Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
První skříň a první Indoor Jack Herrer - Klikni zde pro originální téma
Crackman
Zdar lidi.Začínám můj první indoor.Nechci ani tak pěstovat pro kvalitu a kvantitu ale spíše……no prostě aby tam aspoň něco bylo.Skříň není velká z toho důvodu,protože to mám tajně.Dvířka ještě nejsou dodělaný jelikož nebyl čas.Teplota se pohybuje při větrání kolem 26-28C.Jsou tam dva větráky.Jeden s vrchu na odtah a druhý z boku na přítah a ofukování stonků aby zmohutněli.Květináče jsou podloženy třemi krabicemi od bot.Až bude čas tak se přidělají kovové elka na které se vsune polička s květináči.Skříň je skládaná s dvou menších skříněk slepených k sobě.Natřená nějakou bílou barvou co jsem našel doma.Není to nějak moc pěkně,ale nebyl čas.Svítím 16/8 přes časový spínač.Elektrika není taky nějak moc extra vychytaná a zapojená,ale opravdu nebyl čas.Aby moji skříňku nikdo neobjevil,tak jsem ze psacího stolu vytáhl šuplíky a obrátil.Doufám že to nikdo nenajde…ThanksKANI 23,GLUM 05,R-MAN,BLOODYDEAD

SKŘÍŇ:

24cm-hloubka
36cm-šířka
56cm-výška

Je to taková menší pěstírna ale na začátek bude stačit .Tahle skříň mě vyšla zadarmo

VYBAVENÍ:

3 úsporné žárovky-25W+20W+20W=65W….zadarmo
Časový spínač týdenní………………………..180,-
2 větráky PC…………………………………..200,-
Teploměr……....................................................50,-
Adaptér………………………………………..100,-
Dráty,objímky atd……………………………..200-

Celá skříň mě teda asi vyšla cca
730,-

PŮDA:

Substrát pro pokojové rostliny
Ph-5-6,5
20l……………….30,-

OSAZENSTVO:

Jack Herrer-Semínka

Pěstuji indoor poprvé a tak čekám vaše kritiky a rady.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Crackman
kurva..tak teď:Tak a tady je JACK HERRER
Crackman
Tak co??líbí?:jumper: :smoker:
Crackman
Chci slyšet rady a kritiku please..
KANI 23
cim budes hnojit az budes mít vetsi rostlinku K+
Crackman
Díky za karmu.Až to povyroste tak mám na růst Krytalon Start a na květ se koupí něco lepšího.
Crackman
O tom jsem taky přemýšlel ale nemám teď nějak prachy.kolik by mě tak asi vyšel???
Kuře
Mě se doma válí 2x50W máš zájem ?
Když tak daruju ;)
citace:
Původní příspěvek od Crackman
O tom jsem taky přemýšlel ale nemám teď nějak prachy.kolik by mě tak asi vyšel???
Crackman
To kuře:
To výš že bych měl zájem!!!!!co za to chceš??
Crackman
Jo ještě jsem nestačil poděkovat za všechny karmy.DÍKY
Crackman
To Grycon:
¨Taky jsem tak přemýšlel.Na květ tam zůstanou ty ůsporky a na květ tam poleze sodík.Co myslíte kolikátku tam mám dát??
Crackman
Asi to tak skusim,ale nebude na tu skrinku 2x50w moc??jen se ptám tak poraďte..
Crackman
Nebude tam stacit jenom jedna???
Crackman
Myslíte že tam ten sodík mám hodit až na květ nebo hned???
Crackman
přemýšlím že tam hodím dava 50w komplety ale nebude to až moc??vejde to tam vůbec??
Crackman
a jaký to má rozměry??přečti jsi moje rozměry skříně.já si myslím že tam dva komplety nevlezou ale možná se mýlím..
Crackman
nevím přemýšlím co bude lepší.jestli cooltube nebo normál.poraď
imyta111
jednoznacne cooltube...
Jack_Herer
No při tak malých rozměrech a možnostích skříně jednoznačně cooltube!
Crackman
Tak tam asi dám Cooltube když mi to všichni radíte..A kolik tam mám dat kytek??já myslím že tak jednu max 2.díkes
videl bych to mozna i na 2 kyti a dal bych tam ten 2x50W komplet, kdyz ti ho nabizi, neboj se, vejde se ti tam, muzes pripadne ty vybojky dat vedle sebe (na spolecny stinitko)
Crackman
Já jsem se už rozhodl že tam dám 70W komplet.Jaký je rozdíl mezi Cooltube a kompletem??já jsem slyšel že Cooltube je jenom na větší vatáž(250w,400w,600w....)
cooltube je vlastne trubka v ktere je vybojka a na koncich jsou ventilatory, ktere chladi *zjednoduseno*, vyhodou je, ze vybojka minimalne ohriva zbytek skrine a teplo je odvadeno primo od ni, nicmene na 70W sodik je cooltube celkem zbytecny, protoze netopi zdaleka tolik. Jinak sodikovy komplet je sestava vybojky, zapalovace, tlumivky a kondenzatoru
Crackman
takže tam mám dát obyčejný komplet??proč teda všichni radí ať tam dám cooltube??kvuli rozmerum??dik za rady K+
no.. sodikovy komplet budes potrebovat kazdopadne (bez nej si vybojkou nezasvitis), ted uz je spis na tobe, jestli si das cooltube (ale pomerne drahe reseni) nebo "pouze" zavesis vybojku se stinitkem a nekde pobliz ve stene skrinky umistis odtahovy ventilator)
Crackman
já bych to řešil spíš jenom pře to stínitko.Bude to asi lepší a levnější..Kde mi udělají to stínitko???nechci si to dělat sám,to se mi fakt nechce:-)
zkus dat inzerat do Bazaru, nebo se podivej na www.ereka.cz
expiry_date1
Nemám síce moc skúseností,ale čo som čítal,tak by sa to mohlo vyriešiť aj obyčajným sklom,miesto cooltube,lacnejšie riešenie.Proste oddeliť výbojku od zbytku skrine sklom,z vrchnej časti odvádzať teplý vzduch a tým pádom by si mohol aj lepšie riešiť vlhkosť(ako som pochopil,nechceš moc investovať a zvlhčovač čosi stojí).Skús to nejak premyslieť,ja budem riešiť niečo podobné.Teoreticky by sa dalo,aby Ti to nebralo moc miesta,dať tam dve sklá,ako roh,do zadu a tie zlepiť nejakým tmelom na sklo a odtiaľ spraviť odťah.Tým pádom nemusíš vyháňať toľko vzduchu zo skrine a vyťahovať odtiaľ vlhkosť.Ja som teraz riešil takú malú krabicu na klony(cca 30x30x30),svietim tam 18W úsporkou a aj pri tom som mal problém s teplotou.Inak som zistil,že keď som dal ventilátor na odťah,tak mám nižšiu teplotu,ako keď mi fúkal na tú úsporku.Ale asi je to logické:D
Pupiset
4crackman:http://eshop.klecka.cz
Tady maj jak cooltube,tak klasicky stinidla ten odtah budes muset vychytat
pac ta skrinka je fakt mala,jinak tam maj spoustu jinejch vychytavek treba doporucuji ty hranaty kvetniky zaberou min mista,at ti to roste sem fakt zvedavej nevybral sis na zacatek jednoduchej vzorek.
Jack_Herer
No vzhledem k rozměrům bych viděl chlazení vyřešit jednoznačně! Cooltube je trochu draší a na 70W možná ji zbytečný, ale nemohu posoudit co to udělá s takovou mini pěstírnou! Takže možná sklo bude dobrý řešení! Nebo by jsi mohl zkusit koupit reflektor s otvorem pro odtah a vyřešit to rourou s větráním.
Jack_Herer
No u pěstírny tak malejch rozměrů to chlazení nějak vyřešit chce! Možná mají lidi pravdu, když říkají že pro 70W je cooltube zbytečný, ovšem dost těžko říct jaký bude mít účinek v takový malý skříni! Určitě optimálním řešením by bylo sklo a nebo zkus koupit reflektor (stínidlo) s dírou pro odtah a připojit rouru s větráním!
Crackman
tak moc díky za rady lidi.ted mi prisla dobra cena za 150w komplet.yslim ze by uz to tm bylo moc.co si myslite vy???mam tam dat tu 150??díkes
lordWilliam
Ta 150 asi bude az moc silna na tvoji skrin, budes muset nejako vosefovat ventilaci a ochranu kytek pred teplem, teba tim sklem. Spis bych se podival po necem slabsim.
Crackman
Jo.já si to taky myslím.dám tam tu 70W.Zítra by měl přijít káoš s fotákem a tak něco nafotím a přihodím.Jaký má Jack Herrer high??nevíte??já ho pěstuju poprvé..
Crackman
tak jsem nad tím trochu přemýšlel a došel jsem na to že skříň pomocí skla oddělím na dvě části..co na to říkate??
expiry_date1
No,presne tak som to myslel a ako som čítal,lepší prestup svetla má to borosilikatove(či aké to je)sklo.Takže sa možno skús spýtať na to.
Toto si asi budem robiť aj ja,tak potom napíš,aký je výsledok s teplotou.
Crackman
jojo.díjkes všem za rady jenom bych chtěl vědět kde to borosilikatove sklo seženu???v našem městě v takové pr***i asi těžko.
dlouhán
2 Crackman: tohle je muj 70W motherbox (40x50x110)
Mam to udelany asi tak, jak se to chystas udelat ty a muzu jen potvrdit, ze to bude fungovat ok. teda az na jednu vec: vlhkost tam bez zvlhcovace, nebo neustale vymeny mokrych hader neudrzis.
jen si vsimni, ze to sklo neni pres celou hloubku skrine. nesmi byt! protoze by odtahovy ventilator nemel s kama nasavat chapes.
no a pokud na to sklo (ja mam obyc sklo 3mm) frknes jeste jeden pc ventilator na ofuk vybojky, nebude to mit chybu!
btw: stinitko s vybojkou mam volne polozene na tom skle - jednoduche, ale prakticke...

:)mas to fajn, ty usporky tam na rust klidne nechej, na kvet ti bude 70W sodik stacit:)

kdyby ti tu ty moje fota prekazely, dej vedet a ja to smaznu...

keep growing!
Crackman
Ty jo.Tak jsem si to přesně představoval!!!Díky za tu cenou radu [/COLOR=purple]"sklo neni pres celou hloubku skrine. nesmi byt! protoze by odtahovy ventilator nemel s kama nasavat chapes"[/COLOR] To by me nenapadlo..díkes K+[
expiry_date1
to dlouhán:a dať to sklo cez celú hĺbku,ventilátor na odťah a jeden otvor na príťah?Tak by si spravil vlastne dve oddelené časti-v hornej teplý,suchý vzduch,odťahovaný ventilátorom a dole si už urobíš mikroklímu akú budeš potrebovať.Ale možno sa mýlim,lebo takto si to chcem urobiť ja a ak to nejde,aspoň to nebudem musieť prerábať.Skúsenosti moc nemám ale logicky by mi to sedelo.
btw:a ventilátor na odťah zo spodnej časti dať tesne pod sklo na bok,alebo zozadu.
Crackman
tak jak to mám udělat??
expiry_date1
Podľa mňa,ak teda nechceš mať problém s vlhkosťou,ako písal dlouhán,to sklo po celej hĺbke a keď to nepôjde tak si nemyslím,že by bol problém z neho odrezať.Tá 70-ka by vraj nemala až tak hriať,tak by to mohlo stačiť-jeden ventilátor na odťah a otvor vo vrchnej časti.A jeden pod sklom na spodnej.Ale rozhodni sa sám.Ja len teoretizujem:D
Crackman
díkes za rady.K+ tobe
expiry_date1
Mne to tiež pomôže,lebo idem riešiť miniboxíky 2 ks na sog pre tých,ktorí majú fakt problém to mať doma.Chcem to poriešiť pod posteľou(bežná veľkosť),tým pádom som obmedzený veľkosťou,vonkajšie rozmery-v:34,š:34,h:40.Dve rovnaké,v jednej matka(y) a rezy a v druhej sog v malých kvetináčoch cca 9-12ks.Som zvedavý,či sa v tom dá vypestovať čosi na občasné pohúlenie.Dať tam pachový filter a tiché ventilátory(alebo s tlmičmi)tak,aby to v izbe nebolo cítiť a počuť.
expiry_date1
Díky za odpoveď a je fakt,že keď tam dám lampu a kvetináče,tak mi tam na kvetinku ostane tak 16 cm.Eľte tam skúsim priešiť tú lampu niekde nabok,alebo dozadu,abz som aspoň z časti využil celú výšku.To by som mal na kvetinku"až" 23cm!(keď odrátam hrúbky steny,chcem to urobiť z nejakej tenkej preglejky).Ale radšej sa budem hrať s týmto,ako sedieť na riti a teoretizovať.Ešte raz,díky za povzbudenie.
MAIKIE
hele na 70w nepotrebujes cooltbe ona vubec netopi staci mit vetracek na pc a jsi v pohode..
Crackman
já to udělám tak jak jsem to nakreslil(strna 3)!!a pojedu aso Sog jako tady..www.grower.cz/forum/showthread.php?...16&pagenumber=2
Crackman
Jo ještě díky všem co mi dávají karmy a podporují mě!dnes jdu dělat mini skříňku(něco jako Bruno) :-)
khook
Zdař Cracman. Žádnou cooltube neřeš prosimtě , prdni tam 7desátku
a bude to ok . Já mám stejnou skříň a chlazení zajišťuje jen jeden malej PC větrák na přítach . Odtach mám pasivní díru 5*5cm a je to absolutly fpohodos. Look na můj thread ´= CHRONIC 70 W by khook .

Ať ti to vyjde kuwa , good luck a K+ za snahu udělat Jackovi squělí podmínky :)
wocas
čest kámo máš skoro nejlepší kytky na světě:D ale každopádně do šuplajzu se ti max vleze jedna 5OW a jedna kytka při květu.....to sou jenom fakta a nebo taky se vysmol na sodík a dej si tam ještě čtyři 18W úsporky tak aby byly vertykálně jedna v každém rohu plus ty stare......18W úsporka měří ale zpravidla 60cm a stojí kolem 120-150Kc


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma