Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Test: 36W Oceanic colou x 2 a 36W oceanic light x 1 - Klikni zde pro originální téma
Zhuler
Elektrika: 2 x 36W oceanic colour
1 x 36W oceanic light
Hlína: Zahradnický substrát
písek
ovčí humus
Poměr jednotlivých složek nevim. Já to míchám podle voka!!
Hnojivo: Kristalon start
(Floran) květ
Models: Jock Horror z řízku

Jelikož elektrika je drahá a sodíkovka žere moc rozhodnul jsem se pro zářivky. Měl jsem s nima zkušenos už dřív když jsem jel Horrora pod 3 x 36W cool white. Docela pěkně to rostlo moc to nežralo a celý svítidlo jsem měl doma. Moc se to ale tahalo tak jsem vysypal prasátko a za 600 jsem koupil tři colour žářivky. Mám to pod níma asi 14 dní a dení přírůst je asi okolo 2 cm. Pro zvyšování vlhkosti používám topítko do akvárka s termostatem ponořené do zatím pekáče plného vody. Teplota je nařižena asi nba 28 stupňů a vykon asi 100W.
Zhuler
zvlhčovačka
Zhuler
Proč myslíte zě u 3 fotky má rostlinka tak červený řapíky a stonek?
expiry_date1
Alebo použi mokrý perlit,miesto tej vody.A ten ohrivač tam môžeš nechať,len musíš dať väčšiu vrstvu vody,aby bol zaliaty a tým pádom samozrejme aj perlitu.
Co?
hele me taky nedavno zcervenaly nektery rizky a to pri zmene svetelneho systemu...a pak zacali kvest...
a druhy pripad kdy se mi to stalo je, kdyz jsem pouzil kvetovy rizky....

ps a ty meris vlhkost?

si myslim, ze na zarivky a substrat mas docela pekny prirustky...
Zhuler
Vlhkos neměřim ale když tam nechám sirky tak zvlhnou tak že nejdou zapálit. Roste to pod tema zářivkama pěkně ale bojím se kvetení.
ineken
hi chcu si taky neco podod udelat se zarivkama ma mati risky a rust mam na to skrinku s mensima rozmerama budu ptrebovat trubice s max delkou 75cm chci pouzit taky nakou kambinaci zakladem by byly levne philips 965 knim bych chtel pridat nakou tu spesl treb. oceanik blu nebo tera nebo flora od osramu . nemas nakej tip. kterou zarivku pridat hlavne na rust a klony
Zhuler
čerstvý
Co?
hm..bych rekl, ze se kvetu obavas opravnene...pocitej s tim, ze ti ty zarivky prosviti cca 15 nebo 20 cm.... coz uz u pulmetrovy kytky je docela slabota....dej jich tam vic a popremejslel bych treba i z boku.....to chci videt jak to dopadne....

ale jinak ti to roste pekne
Zhuler
Taky jsem přemejšlel zě dám ty zařivky kolem tý kytky jako do trojuhelníku. dvě z boku a jednu nahoru. A nebo si pořídím 150w sodík. Pod zařivkama mě to bude růs a pod sodíkem dozrávat.
Zhuler
Dnes přepnuto na květ. Taky čerstvě zaštípnuto.
Zhuler
sem zase přemejšlel a tohle jsem vydedukoval.
Zhuler
Asi to nikoho nezajímá co? Tak asi na aktualizace házim bobek!!
kutil
zhuler máš to moc pekny chci se zeptat odkat máš ty zařivky a kolikati vatove to sou a kolik staly moc diky a máš to moc pekny přeju hodne štesti v dalšim indooru :afro: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :afro:
kutil
karmu ti dávam
Zhuler
kutil:Vše ohledně typu zářivek je uplně nahoře. Jedna stalá 189Kč A a kupoval jsem je na www.akvarista.cz. Jsem toho názoru že zářivky tohodle výkonu a typu jsou mnohem lepší na růst než sodík a na květ ještě nevim ale myslim že to bude taky vostrý. V nejbližší době budu kupovat ješ 2 x Oceanic colour.
Pajusa
zhuler mas to pekne to jo a jakesi aktualizace tu tes hod a jak mas teda zrobeny ten zvlhčovač to jen cekač až se ti ta voda odpaří sama pri te teplote co ti udela ten ohrivač ??? porad
Pajusa
supe jak vypada zdechlina ???
kutil
moc blbbe ja sem ji vytrhn nemnelo to cenu ona mnela zmrzle kořinky
kutil
Oceanic nature - LT 18W/60cm muže to byt na řizkarnu
Zhuler
Tak dneska jsem se plácnul prěs kapcu a koupil jsem 2 x 38W (105cm) 1900lm zářivky Oceanic colour. Takže na květ to budem mít 3 x 36 W + z boku 2 x 38W = 184W v plný palbě.
u4eea
Mohl bych jsi tam placnout nejake usporky. ti jsou take levne. Kvet pod usporkama/zarivkama je tezkej. Take jsem tam zacinala, dobre jse na tom uci. That's for sure. Good luck
metalsodik
citace:
Původní příspěvek od Zhuler
Tak dneska jsem se plácnul prěs kapcu a koupil jsem 2 x 38W (105cm) 1900lm zářivky Oceanic colour. Takže na květ to budem mít 3 x 36 W + z boku 2 x 38W = 184W v plný palbě.


Přesně to mám a za moc to nestojí !!!!!!:rocket:

jen dojedu pokusy a dám to na řízky , případně na růst , i tam jsou lepší 865,nebo 965 Philips - poměr cena výkon. Přijdeš na to sám . Přeju ti úspěch ale nevěřím tomu , že to bude konkurenčně shopné stejné Wattáži jako pod lampou . :bravo:
naturall
máš to pekny
naturall
Zhuler na kolik te vyšly ty dve zařivky 36W oceanic colour
a odkat to mááš
Zhuler
www.akvarista.cz. Jedna vyšla asi na 190 kč.
Zhuler
Nové foto ještě bez nových zářivek.
naturall
JJ a roste ti to podtim slušne a co by si třeba řekl na fluoru je ot dobre
Zhuler
Na květ jsem si koupil květovej stimulátor. Fialový řapíky neřeš byl to nedostatek fosforu ale ted už to je dobrý. O tom scrogu vážně uvažuju ale zatím jsem to nějak nepobral. Jestli tomu teda správně rozumím tak bych měl malou kytičku zaštípnout nejlépe FIM a pak ty nový výhonky nastrkat do pletiva co nejdál od sebe. Jenomže u tohodle skurvenýho Jacka to po přepnutí na květ ještě asi jednou tolik ne-li vic vyroste.
expiry_date1
Tak prepni a potom zaplietaj:) Ak s tým máš skúsenosti(myslím s rastom herrera),tak by si to mohol vychytať.A Scrog je aj podľa mňa na tieto svetlá-žiarivky,úsporky najvhodnejší.
Zhuler
Dneska jsem přidal z pravého boku 38w 1900lm Oceani colour zářivku. Takže už 146W zářivek.
mettatron
ohledne scrogu - zastrihavani moc nedoporucuju, nebo spis neni nutny, zalezi jestli chce pestit efektivne (potom ne) nebo tak pro zabavu (poto je to jedno) - kdyz to ma byt efektivne tak vrchni vyhonek ohnes a strcic pod sitku, a nahoru dal poroste hlavni vyhonek plus bocni vyhonky...podle toho jak se dalsi vyhonky budou cinit zastrkujes pod sitku do te doby dokud ji nezaplnis v pozadovane mire..zalezi na hustote a dalsich faktores...potom prestanes zastrkavat a nechas to rust. vyhonky zacnou rust nahoru a budou vsechny podobne delky. prepnout na kvet je ovykle dobre napr pet dni pred tim nez odhadujes zaplneni sitky..protoze cast kvetovyho rustovyho boomu muzes jeste zastrkat pod sitku. ale neprehnat to..

muzes mrknout na muj cerstvy scrog, delal sem to uplne stejne :)
Zhuler
Nevi někdo co to je? Objevuje se to na všech kytkách jsou to takový skoro oranžový mrtvý vyschlý místa, ale jinak zbytek listu je v pohodě.
Zhuler
.
mettatron
neco kytkam nesedi, muze to bejt vic veci, ph, ec, prelity, vlhkost..z toho co mi napada. normalne by to takle melo osychat jenom vyjmecne..co mas jako zaklad hnojivo? muze to byt kombinace dvou nebo vice nepriznivych vlivu ktery sami o sobe nejsou nic katastrofalniho ale dohromady uz kyticky protestuji...
Zhuler
Na růst kristalon start a na květ Floran ale ten asi dvakrát a teď tam leju květovej stimulátor. Ale asi si myslim že to bude to ph. Jak ho zněřim? Já používá ten Ph test pro rybičky!! De to s ním změřit?
mettatron
zhuler - muzu ti jenom doporucit, mam s tim cerstvou zkusenost, grow od bio bizzu - tohle je vyladenej zaklad pod dobu rustu i kvetu kterej muzes doplnovat uz podle libosti bez toho aby kytkam neco zakladniho chybelo. a solidny zaklad je z mi zkusenosti dulezitejsi nez trebas ten kvetovej stimlator.

ph - kolik ti ten test hodil? ovykle byva spis vyssi a srazis to bez problemu citronovou stavou - opatrne - pul citronu ti srazi z ph 7 na 4 ve dvou litrech vody..
Zhuler
Ten kristalon je dobrej a krásně to s ním roste ale škoda že to je chemka. Na konec květu budu kupovat Final Soulition a při tý příležitosti koupím asi Plargon.
Zhuler
Tak a je tu konečně další update. Už nám to začlo krásně kvíst. Myslel jsem že to začne kvíst až tak za tři tejdny ale po té co jsem to postříkal květovým stimulátorem vykoukli blizničky během jednoho týdne. Už se dokonce začínají osypávat lístky kolem blizen thc žlázami. bude to zajímavý ale špatný to určitě nebude. Jo a novou zářivku jsem přidal jenom jednu protože ta druhá mi při zapojování odešla do věčných lovišť.
mettatron
ktery den to je na kvetu? dyztak to muzes dat do popisku prispevku s fotkama jako .. 27/12 a tak..;)

jinak by se teoreticky dalo cekat, i co sem videl z fotek ze to bude cukrovat mozna vic nez sodik...i kdyz to bude takovy vzdusny...ale co by mi zajimalo kazdopadne az neco zpotrebujes, jestli se ti zdalo silnejsi nez normalne...
Zhuler
Cukrovat to začíná slušně a myslim že to budu ještě víc než u sodíku a hlavně už od začátku květu. Akorát že ty paličky budou možná vo něco menší.
Zhuler
Kvetenství začíná byt pokročilé takže už to vypadá velice slušně. Paličky oproti sodíku začínají dříve cukrovat a to velice hodně ale to vše na úkor velikosti. I když zas tak malé určitě nebudou:-)
To vše je hezké ale je tu problem!!!
Na listech se mi objevily takový asi 3 mm velký bílý broučci. Nevi někdo co to je? Skoro nejsou ani vidět jsou to takový jakoby bílý uzoučky tyčinky. Fotky dodám zítra.
Zhuler
Takže další aktualizace. Moocccc pěkně se to osypává ale velikost paliček není moc velká. Byli by možná větší kdybych neudělal chybu. Přesně po přepnutí na květ jsem kyti postříkal směsí květového stimulátoru a vono to začalo místo za tři tejdny ( herer kvete po třech tejdnech) kvíst už první tyden takže rostliny byli ještě slabé a nepřipravené a hlavně čerstvě žaštípnuté.

1 - 2 je Herer po 70W sodíkem
Zhuler
Dalšie

Poslední foto je detail spodních paliček které o proti vrchním jsou nevivinute malé = skoro žádné
Zhuler
Už zasychají blizny. Ale vidim to do konce ledna.
Zhuler
.
Zhuler
Tak včera jsem poprvé testoval!!!
Jack Herer: chuť výborná, vůně výborná, účinky výborné.
Mazar: Chut nic moc, vůně výborná, účinky zatim chvalitetebně.
rixo
cim si to flushoval, ked je ta chut taka vynikajuca??nevyzera to zle, len si myslim ze to nie je dozrete....moj nazor:-)) Good luck!
Zhuler
Dozrátý to určitě jěště není. To jsem taky zjistil. Ale kdo by odolal!!
Flushing jsem zatím nědělal a proto mě ta sladoučká chuť překvapila.
Ale brzy začnu podávat FS. Snad se to nafoukne.
Zhuler
Ten mazar je ale hnusnej. Jestli to je vůbec mazar.
Trofá si někdo odhadnout co je na fotce?
a) Mazar
b) Chronic
c) Super skunk
Zhuler
Ooooo je to krásá. Super skunk (Mazarek) se nám krásně vyklubal a velikost paličky (škoda že jen jedné) dosáhla uspokojujících rozměrů. Dneska jsem též přepnul na 10:30 / 13:30. Herrerek se nám začal taky nafukovat, ještě víc osypávat a paličky velice ztvrdly. No myslim že s těma zářivkama to nebude zas tak špatný. Řekl bych že je to náhrada slabých vatáží sodíků( max tak do 250w).


Jo a nevíte někdo co je to s listama? Jsou takový flekatý!!!
drtikol
servus,
nevypada to spatne, ale
citace:
No myslim že s těma zářivkama to nebude zas tak špatný. Řekl bych že je to náhrada slabých vatáží sodíků( max tak do 250w).

priste jed 70w sodik a pak to prijd smazat...;)

peace
Zhuler
Pod 70w sodíkem bys o proti tý watáži v žařivkách co mám vypěstoval určitě mnohem míň než já. A to se klidně vsadím!!!
Zhuler
Poslední týden před smrtí.
GrandmammGANJA
welmi pekne.
teda na usporky moooc uspokojive.
potoom daj wedet ake su učinky.
nazdarek
wawroch
sleduji tvuj pokus pokus od zacatku. ze ti neco vyroste, o tom jsem nepochyboval ale taketo palice jsem pod zarivkama necekal, zrejme maj ty oceaniky vhodne spektrum. zkus jeste prihodit fotky tesne pred sklizni a na kolik speku to je nebo kolik bude gramu a jaky jsou ucinky. jo, ale ucinky jsou dulezitejsi nez gramy. kazdopane k+
Zhuler
Drobek jsem to už zkoušel a dobrý. Myslím si že to bude mazec.
Palace vyrostly fakt pěkný a teď budu přidávat Final soulition a vono se to ještě nafoukne. Příště pojedu polovinu scrog a druhou malý patnácticentimetrový kytičky jednu vedle druhý aby se celý obalyli palicema.
Zhuler
Ták včera jsem polovinu pokosil. Na druhou polovinu jsem nalil Final solution. A při tomto sklízení jsem přišel na takovou vychytávku: Protože spodní paličky jsou nic moc tak jsem udělal to že jsem kytku šmiklnul v polovině a na ty pahejlky s malejma paličkama jsem zavěsil světlodo těsné vzdálenosti. Třeba se ještě vylepšej.
kafevar
citace:
Původní příspěvek od GrandmammGANJA
teda na usporky moooc uspokojive.

Dokonce i na 108W "úsporek" je to dost dobrý. Když porovnám, jakou to osvítí plochu, tak je to je snad ještě lepší než Nurturelite. Tohle jsem nečekal. :bravo:
C.R.E.A.M.
Díky za pokus. Dnes jdu pro jednu 30W oceanic colour na dosvit k sodíku (100W).
metalsodik
Já jsem dělal asi největší pokus s OC tady na G. Je to přesně jak jsem předpokládal, roste to celkem raychle a rostliny jsou tmavě zelená oproti sodíku, ale květy budou po usušení maličké a máš to samé listí. Pokud by byla stejná vatáž pod sodíkem , bylo by to o hodně lepší, nevím co tu ještě pořád bláznite s těma Oceanicama, pod něma nic pořádného nevypěstujete, jestli to někdo chválí, tak asi neviděl slušný Indor, je to pouze největší nouzovka pro ty co nemůžou jinak pěstovat a na dosvícení sodíku je to opravdu nesmysl,no když myslíte .............
C.R.E.A.M.
Tvuj pokus mě přesvědčil ale v tomto odkazu uvádí oceanic colour jako jednu z nejhorších zářivek pro rostliny. Test vyhrála OSRAM LUMIX FLUORA.

http://www.darwiniana.cz/chramst/vi...anku=2004060801

cituji: "Spektrum je nic moc, ale pokud není nic jiného po ruce tak to jde."
metalsodik
Většina lidí navíc počítá watty trubice, pokud použijete normální tlumivku u zářivek tak 2*36w má asi 111 wattů, jen s elektonickým předřadníkem má 74w , ten tu ale má málokdo. U sodíku platí to samé naměřil jsem u 250w při poskládaném kompletu 285w ale u elektronickáho originálu Gib je spotřeba u sodíku 400w 400w. U Metalhalidu na tom kompletu nevím ale bude to asi míň než 400w, teče tam menší proud.

jinak více zde http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=5


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma