Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Keramzit nebo oblázky? - Klikni zde pro originální téma
Jahudka!
Zdar a silu..

Chtel bych se zeptat zde pritomnych groweru ktery jedou hydro a pouzivaj keramzit.

Procital jsem grower a zjistil,ze keramzit je pekne na houby protoze kali vyzivnej roztok a zadalsi rapidne zvysuje PH ktery se musi nasledne porad upravovat.Navic se musi pred prvnim pouzitim poradne propirat a opet upravovat PH.

Takze me jako obvykle napadla naprosto genialni myslenka:D.Napadlo me,ze bych misto keramzitu pouzil obycejny oblazky od reky.Ty by PH menit snad nemely a zasirat roztok snad taky ne a navic se daj nasbirat uplne zadara.A me by zajimalo co si o tom myslite,pripadne jestli s tim uz nekdo mate prakticky zkusenosti,pripadne cim by se dal keramzit opravdu dokonale nahradit.Zadalsi bych chtel aby me nekdo zduvodnil proc si porizovat keramzit a jaky ma vyhody oproti oblazkum.


Tak - ať to roste :satan:
Krychle
Jahudka!: Ahoj..tohle me uz taky napadlo a realizoval jsem to u bublaku, kde mi omyvaní keramzitu neunosne zvysovalo pH. Takze jsem nekde po baraku vyhrabal oblazky od more, vyvaril je ve vode a potom je dal dospod kvetnicku. Oblazky byly tak 2-3cm nad hladinou, kam dostrikla voda a keramzit byl jen nahore. pH se od te doby nehybalo a to bylo to, co jsem chtel. Vic jsem tak nejak neresil- voda byla cista, pH stabilni, kytka drzela- tak co:) Kaminky byly myslim z kremene, zadny porovity nebo vodni erozi lehce poddajny material.:D Tot vse, vic zkusenosti s oblazky nemam.:)

http://grower.cz/forum/showthread....9750#post189750
Jahudka!
Krychle-takze koukam jses s oblazkama spokojenej.Ja planuju v budoucnu nejaky hydro a cet jsem vsude ze keramzit PH zvysuje a prozoze bych s tim chtel mit co nejmin starosti tak hledam nahradu.Jsem rad ze to vyzkousel alespon nekdo a me to nepripada vubec spatny.

Doufam ze jeste nekdo vyjadri svuj nazor k tomuto tematu co si mysli o nahrade keramzitu obycejnejma oblazkama.
expiry_date1
A perlit?Myslím,že by nemal mať vplyv na Ph a nejaké kalenie roztoku,ale pred použitím by som ho určite vyvaril.Len je oveľa jemnejší ale zato možno aj ľahší ako keramzit,ale to by korienkom vadiť nemalo,keď dokážu rásť v zemi.
Teda,kupovať ho treba,ale tuším v stavebninách je lacnejší ako ten záhradkársky.
Krychle
Jahudka!: Jo, jsem...hledal jsem spoustu jinych nahrad, stejne jako Deda Mraz..tady mas link...no a oblazky byly jediny mozny reseni..:)

expiry_date1: Perlit? Do bublaku je myslim nevhodny:wink: A do jineho hydra? Nevim...vsechno by se tim ucpavalo...vem si, ze kdyz ten perlit vyvaris a properes, tak odstranis ten drobny prach a sracky...fajn...jenze za tyden to tam mas zase...proste ten perlit se neustale odroluje a nebude delat dobrotu...nevim:D
expiry_date1
Krychle,to som len tak plácol,o hydre moc neviem,len to,čo som tu čítal,neuvedomil som si,že tam ten roztok aj cirkuluje(vzduchovacím kamienkom by to vadiť nemalo),tak to potom len filtrovať a to je ďalšia starosť naviac.Peace!
Hyena
Sem zkoušel bublat s perlitem, ale dělá to neplechu. Udělá se tam bublina, kterou odchází veškerý vzduch a horní hranice bubliny s okolím chrlí perlit všude kolem nádoby. Když ho necháš protejkat, bude se ti ucpávat hadice...
Krychle
expiry: Vsak v klidu..ten keramzit by sel nahradit prakticky cimkoliv, co se nerozpousti ve vode..od kaminku pres sklo az po plast...ale ted si vyber, ze jo:D..tohle dela tamto a tamto zas tohle..a ses zas na zacatku:frog:
SURBONT
oblazky z akvaristiky jsou OK
Leah
psali ste ze mate problem s nestabilitou ph po pouziti keramzitu ale ja kdys sem dal keramzit normalne na vrsek kvetinace tak se mi ph z 5,5 upravilo na krasnych 6,2 coz mne docela potesilo takze stim problemi nemam a taky sem tady nekde cetl ze nekdo dava keramzit i naspodek kvetinace ale uz sem to nenasel.. co si otom myslite?
expiry_date1
Na spodok sa dáva ako drenáž,aby Ti substrát nezapchal odtokové dierky a voda sa nedržala v kvetináči.
aenema
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
Krychle-takze koukam jses s oblazkama spokojenej.Ja planuju v budoucnu nejaky hydro a cet jsem vsude ze keramzit PH zvysuje a prozoze bych s tim chtel mit co nejmin starosti tak hledam nahradu.Jsem rad ze to vyzkousel alespon nekdo a me to nepripada vubec spatny.

Doufam ze jeste nekdo vyjadri svuj nazor k tomuto tematu co si mysli o nahrade keramzitu obycejnejma oblazkama.

Někdo to tu už řešil,ale nevzpomenu si jak a kde to bylo. Vím jen že ten keramzit nějak upravoval. Snad ho převařoval????
SURBONT
keramzit se musi proplachnout ve sprse. Proudem vody.
Aby z nej vypadli maly sracky.
To plati hlavne pro bubler, tam to ma nejvetsi vliv.
Krteček
Hojas lidi,tak timto jste me omladili mou myšlenku-konkretne:
krychle

keramzit by sel nahradit prakticky cimkoliv, co se nerozpousti ve vode..od kaminku pres sklo az po plast...


ja sem pracoval ve firme kde se zpracovaval plast-konkretne PolyPropylen a delaly se stoho takovy granulky-po nasem REGRANULAT.
proste maly valeček 4mm vprumeru a nadylku sme se snazily aby to melo tez 4mm. ruzne barvy-od bile pres ruzne pastelove az po cernou...

zkratka se tam stavim a asi to prubnu, ale byl to tu nazor jednotlivce, takze pokud se vam to nezda,tak piste...

myslim ze me daj nakej pytel a kdyby se to osvedcilo, tak toho muzu kotel sehnat.prodava to myslim tak po 15,-/kg-ja vim je to kotel, ale ja to snad vysockuju-slifka to zaridi.

jedine foto co mam je toto...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma