě zajímalo jestli neplánujou ještě víc dopředu (China White Super Killer nebo Extra Light ust)
hh-top
Docela plodnou nitku jsme to zde upředli. Ukazuje se však, že naše názorová základna je tak široká, že jakékoliv ztrnulé pravidlo nás hned začne nejen spojovat, ale i oddělovat. Každý z nás má svůj vlastní vesmír s osobitými pravidly a hledání průniků je tudíž velmi obtížné a vyžaduje hlavně značnou schopnost pro kompromisy. Jinak se těch společných jmenovatelů mezi námi nedobereme.

Člověk stejně vždycky nakonec udělá jenom to, co chce on sám!
weedpolis
Já plně souhlasím s HH-TOP.
S kámošama sme měli jointa a podal sem to jednomu opravdu velkýmu SOCKAŘOVI a ten, né, že by si potáhl zadržel to, potáhl a dal dál, ale on potáhl, hned vyfoukl, potáhl, CHVILIČKU to držel, vyfoukl, hladově potáhl znova a držel to.Pak podal poslintanej kolek.
Abych podotkl: Ten kluk hulit umí, ale je tak trochu hladnej.
Takovým lidem se zasmát a říct si:je to v pohodě, že já takovej nejsem...
4C3
Heh, zni to tak hezky oficialne ;).
No, jsem tak pred spanim zahulil a napadlo me, ze Osobnost Hulice netvori jen to, ze si nekdy, nekde, nekdo zapali - jsou to stovky malickosti, mezi kterejma ale dost dulezitou roli hraje prave Moralka... Nejaky zazity hodnoty, ktery uctiva, proste Moralni Kodex.
Takze jaky vsechny povidla to podle vas jsou?

4C3
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

hoj 4C3, podle me je treba docela blby, kdyz si par nakejch lidicek, co splasej svoje temer prvni huleni myslej, jak nejsou sqeli, kdyz si nekde zahulej - drsne a svobodne na kterymkoliv miste a myslej si, kdovi co nejsou prave jenom proto, co prave delaj... heh, se zamotavam... no proste, hulic by mel bejt urcite clovek spolecenskej a ne si jen tak hrat na svojem pisecku a kdyz s nima treba nekdo projevi zajem zahulit (zadna vyzirka, treba kdyz prinese svuj kapitalek ;)), tak si myslej, ze jim nabourava "teritorium"...

4c3

ad edit: ufff.. napotreti pokus jsem konecne napsal spravne slovo "tretrytorium" ;).

[Edited by 4C3 on 20-05-2002 at 04:07 AM]
Total kapor
Je to zaujimave tema, dik za zalozenie, lae paradoxne ma nic konkretne o hulickom kodexe nenapada.

po cca10 min.

Malo by byt samozrejmostou poskytnut aplikator na hulenie. Urcite sa to stalo uz kazdemu, pri alebo po huleni prijde typek ze ma ganju ale nema cez co hulit, u nas je nepisanym pravidlom pozicat fajku, prip. iny nastroj a spolu s drzitelom travy pohulit, niekedy sa to zvrhe na orgie, kto koho viac a nahuli a je to v pohode.:)
tahua
Co třeba..NEVYKRADEŠ POLE BLIŽNÍHO TVÉHO !!!! :D

Já vím Vy si asi řeknete že to je samozřejmost, ale první kdo začali vykrádat pole museli bejt huliči....kdo jinej by věděl co s tou zelenou kytkou!!!!!
drinker hulič
tahua: Napriklad myslivci, nebo policajti :)
chapu, pestitel pestitele neokrade, asi vi jak by bylo jemu a tak, ale obyc. prumernej hulic kterej nepestuje, ale kupuje, samozrejme pole vykrade, protoze i pres nanos thc na mozku mu dojde, ze to co sklidi aniz by sel, usetri, pripadne proda. tomu se nejde divit.
a ruku na srdce, jdete na houby, a najdete policko, tak tejden pred sklizni. opravdu byste si ani palicku neustipli? ;) (nemyslim vytrhat cely, ale i ja bych si asi neco malo pobral na ochutnani, ta zvedavost... ale pozor! rozhodne ne cely! co bych s tim delal? asi vite co, ale tolik toho jeste nepotrebuju)
jinak neco jinyho moralniho: podle me bysme se meli ridit heslem jeden za vsechny, vsichni za jednoho, tj. velka soudrznost. me je taky blby kdyz vidim nekoho jak kupuje papirky a za rohem bali, a ja zrovna na potvoru nemam, poprosit jestli by mi nenabil faju, ale kdyby me nekdo slusne rekl, dal bych.
Mios
1. Všetci huliči sú si rovní
2. Žiadny hulič nezabije iného huliča.
3. Podelíš sa s huličom blýžnym o poslený kúsok
4. Nepokradneš úrodu hulíčovu
- inak teraz ma napadá taká otázka. Je podľa vás morálne vykradnúť políčko dealerovi. Ja si myslýim že hej.
tahua
to Mios : A jak prosímtě poznáš že je to dealera???
Aha u Vás maj dealeři políčko obehnaný páskou s nápisem : Zde se pěstuje marihuana určená k dalšímu prodeji !!! :D:D:D:D

Krádež je krádež ať to pěstuje normální týpek nebo dealer!!Kdo lže ten krade a kdo krade do pekla se hrabe!!!:D:D:D
caravell
2 drinker hulic:

to mas teda recht...myslim ze je to naprosto normalni, ze gdyz najdes policko ze si vezmes na ochutnani...myslim, ze i ten co to policko ma, je rad ze sis vzal trochu a ze mu to tam zustalo aniz by to vyplenil negdo komu to rekl ten co to nasel prvni...ale neco jinyho je to ukrast fsechno...to je normalni zlodejina...to se totiz cloveku chce brecet, kort gdyz vidi ze to negdo sklidil vandalsky...stalo se mi to...a uprimne me to naprosto odradilo pestovat outdoor...tagze ted uz raci jen doma..nadherne kytky a voni to nejdrif posekali a pak vorvali fsechny palice a to jeste dost brzo pred sklizni...tagze ja tam prisla a moje deti se tam valeli mrtvi a jeste k tomu bez udu...nikomu to nepreju...

myslim ze je taky dost dulezity nemit tu hubu moc votevrenou...nemluvit o lidech od kterych kupujes...to je zaklad....

jinak Drinker hulic ma ode me K+...
Tim
Nevim jestli se mi to zda, nebo toto tema tu je znovu?
Uz mam ten dojem ze jsme tu moralni kodex meli a bylo toho asi na 20?bodu. Ovsem jsem to nenasel ve starych prispevcich, tak to nekdo mozna i smazal? No nevim.

je to tdy:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2051

[Edited by Tim on 22-05-2002 at 05:11 PM]
Spalodrontix
Myslim, ze hlavni body moralniho kodexu kazdyho hulice jsou predevsim dva 1.Neprodas a 2.Nepokrades, jinac ses obycejnej skurvenej hamiznej bastard. Kazdyho kdo ma rad tuhle kyticininku by tyhle dve veci snad ani nemohli napadnout.
Kyng
A nestačilo by, chovat se k lidem tak, jak se k sobě chováme tady na groweru. Činit tak, aby si naše jednání i v reálu zasloužilo karmu a stejně tak ji rozdávat ostatním lidem?
4C3
Tim: Ajajaj, mas pravdu - duplicitu threadu taky nemam rad, takze se omlouvam...

Kyng: Tak tenhle Tvuj prispevek me fakt udelal velkou radost (K+4U)! Skromny, ale plne vystihujici!
hh-top
Tudíž mu letí karmický jointík, stejně jako Timovi a autorovi tématu. Na dobré téma se dá nějaký ten double přehlédnout a kodex toho, jak kouří pravověrní, je zcela jistě dobré a důležité téma. Je v něm začátek cesty k tomu dalšímu, mnohem důležitějšímu než je včerejší zhulenost a krátký výlet do lunaparku pocitů. Kdo trávu kouří dobře a se správnými lidmi, ten si obvykle později může z životních cest vybrat i ty, které nás vedou mnohem dále. Až za obzor toho, čemu my lidé říkáme svět.
Neprodáš, nepokradeš, nekoupíš!
Obzvlášť to poslední je někdy těžké, ale možná, že si nás právě v takových hubených dobách Šiva zkouší, zda již jsme dost dobří, zda si umíme kvůli kousku krásného odepřít hromadu obyčejného, zda si umíme dělat přátele a zůstávat věrní atd.
Žijte krásně a s radostí.
Wind
Karma Kyngovi.
Ale jinak si myslim ze predevsim jsme lide a ne hulici.A to ze budem vytvaret nejaky svuj moralni kodex se zbytecne vzdalujeme od ostatnich.Vzdyt kazda bytost tohoto sveta je soucasti toho nekonecnyho toho vseho.Tak proc bysme my se meli odelovat?Vzdyt moralni kodex existuje uz davno nebo ne?A ten plati pro vsechny lidi jsme si prece rovni a lide prece jsme.
Total kapor
to Wind
mas pravdu K+4U
ale neni na skodu ked si moralny kodex trochu viac specifikujeme, i ked sme ludia ako socialna skupina sme aj hulici, presnejsie hulici- pestovatelia.:)
oton
no myslim, že ale v takový fázi byl každej z nás, já když sem se dostal v 16ti, nebo kdy to bylo, ke svýmu prvnímu hulení, tak sem si taky myslel, jakej sem tvrdej a velkej machr když sem si zahulil trávu

dnes se tomu jenom směju :-)) aprotože už dávno vim, že je to vo něčem jiným, a chce to trochu let a zkušeností... (teď si připadám jak starej fotr :-))
Muf
to oton: A za chvíly se tomu budeš zase smát...
Mios
Ono sa to da spoznať iba tak ak poznaš toho človeka.
Kamoš raz našiel obrovske pole na pozemku jedneho človeka. Zobral odtial iba par zastrihov, a vravel mi že toho ćloveka pozna, že je to dealer. Inak sa to rozpoznať neda.
caravell
a jak poznal ze to je dealer....??????
pan dan
kdyz se vsichni lidi budou k druhym chovat tak, jak ocekavaji, ze se k nim ti druzi budou chovat, nebude potreba zadneho moralniho kodexu hulice ci nehulice. Ano, je to teorie, cloveka nezmenis a hajzla uz vubec ne (nehlede na to, ze k tomuto ma pramalo lidi chut a vubec, asi k tomu ani nikdo nema pravo), ale nebylo by tu hezky?
Dnes kazdy mame svuj kodex (opravte me, jestli se mylim), ktery jak doufam (aspon u hulicu) vychazi z neotresitelne pozice osobni svobody kazde bytosti

...jen s tima dealerama...
Je to jako kdybychom odsuzovali prodavace v zelenine. Jak si vlastne predstavujete (teoreticky) svet, kde konopi je legalni a kde neni dealeru? Ne, nechci se jich zastavat (jsou to hrabivci nejhorsiho kalibru), chci jen rict, ze spousta lidi zkratka nema jinou moznost, nez navstivit dealera.

hmmm.... trosku jsem zabred....
Al-Ban
Nezabřed, daníku, hezký je to :). Stejně jako si svobodně zvolím, že si tu mrkev koupím než abych si jí vypěstoval, tak zrovna takovou možnost mám u ganjy. Pro lidi, kteří z nějakého důvodu tu možnost nemají je legalizace asi to pravý řešení. Až ta legalizace nastane, tak se nebude nadávat na dealery, ale na marihuanový koncerny, který nám na každym kroku budou meldovat do hlavy jak si s tou ganjou užijeme legraci. Jak psal Homolka v jiným threadu, bude to stejný jako s alkoholem a tabákem. Sice do sebe peru oboje, ale ty reklamy prostě nesnáším. Nepotřebuju, aby mi někdo vnucoval co je pro mě dobrý a co ne. Zkusim a uvidim ;).
Dneska jsem chtěl přestat kouřit a neklaplo to a místo toho, abych uznal, že nemám vůli, jsem všechno hodil na tu tabákovou pakáž, že za to může ona. Kdyby se tady cigára neprodávaly, tak jsem s tím nemusel vůbec začínat :D.

P.S. Tak tady vidíš, jak má vypadat zabřednutí. Jak já si dovedu krásně protiřečit, to se jen tak nevidí :wink:

mám to odeslat...nemám to odeslat...čert to vem, nějak si to přeberte :).
Kyng
GOOD. Představuju si ty zpitomnělý ůsměvy a rudý očka pod těma kovbojskejma kloboukama. K+
Belial
Na www.thcradio.net je gamesa "Who wnats to smoke my honey bear" něco jako chcete být milionářem a tam je na to otázka no a díky vám znám odpověď dieks
MacaCZ
cao lidi jen me tak napado co si myslite o teto veci

DESATERO HULIČE
1. Zhul bližního svého.
2. Nezabiješ pro menší množství než malé.
3. Nepokradeš taktéž pro menší množství než malé.
4. Dobrovolně hulbu nepřerušíš.
5. O hulení se rozděluj.
6. K prodeji se nesnižuj.
7. Účinkům se nebraň.
8. Nešlap na trávu.
9. Ve dvou se to lépe táhne.
10. Hulení nikomu nevnucuj.


Toto desatero na paměti měj
a s marihuanou se vesele směj.
Ski
nekde jsem videl :D
A taky Uz to nehul (moje zasada.. :D )
Jerome J. James
citace:
Původní příspěvek od kubo(dmo)*


presne tak, pravdu máš cyklistko :punk: je to vidiet aj v texte skladby "San Pedro" od Gaja Mesaia, spieva sa tam, "až ti Svatej Petr pripaly dont bogart baby dont, dont bogart yeah" až dodnes mi ten refren moc nedaval zmysel, jednoducho som nerozumel slovu "bogart" ale už mi to je uplne jasne... :) až ti svetý peter odpáli jointa, tak ho nedrž v hube bajby ale posli to dalej...
dík cyklistke, biku zdar ! :bong: dovolím si k+ za tvoje vedomosti a moje objasnenie textu GaiaMesaia, hned si idem strčiť to CD do prehravača... :)


No a Gaia Mesaia to převzala ze songu - Don't bogart me (Don't bogart that joint, my friend, pass it over to me...) No, prostě song z Bezstarostný jízdy;o)
Vochomurka
JAKOŽE ZAJIMAVÁ PRAVIDLA KÉŽ BY SE NIMI ŘÍDIL KAŽDÝ......
HorrigEn
citace:
Původní příspěvek od MacaCZ
cao lidi jen me tak napado co si myslite o teto veci

DESATERO HULIČE
1. Zhul bližního svého.
2. Nezabiješ pro menší množství než malé.
3. Nepokradeš taktéž pro menší množství než malé.
4. Dobrovolně hulbu nepřerušíš.
5. O hulení se rozděluj.
6. K prodeji se nesnižuj.
7. Účinkům se nebraň.
8. Nešlap na trávu.
9. Ve dvou se to lépe táhne.
10. Hulení nikomu nevnucuj.


Toto desatero na paměti měj
a s marihuanou se vesele směj.


souhlasim ale bod 2 mi nejak nesedi

jinak k tem zasadam..plne souhlasim a taky se jimi vcelku ridim
"kdo bali ten pali" :D
Hy3nA
radši bych se snižil k prodeji, než někoho zabit..

ale jinak ok.. ikdyž nekradu:D
lucasmizera
DudeEdit: pripojeno do existujiciho threadu ;)


Máte zásady, desatera a nepsané pravidla pro kouření a vůbec jakékoliv nakládání s Ganjou ?


Tady se můžete podělit o svá desatera a předat zkušenosti dál, mějte na paměti, že budou-li se rýmovat snadněji se zapamatují a možná časem i zlidoví.

Podle výdleků ankety bude tento thread žít nebo skoná :teef:

Pro představu dávám svoje zásady:

1) Když už Ganja křídla nedává,
pauza sedmidenní pomáhá

2) Když jsi v Čechách, smotni brčko,
ale na Moravě nabij sklíčko!

.....

S dovolením Mr.Mena dávám jeho povedený desatero na začátek threadu.
Lukyn
v Bibli se píše o těchto omamných rostlinách.
stoj tam, vlastními slovy vám to řeknu, o tom že když nám je tu bůh stvořil, tak je možné užít jejích účinků, ale mělo by se tak stát jen to správnou cestou (lecebnou trebas)...
když už existuje i několik poučných grow biblí, tak proč s nadhledem si nezaŠPEKulovat o desateru... možná lepší než řešit "některá" témata...

ps: to druhé přikázání se mi prakticky dost zamlouvá:)
tooth
Když už jsme u toho pseudodesatera tak mě jedno napadá. A to je .....tadadadá.


NEPOKRADEŠ

A má i co k dočinění s trávou :)
Mr.MEN
Nepokradeš kytku cizí, pod hrozbou zlé smrti.
Apartman
Cti otce svého a matku svou, abys dlouho živ byl a dobře se ti vedlo na zemi.
Kebis
Nesázíš, zaplatíš!!!!
speedyam
do lesa zelenýho chodím tam rád
zalívat kytky a se psem si hrát

čorky nabodávám na kopí
když mi chtějí krást konopí
Nesss
U nás máme jedno pravidlo:

Joint zapaluje ten co si ho ubalí.

A čorkám sekat ruky i bez pořekadel a přikázání.
kamos to mel sepsany, ale uz s nim nejsem v kontaktu, tak jen to co si vzpomenu

1. Joint neni mikrofon
2. Kdo dopal schyta, necht odpal chysta

hmm tak jsem si vzpomnel na dve asi z 15 :D nj...konopi :D
goordon
U nás na moravě většinou plátí, že kdo nabíjí sklo, tak nikdy nezačíná...:D
krasus
balíš - pálíš
bez rituálu není žádného bálu
Pflusik
Nepokradeš
melir
Neoškubeš kytku bližního svého.

já jenom jak se kamarádi rádi mezi sebou podělávaj,ale to bude asi tim,jak se rozmohlo šňupání.
kaktusx
Nepredáš.
Pestovania na komerčné účely sa zriekneš.

PEACEandLOVE
crackonos
U nás je to tak, že když je někdo mezi náma host nebo je nějaká příležitost, ve které hraje onen člověk hlavní roli, tak odpaluje špeka.
kouba
1. spek zapaluje ten kdo ho ubalil
2. za ganju ani jine leky se nedekuje ale oplácí
3. kdo si co zaseje to si i sklízí
4. kdyz se huli brko tak nekřečkuj , nezdržuj , neprotahuj a ubal další
5. nesockuj kdyz sam nikdy nemas
Zahradník
Tak pravidla ostravské jsou někdy extrém!!.Takže první př.dva kamarádi si dohromady koupi nasklo(50,-)...První Pravidlo je,musí to být beton! 2.pravidlo je že ten čí je nabitesklo dává na rozhul tomu druhému(jedná se o SHIT ten co získá shit tím přenechává 1.prda druhému)...:D.Když se složí na pytel(250,-)Tak jeden půlí druhý bere....Jeto hrozný boj získat nejlépe,a zároveň strach oto aby nahodou kolega neměl o 0,00001 navíc...Jinak mé vlastní pravidlo je Pryskyřici,kyf hulit s maximální opatrností a úctou,toje tak asi vše.
PS:já kvýše popsaným kamarádům nepatřím....jeto ostuda:D
Mr.MEN
:)
MojeMalickost
Ja mam co se tyce huleni 3 pravidla.

1] Nikdy nehulim sam
2] Nekupuju, neprodavam
3] Aspon jednou do roka mesic abstinence

no a takove ty obecne jako nesyslit atd snad netreba opakovat...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma