Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Kdy zacina doba kvetu a hnojeni? - Klikni zde pro originální téma
Jahudka!
Zdar a silu,growers....


Tak jsem premejslel a dosel k zaveru,ze vlastne nevim kdy zacina doba kvetu a kdy zacit hnojit na kvet.I kdyz to vypada na prvni pohled jednosuse nikde tady o tom na groweru nic neni,nebo jsem to alespon nenasel.
Vsude v seedbankach udavaj dobu kvetu,nebo i u hnojiv je napsany ze se ma hnojit jenom v kvetu.

--Me,a myslim si ze jeste spoustu dalsich by zajimalo jestli se ma doba kvetu pocitat od doby jakmile to prepnu na kvet a nebo az od doby kdy jsou videt prvni naznaky kvetu?(samozrejme uz po prepnuti na 12/12)

--Dalsi otazka je kdy zacit teda hnojit na kvet.Jestli az se zacnou vytvaret prvni kvety (po prepnuti na 12/12) nebo hned jakmile prepnu na 12/12 ?


A jak to delate vy?Viz. výše - Anketa....

A protoze jsem tohle ani ve FAQ nenasel tak jsem to sem dal sam.:)
Jahudka!
Trosku jsem to upravil aby to bylo srozumitelnejsi.

Jakmile vidim prvni naznaky kvetu-to je samozrejme mysleny az po prepnuti na 12/12 pote co se objevi prvni kvety..
jednoznacne zacinam hnojit pri prepnuti na kvet - kyti stejne reaguje trosku pomalejc. dobu kvetu pocitam od prepnuti = doba kdy to jede 12/12.
vzhledem k velkymu rustu po prepnuti, njaky vyrobci hnojiv doporucujou na zacatku kvetu este lehce prihnojit i na rust, ale to uz zalezi na stavu kyti a na pestebnim mediu/hnojivu.
Jahudka!
Colek-dik za vyjadreni k otazce..

Jako docela koukam jak je mezi growerama v tak zakladni veci dost nejasno.Anketa zatim nerozhodně...
Jahudka!
Lidi potreboval bych docela akutne poradit..Dneska jdu prehazovat na 12/12 a me by zajimalo jestli mam teda dat uz hnojivo na prechodnou fazi kvetu a nebo mam zatim nechat na rust a nadavkovat tam na kvet az uvidim prvni kvety?Tak co teda?
františekzeleny
Jakmile přepneš 12/12 tak zahnoj hnojivem na květ aby ti to šlo co nejrychlejc do palic.Pokud možno použij květový stimulátor.Tak to aspon dělám já.
Jahudka!
Tak jo..Vidim ze anketa je porad nerozhodne takze to nikam nevede.
Prepnul jsem to na 12/12 a zejtra namicham hnojivo na kvet..
mokie
co ja vim, tak hned od prepnuti hnojit na kvet + muzes pridat jeste trochu hnojky na rust....napr... pokud bys pouzival wuxal a obm, tak rozhodne JE chyba , kdyz po prepnuti zacnes hnojit jej tim OBM, protoze ty kytky potrebujou porad i latky na rust.... obecne treba v hydroponii se deli ty stadia na RUST, POCATEK KVETU a POSLEDNI 4TYDNY KVETU.... behem pocatku kvetu nekteri groweri pouzivaji stale vice slozky GROW, nez je doporuceno, to podle toho jak chteji kytku vyhnat a kolik je schopna si jeste vzit ( viz soulisost EC a prijem zivin ) .... to ovsem v hline nezjistis.... urcite ale doporucuji je po uvedeni do stavu 12/12 krmit , krmit a krmit..... je to kytky nejplodnejsi faze....neco jako puberta :) pochopitelne to nesmis prehnat

doba kvetu se urcite pocita od prepnuti.....

hodne zdaru.....
Jahudka!
mokie-dik za odpoved.Ja si myslel to samy a tak jsem to udelal presne jak pises.Zajimavy ovsem je,ze anketa je pul na pul tak to znamena ze v tyhle otazce mezi growerama zase tak moc jasno neni..
Jahudka!
MedicalUser - presne o tohle mi prave slo.Zjistit jak to kdo pocita a dela.Takze ty to pocitas od prvnich palic..No ja jsem zvedavej jak to vyjde me.Hnojim po prepnuti na kvet a uvidim jak to vyjde podle seedbanky...
Mazzak
Mno ja mam taky neco k tomu, nekde sem tu cetl ze kytka je pripravena kvest kdyz vylezou bílé chloupky v kolenech větví takže bych řek že kdyz nepospichas a prepnes 12/12 az vylezou, tak se to da brat jako zacatek kvetu i kdyz ješte rostou do vejšky. mno osobně si myslím že na tomhle tolik nezaleží sklízíš stejně spíš podle vzhledu a zakalení pryskyřice néé. Mě spíš zajímá páč hnojím AHčkama, kdy to mám zředit bez počátečního Grow, po 21 dnech se mi to nezdá i když to výrobce uvádí. Ale dělám to tak./ Hodně zdaru a rodosti z delirium stavu pico
wilda
"změna fotoperiody na 12 hodin vyvolá VIDITELNÉ znaky kvetení v průběhu 1-3 týdnů, čím starší je rostlina, tím rychleji je kvetení vyvoláno. méně než 12 hodin světla nevyvolá kvetení rychleji, více než 12 hodin kvetení zpomalí" (Indoor marihuana horticulture-Jorge Cervantes) z toho usuzuju že rostlina začíná kvést v okamžiku přepnutí na fotoperiodu 12/12 a viditelné známky tohoto květu se projeví za 1-3 týdny, tudíž hnojit na květ se má od přepnutí na 12. Jestli hnojit i růstovým hnojivem záleží na tom čím hnojíš, např. já používám bio bizz a tam se hnojivem na růst hnojí celou dobu až do konce. musíš se podívat na etiketu. w.
jarin250
Bum Shiva
My hnojíme Plagronem a žádný tyhle potíže nemáme, protože Plagron má takovou tabulku dávkování. Takže je tam třeba napsaný, že týden
po přepnutí se tam má dát tolik a tolik. Je to suprová věc, dá se použít od začátku do konce
Dude
notykoky plagron :eek:

no květ počítam od přepnutí - bloom hnojky taky sypu od prepnuti + akcelerátor...
metalsodik
Já počítám květ od přepnutí , je otázka kdy rostlina začne kvést opravdu. Spíš jde o hnojení , někde sem čet že tohojili PK 13/14/týden před přepnutím. Od kdy se k počítá není až tak důležité . zralost musíte stejně posoudit podle zabarvení pryskyřice , kdyby psali že je květ 6 týdnů bude potřeba 10 tak k spíš nesklidím , tak že se až tak moc s těmi počty neděje.
Co?
ja prepinam na kvet tehdy, kdyz je pletivo vyzrale resp. loupou se stonky....
poté dostanou 1 den tmy (to ve tme povyrostou cca 1-3cm)...
hnojiva zmenim cca za 7 dnů (při další planované výměně roztoku 7dnů)...v tu dobu většinou už jsou vidět květy všude

se substratem to bude urcite jinak...:)
Jahudka!
Prepnul jsem na kvet,vysadil slozku grow a uz dostavaji jenom bloom+micro (AH)..Na mezifazi jsem se jednoduse vykaslal.Takhle jsem to udelal hlavne kvuli tomu,aby to neprerostlo,takze jsem zvedavej..
thezelda
trochu offtopic ale....co je pravdy na tom, že tráva v květu je jedovatá?
Oomega
no,ja ted zrovna prepinam......a rikal jsem si,ze to kyti bude vymenovat tekutiny a ziviny tak do tri dni....a ze by nebylo uplne hezky je prepnout v jedny noci na 12/12..jako ze pondeli 18/6,utery 12/12...takze jim posouvam cas cca o 3/4 az hodinu za den.....a s tim pomalu zvysuju hnojka na kvet....(jeden den 5% davky,druhej 10%.pattej 30% cca)a ubiram rustovy.....takze kdyz jsou uplne preply,dostanou plnou davku hnojiv na kvet a minimum na rust.....takovej setrnej nastup.tech 10% cca je proto,ze hnojim docela casto,tak hnojim malyma davkama
taky je pak vlastne videt prvni paldy,kdyz jim teprve zacnes poradne zatmivat a hnojit:)
OT:cetl jsem ted thread o huleni pres ovoce,prubnul,doporucuju:D
Niga
ADD: doba kvetu - tiez by som sa priklanal k pocitaniu od doby ked to prepnes na 12/12. IMHO to tak isto pocitaju aj seedbanky.

ADD hnojenie: V hydre by som zacal hnojit hnojivami na kvet pri prepnuti, pripadne pri prvych znakoch kvetu.
Ale v mediu zlozenom zo zeminy, je v podstate jedno kedy sa hnojit zacne. Dokonca Ja ako outdoorak hnojim slepacincami aj 2-4 tyzdne dopredu. Zalezi to skor na tom ci nejaky druh nezacne kvitnut /a tym ostatnym davam to iste/. :D
Hnojivo v zemine vydrzi dlho a tym padom ma rastlina akesi predzasoby. Tak isto tam zostava dost vela hnojiva z vegetacneho hnojenia / na to vela growerov zabuda a tym dost presoluje pôdu/, takze uz nema zmysel dohnojovat.
Calzone
Velice zajímavý topik, sám jsem si tuto otázku také dostkrát pokládal. Každopádně si ale myslim, že je blbost, aby kytky věděla, že je v květu třeba den po přepnutí, podle mě musí trvat rozhodně delší dobu než rostlina zjistí, že je jiná perioda a že to není žádná haluze. Odhadoval bych to tak do týdne od přepnutí. Až přejdu na hydro, tak to zkusim otestovat na pár kytkách. :)
šéfik libica
ahoj normálně vždycky přepnu jedno dvakrát proleju vodou a potom plně začnu hnojit na květ myslím si že tak hle by to mělo stačit já jsem s tím spokojen
HeavyShluck
Tak to ja sem treba uplne prekvapenej ze to vubec nekoho napadne takhle resit. Mne by snad ani nenapadlo ze mam pocitat kvet odkdy kytiz hodi prvni chlupy, co je to za nesmysl?
Kytka na indooru prece zivot travi v jistych fazich nebo-li rezimech. Tyto rezimy jsou 2 zakladni: rust a kvet mozna pak vice typu kdyby sme to rozdelovali podle delky treba jako rust 18/6 nebo rust 20/4 nebo 24/0 (oznacovano taky jako 24/7 - 24 hodin 7 dni v tydnu) a pak kvet 12/12 nebo skracenej 10/14 nebo 8/16 atd. Vyjma stresovych situaci jako treba ze nejde proud nebo ze zlyhalo sepnuti lampy, je kytka pocas celyho zivota bud v jednom, nebo druhym rezimu - kvet nebo rust. Jakmile zaciti, ze den se zkratil pod urcitou delku, tedy ze je vic jak xy hodin tma, zacne kvest (=prepne se do rezimu/faze kvetu). A ano myslim ze uz po jedne noci delsi jak (cca) tech 12 hod - jak u ktery odrudy - se zacnou tvorit odpovidajivi kvetove hormony misto rustovych, jejichz tvorba v dalsich dnech samozrejme narusta.
Znaceni jako rust pro 18-ti hod. fazi a kvet pro 12-ti a tudiz 1. den kvetu = 1. den na 12/12 je zauzivany system pro indoor pestovani, ktery vyuzivaji pestitele, zdroje a seedbanky uz leta, neni na tom co zpochybnit ani zmenit :D a jak rikam vetsinou se snazim byt empaticky i chapavy ale tohle mne fakt nenapadlo ze by nekdo resil :D:D vzdyt to mas na kazdym schematu co se podivas myslim tabulky na hnojeni - vod AH, GH, Hesi, Bionovu, proste fakt vsichni pracujou s takovym pocitanim dnu. Taky si vem rozdily mezi sortami - mas treba grow s 5ti odrudama, vsechno preply najednou, ale po 30 dnech od prepnuti jakoze "haze ti kvete uz 5 dni" a "top 44 ti kvete uz 17 dni" hele trochu hloupost ne? :frog:
Temer kazdy druh (znacka) hnojiva podstupuje pri prepnuti nejaky druh zmeny - budto zmenu pomeru 1/2/3 (AH, GH), nebo zmena 1 za 2, A za B, Grow za Bloom (vetsina ostatnich) pripadne plus pridani nakyho dalsiho produktu nebo stimulatoru. Nektery hnojiva nemeni zlozky, jenom zvysujou pomer - jako priklad mne napadne vod Bionovy Coco Nova A/B nebo Nutri Nova A/B. Ty se nemeni, jedou se spolu jedna k jedny a jenom se zvysujou pomery. Taky Bionova uvadi pouziti PK13-14 k tomu jako prebytecne. Prave kvuli tomu jsem jim osobne ze zacatku moc neveril, ale postupne jsem videl par vyslednich produktu a treba konkretne tyto paralelni A+B (tedy ne A a pozdejc B) se u mne stabilizovali na pricce lepsiho prumeru. Apropo k tomu PK- to je treba vec, ktera se stejne jako nektere druhy boosteru, pridava kolem toho tretiho tydne a dal, coz je dalsi takovy mezibod - rostlina tu zacina tvorit kvety - prestava uz tedy rust (zvyseny narok na dusik) a zacina kvest - doslova - zacina realne tvorit kvety (dodavam ze v rezimu kvetu - tedy v kvetu uz je 3 tydny. Na zaver jeste jedna vec na kterou hodne lidi zapomina - vetsina vyrobcu hnojiv doporucuje pri prepnuti na kvet nechat zvysky roztoku nebo klidne i proste celej zvysek roztoku (klidne pulku nebo tak) i pokud je v nem rustova slozka (tedy prave pokud, nebo prave proto ze je v nem este rustova slozka). Jak uz to tu bylo receno tisickrat, kyti i 2-3 tydny po prepnuti potrebuji hodne grow slozky, dusiku. To se da samozrejme sladit v zavislosti od nevyplneni nebo preplneni prostoru - vic to tlacit do kvetu a opacne. Pak teprv ve 2.-3. tydnu kvetu (kolem 15.-20.dnu), kdyz zacnou rostliny skutecne tvorit kvetenstvi, vymenit kompletne roztok, umyt nadobu, spustit kveteni plnou parou - boostery, pk13-14, tablety, atd.
Kazdopadne kdyz si pohrajes s tim jak pozde ode dne prepnuti na 12/12 zacnes davat bloom a/anebo prestanes davat grow, mas moznost pochopit procesy jez rostlina vykonava a naucit se je efektivne ridit.
To uz bych se spis ptal jak je to u outdooru - indoor to ma jasny, tomu nikdo nic mimo 12 a 18 hodin svetla nenabidne :D ale co kyti venku - ty si par tydnu trapi hlavu s tim, jestli to jenom dnes bylo tak spatne pocasi nebo to je uz fakt srpen a dem na to? :D
Ono
2 HeavyShluck:

Ja som už bol.:teef: Ešte by som dodal, bolo to tu spomínané, že zmena použitia hnojiva z rastového na kvetové je ovplyvnené, okrem HeavyShluck-ovými uvedenými faktormi, aj použitým médiom.:cool::D

Ak by bolo náhle prepnutie fotoperiody pre rastlinu stresujúce, nepoužívalo by ho také množstvo growerov. Ale jeden nikdy nevie....:)
hhshop
Ahoj všem tady
Mám větší všeobecný dotaz potřebuji vědět stučně takový popisek co a jak s kytkou myslim jak na ní od základu do konce necham vykličit semínka pak je zasadim a tak mno nevim si rady vubec tak pokud se najde dobrá duše a poradí mi pořádně jak na to vše jít co potřebuji jaké světlo a tak děkuji vám moc
Zedy
citace:
Původní příspěvek od hhshop
Ahoj všem tady
Mám větší všeobecný dotaz potřebuji vědět stučně takový popisek co a jak s kytkou myslim jak na ní od základu do konce necham vykličit semínka pak je zasadim a tak mno nevim si rady vubec tak pokud se najde dobrá duše a poradí mi pořádně jak na to vše jít co potřebuji jaké světlo a tak děkuji vám moc


Jóóó hošánku, takovou dobrou duši tady asi nenajdeš, dostal si se na fórum o pěstování, kde najdeš veškeré informace, které potřebuješ, takže budeš muset jako každý tady, hledat, pročítat a samovzdělávat se;)
hnoj to od samyho zacatku rustu kvitka... nejdriv na rust pak na kvet... kvetina jak ktera kvete... obvykle asi 1 a pul az 2 mesice... a nechej prorust tak mesic ....
qilonet
na začátku normálné hnojivo pro růst
Marselos
no to jsem hledal konečně,já to nechávám růst bez hnojiv pod zářivkou a obyčejnou úsporkou,a nemůžu si stežovat.ale určiě by tomu to hnojivo prospělo že.jinak to nevadí.?
Marselos
Prosím o radu kdy mám přepnout na květ ?Dík.
Ono
2 Marselos:

Prepni na kvet vtedy, keď je rastina dostatočne narastená, aby bola bohatá na šišky. Pokiaľ máš plochu v boxe zarastenú rastlinami tak, že medzi nimi nie je voľné miesto, kde svetlo dopadá na podlahu, tak prepni.;)
Marselos
A to se určuje jen jak je kytka košatá jo .?Já myslel že to má 1 měsic růst a další měsíc kvést.nebo jak je to daný.?dík.
Marselos
A nevadí když svítím 19/5.?
Oliwer
Čao
Po 21 dnech propláchnu enzymem,vyřadím groow a pokračuju jen s bloom a micro(hnojím AH),nasadím PK13-14.
Parapa
Je přece vcelku jedno od kdy si začneš počítat dobu květu- jestli ihned po přepnutí nebo od prvních nákvětů.
Důležité je aby kytka dostávala všecko co potřebuje aby narostla do dospělosti a v té nejsilnější fázi začla plodit. Podle mnoha threadů jde jasně vidět, že je dobré kombinovavat růstová a květová hnojiva ještě nějakou dobu po přepnutí. Tím kytce neubíráš dusík, který je v růstu ( i když už jedeš 12/12 ) důležitý.

Já osobně počítám květovou fázi ode dne přepnutí. Je to jednodušší, protože každá odrůda začne nakvítat jindy a fakt bych neměl nervy počítat dny každé kytce zvlášť. :OD
šeeef
Mohl by někdo zjistit jak je to s Outdoorem ??? /PLEASE/
citace:
Původní příspěvek od šeeef
Mohl by někdo zjistit jak je to s Outdoorem ??? /PLEASE/


nejde odpovědět :eek: error :D
každá odrůda je jiná a i dost o podmínkách to je. jedna kytka na výsluní a tatéž ve stínu se budou chovat dost jinak ...
FnK
pls mrknite na moj grow a poradte ci mam zatemnovat alebo cakat kym to zacne kvytnut
thx
Radpo
Takže my sme to s klukama udelali takhle na růst sme použili hnojivo Alga-Grow (http://www.bioplants.cz/cz/Detail/1...lga-Grow-250-ml) od Plagronu a dohnojovali sme Rybí emulzí (http://www.bioplants.cz/cz/Detail/1...sh-Emulze-500ml) tak isto od Plagronu. Řízky byli sadzený do substrátu Půda a půdní mixy
Plagron Bat-mix 50l (http://www.bioplants.cz/cz/Detail/1...ron-Bat-mix-50l). Po prepnutí na květ 12/12 sme hnojili Alga-Bloomem znovu od Plagronu (http://www.bioplants.cz/cz/Detail/1...ga-Bloom-250-ml). První dva týdny květu sme ješte prihnojovali Alga-Growem.
Hosty
Dobrý den, mám dotaz, když je u nějaké odrudy fáze květu např. 50 dní tak se těch 50 dní počítá od prvních známek květu na kytce nebo od změny periody svícení? Moc děkuju za odpověď
Subaru
Od změny periody
tuffgong1
Přesně tak...od přepnutí.
pištacze
Předně tak, od přepnutí na 12/12. A co se týče hnojení, tak moje zkušenost je taková, že výrobce hnojiv (já teď jedu APTUS) udává hnojení růsťákama ještě 2 týdny po přepnutí.
crazyben
jj od přepnutí...

jinak jak vyše poznamenal šeeef... co u outdooru? Tam to snad ani jinak nez od prvnich znamek kvetu pocitat nejde, kdyz neberu v uvahu zatemnovacky. A taky sem to tak roky pocital...
TheLittleOne
koukám že téma je poněkud starší, ale stejně se vložím. V lednu jsem dala naklíčit semínka, na začátku března jsem dostala pár řízků, od té doby moc nepovyrostly, ale začaly hnát na květ. Existuje něco jako "moc brzo na květy"? Je možný, že prostě dělám něco blbě - nechtěla jsem nic extra, prostě zkouším, co vyleze a když vůbec něco sklidím bude to jen fajn bonus. Mám otevřenej box (tři stěny s odrazovou folií, zbytek je zakrytej lehkou látkou), světlo s nastavitelnou výškou (momentálně cca 15 cm od vrcholků rostlinek) - studená ledka 6000K, cca 75W. Známky schnutí nebo přelití nemají, stonky poměrně silný (na to že původně některý řízky měly u sebe tyčku aby se nelámaly), nemám tušení co je to zač (jedna s největší pravděpodobností White Russian - vydloubla jsem semínko kamarádovi z pytlíku, jedna možná Nebula - a zbytek nemám páru - zajímavý mi přišlo, že všechny mají matný listy a jedna je má výrazně lesklý jako povoskovaný a je o dost vyšší a silnější), hnojím hoštickým bio hnojivem na bylinky s guánem, jen pár kapek do zálivky, ale nepřeháním to, protože jako substrát jsem použila zeminu pro řízkování, která má být předhnojená. Ten květ mě překvapil, jsou už z dálky znatelný malý paličky a to jsem čekala, že začne kvést nejdřív ta nejsilnější tak v červenci, většina těch rostlin nemá ani 30 cm. Svítím s přirozeným denním režimem, vstávám do práce v šest a automaticky zapínám světlo, večer jak zapadne sluníčko tak zas zhasínám. Mám změnit svícení? Víc světla? Jiná doba?
TheLittleOne
jo ještě dodám - většina má tak 6 poschodí, řízky byly zřejmě pilně zaštipovaný, zbytek obstarávám já a zatím jsem je nechtěla svýma zásahama likvidovat:-)
Maxeaux
http://grower.cz/pestovani/navody/...zrani/5.html#31
citace:
Víc světla?

jo. ale asi az dalsiu rundu. teraz ked zacnes svitit na rust, vystresujes kytku, moze z nej byt hermac
TheLittleOne
jako že se lekne a narostou jí koule?:-D (jo beru ale ta představa mě docela dodělala)
Squer
Ona se ta kytka stejně sama přepne na růst až se prodlouží den
Maxeaux
citace:
Původní příspěvek od TheLittleOne
jako že se lekne a narostou jí koule?:-D (jo beru ale ta představa mě docela dodělala)


jj, moc-moc koulicek, kere casom prasknu a oprcaju kytku :)

inac sme pekne OT

citace:
Původní příspěvek od Squer
Ona se ta kytka stejně sama přepne na růst až se prodlouží den


asi ne, ked to ma pod lampou :)
TheLittleOne
pardon:-)
Squer
citace:
Původní příspěvek od Maxeaux


asi ne, ked to ma pod lampou :)


Já to pochopil tak, že to lampou jen přisvicuje, ale kytka má přístup k dennímu světlu.
Vofce
Mě zaujal tenhle článek na stránkách dinafem máte tu popsáno jak se máte chovat ke kytkám přímo od jejich šlechtitele mimo jiné se tam píše že nadbytek fosforu ve fázi kdy rostlina ještě nekvete muže u feminizovaných kytek vést k tomu že zhermafrodití nebo zmutuje a protože tu na Groweru o tomhle problému čtu celkem často dal sem si to do souvislosti. Doporučuji přečíst a to že pozorně !!! Rady se týkají feminizovaných semen a také automatů ale myslím že když je aplikujete na reguláry jistě nic nezkazíte ba právě naopak rady jsou logické a jednoduché a alespoň mě dávají smysl.

Abych nebyl OT dle mých zkušeností a vzhledem několika na sobě nezávyslých článků zabývajících se touhle tematikou: na květ hnojit až když se kytka přepne na květ fyziologicky tzn.. objeví se na ní květy.. přebytek fosforu během růstu má za následek mutace a hermafroditění...


https://www.dinafem.org/cs/blog/7-z...zovanych-semen/



pro lenochy nejdpodstatnější výcuc: :)

Existuje celá řada faktorů, které mohou způsobit výskyt samčích rostlin. Je tedy třeba dávat si na ně pozor, abychom dosáhli těch nejlepších výsledků z jednoho semena. Dali jsme dohromady sedm klíčových pravidel nebo chcete-li „sedm zlatých pravidel“, které je snadné dodržovat a díky nimž se nestanete součástí 0,01% pěstitelů, kterým vyrostli samci z feminizovaných semen:

1. Nikdy nesmí chybět vlhkost, zvlášť na začátku, kdy rostlinka vyžaduje relativně stálou vysokou vlhkost nad 60%

2. Nikdy se nesmí nechat příliš v suchu, nebo spíš nasuchu. Je důležité udržovat vlhko v rovnováze tak, aby se u rostliny nikdy nevyskytly příznaky naznačující nedostatek vody. Pokud by rostliny v počáteční fázi trpěly nedostatkem vody, problémy by na sebe nenechaly čekat.

3. Také je ale nesmíme doslova udusit přehnaným nebo nadměrným zaléváním. Je třeba nechat rostlině čas dýchat. Nezaléváme příliš, nechceme rostliny utopit. Není třeba plýtvat ani vodou, ani výživou. Pěstitelé nejčastěji rostliny ztrácí právě díky přehnané péči.

4. Je třeba vyhnout se přílišnému teplu, maximální hranice je 28°C, zvláště v počáteční fázi. Při udržování průměrné teploty 20- 22ºC budou rostliny perfektní.

5. Nesmí chybět dusík, který je nenahraditelný pro přirozený vývoj a růst rostliny.

6. Během růstové fáze se nedoporučuje používat zdroje světla s příliš červeným spektrem, která se využívají při fázi kvetení. Doporučuje se světlo modré či bílé, použít můžeme metal halogenové a fluorescentní lampy nebo i sodíkové lampy.

7. Omezit fosfor a draslík, živiny, které bude rostlina ve velké míře vyžadovat později ve fázi kvetení a dosáhne díky nim maximálního potenciálu našich samonakvétacích semen.
murmur
BioCanna ve své tabulce uvádí ještě minimálně týden po přepnutí používání růstového hnojiva.
kapinko1708
ahojte.Potreboval by som pomoct ohladom kytky.zacina chytat slabucko zelenu farbu.PH pody mam 6.7 a hnojil som to raz zihlavovym (kopřivovym) kompost.vid foto dik za rady
Sakal123
Chalani prepnúť z 18 na 12 môžem hneď alebo po pol hod denne?Dik
odo
hneď a začni zalievať kvetovkou, ak nechceš, aby to brutálne prerástlo
Vofce
Odo tim tomu nepomůžeš jen to zhermí prostě je potřebato přepnout včas.
Machaloid
Začal mi kvest shaman a passian. Asi pred týdnem. Jedu to v kyblech na zahradě. Na květ mám plagron Terra bloom. Už jsou vidět bílé chloupky. Můžu už začít hnojit? Nemám zkušenosti s hnojením na květ. Abych je nějak nedojebal.
Kazimír
to Machaloid:
to ti jeste kvest nemuze, ty bile chloupky jsou jen "pre flowers" cili kytka ti jen ukazuje, ze je plne dospela a pripravena na kvet, ale venku ti to doopravdy zacne kvest az tak kolem 15-25 srpna, takze zatim to rozhodne na kvet nehnoj, ony to sice zvladnou, ale nijak jim nepomuzes... jeste mas proste cas....
Machaloid
To Kazimír..
Díky za ujasnění. Nejsem v tom ještě tak zběhlej. Jo to můj první pěst. Tak si ještě 2 týdny počkám. A ještě otázka.. až začnou kvest mám je začít hned hnojit doporučenou dávkou (5ml má 1l) nebo mám zacit na menší dávce?
Ještě jednou díky a smějte se
TommyH
Mám problém borci.. jsem přes týden v květu, holky co jsem nezastipl se vytáhli hodně do výšky ale kvetou v pohodě, mají krásné zdravé květy.. holky co jsou zástiple se drží ale pořád jakoby v nakvetu, pár trichodermu a uvnitř květů taková zelená bambulka nebo jak to říct... A takhle už se to drží 4 dny.. Nevíte čím by to.mohlo být?
odo
TommyH -
daj fotku - možno tam máš chlapa... :-)
JAHmaican
citace:
Původní příspěvek od Kazimír
to Machaloid:
to ti jeste kvest nemuze, ty bile chloupky jsou jen "pre flowers" cili kytka ti jen ukazuje, ze je plne dospela a pripravena na kvet, ale venku ti to doopravdy zacne kvest az tak kolem 15-25 srpna, takze zatim to rozhodne na kvet nehnoj, ony to sice zvladnou, ale nijak jim nepomuzes... jeste mas proste cas....


Proč by nemohly kvést? Já Shamana i Passion 1 sklízel na konci září plně dozrálé.
Když si odečteš dva měsíce, vychází to na začátek srpna.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma