Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Jak a čím řezat zrcadla? - Klikni zde pro originální téma
Lejzz
Poradí někdo jak a čím řezat zrcadla?
matko291
Diamantom dostanes ho v kazdom obchode s naradim...
Lejzz
citace:
Původní příspěvek od matko291
Diamantom dostanes ho v kazdom obchode s naradim...


Díkes...
Hawke
Hej, ten nápad se slabým světlem a mega množstvím zrcadel stojí za zamyšlení...

Hodně štěstí a třeba časem poreferuj, jak se daří.
varan
pohltí 60% světla.. Jo jinak diamant, není tak lehko k sehnání jak se říká... Nejspíš se ti povede sehnat takovou násadku s kolečkem s tvrdokovu, ta je k sehnání daleko víc...
matko291
varan presne to myslim ale to neni tam nahodou nejaky jednotuchy diamant...
virgill
staci i diamantovej vrtak (s tvrzenou tzv "diamantovou" spici) udelat caru. podel lomu podlozit treba prknem nebo hranou druheho zrdcadla a opratne zlomit v care. zalezi na delce lomu od 50 cm vys bych to nechal na sklenarovi ale poduk jses sikovnej mohl bys to zvladnout.
Lejzz
Hawke: Už bylo realizováno minulej rok. 13W úsporka a zbytek skříně zrcadla. Krásný kytičky... :o) Letos dělám new pěstírničku a nemám udělané ty zrcadla. Minulou sezónu jsem je měl na zakázku, ale teď na to nejsou prachy.

To all: Takže stačí, když se budu ptát po něčem na řezání skla?
ToxicXAtomic
No nechci ti nijak kazit plany,ale jak se Krupieer a varan uz zminily tak zrcadlo pohlcuje svetlo a to je 100% pravda!Takze si radsi sezen mylar a bud v poho.peace
Jahudka!
Mno tak na rezani se prodava bud diamant ale ten je dost drahej a nebo kolecko.Prakticky to mas jedno cim rezes ale tim diamantem to je obtiznejsi a rozhodne neni pro zacatecniky.Jinak se na to kolecko nebo diamant netlaci.Musi to vydavat takovej strouhavej zvuk pri tom rezu.Jinak velice dulezita vec-kup si petrolej a ten rez predtim nez ho riznes namazni tim petrolejem jo a to kolecko do nej namoc taky-Jde to pak hladce a hlavne se sklo lip lame.Sklo ani lamat pres hranu stolu nemusis.Lepsi to jde tak kdyz ho jen na jedny strane (potom co ho riznes)porad nad stolem prizvednes,do mista rezu das trebas tuzku a to sklo na ni polozis.Pak jen s citem zatlacis na obe casti toho skla a uvidis jak snadno praskne.Jinak zrcadlo pohlcuje 40 procent svetla a je to to nejhorsi co muzes do pestirny dat......Jo a tim vrtakem to neuriznes ani nahodou to ti zarucuju.:vampire:
virgill
Jahudka! nejhorsi? no nevim a co vymalovat na cerno :) jo a tim vrtakem sem to ja nalamal uplne v poho zalezi na zrucnosti :p:
Jahudka!
Jo slo by to teoreticky i soustruznickym nozem z SK atd.Ovsem to clovek musi umet a neni to rez ale prasecina..Ono ten diamant je brousenej do urcityho uhlu a to kolecko jakbysmet.Proc by se pak delil diamant na sklo do 6mm a silnejsi?Je to prave kvuli tomu uhlu.Ja rezal skla 10 i vic mm tak vim o cem to je.Slo to jak po masle ale clovek musi mit na to ty spravny veci.:rocket:
virgill
jo doplnim to zrkadlo bylo tak 2- 2.5mm a vrtak byl asi tak 3mm tlustim to neslo mel prilis praseckou spicku. ale jak rika jahudka je lepsi mit na kazdkou robotu spravnej nastroj
Lejzz
citace:
Původní příspěvek od ToxicXAtomic
No nechci ti nijak kazit plany,ale jak se Krupieer a varan uz zminily tak zrcadlo pohlcuje svetlo a to je 100% pravda!Takze si radsi sezen mylar a bud v poho.peace


Mylar? O co jde? Btw: Říkej si co chceš, ale já vím jakou jsem měl minulej rok s tímhle úrodu. Neberu ti ale to, že zrcadla světlo pohlcují, to je fakt... Beru to jako spíše podpůrnej prostředek...


citace:
Původní příspěvek od Krupieer
Ale zrcadla sou pry pro odraz svetla nevhodne,pohlcuji pry cervene spektrum........


O tom jsem taky četl, že to pohlcuje záření ve vlnové délce odpovídající červéné barvě, to budu kompenzovat červenými diodami.

Jahudka!: Díkes za návod...
KJR
A nebylo by dobrý mít tam Mylar a místo stínítka zrcadlo?(asi kravina co?) :D
Lejzz
Co je sakra ten mylar??
Jahudka!
Mylar je specialni folie ktera odrazi az 99 procent svetla jestli se nepletu..Vyvinuto pro horolezce a vesmirnej program,..Vseobecne jsou tu 3 tabory lidi co se prou o tom co do skrine dat.1 jsou zastanci primalexu polar coz je bila barva,pak Lidi co si nalepej na vnitrek skrine alobal ovsem ten prej hazi prasatka a pali listecky no a treti sou lidi co tam davaj mylar.Zrcadla jsou striktne zavrzeny..Podivej se nekam kde je o tom vic fakt je tady toho telej thread snad se 100 prispevkama..Ja mam bilou primalex:)
mirosk
2: Jahudka!
thanks a lot A kde s da taky mylar kupit? V sportovom odchode? Lebo ja mam doma taku "karimatku" ktora sa da skladat a je z obidvoch stran strieborna ako alobal az nato ze to kov neni ale nejaka umelina alebo co?! --- nie je to klasicka karimatka... :jumper:
Jahudka!
Koukni se na tohle tam je toho dost.. http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=11042
Jinak nekde jsem videl mylarovou plachtu vcelku za levno v nejakym armyshopu..Bylo to asi 1400x2200 za 49Kc ale ten link tam uz neni v tom threadu.Nekdo ho vymaznul.Jinak by ho meli mit i v modelarskejch potrebach na potahovani modelu letadel.
mirosk
2: Jahudka!
vrela vdaka
HavanaJoe
Kazdopadne, co ja vim, tak se mylar pouziva i na odrazovy plochy pro fotografovani, takze se na webu vyplati projet i solidni sajty s fotografickejma potrebama.
Treba zde /cervenec 2005/:
http://www.copyservis.cz/inshop/scr...960&rnd=9849913
Neni z nejlevnejsich, ale myslim, ze se vyplati...
Lejzz
Taky moc děkuji za užitečné info...
wolverin
mirosk!kup si ju tu v tomto obchode www.greenspirit.sk
je to folia na pestovanie indooru a poslu ti ju aj postou.

http://www.greenspirit.sk/prisl_osvetlenie.html .. tu ju mas

maj sa
KJR
nebo pokud jsi z prahy tak si zajdi do Vodickovy ulice do Foto Skoda nejvetsi foto prodejna v Praze
Lejzz
Heh, všude jsou naprosto jiné ceny. Čím to?
Jahudka!
Jo to je pravda.Bila folie a barva nejspis vyjde na stejno a vyhoda folie je opravdu nesporna v tom ze staci nabit na nejakou konstrukci a hotovo.Ovsem dat ji primo do skrine tak hrozi nebezpeci ze se pri vysoky vlhkosti za ni budou tvorit plisne a tak.Proto bych do skrine radsi doporucil bilou barvu.Staci to natrit a hotovo.Mozna je to i kratsi cas nez polepovat to folii.Navic se to da kazdou sezonu v pohode bez problemu behem chvile pretrit.:)
Lejzz
Trolejbus: 100x100x70cm, tři kytičky no name, 186g suchýho. Mě to stačilo... Mimochodem červený LED jsou fakt na to okay. Pak ešče modrý, ale takové spektrum bohatě zastupuje už ta zářivka. Ale teď budu tedy pořizovat ten Mylar. Jinak díky za rady, ale pochop, že snažím tvořit něco s minima, protože elektřinu beru z baterií a sol. panelu.
Lejzz
Hlava: No však o tom celou dobu mluvím, že se mi minulej rok dařilo... Doopravdy to není žádný flame, 186 přesně. Ale zase ber že 13W je příkon, takže svítivost má jinou, bo to svítilo docela dost... A v květu jsem to přisvicoval další stolní úsporkou.
Lejzz
Hlava: Ne, ale teď buď prosím tě laskav a zkus příjít se mnou na to, jak se to povedlo... Napíšu šecky informace a snad někde vyšťárám fotky... Hnojiva a vševhno ostatní jsem si psal do sešitu. Mám ho na garáži, takže zejtra přinesu a zmastím to tady. Protože jsi jeden z mnoha lidí co nad tím úplně zírali...
virgill
z baterii a solarnich panelu to bych opravdu rad videl a ta gramaz hmmm? na ty fotky se fakt tesim
mladypestitel
zrkadlo zrkadlo,povedz mi,ktora baba je na celom svete nejhezdcsja?Ktoru muozu ljubit?
wolverin
100x100x70cm, tři kytičky no name, 186g suchýho. -13W :eek:
chlape ak si to fakt dokazal, to co tu pises tak tu menis vsetky teorie o pestovani.... tak ako Hlave sa mi to nechce verit... ozaj a AKY bol ten gres co si dopestoval - myslim jeho silu, kolko praskou trebalo na skurenie, chut atd...
je to proste nepochopitelne ako si mohol pod takym svetlom dopestovat tolko gresu a pritom mat dookola este k tomu zrkadla??tomu fakt nechapem.... ludia sa tu snazia vymackat z 250w aspon 150/180g co je podla mna aky-taky uspech a ty tu tu "das" pod takym biednym svetlom. hod dake fotky a napis priebeh toho tvojho pestovania prosimta nech sa daco nove naucim....
Dude
lejzz - toz vsici netrpelive cekame na zasveceni :p:
wolverin
hej hej uz sa neviem-e dočkat ;) Lejzz ozaj nepremyslal si skusit nejaku vacsiu wataz ..trebars 400w ??:o
pri tvojom uspechu 186g na 13w = 14,3g na 1w
je to uz podla mna hadam aj do guinesovej knihy rekordov :punk:
virgill
no rekl bych ze se tu uz lejzz neobjevi...
wolverin
Virgill ja osobne dufam ze ano :bandit:
ved tu pisal ze....
Hlava: Ne, ale teď buď prosím tě laskav a zkus příjít se mnou na to, jak se to povedlo... Napíšu šecky informace a snad někde vyšťárám fotky... Hnojiva a vševhno ostatní jsem si psal do sešitu. Mám ho na garáži, takže zejtra přinesu a zmastím to tady.
Protože jsi jeden z mnoha lidí co nad tím úplně zírali... :eek:
...a to bolo v sobotu, tak pocitam ze dnes bol po ten sesit a dnes to tu da.
Lejzz
virgill: Ale objevím... :o) Chci to tady fakt pěkně objasnit, i když to fakticky vypadá na velký flame...

No začneme. Dostal jsem od kámoše čtyři semínka s tím, že neví, co to je, že to dostal od někoho a tam ten zase od někoho a takhle... Byly světlejší krásně žíhané. Hodil jsem je na 24 hodin do vody, poté rovnou vmáčkával palcem do hlíny (60% zahradnicky substrat, 20% kokosový substrát, 20% pisek). 2. den vylezly dvě na povrch, 3. den vylezla třetí. Čtvrté semínko se nechytlo ani po týdnu, tak jsem ho vyhodil... Kyti nerostly nějak rychle, ale začaly se šíleně rychle větvit. Tři cenťáky nad zemí už bylo první větvení, to samé následovalo na každé další větvičce... Začalo to křivit stonek, začal jsem to uvazovat. Pořád to rostlo pořád do šířky, ale i tak mělo 40cenťáku na výšku. To byl cca 50. den. Přepl jsem na květ (12/12 předtím 18/6). Začal jsem zastřihávat vrch a dotáhl na přisvicování další 13W zařívku, kterou jsem přidělal na strop bedničky... Na druhý den začaly naběhávat paldy, kterých bylo požehnaně. Začla jsem hodně prostřihávat, protože na spodní paldy nešlo moc světlo. Kytky se podobaly takovému hustému chomáči - kuličce (i po prostříhání). 75. den jsem dotáhnul na spodní paldy malou stolní lampičku (myslím že tam byla nějaká 11w úsporka). 80. den začaly lístečky na paldách hnědnout, ale na spodních paldách byly ešče zelené. Přemontoval jsem světla dolů na boky a tu lampičku nasměroval trošku na strop, aby to svtílo i z vrchu. 86. den jsem sklízel. Po usušení při pytlování jsem na vážil těch neuvěřitelných 186g.

Skříň:
- 100x100x70cm
- obložena celá zrcadly

Hnojení:
- Phytamin Plagron
- Květ Plagron
- PK13,14 Atama (nevím přesně, dodal známý bez původního obalu jen v pytlíku )

Světla:
- 13W Rendl nástěnné svítidlo (vykuchaná jen zářivka a balast (tlumivka, startér)) = 1. - 86. den
- 13W Rendl nástěnné svítidlo (vykuchaná jen zářivka a balast (tlumivka, startér)) = 50. - 86. den
- Lampička z OBIčka s nějakou asi 11W úsporkou = 75. - 86. den

Větrání:
- 12V PC větrák, průměr 12cm = stálý odtah z vrchu
- 12V PC větrák, průměr 8cm = co 2. hodinu dole ve spod

Jen co mě mrzí je, že nemůžu nikde vyhrabat fotečky. Sice jich bylo málo a jen mobilem, ale na ukázání by to bohatě stačilo... :o/

Dotaz: 13W přeci neznamená výkon, ale příkon, ne? Já jsem se při kupování díval jak to svítí, zkusil se zeptat na vlnovou délku nebo teplotu v kelvinech a okay beru to. Podlě mě to svítí dost. Vždyť přeci na úsporkách (normál E27) jsou někdy příklady, že 15W úsporka svítí jako 1 běžná 100W žárovka. Objasní mi někdo tohle?
mladypestitel
clovece,jestli se ti to fakt povedlo,tak to je drsny..Jinak vykon ty asi 18W je obdobnej jako 100 zarovky,ale sodikova vybojka ma daleko vetsi svitivost a to je mozna nejdulezitejsi...zarivka ma kolem 1000lumenu nebo ceho a 250W sodikovka kolem 30000..
Lejzz
citace:
Původní příspěvek od mladypestitel
clovece,jestli se ti to fakt povedlo,tak to je drsny..Jinak vykon ty asi 18W je obdobnej jako 100 zarovky,ale sodikova vybojka ma daleko vetsi svitivost a to je mozna nejdulezitejsi...zarivka ma kolem 1000lumenu nebo ceho a 250W sodikovka kolem 30000..


Stejnak jsem to nějak nepochopil... :o) A thread přímo kde by to bylo vysvětlený jsem nenašel... :smoker:
Dude
lejzzz - promin khamo, ale porad naprostej nesmysl...
ale hezky se to ctte :D:D:D
virgill
fakticky to vypada na velky flame
btw mylar muzete koupit zde
hehe a nebylo to nahodou 186g mokryho i s korenama? (mozna i s kvetinacem :D)
wolverin
Lejzz - vyhrab tie fotky, lebo je lepsie raz vidiet :eek: ako o tom 100krat pocut ;)
este stale si nenapisal ake stavy z toho matrosu boli, kolko praskov si davas/daval, chut , vona .... atd
Dude - suhlasim :beer:
Lejzz - neber to v zlom ale to co tu pises je asi take daco ako keby si dosiel do NASA a povedal im ze mas kozmicku lod na elektricky pohon s technikou odbocenia v priestore v lubovolnom uhle. ale nemas fotky,len si s nou tak poletujes ..... :punk:
Lejzz
Kašlu to... :( Nemá cenu tady něco povídat, když to je naprosto nevěrohodné... Já vím co jsem sklidil a nepotřebuji se o to až tak nějak dělit. Fotkama to podložené nemám, tak na to radši zapomeňte... Nechci tady působit jako nějakej vymejšleč...
wolverin
Lejzz ale preco na to kasles??? ved HLADAJ tie fotky a nehadž flintu do žita. nic neni stratene, co si dopestoval vies ty najlepsie sam.
je mi jasne ze si teraz dospel k stanovisku ze kasles na to a nebudes nas tu o nicom presviedcat ale ja osobne som na to zvedavy. a byt tebou tak by som chcel ludom ukazat co sa mi podarilo pod takou malou watazou - uz len čisto z principu, ked ti tu (zatial)nik neveri.
pozri co mas napisane pod prispevkom - ... Šak já jim ukážu!!!
tak davaj, davaj, davaj
Jahudka!
Me by to taky zajimalo:)
Jinak jak sem hodil troska ten odkaz na ten mylar tak to je ten co jsem mel na mysli..
virgill
..in HPS we trust..
mladypestitel
no ty woe,bejt nakej vymatlanej tula a precist si tohle v takovymhle foru,tak uz si jedu velkopestirnu s trema zarivkama a gynekologickou baterkou na prisvicovani spodnich palic:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma