Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Policie začala hledat drogy v potu řidičů - Klikni zde pro originální téma
Thcmh
Tak to je teda nářez...člověk nechlastá, aby mohl řídit a proto je možnost se ***** a na to maj už zasrané testy. Kam to spěje?

Heslo řidičů:
:D HULENÍ ZA VOLANT PATŘÍ :D
Prosím, nemyslím si, že lze obecně říct, že hulení za volant patří. Podle mě tam nepatří žádná droga, která mění vnímání, a možná ani cigareta, kvůli pozornosti. Nevím.
Nepovažuju za relevantní, když v novinách napíšou, že někdo někoho přejel pod vlivem marjánky. To bych musela vědět trochu víc. Ale nechtěla bych stát tváří v tvář člověku, kterýmu někdo pod vlivem libovolné drogy autem zabil někoho blízkýho, a obhajovat, že nějaký drogy za volant patří.

Kamarád se kdysi zhulil a napálil to do stromu. Auto našrot, on akorát nějaký zlomeniny, pomlácenej, orvanej, ale nic hodně vážnýho. To je jedinej případ, u kterýho můžu tvrdit, že nabořil pod vlivem marjány - protože jsme se o tom docela hodně bavili. Taky o tom, že kdyby vedle něj někdo seděl, asi už by nežil. Od tý doby, jak tvrdil, zhulenej prostě nejel. Říkal, že dřív si myslel, že má všechno pod palcem. Docela dlouho si přehrával v hlavě představu, jak by dál žil, kdyby zabil spolujezdce nebo, nedejbože, v tu chvíli na silnici někdo šel a on ho sundal.

Testy jsou drahý, takže asi hned tak nebudou plošně zavedený, a domnívám se, že je poznat, jestli někdo hulil těsně před jízdou, anebo tejden předtím (to možná ty testy ani nezachytí, absolutně nevím).

Nejste na silnici sami, jezdí tam i hafo jinejch lidí, takže vy to můžete mít pod kontrolou, ale někdo jinej ne. Vím, že je to o prožití, akorát že tady prožití taky znamená něčí zranění nebo smrt - jak byste se cítili, kdyby vaši přítelkyni, mámu, dítě, kámoše nebo kohokoliv vám blízkýho sundal někdo, kdo hulil a ani se neobtěžoval přemýšlením, jestli to zvládne? Vy máte pocit, že to zvládáte, ok, ale když by hulení patřilo za volant, kolik myslíte, že by to zvládalo lidí?

Jsem jeden člověk, nemám právo pro svůj plezír ohrožovat ostatní lidi. Ať si myslím, že to bude v pohodě, sebevíc. Nikdy nemůžu vědět, jaká bude konkrétní situace.
Thcmh
To je fakt, že pod vlivem není řidič ok a může zavinit i to nejhorší, ale to si nepřipouštíme.

PEACE
Thcmh: já vím, proto říkám, že to bohužel je o osobním prožitku. Můžou existovat statistiky a výzkumy a kdovíco ještě, no já to beru z jedinýho hlediska - chci si za volantem zahulit, procento rizika je malý... jsem si jistá, že nebudu patřit právě mezi to procento, který se naboří a někoho zabije nebo zmrzačí? Nejsem. Považuju svoje potěšení za důležitější než něčí život nebo zdraví? Nepovažuju. Tudíž si prostě zahulím až poté, co zaparkuju auto v místě, kam jsem jela. Resp. takhle bych fungovala, kdybych byla řidička.
seba
Doporučuji tuhý antiperspirant ADIDAS
Thcmh
Někdy se to nevyplatí, ale tomu se nikdo neubrání, protože to může být dané osudem. Neříkám, že hulím jen když řídím, ael co mi zbývá když někam jedu? Bavit se bez drog, ale docela mi to nedá a přesto si trochu zahulím, protože chlastat a pak jít za volat je podle mě o kotel horší. Znám lidi, kteří skoro nemůžou chodit a přitom řídí a nic se jim nestalo-určitě se jim to nevyplatí, ale je to jejich volba a tu nikdo jiný ovlivnit nemůže, ikdyž by si to přál.
seba: he? :eek: komu a kvůli čemu ho doporučuješ? :eek:

Thcmh: jo, beru :) mně vadí to "hulení za volant patří", proto jsem psala, že dle mého ne a proč si to myslím :) pokud někdo nějak zachází se svým vlastním zdravím a životem, je to čistě jeho věc a jeho volba, mně vadí, když už to ohrožuje jiný lidi a dotyčnýho ani nenapadne nemyslet jen na sebe, na to, že ON CHCE :)
Jahudka!
No je fakt ze by lidi jezdit pod vlivem cehokoliv nemeli.Neni rozdil v tom jestli nekdo zahuli,je nevyspalej nebo ma kocovinu nebo si dal prasky proti boleni hlavy.Clovek by spravne mel bejt dusevne a fyzicky OK pokavad chce ridit a to si myslim je tezky splnit..Jezdi treba plno unavenejch ridicu a pak by bylo zajimavy zjistit co je horsi.Stav unavy jde ale jenom tezko merit.

Kazdopadne k tem testum si myslim,ze je nemusi vubec zajimat jestli hulil pred hodinou nebo tejdnem..Pravda mozna je,ze nepujde rozpoznat presnej cas uziti..Kazdopadne jakej pro ne je problem vytvorit zakon ze test nesmi ukazat proste nic jinak vam seberou papiry.Je nemusi zajimat ze jsem toho speka hulil pred mesicem a ani je nebude zajimat ze jsem hulicem a chci svy prava si alespon vecer zahulit:).Trava je zakazana jako takova ze jo.Neco jinyho by bylo v pripade ze by byla legalizovana ale i tak by jim to mohlo bejt jedno.Kdyz budes mit pripominky?- - Chces jezdit tak nehul...

Jinak jak se k tomu stavim ja?Taky jsem uz jel v In high.Kazdopadne to nevyhledavam pokavad nemusim a rozhodne tvrdim ze dobry to rozhodne neni..Je to to samy jako s chlastem.Neznam snad nikoho a ze znam dost ridicu (nehulicu) ze by nikdy v zivote nejeli trebas pod vlivem alkoholu (1 pivo,1 panak to je taky alkohol)..Ja osobne bych rek ze jezdim celkem agresivne ale ne nebezpecne.Kdyz jsem zhulenej jsem jak beranek a jsem v klidu a pohode.Kazdopadne ovlivneny vedomi mam a clovek nikdy nevi co se muze stat (nahoda je blbec).Pak kdyz bych nekoho sejmul tak muzu jit sedet na 15 let protoze kvuli tomu ze jsem byl zhulenej by hned automaticky vinu hodily na me.Kdyz clovek nekoho sejme a bude OK muze dostat jen podminku i kdyz je to treba zabiti.Takze ono je nekdy dobry myslet i na sebe a ne na ty ostatni ktery jsou nam vetsinou putna.

Jinak jsem nekde videl (snad to byla MF dnes nebo nejaky podobny noviny) provadeli tam test schopnosti ridit pod vlivem huleni.Probehlo to stejne jako se to testuje s alkoholem.Prekazkova draha,test reflexu atd.Byly to 3 lidi.1 hulic a 2 nehulici.Kazdej dal brko a sly jezdit.Dopadlo to tak ze zjistily ze trava pusobi na kazdyho jinak.1 mel schopnost ridit horsi nez v strizlivim stavu,druhej byl na tom stejne a ten treti naopak na tom byl lip.Z toho je videt ze trava a rizeni je vec nevyzpytatelna a nelze tudiz tvrdit ze jezdit pod vlivem THC je bezpecny..Z tech osob byla 1 zenska asi 30 let a uz se bohuzel nepamatuju jak kdo dopadnul..Matne si vybavuju ze s tema nejhorsima reflexama byla prave ta nehulicka zena.Jiste to ale tvrdit nemuzu..Precijen pamet...Mno to ale znate ze jo:D

Kdyz uz je tady o tom diskuse chtel bych se zeptat jak maj tohle poreseny treba v holandsku nebo canade (testy,zakony,pokuty atd).Nevite to nekdo?
Ježíš
A propos: tady to davate jako velkou novinku ale uz jsem to tady nekde psal ze v nemecku (hl. bavorsku) uz tyhle testy davno zavedli a pouzivaji, halt policejni stat dorazil i k nam. Sou to takovy papirky kterejma se pretre predlokti a nebojte se, zadnej antiperspirant vam nepomuze, to je hotovka jako ze prd hori :) dal pouzivaji takovy hajzly do ruky a tim ti prejedou palubni desku a predni sklo a ses v pici pokud se v aute hulilo (a to se hulilo snad v kazdym co znam, i kdyz treba zaparkovanym :))

jinak muj nazor na huleni za volantem-rozhodne za nej nepatri!!! :rocket: clovek si sice jizdu uziva, jede celkem pomalu, ne tak agresivne jako po chlastu, to ne, ale mas zpomaleny reflexy a ty desny zaseky! skoda mluvit, driv jsem ridil spalenej celkem casto ale dnes bych si to nelajznul, zvlast kdyz bych nekoho mel vizt.
Jahudka: já předpokládám, že tam nějaký rozlišení doby od "požití" být musí, možná jsem naivní. To už by opravdu musel být zákon, že nesmíš mít nic v krvi - tuším i alkohol se dá poznat podle metabolitů, který ale už jsou neaktivní a akorát zasíraj játra. Myslím, že jakmile by někdo chtěl stíhat někoho, že má v těle THC, ale policie není schopna prokázat, kdy užil, tak by jim tenhle případ prostě nevyšel a stal by se z něj svým způsobem precedens. IMHO, nejsem právník :).

A co se týče toho, že by v těle nesmělo být žádné množství THC - to by IMHO byl hodně velkej problém, protože pokud vím, když budu sedět poblíž někoho, kdo kouří trávu, můžu to vdechnout taky. Tudíž mám v těle THC, aniž jsem cokoliv vědomě užila. Myslím, že by byly velký problémy takovej zákon prosadit. Naštěstí celá vláda nejsou jenom lidovci a spol. a občas i přemejšlej. Teda doufám :).
Jahudka!
No ja taky pedpokladam ze tam nejaka doba bude.Ovsem kdyz to jinak nepujde a bude neprokazatelny ze jsem zhulenej zrovna ted tak si myslim ze by nebyl problem udelat zakon ze nesmim mit THC zadny.
Vzdyt na co by jim pak ty testy byly kdyz by se nedalo prokazat ze jsem zhulenej zrovna ted.To by pak nemuseli testovat nic a jeste by usetrili.Kdyz takovy testy existujou a uz se pouzivaj tak uz ted v zakonech musi bejt nekde stanoveny jak to s tim presne je.Ja nevim kde bych to nasel,ale kdyz by se tu nekdo nasel kdo vi kde to hledat a dal to sem,rad bych se na to podival.Myslim ale ze to bude v zakonech schovany pod omamnejma a psychotropnima latkama.Jestli nekde je presne stanoveny kolik THC muzu mit kdyz me chytnou a kolik uz mit nemuzu to nevim.Kazdopadne by me to zajimalo..

Jinak me napadlo ze kdyz by nekoho chytly zhulenyho a navic jeste s travou v pytliku nebo plnym sklem,tak nejen ze by ho cekalo odebrani papiru na nekolik let a pokuta 15 litru.K tomu by se jeste pripocitala pokuta dalsich asi 15 litru za prechovavani omamny a psychotropni latky a bralo by se to k tomu jeste navic jako dalsi prestupek.Proste takova prdel to fakt neni.. Kdyz bych v tomhle stavu jeste prekracoval hranice tak k tomu by se jeste pricetlo pašováni - (dalsi husta pokuta)....No a kdyz by jste toho vezli vic (treba jeli zrovna ze sklizne) tak by se k tomu mohla pricist jeste domovni prohlidka kde by nasli peknej indoorek a to uz by se bralo jako trestnej cin takze v pripade ze by jste nekoho sejmuly by jste v pripade souhry spatnejch okolnosti a nahod mohli jit sedet trebas na 20 let...(teoreticky)...Kdyz by u vas nasli tu sklizen byl by to trestnej cin samozrejme taky.(trestny je prechovavat drogu v mnozstvi vetsim nez malem coz je zakonem stanoveny myslim okolo 6 gramu travy)
prd tomu rozumite.........ja,auto a rostlina jsme jeden celek.



edit:a je mi jedno jestli blizniho meho na prechodu srazi hulic,skin,rom,čech,žena,muž,žid.............a je mi jedno v jakem stavu byl......proste ho sejmul a zmrzacil
xerthon: takže ani sekundový zpomalení reakce? máš to otestovaný v nějakým ústavu nějakým zařízením? co já vím, třeba evokovaný potenciály? (možná blbost, fakt mě nenapadá, co by mohlo měřit rychlost průchodu impulsu do mozku, mně to měřili evokáčema)

protože pokud to ověřený nemáš, tak ta jedna sekunda může být právě to, co rozhodne, když se na Tebe vyřítí nějakej blb, co neumí řídit jako člověk... já jsem taky nedostala povolení na paragliding, protože bych byla účastník leteckého provozu - tzn. nebyla bych ve vzduchu sama. A sice hypoteticky by se mně nic stát nemuselo, ale mohla bych ohrozit ostatní lidi - i když nešlo o žádný hromadný lítání, byli by vzdálení docela dost, ale náhoda je prevít...

ad edit: pokud to bereš takhle, jsi vzácně přemýšlivý člověk - já jsem sice taky neřešila, jestli mi někoho blízkýho zmlátil běloch nebo kdo, ale už jsem řešila, že byl OŽRALEJ, tzn. přidalo to další mínus alkoholu a jsem proti němu tudíž více zaujatá
ne zadne zpomalene reakce,snad jen celkove pomalejsi,ohleduplnejsi,strategictejsi jizda.

blb,ktery se vyriti a neridi jako clovek muze byt kdokoli(hlavne spechalci v drazsich autech)

otestovano to mam pouze v praxi a nejsem sam
xerthon: no já právě mluvím o těch všech možných blbech, ne o lidech, kteří jsou zhulení, pokud to tak vyznělo, omlouvám se, rozhodně to tak nebylo myšleno
mně šlo o to, že když se právě takovýhle hovado vyřítí a jsi střízlivej, je tam, myslím, větší pravděpodobnost, že stihneš zareagovat a uhnout
citace:
Původní příspěvek od Ježíš
...dal pouzivaji takovy hajzly do ruky a tim ti prejedou palubni desku a predni sklo a ses v pici pokud se v aute hulilo...


tak to je tupost největšího kalibru... takovýhle kraviny k nám snad nedorazej:confused:
jedu:kdyz se takove hovado vyriti z horizontu v protismeru a frci si to 220km/h treba v A8,nestihl by nic ani šumachr.

ja to resim tak,ze se chytnu nejakeho toho kamiona,ktery jede rychlosti pro me vyhovujici.(posledni dobou jich tady mame dost a dost a nekteri jedou relativne rychle,takze v poho)

p.s.:v pr.c.14 jsi to napsala spravne,ja to spatne pochopil...sry
rodriguezz
Z vlastni zkusenosti wím ze kdyz sem zhuleny za wolantem tak jezdim klidneji...stizliwi sem rychlejsi mozna trochu i agresiwnejsi :) nejlepci by bylo netrestat ridice co sou zhuleni a nic neprovedli, ale trestat ty co sou zhuleny a zawinili nakou dopravni nehodu a pripocist ktomu vliv THC nakou pokutou nebo necim jinym...takze podle meho nazoru trawa za wolant patri do urcite miry.)
Jahudka!
Nikdy jsem zatim nikde nikoho nesejmul a doufam ze nesejmu.Kazdopadne bych si nedovolil tvrdit ze se to zrovna me nemuze stat (to snad vy vsichni).A prave proto mi je jasny,ze kdyz se to nahodou stane a budu zhulenej tak klidne muzu jit sedet i na tech 15 let.No a protoze myslim na sebe (co je mi do nejaky sejmuty baby:D) tak si na to davam opravdu velkej pozor a pokud nemusim nikam nejedu.

Jeste bych se chtel zeptat vas ridicu hulicu co to berete jako normalni vec.Zajimalo by me,jestli kdyz bych treba ja jel nalitej a nebo treba by jezdili jiny lidi nality tak jestli by vam to vadilo a nebo nevadilo a proč.

Me spis vadi ze tim ze existujou tyhle testy a nebo se budou pouzivat berou nam zase v jistem smyslu vlastni svobodu (pro dobro vetsiny samozrejme) se rozhodnout jestli pojedu zhulenej nebo ne.Je taky fakt ze moji vlastni svobodou v tomhle pripade muzu ohrozit nekoho jinyho.Ale kdyz by se to tak vzdycky bralo nemoh bych skoro nic.Vzdycky se najde nekdo komu bude neco co delam vadit a nebo se bude cejtit mym jednanim nejak ohrozenej nebo mu bude minimalne vadit...

Lidi udelejte tady schvalne anketu at se hulici vyjadrej anonymne jestli teda huleni za volant patri a nebo ne.Myslim ze by to bylo celkem zajimavy videt kolik z nas to bere jako uplnou samozrejmost hulit v aute a kdo naopak treba obcas nucenej situaci jede i zhulenej ale mysli si,ze hulit by se pred jizdou nemelo..To si myslim i ja..Kdyz by sla ta anketa pridat treba k tomuhle threadu bylo by to dobry...
Thcmh
Nektery magori maji fungl novou karu a mysli si, ze jim cesta patri a jezdi jak hovada a to jim nikdo nic nerekne jen mozna fizlove pokutou, ale tem je to jedno, protoze smetanka si to muze dovolit a budou opet radit dale-to je ale ok? NENI
citace:
Původní příspěvek od Thcmh
Nektery magori maji fungl novou karu a mysli si, ze jim cesta patri a jezdi jak hovada a to jim nikdo nic nerekne jen mozna fizlove pokutou, ale tem je to jedno, protoze smetanka si to muze dovolit a budou opet radit dale-to je ale ok? NENI


uvidime jak zafunguje bodovy system...:-)

mozna bude lepe,mozna vznikne podhoubicko pro korupci....uvidime.



edit:a o tech testech thc jsem poprve slysel uz pred 8mi lety.Bububu:grrr:
Johnny Von Kris
kamik jezdi vysmazenej fungl, druhej ma ridicak ale zhulenej by ani nenastartoval.... :) no takze huleni merit za volantem je humel...
zachvili uz ani nebude mit cenu si delat ridicak.....
uz abych doma dotvoril ten teleportovaci system a vyrukuju na trh y cinskej
BRAINDEAD
Uz by sme si meli vsichni pomalu shanet ridice ktery nehulej a budou nas vozit az prijdeme o ridicaky.Osobne se bojim ze tyhle testy zacnou casem
pouzivat 100% a velkej problem je pro me prave to jak zjistej ze sem se
zhulil predevcirem a ne pred jizdou.Na to jsou podle me testy jeste drazsi.
Nakonec jeste malej priklad z nemecka kterej mi vyoravel znamej.Rano
po skonceni party jedou domu,na dalnici policejni uzavera a vsichni zkontrolováni,prohledáni a otestováni,tan znamej mel pozitivni test na thc-tudiz dostal pokutu,zakaz rizeni auta na 1rok a povinnost jit kazdej mesic na test.-Tak tohle je teprv teror.
Takže jsem sem šoupla tu anketu, předpokládám, že víc možností než ano, ne a nevím (pro nerozhodnuté či ty, kdo nechtějí dělat "definitivní" rozhodnutí) asi nebude smysluplných. Pokud se pletu, dejte mi vědět.

A ať tam moc dlouho nevisí jenom to moje "ne" :).

Nevím, co vytvořilo můj názor - za volant jakékoliv drogy rozhodně nepatří, protože můžou být ta poslední kapka, která rozjede situaci, jejímž výsledkem je zranění či smrt. Neriskuju, že budu někoho jenom obtěžovat či něco podobnýho, ale riskuju něco, co je nevratný.

Vím, že lidi s marjánkou jezdí pomaleji a klidněji (něco o tom http://grower.cz/forum/showthre...3872#post203872 ), já to mám hozený tak, že si uvědomuju případný rizika - a ta jsou pro mě nepřijatelná (zraněný nebo mrtvý člověk), že se prostě jakýmkoliv drogám za volantem bráním :). Ale děkuju za názory, i když jdou proti mýmu přesvědčení, pomohly trochu ho přiblížit víc realitě :).
Ježíš
xerthon-prd o tom vime? abys nebyl ty, kytka a auto jako jeden celek na srot. tohle muze rict jen clovek kterej jeste neboural.

a jeste k tomu jestli je zajima zda jste zmasteni prave kdyz ridite nebo mate jen 'zbytkovy' THC v krvi-vubec, na hranicich s hollandem to nemce nezajima. asi to budou brat od nejaky hranice, aby nechytli nekoho kdo zahulil pred mesicem, ale po par dnech paleni..smula.:devil:
citace:
Původní příspěvek od Ježíš
xerthon-prd o tom vime? abys nebyl ty, kytka a auto jako jeden celek na srot. tohle muze rict jen clovek kterej jeste neboural.



boural,boural :flick: :flick: a nepotreboval jsem k tomu ani chlast,ani travu.....chytrolíne
Jahudka!
Trava nepatri za volant stejne jako alkohol,jiny drogy,unava,a dalsich milion faktoru rizeni ovlivnujicich.Nikoho ale za to neodsuzuju.To je jen a jen muj nazor a kazdyho svedomi - delejte si co chcete.Jenom nechci a doufam ze se to nestane aby me nekdo zhulenej/nalitej sejmul nebo stejne nekoho ja..

Jinak dik za anketu...Jsem zvedavej jak bude vypadat za mesic...
drinker hulič
ále, prd nebezpeční řidiči v drahých autech - mnohem větší svinstvo jsou vesničani ve starejch polorozpadlejch škodovkách, smrdí to, že se za tím jet nedá, nemluvě o hučkařích a mladých klucích co maj čerstvej řidičák, ojetý auto a už machrujou... dlouho sem se nesetkal s nějakým prasáckým ježděním zbohatlíků, naopak...

tráva za volant podle mě nepatří, ostatně jako jiný drogy, či únava, nebo jen blbej zdravotní stav. Ti lidi, co takhle jezdí by si měli uvědomit svou neodpovědnost. Možná pak nebudeme stát s tak vysokým počtem nehod.

testy na trávu sou cypovina, to je jasný, ale když je někdo viditělně zhulenej, nebo jinak omámenej, řídit dál nemůže, resp. neměl by.

co se týče dopravy, sem puritán.

edit: jo a este me napadlo: nemyslite ze uz ted je na silnicich aut vic nez dost? meli by si prestat myslet ze silnice patri vsem a hned bych to zacal prisneji na par let odebirat, ty papiry, at si typek zkusi rok dva jezdit busem, pak si auta bude vic vazit... hehe :D
Ježíš
x: no tak jen doufam ze te nikde na silnici nepotkam milacku. kazdej ma pravo na nazor ale tys napsal ze o tom vime prd tak ti naoplatku rikam ze podle me je to nehorazna kravina. preju ti abys o tom nemusel premejslet v chladku, auto je i v 50km/h kdy z pohledu ridice skoro "stoji" porad zbran.
Ježíš
VoidMan: v pohode to beru, ale uvedu priklad kdyz jedes ne uplne na srac. S kamosem sme zahulili a ja ze ho hodim na metro. Jizda OK, trochu sem se bal ale dobry, vsechno jak zastrizliva a pak zamykam auto a vidm ze je zaparkovany pres 3 parkovaci pruhy :D mazec, muzes takhle jezdit treba 5 let zcazenej a nic se ti nestane a pak jednou nezareagujes dost rychle. To samy se ti muze stat zastrizliva, ale nevidim duvod proc na ceskych silnicich pripominajicich divokej zapad riziko nehody jeste zvysovat. K tomu ze se ti ridi zmastenymu lip-nemyslis ze je to trochu subjektivni nazor?
cus a dojedte vsichni v jednom kuse
citace:
Původní příspěvek od drinker hulič
ále, prd nebezpeční řidiči v drahých autech - mnohem větší svinstvo jsou vesničani ve starejch polorozpadlejch škodovkách, smrdí to, že se za tím jet nedá,


kdyby ses o to zajimal,vedel bys ze vetsinu nehod zavini ridici s novejsimi ci luxusnejsimi vozy.Vetsina obeti na zivotech je na strane druhe:-) Na to jsou statistiky a nekdy staci jen sledovat zpravy.

jj,smrad ze stare skodarny je fakt metla nasich silnic:punk:
citace:
Původní příspěvek od Ježíš
x: no tak jen doufam ze te nikde na silnici nepotkam milacku. kazdej ma pravo na nazor ale tys napsal ze o tom vime prd tak ti naoplatku rikam ze podle me je to nehorazna kravina. preju ti abys o tom nemusel premejslet v chladku, auto je i v 50km/h kdy z pohledu ridice skoro "stoji" porad zbran.


a co bys udelal,kdybys me potkal?(ze bych si dal cedulicku ,,xerthon,,)

vite o tom prd bylo napsano zbrkle,narychlo po par pivkach a trochu koure,i tak to nebylo mineno tak,jak si to beres ty.

Zbytek tveho prispevku nechapu:satan:
Wosel
No mně osobně jako dobrej argument do týhle debaty připadá moje nedávná jízda z Prahy domů (cca 150 km). Ačkoliv vyhulen, jel jsem celou dobu (no dobrá, téměř) podle předpisů. Na palubě další 2 vyhulení členové posádky a to pak řízení beru vážně zodpovědně. O to víc mě sere (dámy prominou), že během těch trapnejch 150km mě málem srazili tři zmrdi, který předjížděli na naprosto nesmyslnejch místech, mi málem pod kola vlítli 2 cyklisti a jako finále, po kterym jsem byl vyklepanej ještě několik hodin, mi nedala na křižovatce přednost ženská v teréním Nissanu. Kdyby jela jenom malinko rychleji, tak nás napálila z boku a vytlačila přímo do kolejí. A tahle paní v obřím ultrabezpečnym teréňáku vyhulená určitě nebyla.
A co se alkoholu za volantem týče, to je naprosto bez debat: nikdy, v žádnym množství a klidně ještě přísnější postihy. Je to naprosto nesrovnatelný.
BTW ty testy na pot bych nebral zas až tak vážně. Prd zjistěj - ozkoušeno :-D
Jahudka!
Chtel bych se zeptat...Ciste hypoteticky si predstavte,ze by jezdily naprosto vsichni vsichni zhuleny.Myslite si ze by nehodovost na nasich silnicich byla mensi a nebo ze by naopak stoupla?
Wosel
Určitě by stoupla, bez debat, ale jenom proto, že ne každej má zkušenosti a zvládá všemožný stavy. Kouření za volantem není košer a rozhodně to nijak neospravedlňuju, akorát lidi dneska jezděj jak šílenci a vsadil bych boty na to, že kdyby někdo udělal nějaký kompletní a komplexní statistiky a testy zhulenejch řidičů, že by alespoň co se dodržování pravidel silničního provozu stopro dopadli líp, než libovolnej vzorek těch nehulících pirátů.
Ježíš
x:tak tys to nestihl? tak tolik nehul! :D nerikam ze zrovna ty bys zhulenej zpusoboval nehody, ale muze se stat ze neco prehlidnes prave kvuli svy zhulenosti i kdyz jedes sebeopatrneji. Vim o cem mluvim. Nebo se ti muze stat co psal wosel-nehodu nezpusobis ty a pak ti udelaj testy na krev a zjiste zes hulil a vinik je jasnej kapisto? Ja sem taky schopnej celkem bez problemu se dopravit zhulenej nekam autem, ale za predpokladu ze vsichni kolem me dodrzujou predpisy, coz se tak nedeje. konec zvonec
Dude
ad rizeni pod vlivem - http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=6456
Ježíš
:bravo: Dude! zajimavy ze v tom starsim trydu se seslo vic rozumejsich lidi, ze by stari, zkusenosti? Doporucuji precist prispevky od Otona.
citace:
Původní příspěvek od Ježíš
x:tak tys to nestihl? tak tolik nehul! :D nerikam ze zrovna ty bys zhulenej zpusoboval nehody, ale muze se stat ze neco prehlidnes prave kvuli svy zhulenosti i kdyz jedes sebeopatrneji. Vim o cem mluvim. Nebo se ti muze stat co psal wosel-nehodu nezpusobis ty a pak ti udelaj testy na krev a zjiste zes hulil a vinik je jasnej kapisto? Ja sem taky schopnej celkem bez problemu se dopravit zhulenej nekam autem, ale za predpokladu ze vsichni kolem me dodrzujou predpisy, coz se tak nedeje. konec zvonec


to by se ale nemelo za volantem vubec kourit a snad ani mluvit za jizdy se ridicem,to taky odpoutava pozornost.
Kdybych vedel kde,nechal bych si zmerit ty reflexy:-)

budu hulit:D teda zrovna jsem hulil a za chvili .......

jasně ze kdybych nehulil 2 mesice a pak mel ridit po nejakem skunku,nezvlad bych to a asi bych se ztratil:-)

ja ale hulim i jezdim kazdy den,chce to zvyk.tak zatim:jumper:
Ježíš
tak hodne stesti:satan:
plantážníci
Plantaznici jezdi autem zasadne zhuleni jako prasata...
:mutant: :bandit: :o :smoker:
Jahudka!
Po meste se jezdi 90 ne?Teda alespon ja za strizliva.Pokavad jsem zhulenej a z nejakyho duvodu musim jet autem coz je mi uplne proti mysli tak jedu 50 a zda se mi to rychle..Proc to asi tak je?Taky by se to dalo vzit tak,ze kdyz my zhuleny jezdime pomalu a tzv bezpecne (jak vsichni tvrdite) nemuzeme se nakonec stylem jizdy srovnavat s tema kloboucnikama a duchodcema a svatecnima jezdcema?Jestli ve zhulenym stavu jezdime podobne jako oni tak urcite nejedeme bezpecne ale jenom nam to tak pripada stejne bezpecny jako temhle svatecnim jezdcum a ve skutecnosti jedeme pekne na hovno a ohrozujeme cely okoli stylem jizdy..I tak by se na to dalo divat..

xerthon - reflexy a postreh si muzes vyzkouset snadno pokavad hrajes nejaky 3D strilecky..Zkus hrat nezhulenej trebas hodinu a pak vyzkousej hrat zhulenej.Vypozoroval jsem ze prvnich dejmetomu 10 minut jsem lepsi nez strizlivej,ale ve zhulenym stavu nejde takova koncentrace udrzet vecne a pak se to zhorsuje a zhorsuje az jsem o dost horsi nez ve strizlivym stavu.Z toho logicky vyplyva,ze huleni rizeni proste ovlivnovat musi..Vyzkousej si to pokavad hrajes..

--Nepodporuju uzivani drog za volantem
Efx
Huleni a vsechny dalsi drogy ovlivnujici vedomi za volant proste nepatri. Sice si muzete rikat jak jezdite opatrne pomalu, ale muze se stat ze budete mit zasek nebo jenom zpomalenou reakci a nekoho to muze stat zivot... Kdyz vas to tak bavi ridit zhuleni tak bezte jezdit nekam na pole kde nikoho neohrozite. Pokud to bez huleni nevydrzite aspon pred jizdou , tak je mi vas lito a ridicak si rozhodne nezaslouzite :eek:
odzkouseno,zhuleny hraju lip
taky nepodporuju uzivani drog za volantem:-)
Jahudka!
Minimalne 13 let jsem nejel MHD.Mam auto a jinej zpusob prepravy nepraktikuju.Zatim jsem zadnou bouracku nemel a to jezdim opravdu dost agresivne.Kazdopadne bych si nedovolil tvrdit,ze kdyz mam neco najezdeno,ze se nemuze nic stat a mam vsechno na haku.Uplne stejne bych moh rict,ze ten kdo boura tak je videt ze rizeni nezvlada,neumi se na jizdu koncentrovat atd...Jenze to se vetsinou nikdo neprizna ze boura z vlastni viny..Vzdycky to paradoxne zavini ten druhej "nezhulenej" debil..Proste trava ovlivnuje vedomi,clovek je proste mimo,ma zaseky atd...

Rict doslova ze trava patri za volant to je opravdu husty.Ja tvrdim ze zadny veci ovlivnujici vedomi by nemeli patrit za volant vcetne unavy.Jak se k tomu kdo postavi je uz kazdyho vec.Kazdopadne je videt ze v celkem klidny komunite hulicu se kvuli rizeni docela dost rozchazej nazory..

Si predstavte ze vam treba operuje mozek zhulenej chirurg..Mno nic no...Ale je fakt ze by se mu treba tolik neklepaly ruce:D

xerthon - jestli si to nenamlouvas a opravdu mas lepsi postreh v hrach zhulenej po celou dobu tak by se dalo i verit tomu ze na tebe trava pusobi tak,ze mas proste postreh lepsi.Jak jsem uz psal na kazdyho to pusobi jinak no..Ale i tak si sam sobe seres do bot,protoze az uplnou nahodou ne kvuli huleni nekde nekoho sejmes tak muzes jit opravdu brucet na 15 let...Ale kazdymu co jeho jest ze:)
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!


xerthon - jestli si to nenamlouvas a opravdu mas lepsi postreh v hrach zhulenej po celou dobu tak by se dalo i verit tomu ze na tebe trava pusobi tak,ze mas proste postreh lepsi.Jak jsem uz psal na kazdyho to pusobi jinak no..Ale i tak si sam sobe seres do bot,protoze az uplnou nahodou ne kvuli huleni nekde nekoho sejmes tak muzes jit opravdu brucet na 15 let...Ale kazdymu co jeho jest ze:)


tezko rict treba je to jen muj pocit
mozna by to chtelo auta a srovnat casy.U 3D strilecek tezko obektivne soudit.

15 let za nedbalostni trestny cin?
Li-quan
HEH, stal se mi tkovej parrradoX... Pár let jsem jezdila dodávkou po europě... pracovně..
Přede mnou to valí týpek 130 s obytnym přívěsem.
Nu co se nestalo.. Přívěs se utrhnul.. narazil na voj a vznesl se sááákrrra vysoko. Kdybych zabrzdila --- stoprocentní náraz do předního okna. Ty mý zpomalený reflexy po hulení (jak vy někteří říkáte) dopustily, že jsem se brzdy ani nedotkla---a ten přívěs nás krááááásně nadletěl

Nemusim povídat o tom kráááásným pocitu potom....
(jen jsem si říkala, doufám že v něm nikdo neseděl)

Nechci každopádně nikoho nabádat aby v autě kouřil..
U každýho člověka ysou iné účinky.
Já kouřit musela, jinak bych ze samé agresivity vůči neohleduplným řidičům vybouchla. To co se na silnici vidí je až neuvěřitelné.
Nesmírně mě to uklidňovalo a když jsem potkala někoho na pěst, mile jsem se na něj usmála a zamávala mu.

Mimochodem lidi v ČÍNĚ, NEJSOU PRAVIDLA !!!!!
Řidiči jezděj z leva doprava, vyhýbaj se na poslední chvíli, nejvíííc použííívaj KLAKSON, prostě anarCHY, ale co je na tom nejzajímavější ---
téměř žádná nehodovost.....
(téměř----teda nepočítám ty (SORRY) zasraný velkoměsta po vzoru západu-tam už pravidla bohužel ysou)
mám na mysli venkov a menší městečka

MYSLIM že bychom měli všichni jezdit na kolech -- kdyby jsme se náhodou srazili ---- dáme JOINX a řááádně se tomu zasmějeme ne ???
A co teprv ta příroda bez sraček ve vzduchu


SORRY, eště jsem zapomněla, když člověk jede téměř dva dny v kuse
a už mu padá hlava a kdyby to nestihnul, zaměstnavatel by ho vyhodil,
řešila jsem to jak jinak než jointem. Rádio na plný kule, pořádně si do toho zapařit aby krevní oběh byl ACTION a 200 kiláků jako prd za mnou.. Pak už je teda lepčí se fakt natáhnout....
HEHe--každopádně si to může dovolit jen tak dobrý řidič jako jááá
PEACE
Li-quan
mimochodem jahůdko -- s tim chirurgem je to fakt hustej příklad,
představila jsem si to a trochu mě zamrazilo v zádech... BRRRRR
ALE zároveň by to byl dobrej námět na grotesku...
Třeba jak operuje, spraví to, zašije a pak zjistí že tam nechal nůžky. HEHEHe --- klasická huličova schopnost
Jahudka!
citace:
Původní příspěvek od Li-quan
Třeba jak operuje, spraví to, zašije a pak zjistí že tam nechal nůžky. HEHEHe --- klasická huličova schopnost [/B]


Jo presne - hulicova klasicka vlastnost :D Tak tomuhle jsem se huste zasmal :D:D:D
Mefistofeles
Tak abych se taky pridal :o) Jezdim jako profesionální ridic a to tak, ze 90% sveho casu travim v aute. Makam prevazne v noci a protoze sou ostatni pres den v praci, nebo ve skole, nebo co ja vim, tak se vidame navecer... zajedem na vyhlidku, dame fritze, posedime, pokecame, ja je pak odvezu domu a jedu zase makat...
Pri rizeni hulim jen velmi zridka, nebot je to promne nepohodlny... Mam rad na huleni fakt klidek... Takze mi vlastne zbyva jen jezdit zmastenej, nehulit, nebo nejezdit...
Nebot je ale jezdeni ma prace, tak jezdit urcite neprestanu a Huleni s prateli je prijemny ritual, tak budiz. Rozhodl jsem se jezdit i zkourenej...
Denne najezdim v prumeru 400-500km nekdy vic, nekdy min...

Jak ste tu resili, ze se daj reflexy zkusit na akcnich hrach, tak ja v CS sem celkem lama, ale zmastenej to uz neni tak zly :o) A jak uz tu bylo taky parkrat receno - nemam pri zhulenym rizeni nervy z tech retardu, co na silnicich denne potkavam. Min 20ti procentum ridicu, co potkavam bych sebral ridicak a naplacal jim pres ruce, protoze to co se na tech silnicich deje to je strasny...

A co z meho prispevku plyne? Vlastne nic... Snad jen to, ze ridim i lehce zmastenej a Zaseky nemam... V zivote sem se nezasek a Kdyz se neco stane, tak si rekneu, ze sem blbej a mozna si uvedomim, ze sem zhulenej ridit nemel, ale zatim mi to vyhovuje tak, jak to je...

Ale jinak trava za volant? Mno... jak komu, jak kde, ale spis asi to neni nic moc cool...
sirians
No já nevim, jestli se dá srovnávat řízení a hraní her ve zhuleným stavu. Mě to přijde jako celkem nesrovnatelné. Co se týká reakcí, tak samozřejmě hulení je zpomaluje. V časopise 21. století jsem se asi před rokem dočet o pokusu u amerických stíhacích pilotů, kteří požili THC a výsledky byly docela hustý. Ve zkratce, 24 hodin po požití byly reakce pilotů zpožděný asi o čtvrt vteřiny. Převedeno, když si to budu mastit z Prahy do Brna rychlostí dva machy, tak se ani nenaděju a jsem někde úplně jinde :) :)
Ač kouřím, tak za volant dle mého soudu hulení nepatří. A co se stane pak... Každej se to bude snažit omlouvat a vzmlouvat se na něco jiného, jen tu travku nějak obhájit..
ta anketa mi prijde dost o nicem,protoze brano do dusledku za volant nepatri nic co odpoutava pozornost.

co takhle ,,patri alkohol za volant?,, nepatri ze

presto ve vsech vyspelych zemich evropy maji nejakou minimalni hranici
Jahudka!
xerthon - No tak to mas pravdu.S tim se musi jedine souhlasit.Kazdopadne i kdyz maj hranici uziti alkoholu v jinejch zemich,otazkou zustava jestli to tak ma bejt a jestli to je dobre.Tezko rict jestli by tam byla jina nehodovost kdyz by tam tu hranici nemeli..
Xerthone, ta anketa říká totéž, co anketa "Už jste sklidili?". Taky by se dalo říct, že tam není zohledněno, jestli se sklidilo konopí, houbičky nebo rajčata atp. atd. Ta anketa nemá za cíl prezentovat nějaký obecný fenomén, prostě to někoho zajímalo, tak jsem ji sem dala. Pokud si někdo bude z téhle ankety vyvozovat nějaké obecné závěry, dovolím si pochybovat o jeho mentální kondici.
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
xerthon - No tak to mas pravdu.S tim se musi jedine souhlasit.Kazdopadne i kdyz maj hranici uziti alkoholu v jinejch zemich,otazkou zustava jestli to tak ma bejt a jestli to je dobre.Tezko rict jestli by tam byla jina nehodovost kdyz by tam tu hranici nemeli..


myslim,ze nehodovost je tam mensi....lepsi cesty?bezpecnejsi auta?asi z kazdeho trochu ale hlavne ukaznenost.Staci si vzit priklad z toho jak se zahranicni ridici chovaji k chodcum na prechode
jedubabka:jj mas recht,ale ,,uz jste sklidili?,, to uz snad ani nemuze byt anketa........ale je mi to jedno,at je tady tvz.anketa u kazdeho trydu,jen jsem se vyjadril tady v tomto tematu a k tehle ankete a otazka by mozna mohla byt polozena jinak.
Jahudka!
Tyhle diskuse nikam nevedou..Obecne se da rict ze jednou prezijes spis bez pasu a podruhy kdyz pripoutanej budes.Celkove ale vychazi samozrejme lip kdyz se lidi pripoutaj.Tohle by se dalo prirovnat k tomu jak pises ze jim pomohla ctvrtvterinova zpozdena reakce.Podruhy,potreti,poctvrty muze vsechno dopadnout uplne opacne a v tom to cely je..

-Jeste bych se chtel zeptat jestli kdyz jste zhuleny tak vas nikdy nic nenasralo?Nemyslim jenom okolni ridice ale proste cokoliv..
xerthon: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=18818 :D
jo, souhlas, mohla by být položena jinak, ale to by asi byla anketa spíš na sociologickej průzkum, teda aspoň myslím :)
ona ta anketa je zapříčiněna nejen Voidmanovo HULENÍ ZA VOLANT PATŘÍ :)
Tak teď jsem při hledání vlivu mařky našla na http://www.drogy-info.cz/article/articleview/798/1/53/ text "Výzkum neprokázal žádný dlouhodobý účinek na reakční čas, pozornost, jazykové schopnosti, dedukční schopnosti, percepční a motorické dovednosti."

Jsem z toho poněkud zmatena, ale na rovinu přiznávám, že když může jít o cizí zdraví nebo život :(, budu se držet svého předsudku, je-li to vůbec předsudek, že za volant nepatří absolutně nic, co mění vědomí a pozornost (takže ani únava apod.).
Jahudka!
Dobry...Tak ted zbejva asi uz jen konstatovat ze trava za volant patri:D..Jdu to cist:)

No--ja bych rek ze to bylo mysleny tak,ze z dlouhodobyho hlediska to tyhle veci neovlivnuje.Ze se nic nezhorsuje..Nemelo to podle me znamenat ze kdyz jsem zhulenej jsem OK..Tak jsem to alespon pochopil ja..Psali tam,ze ty testy probihaly na nezhulenejch lidech (jen to byly dlouhodoby hulici).
Jahudka: jouk, ono by to potřebovalo odbornej výklad atp. atd., jen když už se tu "hádáme", tak holt když čtu něco, co podporuje opačnej názor, tak mi přišlo slušný to uvést :(.

edit: a aby v tom byl ještě větší guláš, dneska mi přišlo z drogy-info tohle http://grower.cz/forum/showthread.p...9958#post299958 :D
sirians
Jahudka! Co se týká nasrávání, člověk má spíš tendeci řešit problémy s rozvahou... Samozřejmě, že pokud tě někdo bude chtít vytočit, tak se mu to povede ať jsi v jakýmkoliv stavu. Bohužel dělám na benzínce, občas si dám nějakou čokoládu a nemám absolutně žádný problém, ale těch magorů (omluva všem slušným lidem), co se do tebe zbytečně navážej je fakt dost. A bohužel se i najde takovej člověk, co se zkrátka trefí a pak jsem i startovací...
sillium
Ja seru na policajty je demokracie a nikdo mi nezakáže hulit za volantem a co by me udělaly policajti kdyz mě zastaví na kole zhuleneho....
protoze kámošovi se stalo ze vypil 6 pivek a jel domu po ceste ho zastavily policajti dali mu dychnout dostal 500Kč pokuty vypustily mu ventilky a musel jit pešky toto me se stat tak jdu do kriminálu za napadeni veřejného činnitele a vůbec by me to nesralo protoze vím že v ČR je buzerace ze strany policie uplné normální a běžná
Co?
Testy už odhalily drogy 27.3.2006
Výsledek je však jen orientační. „Když řidič vypadá opile nebo se chová podivně a přitom nic nenadýchá, použijeme trubičku,“ vysvětlil průběh kontroly jeden z policistů. Přesné statistiky o odhalených policie nemá. Odborníci ale upozorňují na problémy. „Marihuana zůstává v těle i týdny. Když si řidič zakouří týden před jízdou, nemá to vliv na řízení, ale testy drogu odhalí. Zákon není domyšlený,“ míní psycholog ze střediska Drop in Ivan Douda.
Koukám, že už to tu napsal yavar (yavare, děkuji :)), takže jen doplním - sillium, soudíš-li, že demokracie rovná se anarchie, doporučuju zajít za lidma, kterým nějake nalitej a demokraticky řídící člověk někoho zabil, případně nějakej zhulenej hošan či děvčica vlítl, jak psal yavar, pod kola a způsobil bouračku, což jistě pro osazenstvo musí být velmi příjemné, zvláště jsou-li to rodiče s dětmi. Jsem si jistá, že Tě zcela jistě podpoří v Tvém názoru, že drogy měnící vnímání jsou za volantem "pohodááá" a komu se to nelíbí, je "buzerááánt" :p:
V8 + trava = vsechno co potrebuju.
RastaManiac
citace:
Původní příspěvek od sillium
Ja seru na policajty je demokracie a nikdo mi nezakáže hulit za volantem a co by me udělaly policajti kdyz mě zastaví na kole zhuleneho....
protoze kámošovi se stalo ze vypil 6 pivek a jel domu po ceste ho zastavily policajti dali mu dychnout dostal 500Kč pokuty vypustily mu ventilky a musel jit pešky toto me se stat tak jdu do kriminálu za napadeni veřejného činnitele a vůbec by me to nesralo protoze vím že v ČR je buzerace ze strany policie uplné normální a běžná


Tvůj názor,ale uvažuj trochu.Je to smutné :(
kafevar
Teď jsem jel s kámošem a byly jsme trochu vybrkovaný. Je to dobrej řidič. Ale jak tak jedem, tak najednou koukám, že míjíme červenej kruh s bílou čárou a že ty auta u chodníku jsou všechny zaparkovaný opačnym směrem. Tak jsem se ho zeptal, jestli ví, že jsme v jednosměrce ale v tom špatnym směru. Kupodivu to věděl, akorát si prej neuvědomil že jede autem. Že tam tudy prý normálně chodí. Tak zase vycouval. Jeli jsem pomalu, a značku viděl, takže to opravdu nebylo o reflexech. Ale i tak to nebylo dobrý.

Berte to jako dalši kapku na misku vah, proč nehulit za volantem.
http://zpravy.idnes.cz/soud-za-trav...35214_domaci_mr
mno tak tohle je ale nemilej masakr :confused:
asi zacne pjekne peklo na tohle muzou dostat kohokoli si zamanou pred soud
Pan Ker
4 deth.:Tak to je pořádný svinstvo, to snad ani nemůžou. To je fakt bič na kuřáky konopí:(... Jako chápu, že se jim nelíbí, když lidi říděj zhulený, ale tohle je moc, přece tě nemůžou zavřít za to, že sis dal několik dní před řízením špeka?!
Jahudka!
Jako neni se cemu divit,nekde jsem to uz kdysi psal.Neni problem udelat zakon ze muzes mit 0 procent THC v tela a az pak muzes jet s autem a jak vidim uz je to tady.Nikoho nezajima,ze to mas 2 mesice v tele.Proste chces ridit,tak nehul asi tak:confused:
expiry_date1
A ak poviem,že som išiel po ulici a spoza rohu,kde húlili nejakí hnusní huliči:D sa vyvalil dym a ja som ho nechtiac vdýchol?
2pan ker>neboj nezavrou te ale muzes jit k soudu prijit o ridicak platit vysokou pokutu .....
jinak panove je to masaz v podstate budou moct hnat k soudu jakyhokoliv kuraka marihuany (uz zadny bitky na cz tekku staci jen hafo dopravaku a maj je vsechny tam kde chtej rozhodne ten zakon bude zneuzitelny a soudy se z toho zblaznej....brzy bude zmena
dfblbec
Tak aj ja pridam svoj nazor
Podla mna za volant THC patri, ale ako komu
Vlastne, ja by som zaviedol k skuskam na vodicak aj taku vec ze psychotesty alebo tak, lebo poznam par magorov co dostali licenciu a ist s nimi v aute bolo o hubu... Jeden typek jazdi jak magor, (skoro sa utopili v aute) ale ked pohuli tak ide este horsie...
Proste su ludia, ktory vo veku 18 rokov proste nemaju na to aby boli schopny kvalitne a bezpecne soferovat, ci su triezvy alebo zhuleny alebo na LSD...

A podla mna je rozdiel ked clovek hulil 3 krat vzivote, a potom sada za volant.... zazil som take, a istilo to SAD nakoniec...
Ale clovek co huli x rokov, zazil mnoztvo xtremnych veci a tak, a vie soferovat, tak ten nebude nebezpecny sofer ked je zhuleny (samozrejme, je rozdiel byt odpaleny az na mars)..
Ja osobne uz mam auto, ale na vodicaku sa len pracuje. Asi 2roky dozadu som 1.krat jazdil s mamou... pohodicka, a minuli rok si zhuleny wysavam mamke auto (snazim sa byt dobri clovek :)) a ona ze nechces sa povozit? preco nie.. tak som si to hodinku fical po svojej dedinke, zmasteny jak svina, 2.krat za volantom, a bolo to uplne pohodaaaa, kamosi co maju uz prax ma chvalili ze dobre jazdim... je pravda ze som nebol na dialnici ani v meste, ale proste teraz nevidim rozdiel ked sadam do auta zhuleny ci triezvy....

ludia su kazdy iny, niekdo proste nevie jazdit ani triezvy, niekdo ide jak magor aj zhuleny, niekdo jazdi ozraty ( nikdy nesadnem do auta opity ani s nikym opitym za volantom) a niekdo nejazdi (najbezpecnejsie). Ta nehodovost pod vplyvom je podla mna velmi relevantna, lebo clovek akonahle sadne do auta, aj triezvy, je spolovice mrtvy... resp. po rozbehnuti auta ste prakticky samovrah,len sa nevie ci uspesny alebo nie... Nezalezi ako jazdite vy, ale ako ty druhy (uz to tu bolo spomenute)

Kazdy by mal sam zistit ci na to ma alebo nie, ja si myslim ze na to mam, a milujem jazdu zhuleny, aj ked teraz len ako spolujazdec... Je to len o zodpovednosti a osobnych kapacitach

a stymi testermi... dufam ze sa to nezavedie a nebude ich mat kazda hliadka...ale zakon ktory by daval neake limity bude dost problematicky, podla mna, ved pri dlhodobom uzivani sa moze THC drzat v tele aj 3 roky po poslednom zahuleni,, zasrany policajny regime... ale stale lepsie nez v USA... tam ked vam v aute najdu poloprazdnu (poloplnu) flasku chlastu, tak vas v momente zbalia.


Carpe Diem :)
nezapomente ze kdyz odmitnete test je to jen prestupek (bez soudu)
ale kdyz test prodelate a bude pozitivni tak je to trestny cin (ze soudem)
Bouřka
Prosím , můžete mi někdo poradit ?
Včera jsem jel od tety z Německa a na hranicích se jim nezdálo moje auto tak začali hledat ... Bylo hrozný horko ... Setřeli pot z volatnu a pochopitelně pozitivní test ... Hulil jsem den předem a nakonec pro mě na hranice musel přijet kámoš ... Nevíte někdo co bude následovat ? Mam docela strach ... :(
dfblbec
ty woe, to nemecko je fakt az takto moc zasrane policajny stat ? brrr this system sucks
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od Bouřka
Prosím , můžete mi někdo poradit ?
Včera jsem jel od tety z Německa a na hranicích se jim nezdálo moje auto tak začali hledat ... Bylo hrozný horko ... Setřeli pot z volatnu a pochopitelně pozitivní test ... Hulil jsem den předem a nakonec pro mě na hranice musel přijet kámoš ... Nevíte někdo co bude následovat ? Mam docela strach ... :(

Máš tady o tom celý thread, tak čti ;)...
citace:
Původní příspěvek od Bouřka
Prosím , můžete mi někdo poradit ?
Včera jsem jel od tety z Německa a na hranicích se jim nezdálo moje auto tak začali hledat ... Bylo hrozný horko ... Setřeli pot z volatnu a pochopitelně pozitivní test ... Hulil jsem den předem a nakonec pro mě na hranice musel přijet kámoš ... Nevíte někdo co bude následovat ? Mam docela strach ... :(
kdyby neco tak zkontaktuj konopnyho ombudsmana marka jehlicku a on ti poradi jak se pravne branit vyjadruje se k tomu na www.legalizace.cz
citace:
Původní příspěvek od Bouřka
Prosím , můžete mi někdo poradit ?
Včera jsem jel od tety z Německa a na hranicích se jim nezdálo moje auto tak začali hledat ... Bylo hrozný horko ... Setřeli pot z volatnu a pochopitelně pozitivní test ... Hulil jsem den předem a nakonec pro mě na hranice musel přijet kámoš ... Nevíte někdo co bude následovat ? Mam docela strach ... :(


Čau, nejsem právník, ani podobná "pakáž" ale myslím si, že pokud to setřeli z volantu, tak je to důkaz, který o ničem nesvědčí...jak Ti můžou dokázat, že jsi třeba nevzal stopaře, nebyl unavenej a nepoprosil ho, aby chvilku řídil místo Tebe, zkontroloval jsi jeho řidičák, takže mohl a ani opilej ani jinak poštelovanej se Ti nezdál...ale každopádně Ti tu situaci nezávidím...hlavně kvůli tomu, že vím, jak snadné je do ni se pro většinu z nás dostat... :-(
v cechach s toho nic mit nebudes. ale v nemecku by si mohl mit zakazany rizeni + pekna pokuta. mimochodem pokutu ti nedali?
novaczek
citace:
Původní příspěvek od Bouřka
Prosím , můžete mi někdo poradit ?
Včera jsem jel od tety z Německa a na hranicích se jim nezdálo moje auto tak začali hledat ... Bylo hrozný horko ... Setřeli pot z volatnu a pochopitelně pozitivní test ... Hulil jsem den předem a nakonec pro mě na hranice musel přijet kámoš ... Nevíte někdo co bude následovat ? Mam docela strach ... :(


Kámoše nedavno čapli úplně stejně. Dostal 3 měsíce zákaz vstupu + 560 euro pokutu.
khook
Já sám nevim do který skupiny se zařadit jestli jo nebo ne :(
Každopádně jezdim vysmahlej téměř pernamentně akorát v sobotu ne
-to jezdim k rodičům na návštěvu :D

EDIT : ten spolujezdec byl náhodnej stopař :eek:
Pan Ker
4khook:Tady toho je víc... Nebo taky na ogrish.com. Je docela dobrý se na pár podobnejch fotek podívat...člověk si pak hodně rychle rozmyslí, jestli pojede pomalu nebo jako hovado!
Z-E-N-I-T
citace:
Původní příspěvek od mugli
jak Ti můžou dokázat, že jsi třeba nevzal stopaře, nebyl unavenej a nepoprosil ho, aby chvilku řídil místo Tebe

A co tahkle test DNA z toho potu co? ;) V německu je to jiná káva než tady ...
to si nemyslim ze by delali, test DNA je dost drahej a narocnej. i benga kdyz ho pouzivaj pri vysetrovani treba vrazd na ty testy dost dlouho cekaj. ale co ja vim treba v rajchu nevedej co s prachama...........
Bouřka
No jenže mi vzali i krev ! M*dky . Z toho plyne poučení - kdo hulí ať NEŘÍDÍ přes hranice ...
No a to jsem teda zvědavej kde jako student vemu 5oo E abych mohl zaplatit pokutu ...
takze ti dali pokutu? 500 ojro?
Bouřka
no teď se asi čeká na výsledky ... jenže je to prostě na ho*no , vždyť jsem před jízdou nic neužil :(
citace:
Původní příspěvek od Z-E-N-I-T

A co tahkle test DNA z toho potu co? ;) V německu je to jiná káva než tady ...


Myslím že ne a to z toho důvodu, že je to opravdu drahý a ani nevím, jestli je legitimní užití analýzy DNA, když jde nedošlo k tresnému činu...
sancha
nevim jestli jste to tui už nezminovali, ale
když ti tam nějakej ten blbec vletí a ty ho sundáš - dejme tomu že zrovna letěl v autě .. a můžeš si bejt jistej že ti tam vletěl tak blbě, že bys ho sundal i střízlivej, tak nezapomeň, co poldové dělaj jako první - daj ti dejchnout, jdeš na krev a pak ať to byla nebo nebyla tvá chyba - nezájem. jsi pod vlivem. všechno to padá na tvou hlavu
na fsech bourackach co sem zazil stacilo dejchnuti. zadna krev.
Jahudka!
citace:
Původní příspěvek od sancha
jdeš na krev a pak ať to byla nebo nebyla tvá chyba - nezájem. jsi pod vlivem. všechno to padá na tvou hlavu


Tomuhle se rika spravedlnost:p:
novaczek
citace:
Původní příspěvek od Mad Lion
na fsech bourackach co sem zazil stacilo dejchnuti. zadna krev.


presne tak. boural jsem uplne na srac a taky jsme jenom dejchali. jeste ze jsem mel tmavy brejle :)
dejv
Zdar chlapi,něco pro řidiče. Marihuana a nový silniční zákon 13.07.2006
Reflex | 13.7.2006 | rubrika: Reflexe | strana: 16 | autor: JIŘÍ X. DOLEŽAL

Poslední měsíc mi chodily denně dva nebo tři maily velmi podobného obsahu: "Chtěl bych se touto cestou zeptat, jestli náhodou nevíte nebo byste nemohl zjistit, jak to bude od 1. 7. s měřením THC v krvi. V rádiu jsem slyšel, že řízení pod vlivem alkoholu a omamných látek je trestný čin. To mi je jasný. Dál mi je jasný, že to budou měřit. Budiž, ale jak jsem si to měl uvědomit před měsícem? Bude naprosto nespravedlivé, když mě za volantem chytí. Střízlivého, nezhuleného, a přesto když mi policisté provedou testík na přítomnost THC, tak bude pozitivní."

Osmadvacátého června pak MF Dnes otiskla článek s názvem Soud za "trávu" straší řidiče, i když ji dlouho nekouřili, a e-mailů mi rázem přišlo asi třicet. Ředitel dopravní policie Zdeněk Bambas v článku novinářům sdělil, že k obvinění řidiče z trestného činu řízení pod vlivem psychotropní látky - jazykem zákona ve "stavu vylučujícím způsobilost k řízení" - bude stačit jakékoliv množství THC. "Jestli ta látka má, nebo nemá účinek, už rozhodne soud, policista nic takového rozhodnout nemůže a ani to rozhodovat nebude," řekl doslova.

OSMNÁCT HODIN
Podobnou otázku jako čtenáři jsem si samozřejmě jako dlouholetý habituální kuřák marihuany kladl také a vyvolávala ve mně masívní úzkost. Obrátil jsem se proto na MUDr. Tomáše Zábranského, Ph. D., vedoucího pro vědu a výzkum Centra adiktologie Psychiatrické kliniky 1. LF UK a mezinárodního drogového experta, aby mi vše vysvětlil. Nejdříve jsem si vyslechl několik poměrně kritických připomínek na adresu zmíněného článku i vyjádření dopravní policie a pak jsem se dozvěděl následující. Klíčovým termínem jsou "metabolity THC" - THC je účinná látka marihuany, metabolit je látka, v niž organismus onu do těla vpravenou účinnou látku metabolismem proměňuje. THC způsobuje stav, kterému říkáme "být zkouřenej". THC se dostává do krevního oběhu a vzápětí do mozku téměř okamžitě, jakmile začne konzument trávu hulit, a v průběhu asi dvanácti hodin (a u někoho již po šesti hodinách po konzumaci) jej tělo přemění v neaktivní metabolity THC - konkrétně v její sůl THCOOH. Ta je v těle dohledatelná asi týden po vykouření jednoho jointa člověkem, který obvykle nekouří. U chronického kuřáka je detekovatelná asi šest týdnů, u Doležala dva až tři měsíce. Přitom však THCOOH psychoaktivní není. To znamená, že nejste, i když ji máte v krvi, zkouřenej a není narušena ani vaše schopnost řídit motorové vozidlo. "Aktivní metabolity by měly z krve zmizet do dvanácti hodin po konzumaci, schopnost řídit auto by měla být v pořádku nejpozději osmnáct hodin po konzumaci. Pokud policie zjistí řidiči ve slinách přítomnost THC, jeho metabolitu nebo jiné příbuzné látky (což slinný test neumí odlišit), musí postupovat dál - test je pouze orientační a nemá sílu důkazu. Odveze tedy řidiče na odběr krve a z ní v toxikologické laboratoři jasně rozliší aktivní a neaktivní metabolity. Pokud bude mít řidič v krvi pouze ty neaktivní, laboratoř policii sdělí jen, že v krvi nebylo nalezeno THC; řidič je tedy bez sankce a nález nelze použít ani pro ,nechtěný únik informace' typu ,měl teď zrovna štěstí, ale kouřil to včera' - policii nebude sděleno, jakou přesně látku jejich slinný test falešně detekoval. Pokud ale někdo krevní odběr a laboratorní test odmítne, bude se na něj hledět, jako by zhulený byl -a přijde na místě o řidičák. Jakkoliv má ta procedura i testy samotné řadu nedokonalostí, na jejichž vysvětlování tu není prostor, je popsaný postup analogický vyšetření na alkohol - a tak je celá ta hysterie poněkud neadekvátní."

VYSPAT SE
Z-E-N-I-T
http://grower.cz/forum/showthread.p...6148#post426148 :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma