Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Hnojivo - Netopýří hovna - Guano - Klikni zde pro originální téma
rixo
ahojte, zacal som pouzivat BIO hnojivko od netopierov GUANO, je to vraj velmi vyzivne, doporucil mi to znami z NL, ktorz pestuje dlhe roky vraj len takto Bio scunk. Chcel by som vediet ci nepoznate niekto presne zlozenie tohto hnojiva, ci mozem doplnat stravu pre rastlinky aj inymi hnojivami alebo postacuje na celu dobu kvetu toto Guano?
Viem, ze sa pouziva na fazu kvetu, doteraz som pouzival 3zlozkove hnojivo vhodne na Hydrophoniu aj ked pestujem v zemi, to hnojivo bolo velmi dobre a dlho my vydrzalo, chcem vsak pestovat Bio rastlinky preto ma zaujima sila a potencia tohto bio hnojiva.
dakujem vsetkym ktori sa zucstnuju na tejto stranke - GOOD JOB!!!!
Dakujem za pripadne rady a informacie

God bless the BUD!!!
wilda
Guano je netopýří trus, a myslim že je hodně dusíkatý, tudíž se hodí převážně na růst, na květ bys měl použít něco jinýho. Existujou hnojiva, který jsou taky bio, zkus třeba BioNovu, stačí hledat:)
olda
guano z netopejra co jsem viděl na žižkově má NPK 6-15-3 takže je dobré hlavně na nákvět. na růst je spíš biohumus z kalifornskejch žížal:)
rixo
ja viem tiez ze pestovatelia z NL konkretne clovek SOMA www.somaseeds.nl poziva Guano na kvet a dosahuje velku hutnost sisiek
StoneBud
Guano je spiise na ten kvet....rozhodne netopejriii :) - dobre zkombinovat s zizalama, biokompostem ci konskejma koblihama
SmouK
zdarec, zajímalo by mě jak GUANO aplikovat, kámoš mi říkal, že je to vysoce koncentrovaný a tudíž by se dalo i použít vícekrát, jenže v době kdy mi vysvětloval tu onu aplikaci tak sem asi duševně chyběl, vím jen, že se má dát kvasit tak zhruba 3dny- čím dýl tím líp, říkal to nějak takhle--- dát guano do malýho frťana zalít vodou a nechat qasit, no a dál? zřejmě do 2-litrovky svodou , ale jak to použít dál, když je to tak koncentrovaný?
PLEASE HELP ME!!!
WtF
rixo : hmmm guanem je celkem v pohode hnojit... da se to i skoro od zacatku kdyz to hodne redis... ale na kvet bych to stejne asi nepouzil... spis to po tom pekne poroste :p)

SmouK : no kdyz udelas to co jsi napsal ty tak to s mychej s vodou... nevim kolik toho tak vyrobis ale zkus to ... rekl bych ze 2l v pohode... proste to musi byt obarvene... ze zacatku jen tak slabe a postupne to zvysuj.
TouchWood
Mám problém
Koupil jsem si guano a nikde nemůžu najít jeho dávkování
Pomozte mi s tím někdo prosím.

In the name of Jah and Rastafari
BRAINDEAD
2-5% na obsah kvetinace(tzn. napr. pri 4l kvetinaci 80-200ml)
pri pouziti outdoor-2l na 10m2
Káchen
Zdarec, pěstuji indoor hydro, hnojíme přírodními hnojivy BIO. Nedávno mi bratr donesl sáček s netopířím trusem. Prý mám hnojit ve fázi květu, což právě nastalo. Netopíří trus by měl obsahovat velké množství fosforu. Zajímalo by mě jestli nemámte s tímto hnojivem někdo zkušenosti. Nerada bych hnojila a pak našla svoje holky chcíplý. Pokud jste to někdo zkoušel a kulilo to bez problémů dejte mi vědět a taky v jakém poměru to namíchat s vodou. Moc dík KÁCHEN
wolverin
guano je skvele, ak je fakt z netopierov je to este lepsie.
prevlada nazor ze guano su sracky netopierov ale v preklade by to mali byt sracky z vtakov :D ... ja som kupil v tRescu za 60sk taky balik guano tyciniek (30ks) dakde z peru to vraj je a fungovalo to paradne.
len pichnes 1-2 ks tycinky k rastline a fungovat by to malo 1mesiac minimalne. na out alebo hlinu je to naozaj super
indicky-konopi
Netopyri hovna taky mam, skoda že je neseru:D Jelikoz sou docela drahy, ale za to vyborny prave jak rikate na ten kvet, bohuzel davkovani do vody nevim, protoze jedu hlinu, ale myslim, ze kdyz budes sypat polivkovou lzici do dvou litru vody (zamichej nech rozpustit a pak prilejvej), urcite tim nic neskazis, ba naopak...:) Na to hydro nejsou jiny hnojiva s tak vysokym obsahem fosforu jako tomu je u bat guana? treba PK13-14?
Káchen
PK13-14 používáme, ale právě brácha má v práci netopíry a chodí jim to sbírat pod zadkama. Tak já to zkusím a uvidíme no. Snad to rozdejchaj.
Díkec za ohlas. Káchen
sajlem
moh , by se nekdo kdo s tím guanem má zkušenosti se rozepsat, taky jsem si ho koupit , a chtel bych sním hnojit out, hodne by mně zajímalo dávkování, jestli sypat , na hlínu jen tak a pak přolívat vodou nebo rovnou dát do vody , a jestli je lepší na květ nebo na růst, díky moc za odpověd
kulo4
Gujano, urcite si kup...sme s nim vypestovali dost ze pecky....kukni foto
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od TouchWood
Mám problém
Koupil jsem si guano a nikde nemůžu najít jeho dávkování
Pomozte mi s tím někdo prosím.

In the name of Jah and Rastafari


Ty asi myslíš to sypané Netopíří guano:)

V tom ti rád pomůžu, chci ho použít do dalšího Growu - někde na netu sem našel dávkování 1KG-150-250L půdy.....takže sem bral 200L

Takže na 5l bude potřeba 25G guana....(přimícháním do půdy)

Ať to roste;)

.....:smoker:
tooth
Já hnojil guanem od kámoša outdoory v r. 2005.
Dostal jsem asi čtvrtinu igelitky, kterou jsem nasypal do vody a nechal 3 nebo 4 dny uležet a každý den je trochu promíchal. Vzniklým blatíčkem jsem kytky zalil ( ve fázy květu ) a na to co to udělalo s paldama nikdy nezapomenu.

aut 2005
redfoxx
Ahojte, můj kámoš má příležitost vzít teoreticky neomezené množství netopýřích hoven..Já bych to chtěl použít jako hnojivo ale nevím,jak ho mám použít..Mámho tam dát tak,jak mi ho donese (teda trochu mokré) a nebo ho vysušit a rozdrtit? Kdybych je chtěl po sléze i někomu prodat jaká by měla být cena (za kilo) a taky v jakém stavu bych je měl prodat?
Ještě jsem se chtěl zeptat jsou tyto hovna ideální k hnojenip.Kámoš mi říkal že je kupuje nějáke guano nebo co..
yvory
Mám otázku.
Stačí guanem posypat hlínu kolem stonku, a případně počkat na déšť, nebo je nutný ho před aplikací, jako většinu ostatních hnojiv, rozředit ve vodě?
Mám špatnej přístup na pole a je dost velkej problém dotáhnout tam jakýkoliv množství vody. Vim že existují hnojiva který se ředit nemusí, s guanem si však nejsem jistej?
Díky za případný rady
Časlove
citace:
Původní příspěvek od yvory
Mám otázku.
Stačí guanem posypat hlínu kolem stonku, a případně počkat na déšť, nebo je nutný ho před aplikací, jako většinu ostatních hnojiv, rozředit ve vodě?
Mám špatnej přístup na pole a je dost velkej problém dotáhnout tam jakýkoliv množství vody. Vim že existují hnojiva který se ředit nemusí, s guanem si však nejsem jistej?
Díky za případný rady


Ano guano stačí nasypat pod kytku a počkat na déšt, podle velikosti kytky do různýho poloměru od stonku.

Jinak upozornění pro outdooristy :
Pokud se na místě kde máte kytyk vyskytuje černá zvěř, tak guano nepoužívejte. Prasatum strašně voní a dokážou vám pak rozrochnit celý pole. Tuhle chybu jsem nedávno udělal a hlína pod a v okolí kytek byla jako zoraná! Měl jsem štěstí, že kytyk byly už hodně velký, takže to pořádně odnesla jen jedna.


Edit: Kammo, např Guanokalong má poměr N=2%, P=15%, K=2%.
Takže hlavně na květ.
kammo
Dost sa to tu toci okolo guana,no trebalo by to uviest na spravnu mieru...fosforecne guano by malo byt z trusu morskych vtakov,kde je obsah fosforu logicky podmieneny ich rybacou stravou bohatou na fosfor.Netopierie guano je hlavne dusikate a ma nizky obsah fosforu..aspon podla jedneho rozboru domaceho slovenskeho materialu ktory som nasiel na nete.Bolo to NPK priblizne 10-2-5...ak sa mylim prosim oponovat.
yvory
Dík za odpověď. Teď si jen nejsem jistej co je pravdy na tom, že netopíří guano má poměr, jak uvádí kammo "NPK priblizne 10-2-5". Potřebuju hnojit hlavně na květ a tenhle poměr je dost nevyhovující. Mám objednaný netopíří hovna od uživatele "redfoxx", tak si nejsem jistej jestli je dobrý nápad hnojit tim kytku v týhle fázi. Jestli má někdo zkušenost, nechť napíše, nevim čemu věřit.
http://grower.cz/viewtopic.php?f=10&t=500
na těhle stránkách píšou hnojit po celou vegetativní dobu. Poměr NPK sem tam však nenašel.
Zatim.
kammo
http://www.netopiere.sk/guano/ tu je obsah dokonca 15-1-2 co su velmi nizke hodnoty fosforu a draslika.Moj nazor je ze skutocne fosforecne guano je jedine z trusu morskych vtakov a netopierie guano je skor dusikate.Boom bat guana je skor komercny hit lahko dostupnych nevyuzitych domacich zasob.Nevidim dovod aby trus vnutrozemskych zivocichov obsahoval extremne hodnoty fosforu.
Časlove
Např. Guanokalong, na kterej zrovna koukám, má poměr N=2%, P=15%, K=2%.
Takže hlavně na květ.

Něco víc: http://forum.grasscity.com/organic-...-guano-one.html
yvory
Odkazy sem viděl, ale tady se zas dočteš
http://cs.wikipedia.org/wiki/Netop%C3%BD%C5%99i
že se netopýři živý i rybamy. Tím pádem na tom netopýr, nebo určitej druh netopýra, může bejt stejně jako mořští ptáci. Myslim si, netopíří guano bude ovlivněno stravou která u netopíra převládá. Těžko to měřit. Jednoznačný údaje sem zatim neviděl. A i z toho, co uvádíte, je asi dost risk hnojit na květ guanem.
kammo
Mam z toho take rozporuplne pocity ze neverim ani nalepkam vyrobcu o obsahu ucinnych latok. NPK 2-15-2 ?.... tie netopiere museli krmit superfosfatom,alebo je to nejako upravovany produkt.
yvory
Možný to je, že jim upravujou stravu a podle toho to pak prodávaji, nebo je možný, že každej druh netopýra se živý něčim jinym a podle toho taky sere s rozdílnym obsahem NPK. Jenže, dalo by se to nějak změřit, resp. poznat?
Zatim mě napadá to nejjednodušší, zároveň ale nejriskovější, zkusit to.
kammo
Pochybujem ze sa netopiere daju chovat v umelych podmienkach a k tomu este na hovno :)...ak je ten obsah prvkov v netopieriom truse skutocny tak to bude upravovane,pripadne dopovane niecim syntetickym na vyslednu hodnotu.V dnesnej dobe kde je vsetko o zisku a peniazoch by som sa ani necudoval.Zaujimave je,ze na prave morske guano na nete len tak nenatrafite.
yvory
Něco na tom asi bude, problém mi to ale neřeší. Budu to muset vyzkoušet.
kammo
Ved to...ani vyskusanie nemusi mat vypovednu hodnotu,ono tie kyticky budu pekne kvitnut aj s obycajnym npk na travnik :)chce to par klonov hnojenych guanom a dalsie hnojene niecim beznym....trap sa sam :))))
marek1308
ahoj kupil som si od Plagron bat guano, chcel by so sa spytat ci niekdo vie davkovanie?(kolko gramov guana na 2l vody,aby som nespalil rastliny)
Zedy
Zdar, tady máš citaci od výrobce:

,,V době, kdy každý spí, se v přírodě produkuje to nejlepší pro rostliny. Bat Guano neboli netopýří hnojivo je nejvyrovnanější a nejvíc potentní hnojivo, které známe.

Díky přítomnosti nespočtu aktivních organických látek a velkému obsahu fosforu se netopýří hnojivo stará zároveň o silný vývoj kořenů, rychlý a překypující růst. Díky přírodnímu původu Bat Guano je téměř nemožné rostliny přehnojit.

Díky Bat Guano netopýřímu hnojivu získají Vaše rostliny křídla.

Použití: 2 litry na 10 m²

Použití v rostlinné půdě: 50 l na 1000 litrů"

Můžeš mrknout na stránky: http://www.plagron.nl/Index_cz.htm

Hodně zdaru;)
marek1308
dik za odpoved, super ze rostliny je téměř nemožné přehnojit , len som chcel vedet kolko mam nasypat gramov do 2 litrov vody,ale to je asi jedno ked je nemozne prehnojit :)
no nevím,každopádně guano se aplikuje přímo do půdy ne v zálivce bych řekl
ale asi to bude jedno
Subaru
Prosím jak teda z netopířího trusu nejlépe udělat hnojivo a v jakém poměru .. ? Díky ;)
btw. skočte udělat dobrý skutek - vyčistěte věž nějakého kostela a máte guana až nadhlavu :))
IgorGrinder
Nazdar Chcem radu prosím!
Guano máme original z jednej dedinky kde žiju vo zvonici takže predpokladám že sa živia prevažne chrobákmi a hmyzom

Tak by som chcel vedieť či takéto "domáce" guano použiť v raste alebo zamiešať do pôdy alebo rovno v kvete? Z toho theardu mám zvláštne pocity... Diks
ama
Vlastní skusenost . 10.L Netopýři G. Do 50.L. H20. Nechat 14. dni namočeno. Přecedii klasik, cedník . Dávkování po zvolna ,na chuti při kvetu slečen. 0,25. - 0,5. K do 10,L deštovky. Přeceděný extrement do hlíný. Hrst, na 20.L substratu B. perlit, dol. vápenec pol. lžíce . Hlidat . PH. vprava HO. at to roste. Přidávám 10procent. hnojiv .

GUANO , KOPŘIVA,

KUPRIKOL 50 , ¨/plísen,- /Polyversum, -
Peroxi vod. dávka 1 litr vody, 10, kapek = 10. ml na 5. L
Wuxal super dávka 2. ml. na 5. litr,
GHE Ripen,konec květu , 20 ml. na 5,- Lit. posledních 14,dní
Top Max je 100% rostlinný organický prostředek, 2 - 5 ml na litr - 20,ml na - 5 ,L MAX
B´Cuzz PK 13-14 1L - 2,5 až 15 ml. - 10. L. - 10.ml na - 10,L. PK 13
Canna Rhizotonic - 2 ml na jeden litr vody. - 10ml . na 5 L
Biool - bio - postřik - 20 ml. 5. l.
Ledva
já sem k tomju dostal odměrku na 7litrů substrátu 1 doměrka
kupované guano - 50g na 7l květináč pro balkonovku promíchám se zeminou,
na out k rostlině 200g na dobu růstu - volně posyp po částech na dva měsíce.
"Domácí" sbírané guano 25g na 7l květináča ven out 100g po částech k jedné rostlině během 2 měsíců.

Na 4 automatky ve skleníku kupované rospustit 50g do 2l dešťovky a ke každé 0,5l na období růstu.(letos odzkoušeno a nic nespáleno)
šempí holsen
citace:
Původní příspěvek od kammo
Dost sa to tu toci okolo guana,no trebalo by to uviest na spravnu mieru...fosforecne guano by malo byt z trusu morskych vtakov,kde je obsah fosforu logicky podmieneny ich rybacou stravou bohatou na fosfor.Netopierie guano je hlavne dusikate a ma nizky obsah fosforu..aspon podla jedneho rozboru domaceho slovenskeho materialu ktory som nasiel na nete.Bolo to NPK priblizne 10-2-5...ak sa mylim prosim oponovat.

Guano je zdrojom mangánu, železa a fosforu. Netopierince ktore používam ja, obsahujú 1 hmotnostné % fosforu. To znamená 10 gramov P na 1kg suchého hnojiva. Udajne pochadza z krídel hmyzu a tých je v tom hnoji požehnane. Doporučujem aj na rast aj na kvet
robin.stojek
takze nejsem moc dobre nemcinar, ale zde je odkaz od vyrobce: http://www.plagron.com/nl-nl/produc.../bat-guano.aspx ... NPK 4-16-3 ... jedna se o Plagron, kterej se prodava v growshopu na borivojce ... cemu jinymu verit, nez strankam vyrobce ;) kazdopadne mam jeden dotaz, kterej tu nebyl porad zminenej, nebo jen blbe ctu: guano mam pridat do substratu hned od zacatku namichanim, nebo az po prepnuti takovym zpusobem, ze nasypu hovna nahoru na hlinu u kytky a nic promichavat nebudu ... a jeste jak dlouho to hnojivo drzi ucinky? ... diky moc
Každé guano je jiné. Záleží kdo ho nasral (ptáci, netopýři), čím se živil (ryby, hmyz, rostlinná potrava) a podmínky ve kterých se guano nachází (pod širým nebem, v jeskyni). Tohle všechno ovlivňuje konečné složení a tedy i účel použití guana (jsou dusíkatá nebo fosforečná).

Srovnávat skutečné guano staré několik století se složením slovenského čerstvého trusu nelze.
Čím je hovno čerstvější tím víc obsahuje dusíku! Ten ovšem časem a ve vlhku (útesy, jeskyně) vyčpí a je vyplaven (stejně tak jako draslo) no a zbudou především nepohyblivé prvky jako fosfor a vápník.

S Guanokalongem určitě chybu neuděláte. Pokud je pravda co o něm tvrdí tak jsou to TOP hovna ;)

Jak dávkujete guano vy? Nejsou dávkování uvedená výrobcem přehnaná? Podle návodu bych do svých 50l jam musel nasypat 250-500g guana. Není to nejlepší cesta ve spálení? Osobně nemám odvahu dávkovat takhle...
Rákosníček
tak přidám taky svojí zkušenost s guanem, je to asi 2 roky co jsme ho zkoušeli venku a bylo to docela zklamání... na jaře jsem klasicky předhnojoval (po zbytek roku už nehnojím) a kytky co dostaly několik odměrek guana byly ve výsledku daleko menší a horší, než ty, které dostaly asi tak 10x levnější granulovaný slepičince

takže za mě určitě vede ten granulovaný slepičí hnůj, nikdy se mi tím nepodařilo kytky přehnojit i když dávám solidní dávky a výsledek je vždycky parádní
citace:
Původní příspěvek od Rákosníček
..byly ve výsledku daleko menší a horší, než ty, které dostaly asi tak 10x levnější granulovaný slepičince..

..nikdy se mi tím nepodařilo kytky přehnojit i když dávám solidní dávky..


Zajímavé. Fosfor z guana by měl být pro rostliny lehce přijatelný, u slepičinců je polovina obsahu P ve formě fytátů které jsou špatně dostupné a pokud tak po delší době (roky, ne měsíce jako potřebujeme u konopí).

A jak slepičince dávkuješ? Kolik gr na litr substrátu?
Rákosníček
zdravím, no ono se těžko říká kolik dávám na kolik, sypu to od oka tak jak to vychází, ale většinou dávám tak +- 0,5kg na 40-50l díry pro oživení substrátu a vždy spokojenost, i horší půda se dá pak použít relativně v pohodě

ale mám i zkušenost, kdy jsme zkoušeli experimentální políčko na stráni, kde byla půda hrozně kamenitá a bylo jí málo... měli jsme jen sazeničky co zbyly navíc z jiných pokusů takže už jsme nechtěli pracně dopravovat další hlínu a tak jsme jen vykopali kameny a místní půdu jsme míchali zhruba 0,5kg slepičáku na 10-15l půdy u každý kytky (zhruba 30cm pod povrchem už byly skoro jenom kameny takže díry malinký) a i tak se žádný přehnojení neprojevilo, ba naopak kytky rostly jak z vody a výsledek dost předčil očekávání :)


a když 3kg granulovanýho slepičince vyjdou na cca. 80kč a 5kg guanokalongu na 950kč tak je výtěz naprosto jasnej

guano má sice předepsané dávkování co jsem držel, ale výsledek byl i přes to oproti slepičáku(první rok jsem ho dával relativně málo) dost neuspokojivý, další zkušenost nemám, protože od té doby jsem kupoval už jen slepičák
pokusomyl
citace:
Původní příspěvek od tooth
Já hnojil guanem od kámoša outdoory v r. 2005.
Dostal jsem asi čtvrtinu igelitky, kterou jsem nasypal do vody a nechal 3 nebo 4 dny uležet a každý den je trochu promíchal. Vzniklým blatíčkem jsem kytky zalil ( ve fázy květu ) a na to co to udělalo s paldama nikdy nezapomenu.

aut 2005
,,,ahoj tooth a kolko si dával k rastline toho blátička??ja mám v 5l vedierku necelú polovicu guana a zalial som to vodou a nechávam to kvasit cca 20dní,,sem tam pretrepem vedierkom,,,,chcem ho použit na AF Big Devil a AF AK47 na balkone,pýtam sa ta preto aby som nedal viac ako mám a aby som to nespálil,,,,dík
_Dr.Skunk_
Zdravim mel bych dotaz. Za jak dlouho se to guano asi rozlozi-rozpusti v kvetinaci s hlinou? Jde mi o to ze jsem daval Plagron bat guano ke kytkam nez jsem jel na dovolenou. A myslel jsem ze se to treba po 14 dnech rozpusti. Ale dneska je to vlastne 14 dni co jsem to k nim dal a porad to tam je. Ja za chvilku tak 7-10 dni chci zacit s procistovanim rostlin. Tak jestli to mam lzickou vyskrabat nebo to nechat byt? A taky me zajima muzu ty kytky i pohnojit bloomem od plagronu nebo kdyz je tam to guano tak se hnojit nesmi? At jsem hledal jak jsem hledat na tohle sem odpoved nikde nenasel :(
Yaakub
Čau doktore,
já když sledoval granule z guana, jak se rychle rozpouštíjou, tak jsem posypal povrch na květináči a po cca 5 zalití byly granule rozpuštěny. Ale nebyly to ty od Plagronu.
Dále k tomu vyndávání lžičkou. Na to bych se úplně vyprdl (aspoň teda v guerilla a v zemi). Pokud to máš na balkoně v malým květináči a nudíš se tam u brčka a udělá ti to lepší pocit tak proč né. Já bych se na to ale fakt vykašlal. Přece jenom je to přírodní hnojivo, žádná chemie, takže by to nemuselo zkazit chuť, ba naopak např. u Guanokalongu píšou, že jejich produkty z guana zlepšují chuť. Samozřejmě je blbost to lít do kytky až do konce, ale u těch granulek bych to neřešil, ale ani bych to nedosypával při blížící se sklizni (třeba poslední 3 týdny).
A k poslední věci, já v "divoký" přírodě nejdřív zaleju tekutým hnojivem a pak tam ještě dosypu pár hrstí těch granulí. Ideálni je když pak párkrát zaprší a já tam aspoň nemusím chodit. Takže si myslím, že když to budeš kombinovat, nic se špatnýho nestane. Ale všeho s mírou, pro jistotu.
Toť pouze mé zkušenosti a domněnky.
Apartman
citace:
Původní příspěvek od _Dr.Skunk_
Zdravim mel bych dotaz. Za jak dlouho se to guano asi rozlozi-rozpusti v kvetinaci s hlinou? Jde mi o to ze jsem daval Plagron bat guano ke kytkam nez jsem jel na dovolenou. A myslel jsem ze se to treba po 14 dnech rozpusti. Ale dneska je to vlastne 14 dni co jsem to k nim dal a porad to tam je. Ja za chvilku tak 7-10 dni chci zacit s procistovanim rostlin. Tak jestli to mam lzickou vyskrabat nebo to nechat byt? A taky me zajima muzu ty kytky i pohnojit bloomem od plagronu nebo kdyz je tam to guano tak se hnojit nesmi? At jsem hledal jak jsem hledat na tohle sem odpoved nikde nenasel :(
Čau-to se bude rozpouštět tak cca čtvrt roku určitě-vždyt se to i přimíchává do substrátů, takže kdyby to vydrželo jen 14dní, tak by to bylo celkem o ničem...jestli to nechat být...těžko říci, jaký to bude mít efekt, ale píšou tam, že to vylepšuje chut i vůni-možná bych to pro zkoušku někde nechal a u jiné zkusil odebrat...příště bych to přidal už v cca Červnu, Červenci.
_Dr.Skunk_
Aha uz je mi to jasny. Diky za vysvetleni a ponauceni.
Iloporus
https://zdravi.euro.cz/clanek/probl...a-kaloni-480240
U kupovanýho snad nehrozí, ale jestli máte někdo na půdě, tak pozor. Největší problém je histoplasmoza, kterou si můžete zamořit zahradu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma