Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
THC a bolest - Klikni zde pro originální téma
4C3
Zajimalo by me, jestli nekdo mate vlastni zkusenost s tim, jak vam pomohlo ci pritizilo huleni pri nejaky bolesti (mysleno fyzicky ;)).

Ja osobne mam docela problemy s pateri (Scheuermannova nemoc, lordoza, kyfoza, scolioza) a kdyz alespon parkrat tydne necvicim specialni cviky, tak me pak zacnou docela dost bolet zada a prave po huleni uz delsi dobu pozoruju, ze byla situace vzdycky znatelne horsi, tzn. ze me bezprostredne po huleni pak zacly bolet zada mnohem drive a intenzivnejc, nez by to bylo bez nej... :(
chell
no jasny ted mi rostou moudraky a docela to pomuze :) a taky pri menzesu to je tady nekde smaostatne kdyz clovek je rad ze si sedne na kraj postele necha si od nekoho ubalit a podat spicka je to uleva..
silent
Ja mam podobny problem s chrbticou - kyfoza+skolioza. A tiez vacsinou pocitujem zintenzivnenie bolesti po huleni. Myslel som si, ze hulenie by malo skor posobit proti bolesti, ale zrejme to moze byt aj naopak. A btw, parkrat som skusal aj lysohlavky a tam bolo to zintenzivnenie bolesti znacne horsie. Mal som co robit, aby som sa psychicky nezrutil. Mam taku teoriu, ze v mojom pripade je bolest chrbtice do velkej miery zavisla na psychike. Napriklad sa bolest nemeni pri roznych pohyboch chrbtice. Bezne volne predajne analgetika vobec nepomahaju. Jedine, co bolest spolahlivo odstrani su opiatove analgetika, ako sa mi podarilo zistit, ked som kedysi zohnal balenie Tramadolu.
silent
To je fakt, ze tramadol oblbuje. Dlhodobo by som to urcite nebral. Tie ostatne veci som este neskusal, mozno vyskusam. Nastastie to zatial s mojim chrbtom nie je tak zle. Trocha pobolieva uz 5-7 rokov a nejak sa to nezhorsuje. Je to celkom znesitelne az na tie obcasne stavy po huleni.
hmm ja mam tiež problem s chrbticou, teda normalne ma neboli, ale niekedy ked si pohulim, tak ma začne dost boliet chrbat, hlavne ked ležím. Nejako tomu nechapem....
Toxikoman
Ja mam jednu skusenst..Som si daval dake 6 bongo na nasej luke pri lesiku..a ked som sa postavil a vyfukol dym tak som dostal zavrat ako keby Flash a spadol dozadu ako svieca...a ked som otvoril oci tak som vedel ze som dostal flasha ale necitil som ziadnu bolest ci potom daku modrinu...lebo nepadol som na travu ale na taky strk ci co to bolo...Tak neviem ci mi to spravilo THC alebo Flash - vypad v mozgu :D
highmat
pri nejakej povrchovej bolesti:vytknuty clenok,porezanie sa... mi to celkom pomaha,lebo nemzslim tolko na bolest ale na ine veci
avsak pri bolestiach hlavy a hrdla sa bolest neprijemne zhorsuje.
tot fse..
wassup
Dobrej večír, jaké máte zkušenosti s bolestí, když nejste ve stavu střízlivém? (samozřejmě pod vlivem THC)

Já můžu za sebe říct, že ganja bolest utlumuje, jak je to u vás?

Moje ne příliš příjemná zkušenost:

Spali jsme u kamaráda na chatě a obtěžoval nás sršeň, tehdá jsem byl zhulenej docela fest, ale z5 k tomu důležitému. Sršeň si dovolil přistát na na zádech mé kamarádky což se mi nlíbilo, snažil jsem se ho z ní smést rukou, ale ta mrcha mi nějakým pro mne tehdy nepochopitelným způsobem "přeskočila" na ruku. Vyskočil jsem a začal jse rukou třást, abych se ho zbavil. Najednou jsem necítil nic, kouknu na ruku a sám sebe jsem se ptal, pokousal me nebo ne? Necítil jsem fakt nic, vůbec nic... Podíval jsem se na světle a najednou jsem uviděl docela dost veký rudý flek (asi1,5cm průměr). Vzhledem k tomu že me to nebolelo (vubec jsem to necitil) přestal jsem na to myslet a řádil dál. Když jsem ráno vstal, ruka byla 2x tak tlustá a docela i bolela... (byl tam docela slušnej otok) - Nevím jestli to způsobila tráva, ale když jsem byl vypálenej, necítil jsem bolest... Nicméně slyšel jsme i názory lidí, kteří popisovali, že bolst cítili intenzivněji...
Davey
Třeba na tu bolest zubů mi tráva pomohla.
Jak se zádama to nevím. Ono taky někdy po trávě cítím zvýšeně než normálně. Proto tě to může bolet ještě víc.


Tak zkus jiné metody. Třeba si zkus uvařit nějaký jídlo. Třeba ti důchodci si to házej do guláše, či si dělali ty koláčky a pomáhalo jim to (prej, nevím, nakolik můžu věřit televizi.)

Anebo si zkus vyrobit mastičku a postiženou oblast pěkně promazat.
Smokey Mech
Já sem měl asi před půl rokem dosti ošklivou rupturu na lítkovým svalu. Dneska je to sice plně zahojený, a skoro vdycky když se zhulím, tak v tom místě mám takovej zvláštní pocit... vím, že tam ten sval je... Jinak THC u mě bolest zesiluje, ale většinou je to doprovázený pocitem, kterej říká: "Seš moc, nenech si to pokazit!" ...a já to tak nějak přečkám...
Pozdrav
THC samotný bolesti asi nesnižuje.

Nedávno se mi do rukou dostala studie Univerzity v Bernu: "Vývoj a farmakokinetické charakteristiky plicní a nitrožilní aplikace Delta-9-Tetrahydrocannabinolu (THC) u lidí" [Development and Pharmacokinetic Characterization of Pulmonal and Intravenous Delta-9-Tetrahydrocannabinol (THC) in Humans] Tam se píše: "Ani plicní ani nitrožilní aplikace THC významně nesnížila experimenálně vyvolanou bolest."

Na druhé straně je ale mnohými klinickými studiemi dokázáno, že Sativex (=sprej do úst pod jazyk a na vnitřní stěny úst, povolen Úřadem pro zdraví v Kanadě na lékařský předpis) zmírňuje neuropatické bolesti a svalové ztuhlosti u pacientů s roztroušenou sklerózou, a celkové bolesti u pacientů s pokročilou rakovinou. Jedna dávka spreje (jedno stlačení) obsahuje 2,7mg přírodního tetrahydrocannabinolu (THC) a 2,5mg přírodního cannabidiolu (CBD) rozpuštěném v etylalkoholu. (http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=38778].

Ten fígl bude právě v CBD, který uvolňuje svaly a v součinnosti s THC snižuje některé "druhy" bolestí.
labuffo
Mel sem dlouhodobe pauzu s posilovanim diky zraneni, avsak onehda sem to jiz zkusil a z mladicke nerozvaznosti si nalozil celkem vahy.No, dopadlo to tak, ze uz druhe den trpim hodne pretazenema svalama, ale vecerni coud mi dava na tu neprijemnost zapomenout, takze, urcite to nepotlacuje, ale rek bych, ze celkem vyrazne tlumi bolest...(udajne to ma byt prirodni analgetikum, ovsem co studie, to jinej nazor, takze....)
acheron
mne doteraz vzdy pomohlo hulenie na bolest hlavy ... nemavam nejak casto bolesti hlavy ale vzdy ked sa nieco take objavy tak po par slokoch to bud vyrazne ustupi alebo uplne zmyzne

zasa nie ze budete hulit na 42*C aby vas prestala vetdy boliet hlava
MiloS
Jako chronický uživatel opiátů můžu říct na rovinu jedno: pokud si zahulíte a pak vezmete opiát na bolest, tak vám stačí mnohem menší dávka např. morfia, než když si vezmete jen opiát bez hulení. Ale pozor, hulení pak zesiluje všechny účinky opiátů a to může být nebezpečné, pokud je dávka opravdu vysoká. Má přítelkyně užívá samotnou marihuanu na bolest a nemusí tak užívat právě silné léky na bolest jako je nebezpečný Tramal (účinkuje jako morfin + antidepresivun na bázi SSRI, ale přitom je často předepisován neuváženě a přestože leták uvádí výjmečnou závislost, tak pravdou je opak a každý kdo dlouhodobě užívá tramadol, je minimálně fyzicky závislý.

Hlavně bolesti hlavy a kosterstva je údajně marihuana účiná jakko analgetikum.
tvrdosovce
ano mal som krce v bruchu slepe crevo a pomohlo dal som si par bong a pomohlo ked aj obcas som citil ale pohoda.
Christiania1983
TO MiloS

Po 3 letech huleni kazdodeniho mi zacala trava a hasis a cokoli bolesti zvesovat a prohlubovat ty pocity..nemas pravdu je to individualni ze potlacuje bolest..nekdy ji tak zvirazni a vsechny pocity a problemy s telem ze te to rozebere.....

Tramal- tak to je vseobecna pravda ze na nem je zavislost ze je to silnej opiat...............je to klepka...

Morfium - tak to teda nevim kde si ho zhanis kdyz jsou ted leky s touhle bazi uplne presne hlidany statem .....a je to fakt na CHRONICKOU bolest silenych rozmeru...jinak je to normlani klepka.

Opiaty obecne - klepky...

Opium samotny..proc ne obcas

Chemky - Zlo...ale chapu ze nekdy bez toho nejde fungovat

a rikam to jako byvalej uzivatel kodeinu,ssri,benzaku a vsech tady tech veci.
zkuste si namasírovat určitý body na bolest. jeden mám osobně odzkoušenej, je dole na noze pod polštářkem palce...zadarmo a účinné...pro víc info hledejte akupresura ;)
dominus
ja ked mam nejakú bolest a pohulim si cítim to o dosť silnejšie,pretože marihuana zosilnuje vnemy aj som o tom cital nejakú štúdiu...
Christiania1983
- dominus

Jo souhlasim...bolesti se mi vzdycky z 2-3 nasobily...jak kdy nekdy ustoupily.Ale vetsinou se zvetsily.

pretože marihuana zosilnuje vnemy
pretože marihuana zosilnuje vnemy
pretože marihuana zosilnuje vnemy
Maxeaux
mne ganja pomaha pri bolestiach zubov. na povrchove bolesti sa dobre osvedcila masticka DOLORCANN. Inak vcera som som bol cvicit s cinkami, dal som s partakom speka a pri zdvihani zataze som nic necitil (natriezvo uz to zvyklo bolet). Avsak nikomu to neodporucam, moze to viest k zraneniam!
crackonos
Neznám bolest :-).... jen jsem si semtam dával místo Tramalu radši šluka z fajky po zlámanejch nohách a fakt to hodně pomáhalo.
Christiania1983
Maxeaux

Tak pockej tu bolest svalu dalsi den...

:)
Zelicko
Zdravím,

Mel bych tu par dotazku na ktere bych potreboval odpovedet. Najde se tu prosim nejaky človíček co by mi byl ochoten pomoci? Mám kamaradku která trpí bolestí hlavy a migrenou. Již nějakou tu dobu se tu na foru pohybuji a dokonce jsem díky vám vypěstoval i prvni kytičky ... chtěl bych jich právě využít k pomoci mým kamaradum. Četl jsem zde že proti bolestem působí konopná mast kterou pokud nebude jiná volba vyrobím. Špíše bych ale upřednostnoval kdyby mel nekdo nejaky jiny rychlejší zpusob (nemyslím vyrobni ale co zafunguje rychleji) pokud tedy existuje ... cokoláda z konopí .. pokud to jen nebyla fáma.. potreboval bych na ni recept ci poradit prave nejakou metodu co je na tyto problemy nejlepsí ..

Děkuji vám všem za pomoc
Zelí
at jí někdo namasíruje spánky nebo sama
pan.smakovicka
Nazdar. Od malicka som trpel silnymi migrenami. Pravidelne 1-3x do mesiaca. Prebiehalo to tak ze ma zacala bolet hlava, bolest sa neustale stupnovala. Vadil mi pri tom hluk a svetlo. Po 1-2 hod som z tej bolesti dogrcal.
Zacal som chodit k neurologovi, porobil mi vysetrenia hlavy(gumena capica na hlave a straasne vela kablov do nej :D) a poedal mi ze sa stym musim zmierit ze to mam dozivotne.
No a odkedy hulim pravidelne mi to absolutne zmizlo (a to nesrandujem). Dost mi hulenie na to pomohlo.

ps : k tej cokolade. Cokolada, kava a cervene vino neni moc dobre na migreny. Na to sa ma spytala doktorka hned prvy krat jak som bol u nej.
dymone
Mal som uplne rovnaky problem ako pan.smakovicka .. akurat ze mne doktor povedal, ze to mam z toho ze som velmi rychlo vyrastol a v krcnej chrbtici mi nieco tlacilo na narv. Jedine co mi pomahalo v dobe ked uz migrena prebiehala .. boli silne lieky Quarelin .. ale to neriesilo moj problem dlhodobo. No a od kedy som zacal hulit .. tak som mal jedinu migrenu .. a to tiez uplne slabucku, ze som sa ani nepozvracal. Takze vdaka huleniu uz mam skoro 10 rokov klud.
Vdaka bohu za marihuanu .. migrena je fakt velmi velmi neprijemna vec.
Zelicko
dekuji za rady, prave ze kamaradka ma migrenu 2x do mesice ale slabsi neprijemne boleni hlavy tak 2x-3x do tydne ...prestala hulit i kourit tak jsem prave zacal hledat nejake alternativni zpusoby .. tu cokoladu jsem prave myslel z kkonopi tak nevim :) jestli nekdo teda ví nejakou alternativni metodu (mast, produkt z konopi) urcite rád uvítam :)
dymone
jedine co ma napada .. je spravit si konopne maslo alebo olej .. a varit si na nom. Alebo ked prestala hulit kvoli skodlivosti/zdravju .. tak vaporizer ?
Zelicko
to zaprvý ale spise nemuze hulit 3x do tydne prece jen treba po tom chce jeste jezdit autem a tak hledam proste neco co ji pomuze :) zatim to vypada na to maslo / na mast
Divoženka
Zdar, tak problémy s migrénou mám taky, už pár let. Není to nic příjemnýho, když to přijde ,můžete jít spát, nejste vůbec použitelní. Prý je to i dědičné. Pokud to tedy dojde do poslední fáze, ta se projeví, že vás bolest nutí zvracet, není to jak po chlastu, prostě stálej tlak do hlavy, fleky před očima spojený s tlakem v očích, to by si je člověk nejradši vyškrábal. Přecitlivělost k jakýmukoli zápachu, světlu atd .. jsem z toho kolikrát ani nemohla dojít od záchodu k posteli. Je několik fází, asi 4 fáze a pokud tím ta slečna trpí, tak je dobrý aby se naučila předem rozeznávat, kdy to na ní jde, ono se to dá právě rozeznat podle té fáze. Například, člověk se od toho nevědomky obrňuje, těch projevů je moc, například neustálá žíznivost, pořád pije, ikdyž vlastně žízeň nemá, nebo závislost na kakau, čokoládě aj. Další prvotní spouštěče jsou cigára, alkohol, kafe, stres, u mě se to docela pravidelně dostavovalo, když jsem byla ve škole, kde jsem nepila,nejedla,chodila kouřit cigára v pauzách, pak jdeš večer do hospody, tam piješ a kouříš ještě víc. A pak hotovo. Co je docela zajímavý, že někdy jsem si dala jedno dvě a už to na mě šlo, nejdřív je to takové nepatrné píchaní. U holek se to taky dostavuje docela často, když má svoje dny, je dobrý,si to poznamenat, mě se to projevovalo na den přesně. Jak se tomu vyhnout a jak tomu čelit. Úlevu mě přinášela mast z levandule a máty,natřít na spánky a lehce vmasírovat, chladí to a uvolnění pocítí. Čaj ze řebříčku lekařského, pít hodně horkej, nejlíp všechno, je to starej recept od Marie Trében - moudrá to žena, dobré je taky si zahulit, nejlíp v těch počátečních fázích )) , taky léky typu Migrenafaux, což léky je lepší se snažit minimalizovat a údajně pomáhá i akupunktura. Nu což, prostě nejlíp se snažit odbourávat spouštěče a být v pohodě. Tak hlavu vzhůru.. zdar

Thread o bolesti hlavy tady už jeden máme :)
Zelicko
dekuju mockrat :) proklepnu si ji a pak se budu snazit to dal resit ..

jeste jednou dekuju

Zelí
Bandita
velmi mi pohama THC na beloste zubu,hlavy a chrbta....
stale sa nanu mozem spolahnut i ked na viac ako 2 hodkly nepomoze,ale mozem povtrdit ze ma taku schopnost-utlmit bolest
thaavi
potvrzuju, že kouření (vaporizování) konopí zvýrazňuje momentální pocity, tzn. i bolest, člověk se na ni jakoby víc zaměří. A to jsem zkoušel indicu i sativu. I modely s výrazným obsahem CBD. Bohužel...
Pupiset
Mám odlišný názor,hulení bolest nesníží,ale odvede od ní pozornost,zvedne to náladu,člověk má chut jíst,dobře se vyspí,a to není málo,trpím bolestí kyčle(pokročilá artritýda) a u mě to funguje,samo že jen silnou indiku,u sativy bych viděl opačný efekt.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma