Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Tak sem si postavil GrowRoom ;oD - Klikni zde pro originální téma
Don_Michael
Ahoj fšem. Tak sem si postavil svůj vlastní a první GrowRoom, a posílám nějaký foto
matko291
V pohode ako z rozpravky len tie blizsie info tam by slo aj 2x600W
Cus
buba.sparxxx
čau ..kolik si do toho vrazil??? 20 -25 ? vypadá to hrubě ..
inVALIDa
z poslední fotky jsem poznal ze to bude hydro...

to DonMichael -:

záviděníhodná skříň... jeste trochu zelených obyvatel a mas ode me k+ !
Koukám, že pán pojede aeroponii AMAZON od Nutriculture, hmmm - tak to budu sledovat. Chtělo by to popsat nějakej technickej setup, jink to vypadá goood...
crash
Dost mazec,ale poradnej odběr elektřiny ............
A čim máš vytapetováno?
Hanyz
Na první fotce vidím tepelně nezaizolovanou střechu. Jak budeš řešit přes zimu teploty v době nesvícení? A v létě pěstit asi taky určitě nepůjde.

Jinak ze tvé elektroinstalace mi trochu běhá mráz po zádech. Je sice vidět, že není udělaná lajdácky, ale uvědom si že dřevo a sádrokartón nejsou nehořlavé materiály. Ikdyž tohle bych mohl psát v každém druhém threadu v indoor galerce...

Dále se už jen připojím k ostatním s žádostí o popis setupu
Don_Michael
Ahoj všem, pro uklidnění, ta fotka elektriky a nezaizolované střechy je dělaná při práci. střecha je zaizolovaná, a elektrika je komplet v plné mědi, jen bodovky jsou na šňůře a i ta je na 30A. Samozřejmě nechybí jističe, fíčko... Je to domeček v domečku. Můj táta dycky říkal: " Buď to dělej pořádně, a nebo vůbec..." Šířka x délka x výška domečku je 2500 x 2500 x 2000 mm. Vevnitř je vytapetováno parotěsnou fólií, co se dává na střechu. ;oD Systém jsem si zvolil aeroponický Amazon, jak psal Rappa, pro šestnáct kyti který měli dnes sedět vevnitř, ale cosi se posralo, nevím co, ale ph upravený, ec taky, trysky to nádherně rozstřikují teplota je gut vlhkost taky a kyti nigde... Nad tím je stínidlo Cooltube vevnitř našroubená Philips son-t plus 600W a do domečku by se měly vlézt tyto systémy dva na pohodlno a tři v nouzi..: by matko291:..
dalas
Zdravim Don_Michael,
divam se ze to rozijzdis ve velkym na prvni grow 6m2, to je dost velka plocha.
Napis veci info.
Jaky mas ventilatory?Cim hnojis?Teplota?vlhkost? atd.

Mno zatim to vypada zajimave, urcite to budu sledovat.

Mej se.
Don_Michael
Ahoj Dalasi,
myslíš že je to velký? Hnojím AHčkem, teplotu mám teď na 25° C a vlhkost mám na 40% ventilátor je TDM 200, 125mm a při testovacím provozu nebylo potřeba ho ani zapnout. Nevím jak se mi to povedlo, ale funguje tam přirozená cirkulace, a je to asi tím že to flexo je nahoru jako komín, a v cooltubu sem nechal sklo, takže jak se to tam zahřeje, tak to stoupá samovolně tím flexem pryč. a druhej ventoš je v topným tělese, a ten to honí po cimře
xmalcolm
Zdar a sílu kolego :D
Vypadá to vážně precizně provedeno komu čest tomu čest.
Pouze technická k amazonu.
Problém z počáteční stagnací klonů je věc na kterou si budeš muset zvyknout pokud nebudeš používat amazon zároveň jako propagátor (vlastníš li zvlhčovač tak ve své podstatě máš velký propagátor). Osobně jsem opustil od rw a klonuji bez. Pokud jsem to dobře pochopil plánuješ dokoupit bratříčky, určitě jdi do 32místného hybridu (je za stejný prachy, máš víc hydroponických květináčků a hlavně můžeš dělat selekci nejsilnějších klonů bez dramatické změny prostředí). Vybereš nejsilnějších 16 a zbytek patří na smetiště dějin, díry zaslepíš. Nezapomeň na poměrně decentní vztah ke koncentraci hnojiva u aeroponie. Pokud jsi ještě neměl možnost praktikovat budeš čumět, je třeba se připoutat páč DWC s výkonem 2x270l/h je proti Amazonu šourající loudal.
Držím palce a těším se na srovnání tvých 600 a mých 423:D
Měj se
Don_Michael
Ahoj wšeci.
Tak mám něco novýho, jenom mi opravdu dělá starosti ten začátek, nevím jestli přežijou...

Ta fólie je pryč páč stály ve vodě
Don_Michael
asi tam ty fotky nedostanu... :(
dalas
Cus, divam se ze si uz sehnal rezy.Co to je?
Don_Michael
Ahoj, pokud to nebude krmení pro slepice, tak by to byl White Crystal
r-man
Ty rezy vypadaji dost mizerne, jako by driv hnily, nez zacaly poustet korinky. Neni tam moc vody a moc vlhko? a jaka je uvnitr teplota? ja bych to nezaviral tim deklem.
Don_Michael
Vypadají. Mám tam kolem dvacetišesti stupňů a šedesáti procent vlhkosti.
r-man
No tak za prve, urcite to nezavirej tim deklem, pod nim totiz bude teplota pod sodikem mozna vyssi. urcite uz to nezalejvej, vypadaji jako by hnily ve vode. Daval jsi tam uz hnojivo? Jestli ne, tak s tim jeste pockej, jestli jo, prolej to vodou s upravenym PH na 5,8. Na hnojiva je jeste moc brzo.

Ale hlavne..co je to za rizky? Maji nejaky tenky stonky, jaky prase je delalo? Ty nejsou zrovna prvotridni, alespon podle toho co je videt na fotce. To jsi od nekoho koupil? Pokud jo, a pokud me oci nesali, doporucuju se porozhlidnout po bazaru tady, a najit nekoho kdo ma spolehlivy rizky. Cena bejva kolem 100-150,- za kus, ale poradne si je prohlidni, musi bejt prvotridni.

Poznash to podle toho, ze jsou to jen vrsky vetvicek (ne kazde patro jeden rizek), podle zdrave barvy a tloustky stonku, a hlavne podle toho, ze uz si je koupish zakoreneny, tagze mash jistotu.

A pokud jste si delali rizky z neceho sami, koukejte si napred poradne precist neco o rizkovani tady na groweru, je tady toho spousta.

...no snad jsem ti pomohl, budu to sledovat a uvidime...
Don_Michael
Dik fšem moc za rady a taky K . Ty řízky jsou malinký, mám slíbeno, že pokud se mě nechytí tak dostanu jiný už zakořeněný, ale nejsem z těch co by na to sral, a vyhodil je, a počkal si na jiný, takže je trápím a trápím a sebe taky. Takže parníček jsem nadzvedl, a ta teplota je pod ním kolem 25° a 40% vlhkosti.
Don_Michael
Tak zase jedno foto. zatím jenom čistá voda s peroxidem
Kámo, abych pravdu řekl, tak s těma šniclama je to bída... Tyhle nebudou ty pravý pro tvoji pěstírnu. Možná se vzpamatujou, ale už to nebude ono. Chci se zeptat ohledně AMAZONU, ten mechanismus ve vaně u kořenů vodu rozstřikuje nebo rozprašuje? Ať to roste...:)
Don_Michael
Ahoj a dík všem za rady. Řízci stojí za hovno, dostal jsem je čerstvě uřezaný. Co se týče Amazonu jsou tam čtyři trysky, každá má redukční ventil, takže si můžeš určit průtok, tím pádem reguluješ jak rychlost otáčení, tak výšku. já to mám nastavený tak, že mi to roztřikuje vodu těsne pod květníky. Takže rozstřikuje.
Don_Michael
Takže ahoja fšem, a přeju hezký svátky. Kytky šli do hajan kromě jedné, která je na mě pravděpodobně tak nasraná, že se to rozhodla přežít ;-) I když pravděpodobně jenom jako bonsaj. Taky sem upgradoval domeček. na stínidlo sem namontil 6 ventošů z komplu, který hejbou vzduchem kolem lampy, přidal jeden pokojový otočný, koupil zvlhčovač, udělal díru s mřížkou na přísun vzduchu a postavil kompl s webkou, abych ji měl kdykoli na očích. co se týče amazonu, nevím jak ostatní, ale já mám pocit, že na tak malý řízky je nevhodný. Navíc se mě posraly spínačky tak sem je rozebral trochu nožem poupravil plasty a běhají jako nový.
Taky sem musel upravit trysky v amazonu páč se přestávaly točit. Vše je nafoceno postnu později. Kdyby mě někdo dokázal poradit budu moc rád.
Apofiss
čau,
ty compový větráky jsou zbytečný, pokud máš silnej odtah a ten otočněj venťák to rozežene slušně.

....jinak ta webka....hmmmm!!! :bravo:
Don_Michael
Jenom špatný zprávy, i poslední uhynula, je tomu aspoň měsíc. Vůbec nepustily kořeny. Bohužel na tento systém je asi opravdu zapotřebí spíš překořeněný nez čerstvý řízeky. Teď je to tady moc smutný. kdyby někdo věděl o nějakech volnejch řízkách byl bych moc rád... Ď.
Don_Michael
Takže aspoň dvě fotoz upgrade Growroomu
neptis
Moc pekne provedeni, myslim ale ze je to trosku nevyuzity prostor... jak rikas 3x600 myslim je optimum... jak se ti chova teplota takhle v zime??? hlavne cim vytapis a cim spinas vytapeni.... nemyslis ze budes mit problemy v lete az to bude nasavat teply vzduch z pod strechy??? Jinak jak rikam moc precizni provedeni .... jo nemit tak levy ruce...
Don_Michael
Co se týče trysek, tak jsem je rozebral, a zkrátil vodící kolík, čímž se mi podařilo odstranit zastavování trysek při malým průtoku a pomalým otáčení. K hodinám. Stávalo se mi, že se prostě zapomínaly vyonout, tak jsem je rozebral, a zjistil dvě věci. Ta nožička, která spíná a rozepíná mikrospinač, zapadá do mezery která je stejně široká jako právě ten zobáček. Tak jsem kraje seřízl nožem špičku udělal užší a fungíruje, ale jen pár dnů. pak jsem zjistil druhou závadu a to že ona nožička nemůže až na konec díky plastu o kterej se zastavila, a občas zůstal mikrospinač zaplý. Opět nůž a hrubé násilí...
Don_Michael
Vytápím to klasickým přímotopem a teplotu mám teď nastavenou na 20°C a pohoda. je to myslímsi dobře zaizolovaný bo tu sedím už hodinu a eště to neseplo. Pokud to v létě nepůjde uchladit, tak budu sát vzduch zespodu ze sklepa...
Don_Michael
Ještě jsem vyměnil kameru za Labteca, a tím sem vyřešil nejenom lepší obraz, ale taky hlídání GrowRoomu tím že při jakýmkoli pohybu před kamerou se automaticky zapne nahrávání, to znamená že pokud je místo na disku tak jsou to tejdny nahrávek. Samozřejmě pokud pohyb ustane ustane i nahrávání...
drtikol
servus,
klobouk dolu, fakt sis to vyjel... chybi mi tam uz jenom postel :D jenom nechapu proc si tam nedal vic lamp, jednak kontinualni (snad je to co myslim) kveteni, jednak vyuziti prostoru ;) k+
goodluck
Don_Michael
.. Drtikol ..
Neboj, pokud se to rozjede, nebude problem, ale zatím se čeká, a čeká...

ještě jeden technickej...
je tady někdo, kdo by uměl naprogramovat COM port?
Don_Michael
Tak sem zase rozsvítil. Díky patří kozzymu jehož řízci sedí nad vanou. Je toho 20x Love Potion #1. Když jsem je přijal, byli plný života, po posazení do květináčků sklopily hlavy. To bylo včera, dnes je jich věčina zvedlých ale mají zkroucený listy. Kurva proč?
Don_Michael
... Včera ...
Don_Michael
... Dnes ...
Že by to byl Shock fuck?
Help Pls.
Apofiss
Takovej room a úplně k ho... :D.Ne, dělám si prdel...na něco jsi prostě zapomněl.Není chyba v tom amazonu?Popiš co jsi všchno dělal, krok po kroku poté co jsi přinesl do roomu ty řízky...
Don_Michael
Posadil jsem je do techkvetináčku a zasypal keramzitem
sorethroat
citace:
Původní příspěvek od Don_Michael
... Dnes ...
Že by to byl Shock fuck?
Help Pls.


Chlape nediv se že máš kyti tak oschlý a po brutálnim šoku z velice nízké vlhkosti která ti tam zřejmě panuje - koukám že tam máš jen 24% Relative Humidity :o :rolleyes: :devil:

Jen tak pro informaci - ty malé kyti v téhle fázi (předpokládám zakořeňování) potřebujou nejlépe 75-80% relativní vlhkosti :slizoun: ty tam máš 24! To je ultramegamálo :eek:

Zkus si pořídit parní nebo ještě lepé - ultrazvukovou zvlhčovačku vzduchu ;)

Pro příklad třeba: SPS 808

Goodluck :wink:
Don_Michael
Na kolik to asi přijde, tam nemají ani předpokládanou cenu
sorethroat
citace:
Původní příspěvek od Don_Michael
Na kolik to asi přijde, tam nemají ani předpokládanou cenu


Chlape nezlob se na mě ale ty jsi asi slepý :cool:

Ultrazvukový zvlhčovač vzduchu SPS 808
Kód: SPS-808
Záruka: 24 měsíců
Dostupnost: Skladem
Termín dodání: 15.2.2006
Cena bez DPH: 591 Kč
Cena s DPH: 703 Kč

Tohle na tebe vyjede hned co rozklikneš ten můj odkaz ne ??? :)
sorethroat
citace:
Původní příspěvek od |8|
Klide sore ;) me to tam vyjizdi ze to stoji O,- a nestalo se mi to tam poprvy, takze je mozny ze jim to tam blbne


...Tak to sorry - to pak chápu :rolleyes: mno já používám FireFox nebo Mozilla Suite a tam se to zobrazuje korektně - nechápu proč se vám to nechce zobrazovat :rolleyes: každopádně Don už ví za kolik se to dá sehnat ;)

EDIT: v Internet Explorershitu se opravdu ta cena nezobrazuje :( :rolleyes: :(

Zkuste používat Mozillu nebo Firefox - je bezpečnější a celkově lepší ;)

Peace...:smoker:
Firestarter
Namocil jsi ty rizky do vody, nez jsi je dal do keramzitu? Vypada to spis na vyschnuti RockWoolu - ale ta vlhkost se na tom taky podepsala. Rozhodne vymachej kosticky v normalni vode, zvys jim vlhkost a do rana jsou zase OK - ty uschly listy uz nezachranis, tak je ofikej co to de.
Don_Michael
Dík všem za rady, zvlhčovače jsou na cestě právě sem je objednal. Opravdu se mi tam zobrazila nula, ale po přeloudnutí už to tam bylo :)

Samozřejmě taky fšem děkuji za K, i když si myslím že ještě není za co. Zatím ku....m co se dá. >:-C
sorethroat
citace:
Původní příspěvek od Don_Michael
Samozřejmě taky fšem děkuji za K, i když si myslím že ještě není za co. Zatím ku....m co se dá. >:-C


To se spraví dříve nebo pozěji, neboj ;) žádnej učenej z nebe nikdy jen tak nespadnul :smoker: hehe...

Ode mě máš Full Support už jen za ten precizně (oproti některým growerum tady) postavenej box ;)

:vampire: KEEP ON GROWING :vampire:
Don_Michael
Třetí den ???
Don_Michael
Dnes je pátej den, a čekám na zvlhčovače ;-))
pohled IN a OUT v IN ;oD díky moc všem za rady...
Don_Michael
:-D Ještě si prosím fšimňete umístění toho zas....ho zvlhčovače, kterej má daleko menší účinky jako ty kelímky tam uvnitř ;oD fšem kdo potřebujou kytky usušit vřele doporučuju ... hahahahihi
drtikol
hnojils nebo nehnojils?
Don_Michael
kousíčejk jo...

spíš ne jak jo, dal jsem jim to jenom ochutnat...
sorethroat
Hele Michaeli - jestli máš možnost někde sehnat nový kloňáky tak tyhle vyhoď a pořiď si nový hnedle jak budeš mít vychytanou vlhkost aspoň na 60%

Z těhle vystresovaných a "oschlých" klonů z nízké vlhkosti už nikdy nevzejde TOP kvalita kterou budeš zajisté požadovat :rolleyes: navíc koukám že zachraňovat v tomhle případě něco už nemá skoro ani cenu :o a budeš zbytečně propalovat akorát tak elektriku :(

ad hnojení - jestli máš EC metr - tak se snaž takhle malým rostlinám nedávat EC větší jak 0,8-1,0mS je možnost že by jsi je tím mohl spálit :rolleyes:

pH bych určitě udržoval alespoň v rozmezí 5,5 - 5,8 ;) v těchto raných fázích se to na kytkách projeví jedině v pozitivním slova smyslu :wink:

Goodluck with Aero ;)
Jahudka!
Don_Michael - Ty rizky jsou jasne uschly.Presne tohle se ti stane,kdyz budes mit nizkou vlhkost a rizky jeste nemaji poradny koreny.Me se totiz neco podobnyho stalo taky,takze jsem to videl.Chce to je vlhcit,bebo prikrejt petkou.Tohle byla opravdu fatalni chyba..

Growroom mas paradni az na to jediny svetlo o 600w coz se mi zda naprosto nedostatecny na takovou plochu....

Tak se uz konecne dari! :satan:
Apofiss
Jahudka:jakou plochu?Vždyť tam má jeden Amazon ne?

Don Michael:přesně jak psal sore....nový klony :D.nechci rejpat,ale možná to chtělo nejdřív trochu praxe a až pak takovej room, ale je fakt pěknej :D
Mr.Hat
citace:
Původní příspěvek od ART NO.260.315
koukám že tu řešíte všechny možný i nemožný věci, ale zřejmě vám ucházi, že tady pan kolega svití na mladý, nedostatečně prokořeněný řízky 6 kilem z poměrně malé vzdálenosti....ale zřejmě Vám to, jako zkušeným a ostříleným pěstitelům přijde v pořádku a zcela normální....tož co už


No to je možný, ale ty zase nevidíš, stejně jako ty veleodborníci tady, že ty kytky díky pár chybám chytily listovou plíseň, lámo :bounce:
Jahudka!
ART NO.260.315 - Hlavni pricina je samozrejme nizka vlhkost vzduchu.Rizky by ti takhle uschly s tak nizkou vlhkosti i ve tme(vyzkouseno).Mozna pomalejc,ale do druhyho dne by byly suchy tak jako tak.
Mr.Hat
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
ART NO.260.315 - Hlavni pricina je samozrejme nizka vlhkost vzduchu.Rizky by ti takhle uschly s tak nizkou vlhkosti i ve tme(vyzkouseno).Mozna pomalejc,ale do druhyho dne by byly suchy tak jako tak.


ty zkoušíš sušit řízky ve tmě a úspěšně ?? no to potěš pánbůh a co ještě zajímavýho bys poradil...no jasně, nízká vlhkost vzduchu (není divu), klony bez výživy a tak - proč prostě neříct tomu nešťastníkovi (jako při ceně klonů vod kozzyho, elektrice a tak dál) aby začal něco dělat tak a tak (to jedinej sorethroat se odhodlal, ikdyž :rolleyes: ) a nevyhazoval prachy do luftu ???
Mr.Hat
Jasně, v takovým afghanistánu ty kytky nerostou, protože je tam minimální vlhkost vzduchu - jak říká Art No. - taky kořením při minimální vljkosti, důležitý je nezaschnutí kořenů, dobrý PH, živiny a nevysušování kytek nízkou lampou...ale diagnóza voschlej klon je opravdu revoluce v pěstění kytek :D
Mr.Hat
citace:
Původní příspěvek od |8|
Slovník CIZÍCH slov ? Tak tam jsem ji v životě neviděl ;)

edit - byl bych pro odmazat to po místo kde zacalo ot a zacit znova a pak zase mazat :o


Tys totiž viděl leda prd, do táhle kytky v květu se tejden po focení dala listová plíseň (minimální vlkost vzduchu) a byla v hajzlu za 4 dny, ty lámo...taxi jdi vytřít hubu hajzlpapírem a nemel tu bludy vo kytkách semínkách a řízkách, když víš kulový...
Jahudka!
U tech fotek rizku, kdyz se podivas na teplomer ma teplotu okolo 20 stupnu.Takze je mohlo tezko vysusit to 6kilo.Proste pricinou je s nejvetsi pravdepodobnosti nizka vlhkost vzduchu.
Mr.Hat
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
U tech fotek rizku, kdyz se podivas na teplomer ma teplotu okolo 20 stupnu.Takze je mohlo tezko vysusit to 6kilo.Proste pricinou je s nejvetsi pravdepodobnosti nizka vlhkost vzduchu.


tady to je jasný - nízká lampa, špatně připravený klony, žádný živiny = plíseň a :death:
Jahudka!
ART NO.260.315 - Mam 400w.Pravda 600w jsem svitit nevidel,ale predpokladam,ze bude hrat o pulku vic.Sviti taky o pulku vic to je jasny.Mam tu 400w ted od kytek (vlastne to jsou cca 4 dny zasazeny rizky) 36cm a rozhodne nic to s nima nedela a krasne si rostou.Snazim se tam udrzet vlhkost okolo 75 procent a jsou v pohode.Z toho vyplyva,ze rizky by vydrzely,nebyt tak nizke vlhkosti.Samozrejme pricin mohlo byt vic.Treba i prisun zivin,protoze precijen nejaky korinky uz mely,takze mohly vydrzet vic.Taky na ne mohl foukat hodne silnym ventilatorem.Ono to vetsinou byva vic faktoru co zusobi takovou vec.Nemit ty rizky koreny,tak je to na 100procent vlhkosti.Tohle bylo podle me zpusobeny nizkou vlhkosti a zaroven nedostatecnym prisunem zivin.
|8|


Trochu mě zaráží chování některejch jedninců zde na Groweru. Groweři a huliči sami sebe považují za pohodovou nekonfliktní komunitu. S tímto názorem převážně žiju i já. A to i přesto, že některým lidem se daří toto tvrzení vcelku dobře vyvracet. Jak to tak už chodí, tak i zde se najdou tací, kteří si potřebují něco dokázat. Ti co jim dělá dobře bejt za každou cenu a za každé situace na koni. Snaží se neustále někoho přechcat svejma vědomostma a nápadama a dokázat tomu druhýmu, že je peknej blb.

Nepopírám, že moje znalosti nejsou na takové úrovni na jaké by měli bejt abych se mohl pouštět do takovejhle diskuzí s lidmi, kteří sežrali všechnu moudrost. Přiznávám, že jsem v tomhle argumentačnim souboji faktů a názorů prohrál. Avšak na to co já potřebuju mi moje znalosti bohatě postačují a nevidim žádnou chybu v tom, když člověk někomu chce poradit i přesto, že neni žádnej zběhlej grower s několika lety praxe...


Omlouvám se za off tipic. Ty předchozí jsem smazal neboť každej můj příspěvek je citován, takže ostatní příspěvky nejsou vytrženy z kontextu.
Don_Michael
Ježíši chlapi ...
Snad se nebudete hádat :-)
Co mám teda udělat?
Jahudka!
Don_Michael - Objednej novy poradny klony,dej vejs lampu a hlavne zvedni samozrejme tu vlhkost.Muzes na rust svitit taky treba MH ckem,ale neni to nutny.Pod tou plantastar to roste pekne.
Don_Michael
Jak vysoko?
Jahudka!
Don_Michael - Zmer si teplotu u vrcholku rostlin.Pripadne v tom parnicku v kterym budes mit ty klony.Lampu dej tak vysoko aby jsi na vrcholcich nemel vic jak 32 stupnu.Pak by to melo bejt OK..Alespon me to tak facha a rizky jsou nadherne zeleny.Samozrejme udrzuj co nejvyssi vlhkost.Ja mam 75 procent a roste to v pohode.Klony v parniku muzou mit klidne 90 procent a nevadi to.
Mr.Hat
citace:
Původní příspěvek od Don_Michael
Ježíši chlapi ...
Snad se nebudete hádat :-)
Co mám teda udělat?

No hádat se budu :) ale pro tebe spíš rada :

No to je jednoduchý, pokud to chceš slyšet :
1) Bohužel musíš sehnat nový, dobrý klony.
2) Nech je pořádně prokořenit, šestikilo musíš mít aspoň metr vysoko nad nima během kořenění a růstu, pomalu snižuj, ale opatrně...+ dobrý chlazení je základ...
3) Neboj se používat vhodnou výživu (respektive MUSÍŠ) :
a) postřik (pro růst třeba BiAlgeen/PhytAmin - ten na květ určitě)
b) hned od začátku v roztoku(samozřejmě hlídej výživu a ph) - postupně zvyšuj opatrně koncentraci - jedna věc je co píšou na balení, druhá je určitá zkušenost s určitou kytkou...
4) To šestikilo ani ke konci květu když jsou zvyklý nesmí být blíž než 40-50cm od kytek - nejde jenom od teplotu, ale hlavně o to, že kytky hlavně na začátku můžou negativně reagovat i na přesvícení podle mejch zkušeností.
5) co nejdřív si (při tvý super výbavě) pořiď dobrou genetiku (matky), protože jak píšu v 3b - vždycky si musíš "zvykat" na určitý kytky (i když v základu je to vo tom samým) ale jsou tam rozdíly mezi jednotlivejma kultivarama...
6) vlhkost taky hlídej, ale třeba pro květ jí naopak srážej co to jde - plíseň je svině..

Tak to je asi vše.
drtikol
2don michael: kup si normalni zarivkovy teleso, do toho trubice s vhodnym spektrem na rust (narva oceanic blue) a nech ty novy rezy 7-14dni pod tim, pak to teprve flakni do toho amazonu bo co to e a pod ten plantastar...
to teleso si pak hodis nekde bokem na matkarnu;)
Mr.Hat
...invektivy odstraněny, ponecháno jen info - Jedule

vzhledem k tomu, že don m. potřebuje připravit klony na stav, že na ně bude šajnit šestikilo, tak je buď lepší to šestikilo vytáhnout IMHO co nejvejš a pak je "zvykat" snižováním výbojky, nebo si může na růst koupit leda MH výbojku (pokud jsi o něčem takovým slyšel) cca 400W a na květ jim tam fouknout ten sodík 600W.
Jako "připravovat" na tyhle podmínky zářivkama (ani nenapíšeš wattáž) "na růst" je investice vcelku nahovno (když už zářivky, tak fluory, nebo FloraGLO - ale tady NE)
Na matkárnu je pak jednoznačně vhodnější ten metalhalid, nebo možná Nurturelite - to jsem ale ještě nezkoušel..
sorethroat
...nestačím se divit a jsem přímo znechucenej jak tenhle Donovo ze začátku celkem pěknej threadík kterej tady Don rozjel skončil díky těmhle flejmwarum v kanálu totálně zaplivanej :eek: :( :mad:

Jediný co stačilo - poradit Donovi aby si pro přístě hlavně sehnal pořádnou genetiku, klony nechal !dostatečně! prokořenit a hlavně udržel vhkost alespoň kolem těch 60-70% (bohatě stačí) o tom že má bejt 600W HPS výbojka vzdálená od vrcholků takto malých rostlinek minimálně 70-80cm se tady nemá cenu snad ani bavit - to je snad jasný ne? Samo že důležitý je aby ten RW ve kterém jsou ty klony byl nejlépe odspoda zvlhčován už s předem připravenou potravou vylazenou ze začátku zlehka na EC 0,6-8mS a pH 5,5 a s nejlépe Root Stimulatorem třebas od B´cuzZu ;) žádnej peroxid bych tam každopádně necpal max. enzymy - třebas výbornej je Atazyme nebo Cannazyme - peroxidem se ti povedou takhle malý prckové tak maximálně spálit :rolleyes:

No každopádně - nevěř tomu že při 30% RH se tvé řízky budou nádherně zakořeňovat, vegetovat, produkovat nové a zdravé listy, tlusté stonky a v neposlední řadě se budou cejtit jako po 18ti hodinovém soláriu tím že budou vykazovat přinejmenšim znaky oschlých konců listů - maximálně si tím zaděláš na problémy - kterým se říká permanentí stres od raného začátku :rolleyes:

No každopádně, bejt tebou začal bych u schánění kvalitní genetiky se kterou má cenu se zaobírat - jinak se ti může taky stát že ikdyž dodržíš veškeré rady tak můžeš být na konci velice zklamaný :rolleyes:

I přes všechny neduhy - přeju hodně zdaru a štěstí - budeš ho potřebovat ;)

peez&goodluck
ïnvektivy promazány, prosím, nepokračovat v nich, protože teď už prostě mažu
Don_Michael
Takže děkuji moc fšem, pro svý skalní fandy ;oD jsem postavil novej skleník. Co se týče pH to se od začátku hýbe kolem 5,4 - 6,2 EC 0,96 - 1,23 a v novým parníčku mám max. 80% - min. ještě nevím. Teplota 25,7 den a 17,5 noc. Parníček má na výšku 50cm a dalších 50 vejš je lampa. Zvlhčovače jsou na cestě a jakmile dorazí, přijedou nový řízci.
Ještě přemejšlím nad tím MHčkem a nebo zářivkama. Že bych ty zářivky pak praskl pod stůl a zkusil mamky a na další koupil Metlu? a nebo rači MH hned a zářivky potom?
Apofiss
Stačí MH a je to nejlepší volba jakou můžeš udělat, ze začátku jí dáš samo dost vysoko...pokračuj, budeš sledován :vampire: :D
xmalcolm
zdar a sílu
sorethroat nic není třeba dodávat :D i když něco přece jenom
připojuji ilustrační foto
pokud máš prokořeněné rw kostičky stačí umístit do systému a do tří dnů máš prorostlý kořínky zrovna takhle, při dodržení již vyjmenovaných doporučení. Pokud teda někdo nepřišel s převratným ba přímo revolučním objevem :)
jinak není nutné používat rw jak ostatně vidíš na druhém fotu. ve stavu jakém to je vazmóžno začít přihnojovat.
Hřímá mnou podezření že pří překročení 26°C (asisimilation-breathin-growth)se začíná měnit poměr úspěchu takže na nějakých 32stupňu ke zlaté :)to možná u někoho klony zvládnou nicméně nebude to bez následků.:D
32°C je sice hranice únosnosti nicméně řek bych pro dospělé jedince.
Diskutovat o tom že rostliny zvládnou i vyšší teplotu nemá valný smysl protože chceme alespoň doufám aby rostliny prosperovali, přežití mně osobně nestačí
Abych byl přesný tvrdí to ťi "hloupí" chlápci z holandu a júsá
já jako správný vlezdoprdelka a prostý pobíječ much se k tomu přidám :eek: :D
peace and power
Don_Michael
Dorazily zvlhčovače !!! Heuréka v poledne jsem je zapl na full ;oD a večer sem tam čvachtal ;oD 808 prázdná vyplá 818 jela dál ale moc jí nechybělo. na stropě a stěnách naroseno. jsem zvědavej jak dlouho mě bude psát klávesnice a co na to řekne kompl... ;oD přes den jsem se tam koukl webkou "mmj. na email se todá poslat taky ;oD" a volal jsem k sousedům jestli u nás někde nehoří... ;oD Jinak kromě tvaru mezi nima není větší rozdíl... ta tmavá je SPS 818A
Apofiss
S tou novou mám špatné zkušenosti, sice se lépe usazuje do podstavce a doplňuje,ale chodila mi asi týden a §ú)ú¨§§,-.*-+,§.-ú :D

Toho compa bych bejt tebou hodil na kabely a šup s nim ven...
Leah
jinak to samy se stalo loni mne kdys mi kamos privezl rizky z brna transport tak 3 hodky busem a mnel je v pet pulitrovce a byl otam hodne vlhko a teplota mozna kolme 10-15 stupnu.. jinak necet sem to cely nefim jak dopadli ty rezi predtim? ty co ti uvadli? podlemne to nebilo ani tak vlhkosti jak teplotnim sokem.. ale je to jen muj lajicky nazor pak se mi ti rizky pekne vschopili i kdys kitky zakrneli bylo toho malo ale ucinky paradni..
Don_Michael
Vítám vás po móóc dlóhé době, za kteró se toho hodně změnilo. Jesli k lepčímu, to uvidíme. Je tady zvlhčovasí šystem, kterej vydrží cca 14-16 dnů, záleží na výšce hladiny ve spodní nádržce. Obsah: aqa čerpadýlko (Baumax 200,-), nějaký ty hadičky a téčko na grip (Baumax 100,-), 2x kladivem upravený zvlhčovače (eGrwshop cca 800,-/ks), nějaká ta vodařina a hajzlovej napouštěcí venti+1m hadice (Baumax 400,-), 50l Sud na vodu (BAUHAUS 500,-) Sem deně lítal a napouštěl vodu jak idiot, a já su líné ;oD nehledě na to že je tady tak tvrdá voda, že fšude ležely nánosy vodního kamene. teď používám vodu ze studny a přidávám 5ml peroxidu na 50l aby nerostly řasy jako na té fotce :-) a mám pokoj. Pak sem vyhodil kompl ven a dodělal ventilasi. Opět návštěva, a teď se tam topí Crazy Dazy ;oD
Don_Michael
Crazy Dazy je 19 dnů + nultej týden, tady jsou fotoz toho systému.
Don_Michael
Ještě připomínka k zvlhčovačům. Pokud si to někdo chce zrobit, nezapomeňte z toho nejtenšího místa ve výšce hladiny vyvrtat díru jen tak velkou, aby se na hodně těsno dala protáhnout hadice na odtok přebytečné vody zpět do spodní nádrže, já sem zvolil jakousi krabicu s víkem na kolečkách z baumaxu asi za 500,- cca 70l ;oD takže můžu jet bez obav na 14 dnů na dofču ;oD Hadici sem ve zvlhčovači zevnitř i z venku ještě oblepil tavným lepidlem Patex, a jak to trošku zchládlo, tak "NAMOČENÝMA" prstama utlačil kolem hadice
Nertoritor
tak sem si to tu vsechno procetl a vidim ze po tech tezkejch zacatcich se ti tam uz neco zelena tak gratuluji :) ten room je opravdu precizne proveden a urcite spolikal nemalej peniz. myslim ze hodne groweru by dala nevim co za takovou pudu a prostor pro pestovani... tak hodne stesti a at to roste.. za to usili a vytrvalost K+ take zacinam a zemrela mi jedna kyti tak sem ji oplakaval... ale kdyby mi zemreli 2 varky klonu tak bych si na ty pude pres nejakej tram hodil laso :D jinak ta rasa v ty nadrzce se ti dela urcite proto ze ti dovnitr sviti svetlo
Don_Michael
tu řasu sem vyřešil tím peroxidem, a laso je už na trámu naschystaný... ;oD
_SOT_
zdary-popis prosim te postup prace-jak si to udelal s tim SPS 808.foto nestaci.Diky
sting
newimj ale ty kytki mi prijdou chudinky.:(
Don_Michael
To _SOT_
Vzal jsem kladivo, a rozmlátil to modrý kolem dokola, pak sem to flexou objel na čisto, vzal sem zbytky zahradní hadice, změřil šuplerou průměr, vzal o číslo menší vrták, o5 šuplera, zvrchu sem změřil podle vodní usazeninky výšku hladiny a označil z venku (rýha šroubovákem do plastu). odečetl jsem polovinu vnitřního průměru hadice druhá rýha hřebíkem, protože sem nemohl najít ten šroubovák... ta je nad tou první ;oD Protože kdyby byla pod, tak by to asi nejelóóó, protože by tam nebyla vodá... pak sem vzal vrtačku s 3jkou vrtákem a na té horní lajně sem vykouzlil dírku durch přes oba plasty. Prostě až dovnitř. pak sem vzal ten velké vrťas u mě 15mm a pomocí té menčí dirky tam provalil tu patnáctku. prorval sem tam tu hadicu, oblepil, a nožem zařízl na potřebnou délku. ten první sem dělal třičtvrtě hoďky, ten druhé jedenáct minut ;oD
Don_Michael
To sting
dnes vypadaj jinak ;oD
sting
ok:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma