Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 3 
r-manova bedna III/1000W MH->1000W HPS - Klikni zde pro originální téma
r-man
Ahoj vsichni,

tak jsem se po nejake te male odmlce rozhodl zase zkusit stesti, a rozsvitit si sve slunce na hodne wattuuuu. Jedna se tentokrat o 400W MH (MetalHalid vybojka) na rustovou fazi 18/6 po dobu cca 1 mesic, kterou pak zamenim za 1x400W a 1x600W HPS (HighPressureSodium vybojka) na kvet 12/12 po dobu cca 50-70dnu.

Jako pokazde, i tentokrat dostane moje bedna nejakej ten upgrade, ale pro zacatek jednoduchej popis:

PUDORYS je 200x120cm, vyska je 240cm.

STENY jsou postavene ze sadrokartonu (nezalezelo mi na hlucnosti), vse je natreno primalexem s nejakou chemkou proti plisni. NEW: steny jsem vylozil a polepil folii, o ktere si nejsem uplne jist, ze je to mylar, je to takova ta zachranna deka za 41,- kc z www.conrad.cz . Pak jsem jeste dal na podlahu bilou folii z growshopu. Ucelem je lepsi odrazivost svetla od sten, a tim padem vetsi a pevnejsi i spodni palicky. No uvidime...viz foto 1.

ODTAH je bez zmeny, tedy v obou stinitkach je dira nad vybojkou, do ktere je kamnarskym tmelem pripevnenej semiflex 100mm, tyto dve roury se nekde u stropu spojuji v kutilsky vyrobenem "Y" kusu v jednu (viz foto), na kterou je napojenej diagonalni ventilator TD250/100. Kupoval jsem jej v www.elektrodesign.cz , a je rizenej termostatem, a to jeste pres vypinac I/II, jde tedy dat na polovicni vykon, coz podstatne snizi jeho hlucnost. Dale roura vede cca 5m do stoupacky, a jelikoz jsem v uplne poslednim patre baraku, muzu si dovolit vypoustet to vsechno ven bez pouziti pachoveho filtru (jak znamo, teply vzduch jde nahoru a v komine uz tuplem). I kdyz jsou tu na Groweru nekteri, co TDckum neveri, me uplne dostacuje, meni vzduch v pestirne cca 40x/h pokud jede na plny vykon, realne cca 15-20x/h, to podle teploty a nebo polovicniho/plneho vykonu. Zatim jede uplne bezproblemove. Podotykam, ze pritah do pestirny je pasivni, 2x dira o prumeru 150mm.

KLIMA - o to se v kliceni a rustu postara uz snad vsem znamy zvlhcovac SPS-808 z www.elektrocoleti.cz s upgradovanou upravou od CzechGlocka (timto mu jeste jednou uprimne dekuji). Jedna se o ultrazvuk s pridavnou nadrzi na cca 35 litru, s rozvodem pomoci plastovych trubek o prumeru 5cm (Viz foto). O teplo se stara ustredni topeni a vybojky, to by melo stacit na 25 stupnu. Taky budu instalovat malej vetrak s nizkym vykonem na rozhaneni pary a cirkulaci vzduchu uvnitr skrine, pozdeji silnejsi vetrak a dam pryc zvlhcovac, a nakonec mozna budu muset koupit odvlhcovacku. Vlhkost: kliceni 90%, rust 90-60%, zacatek kvetu 60-50%, konec 50-30% (kdyz to pujde).

SVETLA pouziju 400W MH (MetalHalid vybojka) na rustovou fazi 18/6 po dobu cca 1 mesic, kterou pak zamenim za 1x400W a 1x600W HPS (HighPressureSodium vybojka) na kvet 12/12 po dobu cca 50-70dnu, jak jsem psal vyse. Od te MH si slibuji lepsi vetveni a rychlejsi rust, i kdyz Jack je Sativa. Na 400W je original stinitko, na 600W je podomacku vyrobene 90x90cm, ted dokonce polepene zachranou dekou(viz fotozzz-prilepim pozdeji). Pro porovnani davam fotku MHcka a HPS, rozdil v barve je jasne videt.

ZALEJVANI resim pomoci dvou cerpadel POW-300 od www.hydroponieplus.cz , na ktere jsou napojeny hadice o prumeru 2cm, ktere jsou natazeny po podlaze skrz skrin na delku. Do kazde z nich jsem vyvrtal malinkatou dirku, do ktere jsem klestema narazil tenke kapilary. Tesni to dokonale. Na konci kazde 50cm kapilary je zavlazovaci jehla, do kazdeho kvetinace jedna. Podotykam, ze ve fazi kliceni seminek a na zacatku rustu budu zalejvat rucne, cerpadla se spusti az kdyz to bude chlastat tak, ze bych to musel zalejvat kazdej den. Coz bude doufam brzo :-) . VELMI DULEZITE: rozvodove hadice a kapilary se MUSI menit po kazde sklizni, stava se totiz, ze se v nich usazuje sul a ruzne mineraly, a to pak ucpava kapilary, a to si nedovedete predstavit, co je s tim pak za voser, kdyz se to stane treba v pulce kvetu. Zalejvat se bude nekolikrat denne (1-8x, podle vzrustu a toho jak budou chlastat), vzdy vsak jen tak, aby to vsechno vypily, nebudu to prolejvat skrz naskrz. Na dalsi fotce je hadice co mam na balkone, zatim jsem rozvody do skrine nedokoncil.

HNOJKY se tentokrat dost meni. Ne ze bych vylozene nebyl spokojen, ale zas proc nezkusit neco noveho. Firma Advanced Hydroponics of Holland vyrabi vesmes vetsinu hnojiv BIO, a tak chci vedet, jestli to bude mit priznivy vliv na chut i ucinky. Prece jen uz toho Jacka znam, tak snad poznam rozdil. Tagze: zakladem jsou grow+micro+bloom od AH. Doplnky budou: Root stimulator od AH na zacatku, casto v rustu a obcas i v prubehu kvetu, dale Growth/Bloom excellarator (take AH) asi po celou dobu od vysky 10cm az do konce, pak jeste Enzymes+ (zase AH) po celou dobu. Dalsi doplnky budou od Plagronu, a to Phyt-amin na postrik (a mozna i trochu do zalivky, kdyz budu linej) a hlavne Green Sensation(to se vyplatilo, i kdyz je drahy jaxvina..je to fakt poznat, hotovej zazrak). No a na poslednich 14 dni dam Final solution (AH) pouze s upravenou vodou. PH vody budu upravovat v rustu pomoci kyseliny dusicne (40% roztok, bezne k dostani), a v kvetu kyselinou fosforecnou(%nevim, ale taky bezne k dostani), oboji na PH 5,8. ...Jen pro info, za tyhle novy hnojky jsem dal klukum z www.growshop.cz cca 6000,-, vsechno po 1L, no snad se to vyplati. Vse je videt na dalsi fotce.

SUBSTRAT je Plagron COCO (viz foto), jedna se o kokosovou drt smichanou s hlinou, PH 5,8, kvetinace jsou plastovy. Na zacatek to je v sadebni misce, pozdeji do malych 14cm a v pulce rustu to dam do 22cm kvetinacu, objem cca 4L.

MODEL je samozrejme Jack Herer(viz posledni foto). Je to muj oblibenec, mel by to byt nejsilnejsi model co existuje(tahle zprava je nejakej rok a neco stara), krasne voni a z kokohliny i perfektne chutna. Palice dela jak salamy, hromada pryskyrice, ucinky vrazedny i vesely (to zalezi na dobe sklizne), proste perfektni genetika, jo a je to Sativa. Kvet ma psanej 50-70 dni, jedu ze seminek co se mi urodily doma pri prvnim pesteni. Distribuce originalu je na www.sensiseeds.com , distribuci teto moji generace delam ja, kdyby mel nekdo zajem, vse je v mem podpisu.

STYL bych chtel zkusit Scrog, coz je, jak jiste vite, horizontalne polozena sit s okama cca 5x5 cm, do kterych se provliknou jednotlive vetvicky. Vysledkem je, ze vsechny palice maji dostatek svetla a zadna zadne nestini. Zalezi to ale na moji lenosti, tagze to mozna zase skonci u Bushe (ne u toho krypla z USA!!!).

Jeste neco k priprave na novej grow: nekteri vite, ze v moji posledni bedne byly problemy se sviluskama. Abych tomu predesel (ovsem nic neni na 100%), rozhodl jsem se jak pestirnu, tak kvetinace, vydezinfikovat Savem. Smrad je to hroznej, ale za par dni je to pryc a snad mi to pomuze. Jestli tam ty svine svinuty sviluchy pak zas budou, poslu na ne BIOoil a udusim je, kurvy jedny :-)
Apofiss
r-man:Určitě přeju více štěstí do dalšího growu!Jinak zdá se že zas tak nešetříš a proto nechápu proč máš tak slabej odtah :eek: ,přecijen 1000W a víc jak 2 m2 plochy si žádá trojnásobně silnější.Dále AHčka v žádném případě nejsou BIO (ty tři základní složky), Bio jsou jen doplňky.Měj se

Dephp:Plagronem si nepomůžeš.Taky jsem si říkal, že když si koupím substrát za 500, tak to bude vpoho, ale nééééé.Pytel evidentně nakažen jak sviluškama, tak smutnicema....což není moc ok.
r-man
Jeste neco ohledne ankety..nekdo tam hlasoval ze se to takhle neda vubec michat, byl bych rad, kdyby mi ten nekdo napsal proc, co je v tom za chybu. Dik...:-)
Jahudka!
r-man - Me by zajimalo jestli ma pro tebe nejakou zasadni vyhodu ze jedes zase ze semen..Kdyz mas 1000w tak udelat si mensi zarivkovou maminku by nemel bejt asi zase takovej problem ne?A za tu jistotu se urcite vyplati..

Jinak myslim ze ty hnojky jsou urcite OK.Jsem moc zvedavej na tvy zkusenosti s green sensation.Dost lidi rika ze to paldy jen nafoukne ale vic toho prej neni..Nevim,neznam a proto jsem zvedav..A tys toho GS kupoval celej litr:eek:?To musela bejt teda opravdu draha sranda..

--------At se dari-------
r-man
No, asi takhle..zasadni vyhodu to ma tu, ze podle me je prodej rizku nelegalni (protoze to uz je vyroba a distribuce konopi), a ja se proste bojim, aby me pri nakupu nekdo nechytl s rizkama v ruce. No a svoje matky bych urcite pod zarivku nedal, zatim to neni vyzkouseny, a kdo to zkousel tak vi, ze se to rozhodne matkam zpod 400W MH nevyrovna. Jde o silu, tloustku kmenu a potazmo i rizku z ni.

Jo, Green sensation je draha jaxvina, ale na paldach to bylo dost poznat. Kdyz jsem to pouzil, kamosi rikali, ze to je zatim uplne nejlepsi co se mi kdy povedlo (bedna II), a taky ze to vypada uplne stejne, jak Herer z Hulandska, coz je pro me VELKA pocta. Ohledne nafukovani palic=nezvyseni hmotnosti..to si myslim, ze neni pravda, protoze pri mensich kytkach (cca o 20-30cm) jsem mel stejnej vynos, palice byly o dost tlustsi i po ususeni....ale to uvidime az na konci, hehe, uz se tesim...
r-man
No a to je zacatek, jedeeeeeem!!!!!!!!
papaja
ZDRAVÍM
doplnil bych ještě root juice od biobizz je to maso na malý ale i velký kytky, FISHMIX i na postik, no a bioalgeen se mi taky osvědčil
jinak gogo:death:
r-man
Ja pouzivam CannaZym, to bude asi to samy, akorat od jiny firmy..dve kapilary na kytku si nemuzu dovolit prave kvuli cerpadlum (mam je dve, kazdy na 20 kapilar, dva nezavisly okruhy)..no, budu o tom premejslet...

Jo a jeste neco..kdesi jsem tu narazil na takovy maly mrsky, co se daji nezi konec kapilary a jehlu, a hlidaji, aby se zalejvani spustilo ze vsech jehel zaroven. Bylo to takovy malinkaty ufo, nevite nekdo kde to sehnat? na www.growshop.cz ani na hydrosce to neznaji...
Mr.Pipes
strejdas: k tomu existujou tlakovy cidla z growshopu ... osobne je pouzivam se 4mm kapilarami, neucpavaji se jako ty tenke...
drtikol
servus r-mane,
vypada to hodne nadejne:bandit: K+ za tvoji neutuchajici touhu po jeste lepsim herrerovi :D
libi se mi to, ale fakt bych pridal na ofuku kytek... poradnej vitr, at se hejbou!!!

ps: ...je tu nejakej futurista co rekne jak bude vypadat r-manova bedna 5? :afro:
r-man
A ted k tomu jak to vypada..mam sakra problem s klicivosti, vylezlo dotedka jen 15 seminek ze 40. To je pruser jak noha, a vubec to nechapu, protoze seminka, co jsem lidem posilal (ktery prodavam), maji klicivost 99,99999%, to mi lidi psali. Jedu ze seminek, ktery jsem si vybral z nejlepsi kytky s nejvetsima palicema, kdyz se mi to tehdy oprcalo. Byly nejvetsi, nejtmavsi, vyrazna kresba. Mozna, ze maji taky nejtvrdsi slupku, a proto ta spatna klicivost, ach jo.

No co, dal jsem na vatu nabobtnat dalsi hromadu seminek, snad neco vyleze. To je tak, kdyz si chcete to nejlepsi schovat pro sebe, spatna karma, no.
r-man
No jo, jenze ja je dal rovnou do hliny, stejne jako s tema seminkama v lete, tehdy taky vyjely skoro vsechny...no uz jsem se poucil, neboj :-)
Jahudka!
r-man - Hod je do destilky a dej to cely do tmy.Normalne je tam nech plavat a pak az prasknou (okolo 24 hodin) necekej a hod je do rockwoolu s upravenym PH (uspesnost 100 procent)
Frutexx
cuss
Tak to se divim - mam taky semena od tebe - a vyklicily 10 z 10 . . .
Davam klicit normalne do polevkoveho talire s vodou z kohoutku + trochou peroxidu. Ale jestli dobre pamatuju taksi z prahy - tam bych misto vody z kohoutku pouzil tu destilku jak pise jahudka ;-) . . .
Kazdopadne na vatu a podobny vjeci bych se vysr*l ...
Kliceni je jedna z mala veci s keryma nemam problemy :D . . .
r-man
S tim klicenim jeste uvidime, kdyz bude i ted klicivost mych NEJ seminek nizka, nebudu je tam uz asi davat, ale udelam vetsi kytky, necham to trochu prerust, a bude BUSH a ne Scrog. Kdyz jich naklici dost, udelam z tech novejch Bush pod 600W, a z toho co uz roste udelam Scrog pod tu 400W....Uvidime, rika slepej hluchymu :-)

Jo a jedno foto pro potechu oka...btw, neznate nekdo nejakej dobrej programek na tvorbu videa z fotek? Delam fotku kazdejch 180 sekund, coz za 14 dni vyjde na cca 5 minut filmu pri 25fps..Akorat nevim, v cem to pak udelat, gif by byl strasne velkej, chtelo by to mpeg treba, a pak udelam nejakou kompresi...
Cabal
Zdary ďáble,mám semínka od Tebe a z 20 jich vyklíčilo 18.Takže super.Dávám je do černý filmovky.Na dno dám papírovej kapesníček,nasypu semínka,přes to zase kapesníček.Naleju odstátou vodu.Tady teče z kohoutku voda s Ph 6,2.Zavřu filmovku a dám někam,kde je nějakých 26 stupnů.Za 48 hodin mi vyklíčilo těch 18 semínek.Jsem oproti Tobě žabař,tak Tě nechci poučovat.Jen jsem chtěl přidat taky něco do kotle.Cabal
r-man
Ahoj vsichni,

tak uz jsem klidnej ohledne klicivosti seminek. Ty, co jsem dal na vatu, vyklicily vsechny!!! Tedy 40 ze 40 !!! No tak jsem to nacpal do hliny, a uz se vesele roste a foti :-)
r-man
Ahoj vsichni,

tak se zas dozvite neco noveho. vsechny kyti jsem uz presadil do vetsich kvetinacu, objem je cca 4L, substrat je samozrejme stejny. Zapojil jsem taky hadice a kapilary a zprovoznil zavlazovani, zatim jen 4x denne po jedne minute. Davka hnojiv je zatim polovicni, EC je 0,99, PH 5,8.

Ted ale neco lepsiho. Jelikoz mi 39 kvetinacu zabralo celou skrin, lampa, ve ktere je 400W MH nestacila pokryt celou pestebni plochu. No a tak jsem se zdrave nasral a obetoval 2200,- Kc a koupil jeste 600W MH Venture Sunmaster. Je to vybojka, ktera se da dat na stejnej predradnik jako HPS, a navic je to vlastne jedina 600W MH co se dela (aspon o jine nevim). No tagze moje monstrpestirna ma ted 1000W MH na rust, stejne tak bude mit v HPS na kvet. Masakr, ale sviti to krasne, blede modre, uplne to zari.

Bohuzel to nemuzu nafotit, protoze fotak je na stativu nacpanej ve skrini, a foti kazdych 180s jednu kyticku. Jo a na to video z fotek jsem si sehnal Sony Vegas 6, timto vrele dekuji uzivateli "I8I", je to paradni nastroj!!!
Frutexx
Cuss
Tak to je peklo kilowat MH na rust :-D . .
Chtel sem se zeptat z tech 4l kvetinacu to uz asi nebudes presazovat ? . nebo jo? . . jestli jo tak kdy ? a taky jestli mas uz zkusenosti do jaky vysky ti to vyroste ve finale z tech 4l kvetinacu? . . . .
ME to pripada ze tam budes delat nejakej SOG? . nebo stale myslis ze to bude nakej ten scroog - nebo neco co si planoval na zacatku? . . .
39 kytek tj docela more zelene :) . .
Kazdopadne sem take zvedav jak ti porostu kyti v casti kde do nich bude prazit 600MH a v casti kde 400MH . .
Jo a to zadny fotky nebudou az dokonce? . .
Zatim
PS: to video bude zajimavy - jestli to potom nekam hodis rad se mrknu - a drzim palce pri vyrobe - zatim K+
Jahudka!
Jo to video bude bomba a taky bych ho rad videl.Ja natacel video neco jako je I Grow Chronic ale kvuli casu jsem to stopnul.Pekny to bylo ..Kazdopadne rust kyticky zaznamenanej v urcitejch intervalech kamerou to tu asi jeste nebylo:)

Ať se daří :satan:
r-man
Ahoj vsichni,

protoze se mi mnozi dotazy na zvlhcovac a protoze z neznamych duvodu Czechglock smazal svoje forum o upgrade, zkusim to dat sem.

Ze zvlhcovace musite odstranit nadrz (ja ji rozmlatil kladivem a pak okousal kombinackama), ale jeji dno a pokud mozno i vyvod mlhy musi zustat OK. Pak do zvlhcovace vyvrtate diru ve vysce vnitrni hladiny vody (kousek od membrany co dela tu mlhu), a do ni zalepite nejakym gumolepidlem hadici na odtok prebytecne vody (protoze cerpadlo tam bude rvat moc). No a potom date do nejake velke nadoby (ja mam na 30 litru) cerpadlo s nejakym uplne malym vykonem, staci fontankovy s vytlakem do 1,5metru (bohate, ja mam slabsi). Na to cerpadlo zapojite tenkou akvaristickou hadicku, a tou to musi cerpat vodu skrz diru (ta tam zbyde, kdyz vyndate ventil) ve spodnim dne nadrze k membrane.

Musite to vychytat tak, aby vam to tam necerpalo moc vody (membrana tolik nespotrebuje), a aby vam ta prebytecna odtejkala zpatky do nadrze. Takhle to vydrzi i vic nez tyden.

No a na ten vyvod mlhy pak jde pridelat plastova trubka o prumeru treba 5cm, mozna i 7cm, a tou pak rozvest mlhu po cele pestirne rovnomerne, pokud ji mate vetsi.

Timto jeste jednou velice dekuji Czechglockovi za to co me naucil :-)
r-man
Tak aspon jedna nocni, dneska jsem musel vyndat fotak. Jo a mimochodem, ta mrcha program, kterym to fotim, cisluje fotky tak debilne, ze je to uplne prehazeny. Ten kreten, kterej to napsal, by se mel naucit pocitat podle razeni na pocitaci, protoze on ma 998...999...1000...1001...atd. No je to normalni??? To se pak ty cisla takhle 98...99...100...1000...1001 blbe seradi a mezi fotkama kdy to uz ma dve patra najednou problikava jeste kliceni ze seminka. To bych se z toho vojebal.

Jeste ke kvetinacum...ne, opravdu nebudu presazovat 39 kytek, to bych se z toho vojebal podruhe :-)))))))))))))))))))

EDIT: Ty vole tak jsem se stejne vojebal...ale ne kvuli presazovani, ale kvuli tomu podelanymu cislovani fotek. Nastesti mam programek jmenem Renamer, je v cestine, a v nem jde prejmenovavat davkove v podstate vsechno na vsechno. Toz jsem si pohral, prejmenoval jsem asi 3000 souboru, no zabralo mi to dobry tri hodiny.

Ale to neni vse. Pak jsem se snazil v Sony Vegas 6.0 z celkovych 6573 obrazku udelat video. To, ze jsem to napred zkousel jen s 1330 fotkama a melo to 1,9GB a 44 vterin, byl docela masakr!!! Tagze jsem prisel, -svete div se-, na to, ze uncompressed .avi pouzit nepujde, protoze by se 4minutovy video neveslo ani na DVD :-O !!! Docela prdel.

Ale to taky jeste nebylo vsechno. Jelikoz Vegas pracuje s databazi medii na SQL, a to pri vetsim poctu zaznamu potrebuje kurva hodne pameti, taxe muj compik (AMD 2200+/333, 512MB DDR/400, disk SATA150/7200ot/8MB cache) PORADNE zapotil. Nacteni, indexovani a vlozeni tech cca 6500 obrazku (kazdej asi 80-150KB, 640x480/32K) do videolajny trvalo dalsi asi tri hodiny. V ty dobe neslo na compu nic jinyho delat, dokonce mi i mizely ikonky a cudliky v programech, okna nemely zadnej obsah, ale jen bilej vnitrek, no proste totalni pretizeni.

Nakonec se ale povedlo vyrendrovat video v xvidu s celkem rozumnou kompresi, ma to pres 4 minuty a velikost cca 60MB pri rozliseni 640x480, coz je docela pohoda. Akorat me trosku prekvapilo, ze kdyz jsem to dodelal, tak na hodinach bylo 5:42 :-))))))))))))))))))))))))))))))))))..a to jsem zacinal nekdy v 5 vecer, tagze 12 hodin na 4minutovy video. Asi potrebuju novej comp :-))))))))))))))))) ( http://www-03.ibm.com/servers/eserv...hend/index.html ten p5 595 se mi libi...)

Mate nekdo nejake ftp ci web, kam by se to video dalo dat, at si to muzou vsichni stahnout? Kontaktoval jsem uz Carlose, jestli by se to dalo dat do http://grower.cz/video/ ...to je take otazka pro MODy (Carlos ma malo casu)..mate tam pristup?

EDIT: video je dostupne na adrese: http://grower.cz/memberupload/Rust...Man%20sound.avi .
r-man
Toz takto to vypada ted, zitra to pujde pod nuzky, taxe pokochejte :-)

Holky prave dostaly barel plnej stavy, snad mi ta zalivka vydrzi na tejden. EC je uz na 1,6, budu zvysovat az to zas doroste po zastrihavani. Chystam se taky na nafoceni pokusu se strihanim listu, jaxem slibil. A taky nafoceni detailu zvlhcovace, jak je upgradovanej.


VELKE DIKY VSEM CO MI DALI K+, MOC ME TO POTESILO!!!!!!
r-man
No a takhle to vypada ted, po ostrihani...to jsou holatka, coz? :-)

Strihal jsem tak jak to mam rad, tedy hodne. Vsechny listy nad kterymi uz vyrusta vetvicka sly pryc. Vsechny vrsky jsem zastipnul tak, aby se kytka rozdvojila (NE FIM technika). Spodni dve patra a delozni listky sly pryc.

A slibeny hokus pokus alias vyvraceni mytu o nadmernem strihani. Oznacil jsem vzdy po dvou kytkach:
zluta ostrihano uplne
oranz ostrihany konce listu
modra nestrihano vubec

Doufam, ze to tak staci...

Jo a vsem preju krasny vanoce a poradnou parbu na silvestra a samozrejme hezkej a uspesnej novej rok!!!
r-man
Ahoj, klcivost seminek overena: http://grower.cz/forum/showthread.p...0149#post330149
...byla to moje chyba, ze jsem je tehdy dal rovnou do hliny...
r-man
Ahoj vsichni, toz tady je ten slibovanej film. Je na Lakladnove ftp ve slozce cannabis, a taky tady: http://rapidshare.de/files/9929628/..._R-Man.avi.html

..bacha ale pri tom stahovani z webu, myslim ze na tom freecku jede jen jedno zaroven, tagze kdyz to nahodou nepujde, znamena to, ze stahuje nekdo jinej, a ze musite pockat.

Jeste jendou diky vsem, co mi s tim pomohli!!!

P.S.: jo a ma to 65MB :-) xvid

EDIT: a taky uz je tady: http://grower.cz/memberupload/Rust...Man%20sound.avi .
wad
zdravím, máš to pěknýale zajímá mě jena věc... o pár přízpěvků dřív píšeš " Vsechny listy nad kterymi uz vyrusta vetvicka sly pryc" .. tka sem nad tím dumal a když je přece "vetvička" a pod ní lítek, tak ten lístek ji vlastně živí, roste zároveNˇs ní...to přece bvaj pak mega velký listí. A vím že se stává že když ten list dáš pryč tak ta "větvička" kterou ten list má život se hodně zabrzdí... (funguje dál ale netáhne se...) To já jen tak... drž se.. :D
r-man
No tak to je trosku nesmysl, a prave proto delam test vyvraceni mytu. Listy nikdy zadny vetvicky nezivi, ani u jinejch rostlin, naopak, ziviny jim berou. Takze pravidlo je, ze kdyz list pod vetvickou utrhnesh, poroste rychleji. Pokud pak roste pomaleji, je to uz necim jinym, ale ne tim, ze jsi pod ni utrhnul list.
dlouhán
r-man: sory ale wad má pravdu. jak jsi prosímtě přišel na to, že listy neživí své výhonky? k čemu by pak kytkám listy byli? samozřejmě že každý list vyživuje příslušný výhon. slovo "vyživuje" je ale trochu zavádějící, protože jde o to, že listy fungují hlavně jako 'výtah potravy' od kořene přes stonek k vrcholkům a až na druhém místě je jejich funkce coby 'zásobárna'.
uvědom si, že to co se z listů odpaří, kytka znovu nabere z půdy a když jí listy vezmeš, tok živin v rostlině se zpomalí, kytka stagnuje a většinu energije investuje do znovuobnovení 'odparové' plochy.
jsem si jistej že to teď uvidíš na vlastní oči na svým experimentu;) já to taky zkusil a oškubaný kytky jsou o dost bídnější..
Jahudka!
Na ty listy jsem taky zvedavej.jeden takovej pokus uz provadi metalsodik.Logicky se mi zda listy ponechat..Kazdopadne uvidime.Sam mozna budu zkouset to samy abych to videl na vlastni oci..Pamatuju ze r-man nekde psal,ze mu to poradila nejaka kamoska co udelala zemedelku ze tam jsou listy na nic a ta by to snad mohla vedet..Takze jsem zvedavej a konecne se uvidi kde je pravda..

A - ať to roste :satan:
r-man
:-)))))))))))))))))))))) asi budesh koukat co z toho testu vyleze, ja uz to takhle testoval dvakrat, akorat jsem to nefotil. A vyrostly mi krasny lizatka, palice skoro bez listu (nic navic oproti nesmikanejm kytkam).

A samozrejme, ze kazdy list BERE ziviny vyhonku nad sebou, a uz vubec neni pravda, ze listy funguji jako vytah potravy. Precti si neco o fyziologii rostlin, a budesh koukat, jak to tam uvnitr vlastne funguje. Po ustrihnuti se tok zivin nezpomali, ale snizi se jeho objem. To proto, ze list, kterej tam uz neni, nepotrebuje zadny ziviny, zatimco vyhonek si bere porad tolik, co potrebuje, list nelist. Ten hlavni for je v tom, ze pokud utrhnesh list, vyhonek ma --diky zavislosti na kapacite korenu-- vetsi sanci dostavat dostatek zivin. A mytus posledni...list v ZADNEM pripade (ani na druhem miste, jak pisesh) neni zasobarnou zivin pro zadnou cast rostliny, protoze zadna cast rostliny si z nej ty ziviny pak nebere.

Pokud ti kytky stagnovaly, je to uplne normalni. Kazdym vetsim zasahem se zpomali rust cca o tyden, a az pak se zas vse rozjede na plny pecky. Pokud strihash casto, kytka nema potrebu si vytvorit mohutne koreny, a je mozne, ze kytka je pak ridka a proste celkove nic moc, jak popisujesh na konci sveho prispevku.

Pokud ja vim, kytka potrebuje listy nejvice v dobe rustu, a to proto, ze kdyz spotrebovava hodne zivin, zesili koreny i stonek, a kytka ma pak lepsi predpoklady pro tvorbu velkych a mohutnych palic. Myslim, ze klic tedy bude: v rustu zastrihnout takhle brutalne jen jednou (hlavne kvuli zpomaleni rustu centralniho stonku a tim padem postranni vetvicky budou mit vrcholy co nejblize k centralnim, spodni co nejblize k hornim), pak nechat na pokoji, aby kytka zesilila, a v cca prvni tretine kvetu osmikat zase brutalne. Tim bude mit nakonec kytka dostatecnou kapacitu korenu a stonku k poradnemu vyziveni palic--kapacita se uvolni od listu a vyuzije se na kvety.

Vsem doporucuju si precist knihu "Fyziologie rostlin" , tam to vsechno je. Ne ze bych ji cetl celou a vsemu rozumel, ale to hlavni jsem si vysvetlit nechal. Je to ucivo pro vysoke skoly, tagze je to psany dost podrobne a vedecky, ale jde to prelouskat i takovym jedincum, jako jsem ja (ucnak...).
r-man
A jeste k tomu pokusu od Metalsodika.. Ja jsem si puvodne myslel, ze ty osmikany i neosmikany na pokus da pod sodik a ne pod ty zarivky. zatim to totiz vypada, ze ty zarivky nejsou to pravy orechovy, a proto i takovejhle pokus bude mit prilis velkou odchylku od "idealnich podminek".
r-man
Ahoj,

holky rostou jak zbesily, no radost se podivat. Objevil jsem v hline jednu musku, taxem radsi zakoupil lapace a dal je ke kazde kytce. Od korenu je to sice nedostane, ale snad se tolik nepremnozi, aby to mohl bejt problem...Pani prodavacka mi poradila, ze pokud s tim mam problemy, mam vzdycky koupenou hlinu dat na 15 minut do trouby na 200 stupnu. Driv se prej kazda balena hlina prohanela parostrojem, ale dneska se to uz prej nedela a takhle to dopada. V kazdy hline je prej neco...

Mozna ze poznate, ze kytizz ktery jsou pod 400W se trosku vic tahnou (lampu jsem dal vys az tesne pred focenim, tim to neni).Bud je to mensim vykonem lampy a nebo troskou cervenyho spektra, ktery ma.

Kytizz, ktery jsem nestrihal vubec (pokusny) jsou nejvetsi, ale maji nejtenci vetvicky i stonek a spodni vetvicky rostou mnohem min, nez u ostatnich kutizz, ktery jsem strihal.
prenda
Zdravim ;).

Mě se osvědčil Plagron growmix z jednoho nejmenovaného GS,kousek od Libeňáku :).5 pytlů již jsem koupil a ani jeden nebyl infikován hmyzákama,ani jinejma potvorama.

280,- kč za 50l
r-man
Ahoj vsichni, tagze video je na

http://grower.cz/memberupload/Rust...Man%20sound.avi

enjoy :-)



2Prenda: dik za radu, posli mi pls aspon webadresu toho shopu do PM, neznam ho...dik....mimochodem F&L in Las Vegas je jeden z mych nejoblibenejsich filmu (treba scenka jak prijedou do hotelu a najednou je v lobby hromada jesteru a koberec se tripozne rozjizdi...)
drtikol
servis,
r-man fakt husty video, ale nejhustsi bude, az budou bobtnat paldy:D navic bych podle toho rek, ze rustovou fazi jedine 24/0... co myslis? to vypnuti ty lampy je hafo zdrzuje rek bych... k+ fakt se mi to libi....
Jahudka!
r-man - Za to video mas ode me rozhodne K+...Je bezvadny,hlavne ta posledni kytka..Moooc dobry a diky za nej...
R-man: tak s tím videjíčkem jsi mě dostal, seš borec, navíc miluju Amélii :love:
r-man
Toz kundy pujdou v nedeli na dalsi zastrihnuti, uz je to zas jungle jaxvina. Pak je necham par dni vzpamatovat (3-5) a prepnu na kvet. Kdyz budu mit zitra cas, postnu nejaky fotky.

Taky jsem zjistil, ze vlhkost se drzi kolem 75%, coz je dost, zvlast kdyz chci prepinat na kvet. Az ostriham listy, tak bude mensi plocha pro odparovani a vlhkost se trosku snizi, ale pod 60 to stejne urcite nepujde. Zapnul jsem vetrani naporad, to by to melo taky trochu zlepsit. Taky uz mam na ceste 4ks klipsnovejch vetracku od http://www.isolit-bravo.cz/eshop/?a...4f68df61676af77 .
Stejne ale budu muset koupit odvlhcovacku, a to je sakra draha sranda...otazka pro zkusene growery..bude stacit 10L/24hodin? Prostor je cca 5m3 a vlhkost se drzi na cca 60-70% a potrebuju ji stahnout na 30-40%...Netusite jaxe to pocita?...Nasel jsem treba http://www.odvlhcovac.cz/ , a koukal jsem na tu 711 a 721 ..721 je dvakrat vykonnejsi pri 1,5x spotrebe a je o tisicovku drazsi... Co rikate? Kurva to je penez, zasrany drogy, me to snad zruinuje :grrr: .
DjSimpson
Nazdarek.mam otazocku.Teraz som zacal aj ja doma pestovat a zhanam vsetky mozne info.Co su to tie svilusky?Ale ak mozes prosi ta po slovensky.Inak pestirna super asi sa troska inspirujem...K+ odo mna.zatim MIR
r-man
.::JungleintheBox::.
r-man
Taaagze nejdriv hodne ostrihany (ala ja)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.ted stredne ostrihany (ala par lidi na G)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
a dve neostrihany (ala jinych par lidi na G)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...a nakonec vsechny pekne pospolu.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
A pak jeste dva celkove pohledy...dost to proridlo, coz? no tim, jak to byla jungle, nebyl dostatek svetla pod prvnimi par patry, tagze se to vycouhlo a je potreba tam dat tycky. Az budou palice, neuneslo by je to. ...mozna budu potrebovat joja :-)
Jarexx
To fakt nema chybu..........
r-man
Ma to chybu. Vcera jsem se jal zkoumat po 8 dnech, jak jsem na tom se samcema. A tech kurevniku jsem mel 18 ze 39 kytek!!!!!!!!!!!!!!! Cert aby to :flamer: .

No nevadi, aspon budou mit ty zbyvajici(21ks) vic mista. Jenom je skoda, ze oba dva kousky z pokusu na strihani listu (ty co jsem jim strihal listy stredne, jen zkracoval) jsou samci. Tim padem pokus konci a nemame zadnej vysledek. Jenom jeste budu sledovat vynos na tech, ktery jsem nezastrihaval vubec. Ale priste to mozna zkusim znova, uvidime.

Krome toho jsem konecne nainstaloval zpetnej ventil, tak mi snad uz skonci problemy s prelitejma a nezalitejma kytkama.

Taky mi po 10ti dnech(!!!) dorazily klipsnovy vetracky, dal jsem do kazdeho rohu jeden kousek, celkem tedy 4. Jsou propojene paralelne na jednom kabelu, a na analogovych hodinach. Doufam, ze stonky zesili.

Chtel jsem jeste instalovat sit (opozdenej scrog), ale na to bude cas az zitra. Budu ji tam davat hlavne proto, ze jak jsem mel tech 39 kytek, tak to bylo na ten prostor moc, a parta se vytahly a stonky jsou tenky. Joja stoji moc penez (potreboval bych jich asi 100) a byla by strasna prace je tam upevnovat. Tak jsem vypletl dve site a zitra to do nich navliknu. I tak to bude prace na :rocket: .

Samozrejme to vsechno nafotim, so, stay tuned :-)
Jahudka!
r-man - Zbyly ti tedy alespon kytky ty uplne oholeny a ty ktery nebudes strihat vubec?To by me totiz zajimalo nejvic..Jde mi o to abych to nemusel sam zkouset a konecne vedel jestli strihat a nebo nestrihat.
r-man
Uplne oholeny jsou i ty moje ostatni, tagze tech mam dost, a ty uplne nestrihany mi zbyly obe dve myslim...
paveha
Ten pokus už nemůže být objektivní , protože takový prales se musí prostříhat , aby se mohl pozorovat rozdíl mezi kytkama prostříhanýma a neprostřihanýma ,musela by mít každá dostatek prostoru a světla , což v této hustotě kytek nejde . Stejně je to kráse když kytky ze začátku rostou jak o závod a mají krásnou barvu. Jinak Ti držím palce , a hlavně žádné škůdce a jinou havěť .
r-man
2Paveha...souhlas.
Jahudka!
paveha - Jasny.Mas pravdu a je to logicky.Taky bych nemoh ve skrini pri nedostatku prostoru provadet takovej pokus.A duvod je samozrejme ten jak pises..
r-man
Dockej casu, a sleduj to tady, GS teprve prijde na radu. Tipuju, ze v pulce kvetu.
Morpheus
Video Super :) Zkouknul jsem ho radši hned 3x :D A taky si od Tebe asi obšlehnu pár věcí jestli ti to teda nebude vadit...budu tě pak otravovat i přes PM.Když mi to vyjde tak bude 600W Duplex a když vydím tvoji "komůrku" tak bude doufám vypadat hodně podobně.Jinak super thread a pokračuj tak i nadále.Good luck and God bless you :)
r-man
Ahoj vsichni,

tak jsem se na scrog vykaslal. Je potreba to delat uz od zacatku, takhle opozdene to do toho navlikat je hruza a ani to nepomohlo. Vsechny vetve o kterych si myslim, ze budou mit moc tezky palice a neudrzely by je, jsem pripoutal k bambusovejm tyckam. V nekterejch kvetinacich jich je az 6, no je to hruza na pohled, ale snad to pomuze.
r-man
Asi jsem ti nerozumel s tim, co myslish tim obehem. Kytka si taha ziviny (vodu+bla bla bla) korenama, a taha si ji presne tolik, kolik spotrebuje. Neni tudiz pravda, ze od ustrihnutyho listu se muze recistem dostat infekce nekam jinam, jako to treba funguje u lidi, kde krev obiha dokolecka, a ziviny, ktery clovek nespotrebuje pak nekam prijedou znova (skrz srdce). Muzesh si to otestovat tak, ze na ranu das kytce nejakej vacek s rozpustenym potravinarskym barvivem. Uvidish, ze nikam dal nez kam prosakne samo, se nedostane. Zatimco kdyz nalejesh vodu s barvivem na hlinu, uvidish, ze za par dni bude cela kytka zbarvena.

Jedina moznost je, ze by kytka onemocnela virama. Plisen je ale povrchovy onemocneni, to nema s recistem nic spolecnyho. Opravdu to muselo mit jinou pricinu.
Jahudka!
Doporucuju prostudovat tohle.Tam je vsechno.

http://www.sci.muni.cz/~fyzrost/index_pr.htm

V kazdym pripade virovejch onemocneni je mraky.To pravda je na 100 procent..
TouchWood
To je to nejhezčí growing video co jsem kdy viděl. a ta hudba je do toho taky stylová K+++++++
r-man
Tak Jahudko, za tohle mas u me OBROVSKY K+ . Prave jsem prostudoval transportni procesy a dozvedel jsem se par novych veci, ktery mi ta moje kamoska nebyla schopna vysvetlit.

2Yavar: Mimo jine jsem se dozvedel, jak se zivi koreny. Ziviny k nim jdou skrz celou rostlinu, kapilarama nahoru, pak premena latek fotosyntezou a dalsimi procesy, tvorba cukru a pak zas lykem dolu. Nic to nemeni na tom infikovani plisni, to je opravdu povrchova zalezitost. Meni to ale muj nazor na obeh v rostline.

Dozvedel jsem se ale par dalsich zajimavych veci:

1. Jahudka nemuze pestovat v podtlaku, protoze by narusil cely system zavlazovani uvnitr rostliny, ktery je rizen prave vytvarenim podtlaku v cevach. Podtlak je vytvaren tim, ze se z listu odparuje voda a a tim padem dole, u korenu se voda nasava. Neni to ale tak jednoduche, jaxe zda, podtlakem v horni casti rostliny by degradovalo zasobovani korenu a jejich rust. = Tim borim jednu nedavnou teorii, jez snad nikdy nebyla uvedena do praxe....nebo jsi to zkousel?

2. U rostlin které mají zajištěno trvalé zásobení vodou z vlhké půdy není přímá reakce průduchů na koncentraci vodní páry ve vzduchu ani příliš významná, ani prospěšná. Unáhleným zavřením průduchů by se totiž zbytečně zkracovala doba příznivá pro rychlý příjem CO2. = Nezvlhcovat moc, pruduchy se uzavrou a kytka neprijima CO2 a zpomaluje se fotosynteza.

3. Rostliny svými kořeny přijímají nejen vodu, ale i celou řadu jiných chemických látek, ze kterých daleko nejhojnější jsou ionty jednoduchých anorganických solí. Ty nejdůležitější z nich, nezbytné pro metabolismus rostliny, označujeme jako minerální živiny. Představa, že
rostlina nasává kořeny půdní roztok, tedy že přijímá rozpuštěné látky do svých buněk ve stejné koncentraci, v jaké jsou v půdním roztoku, by byla krajně nesprávná. Není to možné už z toho důvodu, že poměrný podíl jednotlivých látek v půdním roztoku naprosto neodpovídá jejich zastoupení v rostlinné biomase. Neregulovaný příjem by velmi rychle vedl ke vzniku toxicky vysokých koncentrací jedněch prvků a k vážnému nedostatku jiných prvků v těle rostliny. Mechanismus příjmu a transportu iontů solí se tedy nutně musí lišit od procesů spojených
s příjmem a transportem vody a splňovat tyto základní předpoklady:
a) Vzhledem k velmi nízké koncentraci většiny iontů v půdním roztoku (často mnohem nižší, než nacházíme v buňkách kořenů), musí existovat možnost transportu těchto iontů i proti koncentračnímu gradientu (tedy z nižší koncentrace do vyšší), i proti spádu jejich chemického potenciálu.
b) Vzhledem k velkým rozdílům mezi koncentracemi jednotlivých iontů v půdním roztoku a potřebami rostliny, musí mít kořeny schopnost regulovat příjem každého iontu odděleně od ostatních.

WOW, je toho hodne, co jeste nevime a jenom spekulujeme jak by to mohlo bejt, coz? :-)
Jahudka!
r-man - Je to vyborny cteni.Ani vsemu nerozumim.Kazdopadne je to skutecnost vedecky vyzkoumana,takze by jsme tomu meli verit.To pestovani v podtlaku je blbost,jenom me to napadlo co by to udelalo.Nedovedu si predstavit,ze neco takovyho uskutecnuju abych pak zjistil ze to nepofacha..Maximalne to seminko do papynaku s pruhlednym vrskem by jeste na zkousku mozna slo.Ale kaslu na to a radsi budu delat pokusy ktery k necemu jsou..Jako treba to strihani/nestrihani a plno dalsich..
r-man
Ahoj,

od 10.1. uplynulo uz 15 dni a tak jsem udelal nejaky fotozz. Na vsech vetvich uz jsou maly palicky. Jeste to neni moc na fotkach poznat, ale v realu joo. Uz se nemuzu dockat...a vy? :-)

EDIT: Uplne jsem zapomnel napsat, ze jsem zvysil davkovani hnojiv na cca 1,5x nasobek navodu a taky jsem dal do zalivky GS, tedy Green Sensation. EC je kolem 2,2, PH ted drzim na 6-6,3. Zitra (29.1.) si udelam cas na malou reportaz s peknyma obrazkama, teste se :-)
r-man
Milionar urcite nee, neprodavam...ale ja a par kamosu budeme...teda spis nebudeme mit mozek :-)))
Mazzak
Joj nadhera chlape, ten mylar doada na krase.) ale zda se mi ze si uz vyboural i obejvak nee. A znovu obsahlej a zajimavej popis koukam. nemam ted cas scihnu to zitra. Ale jen pro zajimavost mozna ze to nekde i pises, kolik jsi do toho vrazil?
r-man
...aneb stale cekame :-)
r-man
Bafnul jsem na ne kdyz spaly :-)))
Apofiss
Čao R-mane,
zajímalo by mě jak je máš vysoké, nejde mi to poznat ale vypadaj dost velké( zbytečně či ne posoudíme na závěr :D ) a taky den květu by se hodil.Jinak ta poslení fotka rulezzz!
Deckardph
Tento zpusob pestovani zda se me ponekud neefektyvni :vampire:
matko291
R-man
tiez by ma zaujimalo ake su vysoke mam tiez v skrinke JH ale rezy
aby som bol pripraveny na kolke sa este potiehnu:D
to budu pod 1000 krasne bulvy k+
AEROCELL
R-man tak u tebe je vydet hnet na poprve ze mas rad Jungly :D hh...hrozne ti fandim...a K+ te nemine ;)
r-man
Vyska rostlin je cca 150cm. Je to proto, ze jsem to nechal dost vyrust. Chtel jsem zkusit, jaky bude rozdil oproti "bedne II", kde jsem mel jen asi 70cm kytky, ale zato to byly krasny lizatka, tlusty a kompaktni palice. Zajima me, jakej bude rozdil ve vynosu a v kompaktnosti a mozna i v potenci, kdyz pri stejne technice a objemu kvetinacu (3-4L) udelam mnohem vetsi kytizz. Jo jo, Jungle ja rad i v muzice, natoz pak ve skrini :-)))

Taky budu v nejblizsi dobe zastrihavat listi a nebo ho mozna uplne odstranim, a taky odstriham na polovine kytek spodni slabe vetvicky s malejma palickama. Stejne z nich nic nebude, tak at se to zene nahoru.

Ano, na stenach i na stinitku pro 600W (kde byla predtim bila barva) je mylar z Conradu, nevim jestli je to fakt mylar, je to ta zachranarska deka. Popisoval jsem to na zacatku.

Jo a ta kytka co se libi Apofissovi (a nejen jemu) je jedna z tech dvou testovacich, ktery jsem nestrihal vubec, ani listy ani vrchol pro rozdvojeni. Proto je samozrejme nejvetsi a musel jsem ji poradne naohybat aby byla aspon trosku v rovine s ostatnima.

Ohledne efektivnosti..no jasne, ze scrog (V/scrog) by byla nejefektivnejsi metoda pro vynos, jenze neni vhodna pro Sativy, ty se malo vetvi oproti Indikam.

P.S.: Taky doufam, ze to budou poradny salamy a ne jen tak nejaky debrecinsky parecky :wink:

EDIT: Dnes je Flowering day 33, ty fotky jsou z day 27.
Apofiss
Hehe, musím si rejpnout a zopakovat že brutální stříhání kytek je kontraproduktivní a jak je vidno měl jsem pravdu :D

Jinak můj názor na výšku kytek u 600W je ten, že těch 60-70cm je ideálních co se týče především optimalizace a efektivity....a estetiky (tedy pro mě).Jinak proti gustu...
r-man
:-)) jeste nejasej, kdo se smeje naposled, ten se smeje nejlip, znash to.

Ta nestrihana kytka ma sice nejvetsi vejsku a ty palicky nahore vypadaji dobre, ale uvidime, jestli budou taky dostatecne tvrdy (kompaktni) a hlavne jestli vynos z ni bude lepsi ci horsi. Zatim nahore vypada OK, ale cela spodni pulka je slaboucka a dost tam uz zloutnou listy. To mi ostatni v takove mire rozhodne nedelaji.

Abyste si nemysleli, me nedela problem uznat chybu a uznat pravdu verejne, kdyz ji ma nekdo jinej. Ale jeste se uvidi, jeste neni konec. Za strihanim si stojim, nedelam to poprve, jen to poprve takhle prezentuju vam...
drtikol
servus,
r-man tohle bude tvuj nejvetsi pestitelskej uspech rek bych, kilo suchyho jak nic;) jinak tahle folie je zupa, nema smysl o ni pochybovat! klecka vsak nabizi stribrnou grow folii, ta bude urcite lepsi, ale hovorime-li o pomeru cena/vykon zachranna deka rulez! :bandit:

keep peace&smoke more
Jahudka!
CD jsou taky pruhledny,kdyz se podivas proti svetlu.Mozna by stacilo mit za tou folii vymalovano bilou barvou coz r-man urcite ma.V kazdym pripade bude nejlepsi ta z G-shopu,ktera je pro tyhle ucely urcena.

No jinak ja si myslim,ze ta nejvetsi neprostrihana kytka zloutne,protoze ji dochazej ziviny z toho jak je velka a vic fotosyntetizuje,je zivejsi a tak vubec celkove intenzivnejc roste.A co hlavne,zivi ty krasny paldy kterejma je nadherne obsypana.Proste r-mane,zkus ji pridat ziviny a podle me ti jeste ukaze,kde jsou jeji moznosti..
dlouhán
no ja to vidim podobne jako apofiss ..teda pokud jsi to takhle nenafotil umyslne:D potoroze ta nestrihana kytka vypada sakra pri sile! navic to trapeni kolenama - nejlepsi cesta k siskam jak od sequoje.
inVALIDa
v tomto pripade je to prostrihavani jasne...

pokud ale kytku ošmikáš a dopřeješ jí trochu více času tak má větší výnos
Proste podle me je prostrihavani supercroping (Ziskas tak spoustu "malých" palic..s vybornym vyuzitim svetla) ale musis mit individualni pristup ke kazde větvi....

coz u 1000 nejde... takze bych asi nezastrihaval...

A cim vic zkracuješ/ostříháváš horní listy tim mensi sou sisky...

PS: tohle je muj nazor k prostrihu... hlavne to neberte jako ze vas chci poucovat....

PSS:zitra to proctu strizlivy a kdyztak to predituju ;)
r-man
Ahoj vsichni, koukam ze se to tu ke konci trochen rozjizdi, to me tesi.

Upravim par nedorozumeni...Tak za prve, nemam 100W vybojku, ale 600+400 kvuli rozlozeni na plochu (ideal by byla 600+600), to jsem psal na zacatku. Zastrihavat a vetvit a prostrihavat pod 600 je uplne normalni, natoz pak pod 400.

and then...zachranna deka je opravdu trochu pruhledna, ale to nic nemeni na jeji vysoke odrazivosti (pokud to je mylar). Grow stribrna folie sice nepropusti skrz nic, ale to je tim, jak je tlusta a ne tim jakou ma odrazivost (mylar by mel byt lepsi). Zdi mam vymalovane na bilo, ale to na to nema vliv, od zdi se zase skrz folii uz nedostane nic, intenzita svetla je mala, Jahudko.

and theeen.....Na nestrihane kytce jsou uz nektere chloupky dooranzova a zacinaji hnednout. Zatim je to velmi male procento, ale je poznat, ze je proste napred. Vypada sice, ze ma hodne palic a velky, ale jsem si docela jistej, ze tvrdsi palice budou mit ostatni kytky. To se pozna uz ted, vcera jsem to osahaval :-) Tyhle jsou proste ridky, i kdyz vypadaj pekne na fotkach. Tagze podle tech chloupku usuzuju, ze se blizi konec, a ze konec tyhle kytky bude o 7-14 dni driv. Zloutnuti listu nebudu venovat zvlastni pozornost, zivin ma dost (EC2,1).

aaand theeeeen...trapeni kolenama je hlavne kvuli tomu, ze kytka prerostla o moc vic ostatni, a vyrostla mimo svetlo. Kdybych ho zvednul tak, aby jeji vrchol byl cca 30cm od vybojky, ostatni kytizzz by byly moc daleko. Na tloustku palic kolena jako takovy nemaji vliv.

aaaaannnnndddd tttthhhhheeeeeennnn...zkracovanim, zastrihavanim a dalsim trapenim nuzkama nejsou mensi palice, naopak, jsou vetsi a proto to delam. Taky kdyz kytka dostava poradne zabrat, produkuje vic pryskyrice.

Vecer to zkusim zas nafotit, budu delat zalivku, taxe k tomu snad dostanu. Budete valit bulvy, jak se to zmenilo, je to strasnej fofr (ale ne dost rychle, 14 dni od seminka do konce by bylo furt moc, znate to :-))))))) )


and then and then and then and then and then and then and then and then ......
Apofiss
Hmm, takže říkáš, že když dáš kytkám na prdel, tak budou macatější a tvrdší palice???Já jsem zase přesvědčenej, že pokud jí necháš růst přirozeně, odvděčí se ti a na prdel jim dávat nebudu ani omylem.Jsem zvědav na důkazy svědčící o rovnici stres=větší produkce...:D:D:D
r-man
2APO...no je jasny, ze se to nesmi prehnat, musi bejt dost zelene hmoty na latkove premeny, tvorbu sacharidu a v neposledni rade pro tvorbu bunek se zlazami, ktere pak produkuji pryskyrici. Nevystrihavam proto maly listecky z palic (az kdyz sklizim), ale velky listy pujdou vsechny pryc (asi)..svetlo se musi dostat i dolu, do pulky kytek, kde budou jeste dobry palicky. Tohle vychytat, to je jedna z tech veci, ktery v FAQ nenajdete :-) ...Delam to uz nejakej 7-8mej grow, uz ani nevim, nepocital jsem to...a porad to neni dokonaly.
Apofiss
Ve výloze se taky vidíš, ale odrazí prd.BLBOST :D
r-man
:-) Huiiii!!!!!!!

...Kdyz se rano probudim vcas, udelam jeste fotky s bleskem, tam jsou palice lip videt..Ale uz i tady vidite, jaxe to tech par dni nabobtnalo :-)
r-man
:-) Hujajaaaaaaaaa!!!!
Matrixx
to r-man :pěkná práce,já bych se bál spíš POLICIE,kdyby na tohle přišli,tak dostaneš tak doživotí :D dělám si srandu,koukal jsem že tam máš jen jeden větrák,možná by nebylo na škodu ještě jeden přidat,aby to porádně cirkulovalo,větve jsou pak silnější a unesou větší váhu palic,jinak fakt paráda,Pěstu Zdar
r-man
2Big...Jo, taky mam pocit, ze ta folie neni to pravy....akorat chci zkusit, jestli je lepsi nez bila barva, jde mi o odrazivost a nasviceni spodnich palic, a palic po stranach. Kdyz na to kouknu, tak to tam sviti vic, nez bila zed, ale o moc vic to asi nebude...za ty prachy....:-/

Ad vetrak....dalsi pridavat nebudu, mam tam na cirkulaci uvnitr skrine 4 ks tech malejch klipsnovejch a to uplne staci. Stejne to budu muset jeste tyckovat, uz ted se to klati jak vozraly :-)))
Dudušek
to r-man: vzdávám ti velký hold, máš to fakt super, jeden z nejlepší grovů v poslední době, K+ jsi již dostal a nejde mi tí dát další:( ale počkám si na celkovej report a poletí:) Sorry za ot, ale je to krása pohleďet...
P.S. jestli ti vadí můj OT, tak ho klidně smažu, ale nemohl jsem si pomoct:) GL
Krypto
seš hroznej fotograf... :p
Jahudka!
r-man - Ja mam tu stribrnou folii z g-shopu a reknu ti,ze svetlo uvnitr skrine je viditelne mensi nez bylo s bilou barvou.Kdyz jsem to mel natreny na bilo,uplne me to oslnovalo,coz se ted nekona.Podle me je to tim,ze se veskery svetlo z ty folie odrazi zpatky coz je jen dobre..
Takze to,ze tam mas jakoby min svetla je podle me uplne normalni,pokavad pouzijes jakoukoliv stribrnou folii..

Tak at to facha!
r-man
Co je to za blbost??? :-)
Jahudka!
No to co jsem napsal v prispevku 112 vypada jsko blbost,ale...
Ja mel vymalovano na bilo komplet skrin.Pak jsem na setny nalepil agrofolii z g-shopu.Je to ta draha folie,1m/280kc.Dno skrine zustalo bile,protoze nemelo smysl ho polepovat kdyz mam pres celej spodek skrine tac z pozinku..No a jak jsem se divil,kdyz jsem dal ten tac pryc a rozsvitil vybojku..Oslnovalo to mnohem vic,nez ta folie..Proste opticky vypada,ze je ve skrini vice svetla pokavad mate natreno na bilo.Treba mate jiny zkusenosti,ale me prijde,ze to tak proste je..Duvod nevim,mozna je to tim,jak napsal yavar..
r-man
Ahoj, prechazim pomalu, ale jiste do posledni tretiny kvetu. Myslim, ze budu posledni tyden hnojit a pak nasadim na 14 dni Final solution...mozna uz v pulce tydne, uvidime.

Na nekterych palickach se -zatim velice zridka- objevuji hnedave a oranzove chloupky.

Krome dvou nestrihanych kytek jsem vsechny oholil od velkych listu, nechal jsem jen ty, co jsou primo v palicich. Na vetsine kytek jsem taky ostrihal spodni, male a slaboucke vetvicky, na kterych stejne nic nebude. Na par kouscich jsem to nechal tak jak to bylo. Bylo mi totiz receno, ze to na silu a kvalitu hornich palic uz nebude mit vliv, uvidime...Dalsi pokus, mam co porovnavat :-)

Nekdo se tu ptal na EC..drzim ho kolem 1,9-2,2, ale na nekterejch kytkach je videt, ze je to moc. Uz bude konec, to prezijou :-)

Akorat me sere vlhkost, nemam ted 8Kkc na odvlhcovac, a tak se to pri zhasnutym svetle drzi na 65-75%, coz je moc. Zapnul jsem vetrani nafurt, uvidime. Doufam ze ty tlustsi palice nechytnou plisen, uz se mi to stalo. Taky se objevily musky, ale diky lepovejm deskam se moc nestihaj mnozit...je jich tam uz par stovek nalepenejch, a ty kraaavy na to porad lezou ...hehehe :-)

Jak by to nazval Apofiss...poradnej koncentrak, ta moje bedna :-)))))))))))))))))) , but it looks like they like it, doesn't it? :-D
r-man
No, je poznat, ze kdyz skrin zavru, je ze stran vic svetla. To jsem zkousel uz kdyz jsem tam dal deky jen na jednu stranu a na druhou ne, a zavrel jsem se vevnitr. Myslim ale, ze takova ta cernobila folie a nebo grow folie (stribrna) budou lepsi. No a nejradsi bych samozrejme sehnal kvalitni mylar, jenze ten u nas jaksi neni. Mozna by to chtelo vedet, jestli ten z toho fotostudia (nebo co to bylo) je taky tak pruhlednej, jako termodeka. Alobal je uplne nahovno, ten se trha uz v ruce, natoz ho davat na steny, to bych se zblaznil.


Sativu jedu kvuli high, ktery ma. Jack Herer je nejsilnejsi model co existuje, to je hlavni duvod. Kdyz jsem ho kdysi kupoval, vedel jsem, ze i kdyz to podelam, bude to jeste porad dost dobry :-)

Jinak samozrejme kdyz se mi bude chtit, zkusim nekdy priste nejakou mostly Indiku ve Scrogu, zavlazovani ale necham takhle, vyhovuje mi na 100%. Myslim ale, ze pokud toho ted bude dost, dam si pauzu ez to zhulim...uaaaaaaaaaaa!!!!

IMHO hustej avatar :-)
r-man
2Yavar...No ja to jedu porad z tech prvnich seminek, jaxe mi namnozily, tagze genetickej rozdil veskerej zadnej. A psycho to je furt, ja uz z toho mam obcas bordel v hlave...Ale oproti drivejsku hulim min, tagze jen obcas ten bordel presahne meze (ne vic nez dvakrat denne :-))) )
rozenhajm
Mas to moc pekne chlape,kolik typujes gramu????
r-man
2Yavar: ..no, nekdy je to i vickrat, ale driv jsem fakt palil furt a nepretrzite...uz jsem z toho byl uplne blbej a nic se mi nechtelo, tak me to prestalo bavit. Navyk samozrejme veskerej zadnej a jestli nekdo rika ze ho ma, tak keca. Ad. folie..jo, na stenach mam "mylar" a na podlaze bilou...

2Rozenhajm: Gramy netipuju, az tak za 14 dni budu odhadovat. Ale pro me toho bude dost, to se nebojim. P.S.: Uz jsi ve Vrsovicich? :-)))
r-man
2Filio & all komu nejde video(jestli jeste nekdo takovej je) Je to v kodeku xvid (ne divx), stahnete si ho nekde na netu.
r-man
Damy a panove ted jsem smotnul osobacka z tech zastipku co jsem pred par dnama ostrihal, dal jsem si tri prdy, a ....no, ty vole...

Jak rika jedna moje kamoshka...je to namrd jaxvina. Respect, Jack :-)

P.S.: Pustte si Radio1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 91.9
Anonymer
Upload fotoooos prosiiim :)
A keby si mohol vyfotit celu skrinu z trosku vecsej vzdialenosti :)

k+;)

AN

edit:

Tak bohuzial som skupy a kacko vraj davam iba tebe, :D
r-man
Fotos budou pozdeji, ted trosku nestiham...a mimochodem, jeste porad jsem zhulenej z tech tri prdiku, co jsem dal k veceru :-))))))))))))
Ariel
cau,

chvalim projekt, opravdu velkolepé!
zajimalo by me jak dokazes donutit fotak, aby udelal snime kazdych x sekund... potreboval bych tuto vec nutne vedet§!! dik... good luck, at uz je to kurva suchy a nabity/smotly co? :D :D :D
r-man
Ahoj, donutit fotak aby fotil jak mu reknesh neni problem, da se to udelat programem Cam2Com , hledej na netu. Ten programek neumi vsechny modely vsech fotaku, ale mozna ze uz existuje novejsi verze nez mam ja...Pak uz staci jen mit fotak nastalo propojenej s compem pres USB, a nakonec (pokud chcesh delat video), nejakej program na tvorbu videa z obrazku, treba Sony Vegas.

A ted par obrazku jen tak pro pokochani...a uz me kua nechte, jdu si po tech 4 absintech lehnout :-))) huiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ...Jo a nektery ty photozzz jsou stejny, jen s jinym nastavenim a bleskem...Choose what You want.

jeaahhh...
hustej forest ;)
klady to sou husty, ale rekl bych, ze je kapku priskrtily ty kvetniky.
Takovy kyti by mohly dat v idealnich podminkach /vetsi nadoby/ jeste trosku vetsi salamky. hlavne at to smakuje :D
r-man
Ahoj, s tema kvetinacema mash pravdu, nechal jsem to svoji lenosti a nedostatkem casu zbytecne prerust. Hlavni duvod proc to prerostlo, byl ten, ze jsem megaloman. Dal jsem tam 40 kytek, a pak to zarostlo v silenou dzungli, a proto se to zacalo tahnout strasne rychle nahoru. Proste kytky, jak byly namackany na sobe, mely nedostatek svetla. Takhle vysoky kytizz si zaslouzej minimalne 2x vetsi nadoby, nechal jsem to ale tak, protoze jsem linej to zas vsechno presazovat a protoze jsem na to nemel cas. Asi se to projevi na tvrdosti palic. Uvidime...-rika slepej hluchymu :-)
matko291
r-man je to krasne keby som si ja mohol dovolit teketo pohoria mat u seba ale aj nizky scrog je pekny
ale chcem sa ta opytat aby si poradil do kedy nehat JH na kvete?
mam ho teraz uz v 46.dni kvetu to viem ze to je este malo ale aku mas ty skusenost ze kolko si ho drzal ty na kvete.Dik Matko


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma