Sinuhet |
Co je to stacit? Prezijou. |
|
|
|
citace: |
Původní příspěvek od pajec
cus, myslite ze bude kytkam stacit 2x zarivka cool white 18W???
diky za odpovedi :) |
Zdarec ohledně těhle zářivek , ty ti budou stačit první 3 týdny růstu po nařízkování .pak doporučuju přepnout na 12 h režim a dát sodikovou vybojku , jinak ti to pod coolwhite nepokvete . Hodně štěstí |
|
|
|
to prof.kalitexxx : na ty zarivky "seru" :D
koupim si s growshopu:
Kit 70 W Malé stínidlo + Gib Lighting Flower Spectre
ale je tam psany ze je to na kvet - a tak se ptam jestli to muzu pouzivat i pri rustu?? nebo na rust musim koupit jinou vybojku? |
|
|
Alennka |
jasan ze jinou. sodik kvet,metalh rust . :))) |
|
|
Sinuhet |
Muzes pouzivat na oboji sodik. |
|
|
Alennka |
jasne ze ano, ale ten rozdil je znat |
|
|
|
sodik je sodik ale slunce je slunce :) oboji ma svoje + a -
uz sem rozjel outdoor a doma mam nejaky kyti pod zarivkama (2x coolwhite 18w) zachvili otom udelam i nejaky ten thread :) |
|
|
zelenejbagr |
Zdravím pánové.
Nemám vzdělání ani v elektrice, ani ve fyzice, mohl by mi někdo vysvětlit princip těch dvou grafů? A ymslíte si, že jsou lepší zrcadla? než bílá stěna? |
|
|
Alennka |
je to tu jako stale se opakujici se tema a rozvaha. stejne jako Hamlet. ten to mel jednodussi :)). vez ze zrcadlo je super, ale v koupelne , kytkam
je hej pokud jsou steny natrene bilou matnou barvou, nebo oblozene polystyrenem. a nez laborovat se zarivkama a to s nejistym vysledkem, je lepsi vsadit na jistotu, sup tam metalhal a sodik. |
|
|
R.kony |
Zdravim
mam kyti pod zarivkama a celkem se jim dari, paldy sice ne moc velike ale kvalitni:)
mam 125 Envirolite na rust a 125 Eco-light na kvet
u 2 kytek jsou paldy pekne tvrde ale jesna je ma ridci:(
no ale mi jde hlavne o teplotu, nemuzu si dovolit moc velikou... |
|
|
V1ck |
jel sem system s 3*36w osram floura a povedlo se mi z rizku ice udelat kvalitni kurivo ale zato seminka se neoplatila-ani jedna kytka ze semen nefungovala:), palicky byli slabe ale hezky orosene |
|
|
krivkin |
ale táková zářivka Nurturelite nebo Envirolite 125 W nebo 200 W už je dobrá alternativa k HPS nebo MH výbojkám, už jen pro to, že moc netopí a chlazení je pak docela v pohodě, v podstatě stačí pořádný odtah....
Původní příspěvek od Alennka
je to tu jako stale se opakujici se tema a rozvaha. stejne jako Hamlet. ten to mel jednodussi :)). vez ze zrcadlo je super, ale v koupelne , kytkam
je hej pokud jsou steny natrene bilou matnou barvou, nebo oblozene polystyrenem. a nez laborovat se zarivkama a to s nejistym vysledkem, je lepsi vsadit na jistotu, sup tam metalhal a sodik. |
|
|
|
Sinuhet |
Me zkusenosti s nurturkami ukazuji, ze alternativa ve smyslu snadne nahrady to neni. Hodi se tam kde je hlavnim faktorem teplo, nebo spotreba. Vysledek ale neni totozny se sodikem. Dobre jsou pro Scrog, protoze tam se da maximum palic umistit co nejblize zarivky.
Pestitel pod nurturkami musi pocitat spise se spoustou malych palicek, nez s nekolika velkymi palicemi. |
|
|
mettatron |
presne tak jak uz tu bylo pakrat receny .. urcita mala vyhoda nurtur na kvte je ze topej mene nez hps .. vetrani je dle meho zjisteni velice individualni, zalezi na pestitely a jeho gustu, ale pro beznou skrin muze stacit jeden velkej pc vetracek s 400w hps uvnitr coz ji nutne minimum ale nurturka bude o stejny vatazi potrebovat taky odtah .. vyhoda je spis mensi nez vetis pokud se pestitel ve vetrani ponekud usrkomni a nebude mit ve skrinni vic vetraku nez kytek ;) .. cimz vubec nechci rict ze nektere horske odrudy konopy, tzn zejmena indyky, si nebudou ostreho chladiveho vetrku s gustem uzivat .. a v jinych parametrech snad dnes uz panuje obvykle shoda ze hps je vhodnejsi varianta nez nurtur, eco a pod. .. |
|
|
Sinuhet |
On neni problem s vetranim, ale s hlukem. Ne kazdy si muze dovolit nechat v obyvaku rachotit ulitu. Pak prave pro takove stealth pestovani jsou dobre zarivky. |
|
|
Mc.Dada |
Zdravim lidi muzu nechat behat sodik a trubici 24 hodin deně..?dík |
|
|
Mc.Dada |
Nebo teda jak dlouho je dobrý tak ze začátku svitit? |
|
|
GrowManiac |
no tak ze začátkzu by to mělo být tak 18 hodin světla a 6 hod tma... a nejlíp když na to svítíš metalhalidem... |
|
|
#77 |
v mem malem growroomu moc nezvladam chlazeni 250tky SON T tak sem premyslel nad 2x 125W nurturelite ty nepotrebujou prredradnik a nehrejou tolik
bude to dostacujici zmena? |
|
|
GrowManiac |
Number 77. Máš pravdu nurturelightky tolik nehřejou ale to že nepotřebujou předřadník až tak pravda není, pač vetšína jej má už integrován v patici...
zkus hodit foto jak máš doposavaď řešeno to chlazení té 250tky |
|
|
WAMParjan |
Původní příspěvek od #77
v mem malem growroomu moc nezvladam chlazeni 250tky SON T tak sem premyslel nad 2x 125W nurturelite ty nepotrebujou prredradnik a nehrejou tolik
bude to dostacujici zmena? |
jestli chceš snížit teplotu tak si kup 200w RED nutturelite s externím předřadníkem (ten vydává nejvíce tepla) může ti to pod tím růst i kvést a výnosy budou srovnatelné s 250w hps (´+ - ) ...když tak to omrkni u mě na treadu.....jinak změna to bude skus na HPS udržet ruku 10 s (vsadím se že to nezvládneš :) :) ) a u CFL to není problém tak asi takoví je to rozdíl...to musíš posoudit sam... |
|
|
wasco123 |
Oplati sa kupit dve usporky Nutturelite. Jednu na rast a jednu na kvet. Pozeral som sa po galerkach tu na groveri, co typci isli rast pod RED Nutreline a vyzeralo to riadne vytiahnute, skoro ako v outdoore. |
|
|
GrowManiac |
Chtěl bych se zeptat, nevím jakým světlem mám svítit na matku a klony... slyšel sem že sou suprový philips TLD, ale na netu sem je zatím nikde nenašel, chtěl bych nějaký trubice tak do 50W to by mělo stačit, tak jestli prosím někdo víte kde je objednat...
Jo a ještě jedna otázečka jestli se nějak liší (nebo jestli je vhodný jiný) světlo s kterým bych měl svítit na zakořenění klonů?
Chci si udělat matkárnu a řízkovnu, tak hledám vhodná světla pro tento účel... předem díky za rady! |
|
|
avonex |
staci chladit skrinu 50x50x110 s nlite 125 w/rast/ alebo sodik 150w/dozrievanie/ len vysavanim tepleho vzduchu a pasivnym nasavanim? inac box bude v miestnosti teraz v zime kde je okolita teplota cca 5oC
alebo ist do N lite self blue 220w??
budu iba asi 4 crepniky |
|
|
inf3cti |
avonex: pokud je okolita teplota jen 5 st. C, myslim budes mit spis problem tu skrin vytopit aby kytkam nebyla kosa. 125/150W netopi zas tolik. nejaky vhodny, ani ne moc silny odtah a pasivni pritah by mel urcite stacit - navic bys mel radsi teply vzduch rozfoukat po skrini ofukovym vetrakem, at tam mas kolem 20st.C. V tom pripade bacha na vlhkost a taky na teplotu ve skrini kdyz nebudes svitit. Jak zhasnes, teplota muze poklesnout prilis nizko a taky se ti tam bude srazet vlhkost -> mozna plisen, hniloba, nebo zkrat v elektroinstalaci. |
|
|
avonex |
inac mam gratis 250w sodik tlmivku a starter od kamosa ma to v robote tak neviem ci nezobrat radsej...a dokupim MH 250 dufam ze koncovka bude sedet.ku tomu sodiku setu....este to nemam doma
co myslis asi nebude treba teraz v zime do tej skrine 50x50x150...jasne ze 40cm vysky sjkrine mi zozere ulozenie elektroveci a zvlhcovaca...ku tym vybojkam nejake specialne chladenie skrine typu cooltube?
asi bude lepsia alternativa MH rast a sodik kvet ne ak mam tie veci moznost zohnat gratis?
ako hovoris asi bude problem s tou teplotou v noci..resp.za tmy...aby nebola zima rastlinam...slee muyslim ze mierne prikurenie bude asi jednoduchsie ako speci chladenie
rastlina ked "spi" nemoze svietit v skrini ani inkrak ne? asi to bude treba riesit teplovzdusnym ventilatorom...ulozenym v skrini lebo je na nom spinac termo...no neviem... |
|
|
inf3cti |
pokud mas sodik aj MH, a netrapi te ta spotreba, tak rozhodne MH rust a sodik kvet. je to jednodussi aj z hlediska konstrukce, nemusis tam slozite montovat ty vybojky aby byly ve spravne vzdalenosti od kytek |
|
|
GrowManiac |
Chtěl bych se zeptat ještě na to že si chci ke 250W sodíku GIB flower spectrum koupit ještě dvě 24W zářivky Nlite RED aby to mělo grády, myslím si že to spektrum k tomu 250 bude v poho a mohlo by mu to řádně pomoct v kvetení. Ale ještě než to objednám tak se radši ještě zeptám vás zkušených growerů zda-li je to dobrá volba, nebo by ste mi doporučili jiné zářivky? A ještě bych vás chtěl poprosit o nějakou odpověď k mé předešlé otázce viz. kousek nahoře... :-) díkes |
|
|
avonex |
no kamos mi zohnal komplet sodik 250w a prislusenstvo...gratis ale asi je to pre mna velke ...ma este svietidlo 80w sodik komplet lampu asi vezmem aj to.....asi skorej vyuzijem...a uvidim aka tam bude koncovka mozno tam strcim aj MH 80w...draha ako p**a...60eur.....ak nie asi pojdem do flory 77 na rast je lepsia ako sodik nie?kolko ma kelvinov? 4700???
ze by som fukol na rast do bedne aspon 6ks flory 77..a potom na kvet by som dal 70w sodik....co?
6ks flory/ale asi len 18w co maju dlzku s telesom do 650-700mm aby som nemusel mat dajaku siroku velmi bednu je cca 30eur na rast by malo stacit ne?
chcem to mat v byte koli kontrole a chcem len neco male na zaciatok..asi zacnem s necim mensim 70x50x80 maximalne 100 na vysku
neviem ci to nebude nizke no co?
a bude to v byte kde sa kury takze ani problem s teplotou nebude ccca 19-24 oC
bude to asi mala buda...zatial len na skusku..ide o to ci tam narvem cca 10 rastlin ..chcem ist zo semena a neviem kolko bude samic...no neviem ci sa tam vsetky potom vojdu...a propo kedy najskorej zistim pohlavie?/ ccca 30-40 dni od zasiatia?
|
|
|
fany29 |
GrowManiac-Mám novou matkárnu a řízkárnu,na matku i šnicli svítím 2 zářivkami Philips tld 865 a 2 philips tld 965.Řízky mají po týdnu kořínky,ale určitě je to podmínění prostředím,kup si vyhřívaný skleníček,je to nejlepší věc co jsem koupil.Matka roste pomaleji,ale roste |
|
|
GrowManiac |
čus fanny29 taky mám matkárnu ale jen s dvouma philipskama TLD 865, ty 965 sem nikde ani neviděl, kde si je sehnal ty? já bych místo tý jedný 865 dal tu 965ku ať doplním spektrum... pač mám armaturu jen na 2. Tak jestli víš kde bych ju sehnal tak písni oki
PS: miniskleníček mám ale ne vyhřívaný, nevím jestli to je až tak důležitý... |
|
|
metalsodik |
Avonex , dávat k sodíku zářivky je blbost, sodík 250 budeš mít podle chlazení 20- 25 cm od kytek a zářivky aby měly nějaký vliv se musí prakticky kytek dotýkat, tím pádem by ti stínily. je to škoda proudu. Na matky a klony jsou se zářivek nejlepší v poměru cena výkon 865 od Philipse , stojí ve skladu asi 60-70 Kč. Horší je to v obchodě , taková 965 která je ve skladu za 110 stojí v OBI 200Kč a to je dost. Jinak je mají třeba v elektoskladech firmy Argos , ale záleží odkud jsi , jinak pohledej na netu v kolonce zboží.
http://www.argos.cz/ |
|
|
avonex |
jasne vykaslal som sa na ziarivky..idem len sodik aj to len 70-ku..na zaciatok poprobovat |
|
|
vyrus |
jojo ja valim zářivky a taky nic moc.čekám než přijde sodík 150w a bude lip!už jen podle fotek co tady lidi maj si myslim že je vidět že u zářivky štěstí nenajdu.možná to roste pod tim ale tahá se to a výnos neni určo tak velkej jak sodík. |
|
|
vyrus |
jinak by me zajimalo jakej je rozdil v philips son-t(mam objednanou) a son-t plus? a hlavne jakej je cenovej rozdil?ja mam za 399kč |
|
|
Kwjetoň |
imho zářivky jsou možný pokavaď člověk jede z klonů a hlavně s mříží..
jen tak se dá využít všech výhod zářivek, tj. dobrý rozmístění světla po ploše a miniaturizace systému..
pro inspiraci jeden zářivkovej thread z icmagu..
http://www.icmag.com/ic/showthread....01&page=1&pp=15
borec tam udělal pod 4x18w přes 60 gramů :eek: :punk: |
|
|
HCSBUBI |
to virus:sem to tu už řešil-Takže výsledek zní:SON-T pro má 14 500lm kdežto SON-T plus 17 500lm.Takže jdem si odpověděl sám.No, nakonec ještě otázka -Ten rozdíl neni až tag velkej asi 20lm/W.Tagže to nebude u 150W takový velý rozdíl u konečného produktu-nebo snad ano? |
|
|
leosag |
můj názor je ten,že sodíkové výbojky jsou nejpřirozenější náhražkou slunce (denního světla)
ps:je zřejmé čím víc lumenů tím je intezita světla silnější takže....
ps:no u té 150w výbojky to bude nepatrné ale 250w a výše se to myslím příjemně projeví (?)záleží na mnoha faktorech
(kdybych měl na výběr zvolil bych tu výbojku která by měla co nejvíce lumenů) |
|
|
chachar |
Ahoj
Prosím poraďte mi,
budu mít kyti jen 7 dní na růstu, víc jim dát nechci a mám na výběr buď:
- 4 roky starý 400 W MH kterým jsem včera 2x vyhodil pojistky
- nový 600 W sodík SON-T plus
Děsně se mi nechce kvůli týdnu řešit co je s tím MH, myslíte že to bude průser když tam pustím na 18h 600W sodík?
Předem díkec za radu. |
|
|
Hyde |
Čtyři roky stará metla už stejně nemete...
Už jsi zkusil instalovat to šestikilo? Je totiž pravděpodobné, že ty pojistky lupnou taky.
Pokud ti nezáleží na spotřebě samotné, nevím co řešíš. Šoupni tam tu sodovku. Před tím bych ale určitě zkontroloval balast. http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=854
Edit: a propo - topic má název zářivky versus sodík. Ne MH vs sodík.
Měj se |
|
|
brin |
Tak jsem jeden večer opět neměl co dělat a pustil jsem se do něčeho co by tu už konečně mohlo některé lidi přesvědčit jak to vlastně je s těmi zářivkami a výbojkami atp.
Přečetl jsem celý thread co založil zeus a myslím že se v několika věcech zmýlil. Nijak závažně, ale přece trochu ano. Proto zde nahazuji pár obrázků ze kterých jsem čerpal data a výslednou tabulku porovnání jednotlivých světel. Doufám že to bude někomu k užitku. Pro dotazy mi pište pmko, závěry si z toho vyvoďte sami... |
|
|
brin |
další foto
edit: ty grafy sou orientační ale počítal sem s tím že průběh těchto grafů bude u všech sodíkových výbojek podobný. Graf pro metalhalid nemám, byl v pdf který jsem získal na stránkách sylvanie, lumeny převzaty od 250W MH výbojky philips. |
|
|
tripmag |
brin dobra praca pekne porovnanie :) ja si tiez myslim ze pod ziarivkou sa da toho spravit vela len treba vediet ako nato
snad sa mi to cez zimu podari dokazat
lebo vela ludi pri ziarivkach nepochopilo ze priestor je na prd treba tam vyuzit plochu |
|
|
jestedman |
nevim jestli tu někde podobný není, ale tento je pěkný, je z toho icmag threadu, co postoval qět |
|
|
brin |
tripmag: tak tak, už mam doma zářivky (nlite 220W red a elite 125W blue) a po prázdninách zkusím něco rozjet,sem zvědav co z toho bude. Zatim.. |
|
|
tripmag |
no neviem zasa niesom nejako moc zastanca megaziariviek nlite a potobne
skorej tie trubice alebo nejake U tvary a pouzi by som ich asi takto mam uz nejaku takuto predstavu tak ked bude moznost v zime skusim
pouzijem pletivo a nebude to horizontalne ale vertikalne a nebudem odrazat na jednu stranu ale vyuzijme obe
sorry za obrazok ale to len tak rychlo zhruba prierez boxom snad je jasne co je co :D |
|
|
praz |
nazdar, poznáte trubicu aqua flora? je to určené na rast rastlín v akvárkach, je to alternatíva tej narvy, alebo je to cocotina? |
|
|
tripmag |
Původní příspěvek od praz
nazdar, poznáte trubicu aqua flora? je to určené na rast rastlín v akvárkach, je to alternatíva tej narvy, alebo je to cocotina? |
kde si to vyhrabal a naco ti ta trubica je?
podla mna je trochu luxus kupovat nejake predrazene trubice urcen pre aqaristiku a podobne
na rast som mal obycajne narvy 760 a matky rastli velmi pekne aj poschodia boli dost huste maximum co by som dal teras pre matky alebo rast je nejaka 865ka philipska a na kvet stacia nejake uplne obycajne lacne 827 |
|
|
praz |
aha, jasne, ja sa v tom moc nevyznám, len ako to tu čítam o tých žiarivkách...... 865 philipska sa da kúpit kde a za kolko? |
|
|
xpapousek |
Původní příspěvek od brin
Tak jsem jeden večer opět neměl co dělat a pustil jsem se do něčeho co by tu už konečně mohlo některé lidi přesvědčit jak to vlastně je s těmi zářivkami a výbojkami atp.
Přečetl jsem celý thread co založil zeus a myslím že se v několika věcech zmýlil. Nijak závažně, ale přece trochu ano. Proto zde nahazuji pár obrázků ze kterých jsem čerpal data a výslednou tabulku porovnání jednotlivých světel. Doufám že to bude někomu k užitku. Pro dotazy mi pište pmko, závěry si z toho vyvoďte sami... |
Hele neni to trochu moc zjednodusene(pr.: pokud mam svetlo bez delek 400-480 tak pod tim nic "neporoste" ?
praz: presne jak rika tripmag, nejlepsi jsou linearni philips na rust a na kvet maj oboje i v OBI, 15W stoji kolem 100kc (vim ze jsem hledal jaka je nejlepsi, ale uz si to nepamatuju muzu to mozna najit znovu) |
|
|
praz |
no, určite dám na rady, ale dal som kytky pod tú moju lampičku a nestačím sa čudovať ako to rastie..... ešte tam mám jednu žiarovku, ak budem mať na byte net, tak to tam celé hodím od začiatku. Zatím. |
|
|
brin |
Původní příspěvek od xpapousek
Hele neni to trochu moc zjednodusene(pr.: pokud mam svetlo bez delek 400-480 tak pod tim nic "neporoste" ?
praz: presne jak rika tripmag, nejlepsi jsou linearni philips na rust a na kvet maj oboje i v OBI, 15W stoji kolem 100kc (vim ze jsem hledal jaka je nejlepsi, ale uz si to nepamatuju muzu to mozna najit znovu) |
Není to zjednodušené, zahrnul jsem tam cele spektrum světla, akorát jiné procentuelní zastoupení - pro růst se počítalo modré jako 100% červené jako 10% a zelené jako 5% po sečtení je výsledná hodnota (pro květ je to ekvivalentně obráceně). Kdybys tam dal něco co má čiste infra světlo tak ti pod tim opravdu nic neporoste. |
|
|
xpapousek |
Jo tak, no ja jen ze jsem se o neco podobneho pokousel tady :
http://grower.cz/forum/showthread.p...7600#post667600
Tak proto se ptam...
Původní příspěvek od brin
pro růst se počítalo modré jako 100% červené jako 10% a zelené jako 5% po sečtení je výsledná hodnota (pro květ je to ekvivalentně obráceně). |
Hele kde si prisel na tyhle cisla? Vis jaka je ucinnos fotosyn. v zavislosti na frekvenci - zvlast pro rust a zvlast pro kvet? Dyztak linkuj. Ale stejne rozdelit spektrum jen na tri barvy...ta presnost potom...nevim nevim
Zatim se mejte |
|
|
brin |
Ty tvoje výpočty budou velmi přesný... Já jsem původně chtěl vzít v potaz výpočty pro více vlnovejch délek - ale nechtělo se mi to rozepisovat, tak jsem generalizoval, a přisoudil průměrný hodnoty mnou vybranejm spektrum. No pak je to asi jasny. Přesnost vnější je dost nízká, ale vnitřní na porovnávání mezi sebou bude poměrně vysoká... Účinnost fotosyntézy /ty grafy) je dle mýho názoru stejná jak pro květ tak pro růst - liší se jenom to co kytka využije na růstu modrý světlo a květu hlavne cerveny. |
|
|
Smaug1 |
Caute, viete mi niekto poradit aku hodnotu - Actual wattage ma nova 250w CFL?
Co si myslite 2 x 250W CFL alebo 250w sodik?
Tu sa mi uz aj jedna o spotrebu hlavne
Dakujem za pomoc |
|
|
tripmag |
Původní příspěvek od Smaug1
Caute, viete mi niekto poradit aku hodnotu - Actual wattage ma nova 250w CFL?
Co si myslite 2 x 250W CFL alebo 250w sodik?
Tu sa mi uz aj jedna o spotrebu hlavne
Dakujem za pomoc |
no najprv si mal hladat :)
tu to mas
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=33630
ale nebudem zly aj ja sa pytam obcas picoviny a potom to tu nakoniec najdem :D
je to max. 200W a moc sa ti to neoplati ma to zhruba tolko lumenov ako 150W obycajny sodik
ak kupis 250W HO alebo XO (neviem ako kde sa to znaci) sodik tak sa to v svietivosti podla mna vyrovna 2x250W CFL a cena bude urcite mensia
ale zalezi aj aku metodu pestovania zvolis s 2x CFL nasvietis vecsiu plochu |
|
|
Kohyx |
Zdravim, sodík = topné těleso. Nastupuje !!!!!CFL!!!!!
Bolek a Lolek s.r.o |
|
|
tripmag |
Původní příspěvek od Kohyx
Zdravim, sodík = topné těleso. Nastupuje !!!!!CFL!!!!!
Bolek a Lolek s.r.o |
to mas pravdu ze sodik moc kuri aj na tlmivke si mozes spravit volske oko ale ma ovela viac lumenov presvieti lepsie priestor a zasa na druhu stranu CLFky mozes spustit tesne nad rastlinu anasvietis rovnomerne plochu
nic nenastupuje sodik tu bol skorej iba sa objavila CLF a teras si mozes vybrat podla potreby :P |
|
|
Kohyx |
Zdravim fórum, hps výbojky tu byli ješte za krále klacka a jejich barevné spektrum se specializuje spíše na red vlnové délky a ty kytka potřebuje na svůj stonek a květ. V dnešní době se stoupajícímy cenami elektřiny jsou CFLůsporky velké zastoupení na trhu se svítidly. Rozumná volba se mi zdá cfl 125w white_blue a k tomu 125w red spektra a kytka má vystaráno na celé své období. 250w se toho dá udělat spoustu. A navíc pod CFL výbojkami paličky byly vcelku obstojně osypané krystalky než u HPS. Je pravda že pod HPS byly paličky větší a delší ale zase na úkor velké spotřebě. Spíše na výnos se mi zdaj HPS + chemie a na chuť Bio + CFL řekl bych až trochu kwalitnější. Záleží na každém. Jaké si to uděláš takové to máš!!! Já než 400w hps volím 2x125w CFL. Peněžne CFL 2-2.5 tis. kč. Majte se all |
|
|
|
rekinu tu takou věc tomu tak na 99% neuvěříte ale je to tak jeden borec se nakoupil svíčky a svítil na kc36 a nza rok mu vyrostla do 50cm!sice mikroskopicky palice ale rostl NO a malo rozvětvena samozrejmne to nebylo k huleni ale dal z toko 1g haše :D |
|
|
shadowsong |
nej lampa = sluníčko
BTW. neví někdo kolik má slunce Lumen/metr čtvereční???
:) asi OT ale mne to zajímá |
|
|
|
ahoj chci se zeptat možná trochu hloupě,ale můžu dát klasickou UV zářivku co je v klubech a diskotékách takovou tu dlouhou trubici,,,mám těsně před sklizní,,,co to UV záření vytváří dobrého pro kytku?díkes |
|
|
GrowManiac |
Ta je zrovna na nic, sou lepší na tohle použití... ale na pár minut denně by se použít dala, bude to řádnej stres pro kytky=vyšší produkce pryskyřice... |
|
|
Fruddy |
Původní příspěvek od cannabisman
rekinu tu takou věc tomu tak na 99% neuvěříte ale je to tak jeden borec se nakoupil svíčky a svítil na kc36 a nza rok mu vyrostla do 50cm!sice mikroskopicky palice ale rostl NO a malo rozvětvena samozrejmne to nebylo k huleni ale dal z toko 1g haše :D |
a mě zase včera říkal franta to co mu před týdnem říkal standa že prej pestoval pod zářením z fénu a měl z toho 3g haše...
abych nebyl OT preferuju sodík, po špatně zkušenosti z CFL... a někde sem tady zahlídl že 200w cfl je jako 150w sodík... to mě dost zaráží... hledal sem hledal ale nenašel sem kolik má lumenů 200w CFL ale sodík má od 14500-17200 LM mám pocit že i ta 150w sodíkovka svítí líp než 200w cfl (teda kromě modrýho spektra.... to se jím povedlo no) |
|
|
kraken |
možná to zní blbě,ale mužu pestovat pod dormalní uspornou zařivkou takovou tou jak tam sou ty dve bíle trubky stočené do obdelníku jeto asi 8cm dlohý? |
|
|
brin |
Můžeš všechno, třeba se jít zaživa zakopat, ale otázkou je, má to nějaký smysl? |
|
|
|
jezsis je to oicovina ae je to pravda ale na hash to byla sračka zhulil se z toho jen 1x a ani ne neak moc |
|
|
Mr. Figaro |
Jo a já sem prezident ČR ....
Btw, asi pojedu svíčky ,,, kdo de do toho se mnou ??? :punk: |
|
|
brin |
JJ svicka RULEZ!!!:D |
|
|
|
jezsis je to oicovina ae je to pravda ale na hash to byla sračka zhulil se z toho jen 1x a ani ne neak moc |
nesmíš věřit všemu co ti kamarádi nakecaj |
|
|
TouchWood |
zdravim. jmenuje se to tu zařivky vs sodík... ale
nechce se mi zakládat nové téma a našel jsem osvětlení na plantz, tak se chci zeptat zda by to "šlo"
je to žárovka pro pěstování květin
K zvýšení intenzity osvětlení při nedostatečném světle pro pěstování květin
a tu je adresa kde jsem to našel
http://osvetleni.e-conrad.cz/zarovk...D=2&sCatID=2077
co vy (světlaři :frog: ) na to |
|
|
brin |
Ten megaman je úsporka ve výbojkovém balení se speciálním modrým spektrem - a taky drahá jako prase. Ty zbylé dvě jsou obyč žárovky, akorát se zabarveným světlem... Pro naše účely značně neefektivní až nepoužitelné... |
|
|
foxelix |
Zdarec chvapi...máte někdo zkušenosti se střídáním zářivek a sodíku během vegetace?
Zdá se mi to jako gud nápad hlavně po finanční stránce... |
|
|
foxelix |
jestli stímto máte někdo zkušenosti tak me písněte na mail foxelix@seznam.cz......zatím čus |
|
|
|
hej mozes s nimi pestovat,ale ostatne vecicky k nej budes potrebovat aj tak. |
|
|
Deluxe |
poradte mi niekto .. DAY WHITE, COOL WHITE aky je medzi nimi rozdiel a aky ucel splnaju dik... |
|
|
pan.smakovicka |
Asi si myslel day light a cool white. Medzi sebou sa lisia teplotou svetla(kelvin). Day light ma priblizne 5000-6500K a zas cool white ma priblizne 3800-4200K. A ucel splnaju taky ze ich mozes pouzit na klony,rast a trebars aj na matku. Day light je viac vhodne. |
|
|
Karloz |
Zdravím všechny Growery,
tuto diskusi jsem po částech četl tři dny a 100% říci že jsou lepší výbojky nebo zářivky se říci nedá. Osobně se ale přikláním k výbojkám.
startér: tyto výbojky se mi docela taky zamlouvají. Jen bych se chtěl zeptat, jestli obě použiješ na květ tak na růst nebo jestli je jedna určená na růst a druhá na květ? Kdyžtak jestli neznáš ještě nejakou stránku na výbojky 70W a bylo by dobré i na nějaké komplety. dík moc |
|
|
Bambooze |
Původní příspěvek od Deluxe
poradte mi niekto .. DAY WHITE, COOL WHITE aky je medzi nimi rozdiel a aky ucel splnaju dik... |
v barve svetla jak je psano vyse, pokud chces pod zarivkami i kvest tak muzu spis doporucit warmwhite s barvou svetla cca 2700K
btw necetl jsem tento thread cely ale par cisel 20W zarivka philips warm white ma svetelny tok cca 1200lm
100W sodikova vybojka barva svetla 2000K ma svetelny tok 8200lm, 5x1200<8200 rozhodne se neda setrit potom je tu potrba brat v potaz to co resi na zacatku zeus a to vyuzity spektrum, mohli by jste jeste namitnout ze u 5 usporek dokazte mnohem lip dostat svetlo kam potrebujete, ale myslim si ze cetne pokusy ruznych clenu dokazaly ze proste sodik je sodik |
|
|
FUKYou |
právě rozjíždím test provozu na zářivkách oceanic colour pro upřesnění:
skříň 130x60x160 zářivky 8ks (36w 120cm trubice)
průběžně budu informovat :) |
|
|
FUKYou |
s trubicema sem spokojen : California orange bud ze semínek doba od vyklíčení 30dní velikost max:50cm min 20 průměr 35cm, zastřiženo v 2 týdnu nad 3tím patrem, kytky mají velké tmavé a nafouknuté listy, silné a tlusté stonky, od 4téo patra nasazujou jedenáctiprsté listy a růst je průměrně 4-5cm za 24h v posledním týdnu.. přepínám na květ a bude se svítit 600w sodík. Co se týče růstové fáze jsem nadmíru spokojen a zářivky rozhodně doporučuji, některé rostliny (ty nejvyšší asi 3ks) sem musel stříhat 2x ale nejspíš to sou samci, uvidím na květu |
|
|
|
ZDRAVIM CO říkáte na Výbojka Nurturelite 400W SuperHPS 62 018lm
- výbojka s největším počtem lm na trhu ,navíc má přidáno 15% Purple světelného spektra,což zaručuje doplnění spektrálních nedostatků ostatních HPS výbojek na trhu. Sodíková výbojka pro květovou fázi |
|
|
|
potřebuju poradit jestli udělám dobře když si jí koupim |
|
|
ROCKER |
Zdravim all.Mam jednu otazku.Na zaciatku tohoto vlakna je graf ktory zobrazuje nevyuzite spektrum pre fotosintezu vyzarovane sodikom.Ako je to mozne ze pod sodikom to kvitne lepsie ako pod CLF ktore maju pre fotosintezu lepsie spektrum.?Vlnovu dlsku potrebnu na kvet,sodik vyzaruje vo velmi malom mnozstve. |
|
|
xpapousek |
Původní příspěvek od ROCKER
Zdravim all.Mam jednu otazku.Na zaciatku tohoto vlakna je graf ktory zobrazuje nevyuzite spektrum pre fotosintezu vyzarovane sodikom.Ako je to mozne ze pod sodikom to kvitne lepsie ako pod CLF ktore maju pre fotosintezu lepsie spektrum.?Vlnovu dlsku potrebnu na kvet,sodik vyzaruje vo velmi malom mnozstve. |
http://www.stavebnictvi3000.cz/clan...nozstvi-svetla/
Doporucuju mrknout. edit: CFL patri mezi kompaktní zárivky... čili je o dost horší než zářivkové trubice!!!
Ono jde totiž o absolutní množství svetelné energie a množnost jejího využití. Vysokotlaký sodík má výbornou ůčinnost a skutečnost, že nemá tak vhodné spektrum má "menší" váhu. IMHO |
|
|
burk |
čaute lidi a co takhle skombynovat sodí a zařivky dohromady???přemejšlel sem nad ti u sviho growu ....dal bych sodin nahoru jako slunce a zařivky do do koutů.co si o tom myslite? |
|
|
inf3cti |
Původní příspěvek od burk
čaute lidi a co takhle skombynovat sodí a zařivky dohromady???přemejšlel sem nad ti u sviho growu ....dal bych sodin nahoru jako slunce a zařivky do do koutů.co si o tom myslite? |
co toto: moje prve skunky: Skunk #1, 150W, kokos
Ale moc som otazku vybojky vs. ziarivky neriesil. Tie ziarivky (ReptiGlo 8) tam boli skoro vylucne kvoli UV. Kombinacia vybojok a obycajnych ziariviek sa mi az tak nepozdava, s tymi ziarivkami mi to pride vzhladom k ich malemu "dosvitu" trochu prekomplikovane. Odovodnene mi to pride v pripadoch, ked ti masu rastlin vybojka nepresvieti, alebo mas problem vybojku uchladit. Ziarivky sa mi celkom v pohode osvedcili na rastovu fazu, ale na kvet tu vybojku proste. Samozrejme, ak mas nejake ziarivky navyse, cas a chut sa s tym babrat, rastlinam to skor prospeje nez uskodi. |
|
|
kabukto |
cau chlapy a slecny.
mozem sa lacno dostat k tymto LED svietidlam,
http://www.delock-lighting.com/prod...LED+Lampen+GX53
rozmyslam, ci bude ich svetelny vykon, resp kolko by ich trebalo nakombinovat.
Co vy na to?
Alebo sa spolahnut na nejaku osvedcenu kvalitu ako plug and grow?
Na zaciatok chystam nejaky minigrow, aby som si to trochu otukal.
Vdaka, kytí zdar. |
|
|
M4ndrag0ra |
ja som mal Elektrox 125W grow..rastlinky krasne rastli..nikam sa netahali...naberali na listoch...no po 5 dnoch chodu jednoducho zhorela..sice este svieti ale nieco v nej prska a hori..takze je odstavena...neviem ci to bola debilna nahoda alebo nie su stavane na neustaly chod...mate niekto podobnu skusenost? |
|
|
Kllif |
Ahoj lidi, chtel jsem se jen tak zeptat kolik vam papa 400w za mesic kdyz svitis 18/6 este to nemam odzkouseny(jsem zacatecnik) diky za kazdou rozumnou odpoved ;) |
|
|
bublantek |
400w je 0,4kw krat 18hodin to je 7,2kw/h za 1 den krat cena elektriny (asi 5 kc) to mas asi 36 kc na den krat 30 dni to mas asi 1080kc |
|
|
Kllif |
Diky"TO: BUBLANTEK":) a este jsem se chtel zeptat, jak moc velka je uspora na uspornejch oproti klasicky sodikovy vybojce? Popripade (jestli mate nekdo moznost srovnani) jestli to ma nejake vyhody nebo nevyhody, snad krom toho ze je nizka vyhrevnost, takze se da zavesit nizko nad rostlinky.
btw: nekde jsem to cetl, ale neim?
dikec |
|
|
koooki |
Jen mě tak napadlo,nevíte jestli mají nějaké lumeny ty trubice na opalování? |
|
|
Fellon |
nazdar groweri.
pls mam taku otazku...kolko zhruba zerel ele. za mesiac 150W vybojka? a 250W tiez vybojka...abo jake dobre lampy zeru najmenej elektrini o vykonu okolo 150W. svietenim 12/12..dik... |
|
|
Hlava |
...jeste jedna reklama a mas BAN , cau Hlava |
|
|
|