Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Spotřeba drog v ČR - Klikni zde pro originální téma
st.Jan
Zdravim Vás milí kuřáci a pěstitelé té božské drogy!
Podle výzkumu mladé fronty dnes se v ČR ročně spotřebuje přez 11 tun marihuany, z čehož benga vychytaji pouhych 150 kg:-)
A podle dalšich průzkumu do styku s brkem přišlo kolem 2 000 000
obyvatel...Tak potom nevim co se tady řeši a proč odsuzuji mlade kluky když stejne už vše co mohli proti nam udelat je pryc..Nemluvim o uplne legalizaci samozrejme, kazdy z nas vi jak by to mělo fungovat...:-) Zajimalo proc to vsechno tak trva,kdyz ti spekouni z vlady mluvi otom, jak se naše zakony zařizuji podle vyspelych evropskych statu..Proc ne tedy i vtom nasem oboru:-)?
Muzme si vzit priklad treba z holandska ci swiss...Neni to tam taky uplne volny, ale kurva aspon ten coffeshop a nejaky cannabisfest by mohli povolit. Nechapu tuhle hloupou zemi a ty lidi "co ji vladnou".... Meli bysme se do toho nejak vlozit a ukazat se, kolik nas je !!!
dame mrda?
Ja osobne si myslim ze by to chtelo sepsat petici ze vsech mest v CR a predlozit ji parlamentu a oni by si to uz rozmysleli s tema zakonama.
Nejdriv petici a pak demonstraci a je to mame LEGALIZACI :) :) :)
st.Jan
Presne neco takove mam na mysli !!! Musi se to pohnout !!!
Vzhuru do boje!!!:-)
dame mrda?
by me zajmalo kolik lidi je ochotno do neceho takove ho jit sem slysel ze neco podobneho udelali ve Svycarsku a zabralo to!!
mirosk
Ked uz nie legalizovat tak aspon ju uzivat len na určitých miestach ako je napr v holandsku aspon myslim:rolleyes:
st.Jan
Ono by se to všem huličum muselo hodit pod rypak v papirku s napisem OCB aby to otevreli a s tuzkou aby to podskrabli...Kazdopadne by to chtelo neco udelat, složit tym a jit do toho, ale zrejme to nebude prdel:) Jak dodelam tento rok skolu, nebudu mit co na praci, du do toho:)
st.Jan
Druha otazka je jestli to stoji za to...Většině asi ne, protožestejně chytnou vždy jen pár jedincu co maj smulu nebo udelaj nejakou chybu, jinak to funguje itak( kazdy huli jak chce kolik chce a kde chce)
Jde už jen oto aby tam bylo to kouzelný slovo Legalizace...A oten pocit.. A oto že nemusis mit stres, muzes to koupit v "obchode", trochu pestovat, zajet si na fest a cup...A jsme zas u toho... Ale ono to jednou prijde...Pevne tomu verim!
Elementalista
No, tak uz se asi muzem jenom prestehovat:)
Legalizace tak v nasledujicich 10-12 letech nijak zvlast nehrozi... Sem zvedavej, jestli se ji vubec doziju.
Neson
Trochu jiná statistika z roku 2000 (25 tun konopných drog za rok):

Droga -počet konzumentů -průměrná spotřeba za rok (g nebo ks)

Heroin 15 000 360
Pervitin 22 500 180
Kokain 1 860 30
LSD/Halucin. 6 540 12
Extáze 5 820 50
Konop. drogy 250 000 100

Z uvedených dat a výpočtů můžeme konstatovat, že v České republice za rok 2000:
-heroin: 15.000 uživatelů heroinu (střední hodnota) spotřebovalo při průměrné denní dávce 1 gramu cca 20% heroinu přes pět tun takto naředěné drogy.

-pervitin: 22.500 problémových uživatelů pervitinu (střední hodnota) spotřebovalo při „průměrné“ denní dávce cca 0,6 („neváženého“) gramu kolísající čistoty přes třiapůl tuny.

-kokain: odhaduje se 1860 konzumentů při průměrné spotřebě 2,5 gramu měsíčně spotřebuje kolem padesáti kilogramů kokainu. Přesný obraz na tomto poli není znám.

-LSD a halucinogeny: nepravidelný počet konzumentů těchto látek se odhaduje na 6.540, kteří při užití jedenkrát za měsíc spotřebují asi 80tisíc dávek, ať už v podobě napuštěných papírků či v jiné formě.

-ecstasy: u „taneční“ drogy ecstasy se odhaduje minimálně 5.820 uživatelů se spotřebou jedné tablety týdně, tedy celková spotřeba za rok je minimálně 300tisíc tablet.

-konopné drogy: odhadovaný počet konzumentů 250.000 s průměrnou spotřebou 2 gramy týdně produktů z této rostliny (marihuana, hašiš) se spotřebuje asi 25 tun za rok. Tato hodnota vyjádřená v korunách však neodpovídá skutečnému množství peněz pohybujícím se na drogovém trhu, neboť spotřebitelé si tuto drogu z části sami pěstují a z hlediska národních účtů tuto hodnotu můžeme zahrnout do samozásobení.

ZDROJ: Český statistický úřad - Ing. Jiří Vopravil
PUBLIKOVÁNO: 4.1.2002
Pablo Honej
Legalizace je sice kouzelne sluvko, ale myslim, ze vetsi sanci by mela neprohibicni regulace ( http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3zstat.html ), kterou bych nejradeji videl zavedenou i na alkohol a cigarety (jakozto drogy s srovnatelnym ci vetsim zdravotnim rizikem). Mam za to, ze holandsky model ma sve vyhody a to i pro protidrovou politiku ( http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3kcanhis_8.html ).
Crusty-vyhul
Musíme bojovat za tu naši kytičku!!!

Nebo se co nejdřív odstěhovat s tohohle zkorumpovanyho statu

!!We want freedom!!
papaja
já bych to přesunul sem

thread 2001


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma